Επιστροφή στο Forum : ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ!!! (ιδιότητες, καλλιέργειες, χρήσεις, φωτογραφίες)
Σ' ευχαριστούμε Δέσποινα, πολύ καλή πληροφορία!
Καλημέρα σε όλους! :)
Ααα!! Πολύ ενδιαφέρον το θέμα!
Έχω αγαπήσει τα φυτά εδώ και 2 χρόνια μόλις..
Πως μπορώ να επισυνάψω φωτογραφία?
έχω έτοιμη μια με τον αγαπημένο μου τηλέγραφο
:hello:
:hello: :hello: :hello: :hello:
:welcome: :welcome: :welcome: :welcome:
Φωτογραφία για να εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης μπορείς να βάλεις πηγαίνοντας στο profile σου,
αλλά και όταν γράφεις μηνυματάκι, από κάτω έχει "Πρόσθετες επιλογές" πατώντας εκεί μπορείς να κάνεις επισύναψη της φωτογραφίας σου (πρόσεχε μόνο να είναι μικρό μέγεθος για να την ανεβάσει).
Σ'ευχαριστώ πολύ Kathy !! :wave:
τώρα που βρήκα το κόλπο θα στείλω κι άλλες με τα αγαπημένα μου..!
:hello: :hello: :hello: :hello:
:hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello:
:dances:
αχ ειναι το αγαπημενο μου το ειχαμε όταν ειμασταν μικρα τωρα δεν το βρισκω :undecided:
Ναι !
Παλιά το έβλεπες παντού!
Δεν υπήρχε μπαλκόνι στην Αθήνα χωρίς τηλέγραφο..
Πάντως όπου το βρεις κόψε ένα κλαδάκι και βάλτο σε γλάστρα,πιάνει πανεύκολα και μεγαλώνει σχετικά γρήγορα.
Κι από απαιτήσεις?
Μόνο πότισμα ζητάει :)
Υ.Γ. που μένεις?δε μπορεί ,κάπου θα έχει γύρω.. :wink:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ..ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ :yes: :yes: :yes:
katerina_mx
25-09-07, 21:02
ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ..ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ :yes: :yes: :yes:
αααααααααα κοβεις ενα κλαδακι το βαζεις μεσα σε βρεγμενα πανακια τα τυλιγεις με μια σακουλα ναυλον τα βαζεις σε ενα μικρο κουτακι και το στελνεις με το ταχυδρομειο σε μενα :flirt: :flirt: :flirt: :flirt: :flirt: :flirt:
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ..ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ* :yes: :yes: :yes:
αααααααααα κοβεις ενα κλαδακι το βαζεις μεσα σε βρεγμενα πανακια τα τυλιγεις με μια σακουλα ναυλον τα βαζεις σε ενα μικρο κουτακι και το στελνεις με το ταχυδρομειο σε μενα :flirt: :flirt: :flirt: :flirt: :flirt: :flirt:
ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΑΥΡΙΟ, ΟΚ? :)
στην Πάτμο μενω το ειδα σε ενα σπιτι αλλα ήτανε γρια και αυτες ειναι παραξενες νομιζουν ότι αμα σου δωσουν ενα κλαδακι θα πάθει τιποτα το φυτο επειδη μπορει και να μην εχεις καλο χερι :hysteria: :hysteria: :hysteria:
αχαχαααα!! :grin:
άντε βρε!
Κάνε τη ζαβολιά σου κανα βραδάκι που θα κοιμάται η γιαγιά...!!
Αλλιώς να σου το στείλω αν θες με το ταχυδρομείο.
Αντέχει άνετα γιατί είναι παχύφυτο=αποθηκεύει νερό στα φύλλα.
Και το δικό μου το έκοψα από μια γριούλα στην Αθήνα και το φύτεψα μετά από δυό -τρεις μέρες ,οπότε..αντέχει! :wink:
katerina_mx
25-09-07, 21:09
:no: :no: :no: :no: :no: :no: α τελειωσεις πρωτα αυτα που εχεις και απο εβδομαδας δεν το βιαζομαι :yes:
τι καλη που εισαι!!!(δεν το λεω ειρωνικα ε?)
katerina_mx
25-09-07, 21:13
:no: :no: :no: :no: :no: :no: α τελειωσεις πρωτα αυτα που εχεις και απο εβδομαδας δεν το βιαζομαι :yes:
τι καλη που εισαι!!!(δεν το λεω ειρωνικα ε?)
:grin: :grin: :grin: αφου ξερω μωρε πως εχει δουλεια με το φυτο θα ασχολειται????
:afro: :afro: :afro: :afro: :afro:
:dance:Να και ένας ηλίανθος που είχα το καλοκαίρι
Πολυ ωραιος :afro: :afro: :afro: :afro: :afro: :afro:
Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από εμάς και κυρίως οι Κυρίες λατρεύουν το μπάνιο και την περιποίηση σώματος...στα περισσότερα καταστήματα τύπου Fresh Line συναντάμε τις λεγόμενες μπάλες οξυγόνου ή Bath Bombs και Fizz Bombs...αυτές οι μπάλες απελευθερώνουν οξυγόνο και αιθέραια έλαια και έτσι το δέρμα μας τρέφεται και ενυδατώνεται, παράλληλα μας προσφέρουν χαλάρωση.* Το κόστος τους σαν τεμάχιο αρκετά υψηλό...έτσι για όσους θέλουν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους μπάλες οξυγόνου με φυσικά υλικά ας ακολουθήσουν τη συνταγή!
Μπάλες Οξυγόνου
Υλικά
1 1/2 κούπα Μαγειρικής Σόδας ( Baking Soda)
1 κούπα κιτρικό οξύ, το λεγόμενο ξυνό (το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να φτιάξουν ελιές για φάγωμα)
1 κούπα άμυλο καλαμποκιού και οχι καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπα αμυγδαλέλαιο ( almond oil) ή κάποιο άλλο φυτικό λάδι βάσης (τα βρίσκεται σε φαρμακεία, body shop, fresh line, mastic spa...)
5 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής ( εγώ βρήκα σε vefa's house αλλά μπορεί να βρείτε και σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής - είναι προεραιτικό και το χρησιμοποιούμε για να είναι πιο καλαίσθητες οι μπάλες - προσοχή στις μπανιέρες σας μή σας βάψουν)
1/2 κουταλιά της σούπας νερό ή ροδόνερο
10-15 σταγόνες αιθέρια έλαια ( απο φαρμακία, body shop, fresh line, mastic spa...)
επίσης μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτωντας άλατα μπάνιου, τριμμένη λεμονόφλουδα ή πορτοκαλόφλουδα (ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού), μπαχαρικά όπως κανέλα, βότανα, ροδοπέταλα.
αν θέλετε να βγουν πιο σφιχτές προσθέστε λίγο βόραξ ( φαρμακείο)
Εκτέλεση
ανακατεύεται σε ένα στεγνό μπωλ τη μαγειρική σόδα, το κιτρικό οξύ, το άμυλο καλαμποκιού και ότι άλλα στεγνά υλικά έχετε πολύ καλά.
σε ένα άλλο μπωλ βάζετε το αμυγδαλέλαιο. τα αιθέρια έλαια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύετε καλά. αυτά τα υλικά θα είναι πολύ μικρή ποσότητα. έπειτα αρχίζετε και προσθέτετε τα στεγνά υλικά σιγά σιγά και προσεχτικά γιατί η μαγειρική σόδα αφρίζει. τα ανακατεύετε όλα και προσθέτετ το νερό με προσοχή. μπορεί το μίγμα να μη φαίνεται εύπλαστο αλλά είναι. αφού έχει γίνει ομοιόμορφο το μίγμα σας πλάθετε μπαλίτσες ή το βάζετε σε καλούπια. πχ πλαστικά καλούπια για παγάκια (προτιμήστε παγοκυψέλες με σχέδια όσο πιο στρογγυλά γίνεται σαν καρδούλες από τα jumbo πχ), επίσης μπορείτε να χαλάσετε χριστουγεννιάτικες μπάλες και να τις κάνετε καλούπια (της κόβετε στη μέση και βάζετε το μίγμα και μετά της ενώνετε για να γίνουν ξανά μπάλες), τις αφήνετε στα καλούπια για 3-5 λεπτά και μετά τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν και να σκληρύνουν. να αποφύγετε την πολλή ζέστη καιτην υγρασία. μετά από δυό μέρες μπορείτε να τις απολάυσετε στο μπάνιο σας. Για φύλαξη τυλίχτε τες με πλαστική μεμβράνη και κρατήστε τες μακριά από υγρασία.
Χρήσιμες συμβουλές
Νερό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ή να μειώσετε.
Όσο μεγαλύτερες είναι οι μπάλες τόσο μεγαλύτερες ρωγμές μπορεί να υπάρξουν, προτιμήστε να κάνετε μικρές και να βάζετε αντί για μια 2 στο λουτρό σας.
Αν σκάσουν όταν στεγνώνουν θα φταίει ότι βάλατε πολύ νερό, ή ότι στέγνωσαν απότομα (μπορεί να τις βάλατε κοντά σε θέρμανση)
Αν τις προορίζετε για δωράκια μπορείτε να κρύψετε εκπληξούλες μέσα τους όπως μικρά παπάκια για το μπάνιο (θα βρείτε σε όλα τα παιχνιδάδικα, ιδίως στα jumbo)
Οι μπάλες λιώνουν μέσα σε δύο λεπτά και αφήνουν τα έλαια και όλα τα άλλα υλικά να φροντίσουν το σώμα σας. Πριν κάνετε μπάνιο δοκιμάστε να λειώσετε ένα κομματάκι στα χέρια σας μήπως είσαστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα υλικά.
Κόστος
1 κιλό κιτρικό οξύ 4€
1 κιλό άμυλο καλαμποκιού 1.20€
1 κιλό μαγειρική σόδα 2,5€
άλατα από 1€ εως 10€
αιθέρια έλαια από 4€ εως 30€
αμυγδαλέλαιο από 5,5€ τα 250ml
χρώμα ζαχαροπλαστικής 2,60€ το μπουκαλάκι
νερό 0,05€
καλούπια από 0,50€ εως 1,50€
βόραξ 2€
εγώ με 10€ φτιάχνω γύρω στις 15 με 20 μπάλες ενώ στα fresh line η μια μπάλα κοστίζει από 4€ εως 7,50 €
δε νομίζω να ξέχασα κάτι άλλο...λοιπόν καλή σας επιτυχία και απολάυστε τες!
http://us.f13.yahoofs.com/bc/45edb755_c39a/bc/My+Documents/mpala+o3ugonou+1.jpg?bfduODHBkvHs3Yme
http://us.f13.yahoofs.com/bc/45edb755_c39a/bc/My+Documents/mpala+o3ugonou+2.jpg?bfduODHB7Jx2Z6F8
http://us.f13.yahoofs.com/bc/45edb755_c39a/bc/My+Documents/mpala+o3ugonou+3.jpg?bfduODHB7urC3nHW
δεν το ηξερα αυτό το μέρος....
:dances: :dances: τέλειαααα ευχαριστούμεεεεε πω πω πρέπει να το δοκιμάσω αυτό. τις ξέρω τις μπαλίτσες :yes: και αν πετυχαίνει η συνταγή :dances: :dances:
:dances: :dances: τέλειαααα ευχαριστούμεεεεε πω πω πρέπει να το δοκιμάσω αυτό. τις ξέρω τις μπαλίτσες :yes: και αν πετυχαίνει η συνταγή :dances: :dances:
βρε κική....κάνε μου μια χάρη σε παρακαλώ....
κάνε λίγο παραπάνω ..αν πετύχει να μου δώσεις κι εμένα.....μόνο που είδα αυτό το κατεβατό, κάτι έπαθα.... :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:
ευχαριστούμε marion82.... :afro:
θα περιμένω να μου δώσει η κική :wink: :wink:
κορίτσια πετυχαίνουν!!!!!!!
:dances: :dances: τέλειαααα ευχαριστούμεεεεε πω πω πρέπει να το δοκιμάσω αυτό. τις ξέρω τις μπαλίτσες* :yes: και αν πετυχαίνει η συνταγή* :dances: :dances:
βρε κική....κάνε μου μια χάρη σε παρακαλώ....
κάνε λίγο παραπάνω ..αν πετύχει να μου δώσεις κι εμένα.....μόνο που είδα αυτό το κατεβατό, κάτι έπαθα.... :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:
ευχαριστούμε marion82.... :afro:
θα περιμένω να μου δώσει η κική :wink: :wink:
:grin: :grin: :grin: :grin: να σου δώσω ευχαρίστησις μου αλλά δεν βιαζόμαστε εεεε;;;; μέχρι να βγει το 2007 έεεεχουμε χρόνο :evil:
για καλούπια ξέρετε τι βρήκα? * έχετε δει στα περίπτερα κάτι αυτόματους πωλητές που έχουν πλαστικά στρογγυλά και μέσα δωράκια για τα παιδάκια? *αυτά χρησιμοποιώ εγώ 1€ το μεσαίο μέγεθος, 2€ το μεγάλο και 0,50€ τα μικρά *:dances:
για καλούπια ξέρετε τι βρήκα? * έχετε δει στα περίπτερα κάτι αυτόματους πωλητές που έχουν πλαστικά στρογγυλά και μέσα δωράκια για τα παιδάκια? *αυτά χρησιμοποιώ εγώ 1€ το μεσαίο μέγεθος, 2€ το μεγάλο και 0,50€ τα μικρά *:dances:
:afro: :afro: :afro: καλόοοο πολύ καλόοοο
ευχαρσιτουμε πολυ καλη ιδεα :afro: :afro: :afro: :afro:
A..ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΑ..ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ..ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ :hysteria: :hysteria: :hysteria:
Ευχαριστούμε! :dances: :dances:
Ούτε εγώ βλέπω τις φωτό! :cry:
1ον δε βλεπω τις φωτο..εσεις τις βλεπεται?2ον τι κάνουν αυτες οι μπάλες?η σοδα και το ξυνο ειναι υγειινα να τα βαζουμε στο δερμα μας?
κάνουν καλό καθαρίζει το δέρμα...βέβαια δεν είπαμε να μπεις μέσα σε ένα τόνο...η κάθε μπάλα περιέχει περίπου δυο κουταλάκια από το κάθε υλικό...πάντως να ξέρετε πως αυτά τα τρώμε....όλα τα υλικά σχεδόν εκτός από τα αιθέρεα έλαια... :afro:
http://us.f13.yahoofs.com/bc/45edb755_c39a/bc/My+Documents/mpala+o3ugonou+1.jpg?bfaa3DHBYyRU3Yme
http://us.f13.yahoofs.com/bc/45edb755_c39a/bc/My+Documents/mpala+o3ugonou+2.jpg?bfaa3DHBge5oZ6F8
http://us.f13.yahoofs.com/bc/45edb755_c39a/bc/My+Documents/mpala+o3ugonou+3.jpg?bfaa3DHBqMTc3nHW
Όχι :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
παιδιά ούτε κ γω βλέπω τίποτα! είναι πάντως πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες marion82. υπάρχει διαφορά κ στο δέρμα μετά;είναι δηλ πιο λείο ας πούμε;
μα γιατι ρε παιδια? :embarassed:
ναι...ιδίως αν βάλεις και άλατα μέσα η λίγο πιλινγκ....
http://us.f13.yahoofs.com/bc/45edb755_c39a/bc/My+Documents/mpala+o3ugonou+1.jpg?bfKD6DHB_Ow33Yme
τώρα μάλιστα! από εμφάνηση σκίζουν! σου 'ρχεται να τις φας :grin:
πάντως εδώ στη σελίδα ακόμα δεν φαίνονται... μάλλον κάνεις κάτι λάθος.. :confused1:
:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
δεν φτάνει που δεν βλέπω τίποτα......δεν καταλαβαίνω και τίποτα :angry: :angry:
εμενα ουτε φαινονται και ουτε ανοιγει η σελιδα που μας εδωσες :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria:
εμενα ουτε φαινονται και ουτε ανοιγει η σελιδα που μας εδωσες :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria:
bebebo η σελίδα που ανέβασε φαίνεται κανονικά! μήπως δεν κάνεις κάτι σωστά;
ναι...ιδίως αν βάλεις και άλατα μέσα η λίγο πιλινγκ....
εννοείς να τα ανακατέψω μαζί με τα άλλα υλικά που έδωσες;
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Κι εμένα το ίδιο!! :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria:
πηγαίνετε στο προφίλ μου και δείτε τις εικόνες μου...εκεί θα τις δείτε! :kiss:
:yes: :yes: :yes: :yes: τις ειδα :dances: :dances: :dances:
ωραια χρωματα :afro:
Ναι πολυ ωραιες :afro: :afro: :afro: :afro:
ευχαριστώ...δοκιμάστε τες κ εσείς κορίτσια!!!!!!
Δεν έχω ιδέα το τι χρειάζεται το μπαμπού!
Μπορείτε να μου πείτε, τι κλίμα, τι ετοιμασία χρειάζεται πριν το φυτέψω, και αφού το φυτέψω τι θα χρειαστεί ώστε να το καλλιεργώ!
Μπορείτε να μου πείτε, τι κλίμα, τι ετοιμασία χρειάζεται πριν το φυτέψω, και αφού το φυτέψω τι θα χρειαστεί ώστε να το καλλιεργώ!
καλως μας ηρθες !!!!!!!
υπαρχουν μπαμπου που ειναι μονο μεσα στο νερο και τα βαζεις στο βαζο και τα πουλανε παντου στα ανθοπωλεια και στο ικεα εχει.
υπαρχουν και μπαμπου που τα εχω δει στον κηπο της πεθερας μου αυτα μεγαλωνουν στο κηπο και τα κλαδια τους ειναι στριφογυριστα και γινονται πολυ ψηλα.
πια απο τα δυο λες?:thinking:
καλως μας ηρθες !!!!!!!
υπαρχουν μπαμπου που ειναι μονο μεσα στο νερο και τα βαζεις στο βαζο και τα πουλανε παντου στα ανθοπωλεια και στο ικεα εχει.
υπαρχουν και μπαμπου που τα εχω δει στον κηπο της πεθερας μου αυτα μεγαλωνουν στο κηπο και τα κλαδια τους ειναι στριφογυριστα και γινονται πολυ ψηλα.
πια απο τα δυο λες?:thinking:
Μιλώ για μπαμπού με διάμετρο 10 εκ. τουλάχιστον, κ να φτάνουν μέχρι 20 μέτρα!
και με ίσιο κορμό και όχι στιφογυριστό,για τον κήπο μου.......Ξέρεις τπτ?
Μιλώ για μπαμπού με διάμετρο 10 εκ. τουλάχιστον, κ να φτάνουν μέχρι 20 μέτρα!
και με ίσιο κορμό και όχι στιφογυριστό,για τον κήπο μου.......Ξέρεις τπτ?
δεν εχω δει στην πραγματικοτητα μονο σε ταινιες Κινεζικες ειναι πολυ ωραια!!!! εκει εχουν ολοκληρα δαση,
ξερω απο ενα ντοκυμαντερ που εχω δει στην τβ οτι καλλιεργουνται σε κλιμματα που ειναι με πολυ υγρασια και το κακο που εχουν ειναι οτι εχουν μεγαλες δυνατες και μακρυες ριζες επικινδυνο να τις βαλεις κοντα σε κτισμα αν τελικα βρεις
και ελεγε οτι πολλαπλασιαζονται πολυ γρηγορα.
αυτα ξερω ελπιζω να βοηθησα λιγακι :baby:
Athanasios
29-08-08, 01:05
Γεια σου Αλεξ!:welcome::welcome::welcome:
Δες εδώ...
http://www.lewisbamboo.com/plantinginstructions.html
ελπίζω να σε βοηθήσει...
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑΑΑΑΑ :shocked: ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!!!!!!!!!!:hello:
anastasiaadam
29-08-08, 20:11
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑΑΑΑΑ :shocked: ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!!!!!!!!!!:hello:
oύτε και εγώ πολύ ενδιαφέρον θέμα πράγματι......
Αναρωτέμαι γιατί να μην βάζουμε όλες τις φωτό με θέμα τα λουλούδια εδώ.....αντί στο θέμα καλλιτεχνικές φωτό;
Δεσποινάκιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι.........
anastasiaadam
29-08-08, 21:35
εμ........:thinking:
ισως αν μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε καπου τ φυτο ναι
αλλιως οποιος ψαχνει πηροφοριες για ενα φυτο θα μπαινει και θα βλεπει μονο φωτο???:unsure:
ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ.....:wink::grin::kissed::kissed:
αααααα τέτοιο μπαμπού έχουμε και εδώ, στις ροβιές της εύβοιας, δεν θέλει καμιά ιδιαίτερη φροντίδα,λίγο λιπασματάκι την άνοιξη και πότισμα
δεν εχω δει στην πραγματικοτητα μονο σε ταινιες Κινεζικες ειναι πολυ ωραια!!!! εκει εχουν ολοκληρα δαση,
ξερω απο ενα ντοκυμαντερ που εχω δει στην τβ οτι καλλιεργουνται σε κλιμματα που ειναι με πολυ υγρασια και το κακο που εχουν ειναι οτι εχουν μεγαλες δυνατες και μακρυες ριζες επικινδυνο να τις βαλεις κοντα σε κτισμα αν τελικα βρεις
και ελεγε οτι πολλαπλασιαζονται πολυ γρηγορα.
αυτα ξερω ελπιζω να βοηθησα λιγακι :baby:
εγω ειδα στην ιαπωνια και γινονται τεραστια
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
03-09-08, 19:38
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΙ 1 ΣΥΚΙΑ ΚΑΙ 1 ΕΛΙΑ. ΦΥΤΕΨΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ. ΟΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕΝ ΣΤΑΣΙΜΑ ΔΕ. ΤΑ ΞΕΦΥΤΕΨΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ 1 ΒΟΥΚΑΜΒΙΛΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ 1 ΓΛΥΤΣΙΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΩΝΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΩ ΕΚΕΙ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΥΜΝΟ ΤΟ ΧΩΜΑ. ΙΣΩΣ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΡΙΖΕΣ? ΤΙ ΛΕΤΕ? ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΚΑΜΒΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΥΤΣΙΝΙΑ? ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ?
Οχι καλε μη τα ξεριζωνεις ολα!!!!!
Φυτεψε βολβους τουλιπες κλπ σπηρε διαφορα εποχικα και θα πρασινισει ο τοπος
Μια γλυτσινια για να ανθοισει κανει πανω απο 10 χρονια γιατι να την χαλασεις????
εγω ειδα στην ιαπωνια και γινονται τεραστια
και εγω ρωταω εχει παει Ιαπωνια? πες ναι να τρελαθω:confused2:
και εγω ρωταω εχει παει Ιαπωνια? πες ναι να τρελαθω:confused2:
ναι το πασχα ειχα παει ,αλλα μην τρελαθεις σκεψου το παιδι σου:grin::kiss:
ναι το πασχα ειχα παει ,αλλα μην τρελαθεις σκεψου το παιδι σου:grin::kiss:
καλα δεν θα τρελαθω ομως θελω να σου κανω κατι ερωτησεις
1) απο που πεταξες και ποσες ωρες?
2) σε ποιο μερος πηγες?
3) εφαγες γνησιο σουσι?
4) ειναι ακριβα τα εισιτηρια?
5) φωτογραφιες εχεις?
εχω και αλλες ερωτησεις αλλα μην σε πρηζω:embarassed:
θελω να παω και εγω αλλα τωρα ειναι αδυνατον καποια στιγμη θα το κανω ειναι μια χωρα που μου αρεσει πολυ.:plane:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
04-09-08, 10:17
Οχι καλε μη τα ξεριζωνεις ολα!!!!!
Φυτεψε βολβους τουλιπες κλπ σπηρε διαφορα εποχικα και θα πρασινισει ο τοπος
Μια γλυτσινια για να ανθοισει κανει πανω απο 10 χρονια γιατι να την χαλασεις????
ΚΑΛΑ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΩΡΕ:hair::hair::hair:ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΦΥΤΟ ΕΔΑΦΟΚΑΛΥΨΗΣ? ΤΙ ΛΕΣ? ΑΠ`ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΡΙΖΕΣ.:whistle::whistle:
Athanasios
04-09-08, 11:20
2) σε ποιο μερος πηγες?
3) εφαγες γνησιο σουσι?
5) φωτογραφιες εχεις?
θελω να παω και εγω αλλα τωρα ειναι αδυνατον καποια στιγμη θα το κανω ειναι μια χωρα που μου αρεσει πολυ.:plane:
απαντάω στην 5)
για δες εδω...
http://www.hobby.gr/forum/showthread.php?t=511&page=32
:whistle::whistle::whistle: :afro::afro::afro:
2) σε ποιο μερος πηγες?
3) εφαγες γνησιο σουσι?
5) φωτογραφιες εχεις?
1)απο Αθηνα ντουμπαι 5 ωρες και μετα ντουμπαι οσσακα αν δεν κανω λαθος 9 ωρες
στον γυρισμο ηταν τρεις παραπανω
2) κυοτο οσσοκα
3)οχι ευχαριστω δεν θελω
4) γυρω στα 1000 ευρω αν δεν κανω λαθος.Μπορεις να βρεις και πιο οικονομικα σε διαφορες σελιδες μια κουμπαρα μου ειχε βρει 500 μεσω λονδινου
5)1900 εχω βαλει καποιες εκει που σου ειπε ο Θαννασης αν θες και αλλες πες μου.
