PDA

Επιστροφή στο Forum : ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54

xristina:-
12-02-09, 23:34
Τι ντοματες? το πορτρετο σου ειναι θαυμασιο! Η δουλεια πολύ καλη! αν οπως λες το ζωγραφισες 12 χρονων ειναι εντυπωσιακο εργο για ένα τοσο μικρο παιδι! Να υποθεσω μολύβι γραφίτη σε χαρτι? Εχω και εγω 3 με μολύβι αλλα θα με κυνηγανε οι εικονιζομενες αν τα δειξω... Τι να κανω προσπαθω να παρω θαρρος αλλα τιποτα...
:grin::grin::grin: Δεν εχεις αναγκη εσυ, εισαι πολυ καλος!!! Οντως το ζωγραφισα στα 12 με ενα και μονο μολυβι. Τον γραφιτη ουτε καν τον ηξερα τοτε. Ε, για τοσο μικρη που ημουν, οντως, παραδεχομαι οτι ειναι καλο.

Pro_vm
13-02-09, 00:38
http://4.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SZMJByuDUuI/AAAAAAAAABk/nT9tgf1vjvs/s320/a_2p.JPG
Μολύβι σε χαρτι
Ημιτελες... Το σταματησα αμεσως μολις μου ειπε "Τα μουτρα μου έχουν κόπι ράιτ".

Μου αρεσει η έκφραση και η σταση και σκοπευω να το κανω με λαδια βαζοντας την κοπελα να κρατα ένα τραπουλοχαρτο... εχει ένα βλεμα παιγνιδιαρικο αλλα τα δικαιώματα προσωπου δεν μου επιτρεπουν να δειξω τα ματια...

asxeth
13-02-09, 08:48
ευχαριστω... θα κανω την θαλασσα ρεαλιστική και δεν θα σου αρεσει... :confused1:

Μαλλον:grin::grin::grin::grin:.....αλλα αυτο δεν εχει σημασια...αρκει να αρεσει σε σενα:wink:

asxeth
13-02-09, 08:51
:embarassed::embarassed::embarassed::embarassed:

ααααα δε θελω ντροπες!!!!!Ακους εκει 12 χρονων να ζωγραφιζεις ετσι:dash::dash:

Γιαυτο τωρα φτιαχνεις αριστουργηματα!!Παρεπιπτοντος η κοιμωμενη ολα τα λεφτα!!!!!!!!!!

stokos
13-02-09, 09:49
ΕΝΩ ΠΕΙΘΩ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ.

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ?

ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΕΙΘΩ Ή Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΔΡΟΜΕΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ!

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ:hello:

keti
13-02-09, 09:58
:embarassed::embarassed::embarassed::embarassed::c lap::clap:12 χρονων; τι να πω; ταλεντο απο μικρη

http://4.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SZMJByuDUuI/AAAAAAAAABk/nT9tgf1vjvs/s320/a_2p.JPG
Μολύβι σε χαρτι
Ημιτελες... Το σταματησα αμεσως μολις μου ειπε "Τα μουτρα μου έχουν κόπι ράιτ".

Μου αρεσει η έκφραση και η σταση και σκοπευω να το κανω με λαδια βαζοντας την κοπελα να κρατα ένα τραπουλοχαρτο... εχει ένα βλεμα παιγνιδιαρικο αλλα τα δικαιώματα προσωπου δεν μου επιτρεπουν να δειξω τα ματια...το εχει η τυχη σου φαινεται ...πολυ καλο παντως Γιατι τραπουλοχαρτο; :grin:

pinelos
13-02-09, 10:34
ρε παιδια πάτε καλά? νομιζω οτι μιλάω σε ανθρώπους που δεν χρειαζεται να τα λεω και να τα ξαναλέω!!!! ειπα εγω οτι νομιζω η οτι δεν ειμαι σιγουρος η ίσως η κατι τετοιο? ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ! δεν εχουν κανενα δικαιωμα πανω στο εργο σας τελος! δεν μπορουν να κανουν τιποτα οσο αναφορα τα πορταιτα παντα! ακομα και να τους εχετε προσθεσει κερατα που να καταλιγουν στα κερατα του μπους και να κανουν ασεμνες πραξεις! το συνταγμα το λεει καθαρα η τεχνη και η παιδεια ειναι ελευθερη και προστατευεται! απαγορευεται καθε ειδους λογοκρισια!
και για να τελειωνουμε! για της φωτογραφιες των τοπιων η οτιδηποτε απο ηδη γνωστα εργα δεν τα απαγορευει κνεις αλλα δεν ειναι τιμιο ουτε και δεοντολογικα σωστο! αλλα μεχρι εκει! δεν νομιζω οτι εχετε σκοπο να τα εκθεσετε στην tate modern ουτε στο moma οπότε κοιμηθητε νορμάλ!

asxeth
13-02-09, 10:53
ρε παιδια πάτε καλά? νομιζω οτι μιλάω σε ανθρώπους που δεν χρειαζεται να τα λεω και να τα ξαναλέω!!!! ειπα εγω οτι νομιζω η οτι δεν ειμαι σιγουρος η ίσως η κατι τετοιο? ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ! δεν εχουν κανενα δικαιωμα πανω στο εργο σας τελος! δεν μπορουν να κανουν τιποτα οσο αναφορα τα πορταιτα παντα! ακομα και να τους εχετε προσθεσει κερατα που να καταλιγουν στα κερατα του μπους και να κανουν ασεμνες πραξεις! το συνταγμα το λεει καθαρα η τεχνη και η παιδεια ειναι ελευθερη και προστατευεται! απαγορευεται καθε ειδους λογοκρισια!
και για να τελειωνουμε! για της φωτογραφιες των τοπιων η οτιδηποτε απο ηδη γνωστα εργα δεν τα απαγορευει κνεις αλλα δεν ειναι τιμιο ουτε και δεοντολογικα σωστο! αλλα μεχρι εκει! δεν νομιζω οτι εχετε σκοπο να τα εκθεσετε στην tate modern ουτε στο moma οπότε κοιμηθητε νορμάλ!

ωχχχ τα πηρε αγρια τωρα:diablo::diablo::diablo::diablo:

pinelos
13-02-09, 11:01
ωχχχ τα πηρε αγρια τωρα:diablo::diablo::diablo::diablo:
εμα νομιζω οτι λεω κατι για να βοηθησω και ενω νομιζω οτι τελειωνει εκει! μπενω μεσα και βλεπω κατι κουλα τυπου τα δικαιωματα του προσώπου κλπ! δλδ αν ειναι δυνατον! εφημερίδες δεν πέρνετε? ο γελειογράφος περνει δικαιωμα απο τον πολιτικο για να τον ξεφτιλήσει? οχι δέν περνει! απο την στιγμη που η εργασια ειναι δική σου τελειώσε! ο ντεγκά δλδ επερνε αδεια απο καθε μπαλαρινα ξεχωριστα! και εσυ οτν ζωγραφηζεις την ακρόπολη πρεπει να παρεις αδεια απο τον ικτινο και τον καλλικράτη και απο την δεκαωχτουρα που στεκεται αριστερα και κουτσουλαει το κεφάλι του γιαπωνεζου και μετα να παρεις αδεια απο τον γιαπωνέζο που η κουτσουλιά επεσε πάνω του! ειναι ποτε δυνατον! απο την στιγμη που το εργο ειναι δικο σου τελος το κανεις οτι θέλεις! εγω βάζω ανθ΄ρωπους να μου ποζάρουν και μετα δεν τους επιτρέπω καν να το αγοράσουν γιατι θελω να το κάνω οτι γουστάρω ειναι δικο μου το εργο και το κανω οτι θελω! οταν κανεις ενα τοπίο δλδ πρεπει να ζητησεις δικαιώματα απο τα ψαρια και επειδη τα ψαρια ανοικουν στο αιγαιο να παρεις αδεια απο το πολλεμικο ναυτικο!

asxeth
13-02-09, 11:33

ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΕΙΘΩ Ή Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?

ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΔΡΟΜΕΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ!

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ:hello:

κοιτα να δεις..εγω που μου καθισα χθες για με ζωγραφισω:flirt: ...εσπασε ο καθρεπτης:hysteria::hysteria::dash::dash::dash:αντ ε βγαλε ακρη τωρα. Ειναι σαν να μου λεει ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ:sad1::sad1::sad1:και τωρα εγω τι κανω μου λες?????
και θα εχω και 7 χρονια γρουσουζια κι απο πανω!!!

stokos
13-02-09, 12:16
ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΞΥΛΙΝΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ!

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΜΗΝΥΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΩΣ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ?:slider:

peridromos
13-02-09, 12:25

τυχερός είσαι. Σε μένα συμβαίνει το αντίθετο..

zog
Φανταστείτε τι δικαιώματα θα έπρεπε να πληρώσουν όσοι φωτογραφίζουν τραγουδιστες, ηθοποιούς και τα δημοσιέυουν στο facebook και γενικά στο Internet...:injured:

peridromos

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΜΗΝΥΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΩΣ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Η πόρτα?:confused1:

stokos
13-02-09, 12:36
[quote=peridromos;409143]τυχερός είσαι. Σε μένα συμβαίνει το αντίθετο..

ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!?:confused1:

ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΟΔΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

keti
13-02-09, 14:56
εμα νομιζω οτι λεω κατι για να βοηθησω και ενω νομιζω οτι τελειωνει εκει! μπενω μεσα και βλεπω κατι κουλα τυπου τα δικαιωματα του προσώπου κλπ! δλδ αν ειναι δυνατον! εφημερίδες δεν πέρνετε? ο γελειογράφος περνει δικαιωμα απο τον πολιτικο για να τον ξεφτιλήσει? οχι δέν περνει! απο την στιγμη που η εργασια ειναι δική σου τελειώσε! ο ντεγκά δλδ επερνε αδεια απο καθε μπαλαρινα ξεχωριστα! και εσυ οτν ζωγραφηζεις την ακρόπολη πρεπει να παρεις αδεια απο τον ικτινο και τον καλλικράτη και απο την δεκαωχτουρα που στεκεται αριστερα και κουτσουλαει το κεφάλι του γιαπωνεζου και μετα να παρεις αδεια απο τον γιαπωνέζο που η κουτσουλιά επεσε πάνω του! ειναι ποτε δυνατον! απο την στιγμη που το εργο ειναι δικο σου τελος το κανεις οτι θέλεις! εγω βάζω ανθ΄ρωπους να μου ποζάρουν και μετα δεν τους επιτρέπω καν να το αγοράσουν γιατι θελω να το κάνω οτι γουστάρω ειναι δικο μου το εργο και το κανω οτι θελω! οταν κανεις ενα τοπίο δλδ πρεπει να ζητησεις δικαιώματα απο τα ψαρια και επειδη τα ψαρια ανοικουν στο αιγαιο να παρεις αδεια απο το πολλεμικο ναυτικο!:grin::grin::grin: ωραιο αυτο με τα ψαρια :grin::grin::grin: Αχιλλεα η λεξη κλειδι εδω ειναι οτι βαζεις ανθρωπους να ποζαρουν ..ειτε επι πληρωμη ειτε χωρις ...ξερουν απο την αρχη οτι δεν εχουν δικαιωμα στο εργο η στην διαθεση του . Τωρα δικαιωμα του καλλιτεχνη να φτιαξει καποιον με κερατα πχ αλλα και δικαιωμα του εικονιζομενου να διαμαρτυρηθει ενδικως αν νομιζει οτι θίγεται . Ποια ελευθερια στην τεχνη; :unsure:

ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ?:slider::grin::grin::grin::grin::grin::grin:ε γω παντως θα αλλαζα την πορτα και την ζωγραφισμενη θα την εκανα διακοσμηση μεσα στο σπιτι ..για να μαθεις αλλη φορα να ζωγραφιζεις πορτες :tongue1:

Η πόρτα?:confused1::grin::grin::grin::grin::grin:

stavroula1
13-02-09, 16:06

Θα την γύριζα ανάποδα...με την ζωγραφιά προς τα μέσα, (αν ήταν καλή η ζωγραφιά φυσικά...) :whistle::whistle:

mira
13-02-09, 20:16
τυχερός είσαι. Σε μένα συμβαίνει το αντίθετο..
εγω εγω...:kissed::kissed::girl:
η πρωτη κ η τυχερη!
στοκε εσυ μην ζηλευεις,ασε να παρει κ κανας αλλος σειρα!:hooray:

Pro_vm
14-02-09, 00:24
εμα νομιζω οτι λεω κατι για να βοηθησω και ενω νομιζω οτι τελειωνει εκει! μπενω μεσα και βλεπω κατι κουλα τυπου τα δικαιωματα του προσώπου κλπ! δλδ αν ειναι δυνατον! εφημερίδες δεν πέρνετε? ο γελειογράφος περνει δικαιωμα απο τον πολιτικο για να τον ξεφτιλήσει? οχι δέν περνει! απο την στιγμη που η εργασια ειναι δική σου τελειώσε! ο ντεγκά δλδ επερνε αδεια απο καθε μπαλαρινα ξεχωριστα! και εσυ οτν ζωγραφηζεις την ακρόπολη πρεπει να παρεις αδεια απο τον ικτινο και τον καλλικράτη και απο την δεκαωχτουρα που στεκεται αριστερα και κουτσουλαει το κεφάλι του γιαπωνεζου και μετα να παρεις αδεια απο τον γιαπωνέζο που η κουτσουλιά επεσε πάνω του! ειναι ποτε δυνατον! απο την στιγμη που το εργο ειναι δικο σου τελος το κανεις οτι θέλεις! εγω βάζω ανθ΄ρωπους να μου ποζάρουν και μετα δεν τους επιτρέπω καν να το αγοράσουν γιατι θελω να το κάνω οτι γουστάρω ειναι δικο μου το εργο και το κανω οτι θελω! οταν κανεις ενα τοπίο δλδ πρεπει να ζητησεις δικαιώματα απο τα ψαρια και επειδη τα ψαρια ανοικουν στο αιγαιο να παρεις αδεια απο το πολλεμικο ναυτικο!

βρε Αχιλλεα εγω συμφωνω μαζι σου και έτσι νομιζω ότι είναι... Αλλα αν μου πουν αυτες ότι τους χαλασε το προξενιο επειδη δημοσιευσα τα πορτρετα τους και μου ζητανε και τα ρεστα, τι να πω εγω?

(ειναι γνωστες μου και γι αυτο σεβομαι την τελειως παράλογη απαγορευση της δημοσιευσης... Δεν θελω να παρεξηγηθούμε και τους κανω το χατηρι... Το πορτρετα βεβαια τα ζητησαν αυτες και αυτες έστειλαν τις φωτο αλλα δεν θελουν μαλλον να δειξουν στο ευρυ κοινο ότι ποζάρουν στον καθε τελείως άσημο ζωγραφο :grin:... )

Pro_vm
14-02-09, 00:49
Η κοπελα με την τουλιπα...
Λαδι σε μουσαμαδοζαρτο... διαστασεις δεν μετρησα περιπου 42 εκ. πρεπει να έιναι το υψος...

Αυτή την έκανα το 1983! την βρηκα τφετος την πρωτοχρονια(καπου πεταγμενο΄΄ηταν)... Πρεπει να ειναι η δευτερη μου ελαιογραφια... (τρεις πρεπει να έκανα όλες κι όλες πριν τα παρατησω...) ξαναέπιασα το 1992-93 με λιγες ακουαρελες και καποια πορτρετα με μολυβι σταματησα και ξαναέπιασα την ζωγραφικη περυσι τον Μαιο...

Αυτο που μου εκανε εντυπωσηέι ειναι η χρονολογια... πήγαινα σχολιο τοτε... ηξερα ότι το ειχα ζωγραφισει αλλα δεν θυμομουν ποτε... Αυτο το εργο με στεναχωρησε... λυπηθηκα που τα παρατησα... ποτε δεν υπολογισα την ζωγραφικη έστω και σαν χομπι...
http://2.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SY42Mj4zo4I/AAAAAAAAABE/TH5UmJMDQBw/s320/my1983.jpg

για μεγαλυτερο πατηστε εδω...
http://2.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SY42Mj4zo4I/AAAAAAAAABE/TH5UmJMDQBw/s1600/my1983.jpg

θυμαμαι που της έκανα δυο εκφρασεις, την αριστερη και την δεξια... ξεκινησε σαν ατυχημα αλλα μου άρεσε και το προχωρησα... Τοτε δεν έιχα ιδεα ότι μπορουσα να το περασω δευτερο χρωμα να γινει καλυτερο...

Μην με αρχισετε στα ζαρζαβατικα... ειπαμε τοτε δεν ειχα ιδεα απο ζωγραφικη... μηπως τωρα έχω?

υ.γ. ευτυχως αυτη δεν έχει φατσα ραιτς περιορισμους...

Pro_vm
14-02-09, 01:23
το εχει η τυχη σου φαινεται ...πολυ καλο παντως Γιατι τραπουλοχαρτο; :grin:

Το κρυφο χαρτι :grin: τι χαρτι είναι αυτο ποιος ξερει... :confused1:

Και γιατι όχι? νομιζω ταιριαζει την έκφραση... το βρισκω καλυτερο σαν πινακα απο σκετο πορτρετο...

pinelos
14-02-09, 07:50
βρε Αχιλλεα εγω συμφωνω μαζι σου και έτσι νομιζω ότι είναι... Αλλα αν μου πουν αυτες ότι τους χαλασε το προξενιο επειδη δημοσιευσα τα πορτρετα τους και μου ζητανε και τα ρεστα, τι να πω εγω?

(ειναι γνωστες μου και γι αυτο σεβομαι την τελειως παράλογη απαγορευση της δημοσιευσης... Δεν θελω να παρεξηγηθούμε και τους κανω το χατηρι... Το πορτρετα βεβαια τα ζητησαν αυτες και αυτες έστειλαν τις φωτο αλλα δεν θελουν μαλλον να δειξουν στο ευρυ κοινο ότι ποζάρουν στον καθε τελείως άσημο ζωγραφο :grin:... )

αλλο αυτο και αλλο αυτα περι δικαιωμάτων προσώπου! αυτο που λες ειναι δεκτο! εγω βεβαια επειδη ειμαι ξεροκέφαλος δεν θα τους εκανα το χατίρι!!! ειδικα απο την στιγμη που αυτές δώσαν της φωτογραφίες! εγω απο την αρχη που θα ζωγραφήσω καποιον ξερει οτι δεν μα μου σου ξου του! ουτε κοψε απο δώ και ραψε απο κει! ειμαστε ξηγημένοι οτι δεν ειμαι ο φουστάνος και πως οτι μου την βαρέσει μπορει να το τονίσω λιγω παραπάνω η και καθόλου!ειναι επιλογή μου να γινει όπως ακριβως ειναι απέναντι μου η για της αναγκες του πινακα να αλλάξω πράγματα!

keti
14-02-09, 11:33
Η κοπελα με την τουλιπα...
Λαδι σε μουσαμαδοζαρτο... διαστασεις δεν μετρησα περιπου 42 εκ. πρεπει να έιναι το υψος...

Αυτή την έκανα το 1983! την βρηκα τφετος την πρωτοχρονια(καπου πεταγμενο΄΄ηταν)... Πρεπει να ειναι η δευτερη μου ελαιογραφια... (τρεις πρεπει να έκανα όλες κι όλες πριν τα παρατησω...) ξαναέπιασα το 1992-93 με λιγες ακουαρελες και καποια πορτρετα με μολυβι σταματησα και ξαναέπιασα την ζωγραφικη περυσι τον Μαιο...

Αυτο που μου εκανε εντυπωσηέι ειναι η χρονολογια... πήγαινα σχολιο τοτε... ηξερα ότι το ειχα ζωγραφισει αλλα δεν θυμομουν ποτε... Αυτο το εργο με στεναχωρησε... λυπηθηκα που τα παρατησα... ποτε δεν υπολογισα την ζωγραφικη έστω και σαν χομπι...
http://2.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SY42Mj4zo4I/AAAAAAAAABE/TH5UmJMDQBw/s320/my1983.jpg

για μεγαλυτερο πατηστε εδω...
http://2.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SY42Mj4zo4I/AAAAAAAAABE/TH5UmJMDQBw/s1600/my1983.jpg

θυμαμαι που της έκανα δυο εκφρασεις, την αριστερη και την δεξια... ξεκινησε σαν ατυχημα αλλα μου άρεσε και το προχωρησα... Τοτε δεν έιχα ιδεα ότι μπορουσα να το περασω δευτερο χρωμα να γινει καλυτερο...

Μην με αρχισετε στα ζαρζαβατικα... ειπαμε τοτε δεν ειχα ιδεα απο ζωγραφικη... μηπως τωρα έχω?

υ.γ. ευτυχως αυτη δεν έχει φατσα ραιτς περιορισμους...για δευτερη ελαιογραφια καλη ειναι . Δεν μπορω να το δω πιο μεγαλο ...δεν ανοιγει η σελιδα . Το φοντο κατι θέλει για να διακρινονται τα μαλλια και ο ωμος να ειναι πιο φυσικος . Στα χαρακτηριστικα του προσωπου η μυτη θελει κατι τις . Παντως δεν επρεπε να σταματησεις την ζωγραφικη .Εχεις ταλεντο

Pro_vm
14-02-09, 19:08
για δευτερη ελαιογραφια καλη ειναι . Δεν μπορω να το δω πιο μεγαλο ...δεν ανοιγει η σελιδα .

εγω το βλεπω... για δες και εδω...

http://2.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SY42Mj4zo4I/AAAAAAAAABE/TH5UmJMDQBw/s1600-h/my1983.jpg

χαλια βρισκω ότι ειναι... ήμουν μικρος... αν και πολλοι λενε ότι ζωγραφιζουν ηθελημενα με τετοιες αποκλισεις εγω δεν μπορω να πω ότι επεδιωξα αυτο το αποτελεσμα...

zog
14-02-09, 22:05
Εγω νομίζω οτι το τέλειωσα εσείς τι λέτε ??? :

http://img511.imageshack.us/img511/4140/athgeo1up4.th.jpg (http://img511.imageshack.us/my.php?image=athgeo1up4.jpg)

Βαγγέλη να σε ρωτήσω κάτι βέβαια εαν θές απαντάς

Είσαι αυτοδίδακτός ή την έχεις σπουδάσει την ζωγραφική γιατι εαν ειναι το πρώτο πραγματικα είσαι ταλεντάρα ...:confused2::confused2:

rosi
14-02-09, 22:45
Ζογκ, να μιλήσω και εγώ μολονότι δεν είμαι ειδικός; Το αγοράκι μου αρέσει πάρα πολύ, νομίζω ότι το έχεις πετύχει... Στο κοριτσάκι νομίζω ότι έπρεπε να μαλακώσεις λίγο τα χαρακτηριστικά του προσώπου, είναι λίγο άγρια... Δεν ξέρω όμως πώς ακριβώς γίνεται αυτό, με φωτεινά σημεία και σκιές ας πούμε; Θα σου απαντήσουν και οι υπόλοιποι να μάθω κι εγώ :flirt:

Τα παιδάκια σου είναι; Να τα χαίρεσαι!!!

zog
15-02-09, 00:11
Έχεις δίκιο Rozi το πάλεψα πολύ αυτό αλλα δεν τα κατάφερα.... :sad1:

Δεν ξέρω πως να το κάνω αυτο που λές ... αλλαξα σκιές ..αλλαξα χρωματισμούς αλλα τίποτα....:sad1:

naya
15-02-09, 00:43
βαγγέλη.......εκτός των άλλων, μου αρέσει τρελά η εκφραστικότητα των ματιών...κάτι λέει η κοπελιά μόνο με τα μάτια...αλλά δεν μπορώ να το πιάσω ακριβώς (naya εδώ)
α....και φυσικά υπερμοντέρνο λουκ:grin:

zog ..... νομίζω ότι πρέπει να παίξεις λίγο με τις σκιές....πολύ φλατ το βλέπω....δεν ξέρω κιόλας ίσως να λέω και βλακείες:embarassed::embarassed:

Pro_vm
15-02-09, 01:35
Εγω νομίζω οτι το τέλειωσα εσείς τι λέτε ??? :

http://img511.imageshack.us/img511/4140/athgeo1up4.th.jpg (http://img511.imageshack.us/my.php?image=athgeo1up4.jpg)

Βαγγέλη να σε ρωτήσω κάτι βέβαια εαν θές απαντάς

Είσαι αυτοδίδακτός ή την έχεις σπουδάσει την ζωγραφική γιατι εαν ειναι το πρώτο πραγματικα είσαι ταλεντάρα ...:confused2::confused2:

Για το εργο... ειναι εμφανεις καποιες αποκλισεις στο σχεδιο (δεν ειναι ακριβως έτσι τα προσωπα) και το χρωμα ειναι χαλια... Λειπουν οι εντασεις του φωτος και της σκιας στα προσωπα που θα αναδειξοιυν ενα ρεαλιστικο πορτρετο. Δεν εχουν τοση σημασια τα ακριβη χρωματα που θα χρησιμοποιήσεις αλλα οι διαφορες φωτεινοτητας μεταξυ των χρωματων κατα την γνωμη μου... Φαινεται δουλεια με ακρυλικα... αν ειναι ετσι σταματα πια αυτα τα χρωματα... δεν λεω έχουν πλεονεκτηματα αλλα... στεγνωνουν πολύ γρηγορα... το πλεονεκτημα τους να στεγνωνουν πολύ γρηγορα ειναι και το μειονεκτημα τους. Δεν θα καταφςρεις ποτε με ακρυλικα να να αναμειξεις δυο τονους ή δυο χρωματα στον καμβα φτιαχνοντας μια ομαλη μεταβαση απο το ένα στο άλλο... Θα αναγκαστεις να δουλεψεις με πολλά στρωματα πολύ αραιωμενου χρωματος ώστε να πετυχεις το ομαλο σβησιμο... Ακομα και αν το πετυχεις (ειναι δυσκολο) δεν αξιζει τον κοπο...

Με τα λαδια λογω ότι παραμενουν ρευστα για πολλες ώρες μεχρι και μερες μπορεις να κανεις πολύ ευκολα τα σβησιματα των χρωματων πραγμα απαραιτητο για ρεαλιστικα πορτρετα... Το μειονεκτημα τους ειναι ότι αργουν παρα πολύ να στεγνωσουν. Θα μπορεις να ξαναδουλεψεις με τον πινακα σε 4-5 μερες στην περιπτωση που θα χρησιμοποιήσεις στεγνωτικα...

Η γνωμη μου ειναι να χρησιμοποιεις λαδια ή οποιο χρωμα παραμενει ρευστο για τουλαχιστον 4 ωρες. Για ρεαλιστικα εργα να χρησιμοποιεις λειο καμβα και πολλα στρωματα χρωματος. Το δοντι του καμβα δεν επιτρεπει σε εργα μικρων διαστασεων να στρωσει το χρωμα καλα.. το διασκοπριζουμν ελαφρα οι ίνες του υφασματος (μιλαω για έργα που απαιτουν λεπτομερεια ενος χιλιοστου)...

ναι αυτοιδακτος ειμαι και μαλιστα δεν μπορω να πω ότι εχω ασχοληθει με ζωγραφικη.. Σε ορισμενους τομεις καποιοι δειχνουν να τα καταφερνουν καλυτερα απο τον μεσο όρο αλλα δεν ξερω αν ειμαι εγω τετοιο άτομο... στο να αντιγραφω φωτογραφιες παντως εχω διαπιστωσει ότι τα παω καλυτερα απο τον μεσο όρο. Στο ερωτημα αν θα καθησω να μαθω τα διακοσια και τοσα κοκαλα και τους δεν ξερω ποσους μυες του ανθρωπου και το πως κινουνται και πως λειτουργουν για να μπορω να ζωγραφισω μονο με την γνωση ανθρωπινο σωμα δεν νομιζω ότι θα εχω το επιμονη να το κανω... Το ίδιο με όλα τα αλλα ζωραφικα θεματα... βαριεμαι την μελετη... ετσι δεν σκοπευω να μελετησω σοβαρα και σε βαθος όσο βολεύομαι με τις φωτογραφιες...

Pro_vm
15-02-09, 01:56
βαγγέλη.......εκτός των άλλων, μου αρέσει τρελά η εκφραστικότητα των ματιών...κάτι λέει η κοπελιά μόνο με τα μάτια...αλλά δεν μπορώ να το πιάσω ακριβώς (naya εδώ)
α....και φυσικά υπερμοντέρνο λουκ:grin:

Αν εννοείς το πορτρετο με την τουλιπα ειναι παρα πολλά τα χρονια που το έχω κανει και δεν θυμαμαι αν ηθελα να ειναι έτσι ή ήταν ατυχημα... Νομιζω ηταν ενας συνδυασμος αποτυχιών και επιλογων... Ηταν το πρωτο πορτρετο με χρωμα... αυτο που λες με τα ματια ήταν παντως ηθελημενο το ενα ματι να δειχνει πιο θυμωμενο και το άλλο πιο ηρεμο γλυκο...

15-02-09, 02:09

κατσ καλα που θα μας ζωγραφισεις και την πορτα τωρα. Εδω δεν μπορεις να καταφερεις τα μοντελα που σου καθονται. Η πορτα σου ποζαρε???? Πως τη ζωγραφιζεις, ε? :grin::grin::grin:
Αλλα για να απαντησω ως προς την εκβαση της υποθεσεως, το συγκεκριμενο υποκειται σε αλλο νομοθετικο πλαισιο ( φθορα ξενης περιουσιας). Ενοχος ο καλλιτεχνης :whip::whip::whip:. Δεν αφορα την κλοπη πνευματικων δικαιωματων. Οποτε στοκε μου, αν η ζωγραφικη σου αξιζει, μπορω να σου στειλω σε πμ την διευθυνση μου. Εχω μια ωραιοτατη ξυλινη πορτα :whistle::whistle::whistle:
Υ.Γ. ελπιζω να μην ζωγραφιζεις μονοχρωμα συμβολα με μαυρο σπρευ :evil::evil::evil::evil:

15-02-09, 02:13
Pro_vm (http://www.hobby.gr/forum/member.php?u=4268) (Βαγγελη σε λενε)? μου αρεσε πολυ η διπλη εκφραση της κοπελας με την τουλιπα. Τωρα που γνωριζεις τα περι στρωματων χρωματος θα μπορουσες να την τελειοποιησεις. Ειναι πολυ καλο :afro:

15-02-09, 02:34
ααααα δε θελω ντροπες!!!!!Ακους εκει 12 χρονων να ζωγραφιζεις ετσι:dash::dash:

Γιαυτο τωρα φτιαχνεις αριστουργηματα!!Παρεπιπτοντος η κοιμωμενη ολα τα λεφτα!!!!!!!!!!
Σ' ευχαριστω πολυ πολυ πολυ :kissed::kissed::kissed:

zog
15-02-09, 10:48
Για το εργο... ειναι εμφανεις καποιες αποκλισεις στο σχεδιο (δεν ειναι ακριβως έτσι τα προσωπα) και το χρωμα ειναι χαλια... Λειπουν οι εντασεις του φωτος και της σκιας στα προσωπα που θα αναδειξοιυν ενα ρεαλιστικο πορτρετο. Δεν εχουν τοση σημασια τα ακριβη χρωματα που θα χρησιμοποιήσεις αλλα οι διαφορες φωτεινοτητας μεταξυ των χρωματων κατα την γνωμη μου... Φαινεται δουλεια με ακρυλικα... αν ειναι ετσι σταματα πια αυτα τα χρωματα... δεν λεω έχουν πλεονεκτηματα αλλα... στεγνωνουν πολύ γρηγορα... το πλεονεκτημα τους να στεγνωνουν πολύ γρηγορα ειναι και το μειονεκτημα τους. Δεν θα καταφςρεις ποτε με ακρυλικα να να αναμειξεις δυο τονους ή δυο χρωματα στον καμβα φτιαχνοντας μια ομαλη μεταβαση απο το ένα στο άλλο... Θα αναγκαστεις να δουλεψεις με πολλά στρωματα πολύ αραιωμενου χρωματος ώστε να πετυχεις το ομαλο σβησιμο... Ακομα και αν το πετυχεις (ειναι δυσκολο) δεν αξιζει τον κοπο...

Με τα λαδια λογω ότι παραμενουν ρευστα για πολλες ώρες μεχρι και μερες μπορεις να κανεις πολύ ευκολα τα σβησιματα των χρωματων πραγμα απαραιτητο για ρεαλιστικα πορτρετα... Το μειονεκτημα τους ειναι ότι αργουν παρα πολύ να στεγνωσουν. Θα μπορεις να ξαναδουλεψεις με τον πινακα σε 4-5 μερες στην περιπτωση που θα χρησιμοποιήσεις στεγνωτικα...

Η γνωμη μου ειναι να χρησιμοποιεις λαδια ή οποιο χρωμα παραμενει ρευστο για τουλαχιστον 4 ωρες. Για ρεαλιστικα εργα να χρησιμοποιεις λειο καμβα και πολλα στρωματα χρωματος. Το δοντι του καμβα δεν επιτρεπει σε εργα μικρων διαστασεων να στρωσει το χρωμα καλα.. το διασκοπριζουμν ελαφρα οι ίνες του υφασματος (μιλαω για έργα που απαιτουν λεπτομερεια ενος χιλιοστου)...

ναι αυτοιδακτος ειμαι και μαλιστα δεν μπορω να πω ότι εχω ασχοληθει με ζωγραφικη.. Σε ορισμενους τομεις καποιοι δειχνουν να τα καταφερνουν καλυτερα απο τον μεσο όρο αλλα δεν ξερω αν ειμαι εγω τετοιο άτομο... στο να αντιγραφω φωτογραφιες παντως εχω διαπιστωσει ότι τα παω καλυτερα απο τον μεσο όρο. Στο ερωτημα αν θα καθησω να μαθω τα διακοσια και τοσα κοκαλα και τους δεν ξερω ποσους μυες του ανθρωπου και το πως κινουνται και πως λειτουργουν για να μπορω να ζωγραφισω μονο με την γνωση ανθρωπινο σωμα δεν νομιζω ότι θα εχω το επιμονη να το κανω... Το ίδιο με όλα τα αλλα ζωραφικα θεματα... βαριεμαι την μελετη... ετσι δεν σκοπευω να μελετησω σοβαρα και σε βαθος όσο βολεύομαι με τις φωτογραφιες...

Βαγγέλη σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου .
Πλέον έχω καταλάβει την διαφορά μεταξύ ακρυλικών και λαδιών αλλα δυστηχώς δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα λάδια. Θέλουν τον δικό τους χώρο και αυτόν δεν τον έχω αρα δεν τα υπολογίζω καθόλου προς το παρόν.
Το έχω καταλάβει πόσο δύσκολα είναι να φτιάχνεις πορταίτα με τα ακρυλικά αλλα έχω καταλάβει ότι εάν το προσπαθήσεις πολύ και εάν το θές να είναι ρεαλιστικο, θα είναι καλλίτερο από αυτό των λαδιών γενικά, αλλα είναι πάρα πολύ δύσκολο … κοπιαστικό και βαρετό θα έλεγα.
Εμένα όμως δεν με ανδιαφέρει το ρεαλιστικό πολύ αρα θα πρεπει να βρώ κάποιο άλλο τρόπο να ζωγραφίζω ανθρώπους ίσως αυτό που κάνει ο Αχιλλέας να είναι πιο έυκολο να ζωγραφίζω με τα ακρυλικά λέω εγω τώρα.

Οσον αφορά τώρα τον πίνακα που έχω ποστάρει με τα παιδια λές να αυξήσω τις αντιθέσεις ????

:wave:

keti
15-02-09, 11:25
Πλέον έχω καταλάβει την διαφορά μεταξύ ακρυλικών και λαδιών αλλα δυστηχώς δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα λάδια. Θέλουν τον δικό τους χώρο και αυτόν δεν τον έχω αρα δεν τα υπολογίζω καθόλου προς το παρόν.
Το έχω καταλάβει πόσο δύσκολα είναι να φτιάχνεις πορταίτα με τα ακρυλικά αλλα έχω καταλάβει ότι εάν το προσπαθήσεις πολύ και εάν το θές να είναι ρεαλιστικο, θα είναι καλλίτερο από αυτό των λαδιών γενικά, αλλα είναι πάρα πολύ δύσκολο … κοπιαστικό και βαρετό θα έλεγα.
Εμένα όμως δεν με ανδιαφέρει το ρεαλιστικό πολύ αρα θα πρεπει να βρώ κάποιο άλλο τρόπο να ζωγραφίζω ανθρώπους ίσως αυτό που κάνει ο Αχιλλέας να είναι πιο έυκολο να ζωγραφίζω με τα ακρυλικά λέω εγω τώρα.

Οσον αφορά τώρα τον πίνακα που έχω ποστάρει με τα παιδια λές να αυξήσω τις αντιθέσεις ????

:wave:Zog απο την λιγη πειρα που εχω στην αγιογραφια ..νομιζω οτι πρεπει να κανεις αραια χρωματα ενδιαμεσα απο τις στρωσεις των χρωματων ουτως ωστε να στρωνει καλα το ενα χρωμα με το αλλο .Το αγορακι το πετυχες καλυτερα απο το κοριτσακι .Νομιζω οτι πρεπει να τον δουλεψεις κι αλλο τον πινακα . Προσπαθησε οι πινελιες σου να εχουν την καταλληλη φορα ουτως ωστε να αποδωσεις καλυτερα τον ογκο .Πχ ο λαιμος και η μυτη στο αγορι ειναι αφυσικα . Δεν νομιζω οτι φταινε τα ακρυλικα τοσο ..γιατι κι εμεις στην αγιογραφια δουλευουμε με αυτοτεμπερα και τους ογκους τους καταφερνουμε .Δουλεψε λιγο τα φωτα και τις σκιες οπως σου λενε και τα παιδια .Καλη επιτυχια . Απο τα λαθη μας μαθαινουμε :grin:

keti
15-02-09, 11:43
εγω το βλεπω... για δες και εδω...

http://2.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SY42Mj4zo4I/AAAAAAAAABE/TH5UmJMDQBw/s1600-h/my1983.jpg

χαλια βρισκω ότι ειναι... ήμουν μικρος... αν και πολλοι λενε ότι ζωγραφιζουν ηθελημενα με τετοιες αποκλισεις εγω δεν μπορω να πω ότι επεδιωξα αυτο το αποτελεσμα...Τώρα το βλέπω καθαρά.... Πιστευω οτι αν το πιασεις τωρα θα το κανεις τελειο . Μου αρεσουν τα τοπια σου αλλα πιστευω οτι τα πορτραιτα ειναι το ατου σου .Μπραβο Βαγγελη ..δεν ειναι ευκολο πραγμα οταν εισαι αυτοδιδακτος.

Pro_vm
15-02-09, 13:46
Τώρα το βλέπω καθαρά.... Πιστευω οτι αν το πιασεις τωρα θα το κανεις τελειο . Μου αρεσουν τα τοπια σου αλλα πιστευω οτι τα πορτραιτα ειναι το ατου σου .Μπραβο Βαγγελη ..δεν ειναι ευκολο πραγμα οταν εισαι αυτοδιδακτος.

Δεν σκοπευω να το ξαναφτιαξω εχει τοσες ενδιαφερουσες φωτογραφιες με ανθρωπους να χρησιμοποιήσω για να φτιαξω κατι νεα...

Τα ρεαλιστικα τοπια τα βρισκω σημαντικα πιο δυσκολα απο τα πορτρετα και το ανθρωπινο σωμα. Νομιζω αντικειμενικα ειναι πιο δυσκολα. Το θεματα με ανθρωπους δεν σηκων0ουν ουτε τις ελαχιστες αποκλισεις στο σχεδιο αλλα απο την στιγμη που θα γινει το σχεδιο τα θεωρω ευκολα...

Γενικα στον βαθμο δυσκολιας χρωματισμου κατατασσω απο το ευκολο στο δυσκολο
τα αφηρημενα ή τα αποκλινοντα απο το ρεαλιστικο που θεωρω πολύ ευκολα, φρουτα λουλουδια νεκρες φυσεις γενικοτερα που βρισκω επισης ευκολα, πορτρετα και ανθρωπινα σωματα που βρισκω δυσκολα μονο στην σχεδιαση και τελος τα ρεαλιστικα τοπια που τα βρισκω πολύ δυσκολα στον χρωματισμο και στην σχεδιαση αν ειναι περιπλοκα... Το καλο με τα τοπια ειναι ότι ελαχιστες αποκλισεις δεν γινονται αντιληπτες σε αντιθεση με τα θεματα με ανθρωπους...

Παντως στους θεατες αρεσουν περισσοτερο τα θεματα με ανθρωπους ίσως γιατι εχουμε έμφυτη την ικανοτητα να προσεχουμε καλυτερα τους ανθρωπους...

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια... δεν ξερω τι σημαινει να εισαι αυτοδιδακτος αν σημαινει να μην εχεις παρακολουθησει κανενα μαθημα ζωγρφικης τοτε ειμαι... κατα τα άλλα έχω διαβασει καποια αρθρα και΄λιγα βιβλια κυριως για τις τεχνικες... Το προβλημα για έναν αυτοδιδακτο που (δεν ασχολειται συστηματικα) ειναι ότι μεχρι να ανακαλυψει τις σωστες τεχνικες κανει πολλα λαθη...

peridromos
15-02-09, 14:05
Μου αρέσουν τα έργα του ζογκ και του προβμ γιατί έχουν γίνει με μεράκι. Η αγάπη γι'αυτό που κάνεις καταργεί τα λάθη και τις ατέλειες..

Καλό είναι πάντως να γράφονται οι γνώμες των υπολοίπων,γιατί και εγώ έχω διορθώσει έργα απο γνώμες κυρίως αυτών που δεν γνωρίζουν πολλά απο ζωγραφική και το τεχνικό της μέρος..
δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό..

keti
15-02-09, 14:09
Το καλο με τα τοπια ειναι ότι ελαχιστες αποκλισεις δεν γινονται αντιληπτες σε αντιθεση με τα θεματα με ανθρωπους...

Παντως στους θεατες αρεσουν περισσοτερο τα θεματα με ανθρωπους ίσως γιατι εχουμε έμφυτη την ικανοτητα να προσεχουμε καλυτερα τους ανθρωπους...

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια... δεν ξερω τι σημαινει να εισαι αυτοδιδακτος αν σημαινει να μην εχεις παρακολουθησει κανενα μαθημα ζωγρφικης τοτε ειμαι... κατα τα άλλα έχω διαβασει καποια αρθρα και΄λιγα βιβλια κυριως για τις τεχνικες... Το προβλημα για έναν αυτοδιδακτο που (δεν ασχολειται συστηματικα) ειναι ότι μεχρι να ανακαλυψει τις σωστες τεχνικες κανει πολλα λαθη...Εχεις δικιο ..τα λαθη στο ανθρωπινο σωμα γινονται αντιληπτα αμεσως .
Αυτοδιδακτος δεν σημαινει αδιαβαστος :grin::grin: φυσικα και θα διαβασεις . Απλα οταν εχει παρακολουθησει καποιος μαθηματα ισως αποφυγει τα πολλα λαθη ..επειδη εχει τον δασκαλο που θα τον καθοδηγησει και θα διορθωσει τα κακως κειμενα . Τα υπολοιπα ειναι θεμα εξασκησης και ταλεντου

keti
15-02-09, 14:13
Μου αρέσουν τα έργα του ζογκ και του προβμ γιατί έχουν γίνει με μεράκι. Η αγάπη γι'αυτό που κάνεις καταργεί τα λάθη και τις ατέλειες..

Καλό είναι πάντως να γράφονται οι γνώμες των υπολοίπων,γιατί και εγώ έχω διορθώσει έργα απο γνώμες κυρίως αυτών που δεν γνωρίζουν πολλά απο ζωγραφική και το τεχνικό της μέρος..
δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό..:thinking: δεν ξερω Περι ...συνηθως καποιος που δεν γνωριζει τεχνικες ισως ειναι πιο αντικειμενικος κριτης . Ξερει τι του αρεσει και τι οχι ...Η αγαπη γι αυτο που κανεις καταργει μεν τις ατελειες αλλα μονο οταν δεν βγαζουν ματι ...

Pro_vm
15-02-09, 14:15

δοκίμασε με λαδια νερου (υδατοδιαλυτα) δεν τα ξερω αλλα λενε ότι δεν έχουν σηματικες διαφορες απο τα κανονικα λαδια... Αν ειναι ετσι θα εχεις τα πλεονεκτηματα των λαδιων χωρις το προβλημα της χρησης των διαλυτικων των οσμων τους και της τοξικοτητας τους.

Αν αποκλινεις απο το ρεαλιστικο που οι μορφές και τα χρωματα τους υπαγορευονται αυστηρα απο την πραγματικοτητα το εργο διευκολυνεται υπερβολικα... Εγω δεν σκοπευω να απομακρυνθω πριν τουλαχιστον βεβαιωθω ότι μπορω με ανεση να το φτιαχνω (το ρεαλιστικο).

Και εγω ξεκινησα να ξαναζωγραφισω με ακρυλικα το περασμενο Μαιο. Εχουν αρκετα πλεονεκτηματα. Αν ήταν δυνατο να παραταθει ο χρονος στεγνωματος τους απο τα 5 λεπτα στις 3 ωρες και να μην μου φουσκωνουν τα πινελα θα επεστρεφα με ευχαριστηση σε αυτα... Με τον χρονο στεγνωματος των 5 λεπτων δεν καταφερνω να ζωγραφισω με την ευκολια των λαδιων τα σβησιματα μεταξυ των χρωματων και γιαυτο τα χρησιμοποιώ όποτε τα χρησιμοποιώ μονο για χρωματικό υποστρωμα στα λαδια...

Οπωσδηποτε να ανοιξεις (με λευκο + κιτρινη ωχρα + κοκκινικαφε) ή οποιον άλλο συνδυασμο επιλεξεις τα προσωπα να σκουρινεις με σκουρο καφε + λιγο μπλε (η με τον δικο σου συνδυασμο χρωματων) τις σκιες και ενδιαμεσα μεταξυ φωτεινων και ακοτεινων σημειων φτιαξε ομαλες τονικες αποχρωσεις... Κανονικα θα επρεπε στο ενδιαμεσα να χρησιμοποιήσεις λιγο παραπανω καφεκοκκινο ή λιγη παραπανω ωχρα ή λιγο γκρι γαλαζιο αναλογα με την περιπτωση αλλα δοκίμασε μονος σου και βρες τον καλυτερο συνδυασμο γιατι δεν περιγραφονται με ακριβεια αυτα...

Pro_vm
15-02-09, 14:46
Pro_vm (http://www.hobby.gr/forum/member.php?u=4268) (Βαγγελη σε λενε)? μου αρεσε πολυ η διπλη εκφραση της κοπελας με την τουλιπα. Τωρα που γνωριζεις τα περι στρωματων χρωματος θα μπορουσες να την τελειοποιησεις. Ειναι πολυ καλο :afro:

Ναι Βαγγέλη με λενε.

Η διπλη έκφραη πρεπει να ξεκινηνησε σαν σχεδιαστική αποκλιση αλλα μου άρεσε απο ότι θυμαμαι και το κρατησα και το τονισα λιγο. Δεν νομιζω ότι χρειαζεται τελειοποιηση... Αποκλινει απο το πραγματικο και μονο την αποκατασταση του πραγματικου θα μπορουσα να την θεωρησω τελειοποιηση. Αν το εφτιαχνα τωρα θα το εκανα διαφορετικα αλλα ειναι πλεον ιστορια για μενα (απο τα πολλά χρονια που εχει γινει) και δεν θελω να ειναι κατι διαφορετικο. Καλο κακό, αυτο εκανα τοτε, τοσο ήξερα, τοσο καταφερνα...

Pro_vm
15-02-09, 15:07
:thinking: δεν ξερω Περι ...συνηθως καποιος που δεν γνωριζει τεχνικες ισως ειναι πιο αντικειμενικος κριτης . Ξερει τι του αρεσει και τι οχι ...Η αγαπη γι αυτο που κανεις καταργει μεν τις ατελειες αλλα μονο οταν δεν βγαζουν ματι ...

Δεν νομιζω να υπαρει αντικειμενικος κριτης ενος έργου τεχνης. Ιαως αντικειμενικο να μπορει να θεωρηθει η κοινη ανθρωπινη αντιδραση απεναντι στις μορφες και τα χρωματα. Αλλα δεν επηρεάζει μονο αυτο την αισθηση και την κριση του θεατη. Ειναι και άλλα στοιχεια που κανουν την κριση για ένα ζωγραφικο έργο υποκεινική υποθεση τελικα....

Συμφωνω ότι χωρις δεξιοτητες και γνωσεις η αγαπη, η ορεξη, οι προθεσεις δεν αρκούν.

Συμφωνω και με τον περιδρομο ότι χωρις αγαπη και όρεξη ενας πινακας θα γινει χειροτερος. Ακομα και αν δεν ξερει ή δεν μπορει ο ζωγραφος να κανει οπως θα ήθελε ορισμενα πραγματα η αγαπη για το εργο θα τον ωθησει να δοκιμασει να προσπαθησει περισσοτερο και πιθανα αυτο που θα του αρεσει θα αρεσει και στους άλλους. Αν δεν επιμεινεις όταν τα πραγματα δεν εξελισσονται τοσο καλα θα φτιαξεις τσαπατσουλιες που θα γινουν αμεσως αντιληπτες.

zog
15-02-09, 21:46
Το πάλεψα απο το απογευμα καμια 4 ωρίστες και μου βγήκε έτσι :

http://img23.imageshack.us/img23/2954/athgeo3ht5.th.jpg (http://img23.imageshack.us/my.php?image=athgeo3ht5.jpg)

Κάτι μου λεέι πάλι ότι δεν έχω κάνει σωστά :dash::sick::hysteria:

asxeth
16-02-09, 08:48
:hello:Ζηλεψα που ειδα τα πορτραιτα και αποφασισα οτι ηρθε ο καιρος να ξεκινησω κι εγω να φτιαχνω προσωπογραφιες.
Υπαρχουν καποιοι κανονες για το προσωπο?
οποιος απο εσας γνωριζει κατι ας με διαφωτισει κι εμενα:girl:

zog
16-02-09, 09:10
Σίγουρα 1 πρώτος κανόνας είναι το καλό σχέδιο εαν πετύχει αυτό έχεις πετύχει και το 40 % λέω εγώ.

Τα υπόλοιπα δεν θα στα πω γιατι μπορεί να τα έχω καταλάβει λάθος θα αφήσω να σου τα πούν αλλοι ποιο ειδικοί στο θέμα.

Βέβαια μπορεί να ξέρεις τους κανόνες αλλα να μήν μπορείς να τους εφαρμόσεις :sick:

pinelos
16-02-09, 09:54
:hello:Ζηλεψα που ειδα τα πορτραιτα και αποφασισα οτι ηρθε ο καιρος να ξεκινησω κι εγω να φτιαχνω προσωπογραφιες.
ναι αν ξεκινας τωρα υπάρχει αενας κανόνας! να κανεις τον εαυτό σου γιατι οποιον και να κανεις θα αρχησει την γκρινια! ε δεν ειμαι ετσι ειμαι λιγο ποιο νέος εινα αλλο το χρώμα μου! δεν πετυχες την μύτη αλλα πέτυχες το φρύδι και θα στεναχωρηθεις! τον εαυτο σου!

zog
16-02-09, 10:18
Αχιλέα το πιό δύσκολο κομάτι που αντιμετοπίζω εγώ πάντα είναι η απόσταση των ματιών κυρίως και του στόματος απο την μύτη.

Υπάρχει κάποιο κόλπο η απλά το μαθαίνεις κάποια στιγμή ????

peridromos
16-02-09, 10:29
φτιάξε πρώτα απο καθρέφτη το προσωπό σου. Να δεις με την ησυχία σου πως πάει το πράγμα.
μετά προσπάθησε να φτιάξεις κάποια γνωστή φάτσα, πολιτικού, ηθοποιού, απο φωτό να δεις πως λειτουργεί το σύστημα, και δες κατα πόσο του μοιάζει αυτό που έφτιαξες.
μετά βρες κανένα φιλαράκι να σου ποζάρει εκ του φυσικού σε σχέδιο στην αρχή, πάρε και καμιά φωτό του, και φτιάξε σε λάδι ή ακρυλικό.
Για λάδι συμβιβάσου με φωτό γιατί κανείς δεν κάθεται να ποζάρει με τις ώρες. Αλλά στο σχέδιο του βρές τις φόρμες που εκφράζουν καλύτερα το πρόσωπο. Αν δεις το προσχέδιο του πινέλου, με την προσωπογραφία του, είναι ολοκληρωμένη προσωπογραφία. Και κυρίως θέλει εξάσκηση.

peridromos
16-02-09, 10:44
Το πάλεψα απο το απογευμα καμια 4 ωρίστες και μου βγήκε έτσι :

http://img23.imageshack.us/img23/2954/athgeo3ht5.th.jpg (http://img23.imageshack.us/my.php?image=athgeo3ht5.jpg)

Κάτι μου λεέι πάλι ότι δεν έχω κάνει σωστά :dash::sick::hysteria:
υπάρχει τεχνική στην ζωγραφική που λέγεται χρωματική αξία. Και σημαίνει την απόδοση του μαυρόασπρου τόνου, σε αντίστοιχο χρωματικό τόνο. Αλλά μη δίνεις σημασία σ' αυτό. Μια ασπρόμαυρη φωτό, μετατρέπεται δύσκολα σε χρώμα. Έπρεπε να φτιάξεις πρώτα σχέδιο με μολύβι ή κάρβουνο, για να γνωρίσεις το θέμα και τις φόρμες του και μετά να το φτιάξεις σε πίνακα με ακρυλικό. Δεν φταις εσύ ή η τεχνική σου, απλά θέλει κάποια προεργασία. Αλλιώς μείνε ικανοποιημένος με αυτό, που δεν είναι και άσχημο εδώ που τα λέμε..

peridromos
16-02-09, 10:54
[quote=peridromos;409143]τυχερός είσαι. Σε μένα συμβαίνει το αντίθετο..

ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!?:confused1:

ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΟΔΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!
βρε να τις ενώσουμε τις δυνάμεις μας αλλά γιατί έχω την εντύπωση οτι θα με ρίξεις στην μοιρασιά?
:thinking:

Αλλα πάντα έτσι γίνεται. Σύντροφοι ξεσύντροφοι, στον αγώνα ενωμένοι και στην μάσα χωρίστά..

stokos
16-02-09, 11:22
[quote=stokos;409155]
βρε να τις ενώσουμε τις δυνάμεις μας αλλά γιατί έχω την εντύπωση οτι θα με ρίξεις στην μοιρασιά?

Αλλα πάντα έτσι γίνεται. Σύντροφοι ξεσύντροφοι, στον αγώνα ενωμένοι και στην μάσα χωρίστά..

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΕΡΙΔΡΟΜΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?!

ΑΠΟ ΟΛΟΤΕΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ?:console:

peridromos
16-02-09, 11:59
[quote=peridromos;409875]

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΕΡΙΔΡΟΜΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?!

ΑΠΟ ΟΛΟΤΕΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ?:console:
ναι, ναι, το πουλάκι είναι δικό μου και εδώ είναι πιο ολοκληρωμένο..
http://i289.photobucket.com/albums/ll215/gkar650/-2.jpg

έχω και πιο μεγάλο βέβαια..
http://i289.photobucket.com/albums/ll215/gkar650/-1.jpg

τα σχέδια είναι μικρά 10, 15 εκ. Τα πουλάκια όχι..

και ένα πιο μεγάλο σχέδιο, με κάρβουνο. Αν είναι τολμηρό για τους συντονιστές να μου πούνε να το κατεβάσω..
http://i289.photobucket.com/albums/ll215/gkar650/14-1.jpg

και ένα πιο μικρό με μολύβι..
http://i289.photobucket.com/albums/ll215/gkar650/gymnoplati.jpg
φτάνει για σήμερα..

φόρα
16-02-09, 12:03
ΤΙ ΟΙΣΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?
ΔΕ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ...
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ? ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ !
ΑΝΕΒΑΖΩ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΔΟΥΣΑ... ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ

φόρα
16-02-09, 12:07
ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΔΡΟΜΕ...
ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ
ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΓΚΑΟΥ ΜΠΙΟΥ...

asxeth
16-02-09, 12:42
Ευχαριστω για τις συμβουλες.Εμενα ειχα στο μυαλο μου να κανω γιατι για να μου κατσει κανεις δε το βλεπω....Εκατσα να με φτιαξω αλλα γκαντεμια.Εσπασε ο καθρεπτης και τσαντιστικα και τελικα εφτιαξα μια κακασχημη φατσα(ετσι ειπαν οι υπολοιποι γιατι εμενα μου αρεσε).Μαλλον θα ξανακατσω με μολυβακι να με φτιαξω αλλα βασικα αυτο που ηθελα να μαθω ειναι αν υπαρχουν καποιες αναλογιες που ειναι κανονας για ολα τα προσωπα.Οπως ειπε και ο Zog.Δλδ εχω ακουσει ο τι η μυτη με τα ματια κανουν τριγωνο και κατι τετοια.
Αυτα προς το παρον δε θα σας κουρασω αλλο:sarcastic:

pinelos
16-02-09, 13:41
το θυμαστε εκεινο το εργο που σας ειχα δειξει?
ξεχαστε το! :(
ααααααααααααααααα θα βαλω τα κλάματα! μου την εδωσε αποτομα! (ποτε μην εμπιστευεστε αυτα τα αποτομα!) να βαλω μια πορτα μπροστα! αποφασισα να γινω συμβολιστης τρομαρα να μου ρθει! ναι ναι! το αποτελεσμα ηταν μια χρωματικη αξια που κλοτσουσε τρελά! λεω θα αλλάξω το πρόσωπο για να ερθει! δεν ξερω λιγο η κουραση λιγο η χαρα οτι μετα απο καιρο κατι νομιζα οτι εκανα! λιγο ο χρονος που περναγε και τα πραγματα γινώνταν χειροτερα! ε κανε ενα διαλειμα ρε παιδι μου! τιιιιιιιποτα εκει! 3 το πρωι και εγω να δουλευω! ε καποια στιγμη το φαγε η μαρμαγκα! μπηκε στον καλαθο!το πλακωσα ενα πλακάτο μπλε και ηρεμησα! τι να πω μπουκοσε! τσαντιστηκα! τι τα θελω τα συμβολα! καλα δεν ηταν μονο του! παρτα!
περι μου αρεσει παρα πολυ αυτη με τον πισινο! πω πω ειναι παρα πολυ ωραια! και τα πουλακια ακομα περισσοτερο! μιας και το επομενο εργακι μου εχει παλι πουλακια μεσα!

pinelos
16-02-09, 13:52
μαρια! δεν υπαρχουν κανονες! αγαπη θελουν μονο και οχι φόβο! επισης ζογκ οταν δεν μπορεις να πετυχεις την αποσταση την ξανακανεις! ειναι τοσο απλο! τι νομιζεις οτι εγω τραβάω μια γραμη και το φέρνω? οχι κανω πολλες λαθος αποστασεις και της ξανακάνω για να ερθουν ακριβώς! επίσης καπου ποιο πάνω ειπε ο βαγγέλης για ενα πορτραιτο του που απο ενα λάθος αποφασησε να το αφησει ετσι γιατι του αρεσε η εκφραση! αυτο συμβαινει συχνα! κανεις κατι και ειναι καλυτερο ετσι απο οτι κανονικα! αν θες το αφηνεις! δεν θες συνεχιζεις μεχρι να το βρεις! δεν υπαρχουν αλλοι κανονες! και εννοειτε οτι με τον καιρο ολα ειναι ποιο δυσκολα! οχι ποιο ευκολα γιατι αλλαζουν οι απαιτησεις σου! ποτε δεν θα ειναι ευκολη η ζωγραφικη! παρτο χαμπάρι! παντα ποιο δυσκολη και ακομα ποιο δυσκολη!
ποτε δεν πιστευα οτι θα ζωγραφιζα ετσι οταν ξεκινησα! και τωρα πάλι δεν ειμαι ευχαριστημένος! θελω κατι ακομα περισσοτερο! πολυ περισσοτερο απο πριν! καποτε πιστευα οτι το μονο που θελω ειναι ενα σωστο σχεδιο, μετα ηθελα σχεδιο και όγκο! μετα σχεδιο ογκο και χρωμα! μετα να υπάρχει ευαισθησια! μετα πινελια! μετα ξανα πισω στα προηγουμενα! μετα όλα μαζι! μετα συμβολισμος! και σημερα ειμαι ετοιμος να πεσω απο το μπαλκονι!
χαχααχαχαχαχ πλακα κανω! μαρεσει οταν καταστρεφω ενα εργο γιατι ειμαι ζωντανος και το κανω! νιωθεις χαλια αλλα εχει νοημα!

keti
16-02-09, 14:00
Αχιλέα το πιό δύσκολο κομάτι που αντιμετοπίζω εγώ πάντα είναι η απόσταση των ματιών κυρίως και του στόματος απο την μύτη.

Υπάρχει κάποιο κόλπο η απλά το μαθαίνεις κάποια στιγμή ????υπαρχει το ανατομικα σωστο σχεδιο ..αλλα ποσα προσωπα ειναι τελεια; :unsure:Η αποσταση των ματιων μεταξυ τους ειναι ενα ματι ...σου ανεβαζω ενα σχεδιο που εχω ...Απο κει και περα ομως πιστευω οτι παιζει ρολο η παρατηρηση

keti
16-02-09, 14:09
[quote=stokos;409878]

και ένα πιο μεγάλο σχέδιο, με κάρβουνο. Αν είναι τολμηρό για τους συντονιστές να μου πούνε να το κατεβάσω..

φτάνει για σήμερα..μου αρεσουν ...το δεξι χερι στο τελευταιο ειναι ετσι απο φυσικου του;:unsure:

ΤΙ ΟΙΣΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?
ΑΝΕΒΑΖΩ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΔΟΥΣΑ... ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ:confused2:τι ματια ειναι αυτα ; μπραβο του ...

Ευχαριστω για τις συμβουλες.Εμενα ειχα στο μυαλο μου να κανω γιατι για να μου κατσει κανεις δε το βλεπω....Εκατσα να με φτιαξω αλλα γκαντεμια.Εσπασε ο καθρεπτης και τσαντιστικα και τελικα εφτιαξα μια κακασχημη φατσα(ετσι ειπαν οι υπολοιποι γιατι εμενα μου αρεσε).Μαλλον θα ξανακατσω με μολυβακι να με φτιαξω αλλα βασικα αυτο που ηθελα να μαθω ειναι αν υπαρχουν καποιες αναλογιες που ειναι κανονας για ολα τα προσωπα.Οπως ειπε και ο Zog.Δλδ εχω ακουσει ο τι η μυτη με τα ματια κανουν τριγωνο και κατι τετοια.
Αυτα προς το παρον δε θα σας κουρασω αλλο:sarcastic:εσπασε ο καθρεπτης ; γρουσουζια :grin::grin::grin:τραβα να βρεις γεφυρουλα με ποταμακι να πεταξεις τα κομματια .
Εβαλα παραπανω καποιες αναλογιες ...ελπιζω να βοηθησουν

zog
16-02-09, 14:37
Αχιλλέα , Κέτη σας ευχαριστώ...

Κέτη θα το μελετήσω το σχέδιο ο σου εαν και δεν νομιζώ ότι θα το χρειαστώ..αυτό που κάνω είναι αυτό που είπε και ο Αχίλλέας γραφω-σβήνω... βασικα το μεγαλλύτερο πλεονέκτημα που πρέπει να έχει έανς ζωγράφος απο οτι καταλαβαίνω τώρα είναι η υπομονη ολα τα άλλα στραβα κουτσά θα έρθουν...:afro:

Αχιλλέα για μια ακομή φορά είσουν κατατοπιστικοτατος και ειλικρινής .. μακάρι να φτάσω σε αυτό το στάδιο που είσαι εσύ :whistle: τώρα είμαι λίγο στο σχέδιο πολύ στο χρώμα ...:grin: εκφρασή, συμβολισμός και τα λοιπα τα λέμε σε καμια 10 χρονάκια καλά να είμαστε πρώτα...:afro:

keti
16-02-09, 14:45
Αχιλλέα , Κέτη σας ευχαριστώ...

Κέτη θα το μελετήσω το σχέδιο ο σου εαν και δεν νομιζώ ότι θα το χρειαστώ..αυτό που κάνω είναι αυτό που είπε και ο Αχίλλέας γραφω-σβήνω... βασικα το μεγαλλύτερο πλεονέκτημα που πρέπει να έχει έανς ζωγράφος απο οτι καταλαβαίνω τώρα είναι η υπομονη ολα τα άλλα στραβα κουτσά θα έρθουν...:afro:

Αχιλλέα για μια ακομή φορά είσουν κατατοπιστικοτατος και ειλικρινής .. μακάρι να φτάσω σε αυτό το στάδιο που είσαι εσύ :whistle: τώρα είμαι λίγο στο σχέδιο πολύ στο χρώμα ...:grin: εκφρασή, συμβολισμός και τα λοιπα τα λέμε σε καμια 10 χρονάκια καλά να είμαστε πρώτα...:afro:δεν κανει τιποτα ...ετσι κι αλλιως τα προσωπα δεν ειναι τοσο τελεια οσο αυτο της εικονας ...γι αυτο πιστευω οτι παιζει μεγαλο ρολο η παρατηρηση . Βοηθαει ομως να ξερουμε φερ ειπειν σε τι υψος αρχιζουν τα αυτια η οτι οι ακρες των χειλιων ειναι στην ιδια ευθεια με την ιριδα , οι ακρες της μυτης ερχονται στην ευθεια με τις ακρες των ματιων κλπ .

stavroula1
16-02-09, 15:28
[quote=stokos;409878]

φτάνει για σήμερα..
Για τα πουλάκια τι να πω....Εντγκαρ Αλαν Πόε...Στήβεν Κίνγκ, διαβάζεις??? Εκεί πήγε το μυαλό μου,ειδικά με το δεύτερο....ωραία και τα γυμνά.

stavroula1
16-02-09, 15:29
ΤΙ ΟΙΣΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?
ΑΝΕΒΑΖΩ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΔΟΥΣΑ... ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ
Ωχ...τι διαβολικά μάτια είναι αυτά!!!!!!!! Μπράβο στον μάγκα τον αδελφό σου.:afro:

peridromos
16-02-09, 15:40
[quote=peridromos;409879]μου αρεσουν ...το δεξι χερι στο τελευταιο ειναι ετσι απο φυσικου του;:unsure:

δεν είναι έτσι το δεξι χέρι:hair: είναι ηθελημένη παραμόρφωση και θα γίνει μεγαλύτερη κάποια στιγμή. Αλλες φόρμες θέλω να υποβαθμίσω και άλλες να αναδείξω..

χαχααχαχαχαχ πλακα κανω! μαρεσει οταν καταστρεφω ενα εργο γιατι ειμαι ζωντανος και το κανω! νιωθεις χαλια αλλα εχει νοημα!
βρε πινέλε που σε αγαπώ και σε εκτιμώ, έχεις αναρωτηθεί μήπως είσαι λίγο αυτοκαταστροφικός?

το θυμαστε εκεινο το εργο που σας ειχα δειξει?
ξεχαστε το! :(

αστο να στεγνώσει και ξαναφτιάξτο. Μου άρεσε αυτό το έργο και απαγορεύεται να το πετάξεις.
:grin:

[quote=peridromos;409879]
Για τα πουλάκια τι να πω....Εντγκαρ Αλαν Πόε...Στήβεν Κίνγκ, διαβάζεις??? Εκεί πήγε το μυαλό μου....ωραία και τα γυμνά.
σ'ευχαριστώ σταυρούλα, διάβαζα πιτσιρικάς Πόε και Κίνγκ. Αλλά εδώ δεν είχα αυτούς στο μυαλό μου, αλλά τους τόνους. Μπορεί να είναι λίγο σκοτεινά, αλλά το μολύβι και το κάρβουνο για να αναδειχτούν θέλουν μπόλικο μαύρο..

peridromos
16-02-09, 15:44
πολύ καλό φόρα το έργο του αδερφού σου. Πιτσιρικάς είναι? Γιατί βλέπω φιλοσοφία κόμικς.

keti
16-02-09, 15:45
[quote=keti;409914]
δεν είναι έτσι το δεξι χέρι:hair: είναι ηθελημένη παραμόρφωση και θα γίνει μεγαλύτερη κάποια στιγμή. Αλλες φόρμες θέλω να υποβαθμίσω και άλλες να αναδείξω..

βρε πινέλε που σε αγαπώ και σε εκτιμώ, έχεις αναρωτηθεί μήπως είσαι λίγο αυτοκαταστροφικός?

αστο να στεγνώσει και ξαναφτιάξτο. Μου άρεσε αυτό το έργο και απαγορεύεται να το πετάξεις.

[quote=stavroula1;409929]
σ'ευχαριστώ σταυρούλα, διάβαζα πιτσιρικάς Πόε και Κίνγκ. Αλλά εδώ δεν είχα αυτούς στο μυαλό μου, αλλά τους τόνους. Μπορεί να είναι λίγο σκοτεινά, αλλά το μολύβι και το κάρβουνο για να αναδειχτούν θέλουν μπόλικο μαύρο..
:grin:μολις το τελειωσεις βαλτο να το δουμε ...
οσο για τον Αχιλλεα αποκλειεται να το αφησε στα σκουπιδια το εργο :grin::grin:
καθε καλλιτεχνης που σεβεται τον εαυτο του θα το πεταγε μετα μανιας και ...προσοχης ...:evil: για να μπορει να το ξαναμαζεψει μετα που θα του περασει ο θυμος :grin:

peridromos
16-02-09, 15:49

μολις το τελειωσεις βαλτο να το δουμε ...

για να μη ξεχνιόμαστε κυρία Keti μας, εσύ μας χρωστάς το έργο με τα τρίγωνα που ακόμα το περιμένουμε..
:evil:

keti
16-02-09, 15:53
για να μη ξεχνιόμαστε κυρία Keti μας, εσύ μας χρωστάς το έργο με τα τρίγωνα που ακόμα το περιμένουμε..
:evil:δεν ξεχνιομαστε ...το συμπληρωσα :grin: αλλα εχω κολλησει ...σκεπτομαι αν θα το αφησω οπως ειναι στην μεση η αν θα το συνεχισω και θα καταληξει σαν του Αχιλλεα :grin::grin: σε κανα σκουπιδοντενεκε ...

stavroula1
16-02-09, 15:53
:evil:
Περίδρομε, αν είσαι ακόμα εδώ, κοίταξε στις δημιουργίες ένα κολάζ που έχω βάλει, αν δεν βαριέσαι.... μιας και μίλησες για τρίγωνα...

stavroula1
16-02-09, 15:55
δεν ξεχνιομαστε ...το συμπληρωσα :grin: αλλα εχω κολλησει ...σκεπτομαι αν θα το αφησω οπως ειναι στην μεση η αν θα το συνεχισω και θα καταληξει σαν του Αχιλλεα :grin::grin: σε κανα σκουπιδοντενεκε ...
Δάσκαλε που δίδασκες...:evil: μετά προσοχής δεν είπες προηγουμένως???

keti
16-02-09, 15:57
αντε για να μην λες :evil: φαση 2η ..αφου αλλαξα το κανελι χρωματακι :grin:

keti
16-02-09, 16:00
Δάσκαλε που δίδασκες...:evil: μετά προσοχής δεν είπες προηγουμένως???Σταυρουλιτσα ..παντα μετα προσοχης ...εννοειται :grin::grin:εξαλλου ...μπορουμε να ξαναζωγραφισουμε απο πανω :evil: δεν ειναι καιρος να πεταμε τελαρα

peridromos
16-02-09, 16:07
Περίδρομε, αν είσαι ακόμα εδώ, κοίταξε στις δημιουργίες ένα κολάζ που έχω βάλει, αν δεν βαριέσαι.... μιας και μίλησες για τρίγωνα...
σταυρούλα εσύ είσαι ειδική περίπτωση. Απο τις σπάνιες φορές που στενοχωριέμαι και εκνευρίζομαι με τα έργα κάποιου. Τέτοιο ταλέντο και να μη συνεχίζεις να το αναπτύσσεις και να ζωγραφίζεις καθημερινά..
αυτή είναι η γνώμη μου, και δεν λέω ψέματα.
Το συγκεκριμένο έργο θυμίζει Βαζαρελυ, πολύ καλό και με μεγάλη πειθαρχία.
περιμένω να φτιάξεις και το έργο με το γυμνό και την καρέκλα..

stavroula1
16-02-09, 16:09
σταυρούλα εσύ είσαι ειδική περίπτωση. Απο τις σπάνιες φορές που στενοχωριέμαι και εκνευρίζομαι με τα έργα κάποιου. Τέτοιο ταλέντο και να μη συνεχίζεις να το αναπτύσσεις και να ζωγραφίζεις καθημερινά..
αυτή είναι η γνώμη μου, και δεν λέω ψέματα.
Το συγκεκριμένο έργο θυμίζει Βαζαρελυ, πολύ καλό και με μεγάλη πειθαρχία.
περιμένω να φτιάξεις και το έργο με το γυμνό και την καρέκλα..
Σ' ευχαριστώ πολύ....δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολα μου βάζεις...:dash:

peridromos
16-02-09, 16:09
αντε για να μην λες :evil: φαση 2η ..αφου αλλαξα το κανελι χρωματακι :grin:
αα! πάει πολύ καλά! τελείωσε το βρε παιδί να ησυχάσει και αυτό και μεις..

peridromos
16-02-09, 16:10
Σ' ευχαριστώ πολύ....δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολά μου βάζεις...:dash:
αν δεν ήταν δύσκολα δεν θα άξιζε να ασχοληθείς μαζί τους..
άντε περιμένουμε..

keti
16-02-09, 16:12
αα! πάει πολύ καλά! τελείωσε το βρε παιδί να ησυχάσει και αυτό και μεις..
:grin:εχω σχεδια ακομα γι αυτο ...θα αργησει λιγουλακι ..σου ειπα κολλησα :grin: δεν θα ησυχασετε τοσο ευκολα :evil:

16-02-09, 17:46
μαρια! δεν υπαρχουν κανονες! αγαπη θελουν μονο και οχι φόβο! επισης ζογκ οταν δεν μπορεις να πετυχεις την αποσταση την ξανακανεις! ειναι τοσο απλο! τι νομιζεις οτι εγω τραβάω μια γραμη και το φέρνω? οχι κανω πολλες λαθος αποστασεις και της ξανακάνω για να ερθουν ακριβώς! επίσης καπου ποιο πάνω ειπε ο βαγγέλης για ενα πορτραιτο του που απο ενα λάθος αποφασησε να το αφησει ετσι γιατι του αρεσε η εκφραση! αυτο συμβαινει συχνα! κανεις κατι και ειναι καλυτερο ετσι απο οτι κανονικα! αν θες το αφηνεις! δεν θες συνεχιζεις μεχρι να το βρεις! δεν υπαρχουν αλλοι κανονες! και εννοειτε οτι με τον καιρο ολα ειναι ποιο δυσκολα! οχι ποιο ευκολα γιατι αλλαζουν οι απαιτησεις σου! ποτε δεν θα ειναι ευκολη η ζωγραφικη! παρτο χαμπάρι! παντα ποιο δυσκολη και ακομα ποιο δυσκολη!
ποτε δεν πιστευα οτι θα ζωγραφιζα ετσι οταν ξεκινησα! και τωρα πάλι δεν ειμαι ευχαριστημένος! θελω κατι ακομα περισσοτερο! πολυ περισσοτερο απο πριν! καποτε πιστευα οτι το μονο που θελω ειναι ενα σωστο σχεδιο, μετα ηθελα σχεδιο και όγκο! μετα σχεδιο ογκο και χρωμα! μετα να υπάρχει ευαισθησια! μετα πινελια! μετα ξανα πισω στα προηγουμενα! μετα όλα μαζι! μετα συμβολισμος! και σημερα ειμαι ετοιμος να πεσω απο το μπαλκονι!
Να 'ξερες ποσο σε καταλαβαινω........εγω εχω χασει τον προσανατολισμο μου καπως ετσι, συν οτι εχω αφησει πισω μου ο,τι διδαχτηκα, ψαχνοντας καινουρια μονοπατια. Τι καταφερα? Να φτιαχνω "βατραχια" :dash: Εχω χαλασει εργα....ουκ ολίγα :hysteria:

16-02-09, 17:48
ΤΙ ΟΙΣΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?
Πραγαματικα μαγκας ο αδελφος σου!!!!!!! Μου αρεσει. (το εργο εννοω):grin::grin::grin:

16-02-09, 17:50
εχω σχεδια ακομα γι αυτο ...θα αργησει λιγουλακι ..σου ειπα κολλησα :grin: δεν θα ησυχασετε τοσο ευκολα :evil:
Καιτουλα με την ησυχια σου. Θα περιμενουμε να το δουμε τελειωμενο. Μια χαρα το πας!!! :afro:

asxeth
17-02-09, 07:58
δεν κανει τιποτα ...ετσι κι αλλιως τα προσωπα δεν ειναι τοσο τελεια οσο αυτο της εικονας ...γι αυτο πιστευω οτι παιζει μεγαλο ρολο η παρατηρηση . Βοηθαει ομως να ξερουμε φερ ειπειν σε τι υψος αρχιζουν τα αυτια η οτι οι ακρες των χειλιων ειναι στην ιδια ευθεια με την ιριδα , οι ακρες της μυτης ερχονται στην ευθεια με τις ακρες των ματιων κλπ .

Να...κατι τετοιο ηθελα ετσι για βοηθημα.:kissed:
Το εργο προχωραει τελεια!!!Αντε να το δουμε και τελειωμενο!!!!

asxeth
17-02-09, 08:15
ΤΙ ΟΙΣΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?

ααα ειναι πολυ μαγκας λεμε:bowdown::bowdown::bowdown:

asxeth
17-02-09, 08:18
[quote=stokos;409878]

φτάνει για σήμερα..

Κατι ειχες πει παλιοτερα οτι δοκιμαζεις μονοκοντυλια.Μηπως το τελευταιο ειναι απο τις δοκιμες που κανεις?
Ωραιες φορμες βρε παιδι μου:wave:

peridromos
17-02-09, 10:06
Κατι ειχες πει παλιοτερα οτι δοκιμαζεις μονοκοντυλια.Μηπως το τελευταιο ειναι απο τις δοκιμες που κανεις?
Ωραιες φορμες βρε παιδι μου:wave:
ασε άσχετη η κατάσταση είναι πιο τραγική απο ότι νομίζεις. Αποφάσισα να σταματήσω τις δοκιμές τις θεωρίες και τους πειραματισμούς και να προχωρήσω λίγο στην πράξη. Είχα πολύ καιρό να ζωγραφίσω κανονικά λόγω έλλειψης χρόνου και κάπως προσπαθώ να δουλέψω με απλά υλικά "μολύβι, κάρβουνο" για να θυμηθώ τόνους και χρώμα. Τα σχέδια είναι πρόσφατα.
Λέω να κάνω ένα πέρασμα απο όλα τα ύλικά που είχα παραπεταμένα..

peridromos
17-02-09, 10:25
προσχέδιο με ξυλομπογιές σε λεπτομέρεια ενος πίνακα, για μια νεκρή φύση που σκοπεύω να κάνω..
με έπιασε οίστρος που λέει και η φόρα..
http://i289.photobucket.com/albums/ll215/gkar650/c6e086ae.jpg

φόρα
17-02-09, 10:31
α μπράβο περίδρομε! τσιτωμένο το βλέπω το προσχεδιάκι και μ αρέσει το νευρικό στιλ στη ζωγραφική (χε χε γιατί άραγε?) για τον ωχ αδερφό δεν είναι και πιτσιρικι , καμιά 25αριά, αυτό που λες τεχνική κόμικς εννοείς τα περιγράμματα έτσι?
εγώ δεν μπορώ να τ αποφύγω με τίποτα, όμως οι κανόνες είναι για να σπάνε
αχιλλέα δεν έπρεπε να το πετάξεις το εργάκι σου, άλλη φορά να τ αφήνεις στην άκρη και να πιάνεις άλλο, εγώ προς το παρόν ακόμα ξεκουράζομαι από ζωγραφική και φτιάχνω χειροτεχνίες για χαλάρωση, αλλά που χαλάρωση.... με τίποτα...

asxeth
17-02-09, 11:42
Εχουμε απο τη μια τον Αχχιλεα να ανεβαζει τα εργα του :bowdown:και να κομπλαρουμε.Μπαινει κι ο περιδρομος δυναμικα :dash::dash::dash:παει θα παθω καταθλιψη:wavecry::wavecry::wavecry:.

Μη μου δινεται σημασια με εχουν πιασει τα υπαρξιακα μου τελευταια:sad1::sad1:
Εσεις συνεχιστε να ανεβαζετε:yes::yes::yes: να χαιρονται τα ματακια μας:kissed:

keti
17-02-09, 11:53
Εχουμε απο τη μια τον Αχχιλεα να ανεβαζει τα εργα του :bowdown:και να κομπλαρουμε.Μπαινει κι ο περιδρομος δυναμικα :dash::dash::dash:παει θα παθω καταθλιψη:wavecry::wavecry::wavecry:.

Μη μου δινεται σημασια με εχουν πιασει τα υπαρξιακα μου τελευταια:sad1::sad1:
Εσεις συνεχιστε να ανεβαζετε:yes::yes::yes: να χαιρονται τα ματακια μας:kissed::console::console: ολους μας πιανουν αυτα τα ατιμα τα υπαρξιακα ....

keti
17-02-09, 11:54
προσχέδιο με ξυλομπογιές σε λεπτομέρεια ενος πίνακα, για μια νεκρή φύση που σκοπεύω να κάνω..
http://i289.photobucket.com/albums/ll215/gkar650/c6e086ae.jpg ωραια χρωματα ...προφανως τελειωσε η γκρι περιοδος :grin:

keti
17-02-09, 11:56
Καιτουλα με την ησυχια σου. Θα περιμενουμε να το δουμε τελειωμενο. Μια χαρα το πας!!! :afro:ευχαριστω Χριστινα :kissed:

mira
17-02-09, 12:16

φιβαμαι μην πεσει ι τσαγιερα κ σπασει..
πολυ καλο..οι τονοι ειδικα για προσχεδιο..αψογοι...:wink:

asxeth
17-02-09, 12:33
[quote=asxeth;410089]

:blink::blink::blink::blink::blink:αν αυτος που εφτιαξε την ξεβρακωτη ,
ειχε σαν μοντελο το αβαταρ της ασχετης .......
παραλιγο να το πετυχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:grin::grin::wave:

:happy::happy::happy::happy::happy::happy:

asxeth
17-02-09, 12:34

Δες και την ξεβρακωτη που λεει ο τολις...τα καλα δεν τα βλεπεις :slider:

παρεπιπτοντος χρειαζεσαι οδοντιατρο επειγοντος!!!!!

keti
17-02-09, 12:35
[quote=asxeth;410089]

:blink::blink::blink::blink::blink:αν αυτος που εφτιαξε την ξεβρακωτη ,
ειχε σαν μοντελο το αβαταρ της ασχετης .......
παραλιγο να το πετυχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:grin::grin::wave::grin: :grin::grin::grin:

asxeth
17-02-09, 12:42
[quote=TOLIS;410172

:blink::blink:εσυ να μη γελας!!!!
κοιτα να βαλεις στο αβαταρ σου το κλαρι κι απο την αλλη παντα,
για να εχουμε...ολοκληρομενη...αποψη!!!!:grin:[/quote]

θα αφησω και κατι για τη φαντασια:grin::grin:Αλλωστε εχω βαλει το καλο το προφιλ :banana:το υπολοιπο ειναι μαπα:evil::evil:

pinelos
17-02-09, 17:07
http://i179.photobucket.com/albums/w320/pinelos26/DSC01390.jpg

http://i179.photobucket.com/albums/w320/pinelos26/DSC00268.jpg

πρώτη μερα!!!!!
τσαγκαροδευτέρα κανονικα!

pinelos
17-02-09, 17:13
να τος ο γκογκεν!!!! μωρε μπράβο! ποίημα!

stavroula1
17-02-09, 17:28

πρώτη μερα!!!!!
Ημιτελές κι όμως η πλαστικότητα έχει αρχίσει να φαίνεται.....:afro:

stavroula1
17-02-09, 17:29
να τος ο γκογκεν!!!! μωρε μπράβο! ποίημα!
Ας το καλό...κι έλεγα τι μου θυμίζει????

pinelos
17-02-09, 17:29
Ημιτελές κι όμως η πλαστικότητα έχει αρχίσει να φαίνεται.....:afro:
καλα μια ωρα δουλει'α εχει πάνω φυσικα και ειναι ημιτελές!

zog
17-02-09, 17:37

πρώτη μερα!!!!!

Παναγία μου !!! Πόσα μέτρα είναι αυτό....:confused2:

pinelos
17-02-09, 17:50
Παναγία μου !!! Πόσα μέτρα είναι αυτό....:confused2:

σιγα καλε! 1,70 ειναι το πλάτος!

zog
17-02-09, 17:57
σιγα καλε! 1,70 ειναι το πλάτος!

Εντάξει τότε....... ειπά και εγώ..... :whistle:

pinelos
17-02-09, 18:05
Εντάξει τότε....... ειπά και εγώ..... :whistle:
σου φαινεται μεγάλο ε? εχω κανει και πολύ μεγαλύτερα βασικά γιαυτο και αυτο μου φαινεται σχετικα μικρο!
http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/400000004654d04/1/42/tYXrpDYN4j9__DZToUPQden87qngkVbf.jpg (http://www.slide.com/s/vFBdI-5Cwj-0vbt57QjoUAMSNgrps_In?referrer=hlnk)
αυτο ειναι 3,55 x 2,40

stavroula1
17-02-09, 18:11
Δωμάτιο ολόκληρο....δεν είναι πολύ δύσκολο να ζωγραφίσεις σε τόσο μεγάλη επιφάνεια???

pinelos
17-02-09, 18:17
Δωμάτιο ολόκληρο....δεν είναι πολύ δύσκολο να ζωγραφίσεις σε τόσο μεγάλη επιφάνεια???
το ωραιο πράγμα με την ζωγραφική ειναι οτι ειναι δύσκολη! αν ηταν ευκολη δεν θα ασχολιόμουν! επειδη ειναι δυκολη την κάνω! αυτο το εργο ειναι απο την διπλοματικη μου ημουν πάνω σε σκάλα και γενικα ειχα μπει μεσα κυριολεκτικα! σαν εργο πλέον δεν μου λεει τιποτα! ηταν συμαντικο για τοτε ειχε ωραία αισθηση και μαζι με τα υπλοιπα δημιουργηθηκε μια ατμοσφαιρα!
τι δυσκολη που ειναι ρε παιδια η ζωγραφική αλλα τι ωραια που ειναι η ριμάδα! θελω να τα παρατησω όλα και να ειμαι μονο εγω και αυτη! ειναι η ωραιοτερη γκομενα! δυσκολη κι ωραια!

zog
17-02-09, 18:22
Ειναι εντυπωσιακο :confused2: πραγματικά.. φάντάζομαι πόσο χρόνο σε πήρε και για να το τελειώσεις :blink::blink:

zog
17-02-09, 18:47
τι δυσκολη που ειναι ρε παιδια η ζωγραφική αλλα τι ωραια που ειναι η ριμάδα! θελω να τα παρατησω όλα και να ειμαι μονο εγω και αυτη! ειναι η ωραιοτερη γκομενα! δυσκολη κι ωραια!

Έτσι ακριβώς μα ακριβώς νιώθο και εγώ.. καθε μερα το σκεφτομαι και αρωσταίνω....:sick:

zog
17-02-09, 22:58
http://img4.imageshack.us/img4/572/sakis1cg1.th.jpg (http://img4.imageshack.us/my.php?image=sakis1cg1.jpg)
(καμβάς 60Χ50)

Για να δω εαν έκανα καλο σχεδιο μπορείτε να μου πείτε ποιός ειναι αυτός...:unsure:

zog
17-02-09, 22:59
Βέβαια δεν έχω προλάβει να τελειώσο καν το μισο εεε :sick:

17-02-09, 23:04
http://img4.imageshack.us/img4/572/sakis1cg1.th.jpg (http://img4.imageshack.us/my.php?image=sakis1cg1.jpg)
(καμβάς 60Χ50)

Για να δω εαν έκανα καλο σχεδιο μπορείτε να μου πείτε ποιός ειναι αυτός...:unsure:
:confused1::confused1::confused1:Ο Ρουβας ειναι?????????????? Σ' αυτον μοιαζει.

zog
18-02-09, 07:52
Ναι αυτός είναι... αρα κάτι κανουμε ....:dances:

peridromos
18-02-09, 09:33
Ναι αυτός είναι... αρα κάτι κανουμε ....:dances:
αμ δεν κάνουμε..:evil:
νομίζω καλύτερα θα είναι όταν εξασκείσαι στην προσωπογραφία να επικεντρωθείς στην περιοχή του κεφαλιού, μέχρι τους ώμους. Για να έχεις μεγαλύτερο μέγεθος και να ξεχωρίζεις τις φόρμες καλύτερα..
Μετά δουλεύεις την περιοχή των ματιών, μέχρι τα πλάγια του προσώπου, τη μύτη, τα χείλη κλπ
και μη τραβάς μόνο γραμμές, προσπάθησε να διακρίνεις και όγκους, όσο είναι δυνατόν αυτό απο μια φωτό.

peridromos
18-02-09, 09:36
σου φαινεται μεγάλο ε? εχω κανει και πολύ μεγαλύτερα βασικά γιαυτο και αυτο μου φαινεται σχετικα μικρο!
http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/400000004654d04/1/42/tYXrpDYN4j9__DZToUPQden87qngkVbf.jpg (http://www.slide.com/s/vFBdI-5Cwj-0vbt57QjoUAMSNgrps_In?referrer=hlnk)
αυτο ειναι 3,55 x 2,40
Αχιλλεάρααα!
πολύ καλό έργο. Μας έχεις αφήσει μίλια πίσω.. Που θα πάει μικρός είμαι ακόμα, θα σε φτάσω κάποτε..

pinelos
18-02-09, 09:37
ετσι ειναι ζογκ! ειναι ακετα κακο εργο αυτο! σε σχεση με τα προηγουμενα κι όλας ειναι και πισογυρισμα! και μην εισαι σκληρος με τις φορμες! βρησκεις ενα σχημα και το βαφεις απο την μια πλευρα μεχρι την άλλη! μαλακά πουλάκι μου! (κατι εχω παθει τα πτηνα δεν παιζει) θα τρίζουν τα κοκαλα του ντα βιντσι με τοσι σκληρα περασματα! λες και σχεδιαζεις πριονισμένο εκμαγειο!

pinelos
18-02-09, 09:39
Αχιλλεάρααα!
πολύ καλό έργο. Μας έχεις αφήσει μίλια πίσω.. Που θα πάει μικρός είμαι ακόμα, θα σε φτάσω κάποτε..
εγω θελω να δεις αυτο που κανω τωρα να μου πεις!!!! περι! και δεν μας χερετας! εσυ εισαι πραγματικος καλλιτεχνης! και το εννοω!

peridromos
18-02-09, 09:42
μίρα ευχαριστώ..:hello:
η τσαγιέρα είναι μεταλλική δεν σπάει. Τα ρόδια να σπάσουν μπας και πάει γούρι και πιάσουμε κανα φράγκο..

pinelos
18-02-09, 09:44
αυτο ειναι χρώμα **** το κερατο μου! πως το κανεις να μην κλοτσάει κανένα χρωμα? πως στα κομάτια γινεται?

peridromos
18-02-09, 10:07
αυτο ειναι χρώμα **** το κερατο μου! πως το κανεις να μην κλοτσάει κανένα χρωμα? πως στα κομάτια γινεται?
δοκίμασα σε χρωματική κλίμακα. Και αφού το πήρες είδηση σημαίνει οτι λειτουργεί..:dances:

Roula14
18-02-09, 10:32
(καμβάς 60Χ50)

O Σάκηςςςςςςςςςςςςςςςςς :banana: :evil:

asxeth
18-02-09, 10:51
Zog.....μονο μη αποθαρυνθεις απο τα ιερα τερατα της ζωγραφικης που υπαρχουν εδω στο hobby:grin::grin::grin::grin:
Ασπασου ομως τις συμβουλες τους γιατι ειναι πολυτιμες και ειναι δωρεαν(αυτο που το πας).Ειμαστε νομιζω τυχεροι εμεις οι αρχαριοι που εχουμε εδω τον Αχχιλεα και τον Περιδρομο.
ολεεεεεεε:hooray: :hooray::hooray:

zog
18-02-09, 12:06
ετσι ειναι ζογκ! ειναι ακετα κακο εργο αυτο! σε σχεση με τα προηγουμενα κι όλας ειναι και πισογυρισμα! και μην εισαι σκληρος με τις φορμες! βρησκεις ενα σχημα και το βαφεις απο την μια πλευρα μεχρι την άλλη! μαλακά πουλάκι μου! (κατι εχω παθει τα πτηνα δεν παιζει) θα τρίζουν τα κοκαλα του ντα βιντσι με τοσι σκληρα περασματα! λες και σχεδιαζεις πριονισμένο εκμαγειο!

Θα με συγχωρήσεις Αχιλλέα αλλα δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το λάθος μου :sick:

Σχεδιάσα με μολύβι το σχέδιο για αρχή και τώρα περνάω τα σκούρα σημεία αφου τονίσο το σχέδιο... δεν το έμαθα απο μόνος μου απο βιβλίο το διάβασα:shocked:

Πώς πρέπει να το κάνω....??? :baby:

asxeth
18-02-09, 12:50

δοκίμασα σε χρωματική κλίμακα. Και αφού το πήρες είδηση σημαίνει οτι λειτουργεί..:dances:

ρε παιδια αρχισατε τα κινεζικα τωρα:shocked: Τι ακαταλαβιστικα λετε εσεις οι δυο?Τι παει να πει κλωτσαει το χρωμα και τι παει να πει δικιμασα σε χρωματικη κλιμακα?:confused1::confused1::confused1:
ποπο!! τι ασχετοσυνη ειναι αυτη :embarassed:

pinelos
18-02-09, 14:34
Θα με συγχωρήσεις Αχιλλέα αλλα δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το λάθος μου :sick:

Σχεδιάσα με μολύβι το σχέδιο για αρχή και τώρα περνάω τα σκούρα σημεία αφου τονίσο το σχέδιο... δεν το έμαθα απο μόνος μου απο βιβλίο το διάβασα:shocked:

Πώς πρέπει να το κάνω....??? :baby:
εσυ να με συγχωρεσεις που σου μιλησα λιγο ασχημα (εννοω για το εργο σου) το ειπα αποτομα! παντα το κανω αυτο συγχωρα με! το λαθος σου ειναι οτι υπακους το βιβλιο και δεν κοιτας! οταν κρατας μολυβι κοιτας καλυτερα ενα αντικειμενο απο οτι οταν απλά το βλέπεις! κοιτα λοιπον καλά και δες1 αυτα τα σκληρα σχηματα που με τοση προσήλωση εχεις σχηματησει ειναι τοσο βαμενα απο ακρη σε ακρη? τοσο περιοριστικα πλακάτο? οχι δεν ειναι το φως συμπεριφερεται τρυφερα βρε συ! σε πολυ αποτομα σημεια ειναι σκληρο! μαθε να εισαι τσιγκουνης και με τα σκληρα σου και με τα μαυρα σου που τα βαζεις απο την αρχη και ενδιαμεσα δεν υπαρχουν πουθενα! κοιτα καλα!

pinelos
18-02-09, 14:54
http://i179.photobucket.com/albums/w320/pinelos26/DSC01396.jpg

http://i179.photobucket.com/albums/w320/pinelos26/DSC01399.jpg

ζωγραφιζω ζωγραφιζω ζωγραφιζω!!!!! ναι ναι ναι! γιουπιιιιιιι! τι ωραια που ειναι να εχεις αδεια!:banana::banana::banana:

keti
18-02-09, 15:20
Ουφ ! επιτελους τα διαβασα ολα ..ποσα γραψατε πουλακια μου ; :evil: ( ειδες Αχιλλεα ; ειμαι στο θεμα )

keti
18-02-09, 15:22
ζωγραφιζω ζωγραφιζω ζωγραφιζω!!!!! ναι ναι ναι! γιουπιιιιιιι! τι ωραια που ειναι να εχεις αδεια!:banana::banana::banana:

:grin::grin::grin::grin:...Αχιλλεα γιατι την ξυπνησες παιδι μου την κυρια ; τωρα παει το ονειρο ....
τελειο θα γινει :clap:

keti
18-02-09, 15:28
μίρα ευχαριστώ..:hello:
η τσαγιέρα είναι μεταλλική δεν σπάει. Τα ρόδια να σπάσουν μπας και πάει γούρι και πιάσουμε κανα φράγκο..:thinking::thinking:εσπασες κανενα την πρωτοχρονια; :grin:.Για μαρτυρα τωρα τα σχετικα με την παλετα σου ...

αυτο ειναι χρώμα **** το κερατο μου! πως το κανεις να μην κλοτσάει κανένα χρωμα? πως στα κομάτια γινεται?:unsure:αν δεν ξερεις εσυ Αχιλλεα ...εμεις τι να πουμε;

pinelos
18-02-09, 15:55

:grin::grin::grin::grin:...Αχιλλεα γιατι την ξυπνησες παιδι μου την κυρια ; τωρα παει το ονειρο ....
τελειο θα γινει :clap:
δέν παρεξηγει αυτή! η μάνα μου ειναι! και τωρα με βρήζει γιατι ζωγράφησα την ελιά στο φρύδι και δεν ήθελε!

Pro_vm
18-02-09, 16:01

Μπράβο περιδρομε!
Ευρηματικό το αιωρουμενο τσαγιερο. Κατα τα άλλα το στυλ αυτής της ζωγραφικής (που δεν υπαγορευεται αυστηρα απο την οπτική πραγματικότητα) δεν με ενθυσιαζει για τον εξης απλο λόγο... Ειναι ασαφες... Το έργο Σηκωνει ένα σωρο σχηματικές και χρωματικές τροποποιήσεις - παραλλαγες παραμενοντας (για τα ματια μου τουλαχιστον) ακριβως το ίδιο... και το θεωρω τετοιου ειδους έργα πολύ ευκολα στην εκτελεση-ζωγραφική τους.

Αυτό δεν σημαινει ότι δεν υπαρχουν έργα σε αυτο το το στυλ που δεν μου αρεσουν (και το δικο σου μου αρεσει) αλλα ότι τα περισσοτερα δεν μου αρεσουν και αν το ίδιο έργο με τα απεικονιζομενα σε μια πιο ρεαλιστική αποδοση (ας ήταν η τσαγιερα αιωρουμενη) θα μου άρεσε πολύ περισσοτερο.

keti
18-02-09, 16:17
Μπράβο περιδρομε!
Ευρηματικό το αιωρουμενο τσαγιερο. Κατα τα άλλα το στυλ αυτής της ζωγραφικής (που δεν υπαγορευεται αυστηρα απο την οπτική πραγματικότητα) δεν με ενθυσιαζει για τον εξης απλο λόγο... Ειναι ασαφες... Το έργο Σηκωνει ένα σωρο σχηματικές και χρωματικές τροποποιήσεις - παραλλαγες παραμενοντας (για τα ματια μου τουλαχιστον) ακριβως το ίδιο... και το θεωρω τετοιου ειδους έργα πολύ ευκολα στην εκτελεση-ζωγραφική τους.

Αυτό δεν σημαινει ότι δεν υπαρχουν έργα σε αυτο το το στυλ που δεν μου αρεσουν (και το δικο σου μου αρεσει) αλλα ότι τα περισσοτερα δεν μου αρεσουν και αν το ίδιο έργο με τα απεικονιζομενα σε μια πιο ρεαλιστική αποδοση (ας ήταν η τσαγιερα αιωρουμενη) θα μου άρεσε πολύ περισσοτερο.Bαγγελη δεν νομιζω οτι το τσαγιερο ειναι αιωρουμενο :unsure: γιατι αν ηταν ετσι ειναι και τα ροδια αιωρουμενα και το διπλα ...Ειναι μερος απο πινακα ..οποτε πιστευω οτι ειναι ακουμπισμενα ολα αυτα καπου :grin:

keti
18-02-09, 16:19
δέν παρεξηγει αυτή! η μάνα μου ειναι! και τωρα με βρήζει γιατι ζωγράφησα την ελιά στο φρύδι και δεν ήθελε!:evil::evil::evil:βγαλτην παιδακι μου ...εχει δικιο η γυναικα να μουρμουραει ...

pinelos
18-02-09, 16:21
Μπράβο περιδρομε!

Αυτό δεν σημαινει ότι δεν υπαρχουν έργα σε αυτο το το στυλ που δεν μου αρεσουν (και το δικο σου μου αρεσει) αλλα ότι τα περισσοτερα δεν μου αρεσουν και αν το ίδιο έργο με τα απεικονιζομενα σε μια πιο ρεαλιστική αποδοση (ας ήταν η τσαγιερα αιωρουμενη) θα μου άρεσε πολύ περισσοτερο.
η απλότητα ενος εργου βεβαια πολλές φορές ειναι και η δυσκολία του! ειναι πολυ δυσκολο να κανεις ενα ηρεμο εργο χωρις φασαρίες και να μην κλοτσάει και να μην θέλει τιποτα! στο εργο αυτο το αξιοθαυμαστο ειναι η σορός απο χρώμματα χωρις το ενα να ενοχλεί το αλλο και αντιθετα να το αναδικνυει κι όλας! και σου φαινεται εξερετικα απλό οταν εχει δώσει ηδη την λυση ο περι! το θεμα ειναι μονος σου (οχι εσυ γενικα) απο την φυση δινεις αυτο το εξαιρετικα απλο αποτελεσμα με τετοια παλέτα που δεν ενοχλεί πουθενα? εκει ειναι το θεμα βασικα!

Pro_vm
18-02-09, 16:57
Bαγγελη δεν νομιζω οτι το τσαγιερο ειναι αιωρουμενο :unsure: γιατι αν ηταν ετσι ειναι και τα ροδια αιωρουμενα και το διπλα ...Ειναι μερος απο πινακα ..οποτε πιστευω οτι ειναι ακουμπισμενα ολα αυτα καπου :grin:

δεν ξερω αν ειναι ετσι... θα μου άρεσε παντως να ειναι αιωρουμενο το τσαγιερο.

keti
18-02-09, 17:02
δεν ξερω αν ειναι ετσι... θα μου άρεσε παντως να ειναι αιωρουμενο το τσαγιερο.θα μας πει ο περι ...κι ετσι θα λυθει η απορια ...

Pro_vm
18-02-09, 17:13
η απλότητα ενος εργου βεβαια πολλές φορές ειναι και η δυσκολία του! ειναι πολυ δυσκολο να κανεις ενα ηρεμο εργο χωρις φασαρίες και να μην κλοτσάει και να μην θέλει τιποτα! στο εργο αυτο το αξιοθαυμαστο ειναι η σορός απο χρώμματα χωρις το ενα να ενοχλεί το αλλο και αντιθετα να το αναδικνυει κι όλας! και σου φαινεται εξερετικα απλό οταν εχει δώσει ηδη την λυση ο περι! το θεμα ειναι μονος σου (οχι εσυ γενικα) απο την φυση δινεις αυτο το εξαιρετικα απλο αποτελεσμα με τετοια παλέτα που δεν ενοχλεί πουθενα? εκει ειναι το θεμα βασικα!

βρε συ Αχιλλεα... τα έχουμε ξανασυζητησει αυτα... Αλλιως βλεπει ο ενας έναν πινκα αλλιως ο άλλος... Αυτα που ο ένας θεωρεί σπουδαια ο άλλος μπορει να τα θεωρει μειονεκτηματα. Δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα.

η δικη μου αποψη ειναι ότι όλα τα έργα που αποκλινουν απο το πραγματικο ειναι ευκολα και στην σχεδιαση και στην ζωγραφική τους μιας και αποκλισεις απο αυτο που εγινε δεν αλλαζουν ουσιαστικά το έργο. Το έργο παραμενει για τα ματια μου ουσιαστικά το ίδιο σε ένα μεγαλο ευρος διαφορετικων εκδοχών. Δεν έχεις την πραγματικοτητα να μαρτυρα το λαθος στην επεικονιση και ειναι μεγαλη ευκολια αυτο. Επιπλεον το τυχαιο ή εστω η τυχαια επιλογη της στιγμης στην σχεδιαση και τον χρωματισμο δένει με το έργο.

Φυσικα και υπαρχουν εργα που μου αρεσουν και σε αυτες τις σχεδιαστικες και χρωματικες επιλογες αλλα δεν τις εκτιμω ιδιαιτερα... Μπορει με τον καιρο να αλλαξω γνωμη αλλα προς το παρον αυτή ειναι η αντιδραση μου... Θα μου αρεσε πολύ περισσοτερο αν το έργο συνδυαζε ρεαλιστικά και μη ρεαλιστικα στοιχεια όπως καποια φρουτα ή το τσαγιερο να ήταν πιο ρεαλιστικα ζωγραφισμενα... Θα με έπειθε ότι δεν ζωγραφισε και η τυχη....

pinelos
18-02-09, 17:30
βρε συ Αχιλλεα... τα έχουμε ξανασυζητησει αυτα... Αλλιως βλεπει ο ενας έναν πινκα αλλιως ο άλλος... Αυτα που ο ένας θεωρεί σπουδαια ο άλλος μπορει να τα θεωρει μειονεκτηματα. Δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα.

η δικη μου αποψη ειναι ότι όλα τα έργα που αποκλινουν απο το πραγματικο ειναι ευκολα και στην σχεδιαση και στην ζωγραφική τους μιας και αποκλισεις απο αυτο που εγινε δεν αλλαζουν ουσιαστικά το έργο. Το έργο παραμενει για τα ματια μου ουσιαστικά το ίδιο σε ένα μεγαλο ευρος διαφορετικων εκδοχών. Δεν έχεις την πραγματικοτητα να μαρτυρα το λαθος στην επεικονιση και ειναι μεγαλη ευκολια αυτο. Επιπλεον το τυχαιο ή εστω η τυχαια επιλογη της στιγμης στην σχεδιαση και τον χρωματισμο δένει με το έργο.

Φυσικα και υπαρχουν εργα που μου αρεσουν και σε αυτες τις σχεδιαστικες και χρωματικες επιλογες αλλα δεν τις εκτιμω ιδιαιτερα... Μπορει με τον καιρο να αλλαξω γνωμη αλλα προς το παρον αυτή ειναι η αντιδραση μου... Θα μου αρεσε πολύ περισσοτερο αν το έργο συνδυαζε ρεαλιστικά και μη ρεαλιστικα στοιχεια όπως καποια φρουτα ή το τσαγιερο να ήταν πιο ρεαλιστικα ζωγραφισμενα... Θα με έπειθε ότι δεν ζωγραφισε και η τυχη....
βασικα μάλλον δέν καταλαβες τι ειπα η τελος πάντων δέν εκφραστηκα σωστά αλλα μάλλον οντως δεν βγένει πουθενα αυτη η κουβέντα εχεις δικιο!!!! αλλα εγω αλλο ειπα δεν ειπα να ζωγραφίζει η τυχη? και να εισαι σιγουρος οτι εχει απολυτη σχεση με την πραγματικοτητα το εργο δεν κοιταει τον ουρανο και το κανει!

Pro_vm
18-02-09, 17:34
@ ΦΟΡΑ

πολύ μου άρεσε το εργο του αδελφου σου...

έχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του ρεαλιστικου. Λέει ακριβως αυτο που δειχνει. Δεν σηκωνει παρερμηνειες και ελευθερες αποδωσεις σημασιών...

και αυτή ειναι κατα την γνωμη μου η μεγαλη δυσκολια αυτου του στυλ ζωγραφικης... Να ζωγραφισεις με την ρεαλιστική απεικονιση κατι που να μιλαει περισσοτερο απο την εικονα που δειχνει...

zog
18-02-09, 17:36
εσυ να με συγχωρεσεις που σου μιλησα λιγο ασχημα (εννοω για το εργο σου) το ειπα αποτομα! παντα το κανω αυτο συγχωρα με! το λαθος σου ειναι οτι υπακους το βιβλιο και δεν κοιτας! οταν κρατας μολυβι κοιτας καλυτερα ενα αντικειμενο απο οτι οταν απλά το βλέπεις! κοιτα λοιπον καλά και δες1 αυτα τα σκληρα σχηματα που με τοση προσήλωση εχεις σχηματησει ειναι τοσο βαμενα απο ακρη σε ακρη? τοσο περιοριστικα πλακάτο? οχι δεν ειναι το φως συμπεριφερεται τρυφερα βρε συ! σε πολυ αποτομα σημεια ειναι σκληρο! μαθε να εισαι τσιγκουνης και με τα σκληρα σου και με τα μαυρα σου που τα βαζεις απο την αρχη και ενδιαμεσα δεν υπαρχουν πουθενα! κοιτα καλα!

Τώρα πιστεύω ότι σε κατάλαβα (και κάτι με έτρωγε απο μέσα μου γι αυτο και τώρα μου το έβγαλές στην επιφάνεια)... μου λές να αφήσω το χέρι μου ελεύθερο και να μην προσπαθώ να μιμηθώ εναν "μπογιατζή" που προσπαθεί να βάψει ενα τοίχο με ένα χρώμα.....:embarassed: καλά το κατάλαβα ???? Να βάλω την φαντασία μου και το μεράκι να δουλέψει ελεύθερα ??? Λες... θα το δοκιμάσω !!!!!

Σε ευχαριστώ.... και μιλα όπως θές δεν με πειράζει εξάλου ειναι διαφορετικά εαν γνωριζόμασταν και διαφορετικά να μιλάμε για ενα θέμα μονο...:hello:

Pro_vm
18-02-09, 17:47
βασικα μάλλον δέν καταλαβες τι ειπα η τελος πάντων δέν εκφραστηκα σωστά αλλα μάλλον οντως δεν βγένει πουθενα αυτη η κουβέντα εχεις δικιο!!!! αλλα εγω αλλο ειπα δεν ειπα να ζωγραφίζει η τυχη? και να εισαι σιγουρος οτι εχει απολυτη σχεση με την πραγματικοτητα το εργο δεν κοιταει τον ουρανο και το κανει!

Η σχηματική και χρωματική παραμορφωση λειτουργει πολλές φορες τυχαια με την έννοια ότι θα μπορουσε να επιλεξει κατι άλλο (έστω και λιγο διαφορετικο) ο καλλιτεχνης στην θεση αυτου που εκανε χωρις να αλλαξει τιποτα ουσιαστικο. (γνωμη μου) Στον αντιποδα σε ένα ρεαλιστικο εργο η αποκλιση απο το πραγματικο γινεται αμεσως αντιληπτη. Για παραδειγμα κοιτωντας εγω την μικρογραφια της εικονας εγω διεκρινα ένα ροδακινο και ένα πρασινο μηλο. Ο περιδρομος ειπε ότι ειναι ροδια... και καρπουζια να τα ονομαζε δεν θα άλλαζε τιποτα... πάλι θα το δεχομουν... Το πιο πισω φρουτο που τωρα συμπερενω ότι μαλλον ειναι ροδι δεν καταλαβα τι ήταν. Αυτο εννοώ όταν λεω ότι οι εικονες σε αυτα τα έργα έχουν μεγαλες ασαφειες που στην ουσια τα καθιστουν σε μεγαλο βαθμο ζωγραφισμενα απο την τυχη (το άγνωστο ακομα και στον καλλιτεχνη πολλές φορες) .

asxeth
18-02-09, 17:54
Λοιπον παιδια αυτο ειναι που με παιδευει με τα φτερα του τοοοσο καιρο.Φαινεται κιολας αν προσεξετε ποσες στρωσεις εχω περασει.
Αχχιλεα εσυ τι λες ετσι οπως ειναι το εργο θα βγει καλο αν κανω το κολπο που μου ειπες?
Δεν εχει πτηνα :grin: αλλα εχει φτερα!!

pinelos
18-02-09, 18:02
Λοιπον παιδια αυτο ειναι που με παιδευει με τα φτερα του τοοοσο καιρο.Φαινεται κιολας αν προσεξετε ποσες στρωσεις εχω περασει.
Αχχιλεα εσυ τι λες ετσι οπως ειναι το εργο θα βγει καλο αν κανω το κολπο που μου ειπες?
Δεν εχει πτηνα :grin: αλλα εχει φτερα!!
στάνταρ!υτο χρειαζεσαι πουλακι μου! ξεκινα! με καρβουνο τα πουπουλα και το ασπρο όπως σου ειπα και με μερικα ωραια περασματα σβησιματα θα γινει τελειο το φτερο! κι ας μην ειναι πουλι! ασε που θα γινει αφρατο!

pinelos
18-02-09, 18:17
Τώρα πιστεύω ότι σε κατάλαβα (και κάτι με έτρωγε απο μέσα μου γι αυτο και τώρα μου το έβγαλές στην επιφάνεια)... μου λές να αφήσω το χέρι μου ελεύθερο και να μην προσπαθώ να μιμηθώ εναν "μπογιατζή" που προσπαθεί να βάψει ενα τοίχο με ένα χρώμα.....:embarassed: καλά το κατάλαβα ???? Να βάλω την φαντασία μου και το μεράκι να δουλέψει ελεύθερα ??? Λες... θα το δοκιμάσω !!!!!

Σε ευχαριστώ.... και μιλα όπως θές δεν με πειράζει εξάλου ειναι διαφορετικά εαν γνωριζόμασταν και διαφορετικά να μιλάμε για ενα θέμα μονο...:hello:
οχι βρε συ! λεω να κοιταξεις αυτο που εχεις απεναντι σου! οχι φαντασια! παρατηρηση! αυτο λεω! οσο για το αν σε στεναχωρησα πριν με τον αποτομο χαρακτηρισμο εννοουσα οχι απεναντι σου! γιατι με εσενα δεν εχω τιποτα εννοειτε, σε σεβομαι! για το εργο μιλαμε μονο!

keti
18-02-09, 18:58
Δεν εχει πτηνα :grin: αλλα εχει φτερα!!φαινεται :thinking:...νομιζω οτι εχει δικιο ο Αχιλλεας ...κανε αυτο που σε συμβουλεψε .Αν το εκανες με τον τροπο της αγιογραφιας θα ξεκινουσες με ενα μεσαιο χρωμα . ακολουθως θα τονιζες ολες τις λεπτομερειες με ενα γκρι σκουρο και λαζουρες και μετα θα αρχιζες τα ξανοιγματα . Το αποτελεσμα ομως θα ηταν αυστηρο ..και χρονοβορο . Ο τροπος που σου λεει ο Αχιλλεας εχει πιο πολλα πλεονεκτηματα νομιζω και σιγουρα πιο αφρατα :wink: αποτελεσματα ...

asxeth
18-02-09, 19:03
φαινεται :thinking:...νομιζω οτι εχει δικιο ο Αχιλλεας ...κανε αυτο που σε συμβουλεψε .Αν το εκανες με τον τροπο της αγιογραφιας θα ξεκινουσες με ενα μεσαιο χρωμα . ακολουθως θα τονιζες ολες τις λεπτομερειες με ενα γκρι σκουρο και λαζουρες και μετα θα αρχιζες τα ξανοιγματα . Το αποτελεσμα ομως θα ηταν αυστηρο ..και χρονοβορο . Ο τροπος που σου λεει ο Αχιλλεας εχει πιο πολλα πλεονεκτηματα νομιζω και σιγουρα πιο αφρατα :wink: αποτελεσματα ...

Ακριβως αυτο ηθελα..αφρατα φτερα!!αλλα δεν μου εβγαιναν με τιποτα!!
Κατι μου λεει οτι το σ/κ που ερχεται θα ευχαριστηθω ζωγραφικη:slider:

keti
18-02-09, 19:10
Η σχηματική και χρωματική παραμορφωση λειτουργει πολλές φορες τυχαια με την έννοια ότι θα μπορουσε να επιλεξει κατι άλλο (έστω και λιγο διαφορετικο) ο καλλιτεχνης στην θεση αυτου που εκανε χωρις να αλλαξει τιποτα ουσιαστικο. (γνωμη μου) Στον αντιποδα σε ένα ρεαλιστικο εργο η αποκλιση απο το πραγματικο γινεται αμεσως αντιληπτη. Για παραδειγμα κοιτωντας εγω την μικρογραφια της εικονας εγω διεκρινα ένα ροδακινο και ένα πρασινο μηλο. Ο περιδρομος ειπε ότι ειναι ροδια... και καρπουζια να τα ονομαζε δεν θα άλλαζε τιποτα... πάλι θα το δεχομουν... Το πιο πισω φρουτο που τωρα συμπερενω ότι μαλλον ειναι ροδι δεν καταλαβα τι ήταν. Αυτο εννοώ όταν λεω ότι οι εικονες σε αυτα τα έργα έχουν μεγαλες ασαφειες που στην ουσια τα καθιστουν σε μεγαλο βαθμο ζωγραφισμενα απο την τυχη (το άγνωστο ακομα και στον καλλιτεχνη πολλές φορες) .:unsure: δεν καταλαβαινω τι σε μπερδευει ...το πισω φρουτο ειναι ολοφανερα ροδι ισως και το μπροστα ( η φωτο ειναι μικρη και λεπτομερειες δεν φαινονται ). Ο Περι ενα αστειο εκανε ...δεν μας εκανε λεπτομερη καταγραφη των οσων βρισκονται στη νεκρη φυση ) εξαλλου ειναι προσχεδιο ..γιατι να κατσει να βαλει λεπτομερειες σε ολα ;εγω γιατι δεν βλεπω καμια ασαφεια; :unsure: και μου αρεσει που επιτελους εκανε καποιος ενα χρωματιστο τσαγιερο :grin::grin::grin::grin:
Περι μη μου το χαλασεις και πεις οτι ειναι κατι αλλο :flirt:ειναι και το αγαπημενο μου χρωμα .

keti
18-02-09, 19:12
Ακριβως αυτο ηθελα..αφρατα φτερα!!αλλα δεν μου εβγαιναν με τιποτα!!
Κατι μου λεει οτι το σ/κ που ερχεται θα ευχαριστηθω ζωγραφικη:slider: τελικα διαπιστωνω οτι η αγιογραφια ειναι μεγαλος δασκαλος :thinking:

Pro_vm
18-02-09, 20:07
:unsure: δεν καταλαβαινω τι σε μπερδευει ...το πισω φρουτο ειναι ολοφανερα ροδι ισως και το μπροστα ( η φωτο ειναι μικρη και λεπτομερειες δεν φαινονται ). Ο Περι ενα αστειο εκανε ...δεν μας εκανε λεπτομερη καταγραφη των οσων βρισκονται στη νεκρη φυση ) εξαλλου ειναι προσχεδιο ..γιατι να κατσει να βαλει λεπτομερειες σε ολα ;εγω γιατι δεν βλεπω καμια ασαφεια; :unsure: και μου αρεσει που επιτελους εκανε καποιος ενα χρωματιστο τσαγιερο :grin::grin::grin::grin:
Περι μη μου το χαλασεις και πεις οτι ειναι κατι αλλο :flirt:ειναι και το αγαπημενο μου χρωμα .

Ειπαμε δεν αντιδρουμε όλοι με τον ίδιο τροπο. Αν π.χ οριζεις το σαφες με τροπο που εγω θεωρω ότι ανηκει στο ασαφες εσενα κατι που θα σου φαινεται σαφες εμενα το ίδιο θα μου φαίνεται ασαφες.

Γαι μενα την στιγμη που το ειδα δεν διεκρινα ουτε φρουτο ουτε ροδι... μου εμοιαζε περισσοτερο με τασακι με ένα τσιγαρο. Ισως φταιει ότι ειδα την μικρογραφια. Ισως φταιει η αντιληψη μου.

Εσένα μπορει να σου αρεσει το χρωματιστο τσαγιερο (δεν λεω ότι δειχνει άσχημο), αλλα εγω αν δεν μου πουν ότι ειναι χρωματιστο τσαγιερο και σε συνδυασμο με την μικρη παραμορφωση στο σχημα θα έχω καποιες αμφιβολιες σχετικα με τον ρολο του εικονιζομενου αντικειμενου στο έργο. Το ερωτημα για μενα θα έιναι μηπως έχει άλλη σημασια απο ένα παραμορφωμενο σχηματικα και αποκλίνον χρωματικα τσαγιερο? και άκρη δεν θα βρισκω αν δεν μου πει ο καλλιτεχνης. Να δωσω δική μου σημασια δεν με ενδιαφερει ουτε θελω να φτιαχνω παζλ ή να λυνω γριφους...

zog
18-02-09, 22:06
Είπα να χαλαρώσο σήμερα ...:dances:

http://img24.imageshack.us/img24/6669/sakisys7.th.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=sakisys7.jpg)

Μη βαράτε όμως με το μαλακό :boxing:

Pro_vm
18-02-09, 22:46

http://img24.imageshack.us/img24/6669/sakisys7.th.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=sakisys7.jpg)

Αν το ειχε ζωγραφισει καποιος ζωγραφος με φημη οι πολλοι θα το θεωρουσαν αριστουργημα...

τωρα οι ίδιοι ισως σου πουν ότι ειναι μαπα...

ετσι για να το κανεις αριστουργημα χωρις ουτε μια επιπλεον πινελια φροντισε να αποκτησεις φημη...

Αν δεν το καταφερεις άσε τους άλλους να λενε... δεν πειραζεις κανεναν...

Γενικά μην ακους...
Αν σου αρεσει έχει καλως και να το χαιρεσαι... αν δεν σου αρεσει δες το και εντοπισε τι σε ενοχλεί...

zog
18-02-09, 22:57
Βασικά αριστερο ματι και χειλια ειναι μάπα για μενα λεω νατα φτιαξω λίγο...:confused2:

Pro_vm
18-02-09, 23:17
Βασικά αριστερο ματι και χειλια ειναι μάπα για μενα λεω νατα φτιαξω λίγο...:confused2:
εμενα μου μοιαζει λιγο καρτουνιστικο.

Βεβαια έναν αιώνα τωρα ζωγραφιζονται καρικατουρες και θεωρουνται αριστουργηματα...

αστο έτσι με τις ατελειες του... φροντισε μονο να πεισεις ότι τα στραβα του έργου ειναι όχι αδυναμιες αλλα επιλογες σου και θα σε πιστεψουν...

Για το τεχνικο μερος.... παντα κατα την γνωμη μου και τον προσανατολισμο μου στο ρεαλιστικο...

Το φοντο θα του πηγαινε σκουρο... να ανδεικκνύεται το σωμα. Το σωμα και το προσωπο θα έπρεπε να έχει εντονο το φως και τις σκιες και διαφορετικο χρωμα. Πιο φυσικο. Εχω δει εναν πινακα ενος Γαλλου ζωγραφου που δυστυχως δεν έσωσα όυτε θυμαμαι στοιχεια για την ταυτοτητα του εργου. Με εντυπωσιασε τοσο ομως που έχει κολλήσει στο μυαλο μου.. Αλλοι αυτο το έργο μπορει να το θεωρουσαν χαλια... Δεν βρισκεις άκρη...

pinelos
19-02-09, 00:37
ρε βαγγέλη ρε ανθρωπε του θεου τι ειναι αυτα που λες? νινα κινινα! ποιος λεει πως
οποιος ειναι ονομα κανει αριστουργηματα!αυτο δεν το λεει ουτε ο ποιο βολεμενος
πλουσιος κρητικός τεχνης! εισαι ισοπεδωτικος και το κυριοτερο ειναι οτι εκει που
καποιος παρακολουθωντας σε, (εγω για παραδειγμα) λεει εχει καποιο ενδιαφερον η
ξεροκεφαλια αυτουνου (δεν παω πισω και μιλαω πολυ σοβαρα) ξαφνικα τα κανεις ολα
ανω κατω! εγω προσωπικα πολυ συμπαθω τις εμονες στους ανθρωπους γιατι εχω
πολλες απο αυτες και εν μερη ο λογος που σε εκτιμω ειναι γιατι εχεις εμονες αλλα απο
την αλλη νιώθω οτι εχεις τα ματια σου κλειστα ορισμενες φορές συγχώρα με αλλα
σκέψου για λιγο οτι μπορει και να ισχυει!! κοιτα λιγο καλυτερα και ανθρωπος εισαι και
μαλιστα που καλλιτεχνεις και θα καταλάβεις τι ειναι αριστουργημα και τι οχι! και δεν εχει
να κανει με το ονομα! μην κοιτας καχυποπτα γυρω σου! να εισαι ανοιχτος γιατι μονο να
νιώσεις κινδυνευεις! μαρτις μου η σταυρουλα και η καιτη που στο εδω φορουμ
αποκαλεσα με βαρια καταθλιψη και μετα απο πολλους αυτοβασανισμους ενα εργο του
ματιζ κακο η που εγω τουλαχιστον δεν μπορω να δω κατι καλο (λογω μερικης χρήσης
εγκεφαλου ισως).

μονο να κερδισεις εχεις! μην γινεσαι το ιδιο υποκριτης με αυτα που κοροιδευεις και που
πιστεψε με τους κρινω κι εγω πολυ ασχημα αυτους που δηθεν ενθουσιαζοντε στο ονομα
της κουλτουρας και του συγχρονου!

όλα αυτα στα λέω γιατι πετας μπηχτες για να ανοιξεις μια παλι πολυ ενδιαφερον
κουβεντα παλι του τι ειναι ευκολο δυσκολο καλο κακο υποκειμενικο αντικειμενικο
ιστορικα κριμενο λογοκριμενο και δεν συμαζευεται! κατα τα αλλα πραγματικα σε
σεβομαι (ασχετα αν σε παω η οχι) μονο και μονο για το παθος σου για την τέχνη όπως
και να το βλέπεις. και ειμαι ξεκαθαρος σε αυτο οτι ανθρωπος με παθος για την
ζωγραφικη = ανθρωπος που νιωθει και εκφραζεται αρα ανθρωπος που συμπαθω σαν
ιδιοσυγκρασια! και ναι οντως εδω θα βγω εγω και θα πω οτι ολοι οι ανθρωποι νιώθουν
αλλα αν και καποτε δεν το πιστευα τωρα το πιστεύω οτι δέν εκφραζοντε ολοι (με
οποιονδήποτε τρόπο)

zog
19-02-09, 07:55
Ωχχχχ αναψε φωτιές Ο Σάκηςςςςςςςςςςς ο TERMINATOR .....:wavecry:

asxeth
19-02-09, 08:09
αρχισαμε τα κατεβατα παλι:grin::grin::grin::grin::grin:
Γιουπιιιι μ'αρεσουν οι δημιουργικες αντιπαραθεσεις:slider:

peridromos
19-02-09, 09:13
Ειπαμε δεν αντιδρουμε όλοι με τον ίδιο τροπο. Αν π.χ οριζεις το σαφες με τροπο που εγω θεωρω ότι ανηκει στο ασαφες εσενα κατι που θα σου φαινεται σαφες εμενα το ίδιο θα μου φαίνεται ασαφες.

Γαι μενα την στιγμη που το ειδα δεν διεκρινα ουτε φρουτο ουτε ροδι... μου εμοιαζε περισσοτερο με τασακι με ένα τσιγαρο. Ισως φταιει ότι ειδα την μικρογραφια. Ισως φταιει η αντιληψη μου.

Εσένα μπορει να σου αρεσει το χρωματιστο τσαγιερο (δεν λεω ότι δειχνει άσχημο), αλλα εγω αν δεν μου πουν ότι ειναι χρωματιστο τσαγιερο και σε συνδυασμο με την μικρη παραμορφωση στο σχημα θα έχω καποιες αμφιβολιες σχετικα με τον ρολο του εικονιζομενου αντικειμενου στο έργο. Το ερωτημα για μενα θα έιναι μηπως έχει άλλη σημασια απο ένα παραμορφωμενο σχηματικα και αποκλίνον χρωματικα τσαγιερο? και άκρη δεν θα βρισκω αν δεν μου πει ο καλλιτεχνης. Να δωσω δική μου σημασια δεν με ενδιαφερει ουτε θελω να φτιαχνω παζλ ή να λυνω γριφους...
αμάν βρε προβμ, είσαι κλασικός κνίτης αλλά μ' αρέσεις.
Που του δείχνουν το φεγγάρι και κυτάει το δάκτυλο.. :evil::grin:
Δεν υπάρχουν παιδί μου γρίφοι. Μια ρημάδα τσαγέρα είναι απο ένα παλιό σχέδιο που είπα να το κάνω με ακρυλικά. Που δεν είχα κιόλας ακρυλικά και πήγα και αγόρασα. Ασε με τώρα που μου ήρθε η όρεξη και ο χρόνος να ζωγραφίσω να το απολαύσω. Το σχέδιο είναι με μολύβι, και επειδή δεν θυμάμαι τα χρώματα, τα φτιάχνω σε κλίμακα. Σκια που αναφέρεις δεν υπάρχει γιατί ήταν έντονος ο φωτισμός και απο πολλές πηγές. (Βλέπεις πόσο απλό είναι?:wink:)
Αλλά, και εδώ είναι το ζητούμενο δεν προσπαθώ και δεν θέλω να κάνω σοσιαλιστικό ρεαλισμό :grin:.

Δεν έχεις και άδικο στα ερωτήματά σου, και εγώ τα είχα, περί <<Το ερωτημα για μενα θα έιναι μηπως έχει άλλη σημασια απο ένα παραμορφωμενο σχηματικα και αποκλίνον χρωματικα τσαγιερο?>> και μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω τη λογική της παραμόρφωσης στην ζωγραφική. Τώρα προσπαθώ να ξεχάσω τα θεωρητικά και να πιάσω λίγο τα πρακτικά γιατί έχω μείνει πίσω. Οχι τίποτα άλλο αλλά θα με ξεπεράσει στη ζωγραφική και η άσχετη και δεν θα το αντέξω αυτό..
:hello:

peridromos
19-02-09, 09:19

θέλω τις δύο χορεύτριες που είχε μαζί του στην γιουροβίζιον..:hooray:

και φτιάξε λίγο τα βυζιά του γιατί μοιάζουν να τα παίρνει ο αέρας που μπαίνει απο το παράθυρο..

asxeth
19-02-09, 09:24
Τώρα προσπαθώ να ξεχάσω τα θεωρητικά και να πιάσω λίγο τα πρακτικά γιατί έχω μείνει πίσω. Οχι τίποτα άλλο αλλά θα με ξεπεράσει στη ζωγραφική και η άσχετη και δεν θα το αντέξω αυτό..
:hello:

:happy::happy::happy::happy::happy:με το πονο μου παιζεις?:dash::dash:

zog
19-02-09, 09:27

και φτιάξε λίγο τα βυζιά του γιατί μοιάζουν να τα παίρνει ο αέρας που μπαίνει απο το παράθυρο..

:grin::grin::grin::grin:

Θα δω τι μπορώ να κάνω.. παντώς αυτό ηταν με γρήγορες, ακανόνιστες πινελίες :dash:

Αλλα λέω να το φτιάξω λίγο... (εαν φτιάχνετε :grin:)

Μου άρεσε όμως :whip:

peridromos
19-02-09, 09:39
να και το σχέδιο. θέλω να το δουλέψω με ακρυλικά να τα θυμηθώ λίγο..
26605
ε! δεν έχει σκιά:hair:
φαγωθήκατε με την σκιά..
Οι σκιές δεν αγαπάαααανε γιατι δεν έχουνε ψυχή..
α! ρε Νότη!!

Roula14
19-02-09, 10:43

:grin::happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

26605
φαγωθήκατε με την σκιά..
α! ρε Νότη!!
Μετα το Σακη, να και ο Νοτης :grin: :whistle:

keti
19-02-09, 12:15
Δεν ξερω αν το προσεξατε αλλα ειμαστε... μια ωραια ατμοσφαιρα :evil::grin::grin::grin::grin::grin:

keti
19-02-09, 12:21

Μη βαράτε όμως με το μαλακό :boxing:καλα το πας ...μου αρεσουν τα χρωματα που εχεις βαλει στο δερμα .

Ωχχχχ αναψε φωτιές Ο Σάκηςςςςςςςςςςς ο TERMINATOR .....:wavecry::grin::grin::grin::grin::grin: Σακης ειναι αυτος ...( μονο που εμεις δεν ειμαστε τηνειτζερς )

:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:

keti
19-02-09, 12:23
26605
φαγωθήκατε με την σκιά..
α! ρε Νότη!!μια φορα να βαλεις ενα σχεδιο μεγαλο και τι στον κοσμο !:evil: παιδακι μου μεγενθυντικο χρειαζομαστε .
Εγω δεν φαγωνομαι με την σκια :grin: πολυ καλο το σχεδιο ( απο οσο μπορεσα να δω δηλαδη )

zog
19-02-09, 12:56
Καλά σου λέει η Κέτη , Περίδρομε.... μας έχει ανέβει η μυωπεία ...:confused2::grin:

keti
19-02-09, 12:59
Καλά σου λέει η Κέτη , Περίδρομε.... μας έχει ανέβει η μυωπεία ...:confused2::grin:και η πρεσβυωπια :evil::grin:...κι αντε τωρα να δουμε αν η τσαγιερα ειναι αιωρουμενη ...

asxeth
19-02-09, 13:37
Δεν ξερω αν το προσεξατε αλλα ειμαστε... μια ωραια ατμοσφαιρα :evil::grin::grin::grin::grin::grin:

βεβαιως βεβαιως:grin::grin::grin::grin::grin:

pinelos
19-02-09, 15:09
νιώθω όπως οταν ημουν στην σχολουλα που ολοι βλέπαμε την δουλεια του αλλου και πιναμε καφεδακι!
http://i179.photobucket.com/albums/w320/pinelos26/DSC01408.jpg

http://i179.photobucket.com/albums/w320/pinelos26/DSC01407.jpg

stavroula1
19-02-09, 15:20

Δεν βαράμε καθόλου, αλλά πρέπει να χαλαρώσεις κι άλλο...πολύ σφιγμένο τον βλέπω τον Σάκη...:grin::grin::grin:

stavroula1
19-02-09, 15:23
26605
φαγωθήκατε με την σκιά..
α! ρε Νότη!!
Αμάν βρε πέρι, βάλε καμιά μεγαλύτερη φωτό..... στραβώθηκα, δεν με λυπάσαι μεγάλη γυναίκα????? :dash:

stavroula1
19-02-09, 15:27
μια φορα να βαλεις ενα σχεδιο μεγαλο και τι στον κοσμο !:evil: παιδακι μου μεγενθυντικο χρειαζομαστε .
Εγω δεν φαγωνομαι με την σκια :grin: πολυ καλο το σχεδιο ( απο οσο μπορεσα να δω δηλαδη )

Ορίστε...δεν γκρινιάζω μόνο εγώ......

νιώθω όπως οταν ημουν στην σχολουλα που ολοι βλέπαμε την δουλεια του αλλου και πιναμε καφεδακι!
http://i179.photobucket.com/albums/w320/pinelos26/DSC01408.jpg

http://i179.photobucket.com/albums/w320/pinelos26/DSC01407.jpg
Μπράβο Αχιλλέα!!!!!!!!!!!!! μ' αρέσουν οι λεπτομέρειές σου.....δεν ταλαιπωρώ και τα ματάκια μου....:grin:

keti
19-02-09, 16:24

την νοσταλγησες ε ;:grin:
βλεπω προσθεσες λεπτομερειες ...ωραια προχωραει
Α και που εισαι; εκει κατω δεξια λερωθηκε το πλακακι ....:evil:

zog
19-02-09, 16:48
Αχιλλέα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ζωγραφίζεις γιατι δεν είναι κλασικός.. πώς το κάνεις ??? προσθέτης και αφαιρείς ???:confused2::confused2:

Επι τις ευκαιριάς ξέρει κανείς το χρώμα του δέρματος με τι χρώματα φτιάχνονται ??? και τι προσθέτουμε για την σκιά τους ....:confused1:

keti
19-02-09, 16:52
Αχιλλέα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ζωγραφίζεις γιατι δεν είναι κλασικός.. πώς το κάνεις ??? προσθέτης και αφαιρείς ???:confused2::confused2:

Επι τις ευκαιριάς ξέρει κανείς το χρώμα του δέρματος με τι χρώματα φτιάχνονται ??? και τι προσθέτουμε για την σκιά τους ....:confused1:Ζογκ εχει πολλες αποχρωσεις για το δερμα . Ασπρο ωχρα και κοκκινο χρησιμοποιω ..με την σειρα που στα γραφω ..το κοκκινο προσοχη ελαχιστο ...αλλα ειναι και τι θελεις να πετυχεις ...

pinelos
19-02-09, 16:54

την νοσταλγησες ε ;:grin:
βλεπω προσθεσες λεπτομερειες ...ωραια προχωραει
Α και που εισαι; εκει κατω δεξια λερωθηκε το πλακακι ....:evil:

μάλλον γιαυτο ξυπνησε και η αλλη! φαινεται θέλει να θέλει να το καθαρήσει!

keti
19-02-09, 16:57
μάλλον γιαυτο ξυπνησε και η αλλη! φαινεται θέλει να θέλει να το καθαρήσει!:grin::grin::grin::grin::grin: πες να μην ριξει νερα στο πατωμα ...αν και θα γινουν καθρεπτης για τα πουλια :evil:

zog
19-02-09, 16:58
Ζογκ εχει πολλες αποχρωσεις για το δερμα . Ασπρο ωχρα και κοκκινο χρησιμοποιω ..με την σειρα που στα γραφω ..το κοκκινο προσοχη ελαχιστο ...αλλα ειναι και τι θελεις να πετυχεις ...

Ασπρο + Ωχρα κίτρινι + κόκκινο (magenta) ?

Σωστά κατάλαβα.. μην μου βγει σαν το Σάκηςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς :grin::grin:

Και για την σκια ??

keti
19-02-09, 17:05
Ασπρο + Ωχρα κίτρινι + κόκκινο (magenta) ?

Σωστά κατάλαβα.. μην μου βγει σαν το Σάκηςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς :grin::grin:

Και για την σκια ??την ωχρα και το κοκκινο λιγα λιγα ...ο Σακης μια χαρα βγηκε :grin: αλλοι βαζουν και λιγο πρασινακι αλλα δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου ...το εχω χρησιμοποιησει μονο στην αγιογραφια . Για τις σκιες ρωτα τα παιδια που ζωγραφιζουν προσωπα ...εγω θα σου πω την αποψη απο την αγιογραφια μερια :unsure:και θα σε μπερδεψω ....

zog
19-02-09, 17:09
Ευχαριστω.. θα περιμένω να με απαντήσει καποιος απο τους Αχιλλεα, Βαγγέλης η Περίδρομος ...:hello:

keti
19-02-09, 17:14
Ευχαριστω.. θα περιμένω να με απαντήσει καποιος απο τους Αχιλλεα, Βαγγέλης η Περίδρομος ...:hello:νομιζω παντως οτι σταδιακα μπορεις να προσθεσεις λιγη ωχρα παραπανω για τα πιο σκιερα μερη και ισως για τα πολυ σκιερα ωχρα με κοκκινο και σιεννα :unsure:

pinelos
19-02-09, 20:15
Ευχαριστω.. θα περιμένω να με απαντήσει καποιος απο τους Αχιλλεα, Βαγγέλης η Περίδρομος ...:hello:
αναλογα τι φως πέφτει πανω! ενα πρόσωπο μπορει να ειναι κιτρινο πράσσινο μπλέ!!! μην εγκλωβιζεσαι! γιαυτο το λογο ζωγραφιζουμε συνθεσεις σε αρχικο επιπεδο να δουμε αντανακλασεις απο τον χωρο (χρωματικα πάντα) και μετα αυτα απο πολυ μελέτη κανεις και το προσωπο χρωματισμένο και οχι κρεατι! τονικο δλδ! ετσι ξερω εγω! απο κει και περα υπαρχουν και οι αλλες σχολες (εννοω μεθοδοι) οπου ειναι η χαρα του κορνιζαδικου και να κανουν ενα δερμα δερματι και ενα ροδακινο ροδακινί! για μενα ομως η ουσια της ζωγραφικης απεικονισης ειναι η αναπαρασταση του χρωμματος του χωρου μεσα απο τον οποιο σχηματιζοντε ολα! ολα ειναι μεσα σε εναν χωρο! δεν ειναι ενα πορτοκάλι ειναι ενα πορτοκάλι στον χώρο!

19-02-09, 20:52
Κι ελεγα να σου απαντησω εγω, αλλα δεν ειμαι στη λιστα....:whistle::whistle::whistle: Λιγο κιτρινο,πολυ λευκο και πολυ λιγο καρμινιο = πολυ λαμπερο χρωμα δερματος που χρησιμοποιουμε για τα πολυ φωτεινα σημεια. Αν σ' αυτο προσθεσεις λιγο μπλε = ενα πολυ ζωντανο τοπικο χρωμα. Αν προσθεσεις σ' αυτο ελαχιστο καρμινιο = αποχρωση του τοπικου χρωματος. Με λιγο περισσοτερο καρμινιο και κιτρινο = μπρουτζινο χρωμα δερματος. Απο κει και περα ολα ειναι σχετικα, μιας και το χρωμα του δερματος δεν ειναι ενα συγκεκριμενο και επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες, οπως το τοπικο ή αντανακλωμενο χρωμα, τη λαμπροτητα του χρωματος και διαφορες αποχρωσεις οπως ροζε, πρασινο, χακι και μπλε. Πειραματισου, παρατηρησε και θα το βρεις. Ελπιζω να βοηθησα λιγακι. :wave:

zog
19-02-09, 23:15
Σας ευχαριστώ και τους τρείς αλλα πιο κατανοητός και απλος τρόπος είναι του Αχιλέα ....

Χριστίνα με πέρδεψες πολύ....:confused1:
:bowdown::bowdown::bowdown:

pinelos
19-02-09, 23:43
Σας ευχαριστώ και τους τρείς αλλα πιο κατανοητός και απλος τρόπος είναι του Αχιλέα ....

βρε συ τι υπογραφη ειναι αυτη που εβαλες? με συγκινησες πάλι!:sad1::sad1:

Pro_vm
20-02-09, 03:16

αντε τωρα να μην του γραψεις κατεβατο...

εγω χρησιμοποιώ ...

Σημ. Σε παρενθεσεις οι χρωστικες ουσιες γιατι δεν χρησιμοποιουν ολοι οι κατασκευαστες τις ιδιες παντα χρωματικες ουσιες για την ιδια ονομασια χρωματος.

για το χρωμα του λευκου δερματος
Ασπρο = titanium white(PW6) + zink white(PW4) ή σκετο titanium white
Κιτρινη ωχρα = Yellow orchre (PY42) ή PY43
Κόκκινο = Indian red (PR101)

Στην μιξη πιο πολύ το άσπρο
Προσοχη στην ωχρα λιγη για τι θα σου κιτρινισει υπερβολικα.

Στο κιτρινο μην χρησιμοποιήσεις cobalt yellow που ειναι πολύ δυνατο ή lenon yellow που ειναι κιτρινοπρασινο.

Για το ανοιγμα μπορει να χρησιιμποποιεις περισσοτερο άσπρο...

Για το σκουριμα-κοκκινισμα μπορεις να χρησιμοποιείς και burnt sienna(PBr7)
για το μαυρισμα van**** brown (αγορασε το αν δεν το έχεις) που ειναι μιξη κοκκινου καφε και πρασινου...(μαυρο μην βαζεις καλυτερα).

και για τις σκιες ελαχιστο cobalt blue ή άλλο μπλε ή ελαχιστο pthtalo green .

zog
20-02-09, 07:47
αντε τωρα να μην του γραψεις κατεβατο...

εγω χρησιμοποιώ ...

Σημ. Σε παρενθεσεις οι χρωστικες ουσιες γιατι δεν χρησιμοποιουν ολοι οι κατασκευαστες τις ιδιες παντα χρωματικες ουσιες για την ιδια ονομασια χρωματος.

για το χρωμα του λευκου δερματος
Ασπρο = titanium white(PW6) + zink white(PW4) ή σκετο titanium white
Κιτρινη ωχρα = Yellow orchre (PY42) ή PY43
Κόκκινο = Indian red (PR101)

Στην μιξη πιο πολύ το άσπρο
Προσοχη στην ωχρα λιγη για τι θα σου κιτρινισει υπερβολικα.

Στο κιτρινο μην χρησιμοποιήσεις cobalt yellow που ειναι πολύ δυνατο ή lenon yellow που ειναι κιτρινοπρασινο.

Για το ανοιγμα μπορει να χρησιιμποποιεις περισσοτερο άσπρο...

Για το σκουριμα-κοκκινισμα μπορεις να χρησιμοποιείς και burnt sienna(PBr7)
για το μαυρισμα van**** brown (αγορασε το αν δεν το έχεις) που ειναι μιξη κοκκινου καφε και πρασινου...(μαυρο μην βαζεις καλυτερα).

και για τις σκιες ελαχιστο cobalt blue ή άλλο μπλε ή ελαχιστο pthtalo green .

Όπως πάντα ο Βαγγέλης ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ :bowdown::bowdown::bowdown:

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.... ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΝΟ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ :dances:

zog
20-02-09, 07:49
βρε συ τι υπογραφη ειναι αυτη που εβαλες? με συγκινησες πάλι!:sad1::sad1:

Τι να κάνω και εγώ.... αφου είσαι τόσο καλός εσύ...:afro:

φόρα
20-02-09, 09:53
φοβερή η προοπτική που διαλεξες αχιλλέα
διατηρείς το ίδιο στιλ αλλά αυτή η εκδοχή είναι πραγματικά εντυπωσιακή
ξεφεύγει από τη μοναξιά και γίνεται όνειρο διασκεδαστικό
μπράβο, ζήλεψα τώρα, καιρός να κάνω κάτι...

zog
20-02-09, 10:00
Όλοι μας όταν βλέπουμε τα έργα του Αχιλλέα ζηλεύουμε...

Έτσι και εγω πήρα εχθές ενα "μεγάλο" καμβά 1μ Χ 80 εκ. και κάθομαι και τον κοιτάω :grin:

και λέω τώρα τι κάνουμε...:grin:

asxeth
20-02-09, 10:01
Τι να λεμε ρε παιδια!! τα παντα ολα:grin::grin::grin: Ο Αχχιλεας!!

Toula
20-02-09, 10:15
Παιδιά, πόσο σας ζηλεύω - με την καλή έννοια - που ξέρετε να ζωγραφίζετε έτσι ! Εγώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να κάνω προσπάθεια - αν και όλο λέω πως κάποια στιγμή θα το τολμήσω, κι ας βγει ότι βγει - επειδή ούτε μια ίσια γραμμή νομίζω πως δεν μπορώ να κάνω.

Μπράβο σε όλους ! Τα έργα σας, για εσάς που είστε γνώστες του αντικειμένου, μπορεί να έχουν ατέλειες όπως διαβάζω καμιά φορά να λέτε, αλλά εγώ τα βλέπω απλά τέλεια !

Και πάλι, μπράβο !:hooray::hooray::hooray::hooray:

peridromos
20-02-09, 10:18
Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας..

Εσείς είστε οι ζωγράφοι. Εμένα μη με ανακατεύεται..

peridromos
20-02-09, 10:25
Αμάν βρε πέρι, βάλε καμιά μεγαλύτερη φωτό..... στραβώθηκα, δεν με λυπάσαι μεγάλη γυναίκα????? :dash:
Παιδιά μόνο σε μένα συμβαίνει? Την μεγαλύτερη φωτό την δείχνει μισή στην οθόνη. Το ίδιο συμβαίνει και με το έργο του πινέλου. Οι φωτό είναι μισές, και ούτε το μήνυμα φαίνεται ολόκληρο..
πάντως έστω και έτσι καταλαβαίνει κανείς οτι πρόκειται για μεγάλο έργο. Σε αξία, όχι σε μέγεθος..
:clap:

Toula
20-02-09, 10:42
Ναι, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μερικές φωτογραφίες τις έβλεπα μισές αλλά και με αυτά τα λίγα που είδα, μου αρέσουν ! :clap:

asxeth
20-02-09, 10:51
Παιδιά, πόσο σας ζηλεύω - με την καλή έννοια - που ξέρετε να ζωγραφίζετε έτσι ! Εγώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να κάνω προσπάθεια - αν και όλο λέω πως κάποια στιγμή θα το τολμήσω, κι ας βγει ότι βγει - επειδή ούτε μια ίσια γραμμή νομίζω πως δεν μπορώ να κάνω.

Μπράβο σε όλους ! Τα έργα σας, για εσάς που είστε γνώστες του αντικειμένου, μπορεί να έχουν ατέλειες όπως διαβάζω καμιά φορά να λέτε, αλλά εγώ τα βλέπω απλά τέλεια !

Και πάλι, μπράβο !:hooray::hooray::hooray::hooray:

:hello:αααα οχι ηττοπαθιες!!!!Να το προσπαθησεις αφου σου αρεσει κι οτι βγει οπως ειπες.

κοιτα να δεις ....κι εγω δεν μπορουσα να κανω ισια γραμμη :dash:αλλα κολπο θελει κι αυτο:wink: τι εχεις να χασεις αλλωστε???? Μερικες ωρες δημιουργικοτητας:wave:

asxeth
20-02-09, 10:54
Παιδιά μόνο σε μένα συμβαίνει? Την μεγαλύτερη φωτό την δείχνει μισή στην οθόνη. Το ίδιο συμβαίνει και με το έργο του πινέλου. Οι φωτό είναι μισές, και ούτε το μήνυμα φαίνεται ολόκληρο..
πάντως έστω και έτσι καταλαβαίνει κανείς οτι πρόκειται για μεγάλο έργο. Σε αξία, όχι σε μέγεθος..
:clap:

Πηγαινε κατω κατω και εχει μια μπαρα γαλαζια οπου μπορεις να την φερεις οπου θελεις εσυ για να βλεπεις και τα σχολια και τα εργα του Αχχιλεα....που ειναι χαρμα οφθαλμων!!!!!!!

Toula
20-02-09, 10:58
Πηγαινε κατω κατω και εχει μια μπαρα γαλαζια οπου μπορεις να την φερεις οπου θελεις εσυ για να βλεπεις και τα σχολια και τα εργα του Αχχιλεα....που ειναι χαρμα οφθαλμων!!!!!!!

Δεν κάνει κάτι αυτό, τουλάχιστον στον δικό μου υπολογιστή. Έκανα και προβολή σε πλήρες οθόνη, αλλά μόνο η μισή φωτογραφία φαίνεται, όσο κι αν μετακινώ την μπλέ μπάρα που λές. Θα πρέπει μάλλον να μικρύνει τις φωτογραφίες για να φανούν καλύτερα.

keti
20-02-09, 10:59
:clap::confused2:τι λες παιδι μου; τι μισες φωτο και μνμ ; :grin::grin::grin: βαριεσαι να πας να συρεις την μπαρα για να τα δεις ολοκληρα ;:grin::grin::grin:
οσο για τις φωτο νομιζω οτι πρεπει να τις δουλεψεις λιγο ανοιγοντας τις στην ζωγραφικη και αυξομειώνοντας τις :unsure:
πες μας την διαδικασια που κανεις μπας και βρουμε ακρη :grin::grin:
ετσι θα σε ρωτησω κι εγω πως κανεις παραθεση μονο την φραση που θέλεις ..γιατι ο τροπος που εχω εγω ειναι βαρετος :evil:

keti
20-02-09, 11:02
Πηγαινε κατω κατω και εχει μια μπαρα γαλαζια οπου μπορεις να την φερεις οπου θελεις εσυ για να βλεπεις και τα σχολια και τα εργα του Αχχιλεα....που ειναι χαρμα οφθαλμων!!!!!!!:grin::grin:τα μεγαλα πνευματα κλπ

Δεν κάνει κάτι αυτό, τουλάχιστον στον δικό μου υπολογιστή. Έκανα και προβολή σε πλήρες οθόνη, αλλά μόνο η μισή φωτογραφία φαίνεται, όσο κι αν μετακινώ την μπλέ μπάρα που λές. Θα πρέπει μάλλον να μικρύνει τις φωτογραφίες για να φανούν καλύτερα.:thinking::thinking:..ισως το ιδιο προβλημα να εχει και ο περι

pinelos
20-02-09, 13:36
Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας..

Εσείς είστε οι ζωγράφοι. Εμένα μη με ανακατεύεται..

ψιτ αστα αυτα! ζωγραφάρα ο περι και δεν σηκώνω κουβέντα απο της ποιο ψαγμενες παλέτες ever!
και ευχαριστώ πολυ για τα σχόλια σας!
ο τρόπος για να τε δειτε ειναι απλος! ουτε μπάρα ουτε τιποτα! κλικ πάνω στη εικονα και μετα δεξια το βελακι και μετακινουντε αυτοματα!

keti
20-02-09, 13:41
ψιτ αστα αυτα! ζωγραφάρα ο περι και δεν σηκώνω κουβέντα απο της ποιο ψαγμενες παλέτες ever!
και ευχαριστώ πολυ για τα σχόλια σας!
ο τρόπος για να τε δειτε ειναι απλος! ουτε μπάρα ουτε τιποτα! κλικ πάνω στη εικονα και μετα δεξια το βελακι και μετακινουντε αυτοματα!ζωγραφαρα που λες κι εσυ ....σιγουρα :grin: αλλα ειναι σεμνος ο καλλιτεχνης

pinelos
20-02-09, 13:47
ζωγραφαρα που λες κι εσυ ....σιγουρα :grin: αλλα ειναι σεμνος ο καλλιτεχνης
ετσι πρέπει να ειναι ενας καλλιτεχνης! πορνόγερος παράξενος σεμνός και ευαισθητος σε συνδιασμο που σκοτώνει!

keti
20-02-09, 13:50
ετσι πρέπει να ειναι ενας καλλιτεχνης! πορνόγερος παράξενος σεμνός και ευαισθητος σε συνδιασμο που σκοτώνει!:lipsrsealed::lipsrsealed:μη με κανεις να σου πω για ορισμενους που γνωριζω :grin::grin:
ο περι μας ειναι τελειος

Toula
20-02-09, 17:41
ο τρόπος για να τε δειτε ειναι απλος! ουτε μπάρα ουτε τιποτα! κλικ πάνω στη εικονα και μετα δεξια το βελακι και μετακινουντε αυτοματα!

Λοιπόν, εγώ τα κατάφερα, κάνοντας δεξί κλίκ πάνω στην φωτογραφία κι επιλέγοντας το "Προβολή φωτογραφίας". Ανοίγει άλλο παράθυρο, όπου η φωτογραφία φαίνεται ολόκληρη.

Pro_vm
20-02-09, 19:21
http://1.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SZ4t6KW4CyI/AAAAAAAAACc/HG_WA745OnQ/s320/fl1.jpg
Πανδαισία χρωματων. Λαδι σε μουσαμα 40 χ 40 εκ.
χτες το εκανα... μου αρεσει...
εχει τα βασικα χρωματα κιτρινο μπλε κοκκινο και τα ενδιαμεσα τους πορτοκαλι πρασινο μωβ... δεν ακολουθει τις συνηθισμενες λυσεις της ανθογραφιας (βαζα, φωτισμοί, σκουρο φοντο) και μοιαζει με διακοσμητικο σχεδιο...

έτσι οπως έγινε μου δινει πολλές ιδεες για χρωματική και σχηματικη αφηγηση...

20-02-09, 20:08

ok. sorry.

20-02-09, 20:23
http://1.bp.blogspot.com/_u6xREPTWzwM/SZ4t6KW4CyI/AAAAAAAAACc/HG_WA745OnQ/s320/fl1.jpg
εχει τα βασικα χρωματα κιτρινο μπλε κοκκινο και τα ενδιαμεσα τους πορτοκαλι πρασινο μωβ... δεν ακολουθει τις συνηθισμενες λυσεις της ανθογραφιας (βαζα, φωτισμοί, σκουρο φοντο) και μοιαζει με διακοσμητικο σχεδιο...

Βαγγελη μπραβο σου.

Pro_vm
20-02-09, 21:37
Βαγγελη μπραβο σου.

Ευχαριστω Χριστινα.

Θεωρω τα λουλουδια και τις νεκρες φυσεις γενικοτερα ευκολα θεματα γιατι αποκλισεις (όχι τεραστιες) στα σχηματα και στα χρωματα δεν δημιουργουν κανενα προβλημα.

Δεν σκεφτεσαι και πολύ με το σχεδιο, το πιανεις, δουλευεις αρκετα στις περισσοτερες περιπτωσεις με το χρωμα τελειωνεις και εχεις σχεδον παντα ένα ομορφο αισθητικα έργο που δεν χρειαζεται διορθωσεις...

Σκοπευω να κανω και άλλες νεκρες φυσεις... μου αρεσοει η ευκολια τους...

20-02-09, 21:58
Ευχαριστω Χριστινα.

Θεωρω τα λουλουδια και τις νεκρες φυσεις γενικοτερα ευκολα θεματα γιατι αποκλισεις (όχι τεραστιες) στα σχηματα και στα χρωματα δεν δημιουργουν κανενα προβλημα.

Δεν σκεφτεσαι και πολύ με το σχεδιο, το πιανεις, δουλευεις αρκετα στις περισσοτερες περιπτωσεις με το χρωμα τελειωνεις και εχεις σχεδον παντα ένα ομορφο αισθητικα έργο που δεν χρειαζεται διορθωσεις...

Σκοπευω να κανω και άλλες νεκρες φυσεις... μου αρεσοει η ευκολια τους...
Να κανεις και να μας τις δειξεις, ε? Εμενα προσωπικα μου αρεσει η δουλεια σου. Σου το εχω ξαναπει αλλωστε. :wave:

Pro_vm
20-02-09, 22:40
Να κανεις και να μας τις δειξεις, ε? Εμενα προσωπικα μου αρεσει η δουλεια σου. Σου το εχω ξαναπει αλλωστε. :wave:

Θα κανω... Δεν μου αρεσουν οι συνθεσεις που απαιτουν δυσκολη σχεδιαση. Τωρα προτιμω ταυς γρηγορους πινακες. Γρηγορους με την έννοια ότι δεν έχουν το βασανο του σχεδιου. Ετσι βλεπω φωτογραφιες που πορσφερουν έτοιμη την εικονα και τις ζωγραφιζω. Για επομενο σκοπευω να ζωγραφισψω την φωτο του αβαταρ μου και καποιες βαρκουλες μετα... Καποια στιγμη βεβαια θα πιάαω το μολυβι να αρχισω να μελετω τις συνθεσεις που θελω αλλα αργοτερα... Για έναν δυο μηνες θαλασσογραφιες και νεκρες φυσεις απο φωτογραφιες κυριως που με ευχαριστουν λογω ελλειψης απαίτησης σχεδιασης...

20-02-09, 22:50
Θα κανω... Δεν μου αρεσουν οι συνθεσεις που απαιτουν δυσκολη σχεδιαση. Τωρα προτιμω ταυς γρηγορους πινακες. Γρηγορους με την έννοια ότι δεν έχουν το βασανο του σχεδιου. Ετσι βλεπω φωτογραφιες που πορσφερουν έτοιμη την εικονα και τις ζωγραφιζω. Για επομενο σκοπευω να ζωγραφισψω την φωτο του αβαταρ μου και καποιες βαρκουλες μετα... Καποια στιγμη βεβαια θα πιάαω το μολυβι να αρχισω να μελετω τις συνθεσεις που θελω αλλα αργοτερα... Για έναν δυο μηνες θαλασσογραφιες και νεκρες φυσεις απο φωτογραφιες κυριως που με ευχαριστουν λογω ελλειψης απαίτησης σχεδιασης...
Το αβαταρ σου??? Αυτο θελω πραγματικα να το δω. Καλη επιτυχια σε ο,τι κανεις Βαγγελη.

zog
21-02-09, 08:31
ok. sorry.

Εεε οχι και να ζητάς συγνώμη ... δεν την δέχομαι.... :afro::wave::kiss:

Δεν φτάνει που έριξες ενα κατεβατώ... δεν φταίς εσύ.. που εγώ δεν σκαμπάζω...:embarassed:

:kissed::kissed::kissed::kissed:

zog
21-02-09, 08:34

Ειναι καταπληκτικό :confused2::confused2: το έκανες σε 1 μέρα ????

Πάντως φένεται ότι μπορείς να τα αγγίξεις ...:bowdown::bowdown::bowdown:

zog
21-02-09, 08:35
Θέλει κανείς να του φτιάξω το αβατάρ του...:grin::grin::grin: δεν νομιζώ εεε ???? :sarcastic:

Roula14
21-02-09, 08:48
Pro_vm :hbd: και απο δω :drink:

keti
21-02-09, 12:34

έτσι οπως έγινε μου δινει πολλές ιδεες για χρωματική και σχηματικη αφηγηση...:afro::afro:πολυ καλο ..

Θέλει κανείς να του φτιάξω το αβατάρ του...:grin::grin::grin: δεν νομιζώ εεε ???? :sarcastic::grin::grin::grin::grin: γιατι καλε; φτιαξε το δικο μου :grin:

zog
21-02-09, 12:37
http://img19.imageshack.us/img19/1284/imag0022v.th.jpg (http://img19.imageshack.us/my.php?image=imag0022v.jpg)

Προσχέδιο.... λεο να το κάνω στον καμβά 1μ Χ 80εκ που πήρα...:unsure:

Γινετε ????:confused1:

Χρονια Πολλα Βαγγελη .. Πολυχρονος... και Πολες δημιουργιες (καλες δεν σε λεω γιατι ειναι ετσι και αλιως)
:hbd: :yay:

pinelos
21-02-09, 12:49
http://img19.imageshack.us/img19/1284/imag0022v.th.jpg (http://img19.imageshack.us/my.php?image=imag0022v.jpg)

Χρονια Πολλα Βαγγελη .. Πολυχρονος... και Πολες δημιουργιες (καλες δεν σε λεω γιατι ειναι ετσι και αλιως)
zog μας!!! αγαπημενε zog! εχεις καταλαβει για ποιο λόγο κάνουμε ενα προσχέδιο?
αυτο ειναι ενα σκιτσο δεν ειναι προσχεδιο! προσχεδιο ειναι για να δουμε πως θα το τοποθετησουμε στο μικρο για να μεταφερθει στο μεγάλο! και μετα να δουμε δοκιμαστικα τι χρωματικές αξιες παραδειγματα θα χρησιμοποιηθουν ετσι ωστε να μην ταλαιπωρουμαστε αδικα και να μην μπουκώσουμε το τελάρο και μετα παει στραφι! καταλαβες?
αντε να σε δω!
γιατι αυτο ρε φιλε μου δεν ειναι προσχεδιο γιατι αν ειναι τοτε απλα δεν εκατσε κανε αλλο! και εχει φυγει σχεδιαστικα αλλα και συνθετικα ειναι λιγο περιεργο αφου κόβεται σε μη καλό σημειο!

keti
21-02-09, 13:00

:hbd: :yay:κι εγω η ασχετη το ιδο θα σου πω με τον Αχιλλεα ..η πισω μερια του αλογου που εχει παει; Κατα τα αλλα ωραιο θεμα ειναι ..

zog
21-02-09, 13:06
Στην δουλεια ειμαι και το εκανα προχειρα για εξάσκιση... και δεν μου εφτασε το χαρτι του μπλοκ ...:sad1:

pinelos
21-02-09, 13:10
Στην δουλεια ειμαι και το εκανα προχειρα για εξάσκιση... και δεν μου εφτασε το χαρτι του μπλοκ ...:sad1:
αλλο αυτο! αν σου δειξω αυτα που κανω για εξασκηση θα βαλεις τα γελια! αλλα δεν ειναι προσχεδιο! λαθος χαρακτηρισμος λοιπον! ολα καλα δλδ!

zog
21-02-09, 13:12
Δεν έχω κανει ποτε προσχέδιο... σχεδιάζω κατευθείαν στον καμβα :unsure:

Αλλα μου ειναι δυσκολος ο καμβας για σχεδιο...:sad1:

zog
21-02-09, 13:14
ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ....ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....Δ ΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....Δ ΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....ΔΕΙΞΕ.....Δ ΕΙΞΕ :drink:

stavroula1
21-02-09, 16:23
για δείτε αυτό....μιας και μιλάτε για προσχέδια.

stavroula1
21-02-09, 16:29
Ντρέπομαι που το λέω αλλά γνώριζα μόνο τις ομπρέλες του.....
....άλλο ένα...

stavroula1
21-02-09, 16:30
παιδιά συγγνώμη, οι φωτογραφίες δεν είναι καλές...

stavroula1
21-02-09, 16:43
Νομίζω οτι τα χέρια είναι ότι πιο δύσκολο στη ζωγραφική.....

keti
21-02-09, 16:54
Νομίζω οτι τα χέρια είναι ότι πιο δύσκολο στη ζωγραφική.....ειναι ...:unsure:

Pro_vm
21-02-09, 17:40
Θέλει κανείς να του φτιάξω το αβατάρ του...:grin::grin::grin: δεν νομιζώ εεε ???? :sarcastic:

Το δικο μου σκοπευω να το ζωγραφισω εγω...

Αν για οποιοδηποτε άλλο λογο εκτος απο κακοβουλους σκοπους θελεις να ζωγραφισεις το δικο μου αβαταρ εχεις το ελευθερο... Αν το κανεις... Το εργο σου μπορεις να το προβαλλεις οπου θελεις χωρις κανενα περιορισμο (εκτος της απαγορευσης της κακοβουλης-προσβλητικης χρησης).

Αλλα καλυτερη ιδεα βρισκω να ζωγραφιζες την δικη σου προσωπογραφια...

keti
21-02-09, 17:43
Χρονια σου πολλα Βαγγελη ...:drink:

Pro_vm
21-02-09, 17:52

Ευχαριστω πολύ βρε ζογ... Να 'σαι καλα!

Να το κανεις το εργο.
Ειναι ενα ευαίσθητο θεμα...

Θα μπορουσες για παραδειγμα να αλλαξεις την γωνια θεασης να το βλεπεις λιγο απο χαμηλα. Το αλογο να καλπαζει σε ενα ασαφες τοπιο και να σηκωνεται νερο ή σκονη στα ποδια του... με εναν εντυπωσιακο ουρανο με κοκκινα συννεφα θα εβγαινε ένα ομορφο εργο νομιζω...

Αν δεν βιαζεσαι μπορεις να μελετησεις και να διερευνησεις το θεμα ωστε να το κανεις πολύ καλυτερο απο ότι αν το ζωγραφιζεις αμεσως μολις σου έρχεται η ιδεα....

και κατι άλλο...
το αλογο που σχεδιασες το εβλεπες από καπου η χρησιμοποιησες την φαντασια σου μονο?

Pro_vm
21-02-09, 18:15
Χρονια σου πολλα Βαγγελη ...:drink:

Ευχαριστώ πολύ keti!

zog
21-02-09, 18:24
Ευχαριστω πολύ βρε ζογ... Να 'σαι καλα!

Να το κανεις το εργο.
Ειναι ενα ευαίσθητο θεμα...

Θα μπορουσες για παραδειγμα να αλλαξεις την γωνια θεασης να το βλεπεις λιγο απο χαμηλα. Το αλογο να καλπαζει σε ενα ασαφες τοπιο και να σηκωνεται νερο ή σκονη στα ποδια του... με εναν εντυπωσιακο ουρανο με κοκκινα συννεφα θα εβγαινε ένα ομορφο εργο νομιζω...

Αν δεν βιαζεσαι μπορεις να μελετησεις και να διερευνησεις το θεμα ωστε να το κανεις πολύ καλυτερο απο ότι αν το ζωγραφιζεις αμεσως μολις σου έρχεται η ιδεα....

και κατι άλλο...
το αλογο που σχεδιασες το εβλεπες από καπου η χρησιμοποιησες την φαντασια σου μονο?

Αυτο θα πει ζωγραφός οχι απλά να ξέρεις να μονο να ζωγραφίζεις ....:clap::clap::clap:

Ας σχεδιάσω πρώτα το αλογο και βλέπουμε για τα υπόλοιπα...:grin:... είναι και λίγο μεγάλος ο καμβάς για εμένα 1μ Χ 80 cm ...ενω ο Αχιλέας σε τέτοια μεγέθη ζωγραφίζη με μεγεθεντυκό φακό ....:confused2:

Κλασικά Βαγγέλη .. φώτο απο το Google...:hooray:

zog
21-02-09, 18:26
Το δικο μου σκοπευω να το ζωγραφισω εγω...

Αν για οποιοδηποτε άλλο λογο εκτος απο κακοβουλους σκοπους θελεις να ζωγραφισεις το δικο μου αβαταρ εχεις το ελευθερο... Αν το κανεις... Το εργο σου μπορεις να το προβαλλεις οπου θελεις χωρις κανενα περιορισμο (εκτος της απαγορευσης της κακοβουλης-προσβλητικης χρησης).

Αλλα καλυτερη ιδεα βρισκω να ζωγραφιζες την δικη σου προσωπογραφια...

Το θέμα δεν είναι να σε ζωγραφίσω η όχι αλλα εαν το κάνω μετα πρεπει να σε πείσω να το πάρεις κιώλας...:grin::grin::grin:

zog
21-02-09, 18:37
http://www.wallpapers22.com/images/wallpapers-horses-2-1024.jpg

Το βρήκα.... Θέλω να πετύχω (εκτός από το σχέδιο:grin:) και την κίνηση του ....:sick:

pinelos
21-02-09, 18:44
http://www.wallpapers22.com/images/wallpapers-horses-2-1024.jpg

Το βρήκα.... Θέλω να πετύχω (εκτός από το σχέδιο:grin:) και την κίνηση του ....:sick:

πάντως αν θέλεις πράγματι να ζωγραφίζεις σαν τον αχιλλέα! (όπως λέει η υπογραφή σου) πρέπει να σου πώ οτι ο αχιλλέας δεν θα ζωγράφιζε ποτε ενα τέτοιο αλογο! η μονη πιθανοτητα ειναι να του εδινες του αλόγου ενα ηρεμιστικο να το κλειδωνες μέσα σε εναν σταυλο που να μην εχει ουτε σανό ουτε φως ουτε παραθυρο ουτε νερο και το κυριότερο να μην εχει αλλα αλογα! και οταν το αλογο πει στην χλιμιντριζουσα θελω να πεθανω- και επερνε την εκφραση γνωστη ώς "δεν την παλεύω άλλο"! τοτε θα εσκαγα απο κρυφη κάμερα τριανταφυλόπουλου να το αποθανατησω για να το ζωγραφίσω! γιατι το αλογο που εβαλες εσυ ειναι πολυ χαρούμενο για τα δοντια μου!

zog
21-02-09, 19:10
πάντως αν θέλεις πράγματι να ζωγραφίζεις σαν τον αχιλλέα! (όπως λέει η υπογραφή σου) πρέπει να σου πώ οτι ο αχιλλέας δεν θα ζωγράφιζε ποτε ενα τέτοιο αλογο! η μονη πιθανοτητα ειναι να του εδινες του αλόγου ενα ηρεμιστικο να το κλειδωνες μέσα σε εναν σταυλο που να μην εχει ουτε σανό ουτε φως ουτε παραθυρο ουτε νερο και το κυριότερο να μην εχει αλλα αλογα! και οταν το αλογο πει στην χλιμιντριζουσα θελω να πεθανω- και επερνε την εκφραση γνωστη ώς "δεν την παλεύω άλλο"! τοτε θα εσκαγα απο κρυφη κάμερα τριανταφυλόπουλου να το αποθανατησω για να το ζωγραφίσω! γιατι το αλογο που εβαλες εσυ ειναι πολυ χαρούμενο για τα δοντια μου!

Γιατί παιδί το καημένο το αλογάκι τι σου έκανε...:shocked: ????

pinelos
21-02-09, 19:12
Γιατί παιδί το καημένο το αλογάκι τι σου έκανε...:shocked: ????
εχεις δει κανενα εργο δικο μου να ειναι εστω στο τόσο χαρουμενο? ολα σαν γιωτόμπαλα ειναι! ε γιατι για το αλογο να ειναι αλλιώς!

zog
21-02-09, 19:14
Να δώσω μια Ιδέα ... !!!!

Να φτιάξουμε όσοι θελουν το συγκεκριμένο άλογο... όπως θέλουν και να τα δείξουμε.. μετά εδώ ...:door:

zog
21-02-09, 19:16
εχεις δει κανενα εργο δικο μου να ειναι εστω στο τόσο χαρουμενο? ολα σαν γιωτόμπαλα ειναι! ε γιατι για το αλογο να ειναι αλλιώς!

Σωστός...

Για δωσε μου λίγο το λινκ από το μπλοκ σου (εάν θυμάμαι καλά ότι έχεις) να τα ξαναδώ...:please:

pinelos
21-02-09, 19:19
πολυ μου αρεσε που κριφτηκες αφου το ειπες! ειχε πλάκα! βρε συ ζογκ δεν με λυπάσαι! εχω αρχησει και ενα εργάκι! πρέπει να τελειώσει καποτε! δεν ειμαι για τετοια! εγω δλδ! τωρα αν καποιος θέλει θα εχει πολυ ενδιαφέρον πραγματικα!

pinelos
21-02-09, 19:22
Σωστός...

Για δωσε μου λίγο το λινκ από το μπλοκ σου (εάν θυμάμαι καλά ότι έχεις) να τα ξαναδώ...:please:
σου το εστειλα σε πμ!
οχι οτι το εχω κρυφο αλλα αυτην την δουλεια θα κανουμε συνέχεια?

zog
21-02-09, 19:23
Σου έχει τύχη να κάνεις 2 έργα ταυτόχρονα ???

zog
21-02-09, 19:24
σου το εστειλα σε πμ!
οχι οτι το εχω κρυφο αλλα αυτην την δουλεια θα κανουμε συνέχεια?

Ευχαριστώ.... :smiley:

zog
21-02-09, 20:02
Αρχίζω....:baby:

http://img24.imageshack.us/img24/7677/1001363.th.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=1001363.jpg)

zog
21-02-09, 21:44
Τώρα εάν δεν έγινε και ίδιο ακριβώς καλλίτερα.. μην μας μήνυσή και ο φωτογράφος...αλλά και πάλι το μόνο άλογο που τρέχει είναι .. θα του έλεγα...:tongue1:

http://img205.imageshack.us/img205/6273/1001364.th.jpg (http://img205.imageshack.us/my.php?image=1001364.jpg)

SNEZANA
21-02-09, 21:48
Ekana kainourio pinaka!

Pro_vm
21-02-09, 21:48
Αυτο θα πει ζωγραφός οχι απλά να ξέρεις να μονο να ζωγραφίζεις ....:clap::clap::clap:

Ας σχεδιάσω πρώτα το αλογο και βλέπουμε για τα υπόλοιπα...:grin:... είναι και λίγο μεγάλος ο καμβάς για εμένα 1μ Χ 80 cm ...ενω ο Αχιλέας σε τέτοια μεγέθη ζωγραφίζη με μεγεθεντυκό φακό ....:confused2:

Κλασικά Βαγγέλη .. φώτο απο το Google...:hooray:

Μην σε προβληματιζει ο μεγαλος καμβας. Ειναι πιο ευκολο να ζωγραφιζεις σε μεγαλο καμβα απο ότι σε μικρο. Η μεγαλη επιφανεια επιτρεπει ευκολα να γινει η λεπτομερεια... Χρησιμοποιησε μεγαλυτερο νουμερο πινελα και περισσοτερο χρωμα και θα δεις ότι ειναι ευκολο. Μετα με τα μικρα πινελα κανεις άνετα την λεπτομερεια οπου αποφασισεις...

οι διαστασεις του πινακα ειναι πολύ καλες για το θεμα σου... θα έλεγα ότι χρειαζοταν ενας μεγαλυτερος πινακας αλλα και αυτος καλος ειναι...

zog
21-02-09, 21:57
Πως το βλέπεις το σχέδιο Βαγγέλη ???