PDA

Επιστροφή στο Forum : Ευγενιος Σπαθαρης

keti
10-05-09, 15:15
Καλο σου ταξιδι αγαπημενε μας καραγκιοζη ....μεγαλωσες πολλες γενιες με τις παραστασεις σου .Σε ευχαριστουμε .

gclito
10-05-09, 15:32
Ήταν τόσο γλυκός, τόσο προσιτός και χωρίς τουπέ και υφάκι που μόνο συμπαθής θα μπορούσε να είναι στους ανθρώπους. Όσο για το έργο του, ό,τι και να πούμε είναι λίγο...

Είχα την τύχη να έχω μια πολύ σύντομη τηλεφωνική συνομιλία μαζί του πριν χρόνια, μια περίοδο που εργάστηκα για τοπική εφημερίδα των βορείων προαστίων. Τον πήρα τηλέφωνο για να κλείσουμε μια συνέντευξη (η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ, για άσχετους λόγους που δεν είναι της παρούσης) και μου είχε μιλήσει τόσο γλυκά, σαν τον παπού που δεν γνώρισα ποτέ. Ευγένιος, όνομα και πράμα! Με είχε συγκινήσει βαθύτατα, κι αυτό δυστυχώς δε γίνεται κάθε μέρα. Κάτι τέτοια μένουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη. Έχω στενοχωρηθεί πολύ αυτές τις μέρες από τότε που έγινε το ατύχημα, και ακόμα περισσότερο σήμερα.

Καλό ταξίδι, Καραγκιόζη μας!

keti
10-05-09, 15:49
http://www.youtube.com/watch?v=NcbAyil71MY&NR=1
απο την συνεντευξη του στον Δαυιδ Ναχμια .

anastasiaadam
11-05-09, 09:31
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου μεγάλε μας σύντροφε.....

θα γεμίζεις με ότι όμορφο έχει ένα παιδί μέσα του για πολλές γενιές την καρδιά όλων μας.......

Σ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ καλή αντάμωση....... :bowdown::hello:

fofi
11-05-09, 19:21
Καλο σου ταξιδι αγαπημενε μας καραγκιοζη ....μεγαλωσες πολλες γενιες με τις παραστασεις σου .Σε ευχαριστουμε .

Καλό ταξίδι...

πηνελοπη
11-05-09, 19:31
πραγματικα ηταν πολυ γλυκουλης ,και οποτε βλεπω καραγκιοζη τη φωνη του θυμαμαι ,μακαρι να ειναι καλα εκει που πηγε!:kissed:

AELHM
11-05-09, 20:47
R.I.P.

jolene
12-05-09, 09:46

Καλό τα3ίδι... :(

akamatra
12-05-09, 22:41
τα λόγια φτωχά να περιγράψουν το ψυχικό μεγαλείο, την απλότητα και την καλοσύνη του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ. Νιώθω πραγματικά τυχερή που είχα την τιμή να τον συναντήσω 4-5 φορές σε παραστάσεις που έδινε για τους μαθητές.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.....................

eirs
12-05-09, 23:19
'''εεεερεεε γλεντιαααα ''''που θα κανουν εκει επανω μολις τον δουν
Για μας που ειχαμε την τυχη να τον ακουσουμε και να τον δουμε απο κοντα θα μας μεινει αξεχαστος
Καλο ταξιδι Ευγενιε

anastasiaadam
13-05-09, 08:10
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4Μ.Μ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ

Α Ν Τ Ι Ο

"ΘΑ ΦΑΜΕ , ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΥΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ.....με σένα μέσα στις καρδιές μας για πάντα.....
:sad1::sad1::sad1::bowdown::bowdown::bowdown::clap ::clap::clap:

Hobbista
13-05-09, 16:01
Λυπάμαι πάρα πολύ που έφυγε άλλος ένας μεγάλος της εποχής μας.......νιώθω σαν νά έκλεισε ένας ακόμα κύκλος που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος και της δικής μου ζωής.....τα παιδικά και νεανικά μου χρόνια.....Καλό σου ταξίδι ευγενέστατε Ευγένιε......μακάρι όταν συναντήσεις τους δικούς μας εκεί "πάνω" να τους κάνεις να ευθυμήσουν λιγάκι με τις επουράνιες παραστάσεις σου.......

Athanasios
14-05-09, 00:40
Οταν ήμουν μικρός, στο σχολείο, η δασκάλα μάς είχε φέρει κάτι μπλοκ που είχε μέσα τις φιγουρες του Καραγκιόζη. Ηταν στα πλαίσια της χειροτεχνίας. Τρελαινόμουν με το θέατρο σκιών. θυμάμαι που δεν μου αρκούσε μόνο να τις φτιάξω. Ειχα πάρει και ξύλινες βέργες και είχα καρφώσει με πινέζες τις φιγουρες πάνω σε αυτές. Ούτε αυτο με αρκούσε. Πήρα κι άλλα ξύλα και έφτιαξα και ένα πανί. Είχα δεί ότι πίσω απο το πανί για να φαίνεται καλή η σκιά είχε κεριά ή λάμπες... Αρκέστηκα σε ένα φακό. Είχα κάνει το καταδικό μου θέατρο σκιών! Ειχα και θεατές!! Τη γιαγιά μου!

"Ώπα ώπα ώπα" εκανα με χοντρή φωνή τον Καραγκιόζη και έπειτα με λεπτή το γιο του το Κολλητήρι.
"όι όι μανούλα μ΄ " μπαρμπαγιώργος
"ουικ ουικ" μυτογκας
........................................
........................................

Σε ευχαριστούμε!

Άραγε πως είναι να "παίζεις" στη γειτονιά των Αγγέλων;;;

ΣΙΣΣΥ
14-05-09, 06:55
Kαλό ταξίδι...

elenasa
08-06-09, 15:36
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4Μ.Μ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ

Α Ν Τ Ι Ο

"ΘΑ ΦΑΜΕ , ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΥΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ.....με σένα μέσα στις καρδιές μας για πάντα.....
:sad1::sad1::sad1::bowdown::bowdown::bowdown::clap ::clap::clap:

Σ'ευχαριστούμε που γέμισες με χαρά τα παιδικά μας χρόνια!! Καλό ταξίδι....
:clap::clap::clap::clap::clap::bowdown::bowdown::b owdown::clap::clap::clap::clap::clap: