PDA

Επιστροφή στο Forum : ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΚΕΡΑΜΙΔΙ

andreas
23-07-07, 09:43
για να ζωγραφισω πανω σε κεραμιδι, τι μπογιες ειναι καλυτερα να χρησιμοποιησω? λαδι κανει? και τι βαση χρειαζεται να περασω πρωτα?

Roula14
23-07-07, 09:50
για να ζωγραφισω πανω σε κεραμιδι, τι μπογιες ειναι καλυτερα να χρησιμοποιησω? λαδι κανει? και τι βαση χρειαζεται να περασω πρωτα?
Αχ βρε Ανδρεα εγω δεν ξέρω, δεν ζωγραφιζω :no: :no: :no:

Θα σου απαντησουν τα άλλα παιδια :)

andreas
23-07-07, 09:52
δεν πειραζει, σε ευχαριστω :)
θα βρεθει η απαντηση, που θα παει!

επιπλεον... ειχα σπιτι μια χρυσομπογια και το περασα ολο το κεραμιδι με αυτη. κανει να βαλω πανω απο αυτην κασια? :unsure: καλα, αυτοσχεδιαζω και στο τελος θα ειναι για πεταμα :grin:

stella1
23-07-07, 09:56
αντρικο
τι θελεις να ζωγραφισεις πανω στο κεραμιδι?

Roula14
23-07-07, 09:56
δεν πειραζει, σε ευχαριστω :)
θα βρεθει η απαντηση, που θα παει!

επιπλεον... ειχα σπιτι μια χρυσομπογια και το περασα ολο το κεραμιδι με αυτη. κανει να βαλω πανω απο αυτην κασια? :unsure: καλα, αυτοσχεδιαζω και στο τελος θα ειναι για πεταμα :grin:
Βαλε μωρε και βλεπεις τι θα γινει *:grin: :grin: :grin: :grin:

Roula14
23-07-07, 09:57
αντρικο
Καλημερα κυρια μας :kiss: :kiss: :kiss:

andreas
23-07-07, 10:00
αντρικο

στελλα δεν εχω αποφασισει ακομα...
εχω παντως πολλα κεραμιδια :grin:

stella1
23-07-07, 10:04
αν θελεις να ζωγραφισεις αγιογραφια πανω στο κεραμιδι θα κανεις την προετοιμασια της αγιογραφιας
αν θελεις λαδι θα περασεις ενα γεσσο
αν θελεις νερα θα περασεις μια διαφανη κολλα για να μην σου ρουφαει το χρωμα το κεραμιδι

stella1
23-07-07, 10:04
βρε το θεμα και θα σου πω

andreas
23-07-07, 10:06
αν θελεις να ζωγραφισεις αγιογραφια πανω στο κεραμιδι θα κανεις την προετοιμασια της αγιογραφιας
αν θελεις νερα θα περασεις μια διαφανη κολλα για να μην σου ρουφαει το χρωμα το κεραμιδι

μαλλον λαδι γιατι μονο αυτα εχω σπιτι!
αρα,χρειαζομαι και γεσσο :) σε ευχαριστω στελλα.

stella1
23-07-07, 10:07

περιμενε...ξαναρωταω
τι θα φτιαξεις?υπαρχουν και ενναλακτικες

andreas
23-07-07, 10:08
το αστειο με ολες αυτες τις ονομασιες των υλικων, ειναι που εδω στην Κυπρο εχουν αλλα ονοματα... πχ εμεις εδω κασια λεμε το κασονι. οποτε δεν μπορω να το ζητησω με αυτο το ονομα *:undecided: :grin:
θα βρω την ακρη ομως! :)

andreas
23-07-07, 10:09

περιμενε...ξαναρωταω
τι θα φτιαξεις?υπαρχουν και ενναλακτικες

θα βρω το θεμα και θα σου πω :)

stella1
23-07-07, 10:11
ακουσε
επειδη δεν χρειαζεται και να αγορασεις ακριβα υλικα για ενα πειραμα
το ζητουμενο στο κεραμιδι ειναι να μην αφησεις τους πορους ανοιχτους και βαζεις κοκκινο και σου βγαινει καφε μολις στεγνωσει
αυτο βολευεται με διαφορους τροπους

andreas
23-07-07, 10:14
ακουσε
επειδη δεν χρειαζεται και να αγορασεις ακριβα υλικα για ενα πειραμα
το ζητουμενο στο κεραμιδι ειναι να μην αφησεις τους πορους ανοιχτους και βαζεις κοκκινο και σου βγαινει καφε μολις στεγνωσει
αυτο βολευεται με διαφορους τροπους

καταλαβα! ενταξει, καποια υλικα που θα μου χρειαστουν και μετα, καλο ειναι να τα παρω.

stella1
23-07-07, 10:15
αν καλυψεις ολο το κεραμιδι με πχ ενα τοπιο με λαδι παρε στοκο 'η γυψο αραιωμενο με νερο και κολλα ατλακολ για πλακακια κανε ενα μαλον νερουλο μειγμα και περασε το μερικες στρωσεις αφηνοντας να στεγνωσει η προηγουμενη μεχρι να βαλεις την επομενη
γιαλοχαρισε το και ξεκινα
αν θελεις να φτιαξεις κατι που να φαινεται το κεραμιδι απο πισω παρε ενα βερνικι απλο απ το χρωματοπωλειο περασε το ολο και μολις στεγνωσει βαλε οτι μπογια θελεις δεν θα σε προδωσει
ακομα ακομα υπαρχουν και τα σμαλτα με πολυ καλο απ ευθειας αποτελεσμα και γιαλιζουν αυτα και δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο
υπαρχουν πολλες λυσεις οπως βλεπεις
αν με αφησεις να γραφω θα σου αραδιασω πολλα

stella1
23-07-07, 10:18
περισσοτερο χρειαζεσαι να γιαλοχαρτισεις το κεραμυδι παρα να το βαψεις
θελεις μια λια επιφανεια και συγχρονως με κοκκο
ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω
και αυτο εξαρταται απο το θεμα σου βεβαια

MARIANNA
23-07-07, 10:18
αν καλυψεις ολο το κεραμιδι με πχ ενα τοπιο με λαδι παρε στοκο 'η γυψο αραιωμενο με νερο και κολλα ατλακολ για πλακακια κανε ενα μαλον νερουλο μειγμα και περασε το μερικες στρωσεις αφηνοντας να στεγνωσει η προηγουμενη μεχρι να βαλεις την επομενη
γιαλοχαρισε το και ξεκινα
αν θελεις να φτιαξεις κατι που να φαινεται το κεραμιδι απο πισω παρε ενα βερνικι απλο απ το χρωματοπωλειο περασε το ολο και μολις στεγνωσει βαλε οτι μπογια θελεις δεν θα σε προδωσει
ακομα ακομα υπαρχουν και τα σμαλτα με πολυ καλο απ ευθειας αποτελεσμα και γιαλιζουν αυτα και δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο
υπαρχουν πολλες λυσεις οπως βλεπεις
αν με αφησεις να γραφω θα σου αραδιασω πολλα

νεροχρωματα μπορουμε να βαλουμε στα κεραμιδι?

stella1
23-07-07, 10:19
ναι αρκει να κλεισουμε τους πορους του

stella1
23-07-07, 10:21
ιδεα!!!!!!!!!!
πχ
μπορουμε να ζωγραφισουμε σε διαφανεια και να την κολλησουμε μετα πανω στο κεραμιδι
αλλη ιδεα
μπορουμε να ζωγραφισουμε σε σελοφαν χαρτι και να κανουμε το ιδιο
υπαρχουν πολλοι τροποι
σταματηστε μεεεεεεεεεεε :hysteria: :hysteria:

andreas
23-07-07, 10:22
θα το ξαναπουμε τοτε οταν αποφασισω το θεμα... και οταν τελειωσω αυτο που ξεκινησα με την εικονα.

naya
23-07-07, 13:32
:unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

σμάλτα;;;;;;;;;;

για ..........πες λεπτομέρειες :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: