Επιστροφή στο Forum : κατασκευες με χαρτοπετστετες
Την προηγουμενη εβδομαδα μια μεγαλη αλυσιδα σουπερ μαρκετ ειχε ενα σετ χειροτεχνιας με χαρτοπετσετες.Παιδια μπορεις να φτιαχνεις φοβερα πραγματα ,βαζα ,γλαστρες κτ.λ.Εγω εφτιαξα 2 χριστουγεννιατικα βαζα (μικρα) και ειναι φοβερα,γαι μενα τουλαχιστον.
Ο τροπος ειναι απλος: χρειζομαστε χαρτοπετσετες με σχεδια ,πινελο ,διαφανες βερνικη και χρωμα αν θελουμε.καθαριζουμε καλα την επιφανεια που θα δουλεψουμε.Κοβουμε την χαρτοπετσετα το σχεδιο οπως θελουμε.καθε χαρτοπετστετα εχει 3 στρωσεις εμεις κραταμε μονο αυτη με το σχεδιο,βαζουμε λιγο βερνικη στην μεση που θα βαλουμε το σχεδιο.Μετα τοποθετουμε την πετσετα και απο μεσα προς τα εξω (απο την μεση) βαζουμε το βερνικη,Αφηνουμε να στεγνωσει καλα πανω απο 3 ωρες ,
μετα μπορουμε να βαλουμε χρωμα ή οτι αλλο θελουμε ακομα να κανουμε.
Πως θα την ζητησω αυτη την κόλλα;Στα Χανια θα την βρω ή να παω στο e-shop.Μ ια εικονα μονο καταφερα να δω
pantelis51
17-11-06, 11:05
Οκ θα το προσθέσω στη λίστα του e-shop. ;-) Θα το βάλω στη κατηγορία: ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ --> ΕΙΔΙΚΑ ΥΛΙΚΑ - MEDIUM
Εκεί θα βρείτε οτιδήποτε "περίεργο" και "μαγικό" υλικό κυκλοφορεί.
Οκ θα το προσθέσω στη λίστα του e-shop. ;-) Θα το βάλω στη κατηγορία: ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ --> ΕΙΔΙΚΑ ΥΛΙΚΑ - MEDIUM
Εκεί θα βρείτε οτιδήποτε "περίεργο" και "μαγικό" υλικό κυκλοφορεί.
Θα πω και εγώ πολλά πολλά ευχαριστώ στην υπογραφή σου!!!!!
pantelis51
17-11-06, 12:02
Να σημειώσω μόνο πως το ART POTCH κυκλοφορεί για 6 διαφορετικές κατηγορίες επιφανειών.
1) ΞΥΛΟ-ΚΕΡΑΜΙΚΑ-ΧΑΡΤΟΝΙ,
2) PLUS-3D EFFECT
3) ΓΥΑΛΙ-ΞΥΛΟ-ΠΕΤΡΑ
4) ΚΕΡΙ
5) ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ
6) ΥΦΑΣΜΑ
Όσο αφορά το PLUS-3D (αν δε με απατά η μνήμη μου) είναι για να φτιάχνετε τρισδιάστατα σχέδια με τη βοήθεια χαρτομάζας (=χαρτοπολτός)!!
Μια και μιλήσαμε απο δω για την γκαλερί, θέλω να πω κάτι που παρατήρησα, αν κάποιος δεν μπεί στην κοινότητα δεν μπορεί να δει ότι υπάρχει γκαλερί, ποιος ο λόγος λοιπόν της ύπαρξης της γκαλερί;
Μπορούσαμε να παραμείνουμε στα δημιουργηματά μας, δεν χρειαζόταν η γκαλερί αν είναι να τα βλέπουμε πάλυ μεταξύ μας!
Bebebo, γεια χαρά.
Η δική μου πρόταση για κόλλα, στην τεχνική της χαρτοπετσέτας, είναι κόλλα ταπετσαρίας, είτε σκέτη είτε σε μείγμα με ατλακόλ (μπορώ να σου δώσω τις αναλογίες, αν θέλεις). Επειδή πειραματίστηκα με πολλές κόλλες και από το εξωτερικό (πριν έρθει η τεχνική στην Ελλάδα) και ελληνικές, κατέληξα στο ότι είναι η καλύτερη και η οικονομικότερη. Και βέβαια μπορείς να τη βρεις παντού, στα καταστήματα ειδών κιγκαλερίας. Και δίνει πιο λεπτοφυές αποτέλεσμα.
Ελπίζω να βοήθησα
soge
Oι οδηγίες για την παρασκευή της κόλλας που ανέφερα, είναι:
σε ένα μπουκάλι νερού χωρητικότητας 1,5 λίτρου, πλαστικό (καλύτερα ΖΑΓΟΡΙ, για να έχει φαρδύ στόμιο), βάζουμε 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σούπας κόλλα ταπετσαρίας, ως εξής: Πασπαλίζουμε μια τσιμπιά κόλλα τη φορά και ανακινούμε το μπουκάλι. Αν ρίξεις όλη την ποσότητα μαζί, το πιο πιθανό είναι να γίνει ένας βώλος που δε θα διαλυθεί. Βιδώνουμε το καπάκι στο μπουκάλι και ανακινούμε αρκετά. Αφήνουμε περίπου 1/2 με 1 ώρα, την κόλλα να φουσκώσει, ανακινώντας αρκετά συχνά το μπουκάλι. Αν μας φαίνεται αρκετά αρκετά ρευστή, συμπληρώνουμε λίγη κόλλα ταπετσαρίας ακόμη και περιμένουμε λίγη ώρα ακόμη για να διογκωθεί. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ατλακόλ, ανακινούμε και αποθηκεύουμε το μπουκάλι σε πλάγια ή ανάποδη θέση, φροντίζοντας να ανακινούμε που και που.
Η κόλλα αυτή χρησιμοποιείται στο ψηφιδωτό, για τον αντίστροφο τρόπο. Δεν είναι μια δυνατή κόλλα αλλά μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη ατλακόλ..
Εμένα μου αρέσει πολύ για διάφορες χρήσεις κυρίως για ψηφιδωτό και για χαρτοπετσέτα και επειδή από τα καταστήματα ειδών Hobby φροντίζω να προμηθεύομαι μόνο υλικά που δε μπορώ να βρω αλλού, έχω εναλλακτικές συνταγές για διάφορες τεχνικές.
οκ ευχαριστω θα το δοκιμασω
Πώς γίνεται κρακελέ με χαρτοπετσέτα ; :embarassed:
ο πιο εύκολος τροπος είναι να κάνεις πρώτα το κρακελέ και μετά να βάλεις τη χαρτοπετσέτα
περνάς την επιφάνεια που θες με ένα σκουρόχρωμο ακρυλικό χρώμα, αφήνεις να στεγνώσει,περνάς το υγρό κρακελέ, αφήνεις να στεγνώσει καλάκαι τέλος περνάς απόπάνω ένα ακρυλικό ανοιχτόχρωμοκαι αφήνεις να στεγνώσει.έπειτα κολλάς τη χαρτοπετσέτα που θες.
υπάρχει όμωςκαιάλλο υγρό για κρακελέ που θέλει μια διαφορετική επεξεργασίακαι εγώ δεν το έχω κάνει ποτε΄και δεν ξ'ερω να σου απαντήσω.
ειδικές γι αυτό είναι η denia και η des