Επιστροφή στο Forum : ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
stavroula1
28-10-08, 16:32
τι απατεωνιά ειναι αυτή!!!!!!!!!
ακου τι τους κάνει!
η γιαγιά μου για να κλεβει λεφτα απο τον παπού μου έκανε το εξής: επειδη ο παπούς ηταν άσσος στα μαθηματικά κοιταγε μονο τα νουμερα οπότε εκανε η άλλη η ξύπνια και τον έπιανε κότσο
νουνού 70δρχ
κρέας 200δρχ
χόρτα 50δρχ
βούτηρο 50 δρχ
νουνού 70 δρχ
κοκα κόλα 100δρχ
κρέας 200δρχ
πάει ο αχιλλέας τα έσκαγε και νομιζε οτι εκανε και οικονομία!
:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::g rin::grin::grin:
Ιωάννα μου,
Μια άλλη ιδέα είναι σε κάθε γεύμα να παρουσιάζεις μια υπέροχη αλλά πρωτότυπη σαλάτα......και μένα στην αρχή κλωτσήσανε αλλά εγώ κάνω πάντα το εξής κόλπο....κάνω μια ωραία σαλάτα για τον εαυτό μου και μια κλασική για τους άλλους...με ρωτάνε, τί είναι αυτό ???? αυτό είναι για μένα τους λέω.....να δοκιμάσουμε κι εμείς ???? ρωτάνε....δοκιμάστε τους λέω...ξετρελαίνονται και μετά τη ζητάνε μόνοι τους. π.χ.
ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ Νο 1
Λάχανο άσπρο
Λάχανο μωβ
Καρότο
Μήλα
ρόδια (σπόροι)
Τα πάντα κομμένα στον ειδικό τρίφτη - τα καρότα και τα μήλα σαν σπιρτόξυλα -
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Στο μούλτι χτυπάω λάδι, αλάτι (λίγο), λεμόνι, μαγιονέζα (λάϊτ) . Την ποσότητα κανονίστε την εσείς ανάλογα με την ποσότητα της σαλάτας (εγώ για λάδι, λεμόνι και μαγιονέζα βάζω από μια κουταλιά σούπας, για μια μεσαία σαλάτα).
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά....
Την πρώτη φορά που είδαν το μήλο έκαναν ....μπλιαχ
Τη δεύτερη φορά που τους κοτσάρισα και το ρόδι ....πάλι μπλιαχ
Αφού έγιναν οι σχετικές....γευσιγνωσίες μου δήλωσαν πως αν η σαλάτα με τα λάχανα δεν έχει μέσα μήλο και ρόδι .....θα κάνουν απεργία πείνας.....
Λίγο περίεργη φαίνεται, αλλά θα την δοκιμάσω!! :chew::chew::chew::chew:
stavroula1
28-10-08, 16:39
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ μένω πολύ καιρό μονος μου και το μάτι της κουζίνας δέν το έχω ανοίξει ούτε για καφέ! ακόμα και για αυτό υπάρχει η καφετιέρα! τώρα πλέον ειναι ενα ωραιότατο έπιπλο που σκέφτωμαι και να το βάλω στο σαλόνι!
Θα σε βάλω να κάνεις παρέα με το βλαστάρι μου το μεγάλο.
σουβλάκι, πίτσα, πίτσα σουβλάκι.
Οσο για την κουζίνα.... αχρησιμοποίτη δύο χρόνια τώρα. Ολοκαίνουρια του κουτιού που λένε. :unsure:
stavroula1
28-10-08, 16:43
Κορίτσια :wave: Μπακαλιάρο και σκορδαλιά φτιάξατε σήμερα???
Εγώ ακόμα να συνέλθω. Άσε που πρέπει να εξαφανιστώ από προσώπου γης από την ευωδιά του σκόρδου. Ευτυχώς που δεν μεταφέρεται διαδικτυακά.:grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Ο γιος μου έφαγε του σκασμού και τώρα πάει για ύπνο.
Αχιλλέα μου,
Δεν σου είπα....η γιαγιά σου και η μαμά μου πρέπει να ήταν συμμαθήτριες στην ίδια σχολή, από τη μαμά μου έμαθα όλα εκείνα τα ωραία κόλπα για να κουμαντάρουμε τους ....δύσκολους της οικογένειας.....(να σου διηγηθώ ιστορίες της μάνας μου και του πατέρα μου περί τα οικονομικά, να μη σου μείνει άντερο....)
Κορίτσια :wave: Μπακαλιάρο και σκορδαλιά φτιάξατε σήμερα???
Εγώ ακόμα να συνέλθω. Άσε που πρέπει να εξαφανιστώ από προσώπου γης από την ευωδιά του σκόρδου. Ευτυχώς που δεν μεταφέρεται διαδικτυακά.:grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Ο γιος μου έφαγε του σκασμού και τώρα πάει για ύπνο.
Σταυρούλα μου γλυκιά, πρέπει να μπέρδεψες τις εθνικές επετείους....Μπακαλιάρο σκορδαλιά τρώμε συνήθως την 25η Μαρτίου επειδή είναι εποχή νηστείας και επιτρέπεται μόνον το ψαρικό σαν μεγάλη γιορτή που είναι (και των Βαιων επίσης).....Μα δε μου λες....η θεία Λένα θα στα μαθαίνει όλα ???????
stavroula1
28-10-08, 16:59
Σταυρούλα μου γλυκιά, πρέπει να μπέρδεψες τις εθνικές επετείους....Μπακαλιάρο σκορδαλιά τρώμε συνήθως την 25η Μαρτίου επειδή είναι εποχή νηστείας και επιτρέπεται μόνον το ψαρικό σαν μεγάλη γιορτή που είναι (και των Βαιων επίσης).....Μα δε μου λες....η θεία Λένα θα στα μαθαίνει όλα ???????
Ααααα για να σου πω. Θα τρώω μπακαλιάρο όποτε θέλω. Τρώω :chew::chew::chew: και την 28η Οκτωβρίου εγώ πειράζει???? :grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Πάντως ξέρω κι άλλους που τρώνε μπακαλιάρο αυτή τη μέρα. Ετσι κι αλλιώς δύο με τρεις φορές το χρόνο τρώω. Δεν αντέχω περισσότερες.
ναι βρε σταυρούλα!!!!!!!!!!!1 γιαυτό θα φάω σουβλάκια εγω σημερα!!!!! ακριβώς του κουτιού! να σκεφτείς μέσα στον φούρνο έχω το manual :))))))
λέω να βάλω μεσα dvd που μου κλέβουν χώρο!
Ααααα για να σου πω. Θα τρώω μπακαλιάρο όποτε θέλω. Τρώω :chew::chew::chew: και την 28η Οκτωβρίου εγώ πειράζει???? :grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Πάντως ξέρω κι άλλους που τρώνε μπακαλιάρο αυτή τη μέρα. Ετσι κι αλλιώς δύο με τρεις φορές το χρόνο τρώω. Δεν αντέχω περισσότερες.
Καλά βρε Σταυρούλα μου μη βαράς, φάε και την....4η Ιουλίου, και 14η Ιουλίου (και μετά τράβα στο Βατοπέδι να μονάσεις κάνα εξάμηνο, μέχρι να ξεβρωμίσεις ) εγώ απλώς είπο να το επεξηγήσω επειδή μας το γενίκευσες ("Κορίτσια, μπακαλιάρο σκορδαλιά φάγατε σήμερα???" - αν ήξερα πως είναι η φωνούλα σου θα σου την επαναλάμβανα τη φράση ακριβώς)......
stavroula1
28-10-08, 17:07
ναι βρε σταυρούλα!!!!!!!!!!!1 γιαυτό θα φάω σουβλάκια εγω σημερα!!!!! ακριβώς του κουτιού! να σκεφτείς μέσα στον φούρνο έχω το manual :))))))
Ααα καλά μου φωτογραφίζεις το δωμάτιο του γιου μου τώρα. Τα dvd τα έχει στο πάτωμα, στις καρέκλες, στον καναπέ.......χάος.
....κι εγώ που έχω μαγειρέψει τόοοοοονους φαγιά σκέφτομαι ότι αν ήμουν μόνη μου θα έτρωγα τα ετοιματζίδικα στις...λαδόκολλες...ούτε σε πιάτο δεν θα τα έβαζα....αλλά το λέω τώρα που είμαι μπουχτισμένη.......
Λοιπόν, επειδή το καταντήσαμε ΙΝΣΟΜΝΙΑ το θέμα συνεχίζω με τη δεύτερη απατεωνιά μου (κατά τον Αχιλλέα πάντα), πάλι με σαλάτα...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ Νο 2
Μαρούλι (από εκείνο που λέγεται σαλάτα) κομμένο με τα χέρια (ή την πόρτα)
Ρόκα (επίσης κομμένη στην...πόρτα)
Λιαστές ντομάτες (από κονσέρβα)
Ρόδι
Αλάτι, μπαλσάμικο, λίγο λάδι
Λίγες χοντρές νιφάδες παρμιτζάνο (ή κάποιο κεφαλοτύρι αν θέλετε)
:grin::grin::grin:
μια παραλλαγη
μαρουλι
σαλατα
ροκα
κινεζικο λαχανο
καλαμποκι
χρωματιστες πιπεριες
ξινομηλο σε κυβους
ξεφλουδισμενα αμυγδαλα
κουκουναρι
τα αμυγδαλα και το κουκουναρι τα καβουρντιζω λιγο σε αντικολλητικο τηγανι ετσι χωρις λαδι
και απο πανω φλουδες παρμεζανα
και απο πανω
ελαιολαδο
ξυδι μπαλσαμικο
και 1 κουταλια μελι
χτυπας καλα και περιχυνεις
εγω αυτη τη σαλατα την κανω 1 φορα στις 2 εβδομαδες περιπου για κυριως πιατο
:confused2::drink::chew::chew::chew::chew::chew:
δεν ξερω αν ειναι διαιτητικο παντως υγιεινο ειναι
εγω ειχα παρει μοσχαρι
το βαλα στην κατσαρολα με ελειολοαδο κρεμυδακι σκορακι και μαιντανο και νερακι τοοσ οσο χρειαζεται να βρασει και να μαλακωσει
οταν το κρεας ηθελε κανα μισαωρο ακομα
εβαλα κυβους κολοκυθια καροτα σε φετες
ενα λαχανικο που δεν θυμαμαι πως το λενε γμτ
μοιαζει σαν σκληρη πατατα το κοψα κυβους
φαινοκιο και λιγο ανηθο
τα αφησα να γινουν και να δεσει η σαλτσα του
ηταν μμμμμμμμμμμμ
ΜΗΠΩΣ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ?
:grin::grin::grin:
μια παραλλαγη
μαρουλι
σαλατα
ροκα
κινεζικο λαχανο
καλαμποκι
χρωματιστες πιπεριες
ξινομηλο σε κυβους
ξεφλουδισμενα αμυγδαλα
κουκουναρι
τα αμυγδαλα και το κουκουναρι τα καβουρντιζω λιγο σε αντικολλητικο τηγανι ετσι χωρις λαδι
και απο πανω φλουδες παρμεζανα
και απο πανω
ελαιολαδο
ξυδι μπαλσαμικο
και 1 κουταλια μελι
χτυπας καλα και περιχυνεις
εγω αυτη τη σαλατα την κανω 1 φορα στις 2 εβδομαδες περιπου για κυριως πιατο
:chew::chew::chew::chew::afro::afro::clap::clap::c lap::clap:
ευχαριστω πολυ....
μπορειτε να τωρα να ξαναρχισετε τις νοστιμες συνταγες σας....
ευχαριστω πολυ....
μπορειτε να τωρα να ξαναρχισετε τις νοστιμες συνταγες σας....αα ενταξη τοτε επανερχομαι:grin::grin::grin:
ΡΟΛΟ- ΚΟΡΜΟΣ
6 ΑΥΓΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Χτυπαμε πολυ καλα στο μιξερ τα αυγα , ριχνουμε τη ζαχαρη και χτυπαμε να αφρατεψει , ριχνουμε το αλευρι , το μπεκιν και συνεχιζουμε το χτυπημα στο τελος ριχνουμε τις βανιλιες.
Βουτηρωνουμε το ταψι η απλωνουμε λαδοκκολα και ριχνουμε το χυλο , ψηνουμε σε μετριο φουρνο πανω κατω για περιπου 20'.
Κοβουμε μια λαδοκκολα στο μεγεθος του ταψιου σκορπαμε επανω του ζαχαρη αχνη και γυριζουμε το γλυκο ξεκολαμε τη κατω λαδοκολα και γυριζουμε σε ρολο ( λιγο σφυχτα) αφηνουμε να κρυωσει .
Η γεμιση μπορει να γινει με μερεντα η με σαντιγυ . Εγω πηρα 1 κρεμα ζαχα/στικης στιγμης γιωτης βανιλια την ανακατεψα με 4κ.σ. σαντιγυ .
Αφου κρυωσει το ρολο το ξετυλιγουμε το σιροπιαζουμε ελαφρως απλωνουμε τη γεμιση το γυριζουμε σε ρολο , αν θελουμε κραταμε απο τη γεμιση και αλειφουμε απ΄ εξω ριχνουμε και ινδικη καρυδα το βαζετε για καμια ωρα στο ψυγειο και μετα αν περισσεψει πειτε μου. Ηθελα να το φωτογραφισω και δεν προλαβα. ,το επομενο.
Εφτιαξα το κινεζικο κοτοπουλο της Ιωαννας και ηταν πολυ καλο .Με πιλαφι ειναι τελειο για μπουφε. Επισεις και η ζυμη πασπαρτου.
Λικέρ Πορτοκαλιού
Υλικά:
350 γραμ. ζάχαρη, 170γραμ. φλούδες πορτοκαλιών, 1250 γραμ. οινόπνευμα, λίγα μοσχοκάρφια και κανέλα.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών έτσι ώστε να μην απομένει σ' αυτές άσπρη ψίχα. Τα βάζουμε σε γουδί και τα κοπανίζουμε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σε γυάλινο δοχείο (που να σφραγίζεί καλά, για να μη φεύγει το άρωμα) το οινόπνευμα και τις φλούδες, τα στραγγίζουμε και τ' αφήνουμε για 5-6 ημέρες. Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό 1 -2 λεπτά, ρίχνοντας μέσα και τα μοσχοκάρφια και την κανέλα.Όταν κρυώσει τη ρίχνουμε στο γυάλινο δοχείο, που έχουμε τις φλούδες και το οινόπνευμα και τα αφήνουμε πάλι 5-6 μέρες, ανακινώντας το βάζο για λίγο μέρα παρά μέρα.Περνάμε το υλικό από τουλουπάνι ή πυκνό σουρωτήρι με ύφασμα από πάνω δυο φορές. Το λικέρ είναι έτοιμο.Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται (και με την ίδια αναλογία) το λικέρ μανταρινιού, λεμονιού, κίτρου, νεραντζιού.
Καλή επιτυχία!! :kissed::kissed:
[quote=vana;355859]ΡΟΛΟ- ΚΟΡΜΟΣ
6 ΑΥΓΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Χτυπαμε πολυ καλα στο μιξερ τα αυγα , ριχνουμε τη ζαχαρη και χτυπαμε να αφρατεψει , ριχνουμε το αλευρι , το μπεκιν και συνεχιζουμε το χτυπημα στο τελος ριχνουμε τις βανιλιες.
Βουτηρωνουμε το ταψι η απλωνουμε λαδοκκολα και ριχνουμε το χυλο , ψηνουμε σε μετριο φουρνο πανω κατω για περιπου 20'.
Κοβουμε μια λαδοκκολα στο μεγεθος του ταψιου σκορπαμε επανω του ζαχαρη αχνη και γυριζουμε το γλυκο ξεκολαμε τη κατω λαδοκολα και γυριζουμε σε ρολο ( λιγο σφυχτα) αφηνουμε να κρυωσει .
Η γεμιση μπορει να γινει με μερεντα η με σαντιγυ . Εγω πηρα 1 κρεμα ζαχα/στικης στιγμης γιωτης βανιλια την ανακατεψα με 4κ.σ. σαντιγυ .
Αφου κρυωσει το ρολο το ξετυλιγουμε το σιροπιαζουμε ελαφρως απλωνουμε τη γεμιση το γυριζουμε σε ρολο , αν θελουμε κραταμε απο τη γεμιση και αλειφουμε απ΄ εξω ριχνουμε και ινδικη καρυδα το βαζετε για καμια ωρα στο ψυγειο και μετα αν περισσεψει πειτε μου. Ηθελα να το φωτογραφισω και δεν προλαβα. ,το επομενο.
Αντί για λευκό τον κορμό μπορείς να τον κάνεις καφετί (ρίχνοντας στο χυλό μπόλικο κακάο και εσωτερικά να τον αλείψεις με σαντιγύ και όταν κόψεις τα κομμάτια παρουσιάζεται μια όμορφη λευκή σπείρα (η αντίθεση της σαντιγύ). Επίσης το σκολατένιο πάει τρέλλα και με μαρμελάδα φράουλα...΅
Επίσης στον λευκό κορμό αντί για μερέντα ή σαντιγύ μπορείς να βάλεις μαρμελάδα βερύκοκκο (ή φράουλα).
Και αν θέλετε ν΄αποφύγετε τους μπελάδες με τον κορμό, μπορείτε και στο απλό κεκάκι βανίλιας που κάνετε στη φόρμα, όταν το σερβίρετε να του βάζετε από πάνω μια ...γενναία κουταλιά από όποιο γλυκό του κουταλιού έχετε (εγώ αυτή τη στιγμή...τσακίζω μια φέτα κέϊκ με ένα...βουνό γλυκό σταφύλι από πάνω)
Συγχώρεσέ μου που σου κατέστρεψα τη συνταγή......:embarassed::embarassed::embarassed:: embarassed::embarassed::embarassed::embarassed::em barassed::embarassed::embarassed:
[quote=vana;355859]ΡΟΛΟ- ΚΟΡΜΟΣ
6 ΑΥΓΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Αντί για λευκό τον κορμό μπορείς να τον κάνεις καφετί (ρίχνοντας στο χυλό μπόλικο κακάο και εσωτερικά να τον αλείψεις με σαντιγύ και όταν κόψεις τα κομμάτια παρουσιάζεται μια όμορφη λευκή σπείρα (η αντίθεση της σαντιγύ). Επίσης το σκολατένιο πάει τρέλλα και με μαρμελάδα φράουλα...΅
Επίσης στον λευκό κορμό αντί για μερέντα ή σαντιγύ μπορείς να βάλεις μαρμελάδα βερύκοκκο (ή φράουλα).
Και αν θέλετε ν΄αποφύγετε τους μπελάδες με τον κορμό, μπορείτε και στο απλό κεκάκι βανίλιας που κάνετε στη φόρμα, όταν το σερβίρετε να του βάζετε από πάνω μια ...γενναία κουταλιά από όποιο γλυκό του κουταλιού έχετε (εγώ αυτή τη στιγμή...τσακίζω μια φέτα κέϊκ με ένα...βουνό γλυκό σταφύλι από πάνω)
Συγχώρεσέ μου που σου κατέστρεψα τη συνταγή......:embarassed::embarassed::embarassed:: embarassed::embarassed::embarassed::embarassed::em barassed::embarassed::embarassed:
:wave:Αγαπημένη συνταγή και νόστιμη!! :chew::chew::chew::chew::kissed::kissed:
ΡΑΒΑΝΙ
16 ΑΥΓΑ
400gr ΖΑΧΑΡΗ
400gr ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΚΙΣΤΟ
500gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
600gr ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
150gr ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
60gr Baking Pounder
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ (ΞΙΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟΣ)
ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
2kg ΖΑΧΑΡΗ
1,5kg ΝΕΡΟ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ (ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑΔΙΑ) ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ), ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΟ BAKING POUNDER, ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΣΜΑ - ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΑΦΟΥ ΔΕΣΕΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΣΤΗΝ 1Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ , ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ.ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!!
ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 175 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!
Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30ΑΡΙ.
ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΚΕΙΚ!!!
ΡΑΒΑΝΙ
16 ΑΥΓΑ
400gr ΖΑΧΑΡΗ
400gr ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΚΙΣΤΟ
500gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
600gr ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
150gr ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
60gr Baking Pounder
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ (ΞΙΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟΣ)
ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
2kg ΖΑΧΑΡΗ
1,5kg ΝΕΡΟ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ (ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑΔΙΑ) ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ), ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΟ BAKING POUNDER, ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΣΜΑ - ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΑΦΟΥ ΔΕΣΕΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΣΤΗΝ 1Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ , ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ.ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!!
ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 175 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!
Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30ΑΡΙ.
ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΚΕΙΚ!!!
Αχ ραβανί με παγωτό.... Πάλι θερμίδες θα πάρω!!! :chew::chew::chew::chew::whistle::whistle:
ΤΥΡΟΨΩΜΟ
αλευτι
μαγια
λαδι
φετα
μυζιθρα
τα ανακατεβουμε ολα μαζι να γινει μια μαλακη ζυμη σαν του κεεικ λιγο πιο σφιχτη την βαζουμε σε ταψακι λαδομενο και ψηνουμε .
αν δεν βαλουμε τυρια αλλα ελιες και λιγο κρεμμυδακι γινεται λιοψωμο :kiss:
ΤΥΡΟΨΩΜΟ
αλευτι
μαγια
λαδι
φετα
μυζιθρα
τα ανακατεβουμε ολα μαζι να γινει μια μαλακη ζυμη σαν του κεεικ λιγο πιο σφιχτη την βαζουμε σε ταψακι λαδομενο και ψηνουμε .
Υπέροχη συνταγή Φλώρα μου! Την φτιάχνω συχνά και με τυριά και με ελίτσες!! :afro::afro::afro::afro::kissed::kissed::kissed:
ΤΥΡΟΨΩΜΟ
αλευτι
μαγια
λαδι
φετα
μυζιθρα
Πόσο αλεύρι θέλει;
ΣΙΣΣΥΥΥΥΥ!!!!
Συστατικά
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
1 ποτήρι λάδι
2 κρεμμύδια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
λίγο άνηθο
δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Kαθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.
Οταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί.
Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά τα φαγητό είναι έτοιμο.http://sl.glitter-graphics.net/pub/1375/1375819bsky7dfpih.jpg
ΣΙΣΣΥΥΥΥΥ!!!!
Συστατικά
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
1 ποτήρι λάδι
2 κρεμμύδια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
λίγο άνηθο
δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Kαθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.
Οταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί.
Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά τα φαγητό είναι έτοιμο.http://sl.glitter-graphics.net/pub/1375/1375819bsky7dfpih.jpg
:kissed::kissed::kissed: Χαρά που θα κάνει ο Παναγιώτης....
:kissed::kissed::kissed: Χαρά που θα κάνει ο Παναγιώτης....
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ!!!http://sl.glitter-graphics.net/pub/1530/1530020g9p40li954.gif
πω πω τις σουπιες δεν τις παω με τιποτα.. προτιμω το σπανακι σκετο!! :evil:
ΥΛΙΚΑ
180 ΓΡΑΜ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ΓΡΑΜ. ΒΙΤΑΜ
60 ΓΡΑΜ.ΖΑΧΑΡΗ
3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
3 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ
100 ΓΡΑΜ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΜΠΕΝ-ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ-ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΗΡΕΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΙΓΜΑ.ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΗΛΙΝΟ ΤΑΨΑΚΙ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤ. ΔΙΑΜΕΤΡΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 190 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 190 ΚΑΙ ΑΛΛΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 170.ΣΚΟΡΠΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ.ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗΗΗΗΗΗΗ...
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ...:wink:
Ελενάκι μου εσύ μπορεί να είσαι εδώ για διευκρινήσεις αλλά εγώ θα είμαι στην
ΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΗΗΗΗΗΗΗΗ. Παναγιά μου, τί γλυκό της κολάσεως είναι αυτό......θα το κάνω αμέσωωωωωως (και θα το φάω επίσης)
Ελενάκι μου εσύ μπορεί να είσαι εδώ για διευκρινήσεις αλλά εγώ θα είμαι στην
ΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΗΗΗΗΗΗΗΗ. Παναγιά μου, τί γλυκό της κολάσεως είναι αυτό......θα το κάνω αμέσωωωωωως (και θα το φάω επίσης):evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:: grin::grin::grin::grin::grin: να το κανεις ελενη μου..θα με θυμηθεις...:flirt:
:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::grin::g rin::grin::grin::grin: να το κανεις ελενη μου..θα με θυμηθεις...:flirt:
Και μόλις το....τσακίσω θα κοπανήσω στο καπάκι και ένα GLUCOFAGE (γιατί και απ' αυτό πίνουμε, εκτός των άλλων) και ούτε γάτα ούτε ζημιά.....
οπου κουβετουρα σημαινει τελειο γλυκο!!!!!!!
μολις παρω φουντουκια θα το κανω και εγω!!!!
ελενακι ευχαριστουμε!!!
πω πω τις σουπιες δεν τις παω με τιποτα.. προτιμω το σπανακι σκετο!! :evil:
?
τελικα πολλοι δεν τρωνε σουπιες γιατι παιδια τι εχουν? καλαμαρακια τρωτε?:confused2:
?
τελικα πολλοι δεν τρωνε σουπιες γιατι παιδια τι εχουν? καλαμαρακια τρωτε?:confused2:
μου βρωμάνε εμάνα προσωπικά..
καλαμαράκια τρώω κανονικότατα:chew:
μου βρωμάνε εμάνα προσωπικά..
καλαμαράκια τρώω κανονικότατα:chew:
ναι η αληθεια ειναι οτι μυριζουν !!!
ναι η αληθεια ειναι οτι μυριζουν !!!
Δεν είστε καλά που θα καθήσω να τις καθαρίσω. Μυρίζουν απίστευτα μπλιαχ! Εγώ παίρνω καθαρισμένες :dances:
Δεν είστε καλά που θα καθήσω να τις καθαρίσω. Μυρίζουν απίστευτα μπλιαχ! Εγώ παίρνω καθαρισμένες :dances:
νομιζα οτι ηταν καθαρισμενες αλλα επεσα εξω.................:confused2:
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΤΑ
6 ΑΥΓΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
250ΓΡ. ΒΟΥΤΗΡΟ
400ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
400ΓΡ.ΑΛΕΥΡΙ
200ΓΡ.ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΧΟΝΤΡΟΑΛΕΣΜΕΝΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
400ΓΡ. ΜΕΡΕΝΤΑ
250ΓΡ.ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 Κ.ΓΛ. ΜΠΕΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΛΙΓΟ ΛΙΚΕΡ ΚΑΦΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Πρωτα λιωνουμε τη σοκολατα τα 400γρ. με το βουτηρο σε μπεν μαρι το αφηνουμε στην ακρη και χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη καλα ,ανακατευουμε το αλευρι με το μπεκιν , ριχνουμε στα αυγα το μιγμα της σοκολατας και σιγα σιγα το αλευρι ριχνουμε τα φουντουκια, βουτηρωνουμε ενα μικρο ταψι ριχνουμε το μιγμα και ψηνουμε σε μετριο φουρνο για περιπου 45'. Μολις κρυωσει κοβουμε σε κομματια.
Φτιαχνουμε το γλασο: Σε κατσαρολα βαζουμε τη κρεμα γαλακτος ,την μερεντα, την κουβερτουρα και το λικερ.Μολις λιωσουν και ενωθουν καλα τα υλικα ριχνουμε πανω στο γλυκο.Καλη επιτυχια σε οσους τολμησουν να τη φτιαξουν.
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΤΑ
6 ΑΥΓΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
250ΓΡ. ΒΟΥΤΗΡΟ
400ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
400ΓΡ.ΑΛΕΥΡΙ
200ΓΡ.ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΧΟΝΤΡΟΑΛΕΣΜΕΝΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
400ΓΡ. ΜΕΡΕΝΤΑ
250ΓΡ.ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 Κ.ΓΛ. ΜΠΕΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΛΙΓΟ ΛΙΚΕΡ ΚΑΦΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Πρωτα λιωνουμε τη σοκολατα τα 400γρ. με το βουτηρο σε μπεν μαρι το αφηνουμε στην ακρη και χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη καλα ,ανακατευουμε το αλευρι με το μπεκιν , ριχνουμε στα αυγα το μιγμα της σοκολατας και σιγα σιγα το αλευρι ριχνουμε τα φουντουκια, βουτηρωνουμε ενα μικρο ταψι ριχνουμε το μιγμα και ψηνουμε σε μετριο φουρνο για περιπου 45'. Μολις κρυωσει κοβουμε σε κομματια.
Φτιαχνουμε το γλασο: Σε κατσαρολα βαζουμε τη κρεμα γαλακτος ,την μερεντα, την κουβερτουρα και το λικερ.Μολις λιωσουν και ενωθουν καλα τα υλικα ριχνουμε πανω στο γλυκο.Καλη επιτυχια σε οσους τολμησουν να τη φτιαξουν.
:flirt:Αγαπημένη συνταγή!! :afro::afro::afro::clap::clap::clap::clap::clap::c lap::clap::clap:
νομιζα οτι ηταν καθαρισμενες αλλα επεσα εξω.................:confused2:
Πρόσεχε άλλη φορά:confused1:
Φουντουκόπιτα, σοκολατόπιτα.... Είναι γλυκιά η αμαρτία:banana: Βάλτε και μπανάνα από πάνω που ταιριάζει
Μια θερμή παράκληση προς τους αρμοδίους της Κολάσεως....
Οταν αφήσω το μάταιο τούτο κόσμο και έλθω εκεί για οριστική εγκατάσταση...
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΔΕΙΑΣΩ.......ΣΕ ΜΗΔΕΝ ΧΡΟΝΟ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....(ούτε πλύσιμο δε θα θέλουν....)
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΔΕΙΑΣΩ.......ΣΕ ΜΗΔΕΝ ΧΡΟΝΟ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....(ούτε πλύσιμο δε θα θέλουν....)
:happy: :happy: :happy:
Λοιπόν να βάλω κι εγώ η ανεπρόκοπη μια συνταγή αλμυρή για να μη τη στείλουμε πριν της ώρας της την κυρία Λένα μας...:evil::evil:
ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ (όχι να το παινευτώ, αλλά είναι η σπεσιαλιτέ μου, και όσοι έχουν δοκιμάσει μου ζητούν σε διάφορες περιστάσεις να τις φτιάξω...:baby::baby::flirt::flirt:)
Για τις κρέπες (15 μεσαίου μεγέθους κρέπες, σε τηγάνι 22 εκ. περίπου)
3 αυγά
2 ποτήρια γάλα
αλεύρι, όσο πάρει, ώστε να γίνει ένας χυλός, πιο ρευστός από το χυλό για λουκουμάδες
1 κουταλιά βιτάμ
λίγο αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση
1 κρέμα γάλακτος ή λίγο περισσότερη
8 φέτες τυρί για τοστ
8 φέτες ζαμπόν
1 ή 2 κονσέρβες μανιτάρια, κατά βούληση
ελάχιστο λαδάκι
Φτιάχνω τις κρέπες και τις αφήνω στην άκρη. Τσιγαρίζω σε ελάχιστο λάδι τα μανιτάρια και το ζαμπόν (αν θέλω βάζω και λίγο κρεμμυδάκι μέσα, όχι πολύ όμως για να μη βαρύνουν και είναι ήδη βαριές οι άτιμες) και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος, βράζει κανένα δεκάλεπτο. Όταν το μείγμα στέκεται και δε ρέει γρήγορα από το κουτάλι, το κλείνω (αφού το κλείσεις "σφίγγει" ακόμα περισσότερο). Βάζω μισή φέτα τυρί τοστ σε κάθε κρέπα και πάνω στη φέτα μια κουταλιά από το μείγμα, τυλίγω την κρέπα σαν ντολμαδάκι και στηρίζω τη μία δίπλα στην άλλη σε πυρέξ... Βάζω από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος και τις βάζω στο φούρνο για λίγη ώρα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Καλή όρεξη!!!
Λοιπόν να βάλω κι εγώ η ανεπρόκοπη μια συνταγή αλμυρή για να μη τη στείλουμε πριν της ώρας της την κυρία Λένα μας...:evil::evil:
ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ (όχι να το παινευτώ, αλλά είναι η σπεσιαλιτέ μου, και όσοι έχουν δοκιμάσει μου ζητούν σε διάφορες περιστάσεις να τις φτιάξω...:baby::baby::flirt::flirt:)
Για τις κρέπες (15 μεσαίου μεγέθους κρέπες, σε τηγάνι 22 εκ. περίπου)
3 αυγά
2 ποτήρια γάλα
αλεύρι, όσο πάρει, ώστε να γίνει ένας χυλός, πιο ρευστός από το χυλό για λουκουμάδες
1 κουταλιά βιτάμ
λίγο αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση
1 κρέμα γάλακτος ή λίγο περισσότερη
8 φέτες τυρί για τοστ
8 φέτες ζαμπόν
1 ή 2 κονσέρβες μανιτάρια, κατά βούληση
ελάχιστο λαδάκι
Φτιάχνω τις κρέπες και τις αφήνω στην άκρη. Τσιγαρίζω σε ελάχιστο λάδι τα μανιτάρια και το ζαμπόν (αν θέλω βάζω και λίγο κρεμμυδάκι μέσα, όχι πολύ όμως για να μη βαρύνουν και είναι ήδη βαριές οι άτιμες) και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος, βράζει κανένα δεκάλεπτο. Όταν το μείγμα στέκεται και δε ρέει γρήγορα από το κουτάλι, το κλείνω (αφού το κλείσεις "σφίγγει" ακόμα περισσότερο). Βάζω μισή φέτα τυρί τοστ σε κάθε κρέπα και πάνω στη φέτα μια κουταλιά από το μείγμα, τυλίγω την κρέπα σαν ντολμαδάκι και στηρίζω τη μία δίπλα στην άλλη σε πυρέξ... Βάζω από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος και τις βάζω στο φούρνο για λίγη ώρα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Καλή όρεξη!!!τελειες αυριο θα τις κανω μιας και θα εχω ρεβιθια και κανεις δεν θα πολυ φαει να εχω εναλακτκη προταση αχ τι τραβαμε εμεις οι μανες:hysteria::hysteria:
Φλωρίτσα, μην το κάνεις μωρέ για δεύτερο φαγητό... έχει αρκετή δουλίτσα να φτιάξεις τις κρέπες κυρίως...:unsure: εγώ το φτιάχνω μόνο σε γιορτές, γι' αυτό και το θυμήθηκα τώρα :wink:
Φλωρίτσα, μην το κάνεις μωρέ για δεύτερο φαγητό... έχει αρκετή δουλίτσα να φτιάξεις τις κρέπες κυρίως...:unsure: εγώ το φτιάχνω μόνο σε γιορτές, γι' αυτό και το θυμήθηκα τώρα :wink:αχ και να ξερες τι τραβαω για να φανε πριν λιγο τελιοσα με τα μισα γλυκα για τα γεννεθλια του Γιαννακη που ειναι την Κυριακη και αυριο τα υπολιπα οποτε θα κανω και τις κρεπες για να τις βγαλω και την Κυριακη μισες θα ψησω αυριο και της υπολιπες την επομενη .παει θα τα φτισω και φετος ειμαι και στα κατο μου :hair:
αχ και να ξερες τι τραβαω για να φανε πριν λιγο τελιοσα με τα μισα γλυκα για τα γεννεθλια του Γιαννακη που ειναι την Κυριακη και αυριο τα υπολιπα οποτε θα κανω και τις κρεπες για να τις βγαλω και την Κυριακη μισες θα ψησω αυριο και της υπολιπες την επομενη .παει θα τα φτισω και φετος ειμαι και στα κατο μου :hair:
Ααα για τα γενέθλια θα τις κάνεις; Να σου ζήσει ο μικρός! Να τα χαίρεσαι και τα δυο σου παιδάκια!!!
Κι εγώ για τη γιορτή του άντρα μου θα τις κάνω αύριο...δηλαδή σήμερα έφτιαξα τις κρέπες και αύριο θα τις γεμίσω και θα τις βάλω στο φούρνο λίγο πριν τις σερβίρω... τι γλυκά εφτιαξες;
Ααα για τα γενέθλια θα τις κάνεις; Να σου ζήσει ο μικρός! Να τα χαίρεσαι και τα δυο σου παιδάκια!!!
Κι εγώ για τη γιορτή του άντρα μου θα τις κάνω αύριο...δηλαδή σήμερα έφτιαξα τις κρέπες και αύριο θα τις γεμίσω και θα τις βάλω στο φούρνο λίγο πριν τις σερβίρω... τι γλυκά εφτιαξες;να χαιρεσαι και εσυ τον αντουλη σου ,εφτιαξα γαλακτοπουρεκο το οπιο το εβαλα στο ψυγιο για να το ψησω οταν θα ειναι ωρα σοκολατακια με ασπρη και μαυρη και γαλακτος σοκολατα ενα κορμο με ασπρη σαντιγη και εναν με καφε
να χαιρεσαι και εσυ τον αντουλη σου ,εφτιαξα γαλακτοπουρεκο το οπιο το εβαλα στο ψυγιο για να το ψησω οταν θα ειναι ωρα σοκολατακια με ασπρη και μαυρη και γαλακτος σοκολατα ενα κορμο με ασπρη σαντιγη και εναν με καφε
τόσα γλυκά;:confused2:Εγώ δεν προλαβαίνω να φτιάξω γλυκό, ίσως κανένα γαλακτομπούρεκο να το προλάβω...καλή ιδέα :afro::afro: θα δω, πάω να την πέσω για να είμαι ακμαία αύριο :wave::kiss:
τόσα γλυκά;:confused2:Εγώ δεν προλαβαίνω να φτιάξω γλυκό, ίσως κανένα γαλακτομπούρεκο να το προλάβω...καλή ιδέα :afro::afro: θα δω, πάω να την πέσω για να είμαι ακμαία αύριο :wave::kiss:τι να κανω ειμαστε ολοι του γλυκου:grin::grin: καληνυχτα:wave::wave::kiss:
vena και rosi ωραιεεεεεεες οι συνταγες σας αλλα.........τα 96 κιλα θα γινουν 100
Ροζυ και Φλωρα να τους χαιροσαστε
Ροζυ και Φλωρα να τους χαιροσαστεσε ευχαριστω:kiss:
Ροζυ και Φλωρα να τους χαιροσαστε
Ευχαριστούμε, κι εσύ το Μιχάλη σου!!!
ΚΟΥΚΟΥ! ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ! ΜΗΠΩς ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ?ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΟΥΡΤΙΤΣΕς -ΦΙΓΟΥΡΙΤΣΕς ΖΩΑΚΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΚΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ:kissed:
:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::g rin:.:please::please::please:Τί πρέπει να κάνω για να έρθω και γω μαζί σου?????:evil::evil::evil:
:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::g rin:.:please::please::please:Τί πρέπει να κάνω για να έρθω και γω μαζί σου?????:evil::evil::evil:
Πρώτον να είσαι εξαιρετικά....κακό κορίτσι και
Δεύτερον, να τρελαίνεσαι για σοκολάτα και να είσαι έτοιμη να υποστείς ο,τιδήποτε για χάρη της......
Ρόζι και Φλώρα, χρόνια πολλά στους αγαπημένους σας......δεν το πήρα έγκαιρα χαμπάρι, συγχωρέστε με....φιλάκια....να τους χαίρεστε.....
Athanasios
11-11-08, 23:05
ΚΟΥΚΟΥ! ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ! ΜΗΠΩς ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ?ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΟΥΡΤΙΤΣΕς -ΦΙΓΟΥΡΙΤΣΕς ΖΩΑΚΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΚΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ
marzipan μαρτζιπαν μαρζιπαν
εδω δείχνει πως φτιάχνει μερικά....
http://www.youtube.com/watch?v=G4G9znyhNwM&feature=related
http://www.expertvillage.com/video/26822_marzipan-rose.htm
κι εδω... εχει τρεις εικονίτσες...
http://www.dreamcake.eu/marzipan.html
καλό κι αυτό!!
http://www.muffinsandcupcakes.com/wp-content/uploads/2007/10/marzipan-madness.jpg
http://www.okej.de/img/wordpress2/marzipan_car.jpg
http://www.freedom-in-education.co.uk/newsletter06/marzipan_bunnies.jpg
http://www.marthastewart.com/recipe/perfect-marzipan-penguins?lnc=c4894828fa7ee010VgnVCM1000003d370a0aR CRD&rsc=recipecontent_entertaining
http://s2.thisnext.com/media/230x230_no_border/Marzipan-Turkeys-Marzipan_BD43CE66.jpg
http://linsiew-sweethaven.blogspot.com/2007/03/marzipan-modelling.html
http://farm2.static.flickr.com/1167/864223551_1dc76b33be.jpg
http://zoebakes.com/?p=457
http://farm3.static.flickr.com/2392/2102209471_9d0035fddc.jpg
http://www.pastryscoop.com/press_marzipan06.html
http://www.food-info.net/uk/products/sweets/marzipan.htm
http://sweetlittledishes.com/specialtycakes.html
http://sweetlittledishes.com/culinary.html
http://euronaturalpastry.com/imgrfd/Image/new%20new/Marzipan%20Creations.JPG
http://www.dicecollector.com/THE_DICE_THEME_CANDY.html
http://www.creativepastries.fws1.com/photo.html
http://www.marzipanspecialties.com/
http://www.mcqn.net/mcfilter/images/cake/NeilAsleep/Step%205%20-%20Add%20Marzipan%20Figure.jpg
http://i210.photobucket.com/albums/bb16/anamontesa/marzipan-marretas.jpg
http://euronaturalpastry.com/imgrfd/Image/new%20new/Marzipan%20Creations%20001.JPG
http://foodaholic.wordpress.com/2007/02/04/animals-and-figures/
εδω δεξιά στη σελίδα θα βρεις κι άλλα...
http://www.flickr.com/photos/dahliascakes/2311068458/
http://www.creative-sugar-studio.de/modellieren.htm
http://jennicook.com/page7.htm
http://www.earlenescakes.com/Marzipan.htm
http://www.mothermousse.com/assets/products/cakes/cake-square%20box%20w%20blocks%20marzipan%20bears.jpg
http://www.apartmenttherapy.com/ol-images/kitchen/uploads/2007_10_11-Marzipan.jpg
http://www.cafe-huegel.de/assets/images/Marzipan_Ananas.jpg
http://www.essen-und-trinken.de/rezept/121038/marzipan-mohn-torte.html
http://www.cookiepursonality.com/special_cakes.html
http://www.allesseife.at/Portals/0/produktbilder/prod_bascho_marzipan.jpg
http://cache.kotaku.com/gaming/marizpanmario.jpg
http://www.cravecakes.com/birthday
http://static.px.yelp.com/bphoto/jUbiv7bMaZ0_wCcwqf4XHQ/l
αν δε σε φτάνουν... πες μου... :)
Τσουκ τσουκ τσουκ δεν θα σου πω τα μυστικά του επαγγέλματος. Οι γονείς μου κλέφτες θα γίνουν; Τέλος πάντων το μαρτσιπαν είναι αλεσμένο αμύγδαλο με άχνη ζάχαρη. Εμείς τουλάχιστον στο μαγαζί το περνάμε από κύλινδρο για να γίνει ομοιόμορφο το λιώσιμο του αμύγδαλου και να γίνει ομοιογενής μάζα. Περνιέται ξανά και ξανά μέχρι να γίνει πολύ λεπτό σαν ζύμη. Αυτά.
marzipan μαρτζιπαν μαρζιπαν
εδω δείχνει πως φτιάχνει μερικά....
http://www.youtube.com/watch?v=G4G9znyhNwM&feature=related
http://www.expertvillage.com/video/26822_marzipan-rose.htm
κι εδω... εχει τρεις εικονίτσες...
http://www.dreamcake.eu/marzipan.html
καλό κι αυτό!!
http://www.muffinsandcupcakes.com/wp-content/uploads/2007/10/marzipan-madness.jpg
http://www.okej.de/img/wordpress2/marzipan_car.jpg
http://www.freedom-in-education.co.uk/newsletter06/marzipan_bunnies.jpg
http://www.marthastewart.com/recipe/perfect-marzipan-penguins?lnc=c4894828fa7ee010VgnVCM1000003d370a0aR CRD&rsc=recipecontent_entertaining
http://s2.thisnext.com/media/230x230_no_border/Marzipan-Turkeys-Marzipan_BD43CE66.jpg
http://linsiew-sweethaven.blogspot.com/2007/03/marzipan-modelling.html
http://farm2.static.flickr.com/1167/864223551_1dc76b33be.jpg
http://zoebakes.com/?p=457
http://farm3.static.flickr.com/2392/2102209471_9d0035fddc.jpg
http://www.pastryscoop.com/press_marzipan06.html
http://www.food-info.net/uk/products/sweets/marzipan.htm
http://sweetlittledishes.com/specialtycakes.html
http://sweetlittledishes.com/culinary.html
http://euronaturalpastry.com/imgrfd/Image/new%20new/Marzipan%20Creations.JPG
http://www.dicecollector.com/THE_DICE_THEME_CANDY.html
http://www.creativepastries.fws1.com/photo.html
http://www.marzipanspecialties.com/
http://www.mcqn.net/mcfilter/images/cake/NeilAsleep/Step%205%20-%20Add%20Marzipan%20Figure.jpg
http://i210.photobucket.com/albums/bb16/anamontesa/marzipan-marretas.jpg
http://euronaturalpastry.com/imgrfd/Image/new%20new/Marzipan%20Creations%20001.JPG
http://foodaholic.wordpress.com/2007/02/04/animals-and-figures/
εδω δεξιά στη σελίδα θα βρεις κι άλλα...
http://www.flickr.com/photos/dahliascakes/2311068458/
http://www.creative-sugar-studio.de/modellieren.htm
http://jennicook.com/page7.htm
http://www.earlenescakes.com/Marzipan.htm
http://www.mothermousse.com/assets/products/cakes/cake-square%20box%20w%20blocks%20marzipan%20bears.jpg
http://www.apartmenttherapy.com/ol-images/kitchen/uploads/2007_10_11-Marzipan.jpg
http://www.cafe-huegel.de/assets/images/Marzipan_Ananas.jpg
http://www.essen-und-trinken.de/rezept/121038/marzipan-mohn-torte.html
http://www.cookiepursonality.com/special_cakes.html
http://www.allesseife.at/Portals/0/produktbilder/prod_bascho_marzipan.jpg
http://cache.kotaku.com/gaming/marizpanmario.jpg
http://www.cravecakes.com/birthday
http://static.px.yelp.com/bphoto/jUbiv7bMaZ0_wCcwqf4XHQ/l
αν δε σε φτάνουν... πες μου... :)
η αληθεια ειναι οτι εχω μερικα κενα και μετα απο ολα αυτα
μηπως εχεις κατι αλλο να προσθεσεις?
σ ευχαριστω Θανουλη μου εισαι πολυ γλυκος!:kissed:
Λοιπόν, οι ντομάτες μου στο εξοχικό, τώρα θυμήθηκαν να καρποφορήσουν (ούτε παλαιοημερολογίτισσες να ήτανε.......), έχω γεμίσει ντομάτες, τεράστιες οι οποίες όμως (φευ...) παραμένουν εδώ και ένα μήνα καταπράσινες.....κοκκίνισμα δεν προβλέπεται....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΜΑΔΕΣ, ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΘΕΙΑΔΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟΥΡΣΙ...........ΘΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ........περιμενω............
Ελενη υπαρχουν δυο τροποι -αυτους που κανω εγω τουλαχιστον -
Οενας ειναι να τις κοψεις κομματια και να τους ριξεις επανω αλατι να τις αφησεις λιγες ωρες να στραγγιξουν τα νερα τους και να τις βαλεις σε βαζο μαζι με κολιαντρο και λιγη ζαχαρη
Ριχνεις απο πανω ξυδι χλιαρο και το αφηνεις τουλαχιστον 15 ημερες πριν το ανοιξεις
Αλλος τροπος ειναι οπως ειναι ολοκληρες να τις τρυπισεις με μια οδοντογλυφιδα και να τις βαλεις μαζι με πιπεριες σε βαζο με αρμη
Καλη επιτυχια
Τσουκ τσουκ τσουκ δεν θα σου πω τα μυστικά του επαγγέλματος. Οι γονείς μου κλέφτες θα γίνουν; Τέλος πάντων το μαρτσιπαν είναι αλεσμένο αμύγδαλο με άχνη ζάχαρη. Εμείς τουλάχιστον στο μαγαζί το περνάμε από κύλινδρο για να γίνει ομοιόμορφο το λιώσιμο του αμύγδαλου και να γίνει ομοιογενής μάζα. Περνιέται ξανά και ξανά μέχρι να γίνει πολύ λεπτό σαν ζύμη. Αυτά.
ευχαριστω σισσακι δεν θα συνεβαλα ποτε στο να κανω καποιον κλεφτη χαχαχααχ
αν ειχες και καμια φωτογραφιουλα καμια τουρτιτσα κατι της οδηγιουλες:kissed:
για τη γιορτουλα του στεργιουλη θελω να κανω αρκουδακια κ αλλα χαζουλια
ευχαριστω σισσακι δεν θα συνεβαλα ποτε στο να κανω καποιον κλεφτη χαχαχααχ
αν ειχες και καμια φωτογραφιουλα καμια τουρτιτσα κατι της οδηγιουλες:kissed:
για τη γιορτουλα του στεργιουλη θελω να κανω αρκουδακια κ αλλα χαζουλια
Δυστυχώς Πηνελόπη μου το μόνο που δεν κάνουμε είναι τούρτες. Το μάρτσιπαν το κάνουμε φρουτάκια ή ζωάκια.
Υλικά:
2-3 φιλέτα κοτόπουλου
3-4 κουταλιές λάδι ελιάς
αλάτι
πιπέριΓια τη σάλτσα κάρι:
2 1/2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου, ζεστό
1 φλιτζ. φιστίκια κάσιους
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κάρι
αλάτι
πιπέριΓια το γαρνίρισμα:
φύλλα μαϊντανού
φιστίκια κάσιουςΤι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκρίλ σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα, έως ότου πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μόλις ψηθούν, κατεβάζουμε το τηγάνι-γκριλ από τη φωτιά και κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα κάρι:
Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, έως ότου γίνει το μείγμα ομοιογενές. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα κάσιους, τριμμένα στο μπλέντερ και το κάρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντάς τη και αφαιρώντας το λίπος από την επιφάνειά της, με μία τρυπητή κουτάλα. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα κάρι και γαρνίρουμε με ολόκληρα κάσιους και φύλλα μαϊντανού. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κοτόπουλο με ρύζι ή πατάτες ψητές.
Καλή επιτυχία! :kissed:
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ......HELP.....ΘΕΛΩ ΣΟΥΠΕΣ ΒΕΛΟΥΤΕ ...ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ?
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ......HELP.....ΘΕΛΩ ΣΟΥΠΕΣ ΒΕΛΟΥΤΕ ...ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ?
Δε μου λές ....τέτοιες σε ταιζανε στη Γερμανία-Αυστρία ?????
Εγώ τις κάνω χρόνια και ας μην τις έχω φάει εκεί (Αυστρία έχω πάεις...)
Λοιπόν εγώ κάνω 2 σούπες βελουτέ...άκου
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ (με λαχανικά)
Ολα σε κύβους κομμένα.
-Καρότα
-Κολοκυθάκια
-Πατάτες
-Σελινόρριζα (καλά καθαρισμένη και κομένη)
-Πράσο, κρεμμυδάκι φρέσκο, κρεμμύδι ξερό, σκόρδο
-Ανηθο, μαϊντανό, σέλερυ.
Ζεσταίνω στην κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρω πρώτα το πράσο τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
Εν συνεχεία ρίχνω και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σωτάρω και αυτά αρκετά μέχρι να μαραθούν.
Εχω στ βραστήρα νερό κοχλαστό και τα καλύπτω αρκετά.
Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω. Προς το τέλος ρίχνω το αλάτι ( ή έναν κύβο λαχανικών).
Οταν κρυώσει την βάζω στο μούλτι και γίνεται όνειρο.......
Αν αρέσει σε μρικούς μπορεί να προσθέσουν και φύλλα λάχανου και μπουκετάκια μπρόκολο (φυσικά την ώρα που ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά)
Σερβίρεται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε τριμένο κεφαλοτύρι......
Και στο τέλος-τέλος λεμόνι.
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ (με μανιτάρια)
Σωτάρω κρεμμυδάκι ξερό με λάδι.
Ρίχνω ψιλοκομμένα μανιτάρια (κονσέρβας ή και φρέσκα) μπόλικα.
Προσθέτω νερό (ή ζωμό λαχανικών ή κύβο λαχανικών) και βράζω καλά.
Πρός το τέλος προσθέτω ψιλοκομμένο άνηθο.
Λίγο κρύο νεράκι με 1-2 κ.γλ. κορνφλάουρ.
Μόλις δέσει την κατεβάζω και τρώγεται όπως είναι ....ή
Την περνάω κι αυτή από το μούλτι και ....βελουτάρεται....Αν θέλετε βάζετε και λεμονάκι..
Αν δεν τις περάσετε από το μούλτι και παραμείνουν σουπίτσες βάλτε στο πιάτο σας και μια χούφτα κρουτόν ή έτοιμα ή τα φτιάχνεται μόνες σας από ψωμιά ημίξερα που σας έχουν περισσέψει...θα σας βάλω και τη συνταγή μου για κρουτόν......
Επίσης αν τις θέλετε σουπίτσες, μπορείτε να ρίξετε την ώρα που βράζουν τα λαχανικά και μια χούφτα κριθαράκι μέτριο, ή λίγο ρυζάκι, ή πεπονάκι, ή ό,τι τελοσπάντων τελειώνει σε ..άκι (αλλά να είναι ζυμαρικό εννοείται....)
Εγώ τις προτιμώ λευκές, με λεμόνι, μόνο με λαδάκι και όχι κρέμες γάλακτος...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ, ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.
Και τώρα που πήρα φόρα-κατηφόρα...θα σας δώσω τη συνταγή του φαγητού που κάνω σήμερα.
ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (πλακί)
Για το μεγάλο ταψί του φούρνου μου.....
- 10 πολύ μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες κάθετες (λίγο χοντρές).
- Φρέσκες τριμμένες ντομάτες.
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- Ροδέλες καρότο και κοτσάνια σέλερυ
- Αλάτι, πιπέρι.
- Λάδι και φύλλα δάφνης
- Φιλέτο ψαριού (πέρκα, πανκάσιους κλπ.)
Αφού κόψω όλα τα κρεμμύδια τα βάζω σε μια μεγάλη λεκάνη με αλατόνερο (τα ετοιμάζω από το βράδυ και το πρωί τα στραγγίζω και είναι έτοιμα για τηγάνι- Αν πάλι βιάζεστε, αφήστε τα τουλάχιστον στο αλατόνερο μισή ωρίτσα). Εγώ το κάνω αυτό για να γίνουν πιο ευκολοχώνευτα, να φύγει η σπιρτάδα τους και να γλυτώσουμε τα...τουμπανιάσματα με τα σχετικά επακόλουθα....)
Ολο αυτό το κρεμμυδομάνι (με τα καρότα και το σέλερυ). το περνάω από το τηγάνι μου με λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά γιατί δεν χωράει σε μια τηγανιά. Εχω τα ταψί μου έτοιμο και κάθε παρτίδα που τηγανίζω τη στρώνω στο ταψί μου. Επίσης η κάθε παρτίδα έχει και τη ντομάτα της, το αλάτι της, το πιπέρι της και το φύλλο δάφνης.
Αφού τελειώσω με τα τηγανίσματα και τις σάλτσες και έχω δημιουργήσει στο ταψί μου ένα...κρεββατάκι με τηγανισμένα κρεμμύδια, ξαπλώνω τα φιλέτα του ψαριού ελαφρά αλατισμένα και λαδωμένα και έχω φυλάξει λίγη σαλτσούλα από τα κρεμμύδια και την περιχύνω στα φιλέτα.
Ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις....
Οταν το σερβίρω φροντίζω με τη σπάτουλά να πιάνω ένα φιλέτο με την...κρεμμυδοβάση του.
Εχω ανακαλύψει ένα φιλέτο που λέγεται πανκάσιους, είναι σαν την πέρκα αλλά πιο σκληρό (γιατί η πέρκα είναι πολύ τρυφερή και διαλύεται εύκολα) Εχει μήκος περίπου 20 εκ. και το καθένα το κόβω στη μέση (για να χωράει στη σπάτουλα και να μη διαλύεται κατά τη μεταφορά του..
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ....ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ....ΚΛΑΜΑΤΑ..........ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.......
[quote=Hobbista;362112]Δε μου λές ....τέτοιες σε ταιζανε στη Γερμανία-Αυστρία ?????
Εγώ τις κάνω χρόνια και ας μην τις έχω φάει εκεί (Αυστρία έχω πάεις...)
Λοιπόν εγώ κάνω 2 σούπες βελουτέ...άκου
NAI KAI TETΟΙΕΣ ....ΟΝΕΙΡΟ ...ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ...ΑΡΑΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ....ΣΠΕΣΙΑΛ ....
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ (με λαχανικά)
Ολα σε κύβους κομμένα.
-Καρότα
-Κολοκυθάκια..............ΕΒΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
-Πατάτες ...... ........ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ
-Σελινόρριζα (καλά καθαρισμένη και κομένη)
-Πράσο, κρεμμυδάκι φρέσκο, κρεμμύδι ξερό, σκόρδο
-Ανηθο, μαϊντανό, σέλερυ. .....ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.....
ΕΒΑΛΑ ΤΖΙΝΤΕΡ:evil:
ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ .....ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ....ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΗΧΤΗ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :kissed:
Σούπα βελουτέ με μανιτάρια
· Λευκά μανιτάρια 400 γρ
· Πράσο (το άσπρο μέρος) 2 τεμάχια
· Ζωμό λαχανικών 1 τεμ.
· Βούτυρο 60 γρ
· Αλεύρι 60 γρ
· Κρόκοι αυγών 2 τεμ.
· Κρέμα γάλακτος 150 ml
· Νερό 1lt
· Λεμόνι 1 τεμ.
· Αλάτι κ.π.
· Πιπέρι λευκό κ.π.
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες μαζί με το πράσο.
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το πράσο μέχρι να ξανθύνει, μαζί με το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό-κύβο λαχανικών για να γίνει βελουτέ.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε τσιγαρίσει καί περάσει από λίγο χυμό λεμονιού.
Βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά και στη συνέχεια τα περνάμε από μίξερ-μπλέντερ και από τρυπιτό.
Διορθώνουμε τα καρυκεύματα και δένουμε με κρόκους αυγών ανακατεύοντας και προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος στο τέλος.
Ελένη μου μόνο αυτή την συνταγή έχω....ελπίζω να σου αρέσει!! :kissed::kissed: Καλή επιτυχία!!
· Λευκά μανιτάρια 400 γρ
· Ζωμό λαχανικών 1 τεμ.
· Βούτυρο 60 γρ
· Αλεύρι 60 γρ
· Κρόκοι αυγών 2 τεμ.
· Κρέμα γάλακτος 150 ml
· Νερό 1lt
· Λεμόνι 1 τεμ.
· Αλάτι κ.π.
· Πιπέρι λευκό κ.π.
Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το πράσο μέχρι να ξανθύνει, μαζί με το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό-κύβο λαχανικών για να γίνει βελουτέ.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε τσιγαρίσει καί περάσει από λίγο χυμό λεμονιού.
Βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά και στη συνέχεια τα περνάμε από μίξερ-μπλέντερ και από τρυπιτό.
Διορθώνουμε τα καρυκεύματα και δένουμε με κρόκους αυγών ανακατεύοντας και προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος στο τέλος.
Ελένη μου μόνο αυτή την συνταγή έχω....ελπίζω να σου αρέσει!! :kissed::kissed: Καλή επιτυχία!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..... ΕΚΑΝΑ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ....ΑΛΛΑ ΕΡΙΞΑ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ:dash: ΕΝΩ Η ΣΥΝΝΥΦΑΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ:sad1::sad1::sad1:
ΚΑΡΙΟΚΕΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κρεμα γαλακτος
50 γρ. ζαχαρη
350 γρ. κουβερτουρα λιωμενη
1 κουταλακι ποτο της αρεσκεια σας
100 γρ. βανιλια - υποβρυχιο
50 γρ. βουτηρο φρεσκο η μαργαρινη
150 γρ. καρυδια
150 γρ. φρυγανια τριμμενη
1 κιλο κουβερτουρα λιωμενη
50 γρ. λαδι
Εκτελεση: Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα την κρεμα γαλακτος και τη ζαχαρη.
Βγαζετε την κατσαρολα απο τη φωτια , προσθετετε τα 350 γρ. κουβερτουρα τη βανιλια και το βουτηρο και ανακατευετε .
Προσθετετε τα καρυδια , τη φρυγανια, το ποτο και ανακατευετε.Αφηνετε να κρυωσει και οταν σταθεροποιηθει το πλαθετε σε ρολο, το βαζετε σε λαδοκολλα και το αφηνετε στο ψυγειο για 2 ωρες .Το κοβετε σε λεπτες ποδελες και το τοποθετειτε ξανα στο ψυγειο.
Λιωνετε τα 3/4 της κουβερτουρας σε μπεν μαρι μαζι με το λαδι και ανακατευετε. Στη συνεχεια , προσθετετε το υπολοιπο 1/4 της σοκολατας ψιλοκομμενο και ανακατευετε .
Τελος βουτατε μια μια τις ροδελες στην κουβερτουρα και τις ακουμπατε σε λαδοκολ-
λα μεχρι να στεγνωσουν και να σταθεροποιηθουν τελειως.
Καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!
ΚΑΡΙΟΚΕΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κρεμα γαλακτος
50 γρ. ζαχαρη
150 γρ. καρυδια
50 γρ. λαδι
Βγαζετε την κατσαρολα απο τη φωτια , προσθετετε τα 350 γρ. κουβερτουρα τη βανιλια και το βουτηρο και ανακατευετε .
Προσθετετε τα καρυδια , τη φρυγανια, το ποτο και ανακατευετε.Αφηνετε να κρυωσει και οταν σταθεροποιηθει το πλαθετε σε ρολο, το βαζετε σε λαδοκολλα και το αφηνετε στο ψυγειο για 2 ωρες .Το κοβετε σε λεπτες ποδελες και το τοποθετειτε ξανα στο ψυγειο.
Λιωνετε τα 3/4 της κουβερτουρας σε μπεν μαρι μαζι με το λαδι και ανακατευετε. Στη συνεχεια , προσθετετε το υπολοιπο 1/4 της σοκολατας ψιλοκομμενο και ανακατευετε .
Τελος βουτατε μια μια τις ροδελες στην κουβερτουρα και τις ακουμπατε σε λαδοκολ-
ΜΜΜΜΜ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ....ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΑΡΙΟΚΕΣ:hello::hello:
ΚΑΡΙΟΚΕΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κρεμα γαλακτος
50 γρ. ζαχαρη
150 γρ. καρυδια
50 γρ. λαδι
Ευχαριστούμε Βάνα!! :afro::afro: Καταπληκτικές είναι οι καριόκες!:chew::chew::chew::chew::chew::chew::chew ::chew::chew: Τις φτιάχνουμε συνέχεια στην Μακεδονία! :kissed::kissed:
· Λευκά μανιτάρια 400 γρ
· Ζωμό λαχανικών 1 τεμ.
· Βούτυρο 60 γρ
· Αλεύρι 60 γρ
· Κρόκοι αυγών 2 τεμ.
· Κρέμα γάλακτος 150 ml
· Νερό 1lt
· Λεμόνι 1 τεμ.
· Αλάτι κ.π.
· Πιπέρι λευκό κ.π.
Οδηγίες
τρελαινομαι για σουπες με μανιταρια θα την κανωωωωωω γιουπι!!!! γιουπι!!!!:banana:
ΜΟΣΑΙΚΟ
3 αυγα
3 πακετα πτι περ παπαδοπουλου
500γραμ. βιταμ
γαλα-κονιακ(χλιαρο το γαλα σε ενα πιατο μαζι με το κονιακ)
1 ποτηρη ζαχαρη
τρουφα για το στολισμα
χτηπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη και οταν φρατεψει και ασπριση ριχνουμε ενα ενα τα αυγα και το κακαο τοσ κακαο οσο σκουρο το θελουμε και λιγο κονιακ .βουταμε τα μπισκοτα εναενα στο γαλα και τα στρονουμε σε ενα ταψι κανουμε μια στρωση και παλι μπισκοτα και παλι κρεμα τελινουμε με κρεμα ρτευφα και τελος:kiss:
ΜΜΜΜΜ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ....ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΑΡΙΟΚΕΣ:hello::hello:
Παρε αλλη μια συνταγη για καριοκες πετυμενη
Κεικ που μας εχει μεινει το κανουμε θρηψαλα
Προσθετουμε 250 κουβερτουρα λυωμενη σε μπεν μαρι καρυδια σπασμενα 1-2 φλιτζανια τσαγιου ή κοντιτα ή γλυκο του κουταλιου κομμενα κομματια και λιγο σιροπι απο το γλυκο ή λικερ της αρεσκιας μας
Απλωνουμε το υλικο σε ταψι με λαδοκολα και κοβουμε με κουπατ κομματια Τα βαζουμε σε σακουλακι με χαρτι ενδιαμεσα και στην καταψυξη
Οταν θελουμε να κερασουμε ή να φαμε εμεις οπως ειναι απο την καταψυξη τα βουταμε σε κουβερτουρα λυωμενη
Στην καταψυξη κρατανε 6-7 μηνες (αν προλαβουν)
Καλη ορεξη
ΜΟΣΑΙΚΟ
3 αυγα
3 πακετα πτι περ παπαδοπουλου
500γραμ. βιταμ
γαλα-κονιακ(χλιαρο το γαλα σε ενα πιατο μαζι με το κονιακ)
1 ποτηρη ζαχαρη
τρουφα για το στολισμα
χτηπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη και οταν φρατεψει και ασπριση ριχνουμε ενα ενα τα αυγα και το κακαο τοσ κακαο οσο σκουρο το θελουμε και λιγο κονιακ .βουταμε τα μπισκοτα εναενα στο γαλα και τα στρονουμε σε ενα ταψι κανουμε μια στρωση και παλι μπισκοτα και παλι κρεμα τελινουμε με κρεμα ρτευφα και τελος:kiss:
Παρε αλλη μια συνταγη για καριοκες πετυμενη
Κεικ που μας εχει μεινει το κανουμε θρηψαλα
Προσθετουμε 250 κουβερτουρα λυωμενη σε μπεν μαρι καρυδια σπασμενα 1-2 φλιτζανια τσαγιου ή κοντιτα ή γλυκο του κουταλιου κομμενα κομματια και λιγο σιροπι απο το γλυκο ή λικερ της αρεσκιας μας
Απλωνουμε το υλικο σε ταψι με λαδοκολα και κοβουμε με κουπατ κομματια Τα βαζουμε σε σακουλακι με χαρτι ενδιαμεσα και στην καταψυξη
Οταν θελουμε να κερασουμε ή να φαμε εμεις οπως ειναι απο την καταψυξη τα βουταμε σε κουβερτουρα λυωμενη
Στην καταψυξη κρατανε 6-7 μηνες (αν προλαβουν)
Καλη ορεξη
:chew::chew::chew::chew::chew: Νοστιμότες συνταγές!! Μπράβο κορίτσια!! :afro::afro::clap::clap::clap::clap::clap:
:bowdown:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ....ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ:bowdown::bowdown::kissed:
για δες εδώ http://www.sugarart.gr/DisplayITM1.asp?ITMID=7
και εδώ http://www.radicio.com/forum/index.php?showtopic=3736&mode=threaded
για δες εδώ http://www.sugarart.gr/DisplayITM1.asp?ITMID=7
και εδώ http://www.radicio.com/forum/index.php?showtopic=3736&mode=threaded
ΣΙΣΣΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!:hello::kissed:
:bowdown:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ....ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ:bowdown::bowdown::kissed:
τι θεμα θελεις να εχει ????
αυτη ειναι η αγαπημενη μου σελιδα για τουρτες!!!!
http://blog.pinkcakebox.com/3-way-birthday-party-cakes-2007-04-07.htm
αυτη ειναι η αγαπημενη μου σελιδα για τουρτες!!!!
http://blog.pinkcakebox.com/3-way-birthday-party-cakes-2007-04-07.htm
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:wave: ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ..... ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ ΕΓΩ...:confused1:
Αμάν, βρε κακούργα.....ανακύκλωση και στα κέϊκ.......είπαμε..........
Αμαν, βρε κακούργα.....ανακύκλωση και στα κέϊκ.......είπαμε..........
Ξέρετε...οι κακούργες του φόρουμ είναι δύο....η Ειρήνη κι εγώ (προχθές μάλιστα η Καίτη με απεκάλεσε κακούργα γιατί λιάνισα κι έβρασα ένα χωριάτικο πετεινό....επειδή κι αυτός είχε...λιανίσει πολλές κοτούλες)
Ξέρετε...οι κακούργες του φόρουμ είναι δύο....η Ειρήνη κι εγώ (προχθές μάλιστα η Καίτη με απεκάλεσε κακούργα γιατί λιάνισα κι έβρασα ένα χωριάτικο πετεινό....επειδή κι αυτός είχε...λιανίσει πολλές κοτούλες)
:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:wave: ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ..... ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ ΕΓΩ...:confused1:
ναι ειναι δυσκολες για καμμια ιδεα σου το εστειλα
ουτε και εγω μπορω μην νομιζεις αν και θα ηθελα μου αρεσουν οι τουρτες:hysteria:
Αμάν, βρε κακούργα.....ανακύκλωση και στα κέϊκ.......είπαμε..........
Οταν τους εχεις κακομαθει και το κεικ δεν το τρωνε παρα μονο αν ειναι 1-2 ημερων βρησκεις τροπους να μην το πετας
Κανε την συνταγη και θα μου πεις:kissed::kissed::kissed:
ANGBO, εδώ έχει τούρτα ντόρα http://www.sintagespareas.gr/odigies-bima-bima/page,viewdemo/demo_id,63/ , δε φαίνεται και πάρα πολύ δύσκολη... δεν ξέρω βέβαια πόσο είναι η μικρή σου... Θα της αρέσει η Ντόρα;
Κάτι απλό που είχα κάνει στα γενέθλια της δικιάς μου ήταν να αγοράσω στολιδάκια με τη Χιονάτη και τους νάνους καθώς και χρώματα ζαχαροπλαστικής και τη διακόσμησα έτσι. περίμενε να σου βάλω φωτο...
Οταν τους εχεις κακομαθει και το κεικ δεν το τρωνε παρα μονο αν ειναι 1-2 ημερων βρησκεις τροπους να μην το πετας
Κανε την συνταγη και θα μου πεις:kissed::kissed::kissed:
Εγώ είμαι χειρότερη από σένα...κέϊκ που δεν το φάγανε, το έτριψα και το έβαλα σε καινούριο μίγμα κέϊκ με σταφιδούλες και κόντιτα και έγινε πανέμορφο........και άλλη μια πονηρή ανακύκλωση....το έτριψα, το έβαλα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και μόλις έκανα τσιζ κεϊκ, μαζί με τα μπισκοτάκια που βάζουμε στον πάτο έβαλα και το τριμένο κέϊκ.....
Εγώ είμαι χειρότερη από σένα...κέϊκ που δεν το φάγανε, το έτριψα και το έβαλα σε καινούριο μίγμα κέϊκ με σταφιδούλες και κόντιτα και έγινε πανέμορφο........και άλλη μια πονηρή ανακύκλωση....το έτριψα, το έβαλα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και μόλις έκανα τσιζ κεϊκ, μαζί με τα μπισκοτάκια που βάζουμε στον πάτο έβαλα και το τριμένο κέϊκ.....
Μμμμμμ καλη σκεψη Δεν το ειχα σκευτη αυτο ποτε Μπραβο κακουργα
Ε καλά, δεν παίζεστε :grin::grin::grin:
Το είχα καταλάβει, αλλά τώρα το επιβεβαίωσα (ότι δε παίζεστε)
Και η τουρτίτσα που έλεγα πριν...
Εμεις παντως σε ....παιζουμε Εισαι καλο παιδι και σε αγαπαμε:kissed::kissed::kissed::kissed::kissed:
Εμεις παντως σε ....παιζουμε Εισαι καλο παιδι και σε αγαπαμε:kissed::kissed::kissed::kissed::kissed:
:kisses:
Και η τουρτίτσα που έλεγα πριν...[/quote]http://www.sintagespareas.gr/odigies-bima-bima/page,viewdemo/demo_id,18/ (http://www.sintagespareas.gr/odigies-bima-bima/page,viewdemo/demo_id,18/Υ) ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ !!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΕΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΗΝ.........
ΠΟΛ...http://www.sintagespareas.gr/odigies-bima-bima/page,viewdemo/demo_id,18/Υ (http://www.sintagespareas.gr/odigies-bima-bima/page,viewdemo/demo_id,18/%CE%A5) ΟΜΟΡΦΗ !!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΕΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΗΝ......[/quote]
Αν τη φτιάξεις, βάλε να τη δούμε και πες μας κι αν είναι εύκολη, αν θέλεις.... λέω να την κάνω κι εγώ στα επόμενα γενέθλια, αφού τη βλέπουμε που τη βλέπουμε συνέχεια... να χρησιμεύσει και κάπου αλλού. Να χαίρεσαι τη μικρή σου!!!
ειναι πανεμορφη !!!!!!!!
και εγω του χρονου που θα ειναι τα πρωτα μας γεννεθλια θελω να την κανω εγω, καποια στιγμη ειχα παει στα βεφα house και ειδα διαφορα για τουρτες εχει πολλα αν και αυτην δεν την χωνευω και πολυ!!
κοριτσακια χρωματα ζαχαροπλαστικης ξερει κανεις αν πουλανε τα ζαχαροπλαστεια γιατι εδω τα vefas house κλεισανε οποτε δεν ξερω που αλλου να βρω!:kissed:
κοριτσακια χρωματα ζαχαροπλαστικης ξερει κανεις αν πουλανε τα ζαχαροπλαστεια γιατι εδω τα vefas house κλεισανε οποτε δεν ξερω που αλλου να βρω!:kissed:
σε μαγαζιά με ξηρούς καρπούς, καραμέλες, γλυκά κουταλιού κλπ πρέπει να έχει. Ίσως και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά δεν είμαι σίγουρη...
αντε πηνελοπη κλεισανε !!!! εγω για εκεινα ελεγα!!! πολυ δουλεια ειχαν φαινεται!!!
αχ δεν ξερω που θα βρεις :flirt:
εγω βρισκω στο σουπερ μαρκετ πηνελοπη
ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ:hello:
σε μαγαζιά με ξηρούς καρπούς, καραμέλες, γλυκά κουταλιού κλπ πρέπει να έχει. Ίσως και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά δεν είμαι σίγουρη...
ευχαριστωωωωωωωωωωω :kissed:
αντε πηνελοπη κλεισανε !!!! εγω για εκεινα ελεγα!!! πολυ δουλεια ειχαν φαινεται!!!
αχ δεν ξερω που θα βρεις :flirt:
ναι κοριτσακι πηγα προχτες για ζαχαροπαστα και χρωματα και μου ειπαν δεν εχουν γιατι δεν συνεργαζοντε πλεον με την κ βεφα αυτο ετσι λοιπον θα ψαχτω αλλου ελπιζω να βρω:kissed:
Υπάρχει κανένα μέρος που έχουν μείνει ανοιχτά;;;
Πηνελόπη αν θελεις σου παίρνω από εδώ και στα στέλνω:kissed:
κοριτσια καμμια συνταγη για τουρτα με γευση φρουτων να ειναι και ευκολη ο αντρας μου εχει γιορτη 26 Νοεμβιου και θελω να τον κανω εκπληξη!!!!!
κι εγώ χρειάζομαι καμιά ιδέα...
θέλω να φτίαξω γλυκα για τη γιορτή της κόρης μου να τα πάει στο σχολείο (νηπιαγωγείο)...
θέλει οπωσδήποτε να είναι σοκολατένια...
:wave:
Σε μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στα ράφια της ζαχαροπλαστικής έχουν χρώματα ζαχαροπλαστικής των 15 ml νομίζω. Είναι αρκετά φθηνά. Τα 3 βασικά χρώματα νομίζω 1,5 ευρώ ???
θέλω να φτίαξω γλυκα για τη γιορτή της κόρης μου να τα πάει στο σχολείο (νηπιαγωγείο)...
:wave:
Πριν από λίγες μέρες έκανα το ίδιο για τη γιορτή της κόρης μου... έφτιαξα μικρά ατομικά κεκάκια κακάο σε αλουμινένια φορμάκια, μετά που ψήθηκαν τα έβαλα σε χαρτάκια από αυτά που βάζουμε τις τρούφες, από πάνω τα στόλισα με τρίχρωμο γλάσο και έβαλα στο καθένα ένα ζαχαρωτό λουλουδάκι... Στην εμφάνιση ήταν πολύ ωραία...
Εσύ μπορείς να φτιάξεις γλάσο σοκολάτας για να τα γαρνίρεις και να τα στολίσεις ταυτόχρονα....είναι μια λύση εύκολη και γρήγορη και, κυρίως, υγιεινή :afro:
κοριτσια καμμια συνταγη για τουρτα με γευση φρουτων να ειναι και ευκολη ο αντρας μου εχει γιορτη 26 Νοεμβιου και θελω να τον κανω εκπληξη!!!!!
Ντέππυ, συμβιβάζεσαι με μια απλή τούρτα με γεύση και άρωμα πορτοκάλι;:grin:
Φτιάχνεις το παντεσπάνι (2 τεμάχια) με κακάο, το ραντίζεις με λικέρ πορτοκάλι και σιρόπι, πάνω βάζεις κρέμα στιγμής γιώτης που τη χτυπάς με κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει και ρίχνεις πάλι λίγο λικέρ και στην κορυφή βάζεις ή σαντιγύ ή πάλι κρέμα στιγμής...γαρνίρεις με τριμμένη σοκολάτα και έτοιμο!
Πριν από λίγες μέρες έκανα το ίδιο για τη γιορτή της κόρης μου... έφτιαξα μικρά ατομικά κεκάκια κακάο σε αλουμινένια φορμάκια, μετά που ψήθηκαν τα έβαλα σε χαρτάκια από αυτά που βάζουμε τις τρούφες, από πάνω τα στόλισα με τρίχρωμο γλάσο και έβαλα στο καθένα ένα ζαχαρωτό λουλουδάκι... Στην εμφάνιση ήταν πολύ ωραία...
Εσύ μπορείς να φτιάξεις γλάσο σοκολάτας για να τα γαρνίρεις και να τα στολίσεις ταυτόχρονα....είναι μια λύση εύκολη και γρήγορη και, κυρίως, υγιεινή :afro:
αυτά είναι...
:wave:μια ακομα ιδεα ειναι σοκολατακια με ραις κρισπις ειναι πανευκολα και οικονομικα τα εκανα ια τα γεννεθλια του Γιαννακι και τα μιρασαι στο σχολειο .
ραις κρισπις (δημιτριακα με σοκολατα)
σοκολατες οτι θες η κουβερτουρα η γαλακτος η και τις δυο για πικιλια
σοκολατα λευκη για την διακοσμιση
λιονεις την σοκολατα σε ενα μπολ στο μικροκιματα για πιογρηγορα
ριχνεις μεσα τα ραις οσα θες τα ανακατεβεις και σε μια λαδοκολα με ενα κουταλακι κανεις σοκολατακια
λονεις και την λευκι και με ενα πιρουνι περνεις απο την λευκι και κανεις γραμουλες πανω στα σοκολατακια.
κοριτσια καμμια συνταγη για τουρτα με γευση φρουτων να ειναι και ευκολη ο αντρας μου εχει γιορτη 26 Νοεμβιου και θελω να τον κανω εκπληξη!!!!!τουρτα ανανα περνεις ετιμα παντεσπανια για ευκολια σαντιγη και μια μεγαλη κομποστα ανανα ραντιζεις τα παντεσπανια με το σιροπι απο την κομποστα βαζεις σαντιγη και φετες απο τον αννα πανω στην σαντιγη παλι παντεσπανι ραντιζεις ,σαντηγη ,αννα τελος κανεις σχεδιακια με την υπολιπη σαντιγη και διακοσμεις με φετες ανανα .
Εσύ μπορείς να φτιάξεις γλάσο σοκολάτας για να τα γαρνίρεις και να τα στολίσεις ταυτόχρονα....είναι μια λύση εύκολη και γρήγορη και, κυρίως, υγιεινή :afro:[/quote]
ευχαριστώ για την ιδέα :bowdown:
πραγματικά είναι πολύ όμορφα σε εμφάνιση :afro:
και υγιεινά :afro:
και φτίαχνονται γρήγορα :afro:
μια ακομα ιδεα ειναι σοκολατακια με ραις κρισπις ειναι πανευκολα και οικονομικα τα εκανα ια τα γεννεθλια του Γιαννακι και τα μιρασαι στο σχολειο .
ραις κρισπις (δημιτριακα με σοκολατα)
σοκολατες οτι θες η κουβερτουρα η γαλακτος η και τις δυο για πικιλια
σοκολατα λευκη για την διακοσμιση
λιονεις την σοκολατα σε ενα μπολ στο μικροκιματα για πιογρηγορα
ριχνεις μεσα τα ραις οσα θες τα ανακατεβεις και σε μια λαδοκολα με ενα κουταλακι κανεις σοκολατακια
λονεις και την λευκι και με ενα πιρουνι περνεις απο την λευκι και κανεις γραμουλες πανω στα σοκολατακια.
φλώρα έτσι φτιάχνω σοκολατάκια με αμύγδαλα, για τα παιδία όμως δεν ενδείκνυται...:unsure:
ενώ η ιδέα με τα ραις κρίσπις είναι πολύ καλή :afro:
ευχαριστώ:bowdown:
Ντέππυ, συμβιβάζεσαι με μια απλή τούρτα με γεύση και άρωμα πορτοκάλι;:grin:
Φτιάχνεις το παντεσπάνι (2 τεμάχια) με κακάο, το ραντίζεις με λικέρ πορτοκάλι και σιρόπι, πάνω βάζεις κρέμα στιγμής γιώτης που τη χτυπάς με κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει και ρίχνεις πάλι λίγο λικέρ και στην κορυφή βάζεις ή σαντιγύ ή πάλι κρέμα στιγμής...γαρνίρεις με τριμμένη σοκολάτα και έτοιμο!
τουρτα ανανα περνεις ετιμα παντεσπανια για ευκολια σαντιγη και μια μεγαλη κομποστα ανανα ραντιζεις τα παντεσπανια με το σιροπι απο την κομποστα βαζεις σαντιγη και φετες απο τον αννα πανω στην σαντιγη παλι παντεσπανι ραντιζεις ,σαντηγη ,αννα τελος κανεις σχεδιακια με την υπολιπη σαντιγη και διακοσμεις με φετες ανανα .
ευκολα μου ακουγονται θα κανω σιγουρα μια απο της δυο!!!!
πρωτη φορα κανω ελπιζω να πετυχει!!!!
ροζι τι γλυκα τα κεκακια!!!!!!:hooray:
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
500 γρ. φυτινη
250γρμ. ζαχαρη αχνη
3 αυγα
1 κουταλακι μπεικιν παουτερ
1 κουταλακι σοδα
λιγο κονιακ
1 βανιλια
αλευρι μπλε 1 κιλο παρα μια χουφτα
3 με 4 κουβερτουες
μαρμελαδα οτι ευση θελουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισει και να αφρατεψει,προσθετουμε τα αυγα,την σοδα και το μπεκιν και το αλευρι να γινει μια μαλακη ζυμη με κουπ πατ κανουμε σχεδιακια και ψυνουμε μεχρι να ροδισουν περιπου 7 λεπτα σε προθερμασμενο φουρο τα ενονουμε με την μαρμελαδα και τα βουταμε στην λιομενει σοκολατα το μισο κουλουρακι .ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΕΧΤΕς ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:grin:
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
500 γρ. φυτινη
250γρμ. ζαχαρη αχνη
3 αυγα
1 κουταλακι μπεικιν παουτερ
1 κουταλακι σοδα
λιγο κονιακ
1 βανιλια
αλευρι μπλε 1 κιλο παρα μια χουφτα
3 με 4 κουβερτουες
μαρμελαδα οτι ευση θελουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισει και να αφρατεψει,προσθετουμε τα αυγα,την σοδα και το μπεκιν και το αλευρι να γινει μια μαλακη ζυμη με κουπ πατ κανουμε σχεδιακια και ψυνουμε μεχρι να ροδισουν περιπου 7 λεπτα σε προθερμασμενο φουρο τα ενονουμε με την μαρμελαδα και τα βουταμε στην λιομενει σοκολατα το μισο κουλουρακι .ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΕΧΤΕς ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:grin:
Μπράβο Φλώρα! :bowdown::bowdown::bowdown:Αχ πάλι θερμίδες θα πάρω!!! :chew::chew::chew::chew::chew:
Σε μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στα ράφια της ζαχαροπλαστικής έχουν χρώματα ζαχαροπλαστικής των 15 ml νομίζω. Είναι αρκετά φθηνά. Τα 3 βασικά χρώματα νομίζω 1,5 ευρώ ???
εδω εχουμε carrefour και νομιζω και βασηλοπουλο αν εχει ηδη ανοιξει λες να βρω σε ενα απο τα δυο?:kissed:
εδω εχουμε carrefour και νομιζω και βασηλοπουλο αν εχει ηδη ανοιξει λες να βρω σε ενα απο τα δυο?:kissed:
Το carrefour έχει σίγουρα. Εκεί που έχει τις τούρτες κλπ. (στο δικό μας τουλάχιστον)
φλώρα έτσι φτιάχνω σοκολατάκια με αμύγδαλα, για τα παιδία όμως δεν ενδείκνυται...:unsure:
ενώ η ιδέα με τα ραις κρίσπις είναι πολύ καλή :afro:
ευχαριστώ:bowdown:
Εγω τα φτιαχνω με κορν-φλεικς και κουβερτουρα και τα βαζω με το κουταλι σε τρουφοχαρτα Τα προσφερεις οπως ειναι
Το carrefour έχει σίγουρα. Εκεί που έχει τις τούρτες κλπ. (στο δικό μας τουλάχιστον)
οκ κοριτσακι ευχαριστω σαββατο carrefour λοιπον να μαζεψουμε υλικο μηπως λεω μηπως υπαρχει περιπτωση να βρω και ζαχαροπαστα σαν της βεφας εκει?σε ζαχαροπλαστειο αν ζητησω θα μου δωσουν?:confused1::confused1::confused1:αν την κανω μονη θα τα καταφερω? δεν ειμαι και πολυ βεφα στη μαγειρικη:dash::dash:
οκ κοριτσακι ευχαριστω σαββατο carrefour λοιπον να μαζεψουμε υλικο μηπως λεω μηπως υπαρχει περιπτωση να βρω και ζαχαροπαστα σαν της βεφας εκει?σε ζαχαροπλαστειο αν ζητησω θα μου δωσουν?:confused1::confused1::confused1:αν την κανω μονη θα τα καταφερω? δεν ειμαι και πολυ βεφα στη μαγειρικη:dash::dash:
Νομίζω ότι έχει και αμυγδαλόπαστα. Θα ρωτήσω όμως την μαμά μου και θα σου πω ναι ή όχι και αναλογία ζάχαρης-αμύγδαλου. Λογικά θα σου δώσουν όμως. Ωπως και να έχει για να την ανοίξεις θα την βάλεις ανάμεσα σε λαδόκολλα για να μπορέσεις μετά να την ξεκολλήσεις. Θα θυμηθώ όμως να ρωτήσω και θα σου πω:confused1:
Νομίζω ότι έχει και αμυγδαλόπαστα. Θα ρωτήσω όμως την μαμά μου και θα σου πω ναι ή όχι και αναλογία ζάχαρης-αμύγδαλου. Λογικά θα σου δώσουν όμως. Ωπως και να έχει για να την ανοίξεις θα την βάλεις ανάμεσα σε λαδόκολλα για να μπορέσεις μετά να την ξεκολλήσεις. Θα θυμηθώ όμως να ρωτήσω και θα σου πω:confused1:
ευχαριστω σισσακι θα ψαξω κι εγω το σαββατο ελπιζω να βρω.φιλακια πολλλλλλααααα:kissed:
δες κι εδώ http://www.sintagespareas.gr/component/option,com_glossary/Itemid,76/func,view/catid,25/term,%CE%91%CE%BC%CF%85%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CF %8C%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1/
και εδώ
αμυγδαλόπαστα (http://rodolforenoblanko.blogspot.com/2008/03/blog-post_5775.html)
225 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
115 γρ. ζάχαρη άχνη
115 γρ. ψιλή ζάχαρη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) χυμό λεμονιού
1-2 σταγόνες άρωμα βανίλιας ή αμυγδαλέλαιο
ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ
15 εκ. στρογγυλό ή 12 εκ.τετράγωνο κέικ
350 γρ. αμυγδαλόπαστα
18 εκ. στρογγυλό ή 15 εκ.τετράγωνο κέικ
450 γρ. αμυγδαλόπαστα
20 εκ. στρογγυλό ή 18 εκ.τετράγωνο κέικ
550 γρ. αμυγδαλόπαστα
25 εκ. στρογγυλό ή 23 εκ.τετράγωνο κέικ
900 γρ. αμυγδαλόπαστα
30 εκ. στρογγυλό ή 28 εκ.τετράγωνο κέικ
1.1 κιλά αμυγδαλόπαστα
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπολ.
Με τον αναδευτήρα K στην ελάχιστη ταχύτητα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει μια ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας ελαφρά πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και φτιάξτε μια μπάλα.
Σκεπάστε την μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
και εδώ
αμυγδαλόπαστα (http://rodolforenoblanko.blogspot.com/2008/03/blog-post_5775.html)
115 γρ. ζάχαρη άχνη
115 γρ. ψιλή ζάχαρη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
350 γρ. αμυγδαλόπαστα
450 γρ. αμυγδαλόπαστα
550 γρ. αμυγδαλόπαστα
900 γρ. αμυγδαλόπαστα
1.1 κιλά αμυγδαλόπαστα
Εκτέλεση
Με τον αναδευτήρα K στην ελάχιστη ταχύτητα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει μια ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας ελαφρά πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και φτιάξτε μια μπάλα.
Υπέροχη συνταγή Σίσσυ μου! :afro::afro::afro:Θα την δοκιμάσω!!! :chew::chew::chew::chew::chew::chew:Αχ..... Θεσσαλονίκη και ξερό ψωμί!!!!! Εκεί ξέρουν και να τρώνε καλά και να γλεντάνε!!!! :kissed::kissed::kissed:
Εγω τα φτιαχνω με κορν-φλεικς και κουβερτουρα και τα βαζω με το κουταλι σε τρουφοχαρτα Τα προσφερεις οπως ειναι
Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα έφτιαχνα σοκολατάκια και μπισκότα και πρόσφερα σε μαμά, πεθερά, κουνιάδα κλπ για το καλό. Τα σοκολατάκια τα έφτιαχνα με ό,τι μπορείς να φανταστείς, κορν φλέικς, ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα, επίσης ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού, κυδώνι, σύκο, κεράσι, νεράντζι, καρύδα (αν σου αρέσει η καρύδα, γίνονται πολύ ωραία). Είναι πολύ εύκολα γιατί λιώνεις μια φορά την κουβερτούρα και ανάλογα με τη γέμιση κάνεις διαφορετικά σοκολατάκια.... Κι εγώ με το κουτάλι τα σχηματιίζω σε αντικολλητικό χαρτί και όταν κρυώσει η σοκολάτα τα φυλάω όπως είναι... κάποιες φορές τα έβαζα και σε ειδικά καλούπια χριστουγεννιάτικα, αγγελάκια, καρδούλες κλπ γίνονται πολύ ωραία και είναι και μια έκπληξη γιατί δεν ξέρεις ποια γεύση θα σου τύχει :afro::flirt:
Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα έφτιαχνα σοκολατάκια και μπισκότα και πρόσφερα σε μαμά, πεθερά, κουνιάδα κλπ για το καλό. Τα σοκολατάκια τα έφτιαχνα με ό,τι μπορείς να φανταστείς, κορν φλέικς, ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα, επίσης ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού, κυδώνι, σύκο, κεράσι, νεράντζι, καρύδα (αν σου αρέσει η καρύδα, γίνονται πολύ ωραία). Είναι πολύ εύκολα γιατί λιώνεις μια φορά την κουβερτούρα και ανάλογα με τη γέμιση κάνεις διαφορετικά σοκολατάκια.... Κι εγώ με το κουτάλι τα σχηματιίζω σε αντικολλητικό χαρτί και όταν κρυώσει η σοκολάτα τα φυλάω όπως είναι... κάποιες φορές τα έβαζα και σε ειδικά καλούπια χριστουγεννιάτικα, αγγελάκια, καρδούλες κλπ γίνονται πολύ ωραία και είναι και μια έκπληξη γιατί δεν ξέρεις ποια γεύση θα σου τύχει :afro::flirt:τελεια ειναι:chew::chew::chew:
και εδώ
115 γρ. ζάχαρη άχνη
115 γρ. ψιλή ζάχαρη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
350 γρ. αμυγδαλόπαστα
450 γρ. αμυγδαλόπαστα
550 γρ. αμυγδαλόπαστα
900 γρ. αμυγδαλόπαστα
1.1 κιλά αμυγδαλόπαστα
Εκτέλεση
ευχαριστω σισσακι μου παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ εισαι μια γλυκα σαν την αμυγδαλοπαστιτσα:kissed::kissed::kissed::kissed::k issed:
hη τουρτα των γενεθλιων μας
hη τουρτα των γενεθλιων μαςκανενα κομματακι και για μας περισεψε?:unsure: μιαμ μιαμ κατερινακι ειναι πανεμορφη:hooray:
αληθεια ειχατε γενεθλια?:unsure:
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
να τον χαιρεστε το βασιλακη να τα εκατοστησει:kissed:μαλλον ναι:blink: και δεν πηρα χαμπαρι τιποτε:dash:
κατερινακι χρονια πολααααααααααααααα μεγαλος σαν το ψιλα βουνααααααααααααααα:kissed::kissed::kissed::kissed ::kissed::kissed:
:clap::clap::clap::clap::clap::clap:
ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ
κανενα κομματακι και για μας περισεψε?:unsure: μιαμ μιαμ κατερινακι ειναι πανεμορφη:hooray:
αληθεια ειχατε γενεθλια?:unsure:
ναι στις 17 νοεμβρη,ειναι αναρχικο παιδι αυτο:grin::grin::grin:
μαλλον ναι:blink: και δεν πηρα χαμπαρι τιποτε:dash:
κατερινακι χρονια πολααααααααααααααα μεγαλος σαν το ψιλα βουνααααααααααααααα:kissed::kissed::kissed::kissed ::kissed::kissed:
:clap::clap::clap::clap::clap::clap:
ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
να τον χαιρεστε το βασιλακη να τα εκατοστησει:kissed:
σας ευχαριστουμε:kisses::kisses::kisses:
ναι στις 17 νοεμβρη,ειναι αναρχικο παιδι αυτο:grin::grin::grin:
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ :slider::slider::grin::grin::grin::grin::grin:
ναι στις 17 νοεμβρη,ειναι αναρχικο παιδι αυτο:grin::grin::grin:Μπέμπα να τον χαιρεσαι τον Βασιλάκη ...αργα οπως πάντα το καταλαβα :unsure:
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ :slider::slider::grin::grin::grin::grin::grin::gri n::grin::grin:στην ηλικία του μαλλον θα λεει ψωμι παιχνίδια και βολτα
Μπέμπα να τον χαιρεσαι τον Βασιλάκη ...αργα οπως πάντα το καταλαβα :unsure:
:console:σημερα την ανεβασα την εικονα:hug::hug::hug:
:console:σημερα την ανεβασα την εικονα:hug::hug::hug:ωραια η τουρτα ...δεν ορμηξε στο καραβακι ο Βασιλάκης; :grin::grin:
ωραια η τουρτα ...δεν ορμηξε στο καραβακι ο Βασιλάκης; :grin::grin:
:grin::grin::grin:αμε σιγα μην το αφηνε
κατερινακι να τον χαιρεστεεεεεεεε!!!! :clap:
εχει την ιδια μερα γεννεθλια με την βαφτιστήρα μου..:kissed:
:grin::grin::grin:αμε σιγα μην το αφηνε:afro::afro: του ...ξερει που ειναι τα ωραια :grin:
Φανταστική!!! :hooray::hooray: Γεια στα χεράκια σου! Φαντάζομαι δεν έμεινε ούτε ένα κομμάτι ε; Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώσεις όπως επιιθυμείς! :kissed::kissed:
να τον χαιρεστε και θελουμε την συνταγη
Κατερίνα, να τα χιλιάσει το καμάρι σου και να το καμαρώσεις όπως επιθυμείς (και όπως επιθυμεί κι εκείνος φυσικά.....)
να χαιρεστε το μικρουλι τελεια η τουρτιτσααααααααααααααααααα:kissed:
παιδακια εχει κανεις συνταγη για καζαν τιπι αλλα δοκιμασμενη ε σιγουρα πραματα:kissed:
ΦΟΒΕΡΗ Η ΤΟΥΡΤΑ :clap::clap:....ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ .....ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΙΑ ΘΑ ΖΗΤΑΓΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ...ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΡΕΣ :dash::dash:
ΦΟΒΕΡΗ Η ΤΟΥΡΤΑ :clap::clap:....ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ .....ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΙΑ ΘΑ ΖΗΤΑΓΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ...ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΡΕΣ :dash::dash:
Να 'σαι καλά Ελενίτσα μου!:kiss: Μήνες πέρασαν για την ακρίβεια :grin: Δεν πειράζει στα επόμενα γενέθλια θα σου στείλω ένα κομμάτι :grin:
Συμπεθέρα, φοβερή η τούρτα και κυρίως η διακόσμηση :clap::clap::clap: Συγκρίνεται τώρα αυτό το θέαμα με αυτές τις συνηθισμένες που φτιάχνουν τα ζαχαροπλαστεία; Κλάσεις ανώτερη...
δεν εμεινε καθολου:grin:
όχι που θα μενε:evil::evil: Αρα είχε και εμφάνιση και νοστιμιά :afro: Και φαίνεται πολύ μεγάλη έ; Τα παντεσπάνια τα έφτιαξες μόνη σου;Δώσε μας τη συνταγή...
όχι που θα μενε:evil::evil: Αρα είχε και εμφάνιση και νοστιμιά :afro: Και φαίνεται πολύ μεγάλη έ; Τα παντεσπάνια τα έφτιαξες μόνη σου;Δώσε μας τη συνταγή...σε ευχαριστω συμπεθερα
τα παντεσπανια τα εφτιαξε η μαμα μου,θα τις παρω την συνταγη να σας την πω.καθε χρονο την βαζω να τα κανει:evil::evil::evil::evil::evil:τα υπολοιπα δικα μου .
ναι ηταν μεγαλη συμπεθερα
σε ευχαριστω συμπεθερα
τα παντεσπανια τα εφτιαξε η μαμα μου,θα τις παρω την συνταγη να σας την πω.καθε χρονο την βαζω να τα κανει:evil::evil::evil::evil::evil:τα υπολοιπα δικα μου .
ναι ηταν μεγαλη συμπεθερα
στα παντεσπάνια δεν έχω πρόβλημα, τα φτιάχνω σαν κέικ ακριβώς και τα βάζω σε δύο ίδια σκεύη ίσα ίσα να καλύπτουν την επιφάνεια... έτσι γίνονται λεπτά και αφράτα...είναι πολύ εύκολο, και μπορείς να τα φτιάξεις και μερικές μέρες πριν.
Το λικέρ ρόδι....για τις δύσπιστες...ούτε γρεναδίνες ούτε τίποτα....αλλά έχω και κάτι ρόδια απίστευτα.....τεράστια, γλυκύτατα και πολύ πολύ σκούρα....γιατί υπάρχουν και ποικιλίες που μπορεί να είναι τα σπόρια τους γλυκά αλλά είναι ανοιχτόχρωμα.....(όσο λείπει το ήπια απόψε.)....μόνον μία ένσταση έχω.....όχι με ούζο...εγώ έκανα δύο γιάλες, μία με ούζο και μία με τσικουδιά κρητικιά (παραγωγής μας)....αυτό με το ούζο δεν μου άρεσε γιατί η μυρωδιά του ούζου σκέπαζε όλες τις άλλες....το άλλο όμως με την τσικουδιά έγινε απίθανο.......
Το λικέρ ρόδι....για τις δύσπιστες...ούτε γρεναδίνες ούτε τίποτα....αλλά έχω και κάτι ρόδια απίστευτα.....τεράστια, γλυκύτατα και πολύ πολύ σκούρα....γιατί υπάρχουν και ποικιλίες που μπορεί να είναι τα σπόρια τους γλυκά αλλά είναι ανοιχτόχρωμα.....(όσο λείπει το ήπια απόψε.)....μόνον μία ένσταση έχω.....όχι με ούζο...εγώ έκανα δύο γιάλες, μία με ούζο και μία με τσικουδιά κρητικιά (παραγωγής μας)....αυτό με το ούζο δεν μου άρεσε γιατί η μυρωδιά του ούζου σκέπαζε όλες τις άλλες....το άλλο όμως με την τσικουδιά έγινε απίθανο.......
ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΕΙΣ ΟΛΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ :hysteria::hysteria:
ε ναι στα λικερ παντα τσικουδια ή βοτκα
η μυρωδια του γλυκανισου ειναι μπλιαχχχχχχχχχχ
και του χρονου να σαι καλα ελενη
:afro::afro::afro::afro::afro::afro:
ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ!!!! ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑ ΕΤΟΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ.......ΤΙΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ...
αγγελικη να τη χαιρεσαι:drink::drink:
μπραβο και στην μεγαλη:hooray::hooray::hooray:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΣ ....Κ ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ:kissed::kissed::kissed:
ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ!!!! ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑ ΕΤΟΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ.......ΤΙΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ...
ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ!!!
ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΗ!!ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΑ Κ ΦΑΓΗΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ!!
ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΑΩ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ!!!:dash::dash:
Αγγελικη μου να την χαίρεσαι ειστε μια γλυκα όλλοι:babies::kissed::kissed::kissed::kissed::kiss ed:
ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ!!!
ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΗ!!ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΑ Κ ΦΑΓΗΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ!!
ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΑΩ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ!!!:dash::dash:
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΦΕΡΝΑ ΚΑΤΙ.... ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΦΑΤΣΟΥΛΑ.....:evil:
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΦΕΡΝΑ ΚΑΤΙ.... ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΦΑΤΣΟΥΛΑ.....:evil:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :chew: :chew: :grin::grin:
αγγελικουλα χρονια της πολλα:kisses::kisses::kisses: τις καλυτερες ευχες
οσο για τις φατσουλες......το μηλο κατω απο την μηλια θα πεσει:grin::afro:
αγγελικη να τη χαιρεσαι:drink::drink:
μπραβο και στην μεγαλη:hooray::hooray::hooray:
ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ :drink:
Αγγελική, να τις χαίρεσαι και τις δυο σου κούκλες!!! Τέλεια ιδέα οι φατσούλες :clap::clap::clap: :clap:
ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ!!!! ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑ ΕΤΟΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ.......ΤΙΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ...να τα εκατοστήσει Αγγελική και :afro: στην μεγάλη ..ωραιες οι φατσουλες της
Αγγελικούλα, να τα εκατοστήσει η Αναστασία σου και να τα χαίρεσαι και τα 2 κοριτσάκια σου...(πανέξυπνες φατσούλες μου φάνηκαν.....)
κατερίνα.....μπράβο ......γεια στα χέρια σου:clap::clap::clap:
να τον χαίρεσαι και με ένα πόνο η μικρή (που λένε...γιατί εγώ συνήθως δεν το λέω:evil:)
Αγγελική....οι κόρες σου σου μοιάσανε και στην ομορφιά και στην καλλιτεχνία :clap::clap::clap::clap: να τις χαίρεσαι
Αγγελική :hbd::yay:να την χαίρεσαι. Πολύχρονη. Και οι φατσούλες τέλειες:chew::chew:
Υπέροχη συνταγή Σίσσυ μου! :afro::afro::afro:Θα την δοκιμάσω!!! :chew::chew::chew::chew::chew::chew:Αχ..... Θεσσαλονίκη και ξερό ψωμί!!!!! Εκεί ξέρουν και να τρώνε καλά και να γλεντάνε!!!! :kissed::kissed::kissed:
Πραγματικά και τρώμε και γλεντάμε :kissed:
ευχαριστω σισσακι μου παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ εισαι μια γλυκα σαν την αμυγδαλοπαστιτσα:kissed::kissed::kissed::kissed::k issed:
Είναι που έχω μπαμπά ζαχαροπλάστη:flirt:
Αγγελικουλα να χαιρεσαι τις κοριτσαρε σου να της δεις σαν τα ψηλα βουνα καλε τη κουκλες ειναι αυτες μανα και κορες μπραβο μπραβο :kiss:
Κοριτσια γεια στα χερια σας που φτιαξατε τις τουρτες Να χαιροσαστε τα παιδακια σας
Ελενη το ροδι μην το πινεις ολο μονη σου και μαλιστα μεσα στο εργαστηρι θα φτιαξεις τρελα εργα:grin::grin::grin::grin:Πραγματι εχει υπεροχο χρωμα
Κοριτσια γεια στα χερια σας που φτιαξατε τις τουρτες Να χαιροσαστε τα παιδακια σας
Ελενη το ροδι μην το πινεις ολο μονη σου και μαλιστα μεσα στο εργαστηρι θα φτιαξεις τρελα εργα:grin::grin::grin::grin:Πραγματι εχει υπεροχο χρωμα
Τα έργα, ούτως ή άλλως είναι για δέσιμο....το ζάχαρο να λες που θα φτάσει.......
ΜΙΑΜ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΡΑΒΟ :clap:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ ,ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ:kiss:
ΕΛΕΝΗ:afro::afro::bowdown::bowdown: :confused2:ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ :embarassed: ΕΦΕΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΚΕΡ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ ΑΚΟΜΗ:unsure:ΣΤΟ ΤΕΛΟς ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΙΕΙ Ο ΑΝΤΡΑς ΜΟΥ :hair::hysteria:ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ:dash:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ:gift::slider::kisses:
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ!!
αγγελικη να τν χαιρεσαι την αναστασια σου.
οι φατσουλες:afro::afro::afro::afro::afro:
[quote=ΝΤΕΜΙ;369381]ΕΛΕΝΗ:afro::afro::bowdown::bowdown: :confused2:ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ :embarassed: ΕΦΕΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΚΕΡ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ ΑΚΟΜΗ:unsure:ΣΤΟ ΤΕΛΟς ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΙΕΙ Ο ΑΝΤΡΑς ΜΟΥ :hair::hysteria:ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ:dash:[/quote
Ντέμι, δεν ξέρω τί γεύση έχει το καρπενησιώτικο τσίπουρο....πάντως όσο πιο σκέτο (χωρίς γλυκάνισα και τέτοια) τόσο το καλύτερο. Θα σου πρότεινα όμως να κάνεις μια δοκιμή.
ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Πάρε μια γιάλα που να χωράει περίπου 1 λίτρο. Ρίξε του 250 γραμ. ζάχαρη και με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά από τον πάτο για να λιώσει. Πάρε 5 κλημεντίνες και μπήξε τους μερικά γαρυφαλλάκια. Πέτα μέσα και ένα ξυλάκι κανέλλας. Βίδωσέ το και άστο σε μια ζεστή γωνιά της κουζίνας (κοντά στην ηλεκτρική). Κατά διαστήματα δίνε του κι ένα αναποδογύρισμα 2-3 φορές για να λιώνει η ζάχαρη. Μετά από 15 μέρες θα το δεις, θα έχει αλλάξει χρώμα. Σούρωσέ το από ένα τουλουπάνι και βάλτο σε μια καθαρή καράφα. Θα έχεις ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι. Το έχω κάνει (με κρητική τσικουδιά γιατί ο δικός μου πεθιερός είναι κρητικός και όχι καρπενησιώτης....) και είναι πολύ ωραίο, μόνο αν δεν σου αρέσει μείωσε λίγο τα γαρυφαλλάκια γιατί αφήνουν πολύ έντονη μυρωδιά.
[quote=ΝΤΕΜΙ;369381]ΕΛΕΝΗ:afro::afro::bowdown::bowdown: :confused2:ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ :embarassed: ΕΦΕΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΚΕΡ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ ΑΚΟΜΗ:unsure:ΣΤΟ ΤΕΛΟς ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΙΕΙ Ο ΑΝΤΡΑς ΜΟΥ :hair::hysteria:ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑ:dash:[/quote
Ντέμι, δεν ξέρω τί γεύση έχει το καρπενησιώτικο τσίπουρο....πάντως όσο πιο σκέτο (χωρίς γλυκάνισα και τέτοια) τόσο το καλύτερο. Θα σου πρότεινα όμως να κάνεις μια δοκιμή.
ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Πάρε μια γιάλα που να χωράει περίπου 1 λίτρο. Ρίξε του 250 γραμ. ζάχαρη και με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά από τον πάτο για να λιώσει. Πάρε 5 κλημεντίνες και μπήξε τους μερικά γαρυφαλλάκια. Πέτα μέσα και ένα ξυλάκι κανέλλας. Βίδωσέ το και άστο σε μια ζεστή γωνιά της κουζίνας (κοντά στην ηλεκτρική). Κατά διαστήματα δίνε του κι ένα αναποδογύρισμα 2-3 φορές για να λιώνει η ζάχαρη. Μετά από 15 μέρες θα το δεις, θα έχει αλλάξει χρώμα. Σούρωσέ το από ένα τουλουπάνι και βάλτο σε μια καθαρή καράφα. Θα έχεις ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι. Το έχω κάνει (με κρητική τσικουδιά γιατί ο δικός μου πεθιερός είναι κρητικός και όχι καρπενησιώτης....) και είναι πολύ ωραίο, μόνο αν δεν σου αρέσει μείωσε λίγο τα γαρυφαλλάκια γιατί αφήνουν πολύ έντονη μυρωδιά.
Ελένη και το τσιπουρο του πεθερου δεν εχει μεσα τιποτα ...θα το φτιαξω μολις παρω μανταρινια:afro: ευκολο φαίνεται !!
ευχαριστώ:kissed:
23957
ψωμακια μανουλας φρεσκα κι αχνιστα κοπιαστε να τσιμπολογισουμε .
δεν αντεξα και τα φωτογραφισα ειναι ειναι νοστημοτατα:hooray::hooray::hooray::hooray::hooray ::hooray:
23957
ψωμακια μανουλας φρεσκα κι αχνιστα κοπιαστε να τσιμπολογισουμε .
δεν αντεξα και τα φωτογραφισα ειναι ειναι νοστημοτατα:hooray::hooray::hooray::hooray::hooray ::hooray:
Μμμμ.... μου άνοιξε η όρεξη!:chew::chew::chew::chew::chew: Πάλι από Δευτέρα θ'αρχίσω δίαιτα!!:sad1::sad1::grin::grin::grin:
ΡΑΓΟΥ ΛΕΥΚΟ
ΥΛΙΚΑ:
ΣΠΑΛΑ H ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ H ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ H ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΟΣ)
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΚΑΡΟΤΟ, ΣΕΛΙΝΟ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΠΡΑΣΟ ΚΤΛ)
ΑΛΕΥΡΙ
ΦΟΝ ΑΣΠΡΟ (ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΑΛΑ)
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ (ΛΕΥΚΟ)
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ *
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ. ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥΔΡΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ). ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΦΟΝ (Η ΝΕΡΟ) ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΔΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
*ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΑΣΠΡΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΜΟΝΟ
ΠΟΤΕ ΡΕΤΣΙΝΑ ΣΕ ΣΒΗΣΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΞΙΝΙΖΕΙ)
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
ΨΑΡΙ ΣΦΥΡΙΔΑ Η ΡΟΦΟ
ΚΑΡΟΤΟ
ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΣΕΛΙΝΟ
ΝΕΡΟ
ΚΑΡΟΤΑ 100gr
ΠΑΤΑΤΕΣ 100gr
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 100gr
ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ 100gr
ΣΚΟΡΔΑΚΙ 1 ΣΚΕΛ
ΜΠΟΥΚΕ ΓΑΡΝΙ (ΔΑΦΝΗ, ΚΑΡΟΤΟ, ΠΡΑΣΟ)
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
ΛΕΜΟΝΙ
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΞΕΨΑΧΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ. ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ, ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ. ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ, ΤΟ ΜΠΟΥΚΕ ΓΑΡΝΙ, ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ 15 ΛΕΠΤΑ. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΕ ΓΑΡΝΙ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.
ΠΑΝΕ ΑΛΑΓΚΛΕΖ
ΥΛΙΚΑ
1kg ΓΛΩΣΣΑ *
3 ΑΥΓΑ
150gr ΑΛΕΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
300gr ΓΑΛΕΤΑ (ΦΡΥΓΑΝΙΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΛΕΝΟΥΜΕ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ, ΦΙΛΕΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ. ΠΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΙΣ ΤΙΝΑΖΟΥΜΕ, ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ (ΧΤΥΠΗΤΟ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΓΑΛΕΤΑ. ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ.
* 1 ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΑΥΓΟ,ΦΡΥΓΑΝΙΑ.
\
ΒΑΒΑΡΟΥΑΖ
ΥΛΙΚΑ
500gr ΓΑΛΑ
200gr ΖΑΧΑΡΗ
8 ΚΡΟΚΑΔΙΑ
750gr ΣΑΝΤΙΓΙ
2 stick ΒΑΝΙΛΙΑΣ
8 ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ
*ΦΡΟΥΤΑ – ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ*
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΚΡΟΚΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ. ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΡΟΚΑΔΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ (ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΕΣ) ΚΑΙ 2 stick ΒΑΝΙΛΙΑΣ. ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Η ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ.
*ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΑΜΕ(ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ)ΣΕ 4 ΦΟΡΜΕΣ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ!!
Μπράβο Έλλη μου!! Καλέ τι νοικοκυρά είσαι εσύ; Και φαγητό και γλυκό!!! Άξια, άξια! :afro::afro::afro::afro::afro::afro::kissed::kisse d:
\
ΒΑΒΑΡΟΥΑΖ
ΥΛΙΚΑ
500gr ΓΑΛΑ
200gr ΖΑΧΑΡΗ
8 ΚΡΟΚΑΔΙΑ
750gr ΣΑΝΤΙΓΙ
2 stick ΒΑΝΙΛΙΑΣ
8 ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ
*ΦΡΟΥΤΑ – ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ*
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΚΡΟΚΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ. ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΡΟΚΑΔΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ (ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΕΣ) ΚΑΙ 2 stick ΒΑΝΙΛΙΑΣ. ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Η ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ.
*ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΑΜΕ(ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ)ΣΕ 4 ΦΟΡΜΕΣ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ!!
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ :afro:ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ:hooray: ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ....
ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ :whistle:
Μπέμπα να τον χαιρεσαι τον Βασιλάκη ...αργα οπως πάντα το καταλαβα :unsure::kissed::kissed::kissed:
να τα εκατοστήσει Αγγελική και :afro: στην μεγάλη ..ωραιες οι φατσουλες της:kissed::kissed::kissed::kissed: να τα εκατοστησουν τα παιδακια σας, να τα χαιρεστε..
ριτσακι, ευχαριστουμε που μας μεταδιδεις τις γνωσεις σου...:kiss:
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ..... ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΚΡΑΝΑ.....:drink:
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ..... ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΚΡΑΝΑ.....:drink:
ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΝΑ
1 κιλό κράνα
1 κιλό ζάχαρη
750 ml κονιάκ
Τα βάζεις όλα μαζί σε γυάλινο βάζο και τα ανακατεύεις 1 -2 φορές την ημέρα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα πρέπει να μείνει στον ήλιο για να γίνει η απαραίτητη ζύμωση. Αφού γίνει το λικέρ το περνάς από φίλτρο καφέ και το βάζεις σε μπουκάλι για λικέρ. Εγώ βάζω μέσα και μερικά κράνα που είναι ολόκληρα και δεν έχει χαλάσει το σχήμα τους.
Είναι η αγαπημένη μου συνταγή. 2 χρόνια κάνω. Καλή επιτυχία :drink:
Πω, πω ρε Σίσσυ, τί μου θύμησες.......πριν 12 χρόνια είχα πάει στο χωριό του πατέρα μου (για πρώτη φορά) στα ορεινά των Τρικάλων και με κεράσανε λικέρ από κράνα και δεν το ξεχνώ....και θυμάμαι ότι είχε ένα ωραίο μπεζο-σωμόν χρωματάκι......με κεράσανε αυτοί που με φιλοξενούσαν...πέσαμε να κοιμηθούμε και το πρωί δεν υπήρχε....το ήπια όλο λίγο-λίγο.....(γενικά λατρεύω τα λικεράκια...ιδίως το βράδυ....τώρα τσακίζω το τελευταίο λικέρ της μαμάς μου -που έφυγε πριν 6 περίπου χρόνια - λικέρ βύσσινο (από βυσινάδα, ξυλάκια κανέλλας και γαρυφαλάκια)
Η ερώτηση της χαζής.....:unsure::unsure::unsure::confused1::conf used1:
τι ειναι η κρανα;:confused1::confused1::confused1::confused1: :confused1:
ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΝΑ
1 κιλό κράνα
1 κιλό ζάχαρη
750 ml κονιάκ
Τα βάζεις όλα μαζί σε γυάλινο βάζο και τα ανακατεύεις 1 -2 φορές την ημέρα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα πρέπει να μείνει στον ήλιο για να γίνει η απαραίτητη ζύμωση. Αφού γίνει το λικέρ το περνάς από φίλτρο καφέ και το βάζεις σε μπουκάλι για λικέρ. Εγώ βάζω μέσα και μερικά κράνα που είναι ολόκληρα και δεν έχει χαλάσει το σχήμα τους.
Είναι η αγαπημένη μου συνταγή. 2 χρόνια κάνω. Καλή επιτυχία :drink:
:afro::afro::afro::afro::afro::afro::afro::kissed: :kissed:
δυο οι χαζες..:embarassed: το ιδιο θα ρωταγα.. :whistle:
[quote=ΣΙΣΣΥ;372535]ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΝΑ
1 κιλό κράνα
1 κιλό ζάχαρη
750 ml κονιάκ
Είναι η αγαπημένη μου συνταγή. 2 χρόνια κάνω. Καλή επιτυχία :drink:ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑ(ΚΡΑΝΙΟ):grin::grin::grin::grin::grin: ΤΑ ΚΡΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΜΕ ΣΧΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΘΑΜΝΟΥΣ Η ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ..ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΙΚΕΡ ΦΑΡΜΑΚΟ ΛΕΕΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΟΙΛΟ....
ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΝΑ
1 κιλό κράνα
1 κιλό ζάχαρη
750 ml κονιάκ
Είναι η αγαπημένη μου συνταγή. 2 χρόνια κάνω. Καλή επιτυχία :drink:ΣΙΣΣΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΟ;;;;ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΖΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΚΡΑΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΙΚ!!!!!
εγώ το έχω ακούσει να το λένε όταν κάποιος θυμώνει..........:unsure:
"τα πήρα στη κράνα τώρα"
:whistle::whistle::whistle::whistle:
εγώ το έχω ακούσει να το λένε όταν κάποιος θυμώνει..........:unsure:
"τα πήρα στη κράνα τώρα"
:whistle::whistle::whistle::whistle:
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΝΑ;;;;;;; http://office.microsoft.com/el-GR/clipart/results.aspx?qu=j0246121 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΡΑΝΕΣ;;;;;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΝΑ;;;;;;; http://office.microsoft.com/el-GR/clipart/results.aspx?qu=j0246121 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΡΑΝΕΣ;;;;;
Τέλος καλοκαιριού με αρχές Σεπτεμβρίου:flirt:
Πω, πω ρε Σίσσυ, τί μου θύμησες.......πριν 12 χρόνια είχα πάει στο χωριό του πατέρα μου (για πρώτη φορά) στα ορεινά των Τρικάλων και με κεράσανε λικέρ από κράνα και δεν το ξεχνώ....και θυμάμαι ότι είχε ένα ωραίο μπεζο-σωμόν χρωματάκι......με κεράσανε αυτοί που με φιλοξενούσαν...πέσαμε να κοιμηθούμε και το πρωί δεν υπήρχε....το ήπια όλο λίγο-λίγο.....(γενικά λατρεύω τα λικεράκια...ιδίως το βράδυ....τώρα τσακίζω το τελευταίο λικέρ της μαμάς μου -που έφυγε πριν 6 περίπου χρόνια - λικέρ βύσσινο (από βυσινάδα, ξυλάκια κανέλλας και γαρυφαλάκια)
Την πρώτη φορά που έκανα λικέρ με κράνα ήταν από τον Κόζιακα (βουνό στα Τρίκαλα, αφού ο άντρας μου είναι από εκεί)
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑ(ΚΡΑΝΙΟ):grin::grin::grin::grin::grin: ΤΑ ΚΡΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΜΕ ΣΧΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΘΑΜΝΟΥΣ Η ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ..ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΙΚΕΡ ΦΑΡΜΑΚΟ ΛΕΕΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΟΙΛΟ....
Και για τους πόνους της περιόδου
ΣΙΣΣΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΟ;;;;ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΖΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΚΡΑΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΙΚ!!!!!
Οχι δεν θέλω να μπερδεύεται η γεύση
Κορίτσια, οι κρανιές (όπως λέμε οι κερασιές) είναι δέντρα μεγάλα, κανονικά, όχι θάμνοι και οι καρποί τους λέγονται κράνα (όπως λέμε κεράσια)....δεν νομίζω ότι βρίσκονται στις λαϊκές.....είναι δέντρα που φυτρώνουν σε υψόμετρο και πρέπει να πας την εκδρομούλα σου και να τα μαζέψεις επί τόπου.....μακάρι να μας φέρνανε κράνα και στις λαϊκές........σίγουρα δεν θα μου είχαν ξεφύγει.........έχει απίστευτη γεύση......(έχω μανία με τα λικέρ....στο τέλος θα κάνω και λικέρ ρόδι από τα ρόδια του.....χαρτοπολτού)
Κορίτσια, οι κρανιές (όπως λέμε οι κερασιές) είναι δέντρα μεγάλα, κανονικά, όχι θάμνοι και οι καρποί τους λέγονται κράνα (όπως λέμε κεράσια)....δεν νομίζω ότι βρίσκονται στις λαϊκές.....είναι δέντρα που φυτρώνουν σε υψόμετρο και πρέπει να πας την εκδρομούλα σου και να τα μαζέψεις επί τόπου.....μακάρι να μας φέρνανε κράνα και στις λαϊκές........σίγουρα δεν θα μου είχαν ξεφύγει.........έχει απίστευτη γεύση......(έχω μανία με τα λικέρ....στο τέλος θα κάνω και λικέρ ρόδι από τα ρόδια του.....χαρτοπολτού) Αυτες ειναι οι κρανιες , οταν πατε να μαζεψετε φορεστε μακρυ μανικι και γαντια.:hello:
Παράθεση:
ANGBO (http://www.hobby.gr/forum/member.php?username=ANGBO)
http://www.hobby.gr/forum/images/bbcodemanager/light/quotes/12n_01on.png (http://www.hobby.gr/forum/showthread.php?p=368864#post368864)
Αγγελική!!
Χρόνια πολλά για το κοριτσάκι σου και να τα χαίρεσαι και τα δυο. Είστε κούκλες και οι τρεις!!!!:slider::slider::slider:
Υλικά:
250 γρ φύλλο κρούστας,
4 σοκολάτες υγείας(σε ράβδους)
100 γρ μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιο
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό,
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη,
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Απλώνετε τα φύλλα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (τραπέζι, μάρμαρο).
Τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες, μήκους 30 εκ και πλάτους 10 εκ. περίπου.
Με τη βοήθεια πινέλου βουτυρώνετε τις λωρίδες μια μια.
Τοποθετείτε μια ράβδο σοκολάτας στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγετε σε ρολά, πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλα, τις άκρες τους, δεξιά-αριστερά, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μην "αρπάξουν" τα φύλλα.
Ψήνετε σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά (περίπου) μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά μέχρι να "δέσει". Σιροπιάζετε τα μπουρεκάκια, αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο βουτώντας τα για λίγο, ένα-ένα, στο σιρόπι.
Τα αφήνετε να ψιλοκρυώσουν και μετά τα τσακίζετε!Kαλή επιτυχία! :kissed::kissed:
Υλικά:
250 γρ φύλλο κρούστας,
4 σοκολάτες υγείας(σε ράβδους)
100 γρ μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιοΓια το σιρόπι:
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό,
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη,
ξύσμα από μισό πορτοκάλιΕκτέλεση:
Απλώνετε τα φύλλα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (τραπέζι, μάρμαρο).
Τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες, μήκους 30 εκ και πλάτους 10 εκ. περίπου.
Με τη βοήθεια πινέλου βουτυρώνετε τις λωρίδες μια μια.
Τοποθετείτε μια ράβδο σοκολάτας στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγετε σε ρολά, πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλα, τις άκρες τους, δεξιά-αριστερά, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μην "αρπάξουν" τα φύλλα.
Ψήνετε σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά (περίπου) μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά μέχρι να "δέσει". Σιροπιάζετε τα μπουρεκάκια, αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο βουτώντας τα για λίγο, ένα-ένα, στο σιρόπι.
Τα αφήνετε να ψιλοκρυώσουν και μετά τα τσακίζετε!Kαλή επιτυχία! :kissed::kissed:
ΤΕΛΕΙΑ ,ΤΕΛΕΙΑ ναι ναι τα τσακιζουμε θα τα κνω οπως και διποτε τωρα τις γιορτες :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:
Athanasios
06-12-08, 13:08
Κορίτσια, οι κρανιές (όπως λέμε οι κερασιές) είναι δέντρα μεγάλα, κανονικά, όχι θάμνοι και οι καρποί τους λέγονται κράνα (όπως λέμε κεράσια)....δεν νομίζω ότι βρίσκονται στις λαϊκές.....είναι δέντρα που φυτρώνουν σε υψόμετρο και πρέπει να πας την εκδρομούλα σου και να τα μαζέψεις επί τόπου.....μακάρι να μας φέρνανε κράνα και στις λαϊκές........σίγουρα δεν θα μου είχαν ξεφύγει.........έχει απίστευτη γεύση......(έχω μανία με τα λικέρ....στο τέλος θα κάνω και λικέρ ρόδι από τα ρόδια του.....χαρτοπολτού)
κράνα, δεν είναι ακριβως κεράσια...
βρηκα φώτο..
http://www.zagorama.com/meleti/Photos/image065.jpg
στο χωριό μου ειχες πολλές κρανιές και μαζεύαμε... άλλες φορες πηγαίναμε σε χωράφια εξω απο το χωριό και βρίσκαμε. το λικέρ απο κράνα είναι ωραίο, και βαράει στο κεφάλι!! :dizzy:
Athanasios
06-12-08, 13:29
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΡΑΝΑ
Υλικά
2 κούπες ξερά κράνα, 2 κούπες νερό, 1 και ½ κούπες ζάχαρη, λίγα ξερά τριανταφυλλόφυλα.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά. Ρίχνουμε τότε τα κράνακαι τα ροδόφυλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα σε κλειστή φωτιά για 15΄μέχρι να βγουν τα χρώματα και τα αρώματα. Όταν κρυώσει το περνάμε από τη σίτα και το βάζουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο. Το σερβίρουμε με παγάκια.
Νασαι καλα Θαναση
Τα κρανα ειναι πολυ ωραια και υπαρχουν και πολλα ειδη
Σε λιγο καιρο που θα γινουν αυτα που υπαρχουν εδω θα σας βαλω φωτ γιατι μπορει να τα συναντησετε και σε αλλα μερη
Ελένη μου στη δική μας λαϊκή πουλάνε κράνα 1000% γιατί τα έχω δει με τα υπέροχα μάτια μου.:grin: Για τις άλλες δεν ξέρω.:embarassed:
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΡΑΝΑ
Υλικά
2 κούπες ξερά κράνα, 2 κούπες νερό, 1 και ½ κούπες ζάχαρη, λίγα ξερά τριανταφυλλόφυλα.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά. Ρίχνουμε τότε τα κράνακαι τα ροδόφυλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα σε κλειστή φωτιά για 15΄μέχρι να βγουν τα χρώματα και τα αρώματα. Όταν κρυώσει το περνάμε από τη σίτα και το βάζουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο. Το σερβίρουμε με παγάκια.
:drink::drink::drink::drink:
Υλικά:
· 300 γραμ. σοκολάτα, κουβερτούρα
· 1 φλιτζ. ζάχαρη
· 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
· 1/2 ποτηράκι λικέρ κιρς
· 1 1/4 φλιτζ. νερό
· Για το σερβίρισμα:
· μπανάνες, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά, έως ότου δέσουν ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.
Καρφώνουμε τις φέτες της μπανάνας στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τις βουτάμε στο μείγμα της σοκολάτας και σερβίρουμε. Μπορούμε αντί για μπανάνες να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρες φράουλες, χωρίς το κοτσανάκι τους.
Μου έδωσε αυτή την συνταγή μια συνάδελφος στο γραφείο!! Ελπίζω να είναι καλή, γιατί ακόμα δεν την έχω φτάξει! :kissed::kissed: Καλή επιτυχία!
Υλικά:
· 1 φλιτζ. ζάχαρη
· 1 1/4 φλιτζ. νερό
· Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά, έως ότου δέσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.
Καρφώνουμε τις φέτες της μπανάνας στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τις βουτάμε στο μείγμα της σοκολάτας και σερβίρουμε. Μπορούμε αντί για μπανάνες να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρες φράουλες, χωρίς το κοτσανάκι τους.
Μου έδωσε αυτή την συνταγή μια συνάδελφος στο γραφείο!! Ελπίζω να είναι καλή, γιατί ακόμα δεν την έχω φτάξει! :kissed::kissed: Καλή επιτυχία!
μμμμ ονειρο μου ακουγετε μιαμ μιαμ μιαμ:clap::clap::clap:
Υλικά:
· 1 φλιτζ. ζάχαρη
· 1 1/4 φλιτζ. νερό
· Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση:
Μου έδωσε αυτή την συνταγή μια συνάδελφος στο γραφείο!! Ελπίζω να είναι καλή, γιατί ακόμα δεν την έχω φτάξει! :kissed::kissed: Καλή επιτυχία!:chew::chew::chew::chew::chew::chew::chew :
:confused2::confused2:αααα!!τωρα που βρηκα το θεμα .....θα παρω κανα κιλο!!!!
θα ειμαι τακτικος επισκεπτης!!!!:wave::wave:
Μόνο ένα κιλό; :confused2:Εμείς εδώ προσπαθούμε να κάνουμε δίαιτα και όλο από Δευτέρα ξεκινάμε!!! :grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Μόνο ένα κιλό; :confused2:Εμείς εδώ προσπαθούμε να κάνουμε δίαιτα και όλο από Δευτέρα ξεκινάμε!!! :grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:ναι :chew::chew:ναι απο Δευτερα:chew::chew::chew::chew:
ΠΙΤΑ (ΑΠΟ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ)
ΥΛΙΚΑ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ η ΓΑΛΑ
3 ΧΟΥΦΤΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΑΥΓΑ
ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ
ΦΕΤΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΗΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΟΥΤΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΛΙΓΟ .ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ . Ο ΧΥΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΙΟΣ . ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
ΠΙΤΑ (ΑΠΟ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ)
ΥΛΙΚΑ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ η ΓΑΛΑ
3 ΧΟΥΦΤΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΑΥΓΑ
ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ
ΦΕΤΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΗΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΟΥΤΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΛΙΓΟ .ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ . Ο ΧΥΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΙΟΣ . ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.τελεια μου ακουγεται και ευκολη:afro::afro:
:confused2::confused2:αααα!!τωρα που βρηκα το θεμα .....θα παρω κανα κιλο!!!!
θα ειμαι τακτικος επισκεπτης!!!!:wave::wave:
Τώρα το βρήκες παιδάκι μου; Δώσε τις συνταγές στην κα Νέλλη να στις φτιάξει. Αν και τώρα που το σκέφτομαι είσαι τόσο χρυσοχέρης που μπορείς να το φτιάξεις κι εσύ:confused1:
ΣΟΥΛΤΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ
3 ΚΕΣΕΔΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2 " ΖΑΧΑΡΗ
1 " ΛΑΔΙ ( ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΜΙΣΟ ΚΑΛΑΜΠ. ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ)
7 ΑΥΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ η ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ
700γρ. ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΚΙΝ
1 " ΣΟΔΑ
1 ΜΠΟΛΑΚΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕ ( ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕ ΧΑΛΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΣΙΡΟΠΙ: 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ-- 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ : ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΦΗΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΤΑΨΙ . ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ , ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ, ΤΟ ΛΑΔΙ , ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ, ΤΟ ΜΠΕΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΔΑ. ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΔΑΡΕΣ ΜΙΓΜΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΖΙΚ-ΖΑΚ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ . ΟΤΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ , ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΥΟ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!! ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ.
ΠΙΤΑ (ΑΠΟ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ)
ΥΛΙΚΑ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ η ΓΑΛΑ
3 ΧΟΥΦΤΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΑΥΓΑ
ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ
ΦΕΤΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΗΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΟΥΤΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΛΙΓΟ .ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ . Ο ΧΥΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΙΟΣ . ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
ΣΟΥΛΤΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ
3 ΚΕΣΕΔΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2 " ΖΑΧΑΡΗ
1 " ΛΑΔΙ ( ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΜΙΣΟ ΚΑΛΑΜΠ. ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ)
7 ΑΥΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ η ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ
700γρ. ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΚΙΝ
1 " ΣΟΔΑ
1 ΜΠΟΛΑΚΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕ ( ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕ ΧΑΛΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΣΙΡΟΠΙ: 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ-- 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ : ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΦΗΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΤΑΨΙ . ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ , ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ, ΤΟ ΛΑΔΙ , ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ, ΤΟ ΜΠΕΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΔΑ. ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΔΑΡΕΣ ΜΙΓΜΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΖΙΚ-ΖΑΚ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ . ΟΤΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ , ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΥΟ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!! ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ.
:afro::afro::afro::afro::afro::chew::chew::chew::c hew::chew::chew: Μήπως η καταγωγή σου είναι από Μακεδονία; :kissed:
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕς ΤΗς ΓΙΑΓΙΑς ΜΟΥ
500γρα. φυτινη
1κιλο αλευρι παρα μια χουφτα το μπλε
2 κροκους αυγων
100γταμ. ζαχαρι(ενα φλιτζανακι του καφε)
1 κουταλακι σοδα
κονιακ
ζαχαρι αχνη
αν θελουμε καβουρτισμενα αμυγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
με το χερι χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρι (100γραμ.) και τους κροκους ,κονιακ,σοδα,οσοτου ασπρισει και φουσκοσει ,προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι οσοτου εχουμε μια ζυμη μαλακη φτιαχνουμε μισιφεγκαρα και ψηνουμε στους 180 βαθμους οσπου να σκασουν δεν περνουν χρωμα λιγο μονο ,τους βγαζουμε απο τον φουρνο και τους ραντισουμε με ανθονερο και ζαχαρη αχνη.
και μετα τους :chew::chew::chew:
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕς ΤΗς ΓΙΑΓΙΑς ΜΟΥ
500γρα. φυτινη
1κιλο αλευρι παρα μια χουφτα το μπλε
2 κροκους αυγων
100γταμ. ζαχαρι(ενα φλιτζανακι του καφε)
1 κουταλακι σοδα
κονιακ
ζαχαρι αχνη
αν θελουμε καβουρτισμενα αμυγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
με το χερι χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρι (100γραμ.) και τους κροκους ,κονιακ,σοδα,οσοτου ασπρισει και φουσκοσει ,προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι οσοτου εχουμε μια ζυμη μαλακη φτιαχνουμε μισιφεγκαρα και ψηνουμε στους 180 βαθμους οσπου να σκασουν δεν περνουν χρωμα λιγο μονο ,τους βγαζουμε απο τον φουρνο και τους ραντισουμε με ανθονερο και ζαχαρη αχνη.
και μετα τους :chew::chew::chew:
Μπράβο Φλώρα μου! :afro::afro::afro: Πάλι θα πάρω τις θερμίδες μου!!!! :chew::chew::chew::chew::chew::grin::grin::grin: Φιλάκια στην γιαγιά σου! :kissed::kissed:
Μπράβο Φλώρα μου! :afro::afro::afro: Πάλι θα πάρω τις θερμίδες μου!!!! :chew::chew::chew::chew::chew::grin::grin::grin: Φιλάκια στην γιαγιά σου! :kissed::kissed:
ΦΥΤΙΝΗ;;;;;ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΙ;; ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ;ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΥΤΙΝΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ; ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩΑΝΤΙ ΦΥΤΙΝΗ ΒΟΥΤΥΡΟ;
ΦΥΤΙΝΗ;;;;;ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΙ;; ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ;ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΥΤΙΝΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ; ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩΑΝΤΙ ΦΥΤΙΝΗ ΒΟΥΤΥΡΟ;δεν νομιζω γιατη δεν θα γινουν αφρατοι αν ειναι νοστιμοι πεντανοστημοι ολο το χωριο εχει να πει για αυτους τους κουραμπιεδες :grin:δοκιμασε τους και θα με θημιθεις το μυστικο ειναι να δουλευτουν με το χερι ωστε να παρουν την θερμοκρασια του χεριου μας ειναι καταπλιχτικοι εγω καθε χρονο κανω απο τωρα :chew::chew::chew::chew::chew::chew:
Μπράβο Φλώρα μου! :afro::afro::afro: Πάλι θα πάρω τις θερμίδες μου!!!! :chew::chew::chew::chew::chew::grin::grin::grin: Φιλάκια στην γιαγιά σου! :kissed::kissed:θα της τα δοσω φιλεναδα:kissed::kissed:
δεν νομιζω γιατη δεν θα γινουν αφρατοι αν ειναι νοστιμοι πεντανοστημοι ολο το χωριο εχει να πει για αυτους τους κουραμπιεδες :grin:δοκιμασε τους και θα με θημιθεις το μυστικο ειναι να δουλευτουν με το χερι ωστε να παρουν την θερμοκρασια του χεριου μας ειναι καταπλιχτικοι εγω καθε χρονο κανω απο τωρα :chew::chew::chew::chew::chew::chew:
ναι ναι η φυτινη τους κανει αφρατους
αγγελικη η φυτινη εχει μυρωδια φρεσκου βουτυρου και δεν βγαζουν και τη λαδιλα που αφηνει οπου ακουμπησει ο κουραμπιες με το φρεσκο
Πατατούλες φούρνου με μανιτάρια
Υλικά
½ κιλό στρογγυλές πατατούλες
2 κονσέρβες μανιτάρια button ολόκληρα
2 κ.σ βούτυρο γάλακτος
50 ml ελαιόλαδο
½ κούπα χυμός από πορτοκάλι
Ό κούπα χυμός από λεμόνι
2 κ.σ mix μυρωδικών Προβηγκίας (ανάμεικτα θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, θρούμπη, μαντζουράνα και βασιλικό)
2 κ.γ ζωμός λαχανικών σε νιφάδες
Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση Αλατίζουμε καλά τις πατατούλες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζουμε σε μία γάστρα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα μανιτάρια στραγγισμένα, το βούτυρο γάλακτος, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα και για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν,ξεσκέπαστη!
Καλή επιτυχία! :kissed::kissed:
Πατατούλες φούρνου με μανιτάρια
Υλικά
½ κιλό στρογγυλές πατατούλες
2 κονσέρβες μανιτάρια button ολόκληρα
2 κ.σ βούτυρο γάλακτος
50 ml ελαιόλαδο
½ κούπα χυμός από πορτοκάλι
Ό κούπα χυμός από λεμόνι
2 κ.σ mix μυρωδικών Προβηγκίας (ανάμεικτα θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, θρούμπη, μαντζουράνα και βασιλικό)
2 κ.γ ζωμός λαχανικών σε νιφάδες
Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλε Αλατίζουμε καλά τις πατατούλες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζουμε σε μία γάστρα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα μανιτάρια στραγγισμένα, το βούτυρο γάλακτος, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα και για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν,ξεσκέπαστη!
Καλή επιτυχία! :kissed::kissed:αν δεν εχουμε τα mix μυροδικων μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο?:confused1::kiss::chew::chew::chew::chew:
Καλημέρα κορίτσια :wave: !
Επειδή δεν ξέρω :thinking: αν το post μου το ανεβάζω στη σωστή ενότητα, εάν όχι να με συγχωρέσετε ...
Στο θέμα μας... χθες ασχολήθηκα περί τις 3+ ώρες:blink::dizzy: ετοιμάζοντας, χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια..
Ιδού το αποτέλεσμα....
Τώρα θα μπουν σε σακουλάκια για διανομή :evil::D:D ....
Υ.Γ. Περαιτέρω να σας πω ότι άρχισα να έχω second thoughts για το μπισκοτόσπιτο.... τα νεύρα μου...:hair: δεν ξέρω αν θα αντέξουν.....
αχ ..εσεις πατε φυρι φυρι να με κανετε να σπασω τη διαιτα..αλλα δεν θα σας περασει κακούργες :hair::hair::hair::hair:...ουστ να μου χαθητε :kissed::kissed:.....λυπηθητε με:sad1::sad1::sad1::sad1:...αλλα εσεις φταιτε ; οχι βεβαια εγω που μπαινω σε αυτο το θεμα..τι να κανω που μου αρεσει να μαγειρευω ...παντως εχω και εγω μια καταπληκτικη συνταγη για μελομακαρονα..την εκανα πρωτη φορα περισυ για να δω αν θα γινουν καλα....τα ειχα φαει αλλου και ηταν τελεια αλλα δεν ηξερα αν θα πετυχουν σε μενα...οχι απλα τελεια αλλα εισεπραξα πολλα φιλια απο τον συζυγο...μου ειπε ακομα οτι ειναι πολυ καλυτερα και απο τις μαμας του:evil::evil::evil::evil:
αν δεν εχουμε τα mix μυροδικων μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο?:confused1::kiss::chew::chew::chew::chew:
Φλώρα μου δεν χρειάζεται να βάλεις το mix μυρωδικών....μπορείς να βάλεις ότι μυρωδικό σ'αρέσει πιο πολύ!! :kissed::kissed:
αχ ..εσεις πατε φυρι φυρι να με κανετε να σπασω τη διαιτα..αλλα δεν θα σας περασει κακούργες :hair::hair::hair::hair:...ουστ να μου χαθητε :kissed::kissed:.....λυπηθητε με:sad1::sad1::sad1::sad1:...αλλα εσεις φταιτε ; οχι βεβαια εγω που μπαινω σε αυτο το θεμα..τι να κανω που μου αρεσει να μαγειρευω ...παντως εχω και εγω μια καταπληκτικη συνταγη για μελομακαρονα..την εκανα πρωτη φορα περισυ για να δω αν θα γινουν καλα....τα ειχα φαει αλλου και ηταν τελεια αλλα δεν ηξερα αν θα πετυχουν σε μενα...οχι απλα τελεια αλλα εισεπραξα πολλα φιλια απο τον συζυγο...μου ειπε ακομα οτι ειναι πολυ καλυτερα και απο τις μαμας του:evil::evil::evil::evil:
Μπράβο Ιωάννα μου!! :afro::afro::afro::afro: θα μας γράψεις και μας την υπέροχη συνταγή σου; :kissed::kissed:
Μπράβο Ιωάννα μου!! :afro::afro::afro::afro: θα μας γράψεις και μας την υπέροχη συνταγή σου; :kissed::kissed:
ευχαριστως...αλλα αυριο γιατι την εχω σπιτι...
Επειδή δεν ξέρω :thinking: αν το post μου το ανεβάζω στη σωστή ενότητα, εάν όχι να με συγχωρέσετε ...
Στο θέμα μας... χθες ασχολήθηκα περί τις 3+ ώρες:blink::dizzy: ετοιμάζοντας, χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια..
Ιδού το αποτέλεσμα....
Υ.Γ. Περαιτέρω να σας πω ότι άρχισα να έχω second thoughts για το μπισκοτόσπιτο.... τα νεύρα μου...:hair: δεν ξέρω αν θα αντέξουν.....
:welcome::welcome::welcome: Είναι όλα καταπληκτικά!! Μπράβο! Πρέπει να είναι και νόστιμα....:chew::chew::chew::chew: Πάντως νομίζω πως θα ήταν καλύτερα αυτό το post να το βάλεις στην ενότητα "Πεινακοθήκη". Θα μας γράψεις και την συνταγή για τα μπισκότα; Σ'ευχαριστούμε!! :kissed::kissed::kissed:
ευχαριστως...αλλα αυριο γιατι την εχω σπιτι...
Όταν μπορέσεις Ιωάννα μου! Σ'ευχαριστούμε!! :kissed::kissed::kissed:
αντε αντε ιωαννα
γιατι αυτη που χω δεν μ αρεσει
taselrafan
17-12-08, 11:28
Ιδού το αποτέλεσμα....
[ποποποπο ομορφα και λιγουρευτικα
το πρασινο τι ειναι???αμυγδαλοπαστα???
Κορίτσιαααααα!!!, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια !!! :kissed::kissed::kissed::kissed:
[ποποποπο ομορφα και λιγουρευτικα
το πρασινο τι ειναι???αμυγδαλοπαστα???
Όσο για το ερώτημα σου taselrafan, το πράσινο είναι μίξη άσπρου γλάσου (άχνη&νερό) με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Για να πω την αμαρτία μου, είχα προμηθευτεί και αμυγδαλόπαστα αλλά μετά από τόσες ώρες.:hysteria:.... δεν είχα κουράγιο να πειραματιστώ και με αυτήν... next time!!!!
Εlenasa, όσο αφορά τη συνταγή για τα μπισκότα, θα σας τη γράψω αύριο καθώς δεν την έχω σήμερα μαζί μου.Πάντως ήταν πρώτη φορά που την έκανα και σε προειδοποιώ :evil: ότι ακόμα δεν έχει δοκιμάσει κανείς μπισκότα για να μου πει εντυπώσεις!!!!:whistle: (μήπως τα αποφεύγουν σκοπίμως:whistle:??????)
πολυ ωραια τα μπισκοτακια ,και μου εδωσες και ιδεα λεω φετος στα παιδακια που θα ερθουν να πουν τα καλαντα να τους ετιμασω τετιες λιχουδιες σε ωραια σακουλακια και μαζι με τα χρηματα να τους δινω και αυτο τι λετε ?