Επιστροφή στο Forum : Αφηρημένη ζωγραφική
Δεν ειχαμε... λέω να αρχήσουμε σιγα-σιγά να φτιάχνουμε κανενα εργάκη :wink:
Άντε να βάλω το πρώτο :
http://img16.imageshack.us/img16/253/1001766k.th.jpg (http://img16.imageshack.us/i/1001766k.jpg/)
νομιζω οτι η αφηρημενη ζωγραφικη ειναι φτιαχτη ενοια απο τον κοσμο! δεν ξερω αν ιστορικα υπαρχει καποθ με καλλιτεχνες που την εκπροσωπουν κλπ! τι θεωρεις ζογκ αφηρημενη ζωγραφικη! εγω μεχρι χθες νομιζα οτι ο κοσμος θεωρουσε αφηρημενη την ζωγραφικη ανεφ θεματος που δλδ διχνει μονο δραστικες πινελιες και χρωματα που δεν σχηματιζουν τιποτα! αλλος παλι (ασχετος ομως) ειχε καταλαβει για αφηρημενο την αφαιρετικη ζωγραφικη (αυτο ειναι σιγουρα λαθος) το σιγουρο παντως ζογκ μου ειναι οτι το εργο σου δεν ειναι αφηρημενο!
Νώμιζα οτι οταν ζωγραφίζεις κάτι στο οποιο λές πχ θα φτιάξω ενα δέντρο αλλα την συγκεκριμένη στιγμή που το φτιάχνεις δεν σκέφτεσαι και πολλά-πολλά ούτε βλέπεις κάτι.
Και επειδή βλέπω συνέχεια έργα στο Internet πχ τοπία , νεκρή φύση κτλ τα ονομάζουν αφηρημένα ..:thinking: γιατι ???
δεν ειναι εεε??? :dash:
πάντως γλωσσολογικά το αφηρημένο είναι μετοχή παρατατικού ίδιας ρίζας με το αφαιρώ
(δεν είμαι και φιλόλογος αλλά έτσι νομίζω). η αφαίρεση είναι ότι λέει. αφαιρώ από την παράσταση κάποια στοιχεία με κάποιο σκοπό, πχ μεγαλύτερη ένταση, δυναμισμό ή ότι άλλο , σε ότι μένει (βλ δον κιχώτη πικάσο)
τώρα αν η ζωγραφική δεν είναι αφαιρετική είναι απλώς τυχαία ίσως πάμε στο ντανταισμό, τυχαία αυθόρμητη καταγραφή του υποσυνείδητου χωρίς κανένα προσχεδιασμό...
Νώμιζα οτι οταν ζωγραφίζεις κάτι στο οποιο λές πχ θα φτιάξω ενα δέντρο αλλα την συγκεκριμένη στιγμή που το φτιάχνεις δεν σκέφτεσαι και πολλά-πολλά ούτε βλέπεις κάτι.
Και επειδή βλέπω συνέχεια έργα στο Internet πχ τοπία , νεκρή φύση κτλ τα ονομάζουν αφηρημένα ..:thinking: γιατι ???
δεν ειναι εεε??? :dash:
μην πιστευεις ολα οσα γραφονται στο ιντερνετ... :evil:
πάντως γλωσσολογικά το αφηρημένο είναι μετοχή παρατατικού ίδιας ρίζας με το αφαιρώ
(δεν είμαι και φιλόλογος αλλά έτσι νομίζω). η αφαίρεση είναι ότι λέει. αφαιρώ από την παράσταση κάποια στοιχεία με κάποιο σκοπό, πχ μεγαλύτερη ένταση, δυναμισμό ή ότι άλλο , σε ότι μένει (βλ δον κιχώτη πικάσο)
τώρα αν η ζωγραφική δεν είναι αφαιρετική είναι απλώς τυχαία ίσως πάμε στο ντανταισμό, τυχαία αυθόρμητη καταγραφή του υποσυνείδητου χωρίς κανένα προσχεδιασμό...
η αφαιρεση τουλαχιστον στην σκεψη εχει σαν σκοπο την συμπιεση της πληροφοριας και την γενικευση μιας εννοιας...
Στην ζωγραφικη οπως και στην σκεψη αφαιρεση ειναι η απομακρυνση ατομικων στοιχειων π.χ αφαιρεση λεπτομεριων απο ενα δενδρο, ενα προσωπο... και η απλοποιηση του πχ ενα ποτηρι σε πιο βασικο σχημα κυλινδρου... αν συνεχισουμε στις αφαιρεσεις ταχυτατα καταληγουμε στο σχημα, γραμμη, χρωμα, και ενα βημα παραπερα στο τιποτα, στο μη εργο...
μην πιστευεις ολα οσα γραφονται στο ιντερνετ... :evil:
Τι θες να πεις .. και εμείς τι είμαστε ....:grin::grin::grin:
Τι θες να πεις .. και εμείς τι είμαστε ....:grin::grin::grin:
αφηρημενοι... :grin::grin::grin:
Για την ακριβεια, αφαιρεση στην ζωγραφικη σημαινει, έλειψη λογικής, πράγμα που σημαινει, αφηνω το υποσεινηδυτο να με καθοδηγει...
Έχω μπερδευτεί τώρα :dash: εχει καμια σχέση η αφαίρεση με την αφηρημένη ΝΑΙ η ΟΧΙ ??? :hair:
Εγω η ασχετη νομιζα οτι εχει...τωρα τι να σου πω ρε ζογκ θα ξεχασουμε κι αυτα που ψιλοξερουμε εδω μεσα με αυτους που εχουμε μπλεξει:wavecry:
http://img41.imageshack.us/img41/9158/1001769o.th.jpg (http://img41.imageshack.us/i/1001769o.jpg/)
Αυτην την βλακεία που ντράπηκα να σας την δείξω δεν ειναι αφηρημένη ??? :dash:
Μα, αυτο ακριβως θα πει αφαιρεση, να κατεβαζεις τους διακόπτες του μυαλου σου και να πράτεις χωρις λογικη... άρα η αφαιρεση εχει σχεση με την αφηρημενη τεχνη...
Ασχετη, καλωσήρθες!!! :wave: Πως τα περασες?
Μα, αυτο ακριβως θα πει αφαιρεση, να κατεβαζεις τους διακόπτες του μυαλου σου και να πράτεις χωρις λογικη... άρα η αφαιρεση εχει σχεση με την αφηρημενη τεχνη...
Αμ τωρα το έπιασα ....:slider: χωρίς λογική !!!!
σουπερ γαμωτο τα περασα...αλλα επρεπε να γυρισω κιολας:sad1:
εσεις εδω γλωσσα δε βαλατε μεσα βλεπω.Αντε να τα διαβασω ολα τωρα.:hello:
http://img41.imageshack.us/img41/9158/1001769o.th.jpg (http://img41.imageshack.us/i/1001769o.jpg/)
το δενδρο παντως ειναι αφηρημενο απο φυλλα... :grin:
δλδ πηρες ενα δεντρο το καθαρισες απο τα φυλλα προσθεσες και καρτουλες με παραληλογραμμα αριστερα και δεξια... και το λες αυτο με τοσα πραγματα μεσα αφηρημενο? Να το εβαφες τελειως μαυρο να το εκανες και πολυ αφηρημενο... :grin::grin::grin:
ωραιο ειναι... μ αρεσαν παντα τα μοναχικα δενδρα...
το δενδρο παντως ειναι αφηρημενο απο φυλλα... :grin:
δλδ πηρες ενα δεντρο το καθαρισες απο τα φυλλα προσθεσες και καρτουλες με παραληλογραμμα αριστερα και δεξια... και το λες αυτο με τοσα πραγματα μεσα αφηρημενο? Να το εβαφες τελειως μαυρο να το εκανες και πολυ αφηρημενο... :grin::grin::grin:
ωραιο ειναι... μ αρεσαν παντα τα μοναχικα δενδρα...
Ειπα να μην το βάλω... ρεζίλη έγινα :embarassed: :bat::drunk:
σουπερ γαμωτο τα περασα...αλλα επρεπε να γυρισω κιολας:sad1:
εσεις εδω γλωσσα δε βαλατε μεσα βλεπω.Αντε να τα διαβασω ολα τωρα.:hello:
διαβασε δυο τρια... ολα τα αλλα περιπου τις ιδες μ... λενε... :grin:
Ειπα να μην το βάλω... ρεζίλη έγινα :embarassed: :bat::drunk:
ειπαμε στα αφηρημενα δεν βαζεις, μονο βγαζεις.... :grin:
Και πως ζωγραφίζει κάποιος με αφαίρεση ???:blink: τι κάνει δλδ ζωγραφίζει και μετα τι κάνει σβήνει, βγάζει χρώμμα :dash:
Πινει ρακομελο, εισπνέει νεφτι, καπνίζει βασιλικό και ακουει Νινο... όλα αυτα μαζι και θα πάψει να σκεφτεται... τι απομένει? το ένστικτο...