δεν με πρηζεις πιστευω οτι ειναι ενα ταξιδι που αξιζει, εμεις λεμε να το ξανακανουμε καποια στιγμη.Και αυτο το ταξιδι με επηρεασε οσο κανενα αλλο ειμαστε πολυ πισω και ας εχουμε μεγαλη ιστορια οπως και αυτοι.αν θες κατι αλλο ρωταμε
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/523/523267jnm59wzd9o.gif (http://www.glitter-graphics.com)
1)απο Αθηνα ντουμπαι 5 ωρες και μετα ντουμπαι οσσακα αν δεν κανω λαθος 9 ωρες
στον γυρισμο ηταν τρεις παραπανω
2) κυοτο οσσοκα
3)οχι ευχαριστω δεν θελω
4) γυρω στα 1000 ευρω αν δεν κανω λαθος.Μπορεις να βρεις και πιο οικονομικα σε διαφορες σελιδες μια κουμπαρα μου ειχε βρει 500 μεσω λονδινου
5)1900 εχω βαλει καποιες εκει που σου ειπε ο Θαννασης αν θες και αλλες πες μου.
δεν με πρηζεις πιστευω οτι ειναι ενα ταξιδι που αξιζει, εμεις λεμε να το ξανακανουμε καποια στιγμη.Και αυτο το ταξιδι με επηρεασε οσο κανενα αλλο ειμαστε πολυ πισω και ας εχουμε μεγαλη ιστορια οπως και αυτοι.αν θες κατι αλλο ρωταμε
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/523/523267jnm59wzd9o.gif (http://www.glitter-graphics.com)
ευχαριστω πολυ πηρα μια γευση Ιαπωνιας
ΚΑΛΑ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΩΡΕ:hair::hair::hair:ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΦΥΤΟ ΕΔΑΦΟΚΑΛΥΨΗΣ? ΤΙ ΛΕΣ? ΑΠ`ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΡΙΖΕΣ.:whistle::whistle:
Βαλε γκαζον αλλα το τριφυλλακι οχι το αλλο -νομιζω μιδικη το λενε-
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
05-09-08, 11:11
Βαλε γκαζον αλλα το τριφυλλακι οχι το αλλο -νομιζω μιδικη το λενε-
ΜΙΔΙΚΙ Ε? ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΙΣΩΣ
Ειναι τογκαζον που ειναι σαν το σταρι οταν φυτρωνει Το αλλο ειδος ειναι το τριφυλλακι
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
05-09-08, 16:32
Ειναι τογκαζον που ειναι σαν το σταρι οταν φυτρωνει Το αλλο ειδος ειναι το τριφυλλακι
Α!! ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟ ΛΕΣ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΖΕΙ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΕΤΟΙΟΝ ΣΠΟΡΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΦΥΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΒΟΛΒΟΥΣ:banana::banana::banana:
Α!! ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟ ΛΕΣ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΖΕΙ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΕΤΟΙΟΝ ΣΠΟΡΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΦΥΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΒΟΛΒΟΥΣ:banana::banana::banana:ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΥΦΙΛΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΧΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ,ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
05-09-08, 18:00
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΥΦΙΛΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΧΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ,ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ
ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΩ? Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΡΥΦΙΛΑΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΓΚΑΖΟΝ..... ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΩ ΧΟΡΤΑ....ΑΡΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΡΙΥΦΙΛΙ. Ο.Κ.? ΑΛΛΑ ΤΙ? ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ? ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΟΤΕ.:hair::hair::hair:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
05-09-08, 18:03
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ.ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΓΔΑΡΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ:grin::grin::grin::grin::grin:ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ... ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ :shit:ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΟ. :dances::dances:
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ.ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΓΔΑΡΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ:grin::grin::grin::grin::grin:ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ... ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ :shit:ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΟ. :dances::dances:
πολλα βαζουν στα νεκροταφεια.πες και αλλες λεπτομερειες
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
05-09-08, 18:13
πολλα βαζουν στα νεκροταφεια.πες και αλλες λεπτομερειες
ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ. ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ. ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΩΔΗ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΘΑΚΙ. ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΩ? Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΡΥΦΙΛΑΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΓΚΑΖΟΝ..... ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΩ ΧΟΡΤΑ....ΑΡΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΡΙΥΦΙΛΙ. Ο.Κ.? ΑΛΛΑ ΤΙ? ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ? ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΟΤΕ.:hair::hair::hair:
Και εγω βρε παιδι μου το τριφυλλι σου ειπα Μην βαλεις το αλλο γιατι κανει πολλες αλλεργειες
Μπουζι το λενε και εχει κοκκινο κιτρινο και ροζ
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
06-09-08, 08:52
Μπουζι το λενε και εχει κοκκινο κιτρινο και ροζ
http://img10.glitterfy.com/graphics/203/animals.gif ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ!!!
ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΩ? Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΡΥΦΙΛΑΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΓΚΑΖΟΝ..... ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΩ ΧΟΡΤΑ....ΑΡΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΡΙΥΦΙΛΙ. Ο.Κ.? ΑΛΛΑ ΤΙ? ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ? ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΟΤΕ.:hair::hair::hair:ολο το καλοκαιρι θα χρειαστει να το κουρεψεις μια δυο φορες,ενω το γκαζον μια φορα την εβδιμαδα ,ασε το ποτισμα
ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΩ? Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΡΥΦΙΛΑΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΓΚΑΖΟΝ..... ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΩ ΧΟΡΤΑ....ΑΡΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΡΙΥΦΙΛΙ. Ο.Κ.? ΑΛΛΑ ΤΙ? ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ? ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΟΤΕ.:hair::hair::hair:ει θα ζητησεις το ημερο τρυφιλη καλοπιστικο,μην παρεις αυτο που σπερνουν στα χωραφια:grin::grin::grin:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
07-09-08, 10:02
ει θα ζητησεις το ημερο τρυφιλη καλοπιστικο,μην παρεις αυτο που σπερνουν στα χωραφια:grin::grin::grin:
Ο.Κ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ:grin::grin::grin:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
10-01-09, 12:00
Τώρα που το ξαναβλέπω το ντιζάιν στο τζάκι (κάτω) είναι της μικρής. Οσο για τα μπαμπού, η θέση τους είναι εκεί. Οπου αλλού και αν τα έβαλα ή κιτρίνιζαν τα φύλλα ή έβγαζαν ζουζούνια. Οσο για την κορδέλα είναι θέμα Φενγκ Σουι
ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΠΩΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΙΤΡΙΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΟ ΑΙΩΝΟΒΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΡΗΣΑ ΧΑΛΑΣΑΝ. ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΑΛΑΣΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΤΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ:dances::dances:
ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΠΩΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΙΤΡΙΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΟ ΑΙΩΝΟΒΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΡΗΣΑ ΧΑΛΑΣΑΝ. ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΑΛΑΣΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΤΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ:dances::dances:
Πολυ καλη η συμβουλη σου Θα τοεφαρμωσω κι εγω
Ευχομαι να την εδιωξες την κακη ενεργεια απο το σπιτι σου για παντα
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
10-01-09, 16:34
Πολυ καλη η συμβουλη σου Θα τοεφαρμωσω κι εγω
Ευχομαι να την εδιωξες την κακη ενεργεια απο το σπιτι σου για παντα
ΑΝ ΔΕΧΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΩΞΕΙ:grin::grin:
τώρα θα με κάνετε να πάω να πάρω μπαμπού:unsure:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
11-01-09, 11:46
ΝΑ ΠΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΟΝΤΑ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Ο.Κ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΘΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΙΣ ΡΙΖΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΟ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΑΝ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ. Α.. ΖΥΓΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.:kissed:
ΝΑ ΠΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΟΝΤΑ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Ο.Κ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΘΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΙΣ ΡΙΖΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΟ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΑΝ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ. Α.. ΖΥΓΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.:kissed:
Γιατί ζυγό αριθμό; Γιατί εγώ είχα έξι μου χάλασε το ένα και τώρα έμειναν πέντε. Να πάρω κι άλλο; :confused1:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
11-01-09, 15:07
Γιατί ζυγό αριθμό; Γιατί εγώ είχα έξι μου χάλασε το ένα και τώρα έμειναν πέντε. Να πάρω κι άλλο; :confused1:
ΟΙ ΖΥΓΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ? ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ? ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ? ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ....:whistle:
Ξου ξου κακή ενέργεια:dances:
Π'ηρες ή ακόμα;:unsure:
ΟΙ ΖΥΓΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ? ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ? ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ? ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ....:whistle:
Ετσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Οι Κινέζοι είναι πολύ σοφοί άνθρωποι. Και... μην ξεχνάμε το 08/08/08 στις 8,00 των Ολυμπιακών.
Οσο για την κόκκινη κορδέλα, σε ένα βιβλίο Φενγκ Σούι που έχω λέει πως αν δέσεις στον κορμό ενός δένδρου(σκεφτείτε τα μπαμπού γίνονται τεράστια δένδρα) κόκκινη κορδέλα, τα χρήματα θα ρέουν άφθονα στο σπίτι. Για το "ρέουν" δεν ξέρω, αλλά δεν έχω παράπονο...:unsure:. Το κόκκινο βάζο ήταν εντελώς συμπτωματικό. Βλέπωωωωω να βάζετε κορδέλες στα φυτάαααα (το κληρονομικό χάρισμα που λέγαμε):grin:
Ελένη του Νίκουυυυυ. Εγώ ούτε ρίζες πλένω, ούτε νεράκι αλλάζω. Ασε που το ένα έβγαλε μωράκι μέσα και ούτε να το κουνίσω δεν μπορώ γιατί θα σπάσει και είναι κρίμα.
εγω παντως τωρα που ελειπα για διακοπες 3 βδομαδες ειχα κατεβασμενα τα πατσουρια και σκεφτηκα οτι θα εχουν χαλασει (εχω 2) αλλα τελικα αυτα μεγαλωσαν περισσοτερο απο πριν:banana::banana::banana: μηπως θελουν λιγο φως
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
12-01-09, 13:52
εγω παντως τωρα που ελειπα για διακοπες 3 βδομαδες ειχα κατεβασμενα τα πατσουρια και σκεφτηκα οτι θα εχουν χαλασει (εχω 2) αλλα τελικα αυτα μεγαλωσαν περισσοτερο απο πριν:banana::banana::banana: μηπως θελουν λιγο φως
ΕΝΙΩΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΛΕΣ.:banana::banana:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
12-01-09, 13:54
Ετσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Οι Κινέζοι είναι πολύ σοφοί άνθρωποι. Και... μην ξεχνάμε το 08/08/08 στις 8,00 των Ολυμπιακών.
Οσο για την κόκκινη κορδέλα, σε ένα βιβλίο Φενγκ Σούι που έχω λέει πως αν δέσεις στον κορμό ενός δένδρου(σκεφτείτε τα μπαμπού γίνονται τεράστια δένδρα) κόκκινη κορδέλα, τα χρήματα θα ρέουν άφθονα στο σπίτι. Για το "ρέουν" δεν ξέρω, αλλά δεν έχω παράπονο...:unsure:. Το κόκκινο βάζο ήταν εντελώς συμπτωματικό. Βλέπωωωωω να βάζετε κορδέλες στα φυτάαααα (το κληρονομικό χάρισμα που λέγαμε):grin:
Ελένη του Νίκουυυυυ. Εγώ ούτε ρίζες πλένω, ούτε νεράκι αλλάζω. Ασε που το ένα έβγαλε μωράκι μέσα και ούτε να το κουνίσω δεν μπορώ γιατί θα σπάσει και είναι κρίμα.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΡΙΖΟΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΜΗΚΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ:kissed:
ΕΝΙΩΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΛΕΣ.:banana::banana:
αληθεια??? ειναι φυτα με προσωπικοτητα!!!!! τι να πω!!!
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
13-01-09, 03:36
αληθεια??? ειναι φυτα με προσωπικοτητα!!!!! τι να πω!!!
:grin::grin::grin::grin::grin:
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΡΙΖΟΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΜΗΚΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ:kissed:
Αχ ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά το ένα δεν βγαίνει με τίποτα. Θα καταστρέψω το μωράκι του.:unsure:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
14-01-09, 13:10
Αχ ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά το ένα δεν βγαίνει με τίποτα. Θα καταστρέψω το μωράκι του.:unsure:
ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ? ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΟ? ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΟΥ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
Μα λέω κι εγώ, τι συζητάνε ακόμη για το στόλισμα του δέντρου; Πού να φανταστώ ότι λέτε για τα μπαμπού...:dash:
Δε μου λέτε, κυρίες μου, εννοείτε αυτά τα φυτά που είναι σαν καλάμια έ; και τα βάζουμε σα λουλουδια μέσα σε βάζα έ; Εγώ δεν έχω, θα ήθελα να παρω μετά από αυτά που διάβασα, με αποθαρρύνει όμως λίγο το συχνό πλύσιμο :unsure:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
14-01-09, 14:53
Μα λέω κι εγώ, τι συζητάνε ακόμη για το στόλισμα του δέντρου; Πού να φανταστώ ότι λέτε για τα μπαμπού...:dash:
Δε μου λέτε, κυρίες μου, εννοείτε αυτά τα φυτά που είναι σαν καλάμια έ; και τα βάζουμε σα λουλουδια μέσα σε βάζα έ; Εγώ δεν έχω, θα ήθελα να παρω μετά από αυτά που διάβασα, με αποθαρρύνει όμως λίγο το συχνό πλύσιμο :unsure:
ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖΑΚΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΘΑΡΥΝΘΗΚΕΣ? ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ? ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΣΥ:grin::kissed:
ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖΑΚΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΘΑΡΥΝΘΗΚΕΣ? ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ? ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΣΥ:grin::kissed:
Ελένη μου, φοβάμαι ότι θα το κάνω μία φορά το μήνα μόνο...και αν...:girl: δεν είμαι καθόλου περιποιητική στα φυτά και έχω και τύψεις μετά....
Αλλά, αφού λέτε ότι διώχνουν την κακή ενέργεια, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και λέω να δοκιμάσω τελικά :wink:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
14-01-09, 18:03
Ελένη μου, φοβάμαι ότι θα το κάνω μία φορά το μήνα μόνο...και αν...:girl: δεν είμαι καθόλου περιποιητική στα φυτά και έχω και τύψεις μετά....
Αλλά, αφού λέτε ότι διώχνουν την κακή ενέργεια, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και λέω να δοκιμάσω τελικά :wink:
:afro::afro::afro::afro:
εμενα κατι τα επιασε και ολα μου ξεραθηκαν.εχω ακομα ζωντανα δυο που εχω φυτεψει σε μια μικρη γλαστρα και εχουν αντεξει μηνες εκει
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
14-01-09, 19:47
εμενα κατι τα επιασε και ολα μου ξεραθηκαν.εχω ακομα ζωντανα δυο που εχω φυτεψει σε μια μικρη γλαστρα και εχουν αντεξει μηνες εκει
ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΧΩΜΑ?
ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΧΩΜΑ?
ναι ειχα δυο που δεν αντεχαν στο νερο και τα εβαλα σε γλαστρα για να ξεραθουν αλλα εχουν αντεξει.απλα τα ποτζω πολυ συχνα
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
14-01-09, 19:59
ναι ειχα δυο που δεν αντεχαν στο νερο και τα εβαλα σε γλαστρα για να ξεραθουν αλλα εχουν αντεξει.απλα τα ποτζω πολυ συχνα
ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥΔΑΚΙΑ ΣΟΥ.:clap:
αχ ηρθε εδω το θεμα !!!!!!
και να ρωτησω εγω κατι τωρα !!!!!
τα εχει βαλει κανενας σε χωμα στο κηπο ή σε γλαστρα????????????
Αυτά νομίζω δεν μπαίνουν στο χώμα. Η μαμά μου κάποτε έβαλε σε γλάστρα, αλλά άρχισαν να χαλάνε και τα έσωσε κόβοντάς τα από κάτω και ξαναβάζοντάς τα στο νερό. Εβγαλαν ριζούλες και συνήλθαν. Για περισσότερα η Ελένη Νίκος είναι η πιο κατάλληλη να απαντήσει. Εγώ κατέθεσα προσωπική εμπειρία.
Αυτά νομίζω δεν μπαίνουν στο χώμα. Η μαμά μου κάποτε έβαλε σε γλάστρα, αλλά άρχισαν να χαλάνε και τα έσωσε κόβοντάς τα από κάτω και ξαναβάζοντάς τα στο νερό. Εβγαλαν ριζούλες και συνήλθαν. Για περισσότερα η Ελένη Νίκος είναι η πιο κατάλληλη να απαντήσει. Εγώ κατέθεσα προσωπική εμπειρία.
θα ηθελα να δοκιμασω να πω την αληθεια αλλα θα περιμενω να απαντησει και ο ειδικος .
η πεθερα μου ειχε στον κηπο μπαμπου αλλα ηταν αλλο ειδος πιο λεπτα και με πιο μακρυα φυλλα τα εβγαλε ομως γιατι απλωθηκαν παντου.........
θα ηθελα να δοκιμασω να πω την αληθεια αλλα θα περιμενω να απαντησει και ο ειδικος .
η πεθερα μου ειχε στον κηπο μπαμπου αλλα ηταν αλλο ειδος πιο λεπτα και με πιο μακρυα φυλλα τα εβγαλε ομως γιατι απλωθηκαν παντου.........
Αυτά είναι διαφορετικό είδος. Αν τα περιορίσεις με κλάδεμα συμμαζεύονται κάπως. Τα άλλα του βάζου εννοώ εγώ δεν μπαίνουν
Αυτά είναι διαφορετικό είδος. Αν τα περιορίσεις με κλάδεμα συμμαζεύονται κάπως. Τα άλλα του βάζου εννοώ εγώ δεν μπαίνουν
ναι το κατάλαβα.!!:kisses:
Επηρεασμένη λοιπόν απο αυτά που διαβάζω εδώ και ως φιλοχρήματη που είμαι είπα: " Ας δοκιμάσω, ας βάλω κι εγώ μια κόκκινη κορδέλα στο μπαμπού μου αφού την έχω μέσα στο ντουλάπι!" Και τι έγινε παιδιά, τι έγινε;
Ήρθε το μεσημέρι ο λογαριασμός του ΟΤΕ (και μάλιστα φουσκωμένος!!!!) . ¶ντε τώρα να ρέει το χρήμα!!!!:sad1::sad1::sad1::sad1:
Επηρεασμένη λοιπόν απο αυτά που διαβάζω εδώ και ως φιλοχρήματη που είμαι είπα: " Ας δοκιμάσω, ας βάλω κι εγώ μια κόκκινη κορδέλα στο μπαμπού μου αφού την έχω μέσα στο ντουλάπι!" Και τι έγινε παιδιά, τι έγινε;
Ήρθε το μεσημέρι ο λογαριασμός του ΟΤΕ (και μάλιστα φουσκωμένος!!!!) . ¶ντε τώρα να ρέει το χρήμα!!!!:sad1::sad1::sad1::sad1:
:grin::grin::grin::grin::console::console::console ::console:
μη στεναχωριεσαι οταν τα λεφτα βγαινουν απο την πορτα ξαναγυριζουν απο το παραθυρο,αυτα ειναι παγια εξοδα δεν τα γλιτωνεις οσες κορδελες κι αν δεσεις υγεια σου ευχομαι και τα καλυτερα ερχοντεεεεε:wave:
εγω εχω βαλει σε ενα γλαστρακι και εχουν αντεξει ενα χρονο .απλα τα ποτιζω συχνα
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
15-01-09, 14:59
κοριτσια σας εφτιαξα ενα θεμα
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΓΗΣΕΣ!!!!ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ...ΕΛΕΓΑ...ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ. Σ`ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ:kissed:
:grin::grin::grin::console::console::console:
εγω εχω βαλει σε ενα γλαστρακι και εχουν αντεξει ενα χρονο .απλα τα ποτιζω συχνα
ωραια εχουμε και καλα αποτελεσματα σισσυυυυυ!!!!
θα το δοκιμασωωωω!!! και οτι γινει!!!!:lipsrsealed::lipsrsealed:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
15-01-09, 15:04
ΔΕΣΠΟΙΝΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡ`ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΒΕΒΕΒΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΤΣΙ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΤΥΧΕ, ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΤΙΖΕΙ ΣΥΧΝΑ... ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠ`ΑΥΤΟ. ΑΥΤΑ. ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΩΤΑ ΜΕ:kissed:
:grin::grin::grin::console:
μη στεναχωριεσαι οταν τα λεφτα βγαινουν απο την πορτα ξαναγυριζουν απο το παραθυρο,αυτα ειναι παγια εξοδα δεν τα γλιτωνεις οσες κορδελες κι αν δεσεις υγεια σου ευχομαι και τα καλυτερα ερχοντεεεεε:wave:
Είδες όμως απάντησε η Πηνελόπη για μένα:clap:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
15-01-09, 15:06
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ:grin::grin:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
15-01-09, 15:08
:grin::grin::grin::grin:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
15-01-09, 15:09
ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ?:grin::grin::grin::grin::grin::grin::g rin::grin:ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ:grin::grin::grin::grin::grin:
ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ?:grin::grin::grin::grin::grin::grin::g rin::grin:ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ:grin::grin::grin::grin::grin:
ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ?:grin::grin::grin::grin::grin::grin::g rin::grin:ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::gri n::grin::grin:
:grin::grin::grin::console:
Είδες όμως απάντησε η Πηνελόπη για μένα:clap:
Έχω ανοίξει τα παράθυρα και περιμένω:whistle::confused1::confused1::confused1: :sad1::sad1:
Μπα τίποτα ακόμα!!!!!
Έχω ανοίξει τα παράθυρα και περιμένω:whistle::confused1::confused1::confused1: :sad1::sad1:
Μπα τίποτα ακόμα!!!!!
δεν τα κλεινεις καλυτερα ,γιατι μαλλον σε βλεπω να πληρωνεις για φαρμακα
ή για θερμαση!!!:flirt::flirt::flirt:
Μπα τίποτα ακόμα!!!!!
Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.
:grin::grin::grin:
ή για θερμαση!!!:flirt::flirt::flirt:
το φυτεψα τελικα απο περιεργεια και θα σας πω αποτελεσματα:flirt::embarassed::embarassed::embara ssed::embarassed:
anastasiaadam
16-01-09, 22:04
το φυτεψα τελικα απο περιεργεια και θα σας πω αποτελεσματα:flirt::embarassed::embarassed::embara ssed::embarassed:
για να δούμε τι θα δούμε.....:grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Μπα τίποτα ακόμα!!!!!
θα ερθουν ξαφνικα σαν εκπληξουλα! μη στεκεσαι στο παραθυρο τα εμποδιζεις να μπουν ,απομακρυνσου κ μη τα σκεφτεσαι θα μπουν χωρις να παρεις ειδηση:grin::grin:
θα ερθουν ξαφνικα σαν εκπληξουλα! μη στεκεσαι στο παραθυρο τα εμποδιζεις να μπουν ,απομακρυνσου κ μη τα σκεφτεσαι θα μπουν χωρις να παρεις ειδηση:grin::grin:
Ο.κhttp://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000202B0.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)
http://content.sweetim.com/tbsig/sig.asp?img=ad1 (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12)
Ο.κhttp://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000202B0.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10)
Ωχ τι τρέλα κουβαλάμε σ' αυτό το φόρουμ....:grin: Μ' αρέσει όμως
Επειδή δεν κατάλαβα τελικά ποια είναι τα μπαμπού, μήπως είναι αυτά που έχουν μεγάλο κοτσάνι και επάνω στην άκρη σε κόμπους κοτσανάκι με φυλλαράκια;
Λέγονται και φυτά της τύχης; Και είχα ακούσει ότι αγοράζεις τόσα όσα και τα μέλη της οικογένειας.
Αν ναι όταν τα πήρα (3 μέσα στο καράβι για Σαλαμίνα το καλοκαίρι) δεν είχαν ρίζες. Τα έβαλα σε νερό το ένα χάλασε, κιτρίνισε.
Έκοψα το ένα άκρο που ήταν γερό και το έβαλα σε μικρό ποτηράκι και ζει ακόμη.
Τα άλλα δύο έβγαλαν ρίζες και το ένα μέσα στο νερό έβγαλε κοτσανάκι με φύλλα σαν αυτά της κορυφής. Το έκοψα και το έχω και αυτό μαζί με το άλλο μικράκι.
Τα άλλα δυο επειδή είναι και αρκετά ψηλά τα έχω στο μπαλκόνι και δεν έπαθαν τίποτε με το κρύο.
Επειδή δεν κατάλαβα τελικά ποια είναι τα μπαμπού, μήπως είναι αυτά που έχουν μεγάλο κοτσάνι και επάνω στην άκρη σε κόμπους κοτσανάκι με φυλλαράκια;
Λέγονται και φυτά της τύχης; Και είχα ακούσει ότι αγοράζεις τόσα όσα και τα μέλη της οικογένειας.
Αν ναι όταν τα πήρα (3 μέσα στο καράβι για Σαλαμίνα το καλοκαίρι) δεν είχαν ρίζες. Τα έβαλα σε νερό το ένα χάλασε, κιτρίνισε.
Τα άλλα δύο έβγαλαν ρίζες και το ένα μέσα στο νερό έβγαλε κοτσανάκι με φύλλα σαν αυτά της κορυφής. Το έκοψα και το έχω και αυτό μαζί με το άλλο μικράκι.
Τα άλλα δυο επειδή είναι και αρκετά ψηλά τα έχω στο μπαλκόνι και δεν έπαθαν τίποτε με το κρύο.
αυτα πρεπει να ειναι αν τα κοψεις ξαναβγαζουν ριζες!!!
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
19-01-09, 15:48
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ. ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ:grin: ΑΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ.
ααααα με ολα αυτα που διαβασα για τα μπαμπου μου προκαλεσατε μεγαλη περιεργια λετε να παρω και εγω?και που να τα βαλω?και ποσα να παρω?ααα πρεπει να το μελετισω :huh:να τα βαλω και σε μερος να μιν τα φτανει το Φαιδρουλινη ααα καλα εγω ακομα δεν τα ειδα Γιαννη τα εβγαλα:grin::grin::grin:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
19-01-09, 16:37
ααααα με ολα αυτα που διαβασα για τα μπαμπου μου προκαλεσατε μεγαλη περιεργια λετε να παρω και εγω?και που να τα βαλω?και ποσα να παρω?ααα πρεπει να το μελετισω :huh:να τα βαλω και σε μερος να μιν τα φτανει το Φαιδρουλινη ααα καλα εγω ακομα δεν τα ειδα Γιαννη τα εβγαλα:grin::grin::grin:
Ευχαριστώ που μου απαντήσατε, αλλά έχω και άλλη ερώτηση :whistle:
πως γίνεται και έχουν δυο σπείρες (τουλάχιστον τα δικά μου) στην κορυφή;
τα δικα μου ειναι ισια και εχουν ενα ακομα κλαδακι αλλα βλεπω οτι θα βγαλουν και αλλα κλαδακια φανταζομαι οτι ετσι γινεται και στα δικα σου :wink:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
20-01-09, 12:33
ΦΟΦΗ ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΠΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
ΦΟΦΗ ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΠΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Πώς γίνεται αυτό; Πες μου κι εμένα που μ' ενδιαφέρει!:hello:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
20-01-09, 14:02
Πώς γίνεται αυτό; Πες μου κι εμένα που μ' ενδιαφέρει!:hello:
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ 30 ΠΟΝΤΟΥΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑΚΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΙΧΜΗΡΟ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΟΜΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΠΕΙΡΑ.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ 30 ΠΟΝΤΟΥΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑΚΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΙΧΜΗΡΟ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΟΜΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΠΕΙΡΑ.
Οπότε για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις αρκετά μεγάλα μπαμπού! Ο .Κ ευχαριστώ
Ευχαριστώ πολύ, και είχα απορία έλεγα τα τυλίγουν κάπου και δεν σπάζουν :dash:
Kαι τα δικά μου έχουν δύο. Το ένα μάλιστα "μωράκι" είναι κάτω κάτω στις ρίζες και μέσα στο βάζο που είναι πολύ πολύ στενός ο λαιμός του και τώρα ετοιμάζεται να προβάλει.
:unsure:
Τα δικά μου είναι περίπου 20εκ. άρα είναι μικρούλια ακόμα:confused1:. Δεν πειράζει θα μεγαλώσουν:confused1:
το φυτεψα αλλα δεν το βλεπω καλα !!!:sad1::sad1:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
24-01-09, 11:05
το φυτεψα αλλα δεν το βλεπω καλα !!!:sad1::sad1:
ΒΓΑΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΡΙΖΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΑΛΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
Athanasios
24-01-09, 22:08
Γεια σου Αλεξ!:welcome::welcome::welcome:
Δες εδώ...
http://www.lewisbamboo.com/plantinginstructions.html
ελπίζω να σε βοηθήσει...
είχα βάλει αυτη την σελίδα παλιότερα, που έχει οδηγίες για την καλλιέργεια μπαμπού...
:afro:
ΒΓΑΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΡΙΖΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΑΛΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
ελενακι ευχαριστω " η σωτηρια των μπαμπου":whistle::whistle::whistle:
είχα βάλει αυτη την σελίδα παλιότερα, που έχει οδηγίες για την καλλιέργεια μπαμπού...
:afro:
καλα αν τα μπαμπου μου γινουν σαν και αυτα στην σελιδα :confused2::confused2::confused2::confused2:
οποιος εχει ελλιες αυτη την εποχη χρειαζεται λιπανση,και ραντισμα με χαλκο
ο χαλκος ειναι αυτες οι μπλε μπιλιτσες :thinking:πως φενετε ο ασχετος ανθρωπος
ο χαλκος ειναι αυτες οι μπλε μπιλιτσες :thinking:πως φενετε ο ασχετος ανθρωποςναι αλλα εχει και σε σκονη που την ανακατευης με νερο και ραντιζεις,τις μπιλιτσες μπορεις να τις ριξεις γυρω γυρω απο την ριζα κανει καλο,προστατευοντας το δεντρο απ μυκητες και αλλες αρωστιες
Παιδάκια ξέρει κανείς κάποιο οικολογικό φάρμακο για να σκοτώσεις τις κάμπιες;
Παιδάκια ξέρει κανείς κάποιο οικολογικό φάρμακο για να σκοτώσεις τις κάμπιες;γιατι φυτο λες?παιζει ρολο
γιατι φυτο λες?παιζει ρολο
Αχλαδομηλιά, νεκταρινιά και δαμασκηνιά. Δεν θα μου φάνε και φέτος τους καρπούς τα παλιο:diablo::diablo:
Αχλαδομηλιά, νεκταρινιά και δαμασκηνιά. Δεν θα μου φάνε και φέτος τους καρπούς τα παλιο:diablo::diablo:αυριο θα σε εχω απαντηση,να ρωτησω γιατι οικολογικο για καμπια δεν ξερω,εχω ομως διπλα στο μαγαζι μου γεωπονο και θα μαθουμε
αυριο θα σε εχω απαντηση,να ρωτησω γιατι οικολογικο για καμπια δεν ξερω,εχω ομως διπλα στο μαγαζι μου γεωπονο και θα μαθουμε
Ευχαριστώ πολύ Φίλιππε
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
31-01-09, 02:50
Παιδάκια ξέρει κανείς κάποιο οικολογικό φάρμακο για να σκοτώσεις τις κάμπιες;
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ, ΟΧΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ, ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΤΙΣΜΑ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ, ΟΧΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ, ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΤΙΣΜΑ.πρεπει να ξερεις την δοση,μην το κανεις ζημια
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ, ΟΧΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ, ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΤΙΣΜΑ.ξερω παντως οτι κανει δουλεια,ριχνουμε και εμεις στον κηπο,αλλα οχι για επιφανειακες καμπιες,αλλα για αυτες που βρισκοντε μεσα στο χωμα,που δεν ειναι καμπιες φυσικα,αλλα σκουλικη η κατι παρομοιο
λοιπον για την αντιμετωπηση τις καμπιας ειναι αυτα τα οικολογικα φαρμακα
DIPEL - βακτήριο Bacillus thuringiensis (javascript: CIwo()
TRICHO-STRIP -παρασιτική σφήκα Trichogramma brassicae (javascript: CIwo()
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
31-01-09, 14:10
πρεπει να ξερεις την δοση,μην το κανεις ζημια
ξερω παντως οτι κανει δουλεια,ριχνουμε και εμεις στον κηπο,αλλα οχι για επιφανειακες καμπιες,αλλα για αυτες που βρισκοντε μεσα στο χωμα,που δεν ειναι καμπιες φυσικα,αλλα σκουλικη η κατι παρομοιο
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΙΠΠΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. Σ`ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
31-01-09, 14:12
λοιπον για την αντιμετωπηση τις καμπιας ειναι αυτα τα οικολογικα φαρμακα
DIPEL - βακτήριο Bacillus thuringiensis (http://javascript<b></b>:CIwo()
TRICHO-STRIP -παρασιτική σφήκα Trichogramma brassicae (http://javascript<b></b>:CIwo()
THANKS!!!!!!
Ευχαριστώ Φίλιππε. Εγώ κάτι ήξερα για φάρμακο με μίξη σαπουνιού και οινοπνεύματος αλλά...
ναι αλλα εχει και σε σκονη που την ανακατευης με νερο και ραντιζεις,τις μπιλιτσες μπορεις να τις ριξεις γυρω γυρω απο την ριζα κανει καλο,προστατευοντας το δεντρο απ μυκητες και αλλες αρωστιεςευχαριστω πολυ:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
03-02-09, 11:54
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΙΑ ΣΥΚΙΑ. ΠΕΡΙΣΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΙΧΝΕ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΩΡΑ? ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑΤΡΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ?? Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΘΕΛΕΙ ΚΛΑΔΕΜΑ?
το μονο που ξερω για τις συκες ειναι οτι ειναι ανθεκτικο γενικα δεντρο θελαμε να ξηλωσουμε ενα δεντρο που ειχαμε κοντα στο σπιτι και ειχε σηκωσει το τσιμεντο αλλα δεν τα καταφερναμε και τελικα ριξαμε υγρο μπαταριας δεν ξαναβρηκε.
το μονο που ξερω για τις συκες ειναι οτι ειναι ανθεκτικο γενικα δεντρο θελαμε να ξηλωσουμε ενα δεντρο που ειχαμε κοντα στο σπιτι και ειχε σηκωσει το τσιμεντο αλλα δεν τα καταφερναμε και τελικα ριξαμε υγρο μπαταριας δεν ξαναβρηκε.
κι εμείς το ίδιο πάθαμε .... οι ρίζες της είχαν σπάσει το τσιμέντο και είχαν φτάσει στα θεμέλια του σπιτιού ... είδαμε και πάθαμε για να την ξεριζώσουμε ...:embarassed:
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΙΑ ΣΥΚΙΑ. ΠΕΡΙΣΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΙΧΝΕ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΩΡΑ? ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑΤΡΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ?? Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΘΕΛΕΙ ΚΛΑΔΕΜΑ?
ναι θελει κλαδεμα,κοιταξε θα ρωτησω παλι μηπως φταιη καμια αρωστια,εντομεταξυ βοηθισε με λιπασμα ξ κοπρια,μπας και δεν εχει δυναμη και δεν μπορει να τα κρατησει,επεισεις αν ειναι πολλα τα συκα αραιωσε το λιγο μηπως και αυτος ειναι ο λογος που δεν μπορει να τα κρατησει
κι εμείς το ίδιο πάθαμε .... οι ρίζες της είχαν σπάσει το τσιμέντο και είχαν φτάσει στα θεμέλια του σπιτιού ... είδαμε και πάθαμε για να την ξεριζώσουμε ...:embarassed:και οχι μονο αυτο και να την κοψης,βγαζει πολλα παραριζα
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
03-02-09, 20:26
ναι θελει κλαδεμα,κοιταξε θα ρωτησω παλι μηπως φταιη καμια αρωστια,εντομεταξυ βοηθισε με λιπασμα ξ κοπρια,μπας και δεν εχει δυναμη και δεν μπορει να τα κρατησει,επεισεις αν ειναι πολλα τα συκα αραιωσε το λιγο μηπως και αυτος ειναι ο λογος που δεν μπορει να τα κρατησει
ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΕΨΩ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. Α ΡΕ ΟΣΟ ΞΕΦΤΕΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΣΟ ΒΟΔΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ..ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΩ...ΡΩΤΑ ΟΜΩΣ.
ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΕΨΩ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. Α ΡΕ ΟΣΟ ΞΕΦΤΕΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΣΟ ΒΟΔΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ..ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΩ...ΡΩΤΑ ΟΜΩΣ.ποσο χρονων ειναι η συκια?εχει αλλα δεντρα εκει κοντα?>
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
07-02-09, 11:06
ποσο χρονων ειναι η συκια?εχει αλλα δεντρα εκει κοντα?>
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ:grin::grin::grin::grin: ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝΤΡΑ ΟΧΙ ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΚΕΙ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ:grin::grin::grin::grin: ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝΤΡΑ ΟΧΙ ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΚΕΙ.χμ τοτε το πιο πιθανο ειναι να ειναι και θεμα γονιμοποπιησης:unsure::unsure::unsure:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
07-02-09, 18:26
χμ τοτε το πιο πιθανο ειναι να ειναι και θεμα γονιμοποπιησης:unsure::unsure::unsure:
ΔΗΛΑΔΗ??
ΔΗΛΑΔΗ??τα δεντρα γονιμοποιουντε ειτε με τον αερα ειτε με τα εντομα,αλλα πρεπει να υπαρχουν και αλλα δεντρα τριγυρο,αλλιως θα πρπει να φυτεψεις και κανενα ακομη
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
09-02-09, 12:15
τα δεντρα γονιμοποιουντε ειτε με τον αερα ειτε με τα εντομα,αλλα πρεπει να υπαρχουν και αλλα δεντρα τριγυρο,αλλιως θα πρπει να φυτεψεις και κανενα ακομη
Ο.Κ. Σ`ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Χριστινακι
20-02-09, 12:40
γεια σας!ειμαι καινουργια στην παρεα και ειναι και το πρωτο μου ποστ...
Ξερω οτι ειναι λιγο παλιο το θεμα αλλα...ειναι απο τα λιγα που βρηκα!!
Ενδιαφερομαι να καλλιεργησω διαφορα λαχανικα.Εχω παραγγειλει βιολογικους σπορους και σκεφτομαι να τους σπειρω προστατευμενους σε πλαστικα ποτηρακια και μολις φτιαξει ο καιρος στο χωραφι μου..Εχουμε ενα χωραφι οπου σε λιγο καιρο θα βαλουμε καποια δεντρα(κερασιες ,βερυκοκιες κτλ.).Εκει λοιπον θελω να φτιαξω και εναν λαχανοκηπο.Θα ηθελα λοιπον διαφορες συμβουλες για την καλλιεργεια..
Ας αρχισω με την ντοματα...ξερω οτι καλο ειναι 2 βδομαδες πριν την μεταφυτευση να βαλω σταχτη στο χωμα και να ποτιζω καθε μερα μεχρι να απορροφηθει καλα και να μην καψει τα φυτα...Εσεις τι λετε?Επισης κατι διαβασα και για θεοχαλκινη στα φυλλα..Για τις μελιτζανες βασιλικο...Θα βαλω αγγουριες ,πεπονιες,καρπουζιες,κολοκυθες και κολοκυθακια,πιπεριες.Υπαρχει καποιο μυστικο για αυτα να βαλω στο χωμα?
Πως κανω την προετοιμασια στο χωμα και πως σκαβω τα παρτερια για να περναει το νερο?αυτα δεν ξερω δλδ..επισης θα βαλω σε γλαστρα στο σπιτι καλεντουλα και μελισσοχορτο..
συγνωμη για το μεγαλο ποστ..
ευχομαι να μου απαντησει καποιος και να ξανανοιξουμε αυτο το υπεροχο θεμα
ευχαριστω
Χριστινακι
20-02-09, 12:42
για τα σαλιγκαρια ξερω σταχτη περιμετρικα απ το φυτο
Χριστινακι
20-02-09, 12:55
Σέυχαριστω πολυ πολυ!!!
χριστινα :welcome::welcome::welcome::welcome:
θα σου απαντησουν οι ειδικοι επι του θεματος
παντως εγω περσι που φυτεψα στο χωραφι μου
δεν χρησιμοποιησα τιποτα
φυτα χωμα νερο και κοπρια
ευχομαι καλη επιτυχια
γεια σας!ειμαι καινουργια στην παρεα και ειναι και το πρωτο μου ποστ...
Ξερω οτι ειναι λιγο παλιο το θεμα αλλα...ειναι απο τα λιγα που βρηκα!!
Ενδιαφερομαι να καλλιεργησω διαφορα λαχανικα.Εχω παραγγειλει βιολογικους σπορους και σκεφτομαι να τους σπειρω προστατευμενους σε πλαστικα ποτηρακια και μολις φτιαξει ο καιρος στο χωραφι μου..Εχουμε ενα χωραφι οπου σε λιγο καιρο θα βαλουμε καποια δεντρα(κερασιες ,βερυκοκιες κτλ.).Εκει λοιπον θελω να φτιαξω και εναν λαχανοκηπο.Θα ηθελα λοιπον διαφορες συμβουλες για την καλλιεργεια..
Ας αρχισω με την ντοματα...ξερω οτι καλο ειναι 2 βδομαδες πριν την μεταφυτευση να βαλω σταχτη στο χωμα και να ποτιζω καθε μερα μεχρι να απορροφηθει καλα και να μην καψει τα φυτα...Εσεις τι λετε?Επισης κατι διαβασα και για θεοχαλκινη στα φυλλα..Για τις μελιτζανες βασιλικο...Θα βαλω αγγουριες ,πεπονιες,καρπουζιες,κολοκυθες και κολοκυθακια,πιπεριες.Υπαρχει καποιο μυστικο για αυτα να βαλω στο χωμα?
Πως κανω την προετοιμασια στο χωμα και πως σκαβω τα παρτερια για να περναει το νερο?αυτα δεν ξερω δλδ..επισης θα βαλω σε γλαστρα στο σπιτι καλεντουλα και μελισσοχορτο..
συγνωμη για το μεγαλο ποστ..
ευχομαι να μου απαντησει καποιος και να ξανανοιξουμε αυτο το υπεροχο θεμα
ευχαριστωχριστινακι,οσο μπορω θα σε βοηθισω,ασ τα παρουμε ενα ενα,για την σταχτη,ειναι πολυ καλη γιατι καταπολεμα τα υπογεια σκουλικια που τρωνε την ριζα,θα την απλωσεις στο μερος που θελεις να κανεις το κηπο και μετα θα την ανακατεψεις με το χωμα,τις ντοματιες θα τις βαλεις δυο πιθαμες αποσταση η μια με την αλλη οπως και τα αλλα τα λαχανικα,ετσι εχεις καλυτερη αναπτυξει.επισεις στο χωμα εκτος απο σταχτη θα βαλεις κοπρια,η κοπρια και η σταχτη ειναι για ολο τα ειδη,οσο για τα φυλα,θα τα ραντισεις με γαλαζαδα,δεν ειναι τοξικη.
προσοχη στην κοπρια,μην κανεις καταχρηση γιατι θα σου καψη τα φυτα,και παντα καλο ανακατεμα με το χωμα.
οσο για τα παρτερια που ειπες,ακριβως διπλα στην ριζα θα ανοιξεις ενα αυλακι απο την αρχη τις σειρας μεχρι το τελος αυτης,και θα το γεμιζεις με νερο.
οτι αλλη λεπτομερια θελεις ρωτησε με,στην διαθεση σου να βοηισω οσο ξερω
Χριστινακι
20-02-09, 13:05
σέυχαριστω πολυ για την απαντηση σου!
σταχτη δηλαδη σε ολα τα ειδη φρουτα και λαχανικα...γιατι ηξερα μονο για τις ντοματιες..επισης στο θεμα στηριξης καμια καλη ιδεα για να στηριξω τις ντοματιες..
Οι αγγουριες ειναι ημιαναρριχωμενες καποια στηριξη και γιαυτες?η να τις βαλω καλυτερα στο σπιτι σε γλαστρα που εχω και μερος να αναρριχηθουν?
ευχαριστω προκαταβολικα
σέυχαριστω πολυ για την απαντηση σου!
σταχτη δηλαδη σε ολα τα ειδη φρουτα και λαχανικα...γιατι ηξερα μονο για τις ντοματιες..επισης στο θεμα στηριξης καμια καλη ιδεα για να στηριξω τις ντοματιες..
Οι αγγουριες ειναι ημιαναρριχωμενες καποια στηριξη και γιαυτες?η να τις βαλω καλυτερα στο σπιτι σε γλαστρα που εχω και μερος να αναρριχηθουν?
ευχαριστω προκαταβολικαλοιπον υπαρχουν τωρα ετοιμα παλουκια που τα καρφωνεις διπλα στην ριζα ,τουλαχιστο 1,5 μετρο,μπορεις να βαλεις ξυλινα παλουκια,για να σε δωσο να καταλαβεις οπως το σκουποξυλο που λεμε,και μετα το δενεις με ενα σχοινακι.εχει και ετοιμα πλαστικα παλουκια που τα πουλανε σε ειδη κηπου,αλλα το καλυτερο ειναι να πας σε ενα ξυλουργειο και να παρεις,ειναι πολυ πιο φτηνη λυση,οσο για τις αγγουριες το καλυτερο ειναι στο χωραφι,απλωνει πιο πολυ η ριζα
για τα σαλιγκαρια ξερω σταχτη περιμετρικα απ το φυτο
Χριστινάκι :welcome:. Επίσης για τα σαλιγκάρια βάζεις περιμετρικά και τσόφλια αυγού σπασμένα
Χριστινάκι :welcome:. Επίσης για τα σαλιγκάρια βάζεις περιμετρικά και τσόφλια αυγού σπασμέναεκτος αν θελεις μα εχθεψεις σαλιγκαρια οποτε τα αφηνεις ετσι:grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Χριστινακι
20-02-09, 17:56
Χριστινάκι :welcome:. Επίσης για τα σαλιγκάρια βάζεις περιμετρικά και τσόφλια αυγού σπασμένα
Καλως σας βρηκα Σισσυ μου!!
Αλλη μια ερωτησουλα παιδακια!!
Εχω 2 αναρριχωμενες τριανταφυλλιες σε λαθος σημειο...δεν εχουν αναπτυχθει πολυ περυσι της εβαλα.Δυστυχως τις εχω σε μια μεγαλη ορθογωνια γλαστρα ξυλινη που δεν μετακινειτε.Θελω να τις βγαλω απο κει και να τις βαλω σε 2 ξεχωριστες γλαστρες,ποτε ειναι καλυτερα να κανω την μεταφυτευση?επισης να τις κλαδεψω και λιγο για να τις βγαλω η θα τις χαλασω..και τι χωμα θελουν??ξερω σε γλαστρα λιγο πακετο...αλλα τι να κανω που εχω τεραστια βεραντα?ολα σε γλαστρα τα εχω σπιτι!θα στειλω φωτο καποια στιγμη.μεσα απο την βεραντα μας περναει μια καρυδια, το εχουμε κατασκευασει ετσι ωστε να περναει μεσα απο την βεραντα μας.γυρω γυρω εχουμε κλεισει το χωρο με ενα ξυλινο σαν φραχτη για φυτα αναρριχομενα. εχω 2 γιασεμι και 2 ριχοσπερμα και σκεφτομαι να βαλω και τις τριανταφυλλιες.δεν ξερω με πιο σκεπτικο τις εβαλα εκει που ειναι τωρα:thumbsdown:.
Συγνωμη για το μεγαλο ποστ και τις πολλες ερωτησεις αλλα κοιμηθηκε η μπουμπου :baby:για μιση ωριτσα και ξεκλεψα λιγο χρονο να μπω στην παρεα σας:clap::grin::grin:
Χριστινακι
20-02-09, 17:58
επισης...καποιο αναρριχομενο φυτο ανθεκτικο ομως ξερετε?που να ευδοκιμει σε γλαστρα ομως:unsure:
επισης...καποιο αναρριχομενο φυτο ανθεκτικο ομως ξερετε?που να ευδοκιμει σε γλαστρα ομως:unsure:
Νομίζω ότι η μπουκαμβίλια ή ο κισσός είναι αρκετά ανθεκτικά φυτά. Ο πιο ειδικός για να σου απαντήσει θα ήταν ένας γεωπόνος ή σε κάποιο φυτώριο, λέγοντάς τους αν το μπαλκόνι σου πχ είναι ανατολικό κλπ και αυτοί θα σε κατευθείνουν ανάλογα. Για τις τριανταφυλλιές ξέρω ότι από Φεβρουάριο μπορούν να μεταφυτευθούν πάντα όμως προσέχοντας να μην τραυματίσεις τις ρίζες
Χριστινακι
20-02-09, 20:25
ευχαριστω!!
Γεια σας :wave::wave:ωραίο θέμα, τώρα το είδα.
Είχα αγοράσει πέρσυ 2 τριανταφυλλιές αναρριχώμενες και τις έβαλα σε μια μακρόστενη γλαστρα.Την άνοιξη που πέρασε έβγαλε πολλά νέα κλωνάρια και από τότε δεν κάνει ένα μεγάλο τριαντάφυλλο, στο κλωνάρι,αλλά πολλά μικρα με 4 φύλλα μόνο.Κάποιος μου είπε ότι έγινε άγρια ... Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πως πρέπει να την κλαδέψω για να γίνει όπως ήταν και αν τώρα μπορώ να την κλαδέψω;
Παντως τώρα έχει βγάλει καινούρια φυλλαράκια.
Αν έχει γραφτεί αλλού σόρρυ:embarassed: δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα.:embarassed:
Ευχαριστώ.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ! ΕΓΩ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΣΕΜΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ . ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΔΕ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ.... ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ! ΕΓΩ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΣΕΜΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ . ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΔΕ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ.... ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!οι τρυανταφυλλιες θελουν καθε χρονο καλο κλαδεμα,και να τις βλεπει φως,και λιγο κοπρια ειναι καλο:afro:
Γεια σας :wave::wave:ωραίο θέμα, τώρα το είδα.
Είχα αγοράσει πέρσυ 2 τριανταφυλλιές αναρριχώμενες και τις έβαλα σε μια μακρόστενη γλαστρα.Την άνοιξη που πέρασε έβγαλε πολλά νέα κλωνάρια και από τότε δεν κάνει ένα μεγάλο τριαντάφυλλο, στο κλωνάρι,αλλά πολλά μικρα με 4 φύλλα μόνο.Κάποιος μου είπε ότι έγινε άγρια ... Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πως πρέπει να την κλαδέψω για να γίνει όπως ήταν και αν τώρα μπορώ να την κλαδέψω;
Παντως τώρα έχει βγάλει καινούρια φυλλαράκια.
Αν έχει γραφτεί αλλού σόρρυ:embarassed: δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα.:embarassed:
Ευχαριστώ.
Η τριανταφυλλιά σου έγινε άγρια γιατί δεν φρόντισες να κλαδέψεις από τον πάτο τα άγρια κλωνάρια στην ώρα τους δηλ.αυτά που διαφέρουν από τα υπόλοιπα κλαδιά γιατί είναι πιο λεπτά και πιο ανοιχτόχρωμα. Επίσης τα φυλλαράκια τους είναι πιο μικρά. Λοιπόν για κοίταξε αν έχουν μείνει τίποτε πιο χοντρά κλαδιά. Αυτά είναι το κανονικό φυτό, το μπολιασμένο. Μη κάνεις λάθος και κόψεις αυτά. Τα πρώτα όμως που σου περιέγραψα, αυτά με τα ασθενικά τριανταφυλλάκια, να τα κόψεις από τον πάτο. Και όποτε εμφανίζονται, ξανά γενναίο κόψιμο. Αν τα αφήνεις υπερτερούν και καταστρέφουν το φυτό που αγόρασες.....(Βλέπεις πάνω σε άγρια φυτά μπολιάζουν τις διάφορες ποικιλίες αλλά .....η φύση βλέπεις προσπαθεί να επιβληθεί)
Η τριανταφυλλιά σου έγινε άγρια γιατί δεν φρόντισες να κλαδέψεις από τον πάτο τα άγρια κλωνάρια στην ώρα τους δηλ.αυτά που διαφέρουν από τα υπόλοιπα κλαδιά γιατί είναι πιο λεπτά και πιο ανοιχτόχρωμα. Επίσης τα φυλλαράκια τους είναι πιο μικρά. Λοιπόν για κοίταξε αν έχουν μείνει τίποτε πιο χοντρά κλαδιά. Αυτά είναι το κανονικό φυτό, το μπολιασμένο. Μη κάνεις λάθος και κόψεις αυτά. Τα πρώτα όμως που σου περιέγραψα, αυτά με τα ασθενικά τριανταφυλλάκια, να τα κόψεις από τον πάτο. Και όποτε εμφανίζονται, ξανά γενναίο κόψιμο. Αν τα αφήνεις υπερτερούν και καταστρέφουν το φυτό που αγόρασες.....(Βλέπεις πάνω σε άγρια φυτά μπολιάζουν τις διάφορες ποικιλίες αλλά .....η φύση βλέπεις προσπαθεί να επιβληθεί)
Hobbista,:wave::wave: ευχαριστώ πολύ, μπορώ να τις κλαδέψω και τώρα;:unsure:
Hobbista,:wave::wave: ευχαριστώ πολύ, μπορώ να τις κλαδέψω και τώρα;:unsure:
Δεν κάνει τίποτα....και βέβαια μπορείς να τις κλαδέψεις....είναι μάλιστα η ιδανική εποχή.......τα άγρια όμως (με τα χαρακτηριστικά που σου περιέγραψα) θα τα κόβεις από τον πάτο....ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΙ ΑΝ ΞΕΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ...τρώνε τη δύναμη του φυτού και προσπαθούν να γυρίσουν το φυτό στην πρηγούμενη άγρια κατάστασή του....
Επίσης θα κλαδέψεις και τα καλά κλαδιά....αλλά πρόσεξε, επειδή είναι αναρριχώμενη δεν θα την κλαδέψεις από πολύ χαμηλά...θα αφήσεις ένα καλό ύψος (τώρα δεν ξέρω σε ποιο ύψος έχει φτάσει....) και θα κλαδέψεις από αυτό το ύψος και πάνω....και θα καθαρίσεις όλα τα ξερά, καθώς και όλα τα "λαίμαργα" βλαστάρια που παίρνουν τη δύναμη του κεντρικού κορμού.......
Χριστινακι
23-02-09, 10:20
κατατοπιστικοτατοι!!!
ευχαριστουμε πολυ:afro:
Δεν κάνει τίποτα....και βέβαια μπορείς να τις κλαδέψεις....είναι μάλιστα η ιδανική εποχή.......τα άγρια όμως (με τα χαρακτηριστικά που σου περιέγραψα) θα τα κόβεις από τον πάτο....ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΙ ΑΝ ΞΕΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ...τρώνε τη δύναμη του φυτού και προσπαθούν να γυρίσουν το φυτό στην πρηγούμενη άγρια κατάστασή του....
Επίσης θα κλαδέψεις και τα καλά κλαδιά....αλλά πρόσεξε, επειδή είναι αναρριχώμενη δεν θα την κλαδέψεις από πολύ χαμηλά...θα αφήσεις ένα καλό ύψος (τώρα δεν ξέρω σε ποιο ύψος έχει φτάσει....) και θα κλαδέψεις από αυτό το ύψος και πάνω....και θα καθαρίσεις όλα τα ξερά, καθώς και όλα τα "λαίμαργα" βλαστάρια που παίρνουν τη δύναμη του κεντρικού κορμού.......
Ελπίζω να τα καταφέρω,πάντα το φοβόμουν το κλάδεμα γιαυτό και το απέφευγα.Τώρα όμως με τόσο αναλυτικές οδηγίες θα το τολμήσω. Και πάλι ευχαριστώ.:kiss:
anastasiaadam
24-02-09, 21:44
Τι ωραία και χρήσιμα σχόλια κάνετε κυρίες μου εσείς εδώ;:afro::afro::afro::afro::afro::afro:
Ελπίζω να τα καταφέρω,πάντα το φοβόμουν το κλάδεμα γιαυτό και το απέφευγα.Τώρα όμως με τόσο αναλυτικές οδηγίες θα το τολμήσω. Και πάλι ευχαριστώ.:kiss:
Γεια σας :wave::wave: λοιπόν, εντάξει τις κλάδεψα τις τριανταφυλλιές, ελπίζω σωστά.
Το φθινόπωρο νομίζω είχα κόψει ένα κλαδί που μ' ενοχλούσε, το έκανα 3 κομμάτια και τα έβαλα στο χώμα. Και τα τρία κομμάτια έχουν πετάξει φύλλα.Είναι μικρά βέβαια αλλά ήθελα να ρωτήσω αν θα είναι άγρια και αν είναι εύκολο να μπολιαστούν .
Γεια σας :wave::wave: λοιπόν, εντάξει τις κλάδεψα τις τριανταφυλλιές, ελπίζω σωστά.
Το φθινόπωρο νομίζω είχα κόψει ένα κλαδί που μ' ενοχλούσε, το έκανα 3 κομμάτια και τα έβαλα στο χώμα. Και τα τρία κομμάτια έχουν πετάξει φύλλα.Είναι μικρά βέβαια αλλά ήθελα να ρωτήσω αν θα είναι άγρια και αν είναι εύκολο να μπολιαστούν .ευκολο ειναι αλλα για καποιον που ξερειμκαι απο εδω για το μπολιασμα δεν μπορουν να δωθουν οδηγιες
ευκολο ειναι αλλα για καποιον που ξερειμκαι απο εδω για το μπολιασμα δεν μπορουν να δωθουν οδηγιες
Eυχαριστώ Filippos:wave:, ας ελπίσουμε ότι θα πιάσουν καλά, θα μεγαλώσουν και δεν θα είναι άγριες...:unsure:
εφω σημερα αρχισα να κλαδευο τις ελλιες,ξεκινησα απο τον γειτονα,οι δικες μου εχουν πολυυυυυυυυυυ δουλειααααααααα:dash::dash::dash::dash::dash::dash ::dash::dash::dash::dash:
anastasiaadam
02-03-09, 08:21
εφω σημερα αρχισα να κλαδευο τις ελλιες,ξεκινησα απο τον γειτονα,οι δικες μου εχουν πολυυυυυυυυυυ δουλειααααααααα:dash::dash::dash::dash::dash::dash ::dash::dash::dash::dash:
Έχω και εγώ κάτι λίγες βρε καλέ, αγαπητέ και αξιολάτρευτε γείτονα...για πότε να το κανονίσουμε;:grin::grin::grin:
Έχω και εγώ κάτι λίγες βρε καλέ, αγαπητέ και αξιολάτρευτε γείτονα...για πότε να το κανονίσουμε;:grin::grin::grin:οταν κατεβωαθηνα ευχαριστως να τις κλαδεψουμε:afro::afro::afro::afro::afro:
anastasiaadam
03-03-09, 07:29
οταν κατεβωαθηνα ευχαριστως να τις κλαδεψουμε:afro::afro::afro::afro::afro:
και όχι μόνο.....:dances::dances::dances::drink::drink::dr ink:
και όχι μόνο.....:dances::dances::dances::drink::drink::dr ink:εννοειτε και οχι μονο:drink::drink::drink::drink::drink:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
04-03-09, 11:37
ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΒΡΕ ΦΙΛΙΠΠΕ. ΘΥΜΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ? ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΖΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ:whistle::whistle: ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΕΨΩ? ΓΙΑ ΛΕΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΑΔΕΨΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ? ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΨΗΛΗ. ΤΙ ΚΟΒΩ?:whistle:
ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΒΡΕ ΦΙΛΙΠΠΕ. ΘΥΜΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ? ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΖΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ:whistle::whistle: ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΕΨΩ? ΓΙΑ ΛΕΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΑΔΕΨΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ? ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΨΗΛΗ. ΤΙ ΚΟΒΩ?:whistle:
λοιπον ασ αρχισουμε απο την συκια,η συκια δεν θελει κατι ιδιαιτερο αραιωσε εσωτερικα τω κλαδιων και κοψε ολα τα μικρα καινουργια που βγηκαν
την ελλια δεν θα την λυπηθεις ολα τα ψηλα κλαδια θα τα κοψης,ολα τα εσωτερικα κλαδακια θα τα κοψης ωστα να παρει το σχημα μια ομπλελας,μην την λυπηθεις θα δεις οτι την ανοιξη θα φουντωση και θα δυναμωση καλυτερα,θα βγαλω φωτο και θα σου βαλω το βραδυ να δει το πριν και το μετα οκ?
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
04-03-09, 17:46
λοιπον ασ αρχισουμε απο την συκια,η συκια δεν θελει κατι ιδιαιτερο αραιωσε εσωτερικα τω κλαδιων και κοψε ολα τα μικρα καινουργια που βγηκαν
την ελλια δεν θα την λυπηθεις ολα τα ψηλα κλαδια θα τα κοψης,ολα τα εσωτερικα κλαδακια θα τα κοψης ωστα να παρει το σχημα μια ομπλελας,μην την λυπηθεις θα δεις οτι την ανοιξη θα φουντωση και θα δυναμωση καλυτερα,θα βγαλω φωτο και θα σου βαλω το βραδυ να δει το πριν και το μετα οκ?
ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΗ ΔΩ.
Πασσά εγώ θέλω να μάθω πως θα μπολιάσω 3 νερατζιές σε λεμονιές, λυπάμαι να τις κόψω και να αγοράσω άλλα φυτώρια.
Πληροφοριακά, υπάρχουν ήδη 2 λεμονιές που κάνουν πολύ καλά λεμόνια και θέλω να πάρω από αυτές μπόλι.
Τελικά να σου κάναμε τα έξοδα με την Ελένη να ερχόσουν κατά δω, να γίνουν όλα δια χειρός "Πασσά" :thinking:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
04-03-09, 19:06
Πασσά εγώ θέλω να μάθω πως θα μπολιάσω 3 νερατζιές σε λεμονιές, λυπάμαι να τις κόψω και να αγοράσω άλλα φυτώρια.
Πληροφοριακά, υπάρχουν ήδη 2 λεμονιές που κάνουν πολύ καλά λεμόνια και θέλω να πάρω από αυτές μπόλι.
Τελικά να σου κάναμε τα έξοδα με την Ελένη να ερχόσουν κατά δω, να γίνουν όλα δια χειρός "Πασσά" :thinking:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ:grin:
εδω ειναι πριν κλαδευτουν
εδω κλαδεμενες δεν ξερω αν φενοντε καλα
φυσικα αυτες η ελιες κλαδευτικαν πολυ ,γιατι λανθασμενα κλαδεματα παλαιοτερα τις εφεραν σε πολυ χαλια κατασταση
αν δεν φενονται καλα και δεν μπορεια να καταλαβεις να τις ξαναβγαλω αυριο με πιο πολυ φως γιατι οταν τελειωσα σημερα αρχισε το σουρουπο
αυριο η μεθαυριο θα προσπαθισω να σας δειξω πως εμβολιαζουν,να δω αν μπωρο να το κανω με φωτο ωστε να το καταλαβεται καλυτερα
αυριο η μεθαυριο θα προσπαθισω να σας δειξω πως εμβολιαζουν,να δω αν μπωρο να το κανω με φωτο ωστε να το καταλαβεται καλυτερα
Γεια σου Πασσά μας :hooray:
Για να ρωτήσω κι εγώ κάτι εσάς τους "ειδικούς" των φυτών. Μου φέρανε μια γλάστρα με 4 τουλίπες. Τα λουλούδια ξεράθηκαν και έπεσαν πλεόν. Τώρα τι κάνω; Την πετάω, είναι μονοετές φυτό; :thinking:
Όχι μην την πετάξεις.Οι τουλίπες είναι βολβοί και βγαίνουν όταν είναι η εποχή τους.
Μπορείς να αφήσεις το φυτό να ξεραθεί εντελώς και μετά να βγάλεις τους βολβούς από μέσα, τους οποίους ξαναφυτεύεις πάλι όταν θα είναι η κατάλληλη εποχή.Ωραίο λουλούδι οι τουλίπες !:wave:
Όχι μην την πετάξεις.Οι τουλίπες είναι βολβοί και βγαίνουν όταν είναι η εποχή τους.
Μπορείς να αφήσεις το φυτό να ξεραθεί εντελώς και μετά να βγάλεις τους βολβούς από μέσα, τους οποίους ξαναφυτεύεις πάλι όταν θα είναι η κατάλληλη εποχή.Ωραίο λουλούδι οι τουλίπες !:wave::afro::afro::afro::afro::afro::afro::afro:
Μπορείς να αφήσεις το φυτό να ξεραθεί εντελώς και μετά να βγάλεις τους βολβούς από μέσα, τους οποίους ξαναφυτεύεις πάλι όταν θα είναι η κατάλληλη εποχή.Ωραίο λουλούδι οι τουλίπες !:wave:και εγω τρελαινομαι για τουλιπες:afro::afro::afro:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
05-03-09, 03:16
εδω κλαδεμενες δεν ξερω αν φενοντε καλα
ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΔΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.....
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
05-03-09, 03:17
αν δεν φενονται καλα και δεν μπορεια να καταλαβεις να τις ξαναβγαλω αυριο με πιο πολυ φως γιατι οταν τελειωσα σημερα αρχισε το σουρουπο
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ:grin::grin:
Μπορείς να αφήσεις το φυτό να ξεραθεί εντελώς και μετά να βγάλεις τους βολβούς από μέσα, τους οποίους ξαναφυτεύεις πάλι όταν θα είναι η κατάλληλη εποχή.Ωραίο λουλούδι οι τουλίπες !:wave:
Μπορείς επίσης να αφαιρέσεις απλά τα ξερά φύλλα και να περιμένεις για την επόμενη ανθοφορία τους, χωρίς να βγάλεις τους βολβούς από το χώμα, αυτό δεν είναι ίσως η καλύτερη λύση αλλά σε μένα τουλάχιστον πιάνει και το κάνω με όλους τους βολβούς που έχω, που δεν είναι και λίγοι. Βαριέμαι πολύ να τους βγάζω από το χώμα και να τους ξαναφυτεύω αργότερα. Επίσης ωραίοι και ανθεκτικοί βολβοί είναι οι φρέζες, πολλαπλασιάζονται πολύ ευκολα, έχουν υπέροχο άρωμα και τους βρίσκεις σε πολλά χρώμματα.
anastasiaadam
06-03-09, 10:56
:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::g rin::grin::grin::grin:
ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕ ΤΟΥς ΒΓΑΖΩ ΤΟΥ ΒΟΛΒΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΦΥΤΑ ! ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΣΟΥΠ ! ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ !!!!!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΝΘΙΖΟΥΝ !!!!!!!:confused2:
Μπορείς επίσης να αφαιρέσεις απλά τα ξερά φύλλα και να περιμένεις για την επόμενη ανθοφορία τους, χωρίς να βγάλεις τους βολβούς από το χώμα, αυτό δεν είναι ίσως η καλύτερη λύση αλλά σε μένα τουλάχιστον πιάνει και το κάνω με όλους τους βολβούς που έχω, που δεν είναι και λίγοι. Βαριέμαι πολύ να τους βγάζω από το χώμα και να τους ξαναφυτεύω αργότερα. Επίσης ωραίοι και ανθεκτικοί βολβοί είναι οι φρέζες, πολλαπλασιάζονται πολύ ευκολα, έχουν υπέροχο άρωμα και τους βρίσκεις σε πολλά χρώμματα.
ουτε εγω τους βγαζω.με αυτο τον τροπο μεχρι την επομενη χρονια πολλαπλασιαζονται και οι βολβοι μεσα στο χωμα
Ξέρει κανείς αν τα κυκλάμινα είναι και αυτά βολβοί. Μου ξεράθηκαν τα φύλλα τους και σκεύτομαι να τα πετάξω.
μ'αρεσουν τοσο πολυ οι τουλιπες....αλλα εχω πλατανια μπροστα στο σπιτι και η τουλιπα θελει φως,οσες φορες εβαλα μου χαλασαν:unsure:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
06-03-09, 13:24
Ξέρει κανείς αν τα κυκλάμινα είναι και αυτά βολβοί. Μου ξεράθηκαν τα φύλλα τους και σκεύτομαι να τα πετάξω.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΟΥΝ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΟΥΝ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.οχι βεβαια η βολβη δεν χανοντε,ξαναβγαζουν φυτο:unsure:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
06-03-09, 13:33
οχι βεβαια η βολβη δεν χανοντε,ξαναβγαζουν φυτο:unsure:
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΦΙΛΙΠΠΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ:bowdown:
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΦΙΛΙΠΠΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ:bowdown:α οχι για τα λουλουδια λιγα πραγματα ξερω,γιαυτο εβαλα την φατσουλα τις αποριας,νομιζω οτι δεν χανοντε:evil::evil::evil:
ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
06-03-09, 13:40
α οχι για τα λουλουδια λιγα πραγματα ξερω,γιαυτο εβαλα την φατσουλα τις αποριας,νομιζω οτι δεν χανοντε:evil::evil::evil:
:grin::grin::grin:ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΣΟΥ:bowdown:
Μπορεί Φίλλιπε να μην έχεις τουλίπες αλλά έχεις πλατάνια και για μενα είναι από τα ωραιότερα δεντρα. Τις τουλιπες μπορεις να τις φυτέψεις σε μία γλάστρα και να τις έχεις στο μπαλκόνι σου.
Μπορεί Φίλλιπε να μην έχεις τουλίπες αλλά έχεις πλατάνια και για μενα είναι από τα ωραιότερα δεντρα. Τις τουλιπες μπορεις να τις φυτέψεις σε μία γλάστρα και να τις έχεις στο μπαλκόνι σου.α οσο για πλατανια δοξα το θεο,τρια τεραστια εχω μπροστα στο σπιτι μου,πιο μπαλκονι?γιατι το βλεπει ο ηλιος?:grin::grin::grin::grin::grin:τωρα που θα βγαλουν τα φυλα τα πλατανια θα σου βγαλω μια φωτο να δεις:afro::afro::afro:
:grin::grin::grin:ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΣΟΥ:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. :kiss::kiss::kiss::kiss:Τελικά αποφάσισα να τους αφήσω όπως είναι τους βολβούς στη γλάστρα και θα δούμε τι θα γίνει του χρόνου.
anastasiaadam
06-03-09, 15:54
Οργιάζει η φύση εδώ........μπράβο....μπράβο....
α οσο για πλατανια δοξα το θεο,τρια τεραστια εχω μπροστα στο σπιτι μου,πιο μπαλκονι?γιατι το βλεπει ο ηλιος?:grin::grin::grin::grin::grin:τωρα που θα βγαλουν τα φυλα τα πλατανια θα σου βγαλω μια φωτο να δεις:afro::afro::afro:
Το κακό είναι όταν πέφτουν τα φύλλα τους, για αυτόν που καθαρίζει. Εγώ εκεί που έμενα πριν, είχα φυτέψει μια Ακακία Κωνσταντινουπόλεως και όταν επεφταν τα φύλλα της έπρεπε καθημερινά να σκουπίζω:dash::dash::dash:. Τωρα εκεί που μένω τέτοια δέντρα............. απο χιλιόμετρο και πάνω.
:wave::wave::wave::wave::wave:
Μια και μιλάτε για πλατάνια... να ρωτήσω κάτι.Πέρσυ μετακομίσαμε και στο νέο σπίτι απ' έξω έχει ένα πλατάνι .Ο άντρας μου, το πότιζε ακόμα και τις μέρες που έβρεχε
ή το πότιζε τις καλοκαιρινές μέρες και 5 φορές την ημέρα...υπερβολή δεν ήταν;
Εγώ του έλεγα ότι δεν κάνει τόσο πολύ.Φέτος δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί και νομίζω το πλατάνι βρήκε την υγειά του.:grin::grin::grin: Τελικά πόσο πότισμα χρειάζεται;
:wave::wave::wave::wave::wave:
Μια και μιλάτε για πλατάνια... να ρωτήσω κάτι.Πέρσυ μετακομίσαμε και στο νέο σπίτι απ' έξω έχει ένα πλατάνι .Ο άντρας μου, το πότιζε ακόμα και τις μέρες που έβρεχε
ή το πότιζε τις καλοκαιρινές μέρες και 5 φορές την ημέρα...υπερβολή δεν ήταν;
Εγώ του έλεγα ότι δεν κάνει τόσο πολύ.Φέτος δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί και νομίζω το πλατάνι βρήκε την υγειά του.:grin::grin::grin: Τελικά πόσο πότισμα χρειάζεται;χαχαχαχα καλα εκανε ο αντρας σου το πλατανι θελει αρκετο νερο.οσο πο πολυ νερο τοσο πιο καλα,ειναι απο τα δεντρα που δεν εχουν φοβο να χαλασουν απο το υπερβολικο νερο ,αντιθετος:afro::afro:
Το κακό είναι όταν πέφτουν τα φύλλα τους, για αυτόν που καθαρίζει. Εγώ εκεί που έμενα πριν, είχα φυτέψει μια Ακακία Κωνσταντινουπόλεως και όταν επεφταν τα φύλλα της έπρεπε καθημερινά να σκουπίζω:dash::dash::dash:. Τωρα εκεί που μένω τέτοια δέντρα............. απο χιλιόμετρο και πάνω.εγω δεν ηθελα να τα καθαριζουν,μου αρεσε πολυ αυτο το χαλι' απο τα φυλα τους,μια υπεροχη χαλκινη μοκετα:afro::afro::afro:
χαχαχαχα καλα εκανε ο αντρας σου το πλατανι θελει αρκετο νερο.οσο πο πολυ νερο τοσο πιο καλα,ειναι απο τα δεντρα που δεν εχουν φοβο να χαλασουν απο το υπερβολικο νερο ,αντιθετος:afro::afro:
:wave::wave::wave:
Ευχαριστώ πoλύ Φίλιππε θα χαρεί πολύ να μάθει ότι είχε δίκιο.
εγω δεν ηθελα να τα καθαριζουν,μου αρεσε πολυ αυτο το χαλι' απο τα φυλα τους,μια υπεροχη χαλκινη μοκετα:afro::afro::afro:
Ως προς την υπέροχη χαλκινη μοκέτα συμφωνώ.
Παιδιά καλησπέρα :wave:
έχω 2 τσιμεντένιες ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι.Έχω βάλει μαιντανό και στις 2 σε διάφορα σημεία.Ένα από αυτά έχει πιάσει ένα πολύ μικρό πράσινο μαμούνι (μελίγκρα;).Έχω διαβάσει για νερό από αποτσίγαρα σε τριανταφυλλιες,αλλά κάνει και σε μαιντανό ο οποίος προορίζεται για να μπει στα γεμιστά;:unsure:Μήπως να τον ξεριζώσω να μην μου κολλήσουν και οι διπλανοί;:unsure: