PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΚΡΥΛΙΚΑ

Guitartist
30-01-07, 13:20
Καλησπερα. :wave: Εχω την εξης απορια. Θελω να κανω τα ακρυλικα να εχουν πιο ευκολη "ροη" πανω στον καμβα...δηλαδη να μπορω να τα δουλευω πιο ευκολα, να τα αναμιγνειω πανω στον καμβα ευκολοτερα. Τωρα που τα χρησιμοποιω κατευθειαν απο το σωληναριο στεγνωνουν σχετικα γρηγορα. Αυτο γινεται με διαλυτικο η με καποιο μεσο επιβραδυνσης του στεγνωματος? Και πως θα το εφαρμοσω ? στις μπογιες η στο πινελο? Α και κατι ακομα, το υγρο λευκο εχει αποτελεσματα στα ακρυλικα ? ....pleasse help me....

lote1
30-01-07, 15:39
Για το υγρό λευκό, απ'ότι ξέρω έχει αποτελεσματα στα ακρυλικα...για το άλλο δεν ξέρω!!! :undecided: :undecided: :undecided: :undecided:

Guitartist
30-01-07, 18:54
Ευχαριστω για την πληροφορια για το υγρο λευκο. Θα το δοκιμασω. Βρηκα ενα "flow improver" της winsor & newton. Μαλλον αυτο το υλικο χρειαζομαι αν κρινω απο το ονομα του...ξερει κανεις πως εφαρμοζεται?? και αν οντως εχει το επιθυμητο αποτελεσμα.

fofi
30-01-07, 22:38
Καλησπέρα. Υπάρχει το flow improver και το flow retarded της winsor & newton ειδικά υλικά για ακρυλικά χρώματα. Το πρωτό τα κάνει πιο ρευστά και το δεύτερο επιβραδύνει το στέγνωμα. Ακόμη υπάρχει το acrylic gloos medium που αυξάνει την ρευστότητα και δίνει γυαλάδα. Απλά τα ανακατεύεις με το χρώμα.

zog
22-02-08, 18:06
Ξέρει κάποιος εαν υπάρχει τρόπος να γλυστράει το πινέλο στο καμβά με τα ακρυλικά χρώματα ?

Με δυσκολεύει έτσι ξερός που είναι....:sick:

keti
22-02-08, 18:55
αν τον στικάριζες με ακρυλικό στόκο; το έχω κάνει μια φορά

zog
22-02-08, 19:44
και να τον άφηνα να στεγνώσει η κατευθείαν ?

κάτι δηλαδή που κάνει ο Ross ?

keti
22-02-08, 20:10
σε λεπτές στρώσεις στεγνώνει πολύ γρήγορα .σχεδόν αμέσως

mira
22-02-08, 23:19
και να τον άφηνα να στεγνώσει η κατευθείαν ?

κάτι δηλαδή που κάνει ο Ross ?
τι ακριβως θες να κανεις?πινακα σε τεχνικη Ρος αλλα με ακρυλικα?

soge
23-02-08, 02:02
Ξέρει κάποιος εαν υπάρχει τρόπος να γλυστράει το πινέλο στο καμβά με τα ακρυλικά χρώματα ?

Με δυσκολεύει έτσι ξερός που είναι....:sick:
ναι, γίνεται, διαλύοντας με περισσότερο νερό το ακρυλικό. Προσοχή όμως, κάνοντάς το υπερβολικά υδαρές, χάνει την καλυπτικότητά του.

lia
23-02-08, 07:26
για να αναδεικτει ενας πινακας απο ακριλικα χρωματα θελει πολλες φορες περασμα
με το χρωμα...σιγουρα στεγνωνει γρηγορα..μπορεις να χρησημοποιησεις και σπατουλα..
αφου τον εχεις περασει πρωτα με στρωσεις χρωματων....και ενα κολπο περασε το καμβα σου με νερο πριν ξεκινησεις να βαφεις την επιφανια που θες..:grin:

zog
23-02-08, 07:57
Δεν θέλω να κάνω την τεχνική του Ross αλλα επειδή αυτός πρωτου αρχίσει περνάει ενα υγρο λέω μήπως πρέπει να γίνετε και με τα ακρυλικά το ίδιο.

Τις περισότερες φορές βρέχω τον καμβά με ένα φαρδύ πινέλο και όλα καλά μέχρι να στεγνώσει:confused1:

Έχω ένα λευκό γκέσο που γράφει Acrylic αυτο κάνει ?:wave:

lia
23-02-08, 11:35
Δεν θέλω να κάνω την τεχνική του Ross αλλα επειδή αυτός πρωτου αρχίσει περνάει ενα υγρο λέω μήπως πρέπει να γίνετε και με τα ακρυλικά το ίδιο.

Τις περισότερες φορές βρέχω τον καμβά με ένα φαρδύ πινέλο και όλα καλά μέχρι να στεγνώσει:confused1:

Έχω ένα λευκό γκέσο που γράφει Acrylic αυτο κάνει ?:wave:
με νερο το βρεχεις? αν ναι δεν πρεπει να το αφηνεις να στεγνωνει..δουλευεις κατευθειαν...
το γκεσο ειναι για το καμβα..αλλα οι ετοιμη καμβαδες ειναι περασμενοι με γκεσο..(κλεινει τους πορους του καμβα)

zog
23-02-08, 13:04
Η γρήγορη είναι για τους εμπειρους εμείς ακόμη είμαστε ...:baby: :grin:

zog
25-02-08, 08:09
Όντως το νεράκι είναι η καλλίτερη λύση τελικά...

Έβαλα σε ένα καμβά ακλυλικό στόκο βούτηξα και το πινέλο στο νερό και τον πέρασα πολλά χέρια ... Αποτέλεσμα να έχω ένα λείο καμβά αλλά δεν έιχε αποροφητικότητα και έσι είναι χειρότερα...

Το αποτέλεσμα θα το δείτε στης δημιουργίες ΤΟΠΊΟ 2 :sad1:

keti
28-02-08, 13:55
Πως γίνεται να μην έχει απορροφητικότητα; ακόμα και τα χρώματα αγιογραφίας έχουν καλή εφαρμογή επάνω σ' αυτόν τον στόκο . Μήπως δεν τον άφησες να στεγνώσει καλά ;

zog
28-02-08, 16:45
Μάλλον πρέπει να έβαλα πολύ γιατι έγινε και βαρύς ο καμβάς και λύγισε.

keti
28-02-08, 16:56
Αν δεν τον έχεις ήδη βάψει δοκίμασε να το τρίψεις με γυαλόχαρτο και να το λεπτύνεις όσο θέλεις

zog
28-02-08, 16:59
Μπα.... εδώ το αποπτέλεσμα ....http://www.hobby.gr/photoplog/index.php?n=725

zog
28-02-08, 17:00
Δεν πειράζει μαθαίνουμε ...μαθαίνουμε....

keti
28-02-08, 17:12
Δεν πειράζει μαθαίνουμε ...μαθαίνουμε....έτσι όπως το λες είναι . Τα βουνά μ' αρέσουν πολύ . Το δέντρο είναι μεγάλο . Ο Χάρης έχει δίκιο αλλά μαθαίνουμε απο τα λάθη μας και με πολύ κόπο και έξοδα ..:afro: πάντως

lia
28-02-08, 17:48
Όντως το νεράκι είναι η καλλίτερη λύση τελικά...

Έβαλα σε ένα καμβά ακλυλικό στόκο βούτηξα και το πινέλο στο νερό και τον πέρασα πολλά χέρια ... Αποτέλεσμα να έχω ένα λείο καμβά αλλά δεν έιχε αποροφητικότητα και έσι είναι χειρότερα...

Το αποτέλεσμα θα το δείτε στης δημιουργίες ΤΟΠΊΟ 2 :sad1:
γιατι εβαλες στοκο?? :shocked:δεν ηταν ετοιμος ο καμβας (εμποριου)

zog
28-02-08, 17:54
Τον έβαλα για να γίνει πιο λείος

lia
28-02-08, 17:56
αα και κατι που ξεχασα...οταν χρησιμοποιουμε στοκο τον αφηνουμε να στεγνωσει..
zog ολα μαζι τα εκανες.. :unsure:

lia
28-02-08, 18:00
Τον έβαλα για να γίνει πιο λείος
γιατι καλε πιο λειος...συνηθως τον στοκο τον βαζουν για να βγαλει ογκο να γινει
αναγλυφος..:lipsrsealed:

zog
28-02-08, 19:03
Άσε ..... όπως είναι του εμπορίου τελικά είναι μια χαρά

soge
29-02-08, 23:59
γιατι καλε πιο λειος...συνηθως τον στοκο τον βαζουν για να βγαλει ογκο να γινει
αναγλυφος..:lipsrsealed:
Ο στόκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους λόγους. ειτε για να γίνει λεία μια επιφάνεια και να αναδειχθούν από το λευκό του, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε επάνω, είτε για να δημιουργήσουμε ανάγλυφες επιφάνειες. Εξαρτάται τι θέλουμε να κάνουμε.

thomask
06-03-08, 09:26
Κάντε μια δοκιμή επικαλύπτωντας τον καμβα με βελατούρα , τουλάχιστον γίνεται λιγότερο αποροφητικός

Katerina_
17-03-08, 10:34
Προσπαθω να βρω καλης ποιοτητας ακρυλικα χρωματα και συγκεκριμενα Americana, Apple & Barell, Plaid
Μηπως γνωριζει κανεις? Εχω ψαξει παρα πολυ....

Roula14
17-03-08, 11:14
:welcome::welcome::welcome::welcome::welcome::welc ome: Κατερινα

zog
18-03-08, 08:15
Εγώ χρησιμοποιο τα Amsterdam, έχεις κανείς σχετική εμπιρία με τα συγκεκριμένα σε συγκιρισή με κάποια άλλα ? πως θα τα εκτιμούσατε ???

:unsure:

irene
18-03-08, 10:25
εγω χρησιμοποιω τα pebeo η τα liquitex ειμαι πολυ ευχαριστημενη.
ειναι σε μεγαλα πλαστικα σωληναρια που δεν τσαλακωνουν και
υπαρχει και σε χρυσο.....

zog
18-03-08, 11:15
Ετσι είναι και τα Amsterdam τα οποία είναι και σε σωληνάρια τον 120ml με κοστος 3,80€

lia
18-03-08, 14:43
Εγώ χρησιμοποιο τα Amsterdam, έχεις κανείς σχετική εμπιρία με τα συγκεκριμένα σε συγκιρισή με κάποια άλλα ? πως θα τα εκτιμούσατε ???

:unsure:
εγω χρησιμοποιω αμστερνταμ οταν δεν μπορω να παω στο μαγαζι που περνω τα galerie
τις winsor and newton η διαφορα τους ειναι οτι τα αμστερναμ ειναι πιο αραια σαν χρωματα και ετσι τελειωνουν γρηγορα :embarassed:
τα galerie μ'αρεσουν γιατι ειναι και ποιο ζωντανα τα χρωματα
ελπιζω να σε βοηθησα:grin:

lia
18-03-08, 14:47
Ετσι είναι και τα Amsterdam τα οποία είναι και σε σωληνάρια τον 120ml με κοστος 3,80€
3.80:confused2:
εγω γιατι τα περνω 4.60:confused1:
και τοσο πρπ περνω και τα galerie 5 και κατι αλλα ειναι 200 μλ :rolleyes:

zog
18-03-08, 17:00
Ναι όλοι τα έχουν στα 4,50 € περίπου εγω τα βρήκα στα 3,80 €.

zog
24-03-08, 17:40
Μπορείς να μας πείς και τι τιμές ?

Pro_vm
31-05-08, 18:21
Γειά σας. :hello: Είμαι νέο μέλος και ανεβάζω αυτό το θέμα για να ζητήσω τις γνώσεις σας για την ζωγράφική με ακρυλικά χρωματα.
ποιο συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι να μάθω

1) ποιες ειναι οι κατάλληλες επιφάνειες για να ζωγραφίσει κάποιος με ακρυλικά. π.χ. χαρτι μουσαμάς και τι υποκατηγορίες υλικών π.χ. χαρτί ακουαρέλας

2) αν τελειώσουμε το έργο τι κάνουμε; Εννοώ ενδείκνυται να το περάσουμε με στερεωτικά ή άλλα υλικά ώστε να διατηρηθεί να γυαλίσει ή τέλως πάντων να αποκτήσει καλύτερα χαρακτηριστικά ή αντοχή;

3) εκτός απο νερό υπάρχουν άλλα διαλυτικά για τα ακρυλικά;

Είμαι δυστυχώς άσχετος με αυτό το είδος χρωμάτων και κάθε βοήθεια σας θα μου έιναι ενδεχομένως πολύτιμη. :unsure:

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

rosi
31-05-08, 23:22
Γεια σου Pro-vm και :welcome::welcome::welcome::welcome:

Δεν είμαι η πλέον ειδική να σου απαντήσω, αλλά θα σου πω τι κάνω εγώ και οι υπόλοιποι θα σε κατατοπίσουν καλύτερα!

1) ποιες ειναι οι κατάλληλες επιφάνειες για να ζωγρ΄φισει κάποιος με ακρυλικά. π.χ. χαρτι μουσαμάς και τι υποκατηγορίες υλικών π.χ. χαρτι ακουαρέλας

Εγώ ζωγραφίζω σε μουσαμά αλλά από ό,τι ξέρω μπορείς και σε άλλες επιφάνειες (σε φώτισα, έ; :grin: )
2) αν τελειώσουμε το έργο τι κάνουμε; Εννοώ ενδείκνυται να το περάσουμε με στερεωτικά ή άλλα υλικά ώστε να διατηρηθεί να γυαλίσει ή τέλως πάντων να αποκτήσει καλύτερα χαρακτηριστικά ή αντοχή;

υπάρχει βερνίκι και γυαλιστερό και ματ, διαλέγεις και παίρνεις. Απλώς πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει το χρώμα, αλλά αυτό στα ακρυλικά γίνεται πολύ γρήγορα.
Καπου εδώ μέσα βέβαια διάβασα ότι δεν είναι απαραίτητο το βερνίκι, εμένα να σου πω την αλήθεια μου αρέσει το γυαλιστερό, εξαρτάται βέβαια και από το εκάστοτε θέμα...

αυτό δυστυχώς δεν το ξέρω, όμως γιατί ψάχνεις για άλλα; :unsure::unsure: Η μεγάλη ευκολία στα ακρυλικά είναι που διαλύονται με νερό...

Κοίτα και εδώ για περισσότερες πληροφορίες, ο τίτλος είναι άσχετος, διάβασε όμως όλο το θέμα, έχει πληροφοορίες για τα ακρυλικά http://www.hobby.gr/forum/showthread.php?t=4763

keti
01-06-08, 10:51
Γειά σας. :hello: Είμαι νέο μέλος και ανεβάζω αυτό το θέμα για να ζητήσω τις γνώσεις σας για την ζωγράφική με ακρυλικά χρωματα.
ποιο συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι να μάθω

1) ποιες ειναι οι κατάλληλες επιφάνειες για να ζωγρ΄φισει κάποιος με ακρυλικά. π.χ. χαρτι μουσαμάς και τι υποκατηγορίες υλικών π.χ. χαρτι ακουαρέλας

Είμαι δυστυχώς άσχετος με αυτό το είδος χρωμάτων και κάθε βοήθεια σας θα μου έιναι ενδεχομένως πολύτιμη. :unsure:

ευχαριστώ εκ των προτέρων.:welcome::welcome::welcome:. Τα ακρυλικά τα χρησιμοποιώ και σε επιφάνειες κεραμικές ή γύψινες . Μετα πάντα τα περνάω με σπρέυ βερνίκι ή βερνίκι ακρυλικό . Τα διαλύω πάντα με νερό . Δεν νομίζω οτι διαλύονται με κάτι άλλο . Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως

Pro_vm
01-06-08, 12:49
rosi και kaiti σας ευχαριστώ πολύ. Αν και όπως λέτε δεν κατέχετε σε βάθος το θέμα κάθε πληροφορία έιναι πολύτιμη γιατί μου δίνει μια ιδέα τι μπορεί να γίνεται και μου δίνει κατευθύνσεις αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Να σας ρωτήσω... τα βερνίκια έιναι όμοια με αυτά που χρησιμοποιουνται στα λάδια; μπορούν να χρησιμοιποιηθούν και αυτά; υπάρχουν ειδικά βερνίκαι ακρυλικών; γνωρίζετε;

επίσης τα ακρυλικά σε κεραμικά να υποθέσω ότι δεν θα ψήνονται (τα κεραμικά) μετά ε? Και πως συμπεριφέρονται σε αυτές τις επιφάνειες γύψο και κεραμικά που έιναι συνήθως πολύ απορροφητικές; Στρωνουν καλά υπάρχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα?

keti
01-06-08, 17:14
rosi και kaiti σας ευχαριστώ πολύ. Αν και όπως λέτε δεν κατέχετε σε βάθος το θέμα κάθε πληροφορία έιναι πολύτιμη γιατί μου δίνει μια ιδέα τι μπορεί να γίνεται και μου δίνει κατευθύνσεις αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Να σας ρωτήσω... τα βερνίκια έιναι όμοια με αυτά που χρησιμοποιουνται στα λάδια; μπορούν να χρησιμοιποιηθούν και αυτά; υπάρχουν ειδικά βερνίκαι ακρυλικών; γνωρίζετε;

επίσης τα ακρυλικά σε κεραμικά να υποθέσω ότι δεν θα ψήνονται (τα κεραμικά) μετά ε? Και πως συμπεριφέρονται σε αυτές τις επιφάνειες γύψο και κεραμικά που έιναι συνήθως πολύ απορροφητικές; Στρωνουν καλά υπάρχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα?για τα λάδια δεν μπορώ να σου πω ...πάντως υπάρχουν ακρυλικά που είναι γυλαλιστερά σαν λάδι .Τα ακρυλικά δεν ψήνονται σε φούρνο , υπάρχουν νομίζω ειδικά σμάλτα γι αυτήν την δουλειά ...ψήνεις βέβαια πρώτα τα κεραμικά και μετά τα βάφεις με ακρυλικά .Στρώνουν πολύ καλά στις επιφάνειες που σου ανέφερα καθώς και σε ξύλο

Pro_vm
01-06-08, 20:18
keti να σε ρωτήσω επίσης τα κεραμικά μου έχεις βάψει με ακρυλικά τα χρησιμοπποιείς σε κάτι άλλο εκτός από διακοσμητικά; Δηλαδη αντέχουν αυτά τα βαψίματα σε πλυσίματα αν π.χ. έχεις βάψει ένα φλυτζάνι που χρησιμοποιέις για να πίνεις καφέ ή σε ψήσιμο στον φούρνο αν έχεις βάψει ένα κεραμικό που βάζεις π.χ. στον φούρνο μικροκυμάτων?

επλίζω να μην σε κουράζω.

keti
01-06-08, 21:29
keti να σε ρωτήσω επίσης τα κεραμικά μου έχεις βάψει με ακρυλικά τα χρησιμοπποιείς σε κάτι άλλο εκτός από διακοσμητικά; Δηλαδη αντέχουν αυτά τα βαψίματα σε πλυσίματα αν π.χ. έχεις βάψει ένα φλυτζάνι που χρησιμοποιέις για να πίνεις καφέ ή σε ψήσιμο στον φούρνο αν έχεις βάψει ένα κεραμικό που βάζεις π.χ. στον φούρνο μικροκυμάτων?

επλίζω να μην σε κουράζω.Δεν με κουράζεις καθόλου . Με ακρυλικό βάφουμε τα μη χρηστικά αντικείμενα . Η κούπα πχ θα πρέπει τουλάχιστον να είναι υαλωμένη απο μέσα και μάλιστα με γυαλί κατάλληλο μη τοξικό ..τώρα συνήθως είναι ανθεκτικά σαν χρώματα κι εχει τύχει να τα βάλω και κάτω απο την βρύση για ξέπλυμα χωρίς να πάθουν τίποτα . Για καθημερινή χρήση δεν τα έχω χρησιμοποιήσει .

rosi
02-06-08, 22:54
Ξέρω να σου απαντήσω μόνο για τα βερνίκια. Υπάρχει άλλο για λάδια και άλλο για ακρυλικά και δεν μπορείς να βάλεις το μεν στα δε (γιατί δεν ξέρω βέβαια, υποθέτω λόγω της διαφορας στη "βάση" των χρωμάτων :unsure: ) Το κάθε είδος χρώμα θέλει και διαφορετικό βερνίκι, το δικό του ας πούμε ....

Pro_vm
05-06-08, 01:45
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ειναι πολύ χρήσιμες.

manelaki
27-08-08, 13:01
hthela na rwthsw an ola ta akrylika xrwmata einai katallhla gia oles tis epifaneies!!
egw thelw na zwgrafisw panw se gyali k petres...alla kata kairous mou erxontai k alles idees opote thelw xrwmata gia oles tis epifaneies!!
eyxaristw poly!:wave:

manelaki
27-08-08, 13:30
ta akrylika xrhsimopoiountai ontws se polles epifaneies..alla ola a akrylika kanoun auth th douleia h' oxi?epishs kapoia einai se swlinaria k alla se vazakia...poia einai kalytera??auta sta swlinaria prepei na ta dialysw prwta?

manelaki
27-08-08, 13:38
nai to diavasa alla thelw na arxisw na agorazw polla xrwmata giati mono ena mpoukali exw ftiaksei...exw polles idees k thelw na mathw ti einai kalytero gia na agorasw...na rwthsw?xrwmata akouarelas einai dynaton na xrhsimopoihthoun se gyali?euxaristw!!

manelaki
27-08-08, 13:45
nai twra to eida kalytera...eyxaristw...exw mperdeutei ligo k xanomai stis selides alla ok tha to vrw me to kairo...eyxaristw poly!!!!

zog
11-09-08, 11:53
Να ρωτήσω κάτι μιας και βρήκα το θέμα "Ακρυλικα;" έτοιμο.

Μπορεις να αγοράσεις χρώματα και απο το χρωματοπολέιο πχ και να τα χρησιμοιπιήσεις για ζωγραφική ???? Έχει δοκιμάσει κανείς ?:unsure:

Pro_vm
11-09-08, 12:42
Να ρωτήσω κάτι μιας και βρήκα το θέμα "Ακρυλικα;" έτοιμο.

Μπορεις να αγοράσεις χρώματα και απο το χρωματοπολέιο πχ και να τα χρησιμοιπιήσεις για ζωγραφική ???? Έχει δοκιμάσει κανείς ?:unsure:

φυσικα και μπορεις. Μπορέις να χρησιμοποιήσεις όλα τα χρωματα ακόμα και αυτά που βαφουν τους τοιχους. Ειναι μαλιστα πολύ φτηνα σε σχεση με αυτα που προορίζονται για ζωγραφική. Μόνο που η συμπεριφορα τους ισως να μην ειναι η αναμενόμενη. Δηλαδη να μην έχουν την αντοχή και την χρωματική ποιότητα (λάμψη ενταση διαφανεια) των χρωμάτων ζωργαφικής. Π.χ. Αν θελεις να κανεις μια μεγαλη τοιχοχογραφία δεν νομίζω τα έιναι καλή επιλογη να την κάνεις με χρωματα για ζωγραφική. Πλαστικά για το βαψιμο τοιχων ή λαδομπογιες θα ήταν πολύ καλές.

Επισης μπορέις να φτιαξεις και τα δικά σου χρωματα... καλα αυτό μην το κανεις παρα μονο για παιγνίδι.... παρε λάδι π.χ. ηλιέλαιο και ανακατεψε το με κακαο... εχεις ένα καφε χρωμα... δεν ξερω αν το ηλιέλαιο θα στεγνωσει ποτε ή αν θα έιναι παντα υγρο αλλα για σιγουρια (στο στεγνωμα) χρησιμοποιησε λινελαιο... Και απο σκόνες (οξέιδια μεταλλων) μπορεις να φτιαξεις χρωματα προσθετοντας τις διαλυτικές -συγκολητικές ουσίες.

παλια (πριν κυκλοφορήσουν τα σωληναρια χρωματος) οι ζωγραφοι έφτιαχναν μόνοι τους τα χρωματα...

Σημερα δεν χρειαζεται να φτιαχνουμε τα χρωματατα μας και ευτυχως....

zog
11-09-08, 12:49
Δηλαδη Pro_vm μπορώ να πάρω χρώματα ακρυλικά που προορίζονται για τον τοίχο πχ και να ζωγραφίσω στον καμβά ?:unsure:

Pro_vm
11-09-08, 13:14
Δηλαδη Pro_vm μπορώ να πάρω χρώματα ακρυλικά που προορίζονται για τον τοίχο πχ και να ζωγραφίσω στον καμβά ?:unsure:

Φυσικα. Και σε όποια άλλη επιφανεια επιτρεπει το ομαλό στρωσιμο τους.

Το αποτελεσμα θα έιναι χειρότερο απο την χρηση χρωματων ειδικών για ζωγραφιή παντως. Στα χρωματα συνηθως ισχύει το ότι πληρωνεις παιρνεις.

Ενδεχομενως το ακρυλικο για τοιχους μπορέι να περιέχει το ίδιο ακριβως οξέιδιο (χρωστική ουσία) που περιέχει το ακρυλικό για ζωγραφική. Αλλα.... θα έιναι σίγουρα πολύ πιο αραιωμένο απο το ακρυλικό ζωγραφικής. Και ενδεχομενως να χρησιμοποιέι υλικά διαλυσης - συγκολήσεως - πληρωσεως που δεν έιναι και τοσο καλα ως προς την αντοχη σε σχεση με το χρωμα ζωγραφικής. Το πιο ακριβό υλικό στα χρωματα έιναι η χρωστική ουσία. (Σκόνη οξειδίου μεταλλου). Η αράιωση της ουσίας αυτης με τα διαλυτικα ρίχνει το κόστος... Αυτή έιναι η κύρια διαφορα μεταξύ ακριβων και φτηνων σειρων χρωμάτων ζωγραφικής μιας εταιριας (το ποση χρωστική ουσία περιέχει το χρωμα). Αν τα οξέιδια έιναι πολύ ακριβα μπορέι αν κυκλοφορουν και απομιμήσεις... Δηλαδη μέιξεις άλλων χρωματων άλλων φτηνων οξειδίων που προσεγγίζουν το αυθεντικό χρωμα.... τα χρωματα αυτά χαρακτηρίζοντια ως HUE ή IMMITATION.

Η γνωμη μου... μην χρησιμοποιήσεις χρωματα για τοιχο σε καμβα... Δεν αξίζει να κάνεις τον κόπο που θα κανεις και το αποτελεσμα να το αδικουν τα υλικά που χρησιμοποιησες... Εκτος αν έχεις έργα που τα πετας ή έχεις τοσο μεγαλες οικονομικές δυσκολίες που δεν μπορέις να αγορασεις χρωματα ζωγραφικής. (γύρω στα 8-10 σωληναρια καταλληλων χρωματων ζωγραφικής αρκουν να φτιαξεις όλα τα χρωματα δεν έιναι τόσο μεγάλο έξοδο νομίζω ειδικά αν παρεις τα φτηνα).

Το έργο δεν το κανει μόνο ο ζωγραφος αλλα και τα υλικα παιζουν μεγαλο ρόλο. Και τα εργαλεια σου (πινελα). Με ένα πινελο φτηνο θα μαζευεις τριχες απο τον καμβα ή θα σου ανόιξει σαν βενταλια πολύ συντομα ή θα σου στρωνει το χρωμα αφηνοντας ίχνη απο τις τριχες του πισω... Να τα προσεχεις αυτά γιατι μπορέι να χαλασουν να μην επιτρεψουν την καλη δουλεια σου....

zog
11-09-08, 16:56
Σε ευχαριστώ πολύ ήσουν πολύ κατατοπιστικός........:hello:

STEFI
14-09-08, 19:40
καλησπέρα!Γεια σε όλους!ειμαι νεο μέλος και χαίρομαι πολύ που επιτέλους θα εχω ανθρωπους να μιλάω για ζωγραφική!!!!!!:wave::wave:

STEFI
14-09-08, 19:52
Τώρα που λέτε για ακρυλικά ξέρει κανένας να με ενημερώσει και εμενα που ζωγραφιζω με λαδια,τα ακρυλικά χρώματα εκτός του ότι στεγνωνουν γρηγορότερα εχουν καποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τα λάδια?με λίγα λόγια να αρχίσω να παίρνω ακρυλικά?

Pro_vm
14-09-08, 23:54
Τώρα που λέτε για ακρυλικά ξέρει κανένας να με ενημερώσει και εμενα που ζωγραφιζω με λαδια,τα ακρυλικά χρώματα εκτός του ότι στεγνωνουν γρηγορότερα εχουν καποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τα λάδια?με λίγα λόγια να αρχίσω να παίρνω ακρυλικά?

Παρε και ακρυλικα αλλα λίγα. Παρε αν βρεις κανενα απο αυτα τα σετ χρωματων των 8 ή 12 σωληναριων. Ρωτα αν ξερουν ποια μαρκα στεγνωνει πιο αργα. Γιατι η ταχύτητα που στεγνωνουν δεν θα σου επιτρεψει στις περισσοτερες περιπτωσεις να κανεις σβησιματα χρωματων ανακατευοντας με το πινελο στην επιφανεια οσο έιναι ακόμη υγρα. Επισης παρε και μερικά φτηνα πινελα για χρηση με τα ακρυλικα... Τα ακρυλικα καταστρεφουν τα πινελα. Επειδή στεχνωνουν σχεδόν αμεσως η τριχα του πινελου τριβεται σε σκληρο χρωμα και λιωνει και το κυριότερο στεχνωνουν στο πανω μερος του πινενου και το φουσκωνουν. Ισως και τα άλατα του νερου που χρησιμοποιέιται σαν διαλυτικό για τα ακρυλικα να χαλανε τα πινελα. Με τα λαδια δεν παθάινουν τιποτα τα πινελα εντος και αν δεν τα καθαρίσεις καλα και το χρωμα ξεραθέι στις τριχες του πινελου (αλλα έχεις περιπου μιση - μια μερα ή και παραπανω καιρό μεχρι να καταστρεψεις το πνελο με τα λαδια).

Τα ακρυλικα έιναι καλα για γρηγορη ζωγραφική. Για αργη καλη δουλεια δεν έιναι τοσο καταλληλα. Εγω τα χρησιμοποιώ σε ελαιογραφίες σαν πρωτο υποστρωμα (επειδή δουλευω με στρωματα) και απο πάνω στρωματα με λαδια (κανει λενε αυτόι που ξερουν) και πραγματικα και σε αυτόν τον ρόλο εχω διαπιστωσει οτι αποδίδουν πολύ καλα.

Τα λαδια παραμενουν ο βασιλιας των χρωματων ζωγραφικής. Τα ακρυλικα θα μπορουσαν να τα απειλησουν μόνο αν έιχαν ικανο χρονο στεγνωματος.

Κατα τα άλλα τα ακρυλικα έιναι πιο ανθεκτικα απο τα λάδια, δεν σπανε μετα απο χρονια οπως τα λαδια (αν δεν έχει χρησιμοπιηθει η καταλληλη τεχνικη διαλυτικων λαδιων) και καταλληλα για χρηση με πολλά υλικα χαρτι, κεραμικα, πετρες , πλαστικα , ξύλο κ.α.

Αυτό που λενε για την λαμψη των λαδιων σε σχεση με τα ακρυλικα... ναι τα λαδια με νεφτι γίνονται πιο λαμπερα αλλα έχει μεσα να δωσεις λαμψη και στα ακρυλικα. Δεν έιναι αυτό το μεινέκτημα τους.

Αν έιχαν ικανοποιητικό (για μενα) χρονο στεγνωματος που επετρεπε το δουλεμα στην επιφανεια του πινακα ουτε που τα θα έπιανα λάδια.

zog
15-09-08, 07:54
καλησπέρα!Γεια σε όλους!ειμαι νεο μέλος και χαίρομαι πολύ που επιτέλους θα εχω ανθρωπους να μιλάω για ζωγραφική!!!!!!:wave::wave:

Καλως ηρθές ...:welcome::welcome::welcome::welcome::welcome::w elcome::welcome:

zog
15-09-08, 08:07
Pro_vm είσαι αρχηγός :bowdown::bowdown::bowdown:

Δεν έχω ζωγραφίσει ποτέ με λάδια και είναι μια πρόκληση για μένα αλλα με φοβίζει το γεγονός της μυρωδιάς και γενικά της δυσκολίας του καθαρισμου διοτι μένω σε διαμέρισμα και ζωγραφίζω σε κουζίνα.

Το είχα σηζητήσει και πιότερα με τον Τόλη ο οποίος με έδωσε λύσεις αλλα και πάλι δεν το προχώρησα.

Έχω ακούσει για λάδια νερού είναι αλήθεια έχει κάποιος κάποια εμπηρία ???:wave:

eirs
15-09-08, 08:19
Pro-vm ευχαρηστουμε ειναι χρησιμα ολα αυτα και καλα ειναι να τα ξερουμε αν θελουμε να ασχοληθουμε με την ζωγραφικη

Pro_vm
15-09-08, 11:22

δεν έχω χρησιμοποιήσει λαδια νερου. Χρησιμοποιω τα κανονικά λάδια με νέφτι σαν διαλυτικο και ναι η μυρωδια απο το νεφτι έιναι προβλημα.

Τα λαδια νερου λενε ότι αγγιζουν πανω απο το 90% της αποδοσης των κανονικών λαδιων. Επισης ανακατευονται με κανονικα λαδια και μπορέις λενε να χρησιμοποιήσεις και διαλυτικα λαδιων με αυτα. Οποτε δεν θα έχεις κανενα προβλημα με την αποδοση των λαδιων νερου (εκτος και αν είσαι επαγγελματιας και αναζητεις την τελειοτητα).

Με ακρυλικα μαλλον δεν ανακατευονται. Γενικά ακρυλικα και λαδια δεν ανακατευονται και δεν κανει να ζωγραφιζεις με ακρυλικα πανω απο λαδια. Λαδια πανω απο ακρυλικα κανει.

Αυτα ξερω.

naya
15-09-08, 11:25
δεν έχω χρησιμοποιήσει λαδια νερου. Χρησιμοποιω τα κανονικά λάδια με νέφτι σαν διαλυτικο και ναι η μυρωδια απο το νεφτι έιναι προβλημα.

Τα λαδια νερου λενε ότι αγγιζουν πανω απο το 90% της αποδοσης των κανονικών λαδιων. Επισης ανακατευονται με κανονικα λαδια και μπορέις λενε να χρησιμοποιήσεις και διαλυτικα λαδιων με αυτα. Οποτε δεν θα έχεις κανενα προβλημα με την αποδοση των λαδιων νερου (εκτος και αν είσαι επαγγελματιας και αναζητεις την τελειοτητα).

Με ακρυλικα μαλλον δεν ανακατευονται. Γενικά ακρυλικα και λαδια δεν ανακατευονται και δεν κανει να ζωγραφιζεις με ακρυλικα πανω απο λαδια. Λαδια πανω απο ακρυλικα κανει.

Αυτα ξερω.

ακριβώς όπως τα λες...........εμένα μου αρέσουν πολύ.....αλλά δεν ξέρω πόσο αντέχουν στο χρόνο:unsure:

Pro_vm
15-09-08, 11:49
Δεν ξερω αμα τα γνωριζετε αλλα εγω για τα ακρυλικα κανω τα εξης.
εχω ενα φεκαστηρα νερου σαν αυτους που χρησιμοποιουν στο σιδερωμα (μπορέιτε να τον βρειτε σε σουπερ μαρκετ)

Εχω μαι παλετα φτηνή πλαστικη για νερομπογιες.

Την έχω περασει με δυο φυλλα χαρτιου κουζινας.

Βρεχω τα φυλλα με τον ψεκαστηρα και πανω βαζω τα ακρυλικα χρωματα απο τα σωληναρια. Ριχνω και ένα ψεκασμα πανω στα χρωματα. Μετα τα ανακατευω στην παλετα να φτιαξω νεα χρωματα ή αποχρωσεις και δουλευω. Καθε τοσο ριχνω λιγο νερο με τον ψεκαστηρα μεχρι να τελειωσω. Επισδη χρησιμοποιω 3-4 πινελα ψεκαζω και τα πινελα που δεν χρησιμοποιω. Επισης έχω και στεγνο χαρτι κουζινας και σκουπιζω τα πινελα.

οταν τελειωσω σκεπαζω την παλετα με ένα άλλο φυλο χαρτιου κουζινας και το βρεχω. Βαζω την παλετα σε μια πλαστική σακουλα την κλέινω καλα. Ετσι τα χρωματα που έχουν περισσεψει διατηρουνται υγρα για ... πολλες μερες (επειδη το νερο δεν εξατμιζεται μεσα στην σακουλα).

Το μεγαλύτερο προβλημα που έχω με τα ακρυλικα έιναι ότι επειδή στεγνωνουν στο πανω μερος της τριχας (παρα το ότι οτι τα προσεχω), φουσκώνουν τις τριχες και αρχηστευουν τα πινελα. Εχω χασει πολυ καλα πινελα απο τα ακρυλικα. Με το νύχι αν καταφερετε να βγαζετε το χρωμα απο την ενωση της τριχας με την στεφανη μπορέι να σωζετε τα καλα σας πινελα. (Με τα λαδια δεν υπαρχει προβλημα κανουν τουλαχιστον μια μερα να στεγνωσουν και αν δουλέυετε σχετικα συχνα το πινελο δεν ξεραινεται το χρωμα πανω του με τιποτα. Απο τα λαδια δεν έχει παθει απολύτως τιποτα κανενα πινελο μου. Εννοέιται ότι τα καθαριζω με διαλυτικό και μετα με νερο και υγρο σαπουνι στο τελος).

Αυτα...

υ.γ. καλα βρε αυτα και άλλα πολλα υπαρχουν παντου στο ιντερνετ γιατι δεν τα διαβαζετε? (σε αγγλόφωνα σάιτ ζωγραφικής θα τα βρειτε)

naya
15-09-08, 12:05
εγώ δεν κατάλαβα αυτό με το χαρτί.....

το ψεκάζεις και πάνω στο νωπό χαρτί βάζεις τα χρώματα και μετά το ξαναβρέχεις;;;

τι είπες;;;;
αγγλόφωνα;;;

το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;;:whistle:

Pro_vm
15-09-08, 13:09
εγώ δεν κατάλαβα αυτό με το χαρτί.....

το ψεκάζεις και πάνω στο νωπό χαρτί βάζεις τα χρώματα και μετά το ξαναβρέχεις;;;

τι είπες;;;;
αγγλόφωνα;;;

το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;;:whistle:

μαλλον δεν το περιεγραψα καλα....

λοιπον στρωνεις δυο ή τρια αν θελεις φυλλα χαρτιου κουζίνας στην παλετα σου και τα ψεκαζεις να βραχουν. Δεν λεμε να τα πλημυρίσεις με νερο ε? μετα απλώνεις τα χρωματα απο το σωληναρια και κανεις τις μιξεις των χρωματων πανω στην παλετα που έιναι σκεπασμενη με το υγρο χαρτι, πανω στο χαρτι στην ουσια. Και ψεκαζεις καθε τοσο να διατηρέιται υγρο το χαρτι και τα ακρυλικα χρωματα. Ειναι ο μονος τροπος απο όσους έχω δοκιμασει που δουλευει πολύ καλα. Απαγορευει τα χρωματα να στεγνωσουν. Το μονο μειονεκτημα έιναι ότι τα χρωματα διαλυονται ίσως λιγο παραπανω με το νερο του χαρτιου. Αλλους τροπους που έχω δοκιμασει έιναι να βαλω επιβραδυντικό στεγνωματος το οποιο δεν έκανε τιποτα δηλαδη επιβραδυνε το στεγνωμα απο ένα λεπτο σε δυο και επισης να ψεκαζω απευθειας στην πλαστική παλετα που και αυτό δεν λειτουργουσε καλα (παλι στεγνωναν). Με το χαρτι κουζίνας και ψεκασμους όποτε χρειάζεται δεν στεγνωνουν.

Τωρα αμα τελειωσεις και δεν έχουν μέινει χρωματα αν θελεις τα πετας τα χαρτια σκουπιζεις την παλετα (αυτη η πολύ λίγη ποσοτητα χρωματος που περνα το χαρτι και φτανει στο πλαστικό της παλετας ειναι υγρη μόλις βγαλεις το χαρτι και σκουπιζεται).

Στην επομενη χρηση ξαναπερνας φυλλα χαρτιου κουζίνας και κανεις τα ίδια.

Αν εχουν περισσεψει χρωματα σκεπαζεις την παλετα με ακομη ένα βρεγμενο φυλο χαρτιου κουζίνας και το κλέινεις σε σακουλα ωστε να μην φευγει η υγρασία και προκαλέιται εξατμιση. Καρατανε πολλές μερες έτσι (αναλογα ποσο ερμητικα έχεις κλεισει την πλαστική σακουλα.

Δεν είναι τιποτα δυσκολο η κοπιαστικο....

ελπιζω να σε διαφωτισα.

υ.γ. αν δεν ξερεις αγγλικα έχασες... υπαρχουν θαυμασια άρθρα σε αγγλόφωνα σαιτς για όλα τα έιδη τεχνης...

naya
15-09-08, 13:14
όχι εσύ μια χαρά τα είπες........εγώ είναι το θέμα (δες τη υπογραφή μου):whistle:

και δε μου λες......κάποια στιγμή...λέω εγώ τώρα όπως το φαντάζομαι ε;;

δεν γίνεται ένας αχταρμάς από χαρτιά και χρώματα;;;
το χαρτί δηλαδή με το βρέξε βρέξε δεν λιώνει;;:unsure:

όσο για τα αγγλικά ....ξέρεις ε;;;; εδώ μέσα όλοι αλληλοβοήθιόμαστε:whistle::whistle::whistle:

Pro_vm
15-09-08, 14:14
όχι εσύ μια χαρά τα είπες........εγώ είναι το θέμα (δες τη υπογραφή μου):whistle:

και δε μου λες......κάποια στιγμή...λέω εγώ τώρα όπως το φαντάζομαι ε;;

δεν γίνεται ένας αχταρμάς από χαρτιά και χρώματα;;;
το χαρτί δηλαδή με το βρέξε βρέξε δεν λιώνει;;:unsure:

όσο για τα αγγλικά ....ξέρεις ε;;;; εδώ μέσα όλοι αλληλοβοήθιόμαστε:whistle::whistle::whistle:

οχι κατα περιεργο τροπο το χαρτι δεν λειωνει... καλα βαλε και συ ενα ακριβο χαρτι κουζινας... Μονο αν τριψεις πολύ το πινελο πανω αρχιζει να λιωνει... δοκίμασε και θα δεις ότι λειτουργει πολύ καλα....

Να μεταφρασω εγω θεματα τεχνης απο αγγλοφωνο σαιτ και να τα δημοσιευσω εδω αποκλειεται. Δεν είμαι τοσο καλος ωστε να κανω και μεταφρασεις έυκολα...

STEFI
15-09-08, 19:31
Pro_vm είσαι αρχηγός :bowdown::bowdown::bowdown:

Δεν έχω ζωγραφίσει ποτέ με λάδια και είναι μια πρόκληση για μένα αλλα με φοβίζει το γεγονός της μυρωδιάς και γενικά της δυσκολίας του καθαρισμου διοτι μένω σε διαμέρισμα και ζωγραφίζω σε κουζίνα.

Το είχα σηζητήσει και πιότερα με τον Τόλη ο οποίος με έδωσε λύσεις αλλα και πάλι δεν το προχώρησα.

Καλησπέρα:hello:! Η έντονη μυρωδιά των χρωμάτων λαδιού ειναι πρόβλημα αλλά μπορείς να παρεις νέφτι άοσμο και ετσι δεν θα εχεις πρόβλημα.Υδατοδιαλυτά λάδια δεν έχω πάρει ποτέ αλλά διάβασα ότι στεγνώνουν γρήγορα.
Όσο για τον καθαρισμό των πινελων (πραγματικά είναι μπελάς)βρηκα ένα μεταλλικό δοχείο με δυχτάκι που κραταει το χρώμα στο πάτο και ετσι ο καθαρισμός των πινέλων ειναι λίγο ευκολότερος.

Pro_vm
15-09-08, 20:44
για άοσμο νεφτι (τερεβινθελαιο) δεν εχω ακουσει ποτε. Για άοσμα άλλα διαλυτικά ναι. Το νεφτι εντος απο διαλυτικό δινει και γυαλάδα στα χρωματα.

τα λαδια εμενα δεν μου μυριζουν τοσο ίσως έιναι και θεμα εταιριας η εντονη μυρουδια τους....

eirs
16-09-08, 08:16
οχι κατα περιεργο τροπο το χαρτι δεν λειωνει... καλα βαλε και συ ενα ακριβο χαρτι κουζινας... Μονο αν τριψεις πολύ το πινελο πανω αρχιζει να λιωνει... δοκίμασε και θα δεις ότι λειτουργει πολύ καλα....

Να μεταφρασω εγω θεματα τεχνης απο αγγλοφωνο σαιτ και να τα δημοσιευσω εδω αποκλειεται. Δεν είμαι τοσο καλος ωστε να κανω και μεταφρασεις έυκολα...
Εαν βαλεις αντι χαρτι κουζινα λαδοκολλα αντεχει πιο πολυ

Pro_vm
16-09-08, 10:07
Εαν βαλεις αντι χαρτι κουζινα λαδοκολλα αντεχει πιο πολυ

να που παιρνουμε νεες ιδεες. νομίζω λαδοκολα πανω και χαρτι κουζίνας απο κατω θα κρατουσε καλυτερα την υγρασία... θα δοκιμασω... οποτε βρω λαδοκολα.

keti
16-09-08, 10:10
Παιδιά τις προάλλες που ψώνιζα στο πλαίσιο ειδα ενα μπλοκ χαρτινης παλέτας .Ειναι σαν το μπλοκ της ακουαρέλας με την διαφορά οτι τα φύλλα του ειναι γυαλιστερά .
Εγώ πάλι δουλεύω κυρίως με ακρυλικά με την διαφορά οτι τα διαλύω με νερό κατευθείαν και τα αραιώνω ανάλογα με το πως θέλω να ειναι το αποτέλεσμα και δεν ειχα ποτέ πρόβλημα ...βέβαια δεν φτιάχνω πίνακες :unsure:...ο pro-vm πιθανον τα χρησιμοποιεί αδιάλυτα πάνω στην παλέτα γι αυτό και στεγνωνουν τόσο γρήγορα ....

keti
16-09-08, 10:13
να που παιρνουμε νεες ιδεες. νομίζω λαδοκολα πανω και χαρτι κουζίνας απο κατω θα κρατουσε καλυτερα την υγρασία... θα δοκιμασω... οποτε βρω λαδοκολα.Αυτό το μπλόκ που σας ανέφερα ειχε πολλά φύλλα τα οποία είναι αδιάβροχα ...μου φάνηκαν καλά και σίγουρα δεν θα χρειαζεται και χαρτί κουζίνας απο κάτω :thinking:

Pro_vm
16-09-08, 10:24
Παιδιά τις προάλλες που ψώνιζα στο πλαίσιο ειδα ενα μπλοκ χαρτινης παλέτας .Ειναι σαν το μπλοκ της ακουαρέλας με την διαφορά οτι τα φύλλα του ειναι γυαλιστερά .
Εγώ πάλι δουλεύω κυρίως με ακρυλικά με την διαφορά οτι τα διαλύω με νερό κατευθείαν και τα αραιώνω ανάλογα με το πως θέλω να ειναι το αποτέλεσμα και δεν ειχα ποτέ πρόβλημα ...βέβαια δεν φτιάχνω πίνακες :unsure:...ο pro-vm πιθανον τα χρησιμοποιεί αδιάλυτα πάνω στην παλέτα γι αυτό και στεγνωνουν τόσο γρήγορα ....

ναι τα τοποθετω αδιαλυτα στην παλέτα γιατι κάνω μίζεις για την δημιουργία νεων χρωματων και τονων. Και αν δεν διατηρουνται υγρά στεγνωνουν πολύ γρηγορα και αχρηστευονται.

keti
16-09-08, 10:29
ναι τα τοποθετω αδιαλυτα στην παλέτα γιατι κάνω μίζεις για την δημιουργία νεων χρωματων και τονων. Και αν δεν διατηρουνται υγρά στεγνωνουν πολύ γρηγορα και αχρηστευονται. εγώ πάλι κάνω μίξεις με τον ιδιο τρόπο που σου ειπα πιο πάνω ...αν τα θέλω πηχτά βαζω λίγο νερό και φροντίζω να προσθέτω οταν δω οτι πάνε να στεγνώσουν ...αν τα θέλω διάφανα βάζω πολύ νερό και δεν εχω καθόλου πρόβλημα με το στέγνωμα

Pro_vm
16-09-08, 10:32
Αυτό το μπλόκ που σας ανέφερα ειχε πολλά φύλλα τα οποία είναι αδιάβροχα ...μου φάνηκαν καλά και σίγουρα δεν θα χρειαζεται και χαρτί κουζίνας απο κάτω :thinking:

δεν ξερω αφου είναι αδιαβροχα αν θα έιναι καταλληλα για χρηση με ακρυλικά. Ο σκοπος έιναι να μην στεγνωνουν τα χρωματα και γιαυτό και το βρεγμενο χαρτι και οι ψεκασμοι. Να διατηρειται η υγρασία των χρωματων επιτρεποντας πολύωρη παραμονη των χρωματων σε ημίρευστη κατασταση. Αλλιως μολις εξατμιστει το νερο που περιέχουν (το διαλυτικο τους) τα ακρυλικα στερεοποιουνται και παρμενουν αδιαλυτα.

Φυσικα αν ανακατευεις και χρησιμοποιέις τα χρωματα μόλις τα βγαλεις απο το σωληνάριο και δεν τα αφηνεις να περιμενουν θα έιναι καταλληλα αυτά τα χαρτια που λες.

zog
16-09-08, 17:10
Αυτο θα ειναι καλή ιδεα εαν καποιος εχει φτιάξει χρώματα για ενα πινακα ετσι μέχρι να τελειώσει τον πινακά του να έχει τα ίδια χρώματα οπως στην αρχή του..

Μπράβο Pro_vm

ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
19-09-08, 20:10
ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΑ? ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΠΟΛΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ.(ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ)... ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Pro_vm
19-09-08, 23:55
ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΑ? ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΠΟΛΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ.(ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ)... ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Τα πλαστικα που βαφουμε τους τοιχους έιναι πολύ πιο αραιά σε χρωστική ουσία απο τα χρωματα της ζωγραφικης. Αυτό δυσκολέυει την καλή καλυψη της επιφάνειας με χρώμα με το πρωτο περασμα. Έπίσης άλλο ένα χαρακτηριστικό των χρωμάτων έιναι η φωτοευαισθησία. Δηλαδή όρσο αλλαζουν την αποχρωσή τους όταν δέχονται ηλιακό φως (και ανακλάσεις φωτός). Το τριτο έιναι η αντοχή τους στον χρόνο και την υγρασία. Τα πλαστικά πόυ βαφουν τους τοιχους δεν τα εμπιστεύομαι. Αυτός ό τυπος μπορέι να έκρινε με βαση τον χρόνο πυ τα τελέιωνε τα έργα... μετα όμως? κρατούσαν? ή αρχιζαν να σκουραινουν ή να λευκάινουν τα χρωματα να μαζέυουν και να αποροφουν σκόνες και υγρασία? ότι περίπου κάνουν τα πλαστικά που βαφουμε τους τοιχους δηλαδή....

γιατι οι ζωγραφοι που πουλάνε ακριβα τα έργα τους δεν ζωγραφίζουν με χρωματα για τοιχους? τόσο κορόιδα έιναι να αγοραζουν πανάκριβα χρωματα ζωγραφικής συγκριτικά με αυτά για τοιχους?

ANGBO
20-09-08, 00:17
Τα πλαστικα που βαφουμε τους τοιχους έιναι πολύ πιο αραιά σε χρωστική ουσία απο τα χρωματα της ζωγραφικης. Αυτό δυσκολέυει την καλή καλυψη της επιφάνειας με χρώμα με το πρωτο περασμα. Έπίσης άλλο ένα χαρακτηριστικό των χρωμάτων έιναι η φωτοευαισθησία. Δηλαδή όρσο αλλαζουν την αποχρωσή τους όταν δέχονται ηλιακό φως (και ανακλάσεις φωτός). Το τριτο έιναι η αντοχή τους στον χρόνο και την υγρασία. Τα πλαστικά πόυ βαφουν τους τοιχους δεν τα εμπιστεύομαι. Αυτός ό τυπος μπορέι να έκρινε με βαση τον χρόνο πυ τα τελέιωνε τα έργα... μετα όμως? κρατούσαν? ή αρχιζαν να σκουραινουν ή να λευκάινουν τα χρωματα να μαζέυουν και να αποροφουν σκόνες και υγρασία? ότι περίπου κάνουν τα πλαστικά που βαφουμε τους τοιχους δηλαδή....

γιατι οι ζωγραφοι που πουλάνε ακριβα τα έργα τους δεν ζωγραφίζουν με χρωματα για τοιχους? τόσο κορόιδα έιναι να αγοραζουν πανάκριβα χρωματα ζωγραφικής συγκριτικά με αυτά για τοιχους?
ΣΥΜΦΩΝΩ:afro: ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΗΣΕΙΣ Κ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ...

ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
20-09-08, 13:23

ΚΑΤΑΛΑΒΑ.... ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΤΥΠΟΣ:grin::grin::grin:

Pro_vm
21-09-08, 00:35
Δεν ξέρω... όταν τα χρώματα ζωγραφικής κάνουν 5+ ευρω το σωληνάριο των 40 ml και τα πλαστικά για τοιχους 5- ευρώ το κιλό, ε όλο και κάποια σημαντική διαφορα στην ποιότητα θα έχουν....

ΙΩΑΝΝΑ
21-09-08, 07:35
αν πουλας στον δρομο δεν εχεις προβλημα ..σιγα μην ξαναδεις τον καθε πελατη....ειναι αυτο που λεμε ...ότι φαμε ,ότι πιουμε και οτι αρπαξει ο κ..... μας....

keti
21-09-08, 12:13
Και οι παλιοί ζωγράφοι σε σωληνάρια τα αγόραζαν τα χρώματα ; :thinking: η πρώτη υλη ειναι ιδια ...απλά αλλάζει ο τρόπος που διαλύονται ...υπάρχει ζωγραφιά του Παρθένη που ειναι φτιαγμένη με παιδικές νερομπογιές κι ομως είναι αριστο το αποτέλεσμα . Αρα ο καλλιτέχνης δίνει την ψυχή σε αυτό που φτιάχνει κι οχι τα υλικά ...:thinking:

ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
21-09-08, 13:55
αν πουλας στον δρομο δεν εχεις προβλημα ..σιγα μην ξαναδεις τον καθε πελατη....ειναι αυτο που λεμε ...ότι φαμε ,ότι πιουμε και οτι αρπαξει ο κ..... μας....
:grin::grin: ΑΠΑΤΕΩΝ Ο ΤΥΠΟΣ:whistle::whistle:

Pro_vm
21-09-08, 14:05
Και οι παλιοί ζωγράφοι σε σωληνάρια τα αγόραζαν τα χρώματα ; :thinking: η πρώτη υλη ειναι ιδια ...απλά αλλάζει ο τρόπος που διαλύονται ...υπάρχει ζωγραφιά του Παρθένη που ειναι φτιαγμένη με παιδικές νερομπογιές κι ομως είναι αριστο το αποτέλεσμα . Αρα ο καλλιτέχνης δίνει την ψυχή σε αυτό που φτιάχνει κι οχι τα υλικά ...:thinking:

ε τότε να ανακατεύουμε με κάποια κολλητική ουσία κακάο, μεντα, κόκκινο, πιπερι, και οτι αλλο έιναι σε έγρωμη σκόνη και ζωγραφιζουμε με αυτα...

οι παλοι ζωγράφοι έφτιαχναν μόνοι τους τα χρωματα ανακατέυοντας σκόνες οξειδίων μεταλων με συγκολλητικές ουσίες και διαλυτικά... Αντι να μπαινουμε και εμείς σε αυτόν τον κόπο τα αγοράζουμε έτοιμα... Αν θελεις όμως μπορέις να κάνεις ότι έκαναν οι ζωγραφοι πριν καθιερωθουν τα σωληνάρια (γυρω στο 1850 πρωτοκυκλοφόρησαν). Τόσος κόσμος που ζωγραφιζει με έτοιμα χρώματα δεν έιναι κακοι ζωγραφοι ουτε παρασύρονται απο τους άλλους. Και να ξέρεις ότι οι παιδικές νερομπογιες δεν έιναι καθολου παιδικές. Ούτε οι ξυλομπογιές έιναι παιδικές... έιναι για καλλιτέχνες αλλα επειδή έιναι φτηνές τις χρησιμοποιούν και οι γονέις για τα παιδιά..

Αλλα αν φτιάξεις εσυ χρωμα με αντοχή σε φως (να μην σκουραίνει ή να μην ξεθωριάζει) για τουλαχιστον 20 χρόνια όπως έιναι η προδιαγραφή (AP) και για την χειρότερη μαρκα, θα σου πω μπραβο! Αν πετυχεις την λαμπροτητα των χρωματων ή τον βαθμό διαφάνειας που εχουν τα χρώματα στα σωληνάρια πάλι θα σου πω μπραβο. αν καταφερεις και βρεις τς χρωστικές ουσίας και τα άλλα υλικά που απαιτούνται και φτιάξεις χρωματα σημαντικά φτηνότερα απο τα ετοιμα παλι αξίζεις συγχαρητηρίων.

Αν καποιος έιναι καλός ζωγραφος καλα θα κάνει να χρησιμοποιέι και καλά πινέλα και καλά χρωματα και να ζωγραφίζει στις καταλληλες επιφάνειες (πχ μουσαμάδες) και όχι όπου βρει, αν θέλει να κάνει καλή δουλειά... Τα καλα υλικά επιτρέπουν και καλλιτεχνικά καλή δουλεια (ζωηράδα λαμπρότητα χρωμάτων) και ποιοτικά (αντοχή στο φως στον χρονο στην υγρασια στην σκόνη κ.τ.λ.). Και δεν κοστιζουν και καμία περιουσία τα σωληνάρια χρωματος!

Τώρα αν καποιος/κάποια έιναι για τσλιαπ τσλιουπ μόνο, και ότι βγάινει όπως του βγάινει, ας παρει χαρτια απο χαρτοκουτα και πλαστικά για τοιχους και ας περναέι την ώρα του ετσι. Κανέις δεν του το απαγορεύει...

υ.γ. προφανως δεν ξέρεις ότι οι νερομπογιές ξεθωριάζουν πολύ πιο συντομα απο τα λάδια και τα ακρυλικα... Λένε ότι σε 10 περίπου χρόνια οι νερομπογιες θα έχουν ξεθωριασει υπο συνθήκες φωτος δωματίου...

zog
21-09-08, 17:48
Δηλαδή τα εργαλεια κάνουν τον μάστορα ?

Προφανός ναι .... αλλα όχι και απαραίτητα ... Σίγουρο είναι ότι τα καλλίτερα θα σε κάνουν και καλλίτερο...

ϊσως και εξαρτάται και απο το θέμα που ζωγραφίζεις ... σε ένα βιβλίο που διάβασα για τα ακρυλικά μιλούσε οτι ακόμα και τα παλιά φθαρμένα πινέλα είναι χρίσιμα καμιά φορά για να δώσουμε την κατάλληλη υφή που ίσως χρειαστει σε ένα εργο...

Μπερδευτικα....:thinking:

Pro_vm
21-09-08, 18:48
Τα καλα εγραλέια διευκολύνουν και επιτρέπουν την καλή δουλειά. Χωρίς τα κατάλληλα εγραλέια η δουλειά ή δεν γίνεται ή γίνεται δυσκολότερα...

Και τα παλιά πινέλα έιναι εργαλείο για συγκεκριμένες δουλειες.

pisti
22-09-08, 10:39

Τα καινούργια οικοδομικά χρώματα εξωτερικού χώρου, είναι ακριλυκά και πλέον δεν ξεθωριάζουν.
Τώρα κατάπόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καμβά δεν μπορώ να ξέρω.:confused1::confused1::confused1::confused1:: confused1:

zog
22-09-08, 11:42
Πρεπει να πειραματιστει κάποιος να ανεβάσει και ένα έργο για να δούμε τι αξίζουν..:drink::confused1::dash:

keti
22-09-08, 16:58
ε τότε να ανακατεύουμε με κάποια κολλητική ουσία κακάο, μεντα, κόκκινο, πιπερι, και οτι αλλο έιναι σε έγρωμη σκόνη και ζωγραφιζουμε με αυτα...

οι παλοι ζωγράφοι έφτιαχναν μόνοι τους τα χρωματα ανακατέυοντας σκόνες οξειδίων μεταλων με συγκολλητικές ουσίες και διαλυτικά... Αντι να μπαινουμε και εμείς σε αυτόν τον κόπο τα αγοράζουμε έτοιμα... Αν θελεις όμως μπορέις να κάνεις ότι έκαναν οι ζωγραφοι πριν καθιερωθουν τα σωληνάρια (γυρω στο 1850 πρωτοκυκλοφόρησαν). Τόσος κόσμος που ζωγραφιζει με έτοιμα χρώματα δεν έιναι κακοι ζωγραφοι ουτε παρασύρονται απο τους άλλους. Και να ξέρεις ότι οι παιδικές νερομπογιες δεν έιναι καθολου παιδικές. Ούτε οι ξυλομπογιές έιναι παιδικές... έιναι για καλλιτέχνες αλλα επειδή έιναι φτηνές τις χρησιμοποιούν και οι γονέις για τα παιδιά..

Αλλα αν φτιάξεις εσυ χρωμα με αντοχή σε φως (να μην σκουραίνει ή να μην ξεθωριάζει) για τουλαχιστον 20 χρόνια όπως έιναι η προδιαγραφή (AP) και για την χειρότερη μαρκα, θα σου πω μπραβο! Αν πετυχεις την λαμπροτητα των χρωματων ή τον βαθμό διαφάνειας που εχουν τα χρώματα στα σωληνάρια πάλι θα σου πω μπραβο. αν καταφερεις και βρεις τς χρωστικές ουσίας και τα άλλα υλικά που απαιτούνται και φτιάξεις χρωματα σημαντικά φτηνότερα απο τα ετοιμα παλι αξίζεις συγχαρητηρίων.

Αν καποιος έιναι καλός ζωγραφος καλα θα κάνει να χρησιμοποιέι και καλά πινέλα και καλά χρωματα και να ζωγραφίζει στις καταλληλες επιφάνειες (πχ μουσαμάδες) και όχι όπου βρει, αν θέλει να κάνει καλή δουλειά... Τα καλα υλικά επιτρέπουν και καλλιτεχνικά καλή δουλεια (ζωηράδα λαμπρότητα χρωμάτων) και ποιοτικά (αντοχή στο φως στον χρονο στην υγρασια στην σκόνη κ.τ.λ.). Και δεν κοστιζουν και καμία περιουσία τα σωληνάρια χρωματος!

Τώρα αν καποιος/κάποια έιναι για τσλιαπ τσλιουπ μόνο, και ότι βγάινει όπως του βγάινει, ας παρει χαρτια απο χαρτοκουτα και πλαστικά για τοιχους και ας περναέι την ώρα του ετσι. Κανέις δεν του το απαγορεύει...

υ.γ. προφανως δεν ξέρεις ότι οι νερομπογιές ξεθωριάζουν πολύ πιο συντομα απο τα λάδια και τα ακρυλικα... Λένε ότι σε 10 περίπου χρόνια οι νερομπογιες θα έχουν ξεθωριασει υπο συνθήκες φωτος δωματίου...απ οσο ξέρω μπορούμε τις σκόνες αγιογραφίας εκτός απο αυγό και ξύδι να τις ανακατέψουμε με ατλακόλ .Επισης γνωρίζω οτι τις ιδιες σκόνες τις αναμειγνύουν με λινέλαιο .Τωρα σχετικά με τις αντοχές τους ο καθένας σύμφωνα με την πείρα του κρίνει ....εγώ πάντως με κακάο κλπ δεν εχω ανακατέψει κάτι μέχρι τώρα :grin::grin::grin::grin:...εξάλλου και τα χρώματα στα σωληνάρια δεν ειναι ολα τέλεια :thinking: και πίστεψε με εχω δοκιμάσει αρκετα .Βεβαια σχετικά με λάδια δεν γνωρίζω ....γιατί κατεξοχήν χρησιμοποιώ ακρυλικά και αυγοτέμπερα καθώς και οξείδια μετάλλων για την κεραμική . Επίσης εχω χρησιμοποιήσει νερομπογιές κι εχω βάψει κεραμικό ...εδώ και πέντε χρόνια ειναι ιδιο .Μπορει να εχω αγνοια ως προς τα λάδια αλλά ως προς τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιώ πολλά χρόνια τώρα και δεν μ΄εχουν απογοητέψει :wave:

Pro_vm
23-09-08, 00:00
απ οσο ξέρω μπορούμε τις σκόνες αγιογραφίας εκτός απο αυγό και ξύδι να τις ανακατέψουμε με ατλακόλ .Επισης γνωρίζω οτι τις ιδιες σκόνες τις αναμειγνύουν με λινέλαιο .Τωρα σχετικά με τις αντοχές τους ο καθένας σύμφωνα με την πείρα του κρίνει ....εγώ πάντως με κακάο κλπ δεν εχω ανακατέψει κάτι μέχρι τώρα :grin::grin::grin::grin:...εξάλλου και τα χρώματα στα σωληνάρια δεν ειναι ολα τέλεια :thinking: και πίστεψε με εχω δοκιμάσει αρκετα .Βεβαια σχετικά με λάδια δεν γνωρίζω ....γιατί κατεξοχήν χρησιμοποιώ ακρυλικά και αυγοτέμπερα καθώς και οξείδια μετάλλων για την κεραμική . Επίσης εχω χρησιμοποιήσει νερομπογιές κι εχω βάψει κεραμικό ...εδώ και πέντε χρόνια ειναι ιδιο .Μπορει να εχω αγνοια ως προς τα λάδια αλλά ως προς τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιώ πολλά χρόνια τώρα και δεν μ΄εχουν απογοητέψει :wave:

Η βάση των λαδιών έιναι το λινέλαιο. Αντί να τα ανακατέυεις εσύ τα πάιρνεις έτοιμα.

τα φτηνά χρώματα έιπαμε έιναι πιο αραιωμένα σε χρωστική ουσία σε σχέση με τα ακριβά. Επίσης εταιρία απο εταιρία έχει διαφορά στην ποιοτητα. Τα ακριβα χρώματα ζωγραφικής έιναι πιο πυκνά σε χρωμα απο τα φτηνα και έχουν καλύτερο αποτέλεσμα αν τα χρησιμοποιήσεις αδιάλυτα. Διαλύοντας τα λίγο τα κάνεις όπως τα φτηνα...

Σας έιπα ότι τα πλαστικά για τοιχους εχω την εντύπωση ότι έιναι πολύ αραιωμένα. Οποιος ζωγραφίσει με πλαστικά ακόμα και αν αντέχουν θα αντιμετωπίσει προβλημα με την πυκνότητα χρώματος πιστεύω.... Θα βαζει χρώμα και θα έιναι σαν να έβαλε πολύ αραιωμένο χρωμα ζωγραφικής ίσως.... Αν έιναι έτσι θα χρειαστει να περνας δύο και τεις φορες το κάθε χρωμα...

Τεσπα ας δοκιμάσει κάποιος πλαστικά για τοιχους ή λαδομπογιές και ας μας πει τις εντυπωσεις του...

asxeth
10-10-08, 14:29
Η βάση των λαδιών έιναι το λινέλαιο. Αντί να τα ανακατέυεις εσύ τα πάιρνεις έτοιμα.

τα φτηνά χρώματα έιπαμε έιναι πιο αραιωμένα σε χρωστική ουσία σε σχέση με τα ακριβά. Επίσης εταιρία απο εταιρία έχει διαφορά στην ποιοτητα. Τα ακριβα χρώματα ζωγραφικής έιναι πιο πυκνά σε χρωμα απο τα φτηνα και έχουν καλύτερο αποτέλεσμα αν τα χρησιμοποιήσεις αδιάλυτα. Διαλύοντας τα λίγο τα κάνεις όπως τα φτηνα...

Σας έιπα ότι τα πλαστικά για τοιχους εχω την εντύπωση ότι έιναι πολύ αραιωμένα. Οποιος ζωγραφίσει με πλαστικά ακόμα και αν αντέχουν θα αντιμετωπίσει προβλημα με την πυκνότητα χρώματος πιστεύω.... Θα βαζει χρώμα και θα έιναι σαν να έβαλε πολύ αραιωμένο χρωμα ζωγραφικής ίσως.... Αν έιναι έτσι θα χρειαστει να περνας δύο και τεις φορες το κάθε χρωμα...

Τεσπα ας δοκιμάσει κάποιος πλαστικά για τοιχους ή λαδομπογιές και ας μας πει τις εντυπωσεις του...
γεια:wave: εχω τυχει να δοκιμασω εγω πλαστικα τοιχου και εκανα μια χαρα τη δουλεια μου.Ασε που απ'οτι καταλαβα εχουν μεγαλυτερη πυκνοτητα απο τα ακρυλικα...τουλαχιστον το λευκο εκανε ενα ωραιοτατο παχυ στρωμα που δεν μπορουσα να πετυχω με ακρυλικα.Τωρα ισως παιζει ρολο και η μαρκα :thinking: δεν ξερω.

zog
10-10-08, 16:39
γεια:wave: εχω τυχει να δοκιμασω εγω πλαστικα τοιχου και εκανα μια χαρα τη δουλεια μου.Ασε που απ'οτι καταλαβα εχουν μεγαλυτερη πυκνοτητα απο τα ακρυλικα...τουλαχιστον το λευκο εκανε ενα ωραιοτατο παχυ στρωμα που δεν μπορουσα να πετυχω με ακρυλικα.Τωρα ισως παιζει ρολο και η μαρκα :thinking: δεν ξερω.

Μήπως μπορείς να το ανεβάσεις για να το δούμε ???...:hello:

zog
10-10-08, 19:25
:wave:ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΣΕ.....ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ!!:wink:

Ναι τότε στην αρχή με είχες αφιερώσει ενα εργο σου και στην φώτο φαινόταν ότι ειχες κουτια απο μπογιές αλλα δεν ειμουν σίγουρος.....:unsure:

Τελικά ήταν ακρυλικά για τείχους ??? Μήπως μπορείς να βρείς την φώτο ??? η ήταν στο παλιό το forum ???

Pro_vm
10-10-08, 21:45

αν έχω λαθος εντυπωσεις και τελικα τα χρωματα για βαφες τοιχων είναι αποτελεσματικά και στην ζωργαφική, αυτο θα έιναι μια ευχαριστη έκπληξη... :banana:

pinelos
10-10-08, 22:03
το χρώμα τοίχου πέφτει αμέσως και ο τόνος του και η χρωματική του λάμψη! δέν έχει καμία σχέση το χρώμα που φτιάχνεις στην παλέτα με το τελικό στο έργο! εδώ καμιά φορα δέν εχει σχεση απο το λαδι ρε παιδιά! για να μήν συζητήσουμε για την αντοχή στο χρόνο που ενδέχεται σε 5 χρόνια το έργο να έχει γκριζάρει εντελώς!

peridromos
10-10-08, 22:45
το χρώμα τοίχου πέφτει αμέσως και ο τόνος του και η χρωματική του λάμψη! δέν έχει καμία σχέση το χρώμα που φτιάχνεις στην παλέτα με το τελικό στο έργο! εδώ καμιά φορα δέν εχει σχεση απο το λαδι ρε παιδιά! για να μήν συζητήσουμε για την αντοχή στο χρόνο που ενδέχεται σε 5 χρόνια το έργο να έχει γκριζάρει εντελώς!
αμάν ρε Αχιλλέα τι δογματισμός είναι αυτός. Αποκλείεται δηλαδή κάποιος να επιζητεί επίτηδες το αποτέλεσμα αυτό. Χωρίς να τα έχω δουλέψει για να είμαι σίγουρος, καταλαβαίνω οτι θα είναι αποτελεσματικότερα σε μια ξύλινη επιφάνεια (για περισσότερη σταθερότητα) όπου θέλεις να αποδώσεις πλακάτες φόρμες. Ο τόνος και η χρωματική λάμψη σε μια πλακάτη επιφάνεια, πέφτει ομοιόμορφα οπότε δεν νομίζω να επιρεάζη το τελικό αποτέλεσμα.
και το κυριότερο γιατί να μη πειραματίζεται κάποιος με οποιοδήποτε υλικό? Αυτό είναι και το ζητούμενο στο κάτω κάτω..
:hello:

pinelos
10-10-08, 22:50
αμάν ρε Αχιλλέα τι δογματισμός είναι αυτός. Αποκλείεται δηλαδή κάποιος να επιζητεί επίτηδες το αποτέλεσμα αυτό. Χωρίς να τα έχω δουλέψει για να είμαι σίγουρος, καταλαβαίνω οτι θα είναι αποτελεσματικότερα σε μια ξύλινη επιφάνεια (για περισσότερη σταθερότητα) όπου θέλεις να αποδώσεις πλακάτες φόρμες. Ο τόνος και η χρωματική λάμψη σε μια πλακάτη επιφάνεια, πέφτει ομοιόμορφα οπότε δεν νομίζω να επιρεάζη το τελικό αποτέλεσμα.
και το κυριότερο γιατί να μη πειραματίζεται κάποιος με οποιοδήποτε υλικό? Αυτό είναι και το ζητούμενο στο κάτω κάτω..
:hello:
καλά ναι εννοείτε και καλά κανει και τα δοκιμάζει όποιος θέλει! καταρχην το εχω κανει κι εγω! αλλα με αυτ΄΄ην την λογκή τότε τι υπάρχει το φόρουμ! την εμπειρία μου μεταφέρω! και μπορεί κάποιος να μήν ξέρει τον κίνδυνο τς εξαφάνισης του έργου! να μήν το μεταφέρω! οτι ειμαι λιγο δογματικός ειμαι! και ξερο κέφαλος ειμαι ****το!!!!
πάντα μου το λέγαν!

zog
13-10-08, 08:46
Τώρα που το ξαναβλέπω δεν ειναι και τόσο κακό το αποτέλεσμα αλλα φένεται ότι είναι δυκολότερο στην εφαρμογή του....:afro::afro:

Σε ευχαριστώ φίλε.....:wave:

zog
13-10-08, 12:51
Οτι θες φίλε μου εγω τα αποθήκευσα ....:afro:

peridromos
13-10-08, 12:57
δεν υπαρχει λογος διαγραφης τους
ειναι σχετικα με το θεμα
σε έχει φοβηθεί το μάτι τους..:grin::grin::grin:

eben
16-10-08, 19:36
ολα αυτα είναι φτιαγμένα με ακριλικά απλά ..

www.wallpainting.gr

ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
16-10-08, 20:14
ολα αυτα είναι φτιαγμένα με ακριλικά απλά ..

www.wallpainting.gr (http://www.wallpainting.gr)
:confused2::confused2:ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΑΠΛΑ,ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ?

amarantos
02-12-08, 22:26
ειναι το πρωτο μου ποστ...
θελω να φτιαξω κατι σε καμβα για παιδικο δωματιο... συνηθως ζωγραφιζα σε ακουαρελλα με τεμπερα... ομως νομιζω οτι δεν θα ειναι καλο και δεν θα κρατησει σε καμβα... τα ακρυλικα χρωματα ειναι καλα? πως δουλευονται? ποια η διαδικασια τους για να ζωγραφισεις σε καμβα? περνας καποιο υλικο πριν ζωγραφισεις? περνας καποιο αλλο αφου τελειωσεις? ειμαι τελειως ασχετη!:unsure:

des
02-12-08, 22:31
:welcome::welcome::welcome::welcome: μετεφερα το θεμα σου στο ηδη υπαρχον διαβασε λιγο τα προηγουμενα και περιμενε θα σου απαντησουν

amarantos
02-12-08, 22:36
:welcome::welcome::welcome::welcome: μετεφερα το θεμα σου στο ηδη υπαρχον διαβασε λιγο τα προηγουμενα και περιμενε θα σου απαντησουν

ευχαριστω! η αληθεια ειναι οτι ξεκινησα να διαβαζω το συγκεκριμενο αλλα καποια στιγμη μπερδευτηκα! ειναι και που τα θελω τα βηματα 1-1 με τη σειρα! :sarcastic:

des
03-12-08, 08:21
ευχαριστω! η αληθεια ειναι οτι ξεκινησα να διαβαζω το συγκεκριμενο αλλα καποια στιγμη μπερδευτηκα! ειναι και που τα θελω τα βηματα 1-1 με τη σειρα! :sarcastic:
οκ περιμενε λιγο και θα σου απαντησουν

asxeth
03-12-08, 11:17
θελω να φτιαξω κατι σε καμβα για παιδικο δωματιο... συνηθως ζωγραφιζα σε ακουαρελλα με τεμπερα... ομως νομιζω οτι δεν θα ειναι καλο και δεν θα κρατησει σε καμβα... τα ακρυλικα χρωματα ειναι καλα? πως δουλευονται? ποια η διαδικασια τους για να ζωγραφισεις σε καμβα? περνας καποιο υλικο πριν ζωγραφισεις? περνας καποιο αλλο αφου τελειωσεις? ειμαι τελειως ασχετη!:unsure:

:hello:Αν εχεις παρει τελαρο ετοιμο απο το εμποριο τοτε δεν χρειαζεται να περασεις τιποτα πριν ξεκινησεις ειναι ηδη περασμενο με γκεσο.Αλλιως θα πρεπει να παρεις γκεσο για ακρυλικα να περασεις καποιες στρωσεις να το αφησεις να στεγνωσει και μετα να ξεκινησεις.
Τα ακρυλικα αραιωνονται με νερο.Αφου τελειωσεις μπορεις να το αφησεις να στεγνωσει (στεγνωνουν πολυ γρηγορα) και αν θες μετα περνας βερνικι για ακρυλικα (δεν ειναι απαραιτητο) σε σπρευ θα σου συνιστουσα που ειναι πιο ευκολο.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο.

amarantos
03-12-08, 12:38
δηλαδη χρησιμοποιουνται οπως και οι τεμπερες που τις αραιωνουμε με λιγο νερο πρωτα... δεν εχω αγορασει ακομα καμβα... οταν παω να ρωτησω αν ειναι περασμενος με γκεσο? ποσο κοστιζει περιπου ενας καμβας? -θελω να συγκρινω τιμες- θελω να φτιαξω τον μικρο πριγκηπα, και μαλλον θα χρειαστω εναν ορθογωνιο γυρω στο μετρο στο υψος ή στους 70 ποντους... για να πετυχω καλυτερα το σχεδιο μπορω να εκτυπωσω πχ αυτο που εχω στο μεγεθος του καμβα και με καρμπον απο πισω να κανω αχνα ενα προσχεδιο?

ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΣ
03-12-08, 12:41
:welcome::welcome::welcome::welcome:

asxeth
03-12-08, 14:33
δηλαδη χρησιμοποιουνται οπως και οι τεμπερες που τις αραιωνουμε με λιγο νερο πρωτα... δεν εχω αγορασει ακομα καμβα... οταν παω να ρωτησω αν ειναι περασμενος με γκεσο? ποσο κοστιζει περιπου ενας καμβας? -θελω να συγκρινω τιμες- θελω να φτιαξω τον μικρο πριγκηπα, και μαλλον θα χρειαστω εναν ορθογωνιο γυρω στο μετρο στο υψος ή στους 70 ποντους... για να πετυχω καλυτερα το σχεδιο μπορω να εκτυπωσω πχ αυτο που εχω στο μεγεθος του καμβα και με καρμπον απο πισω να κανω αχνα ενα προσχεδιο?

Δεν εχουν την ιδια φιλοσοφια με τις τεμπερες παρολο που αραιωνονται και τα δυο με νερο.Στην τεμπερα τα χρωματα βγαινουν αραιωμενα πολυ ενω με τα ακρυλικα μπορεις να κανεις παχια στρωματα επανω στο καμβα αν θελεις.Η αλλη τους διαφορα ειναι οτι εδω με τα ακρυλικα δε σε νοιαζει να αφησεις κενα τα ανοιχτοχρωμα σημεια γιατι εχουν καλυπτικοτητα και μορεις να περασεις απο πανω οσες φορες θελεις (αν εχεις κανει λαθος εννοω και εχεις περασει σκουρο χρωμα και μετα θες να το ανοιξεις).
Για τον καμβα αν παρεις ετοιμο εμποριου οι διαστασεις ειναι συγκεκριμενες και σιγουρα θα ειναι περασμενο με γκεσο.Αν ομως παραγειλεις δικη σου διασταση τοτε μαλλον θα πρεπει να το περασεις εσυ με γκεσο η θα τους ρωτησεις αν ειναι περασμενο για να ξερεις τι θα κανεις.
Οσο για την αντιγραφη κανε οτι σε βολευει εσενα καλυτερα.Καντο οπως ειπες.
Τωρα για τις τιμες δεν μπορω να σου πω γιατι εγω παιρνω συνηθως καμβα με το μετρο και φτιαχνω μονη μου τα τελαρα.Παντος δεν ειναι και τοσο πολυ ακριβα.Αν παρεις ετοιμη διασταση εμποριου ειναι φθηνοτερη απο το να το παραγγειλεις.

Pro_vm
04-12-08, 14:12

στην αξιολογηση των μεσων-χρωματων ισχυει πανω κατω το εξης

Λαδια = ακρυλικα + παραμονη σε ρευστη κατασταση για ικανους χρονους που επιτρεπει ομαλη μιξη χρωματων στην επιφανεια
ακρυλικα = τεμπερα + πυκνοτητα-ένταση χρωματος + μονιμοτητα χρωματος (όταν στεχνωσει).

Δηλαδη με τα λαδια μπορέις να κανεις ότι κανεις με τα ακρυλικα και τις τεμπερες και ακόμα παραπανω, με τα ακρυλικα μπορέις να κανεις ότι κανεις με τις τεμπερες (διαλύοντας τα πολύ) και ακομα παραπανω (να δουλέυεις σε στρωματα το ένα πανω στο άλλο και με χρωμα μεγαλης χρωματικης ζωηροτητας) και με τις τεμπερες μπορεις να κανεις αυτο που ξερεις (κυριως για το λευκο και τους ανοιχτούς τονους πρεπει να χρησιμοποιεις το λευκο του χαρτιου και απο την στιγμη που θα στρωσεις ένα χρωμα στο χαρτι δεν μπορείς ουσιαστικά να το αλλαξεις σε διαφορετικό χρωμα...)

Τα ακρυλικα έιναι υδατοδιαλυτα και πρεπει να δουλευονται γρηγορα γιατί στεγνωνουν πολύ γρηγορα... Πρεπει να προσεχεις να μην στεγνωσουν πανω στα πινελα γιατι θα σου τα φουσκωσουν... (οταν στεγνωσουν δεν επαναδιαλύονται). Τα επιβραδυντικα στεγνωματος δεν κανουν και πολλά συμφωνα με την εμπειρια μου... Ο χρονος στεγνωματος εξαρταται απο το παχος του στρωματος την εταιρια του χρωματος και τις ατμοσφαιρικές συνθηκες (θερμοκρασια υγρασια) και γενικα έιναι γυρω στα πεντε λεπτα η διαρκεια που μπορέις να δουλευεις το χρωμα στον μουσαμα... (πολύ μικρος, τελείως ανεπαρκης για την δημιουργια σβησιματος και μίξης τονων). Επισης στεγνωνουν υπερβολικα γρηγορα και στην παλετα... και υπαρχουν ειδικες τεχνικες για να αντιμετωπισεις αυτο το προβλημα (παλετα καλυμενη με βρεγμενο χαρτί και ψεκασμος της αν δουλεύεις πολλές ώρες γιατι αλλιως τα χρωματα θα στερεοποιηθουν στην παλετα)...

Ο Καμβας του εμπορίου ειναι στρωμενος με γκεσο. Μπορέις αν θέλεις να στρωσεις επιπλέον στρωματα ακρυλικου γκεσο ωστε να εξαφανισεις το δοντι του καμβα... Μπελας όμως γιατι χρειαζεσαι και γυαλοχαρτο να τριψεις την επιφανεια ωστε να γινει λεια... Εχω διαπιστωσει ότι χρειαζονται 6-7 περιπου λεπτα στρωματα γκεσο για να εξαφανιστει τελείως το δοντι και αν αφαιρεσεις την αναμονή στεγνωματος του γκεσο (μιση με μία ώρα) θα σου παρει με το τριψιμο τουλαχιστον τρεις ώρες δουλειας συνολικα... Το στρωσιμο γινεται με σπατουλα (εγω χρησιμοποιω τηλεκαρτα που έιναι παρα πολύ αποτελεσματικη σαν σπατουλα). Τριψιματα στα πρωτα στρωματα (εφοσον τα κανεις πολύ λεπτα και δεν εμφανιζουν ανωμαλίες) δεν χρειαζονται... Ενα άλλο προβλημα της εξαφανισης του δοντιου του μουσαμα θα έιναι ότι μικροτερη ποσοτητα χρωματος θα μενει στο στρωμα στον λειασμενο μουσαμα κατι που μαλλον θια απαιτησει ιδιαίτερη προσοχη να μην φαινεται το απο κατω χρωμα του υποστρωματος... Θα ελεγα (αν επιμενεις στο προσθετο ακρυλικο γκέσο) να χρησιμοποιήσεις γκεσο σε μικρο μουσαμα πρωτα για να δεις τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του... Αν χρησιμοποιήσεις σκετο απροετοιμαστο πανι πρεπει οπωσδηποτε να το περασεις με γκεσο (τουλαχιστον 2- 4 στρωματα)...

STEFI
04-12-08, 18:19
δηλαδη χρησιμοποιουνται οπως και οι τεμπερες που τις αραιωνουμε με λιγο νερο πρωτα... δεν εχω αγορασει ακομα καμβα... οταν παω να ρωτησω αν ειναι περασμενος με γκεσο? ποσο κοστιζει περιπου ενας καμβας? -θελω να συγκρινω τιμες- θελω να φτιαξω τον μικρο πριγκηπα, και μαλλον θα χρειαστω εναν ορθογωνιο γυρω στο μετρο στο υψος ή στους 70 ποντους... για να πετυχω καλυτερα το σχεδιο μπορω να εκτυπωσω πχ αυτο που εχω στο μεγεθος του καμβα και με καρμπον απο πισω να κανω αχνα ενα προσχεδιο? :welcome::welcome:η τιμη του καμβα παιζει λιγο αναλογα την ποιοτητα αλλα για εναν ετοιμο τελαρωμενο στις διαστασεις που λες 10-15 ευρω και ισως λεω και πολλα,πχ προσφατα πηρα 35 επι 45 cm γυρω στα 4-5 ευρω.καλη επιτυχια!!!!

Alekaki
27-12-08, 20:49
Μancy για να βρεις τιμές θα μπεις στο ολοκληρωμένο site που είναι το www.pacoartcenter.gr/eshop.Εχει τα πάντα και μπορείς να κάνεις και τις παραγγελίες σου.Εγώ μένω στο Βόλο και τα πράγματα έρχονται σε 2 εργάσιμες.Μάλιστα πρόσφατα κατέβηκα στην Αθήνα,όπου είδα από κοντά την ποικιλία των προιόντων και φυσικά τίναξα την μπάνκα στον αέρα...

asxeth
12-10-09, 19:30
Παιδια μπορειτε να μου θυμισετε το κολπο για να μενουν τα ακρυλικα νωπα για αρκετες ωρες? Θυμαμαι οτι ειχαμε κανει αυτη τη συζητηση καποια στιγμη αλλα δεν θυμαμαι τελικα τι ειπατε:undecided:.Προσπαθω να φτιαξω μια νεκρη φυση εκ'του φυσικου και λογο καταστασης δεν μπορω να τη φτιαξω με λαδακια:sad1: αλλα δεν μπορω και να το δουλευω και πανω απο μια ωρα(και πολυ λεω) την ημερα.Με ποναει η μεση μου και αναγκαστικα σταματαω.οποτε πρεπει να βρω μια λυση με το στεγνωμα των
ακρυλικων:confused1:

zog
12-10-09, 19:34
Εαν θυμαμαι καλα Μαρία τα ψεκάζεις με νερο και τα βάζεις στο ψυγέιο το θεμα ειναι πως τα σφραγίζεις ....:thinking:

Δυστηχως δεν το εχω κάνει ποτε ...και δεν θυμαμαι ποιος το ειχε πει ..νομίζω η Καιτη:unsure:

asxeth
12-10-09, 19:45
Κι εγω κατι τετοιο θυμαμαι οτι ειχε πει η Καιτη για το ψυγειο αλλα ουτε κι εγω θυμαμαι πως τα σφραγιζεις.Καποιος αλλος ειχε πει και ενα αλλο κολπο με βρεγμενα πανια απο κατω αλλα παλι δεν θυμαμαι ακριβως γμτ μου:dash:

periplanomenos
12-10-09, 19:52
Κι εγω κατι τετοιο θυμαμαι οτι ειχε πει η Καιτη για το ψυγειο αλλα ουτε κι εγω θυμαμαι πως τα σφραγιζεις.Καποιος αλλος ειχε πει και ενα αλλο κολπο με βρεγμενα πανια απο κατω αλλα παλι δεν θυμαμαι ακριβως γμτ μου:dash:

μέχρι να βρεις τον τρόπο να μη σου στεγνώνουν βάζε λιγότερο χρώμα στην παλέτα σου..:wink:

keti
12-10-09, 19:56
Παιδια μπορειτε να μου θυμισετε το κολπο για να μενουν τα ακρυλικα νωπα για αρκετες ωρες? Θυμαμαι οτι ειχαμε κανει αυτη τη συζητηση καποια στιγμη αλλα δεν θυμαμαι τελικα τι ειπατε:undecided:.Προσπαθω να φτιαξω μια νεκρη φυση εκ'του φυσικου και λογο καταστασης δεν μπορω να τη φτιαξω με λαδακια:sad1: αλλα δεν μπορω και να το δουλευω και πανω απο μια ωρα(και πολυ λεω) την ημερα.Με ποναει η μεση μου και αναγκαστικα σταματαω.οποτε πρεπει να βρω μια λυση με το στεγνωμα των
ακρυλικων:confused1:Maraki βαλε την παλέτα σου μεσα σε ναυλον σακούλα και βαλτην στο ψυγείο ...κι εξω να την αφήσεις δηλ αν ειναι καλά σφραγισμενη δεν θα ξεραθουν τα χρωματα

keti
12-10-09, 19:58
Κι εγω κατι τετοιο θυμαμαι οτι ειχε πει η Καιτη για το ψυγειο αλλα ουτε κι εγω θυμαμαι πως τα σφραγιζεις.Καποιος αλλος ειχε πει και ενα αλλο κολπο με βρεγμενα πανια απο κατω αλλα παλι δεν θυμαμαι ακριβως γμτ μου:dash::grin: φροντισε να αγοράσεις τα ειδικα φιλμάκια και θα βρεις την ησυχία σου ...εχει σε διαφορα μεγέθη ..ακομα και παλια κουτακια απο φιλμ αν εχεις κάνουν :wink:

periplanomenos
12-10-09, 19:59
Maraki βαλε την παλέτα σου μεσα σε ναυλον σακούλα και βαλτην στο ψυγείο ..

αμα την κόψη καμιά λιγούρα το βράδυ και ανοίξει το ψυγείο θα τα περάσει για τούρτα..

keti
12-10-09, 20:02
αμα την κόψη καμιά λιγούρα το βράδυ και ανοίξει το ψυγείο θα τα περάσει για τούρτα..
:grin: δυσκολο .......

asxeth
12-10-09, 20:14
μέχρι να βρεις τον τρόπο να μη σου στεγνώνουν βάζε λιγότερο χρώμα στην παλέτα σου..:wink:
προς το παρον αυτο κανω αλλα ειναι πακετο.Καθε τρεις και λιγο να βαζω χρωμα στη παλεττα με αποσυντονιζει..

asxeth
12-10-09, 20:15

:grin: δυσκολο .......

καλα...μη το γελατε καθολου:grin::grin: ετσι οπως πειναω τελευταια και τα ακρυλικα τρωω:chew:

keti
12-10-09, 20:34
καλα...μη το γελατε καθολου:grin::grin: ετσι οπως πειναω τελευταια και τα ακρυλικα τρωω:chew::grin::grin::grin:κανε κράτει ....θα πρεπει να τα ξεφορτωθεις μετά τα κιλά

asxeth
12-10-09, 20:52
:grin::grin::grin:κανε κράτει ....θα πρεπει να τα ξεφορτωθεις μετά τα κιλά

προσπαθω...γιαυτο το εχω ρηξει στα φρουτα ,δεν ειναι ευκολο βεβαια....Αλλα απο οτι εχω ακουσει και δει μαλλον ευκολα θα τα ξεφορτωθω τα κιλα με το τρεξιμο που εχει το θεμα παιδι:injured:

στο θεμα μας ομως..θα κανω αυτο που ειπες σε περιπτωση που μου περισευει χρωμα:kissed:

zog
12-10-09, 22:34
καλα...μη το γελατε καθολου:grin::grin: ετσι οπως πειναω τελευταια και τα ακρυλικα τρωω:chew:

Μην τα τρως καλε.... :diablo: θα βγει το παιδι παρδαλό και αντε να πείσεις τον συζυγό οτι ειναι ο πατέρας του.... :grin::grin::grin:

naya
12-10-09, 23:45
ακρυλικων:confused1:

το είχε πει ο βαγγέλης κι εγώ το εφάρμοσα και έχει επιτυχία.....
εγώ βάζω χαρτιά στη παλέτα τα μουσκεύω καλά κι από πάνω βάζω αλουμινόχαρτο ή διαφανές μεμβράνη, που του έχω κάνει με καρφίτσες τρυπούλες, όχι φυσικά εκεί που θα βάλω το χρώμα γιατί θα το απορροφήσει το χαρτί, λίγο πιο πέρα....καλή ιδέα είναι αντί για παλέτα, να βρεις κανένα μπωλ με καπάκι και να το κλείνεις, τώρα για ψυγείο δεν ξέρω...θα σε γελάσω:unsure:

φόρα
13-10-09, 09:00
εγώ, έχω ξαναπεί, ότι τα διατηρώ λίγο παραπάνω με ψεκαστήρα χειρός , κάθε τόσο τα ψεκάζω με νερό, αλλά στη ρύθμιση την πολύ συμπιεσμένη ωστε να μην νερουλιάζουνε κιώλας.. και δεν βάζουμε μεγάλες ποσότητες, στάνταρ...

zog
13-10-09, 12:23
Να ρωτησω ποια ειναι η μεγαλύτερη αίτια αυτής της αποθήκευσης των ακρυλικών α) για να μην χάσετε τα χρώματα που έχετε παράγει η β) για να μην τα πετάτε άσκοπα ???

Τωρα θα μου πείτε και τα δυο εεε??? :dash:

asxeth
13-10-09, 12:45
το είχε πει ο βαγγέλης κι εγώ το εφάρμοσα και έχει επιτυχία.....
εγώ βάζω χαρτιά στη παλέτα τα μουσκεύω καλά κι από πάνω βάζω αλουμινόχαρτο ή διαφανές μεμβράνη, που του έχω κάνει με καρφίτσες τρυπούλες, όχι φυσικά εκεί που θα βάλω το χρώμα γιατί θα το απορροφήσει το χαρτί, λίγο πιο πέρα....καλή ιδέα είναι αντί για παλέτα, να βρεις κανένα μπωλ με καπάκι και να το κλείνεις, τώρα για ψυγείο δεν ξέρω...θα σε γελάσω:unsure:

μπραβο βρε ναγια τωρα το θυμηθηκα!Ευχαριστω:kissed:

εγώ, έχω ξαναπεί, ότι τα διατηρώ λίγο παραπάνω με ψεκαστήρα χειρός , κάθε τόσο τα ψεκάζω με νερό, αλλά στη ρύθμιση την πολύ συμπιεσμένη ωστε να μην νερουλιάζουνε κιώλας.. και δεν βάζουμε μεγάλες ποσότητες, στάνταρ...

αυτο το κανω κι εγω με το ψεκαστηρι.Αλλα ηθελα να δω αν μπορω νατα κρατησω για την επομενη οταν μου μενει πολυ χρωμα.
Τεσπα λιγα τα ψωμια τους:evil: μολις γεννησω θα ξαναπιασω τα αγαπημενα μου λαδακια!

asxeth
13-10-09, 12:46
Να ρωτησω ποια ειναι η μεγαλύτερη αίτια αυτής της αποθήκευσης των ακρυλικών α) για να μην χάσετε τα χρώματα που έχετε παράγει η β) για να μην τα πετάτε άσκοπα ???

Τωρα θα μου πείτε και τα δυο εεε??? :dash:

περισσοτερο το δευτερο θα ελεγα.Οταν φτιαχνω ενα χρωμα μετα το θυμαμαι για να το ξαναφτιαξω.

keti
13-10-09, 16:12

Τωρα θα μου πείτε και τα δυο εεε??? :dash:και τα δυο Ζογκ γιατι 1ον μπορει να θυμασαι πως να βγαλεις το χρωμα αλλα λιγο να σταξει παραπάνω απο το ενα χρώμα θα αλλάξει η αποχρωση και ποιος ο λόγος να παιδεύεσαι και 2ον κανεις οικονομία στα υλικά :evil: δεν ειναι καιροί να πετάμε τιποτα

ΥΓ καπου σας εχω βάλει φωτο με αυτά τα φιλμάκια αποθήκευσης ..θα τα βρειτε σε βιβλιοπωλεία η σε καταστήματα με ειδη χομπυ και ζωγραφικής .

crazy rider
29-08-10, 15:14
paidia mias kai milame g akrilika , otan einai se kamva kai tsakisoun pws mporw na to diorthwsw kapos xwris n ginei xeirotero???? m exoun anathesei thn doulia kai den tha ithela na apotixw......exw valei to thema sth selida omws den exw apantish kai einai epigon.......

ΜΑΡΙΛΙΝΑ
11-02-12, 16:51
EΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΛΥΖΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ;;ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ...

pisti
13-02-12, 08:33
EΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΛΥΖΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ;;ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ...

Υπάρχουν σπρεϊ σταθεροποιησης χρώματος σε διάφορες υφές (ματ, σατινέ και γυαλιστερό). Διαλεξε αυτό που είναι για ακρυλικά . Θα το βρεις σε όλα τα καταστημαα με είδη χόμπυ