Και πως ζωγραφίζει κάποιος με αφαίρεση ???:blink: τι κάνει δλδ ζωγραφίζει και μετα τι κάνει σβήνει, βγάζει χρώμμα :dash:
καπως ετσι... στο τελος αφαιρεις και τον καμβα και υπογραφεις το τελαρο... :grin: (το αριστουργημα της απολυτης αφαιρεσης...)
periplanomenos
22-08-09, 19:22
εγώ πάντως νομίζω οτι είναι πολύ καλό έργο. Τα χρωματιστά τετράγωνα ισορρόπησαν πολύ καλά με το υπόλοιπο έργο που δεν έχει χρώμα. Καλό το κόλπο να δώσεις δύο τόνους στο κάθε τετράγωνο. Και ακόμα καλύτερο να σπάσεις την μονοτονία που θα υπήρχε με τα δύο διαγώνια εσωτερικά τετράγωνα. Το θέμα του δένδρου είναι άχρωμο αλλα σωστό τονικά. Ανοιχτός τόνος για το δένδρο, σκούρο και μέσο τόνο για το φόντο. Παρόλο που το κύριο θέμα είναι άχρωμο το έργο στο σύνολό του δεν στερείται χρώματος. Μεγάλη ζωγραφική μαγκιά και μπράβο σου. Ζογκ δεν ξέρω αν ήθελες να κάνεις αφηρημένο ή όχι ή αν το θεωρείς εσύ βλακεία αλλά εγω για τους παραπάνω λόγους το θεωρώ πολύ σωστό και πρωτότυπο εικαστικά έργο. Απο μένα μπράβο..
:afro:
και για να σου φύγει η απορία είναι αφηρημένο.:grin:
καπως ετσι... στο τελος αφαιρεις και τον καμβα και υπογραφεις το τελαρο... :grin: (το αριστουργημα της απολυτης αφαιρεσης...)
:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::g rin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::gri n::grin:
εγώ πάντως νομίζω οτι είναι πολύ καλό έργο. Τα χρωματιστά τετράγωνα ισορρόπησαν πολύ καλά με το υπόλοιπο έργο που δεν έχει χρώμα. Καλό το κόλπο να δώσεις δύο τόνους στο κάθε τετράγωνο. Και ακόμα καλύτερο να σπάσεις την μονοτονία που θα υπήρχε με τα δύο διαγώνια εσωτερικά τετράγωνα. Το θέμα του δένδρου είναι άχρωμο αλλα σωστό τονικά. Ανοιχτός τόνος για το δένδρο, σκούρο και μέσο τόνο για το φόντο. Παρόλο που το κύριο θέμα είναι άχρωμο το έργο στο σύνολό του δεν στερείται χρώματος. Μεγάλη ζωγραφική μαγκιά και μπράβο σου. Ζογκ δεν ξέρω αν ήθελες να κάνεις αφηρημένο ή όχι ή αν το θεωρείς εσύ βλακεία αλλά εγω για τους παραπάνω λόγους το θεωρώ πολύ σωστό και πρωτότυπο εικαστικά έργο. Απο μένα μπράβο..
:afro:
και για να σου φύγει η απορία είναι αφηρημένο.:grin:
:blink::blink::blink: τι να πω... οταν ξεκινησα να το κανω δεν ηξερα τι θα έκανα :dash:
και γιατι ειναι αφηρημένοοοοοοοοοοοοοο:diablo: ?????????????????????????????????????
periplanomenos
22-08-09, 20:46
:blink::blink::blink: τι να πω... οταν ξεκινησα να το κανω δεν ηξερα τι θα έκανα :dash:
και γιατι ειναι αφηρημένοοοοοοοοοοοοοο:diablo: ?????????????????????????????????????
το αιώνιο πρόβλημα των αυτοδίδακτων. :grin:
κάνουν κάτι σωστό και το νομίζουν λάθος. Κάνουν κάτι λάθος και το νομίζουν σωστό. Ασε βρε ζογκ το ένστικτό σου να σε καθοδηγεί. Ζωγράφος είσαι. Γι' αυτό έχεις αυτό το χόμπι. Αλλιώς θα ήσουν φωτογράφος..:evil::grin:
το γιατί είναι αφηρημένο αυτά που γράφει ο προβμ στην αρχή είναι σωστά.. Αλλά και αυτό που λέει ο πινέλος σωστό είναι. Δεν υφίσταται ο όρος αφηρημένο στην ζωγραφική. Οτι και να ζωγραφίσουμε ακόμη και με την μεγαλύτερη λεπτομέρεια αφαίρεση κάνουμε..
ααα! αφου εσυ μας το λες... ειχες αφαιρεθει και ξεχασες τι ηθελες να κανεις... :grin:
το γιατί είναι αφηρημένο αυτά που γράφει ο προβμ στην αρχή είναι σωστά.. Αλλά και αυτό που λέει ο πινέλος σωστό είναι. Δεν υφίσταται ο όρος αφηρημένο στην ζωγραφική. Οτι και να ζωγραφίσουμε ακόμη και με την μεγαλύτερη λεπτομέρεια αφαίρεση κάνουμε..
χτυπα ξυλο συμφωνουμε... :grin:
ακομα και φωτογραφια να τραβηξεις αφαιρεση γινεται μιας και η πραγματικη εικονα ειναι με περισσοτερες λεπτομερειες απο αυτη που αποτυπωνεται μεσω της φωτ. μηχανης....
periplanomenos
22-08-09, 21:00
χτυπα ξυλο συμφωνουμε... :grin:
ακομα και φωτογραφια να τραβηξεις αφαιρεση γινεται μιας και η πραγματικη εικονα ειναι με περισσοτερες λεπτομερειες απο αυτη που αποτυπωνεται μεσω της φωτ. μηχανης....
ολες οι αναπαραστατικές εικόνες είναι αφαιρετικές. Είτε ηλεκτρονική εικόνα είτε ζωγραφική εικόνα. Τα προβλήματα αρχίζουν οταν το ένα πάει να μπει στα χωράφια του άλλου. Οση αξία έχει η απλή φωτογράφιση ενός πίνακα ζωγραφικής, έχει και ένας πίνακας ζωγραφικής που προσπαθεί να αναπαράγει μια φωτογραφία ή ένα φωτογραφικό αποτέλεσμα..
δεν κράτησε πολύ η συμφωνία εε??:evil:
ολες οι αναπαραστατικές εικόνες είναι αφαιρετικές. Είτε ηλεκτρονική εικόνα είτε ζωγραφική εικόνα. Τα προβλήματα αρχίζουν οταν το ένα πάει να μπει στα χωράφια του άλλου. Οση αξία έχει η απλή φωτογράφιση ενός πίνακα ζωγραφικής, έχει και ένας πίνακας ζωγραφικής που προσπαθεί να αναπαράγει μια φωτογραφία ή ένα φωτογραφικό αποτέλεσμα..
δεν κράτησε πολύ η συμφωνία εε??:evil:
τσου... δεν κρατησε...
κυριολεκτικα μιλωντας δεν ζωγραφιζεις παρα το περεχομενο της φωτο... δλδ οταν στηθεις και ζωγραφισεις ενα τοπιο ή ενα μοντελο παλι μια εικονα που βλεπεις δεν ζωγραφιζεις? Δεν ειναι ακριβως το ιδιο (το πραγματικο με την φωτο) με την εννοια οτι η πραγματικοτητα δινει σημαντικα περισσοτερες πληροφοριες στα ματια μας και ενδεχομενως εμπνεει περισσοτερο αλλα δεν ειναι και τοσο διαφορετικο... (δεν μιλαμε για αντιγραφη ή χρησιμοποιηση καλλιτεχνικων φωτο αλλα απλων).
επισης ζωγραφιζοντας απο μια φωτο δεν εισαι υποχρεωμενος να την αντιγραψεις... μπορεις να την χρησιμοποιησεις σαν πηγη εμπνευσης...
και δεν θεωρειται (απο τους περισσοτερους τουλαχιστον) η χρηση της μιας τεχνης απο την αλλη κατι αρνητικο...
Έχω μπερδευτεί τώρα :dash: εχει καμια σχέση η αφαίρεση με την αφηρημένη ΝΑΙ η ΟΧΙ ??? :hair:
Εγω η ασχετη νομιζα οτι εχει...τωρα τι να σου πω ρε ζογκ θα ξεχασουμε κι αυτα που ψιλοξερουμε εδω μεσα με αυτους που εχουμε μπλεξει:wavecry:
οχι παιδια αφαιρεση ειναι ακριβως αυτο που λεει ο βαγγελης! ενοποιηση τελος παντων μικρών φορμων σε μια! αφηρημενη υποθετω οτι και να νυσταζεις δεν πειραζει! στη αφαιρεση ειναι υποχρωτικη η παρατηρηση!
βασικα αφαιρεση ειναι κατι που αποδεκτα εχει μελετηεθει εχει κατηγοριποποιηθει σε διαφορα κινηματα και τελος παντων αποτελει καλλιτεχνικος ορος! για την αφηρημενη βασικα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι ενας φτινος ορος μεταξι ασχετων με τα εικαστικα για οτι δεν μπορουν να δωσουν απαντηση και ψαχνουν ντε και καλα να το κατανοησουν!
periplanomenos
23-08-09, 08:32
νομιζω οτι η αφηρημενη ζωγραφικη ειναι φτιαχτη ενοια απο τον κοσμο! δεν ξερω αν ιστορικα υπαρχει καποθ με καλλιτεχνες που την εκπροσωπουν κλπ!
η αφαίρεση είναι ότι λέει. αφαιρώ από την παράσταση κάποια στοιχεία με κάποιο σκοπό, πχ μεγαλύτερη ένταση, δυναμισμό ή ότι άλλο , σε ότι μένει (βλ δον κιχώτη πικάσο)
η αφαιρεση τουλαχιστον στην σκεψη εχει σαν σκοπο την συμπιεση της πληροφοριας και την γενικευση μιας εννοιας...
Στην ζωγραφικη οπως και στην σκεψη αφαιρεση ειναι η απομακρυνση ατομικων στοιχειων π.χ αφαιρεση λεπτομεριων απο ενα δενδρο, ενα προσωπο... και η απλοποιηση του πχ ενα ποτηρι σε πιο βασικο σχημα κυλινδρου... αν συνεχισουμε στις αφαιρεσεις ταχυτατα καταληγουμε στο σχημα, γραμμη, χρωμα, και ενα βημα παραπερα στο τιποτα, στο μη εργο...
Για την ακριβεια, αφαιρεση στην ζωγραφικη σημαινει, έλειψη λογικής, πράγμα που σημαινει, αφηνω το υποσεινηδυτο να με καθοδηγει...
Πινει ρακομελο, εισπνέει νεφτι, καπνίζει βασιλικό και ακουει Νινο... όλα αυτα μαζι και θα πάψει να σκεφτεται... τι απομένει? το ένστικτο...
είπα να μαζέψω κάποιες απο τις απαντήσεις σας για να ανακεφαλαιώσουμε. Μια χαρά τις βρίσκω. Μεχρι και γω κατάλαβα τι είναι η αφαίρεση και η αφηρημένη ζωγραφική. Ας ανεβάσει κάποιος κανένα έργο του Kandinsky που θεωρείται πρωτοπόρος της αφαίρεσης.. (κατάργηση του θέματος)
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B9_%CE%9A%CE%B1% CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CF%83%CE%BA%CE%B9
δεν ανεβάζω εγω γιατί θα βρεθεί πάλι κανένας ασχετοσυντονιστής και θα σβήσει κανένα έργο του όπως έκανε με τον Γκόγια.. Ανθιμους και καρατζαφέρηδες δεν είχαμε μόνο εδώ και τους αποκτήσαμε και αυτούς..
:evil:
η αφαιερεση θελει σκεψη δεν ειναι ελειψη λογικης οπως λεει ο ελοχιμ! δεν ειναι δλδ κατι το αφηρημενο ισα ισα θελει παρατηρηση και θελει μια σχετικη ακριβεια!! μονο αυτο εχω να προσθεσω! αλλο αφηρημενη αλλο αφαιρετικη! αν καποιος γνωριζει ιστορικα κατι για την αφηρημενη ζωγραφικη ας το πει γιατι δεν γνωριζω (εχω την εντυπωση οτι ειναι εντελως φτιαχτος ορος μη αποδεκτος απο διαφορους ισμους στην τεχνη) αλλα φυσικα μπορει και να κανω λαθος!
Μάλιστα εγώ το κατάλαβα ποια είναι η αφαίρεση και ποια η αφηρημένη ....:afro:
για την αφηρημένη πάνω κάτω το καταλάβαινα η αφαίρεση όμως με μπέρδευε..
αλλα κατα λεγόμενα σας δεν υπάρχει σχεδόν μη αφαιρετικός πίνακας ζωγραφικής :thinking:
http://ikastika.files.wordpress.com/2009/02/dscf2917.jpg
Αυτός ειναι αφαιρετικός ..ποιο πολυ δεν γίνετε ..και μαλιστα πολυ ωραίος ...:blink:
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ΜΕ μπερδεψατε και εμενα τώρα!!!!!
Μάλιστα εγώ το κατάλαβα ποια είναι η αφαίρεση και ποια η αφηρημένη ....:afro:
για την αφηρημένη πάνω κάτω το καταλάβαινα η αφαίρεση όμως με μπέρδευε..
αλλα κατα λεγόμενα σας δεν υπάρχει σχεδόν μη αφαιρετικός πίνακας ζωγραφικής :thinking:
ακριβώς!
και οσο πιο καλη αφαιρεση κανεις (οχι σε μεγεθος αλλα σε ποιοτητα τοσο ποιο ρεαλιστικος φαινεται ο πινακας! στο πορτραιτο ας πουμε η αφαιρεση σε σημεια ειναι απαραιτητη κατα την γνωμη μου!
Κανα δυο μπύρες και ενα τσιγάρο ... εεε Αελημ ....:grin::grin::grin:
http://img513.imageshack.us/img513/9858/1001770f.th.jpg (http://img513.imageshack.us/i/1001770f.jpg/)
Ακρυλικα σε καμβά 70 Χ 60 cm
Ωπα, εξηγειτε παλι τι ειναι αφαιρετικη και τι αφηρημενη??
Καλο το εργακι Μητσο!!! Αν και θα ηταν καλο με το καιρο να προσεχεις περισσότερο χρώματα και γραμμες γιατι τπτ δεν πρέπει ειναι τυχαιο
Τι κάνει ο αρωστούλης :injured: ????
Καλα ειναι, με βαρεθηκε η γριπη και εφηγε, ουτε αυτη δεν μου καθεται...
Για την αφαιρεση διαβασε στην πρωτη σελιδα αυτο που ειπε ο Βαγγελης.
Για την αφηρημένη το απάντησες μόνο σου....:evil:
periplanomenos
25-08-09, 10:35
Ωπα, εξηγειτε παλι τι ειναι αφαιρετικη και τι αφηρημενη??
Καλο το εργακι Μητσο!!! Αν και θα ηταν καλο με το καιρο να προσεχεις περισσότερο χρώματα και γραμμες γιατι τπτ δεν πρέπει ειναι τυχαιο
Κάποιες φορές το τελικό αποτέλεσμα ηθελημένα ή όχι επιτρέπεται να είναι τυχαίο. Ακόμα και το πιο ρεαλιστικό πορτραίτο ή τοπίο να ζωγραφίζεις μια μόνο τυχαία πινελιά μπορεί να σου ζωντανέψει όλο το έργο και να κάνει την διαφορά. θα την δεις και θα το καταλάβεις. Μη την σβήσεις νομίζοντας οτι έκανες λάθος. Αστη. Το ίδιο μπορεί να σου συμβεί και με ολόκληρο το έργο κάποιες φορές. Μη το πετάξεις κράτα το. Νομίζω οτι το καλύτερο είναι να μάθουμε να ξεχωρίζουμε πότε το "τυχαίο" ωφελεί και εξυπηρετεί το έργο μας και πότε όχι και να μη το απορρίπτουμε ασυζητητί. Γενικά μη παιρνεις τίποτα δεδομένο όταν ζωγραφίζεις..
και άλλη φορά όταν έχεις γρίπη να μη μπαίνεις στο φόρουμ. Θα μας κολλήσεις όλους.. Εξω ρεεεε!!
Μονο αυτο μας ελειπε... εαν γινει και αυτο (να κολαμε μεσω pc) ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ :injured:
:grin:
Μπορεις να κολλήσεις μόνο αν κανεις παραθεση ποστ του αρρωστου, ίσως κι αν ακουμπας την οθονη, δεν ξερω σιγουρα, εγω εχω φίλτρο μπροστά
αααααααααα!
δε το πρόσεξα ότι συνεχίσατε την κουβέντα...
άσχετη καλώς ήρθες και τα καλύτερα τα ευτυχέστερα εύχομαι!
ρε συ πινέλε, εγώ δεν έχω μελετήσει όλους τους -ισμούς στην τέχνη αλλά όπως είπες και συ δεν υπάρχει πουθενά το αφηρημένη διότι αυτή η λέξη είναι μια λάθος αναφορά στην αφαιρετική ζωγραφική το αφαιρετικό είναι ενεργητικό , το αφηρημένο είναι παθητικό αυτό που έχει φύγει. μη κολλάτε δεν υπάρχει διαφορά , το πιο σωστο είναι να μιλάμε για αφαιρετική ζωγραφική.
τα περι τυχαίου επιμένω οτι ταιριάζουν περισσότερο σε ντανταισμό και αυτόματη καταγραφή υποσυνειδητου - ψυχανάλυση φρόντ και σία.
periplanomenos
25-08-09, 11:15
Κανα δυο μπύρες και ενα τσιγάρο ... εεε Αελημ ....:grin::grin::grin:
http://img513.imageshack.us/img513/9858/1001770f.th.jpg (http://img513.imageshack.us/i/1001770f.jpg/)
Ακρυλικα σε καμβά 70 Χ 60 cm
να στο πω λιανά να το καταλάβεις. Οταν αφήνεσαι και ζωγραφίζεις με το ένστικτό σου είσαι ο καλύτερος ζωγράφος απο όλους μας. Οταν το παιδεύεις προσπαθώντας να ζωγραφίσεις πράγματα που δεν σου πάνε είσαι ο χειρότερος ζωγράφος απο όλους μας. Το έργο είναι αφαιρετικό και αυτή η ζωγραφική είναι αφηρημένη ζωγραφική. Χωρίς να το ξέρεις εσύ (δεν χρειάζεται αρκεί που το ξέρω εγώ:grin:) έχεις δουλέψει με πολύ βασικές εικαστικές αρχές. Υπάρχει το σημείο (εκεί που είναι οι συσσωρευμένες πινελιές) που έχει τοποθετηθεί σωστά σχεδόν στην χρυσή τομή του πίνακα. (Ας κάνει κάποιος τις μετρήσεις να το επιβεβαιώσει αν θέλει.) Οπως υπάρχουν και τα σχήματα (οι φαρδιές πινελιές ή σπατουλαρίσματα.) Στα σχήματα βρίσκουμε τα χρώματα του έργου, και τα χρώματα (ανοιχτά σκούρα) δίνουν τους τόνους του έργου. Μα οι γραμμές? Οι γραμμές βρίσκονται στα περιγράμματα των σχημάτων αγαπητέ. Και ευθείες, έχει ο μπαχτσες και διαγώνιες, που αρκούν για να περιγράψουν το φόντο. Το σημείο με τις πινελιές μπορεί να οριστεί σαν θέμα του έργου. Για να ανακεφαλαιώσουμε. Σημείο, γραμές, σχήματα, χρώματα και τόνοι όλα υπάρχουν όπως υπάρχουν σε όλους του πίνακες άσχετα τι παριστάνουν ή δεν παριστάνουν. Τι λείπει? Λείπει η σκέψη και η διαφορετική ματιά για να μπορέσουμε να το καταλάβουμε. Αλλά δεν φταίμε εμείς γι' αυτό. Τόσα ξέρουμε τόσα βλέπουμε για να το πω παλι λιανά. Αλλά κάθε πραγματικός καλλιτέχνης δεν κάθεται να περιμένει να ξεστραβωθουμε εμείς για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι βλέπουμε σε ένα έργο. Ο καλλιτέχνης πρέπει να κάνει αυτό που πιστεύει. Δεν πρέπει να περιμένει εμάς. Και το κυριότερο δεν προσπαθεί να μας κολακέψει κάνοντας πράγματα που αρέσουν σε μας και όχι σε εκείνον. Αυτό είναι το εύκολο. Τα συγχαρητήρια μου στον ζογκ για το έργο του. Τουλάχιστον αυτός τολμάει..
periplanomenos
25-08-09, 11:22
τα περι τυχαίου επιμένω οτι ταιριάζουν περισσότερο σε ντανταισμό και αυτόματη καταγραφή υποσυνειδητου - ψυχανάλυση φρόντ και σία.
σωστό είναι αυτό. Οι ντανταιστές είναι οι πρώτοι που μελέτησαν το τυχαίο στην τέχνη..:afro:
Τι να πω εγω τωρα Περι...
Να πω την αληθεια δεν ηταν και τοσο τυχαίες η πινελιές προσπαθούσα να βρω και να δω σχηματα και αναλογως τραβουσα και πινελια.
Οσον αφορα τους τονους εκει δεν ειναι καθολου τυχαίο το λεω.
Βεβαια δεν με ενδιαφερε καποιο συγκεκριμενο αποτελεσμα αλλα ηθελα να βγει απο μονο του..
Σε ευχαριστω για την υποστίρηξη και την διδασκαλία σου ....:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:
να τον ακους τον διδασκαλο! μεγαλος ζωγραφος ο περις μας! ασχετο! ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ!:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown ::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bow down:
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::welcome::welc ome::welcome::banana::banana::banana::banana::hug: :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:
Πάρε μια μπανανα και απο μενα:
:banana:
http://img204.imageshack.us/img204/3313/1001773q.th.jpg (http://img204.imageshack.us/i/1001773q.jpg/)
Εφτασα την ζωγραφική στο τελος της .....:thinking:
σιγουρα την "τελειωσες"... :grin::grin::grin:
μην προβληματιζεσαι... εδω και το ρεψιμο τραγουδι θεωρειται...
ααα... να στρωνεις καλυτερα τα χρωματα και ενα κολπο να κανεις τελειες ευθειες ειναι να βαζεις μια κολλητικη ταινια, να ζωγραφιζεις την επιφανεια γυρω απο την ταινια χωρις το αγγος μην σου ξεφυγει η γραμμη, μετα ξεκολλας την ταινια και να η τελεια ευθεια στο πατ κιουτ...
ααα... να στρωνεις καλυτερα τα χρωματα και ενα κολπο να κανεις τελειες ευθειες ειναι να βαζεις μια κολλητικη ταινια, να ζωγραφιζεις την επιφανεια γυρω απο την ταινια χωρις το αγγος μην σου ξεφυγει η γραμμη, μετα ξεκολλας την ταινια και να η τελεια ευθεια στο πατ κιουτ...
:tongue1::tongue1::tongue1::tongue1::tongue1:
Το ξέρω αυτο το κόλπο :boxing: αλλα αυτο ειναι σε ακουαρελα :sarcastic:
:tongue1::tongue1::tongue1::tongue1::tongue1:
Το ξέρω αυτο το κόλπο :boxing: αλλα αυτο ειναι σε ακουαρελα :sarcastic:
νερομπογιες ειναι? δυσκολα στρωνουν ομοιομορφα... περνα το απο πανω με ακρυλικα και ολα γινονται...
Οχι ακρυλικα σε χαρτι ακουαρελα ειναι.
Οντως δεν στρωνει με τιποτα ασε που το χαρτι μετα ειναι ετοιμο να τυλιξεις ψάρια ...:grin::grin::grin:
Οντως δεν στρωνει με τιποτα ασε που το χαρτι μετα ειναι ετοιμο να τυλιξεις ψάρια ...:grin::grin::grin:
γιατι δε το σιδρωνεις?
γιατι δε το σιδρωνεις?
τι ??? :blink:
δεν χαλάει ?
periplanomenos
27-08-09, 11:36
και εγώ αυτό λέω, οτι φταίει το χαρτί..:evil: θυμήθηκα και μια παροιμία τώρα) πάντως έχεις αρχίσει να το διασκεδάζεις. Καλά λέει ομως ο προβμ. Η φτιάξτο σωστά ή παράτα το. Ρίξε κανένα μικρότερο γεωμετρικό μοτίβο επάνω. Και καμιά γραμμή να στρώσει. Λείπουν οι καμπύλες γραμμές και τα κυκλικά σχήματα. Ετσι είναι μόνο στην αρχή. Ρίξε μια ματιά στο νετ να πάρεις καμιά ιδέα..
30532
ακρυλικό σε χαρτί. Εδώ δεν φταίει το χαρτί εε?:evil:
και εγώ αυτό λέω, οτι φταίει το χαρτί..:evil: θυμήθηκα και μια παροιμία τώρα) πάντως έχεις αρχίσει να το διασκεδάζεις. Καλά λέει ομως ο προβμ. Η φτιάξτο σωστά ή παράτα το. Ρίξε κανένα μικρότερο γεωμετρικό μοτίβο επάνω. Και καμιά γραμμή να στρώσει. Λείπουν οι καμπύλες γραμμές και τα κυκλικά σχήματα. Ετσι είναι μόνο στην αρχή. Ρίξε μια ματιά στο νετ να πάρεις καμιά ιδέα..
30532
ακρυλικό σε χαρτί. Εδώ δεν φταίει το χαρτί εε?:evil:
Αυτός εχει καλλίτερο χαρτι απο εμένα :evil:
τι ??? :blink:
δεν χαλάει ?
οχι βεβαια!!Απο πανω βαλε ενα υφασμα και σιδερωσετο και θα γινει τελειο!!Ειχα μιας φιλης κατι ακουαρελες στο σπιτι που ηταν ολες...αστα να πανε...τις εβαλα κατω και τους αλλαξα τα φωτα στο σιδερωμα:grin: Μολις τις ειδε δεν τις γνωρισε!
οχι βεβαια!!Απο πανω βαλε ενα υφασμα και σιδερωσετο και θα γινει τελειο!!Ειχα μιας φιλης κατι ακουαρελες στο σπιτι που ηταν ολες...αστα να πανε...τις εβαλα κατω και τους αλλαξα τα φωτα στο σιδερωμα:grin: Μολις τις ειδε δεν τις γνωρισε!
Με ατμό η χωρίς :grin: ???
periplanomenos
27-08-09, 11:48
και μια και είμαστε στο κατάλληλο θέμα.. πάρτε να έχετε. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Μπομπ Ρος τώρα..:evil: διασκεδάστε βρεεεεεεε..
http://users.fmg.uva.nl/rgrasman/images/kandinsky.jpg
http://www.cs.unm.edu/%7Emarkidis/kandinsky.jpg
http://www.abstract-art.com/abstraction/l2_Grnfthrs_fldr/g0000_gr_inf_images/g029b_kandinsky_tr_ln.jpg
http://students.ou.edu/E/Jason.M.Ewald-1/kandinsky_comp-8.jpg
http://imagecache5.art.com/p/LRG/9/900/BMQJ000Z/alfred-gockel-homage-to-kandinsky.jpg
http://wwwdelivery.superstock.com/WI/223/1158/PreviewComp/SuperStock_1158-1500.jpg
Πολυ ωραία.. ποιανου ειναι ???:unsure:
Με ατμό η χωρίς :grin: ???
Χωρις ρε συ:grin::grin::grin:
αυτα ειναι του Καντινσκυ αν δε κανω λαθος.
periplanomenos
27-08-09, 11:56
Κandinsky τα μεγάλα.. και τα δύο τελευταία είναι fred gockel και Fernand Leger..
στα δυο τελευταια το εχασα...τελικα ειμαι βαθια νυχτωμενη:grin::grin::grin:
periplanomenos
27-08-09, 12:06
στα δυο τελευταια το εχασα...τελικα ειμαι βαθια νυχτωμενη:grin::grin::grin:
εγώ πάλι δεν εμπιστεύομαι αυτούς που το παιζουν βαθιά νυχτωμένοι.. καλώς ήρθες Μαρία..
:hello:
πολύ όμορφα αυτά που ανέβασες περιπλανόμενε ιδιαίτερα 1ο και 5ο που "ανοίγονται" προς τα έξω και χρωματικά που ταιριάζουν...
και παιδια αυτα ειναι πράγματι αφηρημενα ...:blink:
εγώ πάλι δεν εμπιστεύομαι αυτούς που το παιζουν βαθιά νυχτωμένοι.. καλώς ήρθες Μαρία..
:hello:
Εμενα να με εμπιστευεσαι γιατι δεν το παιζω....ειμαι:grin: Γεια σου και σενα Περι:wave: