Επιστροφή στο Forum : ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΞΥΛΟ
ΛΟΙΠΟΝ... ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ (ΑΡΧΑΙΟ - ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ, ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ...) ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ, Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΓΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΑΥΓΟΤΕΜΠΕΡΑ, ΤΕΜΠΕΡΑ, ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ)
1. ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΟ
2. ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΟΛΛΑ
3. ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ Ή ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ GESSO ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ // ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
4. ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΡΝΑΜΕ, ΑΦΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΟΥΜΕ.
5. ΥΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ.
ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ. :-\
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ, ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Eυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες....* ;)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙOΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ ΣΕ ΞΥΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΞΥΛΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ(WACO FIN.DECO CRAFT).AN ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ ΣΕ ΞΥΛΟ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ η ΧΡΩΜΑΤΑ ΛΑΔΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ GESSO.TO GESSO EINAI MIA AKΡΥΛΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΕΛΑΦΡΑ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ(ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΟΡΟΙ) ΑΦΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΨΙΛΟ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΡΩΜΑ .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΝΟΣ ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ GESSO ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Νομίζω πάντως πως αν κάποιος δε θέλει να προετοιμάσει ξύλο μπορεί να αγοράσει προετοιμασμένο, το οποίο δε σας προτείνω γιατί είναι πανάκριβο. Δεν υπάρχει και μια μέθοδος προετοιμασίας με ένα μείγμα κουνελόκολλας, κιμωλίας και νερού;;; ???
Παιδια ξερει κανεις τιποτα για ζωγραφικη πανω σε ξυλινες επιφανειες;Χρειαζεται καποια προετοιμασια το ξυλο ή μπορουμε να ζωγραφισουμε κατευθειαν;
EΓΩ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΞΥΛΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ GESSO ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ.ΑΠ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟ ,ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΑΦΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΕΡΝΙΚΙ.ΚΟΙΤΑ ΤΙ Σ ΦΩΤΟ ΜΟΥ.ΤΟ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΧΙ....
ειναι πολυ ομορφα Latifa.πιο πολυ μου αρεσει το πρωτο
Ειναι πολυ ομορφα αυτα που ζωγραφιζεις.Και σ`ευχαριστω πολυ και για τις πληροφοριες.Εγω δεν εχω ξαναζωγραφισει σε ξυλο και δεν εχω ιδεα για το ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω.Σκεφτομουν να επαιρνα λεπτο ξυλο κατι σαν κοντρα πλακε.Θα γινεται η πρεπει το παχος του να ειναι μεγαλυτερο;
EΓΩ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΞΥΛΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ GESSO ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ.ΑΠ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟ ,ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΑΦΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΕΡΝΙΚΙ.ΚΟΙΤΑ ΤΙ Σ* ΦΩΤΟ ΜΟΥ.ΤΟ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΧΙ....
:shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :afro: :afro: :afro: :afro: :afro: :afro: :afro: :afro: :afro:
:shocked: :shocked: :shocked: :shocked: εύγε! πολύ καλές :afro:
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ.ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ.ΠΡΟΤΙΝΩ ΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΘΗΝΟ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ GESSO.
Ευχαριστω πολυ :kiss: :kiss: :kiss:
υπάρχουν δύο gesso το άσπρο και το διάφανο καλό θα ήταν να χρησημοποιήσεις το διάφανο για να φαίνονται τα νερά του ξύλου. Το άσπρο θα κάνει την επιφάνεια του ξύλου άσπρη. καλώς σας βρήκα. :hello: βέβαια μπορείς να το προετοιμάσεις και καπώς πιο απλά :περνάς το ξύλο με ένα απλό βερνίκι και όταν στεγνώσει το τρίβεις με ένα γυαλόχαρτο.
υπάρχουν δύο gesso το άσπρο και το διάφανο καλό θα ήταν να χρησημοποιήσεις το διάφανο για να φαίνονται τα νερά του ξύλου. Το άσπρο θα κάνει την επιφάνεια του ξύλου άσπρη. καλώς σας βρήκα. :hello: βέβαια μπορείς να το προετοιμάσεις και καπώς πιο απλά :περνάς το ξύλο με ένα απλό βερνίκι και όταν στεγνώσει το τρίβεις με ένα γυαλόχαρτο.
:welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:
Είναι φοβερά!!!!!!!!!1 :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked:
:welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:Ευχαριστω πολυ!!Θα δοκιμασω κι αν βγει καλο θα βαλω φωτογραφιες. :wave: :wave: :wave:
εξαρταται το ξυλο και η μπογια(λαδια,νερα κλπ)
αν θελεις να φαινεται και το ξυλο περασε το πρωτα ενα αχρωμο βερνινι αστο να στεγνωσει πρωτα καλα και μετα οτι και αν βαλεις δεν θα χαθει(το ξυλο συνηθως ρουφαει το χρωμα και το κατεβαζει μερικους τονους ετσι που το κοκκινο του καδμιου πχ να φαινεται καρμινα με μαυρο)
καλη επιτυχια
στελλα
Ευχαριστω Στελλα :wave: :wave: :wave: :wave:
latifa τι να πω.... :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
γιατι δεν ψαχνεις σε βιβλια :hello:
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΞΥΛΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ???ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΜΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟ?ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΓΙΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΨΩ?ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ Η ΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ ΛΑΔΙΟΥ????????????ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss:
ΕΛΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ''ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ'' Ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΒΑΨΕ ΕΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΑΜΠΟ.
ΤΟ ΈΤΡΙΨΕ ΠΕΡΑΣΕ ΑΣΤΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΒΑΨΕ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙς ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΖΩΓΡΑΦΙΑ Ε?
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΑΡΙ ΠΡΩΤΑ :unsure: :unsure:
ΧΩΡΙς ΟΜΩς ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ :no:
κάπου εδώ μέσα υπάρχει θέμα ζωγραφική σε ξύλο και αν θυμάμαι καλά κάπου αναφέρεται για γκέσο ψάξε και σε αυτό το θέμα
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ.................. :kiss:
Λιζα ακου
θελεις να φαινεται και το ξυλο?θελεις να το καλυψεις ολο?τι ξυλο ειναι?πρεπει να το τριψεις πρωτα?ειναι παλιο ή το πηρες τωρα απ τον μαραγκο?
μημπως ειναι μτφ?ή ειναι κοντρα πλακε?
σε ζαλισα?
εχουν ομως σημασια ολα αυτα
απαντω σε μερικα
αν θελεις να φαινεται και κομματι απ το ξυλο θα παρεις Vinamul
Οταν στεγνωσει θα ειναι διαφανο και κλεινει τους πορους του ξυλου για να μην ρουφαει τα χρωματα
αν θελεις να το καλυψεις ολο πρωτη υλη πλαστικου και ατλακολλα αραιωμενη
το αφηνεις να στεγνωσει και γιαλοχαρτιζεις με 150 γιαλοχαρτο ελαφρα
αν ειναι παλιο κουνελοσκονη+στοκο και κιμωλια και τριψιμο να γινει λειο
αν ειναι ΜΤΦ λαδι (ακομα και φαγητου) για να μην πιασει ζουζουνια μακροπροθεσμα και μετα γκεσσο και περιμενεις λιγο να στεγνωσουν
μετα ξανα παλι ενα χερι γκεσσο
αν ειναι κοντρα πλακε βρεχτο και βαλτο κατω απο κατι βαρυ να μην σου πετσικαρει μετα και μολις στεγνωσει σε σκια βαλε γκεσσο
τωρα αν ειναι κατι αλλο.....εεεεεεεε φερτο να το περιλαβω εγω να μαθει να σε παιδευει
φιλακια
στελλα
οταν κανεις ολα αυτα μπορεις να ζωγραφισεις με οτι τραβαει η ψυχη σου
ακομα και με σκονες αγιογραφιας και βιναβιλ
ελπιζω να σε καλυψα
για πες που βρίσκουμε το vinamul πως είναι??
πως χρησιμοποιείται σε ποιο μαγαζί??
τι έτσι? αναλυτικά εδώ :grin: :grin: :grin:
:hysteria: δεν τα θυμάμαι όλα αυτά.. :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria: :hysteria:
εκτυπωσέ τα :baby: :baby: :baby: :baby:
πρεπει να το εχει και το art and hobby
ειναι σαν πρωτη υλη πλαστικου ενα σαν γιαουρτι ...μοιαζει λιγο και με την vinavil(κολλα που χρησιμοποιουμε σαν συνθετικο-κολλητικο υλικο για σκονες .στην αγιογραφια βαζουμε αυγο και ξυδι εδω βαζουμε κολλα)
αλλα οταν στεγνωσει γινεται διαφανο
αν το ξυλο ειναι στεγνο και παλιο ενα απλο βερνικι αρκει για να κλεισουν οι ποροι
και να σας πω?αν δεν χρειαζεται να φαινεται το ξυλο ουτε γκεσσο χρειαζεται ουτε καποιο αλλο ακριβοο υλικο
μαλλον θα πρεπει να βγαλω στη φορα οσα κολπα εχω ανακαλυψει οταν δεν ειχα μια για να παρω υλικα και με ετρωγαν τα χερια μου για ζωγραφικη
ας πουμε ενα
και πες οτι δεν εχεις να παρεις γκεσσο και βιναβιλ και οτι διολο αλλο
τι κανουμε?
πρωτον..δεν ζωγραφιζουμε?οχι ποτε
δευτερον....ψαχνουμε για κατι αλλο?ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
τριτον....τι εχουμε διαθεσιμο εκεινη την στιγμη?
εγω εκεινη την αποφραδα στιγμη εβαφα τους τοιχους μου
ειχα λοιπον πλαστικο ασπρο και ασταρι και στοκο και μπογια για σιδερα(εβαφα και τα καγκελα)
αν λοιπον δεν υπαρχει χρημα για πολυτελειες(γκεσσο κλπ) περναμε το ξυλο με πλαστικο και στοκο(αραιωμενο σε νερο ε?ο στοκος να γινει μια σουπα νερουλη) μια βουταμε στο στοκο μια στο πλαστικο
προς μια μερια παντα οι πινελιες σας οκ?
μετα το αφηνουμε να στεγνωσει αλλα οχι σε ηλιο(μην σας πιασουν οι βιασυνες σας ....θα φουσκωσει μετα ασχημα)
απ την πισω μερια του ξυλου μολις στεγνωσει η επιφανεια με το πλαστικο περναμε λαδομπογια του εμποριου(εγω ειχα εκεινη την στιγμη για τα καγκελα που ηθελα να βαψω(σημειωση....ακομα αβαφτα ειναι)
με αυτο τον τροπο δεν σκεβρωνει το ξυλο
μετα μπορειτε να ζωγραφισετε και με λαδια και με ακριλικα και με οτι θελησετε
ορεξη να υπαρχει
στελλα
:unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:
λοιπόοοοοοονννννννν
πες ότι έχω ένα παλιό ξύλο και θέλω να του κολλήσω χαρτί πάνω αλλά για να κάτσει καλά το χαρτί εγώ θέλω το ξύλο να είναι λείο........ με τι θα το περάσω ώστε να μπορώ να κολλήσω το χαρτί αλλά το ξύλο να φαίνεται λες και δεν το πέρασα τίποτα????????? :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:
:unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:
λοιπόοοοοοονννννννν
πες ότι έχω ένα παλιό ξύλο και θέλω να του κολλήσω χαρτί πάνω αλλά για να κάτσει καλά το χαρτί εγώ θέλω το ξύλο να είναι λείο........ με τι θα το περάσω ώστε να μπορώ να κολλήσω το χαρτί αλλά το ξύλο να φαίνεται λες και δεν το πέρασα τίποτα????????? :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:
βερνικι ή λουστρο
ναι αλλά θα πετάξει την ατλακόλλα που θα κολλήσω το χαρτί
δεν θα κολλησεις το χαρτι με ατλακολλα
ναι αλλά η ατλακόλλα σου δίνει τη δυνατότητα να τρίψεις το χαρτί ώστε να μην δημιουργηθού φούσκες
στελλα αυτο οι χρωματικοι κυκλοι ειναι φανταζομαι για ολα τα ειδη χρωματων (ακρυλικα ,λαδια,τεμπερες)
και ποια λεμε ψυχρα ,και ποια θερμα χρωματα?
τα βασικα χρωματα ειναι τρια
κιτρινο-κοκκινο-μπλε
το κιτρινο τρεχει πιο γρηγορα απ ολα στο ματι το κοκκινο λιγοτερο το μπλε ειναι ακομα πιο εργο
οσα χρωματα ειναι αργα στο ματι ειναι ψυχρα
απο κιτρινο-κοκκινο βγαινει πορτοκαλι(συμπληρωματικο)
πορτοκαλι ειναι θερμο
κιτρινο θερμο
κοκκινο θερμο
απο κιτρινο-μπλε βγαινει πρασινο(συμπληρωματικο)
κιτρινο θερμο κοκκινο θερμο πρασινο μαλλον ψυχρο
απο κοκκινο-μπλε βγαινει μωβ(συμπληρωματικο)
μωβ απ τα ποιο ψυχρα
αρα
θερμα
κιτρινο πορτοκαλι.κοκκινο,πρασινο.μπλε .μωβ
φανταστητε το σε νοτες
ντο.ρε.μι.φα.σολ.λα αντιστοιχα
ελπιζω να βοηθησα
ναι αλλά η ατλακόλλα σου δίνει τη δυνατότητα να τρίψεις το χαρτί ώστε να μην δημιουργηθού φούσκες
δεν μπορεις να τα εχεις ολα
ε τοτε θα το κάνω όπως ξέρω κι ας μην είναι λείο :yes: :yes: :yes:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΣΤΕΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Αν ειναι κοντρα πλακε αρκει να το βρεξουμε και να το αφησουμε να στεγνωσει η θελει και καποιο βερνικι μετα; :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:
για την κικη που ψάχνει το θέμα
βρηκα ενα φοβερό βιβλιο για ζωγραφική σε ξύλο και οχι μόνο:
PRACTICAL PAINT EFFECT for furniture,fabric and finishing touches
Sacha Cohen and Maggie Philo
12.70 eur απο τα public
mpoumpou40
21-07-07, 22:40
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ...ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ.ΟΙ ΣΚΟΝΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΑΝΑΜΙΓΝΙΩΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ????ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ ΣΕ ΞΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΝΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ... :wave:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ...ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ.ΟΙ ΣΚΟΝΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΑΝΑΜΙΓΝΙΩΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ????ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ ΣΕ ΞΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΝΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ... :wave:
βιναβιλ
sofia... :bowdown:
τα έργα σου είναι υπέροχα... Μπραβο σου.. :clap: :clap: :clap:
Σ`ευχαριστω πολυ :kiss: :kiss: :kiss: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:
xristina123
09-11-11, 10:22
βερνικι ή λουστρο
ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΕ ΓΚΕΣΟ.ΑΝ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ
xristina123
21-11-11, 08:50
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ GESSO ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΩΡΑΙΟ .ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