Επιστροφή στο Forum : αγιογραφια αποριες
Γεια σας.Σημερα το πρωι πηρα mdf ξυλο για αγιογραφια και μ ειπε ο καταστηματαρχης οτι δεν χρειαζεται λεει προετοιμασια απλα ξεκινας και ζςγραφιζεις πανω στο ξυλο....εγω παλι αν και ξερω την διαδικασια με το πανι και την κολλα κτλ κτλ παραξενευομαι.Μ ειπε οτι επειδη ειναι συνθετικο ξυλο δεν θα χω προβλημα και ουτε καν gesso να μη περασω.Θα ηθελα να ακουσΩ αν ειναι σωστο η οχι..ευχΑΡΙΣΤΩ :)
xristina:-
20-02-10, 21:34
Γεια σας.Σημερα το πρωι πηρα mdf ξυλο για αγιογραφια και μ ειπε ο καταστηματαρχης οτι δεν χρειαζεται λεει προετοιμασια απλα ξεκινας και ζςγραφιζεις πανω στο ξυλο....εγω παλι αν και ξερω την διαδικασια με το πανι και την κολλα κτλ κτλ παραξενευομαι.Μ ειπε οτι επειδη ειναι συνθετικο ξυλο δεν θα χω προβλημα και ουτε καν gesso να μη περασω.Θα ηθελα να ακουσΩ αν ειναι σωστο η οχι..ευχΑΡΙΣΤΩ :)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ (απο τα λιγα που ξερω) :unsure:
Stratilatis
20-02-10, 21:39
lol. file edw kapios ekane olokliro templo klp. me MDF kai siga siga tora ksefilizoun oi eikones kai peftoun kiriolektika. Kai i ekklisia evgale prosfores gia na ksanakanei OLES tis eikones apo tin arxi. afta.
20-02-10, 21:42
lol. file edw kapios ekane olokliro templo klp. me MDF kai siga siga tora ksefilizoun oi eikones kai peftoun kiriolektika. Kai i ekklisia evgale prosfores gia na ksanakanei OLES tis eikones apo tin arxi. afta.
επ, ο στατηλατης.....να την κανω? :evil:
Τι κανεις παιδι μου εσυ?
20-02-10, 21:49
στρατηλατη, προσεχε τι θα πεις, γιατι τα εχω πιει αποψε. :whistle:
20-02-10, 22:05
Ο Στρατηλατης με ειδε και την εκανε, οποτε....
Alex να κανεις την προεργασια κανονικα. :afro:
Stratilatis
20-02-10, 22:27
Ο Στρατηλατης με ειδε και την εκανε, οποτε....
Alex να κανεις την προεργασια κανονικα. :afro:
Alex min tin akous afti. Piomeni einai. (PANTOTE lol)
Den mporei na kanei proetimasia panw se MDF ;pppp
prepei na einai ksylo. to MDF einai plastiko apo panw.
kane kanena trapezaki me afto na vazeis tis mpogies. ;p
20-02-10, 22:33
kane kanena trapezaki me afto na vazeis tis mpogies. ;p
ουστ ρε...που θα με πεις πιωμενη επειδη ηπια καμια 10ρια ουισκακια :grin:
Λεπον, το κοντρα πλακε θαλασσης? κανει στρατηλατακη μου? :evil:
Stratilatis
20-02-10, 22:38
nai kanei! ;)
20-02-10, 22:42
οκ. τα βρηκαμε. λοοοοολ (επιτελους) :evil:
Stratilatis
20-02-10, 22:49
ante, sou kernw kafe. ;p
20-02-10, 23:01
ante, sou kernw kafe. ;p
ουτε ο καφες δεν με πιανει τωρα στρατηλατακη μου. Αστα. Σ' ευχαριστω παντως και σε εκτιμω πολυ (αυτο να το ξερεις) απο την γραφη σου. Φιλια αδελφικα. :kissed:
Stratilatis
20-02-10, 23:04
:shocked::hug:
20-02-10, 23:25
ante, sou kernw kafe. ;p
Σ' ευχαριστω. Σ'αγαπω φορουμιακε μου φιλε και καλλιτεχνη (αυτο σε θεωρω).
Καλο βραδυ :kissed:
Stratilatis
20-02-10, 23:26
lol girisame kai selida. ;p
20-02-10, 23:56
lol girisame kai selida. ;p
ti lol wre? :grin:
asta vrasta.....
Ti selida? emena to kefali mou gurizei:evil:
Stratilatis
21-02-10, 00:03
xtypa to se kana mdf na sou perasei :dash: hehehe... ante kalinixta apo mena.
21-02-10, 00:06
xtypa to se kana mdf na sou perasei :dash: hehehe... ante kalinixta apo mena.
siga min to xtipiso se mdf. kalinixta stratilataki.:hello:
eikonourgos
21-02-10, 01:51
εχουμε ειδυλια εδω..χαχα!!τελοσπαντων φιλε απευθειας χωρις στοκους και χωρις τιποτα να το κανεις σε τετοιο ξυλο δε παιζει!!και βασικα μου τη σπανε ολοι αυτοι οι βλακες που πουλανε οτι τουσ κατεβει στο κεφαλι λεγοντας και διαφορα παπατζιλικια!!να πας να τον βρισεις!!τωρα εχω δει πολλους αγιογραφους να προετοιμαζουνε οπως ξερεις mdf και μετα να το αγιογραφουνε χωρις προβληματα απ'οτι λενε μα εγω δε το εχω δοκιμασει για να σου πω...
eikonourgos
21-02-10, 02:44
και μια που γραφουμε εδω αποριες και ψαχνω τοση ωρα που να ρωτησω για μουσαμα,ξερει κανεις σας αθηνα κανενα μαγαζι να πουλαει 3μετρο μουσαμα στο υψος ή πρεπει να καθομαι τωρα να φτιαχνω παλι???
πρέπει να καθεσαι να φτιάχνεις παλι! :)
και παλι πλατος οσο θελεις βρησκεις δλδ και 30 μετρα αμαλάχι! αλλα υψος που φανταζομαι εννοεις κανενα 2.50 αρι νομίζω παει!! ειπες οτι αγαπας γερμανικο εξπρεσιονισμο και σε ξανα συμπαθησα!
21-02-10, 09:04
φερτε μου ενα μαντολι ι ι νοοοο....για να δειτε πως πονωωω (το κεφαλι μουυυυυυυυ).
παντως αυτο που λενε, οποιος πινει τα βλεπει 2πλα, ισχυει, ε? απαντησα 2 φορες στο ποστ σου στρατηλατη :grin::grin::grin:
καλα, βρε στρατηλατη, για μελαμινες μιλουσαμε χτες? :unsure:
τι πλαστικα γραφεις για το mdf?
κι εσυ λιόμα χθες?
κι εγώ! αλλα εγω εκανα την εξυπνη κίνηση και δέν μπήκα! κατι ειναι κι αυτο!
21-02-10, 09:17
κι εσυ λιόμα χθες?
γιατι εγω που μπηκα τι εγινε? :unsure:
κακο ειναι να κουρουμπελιασουμε μια φοριτσα? δεν βλαψαμε και κανεναν δα.
οχι βεβαια! σαμπως νομιζεις οτι δεν το εχω κανει? και να ηταν μια φορά? πανω απο 100 μετραω της φορες που ειχα πιει και ημουν μεσα (και μη σου πω οτι επινα και κατα την διάρκεια)
21-02-10, 10:44
:confused2:100??????????
ΒΡΕ ΑΤΙΜΟ, ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΥΦΤΗΚΕΣ? :grin:
υπαρχει ενας τυπος εδω που πάντα με καταλαβαινει! εδω που τα λεμε φαινομαι δεν ξερω γιατι δεν το καταλαβαινεις!
21-02-10, 10:56
υπαρχει ενας τυπος εδω που πάντα με καταλαβαινει! εδω που τα λεμε φαινομαι δεν ξερω γιατι δεν το καταλαβαινεις!
δε δινω σημασια σε τετοια πραγματα.
eikonourgos
21-02-10, 11:29
πρέπει να καθεσαι να φτιάχνεις παλι! :)
και παλι πλατος οσο θελεις βρησκεις δλδ και 30 μετρα αμαλάχι! αλλα υψος που φανταζομαι εννοεις κανενα 2.50 αρι νομίζω παει!! ειπες οτι αγαπας γερμανικο εξπρεσιονισμο και σε ξανα συμπαθησα!
καλα πλατος το ξερω μα υψος το ανωτερο που ξερω εγω ειναι 2.10 και βρηκα και απο εναν συναδελφο φτιαχτο δικο του 2.75,κοιτα εκει ρε γαμωτο για 25 εκατοστα...τεσπα μαλλον με βλεπω να φτιαχνω αν και απο περυσι ειχα πει να μη ξαναφτιαξω ποτε!!χαχα,ετσι ρε THE CABINET OF DR.CALIGARIS και δε συμμαζευεται!!
eikonourgos
21-02-10, 11:31
κι εσυ λιόμα χθες?
καλα επρεπε να μπω εγω χτες μετα απο τοοοοοσο ρακομελο να βλεπατε τι θα παιζοτανε...χαχα!!αλλα ευτυχως περιμενα να ηρεμησω και μπηκα μετα,χαχα!!
Stratilatis
21-02-10, 12:45
eikonourge, edw agorazw yfasma kamva apo 2 magazia pou poulan yfasmata, kai einai diplo. einai 2 metra kai anigei kai ginete 4 metra ypsos. oti prepei gia to ergastiri mou pou einai 3.80m. Parakseno pou den vriskeis megalitero apo 2 metra pantos. Rwta gia afta pou erxonte diplomena opws sou eipa.
Χρόνια πολλά.
Ερώτησις προς αυτούς που ασχολούνται με το στίλβωμα: Τελικά είναι απαραίτητο να γίνει ειδική προετοιμασία για το στίλβωμα; Δηλαδή από κάποιον εδώ είχε λεχθεί ότι χρειάζεται άλλη ποσότητα κόλλας στο υπόστρωμα αν δεν κάνω λάθος. Εγώ δηλ. που έχω κάτι σανίδια με την συνηθισμένη προετοιμασία (με κουνελόκολλα) δεν είναι κατάλληλα για στιλβωτο;
eikonourgos
21-02-10, 13:26
eikonourge, edw agorazw yfasma kamva apo 2 magazia pou poulan yfasmata, kai einai diplo. einai 2 metra kai anigei kai ginete 4 metra ypsos. oti prepei gia to ergastiri mou pou einai 3.80m. Parakseno pou den vriskeis megalitero apo 2 metra pantos. Rwta gia afta pou erxonte diplomena opws sou eipa.
εννοω προετοιμασμενο ρε μαν,οχι απλα πανι....εσυ για προετοιμασμενο μιλας??
eikonourgos
21-02-10, 13:27
Χρόνια πολλά.
Ερώτησις προς αυτούς που ασχολούνται με το στίλβωμα: Τελικά είναι απαραίτητο να γίνει ειδική προετοιμασία για το στίλβωμα; Δηλαδή από κάποιον εδώ είχε λεχθεί ότι χρειάζεται άλλη ποσότητα κόλλας στο υπόστρωμα αν δεν κάνω λάθος. Εγώ δηλ. που έχω κάτι σανίδια με την συνηθισμένη προετοιμασία (με κουνελόκολλα) δεν είναι κατάλληλα για στιλβωτο;
ενταξει κι εγω το εχω ακουσει και καλα επειδη δεχεται πιεση με τον αχατη μα δε νομιζω πως θα εχεις κανενα προβλημα,απλα τριψτο καλα για να εχεις μια ωραια επιφανεια...
Stratilatis
21-02-10, 15:27
εννοω προετοιμασμενο ρε μαν,οχι απλα πανι....εσυ για προετοιμασμενο μιλας??
a oxi aproetoimasto lew. den mporw na kanw se etoimo, protimw na kserw ti exw stin proetimasia.
eikonourgos
21-02-10, 16:13
ε ενταξει τοσα χρονια εχω χρησιμοποιησει απειρα ηδη μουσαμαδων ειτε φτιαχτα ειτε ετοιμα,δε μπορω να πω πως παιξανε πολυ μεγαλο ρολο ως προς το αποτελεσμα για να πω οτι με ενδιαφερει παρα πολυ,αντε απλα καποιος να τραβουσε πιο πολυ χρωμα η να με δυσκολευε λιγο στο κολλημα...κατα τ'αλλα ολοι τα ιδια ειναι...εσυ με τι τουσ φτιαχνεις??
Stratilatis
21-02-10, 16:40
kola, nero, stoko kai ligo latex. vazw mesa kai ligi oxra gia na min einai entelws aspro to pani, voitha meta sto mati.
προχώρα, δεν έχεις πρόβλημα!
Χρόνια πολλά.
kane kanena trapezaki me afto na vazeis tis mpogies. ;pΣτρατή το mdf δεν ειναι πλαστικό επάνω ...απλα είναι χαλια ποιότητα για τέτοια δουλειά ..
εχουμε ειδυλια εδω..χαχα!!τελοσπαντων φιλε απευθειας χωρις στοκους και χωρις τιποτα να το κανεις σε τετοιο ξυλο δε παιζει!!και βασικα μου τη σπανε ολοι αυτοι οι βλακες που πουλανε οτι τουσ κατεβει στο κεφαλι λεγοντας και διαφορα παπατζιλικια!!να πας να τον βρισεις!!τωρα εχω δει πολλους αγιογραφους να προετοιμαζουνε οπως ξερεις mdf και μετα να το αγιογραφουνε χωρις προβληματα απ'οτι λενε μα εγω δε το εχω δοκιμασει για να σου πω...εχω δει ωραίες αγιογραφίες πανω σε mdf αλλα αν δεν συντηρηθουν αμέσως μαλλον θα τις κλαινε σε λιγο ...εχει φυγει απο τις ακρες το χρωμα και φαινεται ενα απαισιο πράγμα
φερτε μου ενα μαντολι ι ι νοοοο....για να δειτε πως πονωωω (το κεφαλι μουυυυυυυυ).
παντως αυτο που λενε, οποιος πινει τα βλεπει 2πλα, ισχυει, ε? απαντησα 2 φορες στο ποστ σου στρατηλατη :grin::grin::grin:
καλα, βρε στρατηλατη, για μελαμινες μιλουσαμε χτες? :unsure:
τι πλαστικα γραφεις για το mdf?:whistle::whistle::whistle:
κι εσυ λιόμα χθες?
κι εγώ! αλλα εγω εκανα την εξυπνη κίνηση και δέν μπήκα! κατι ειναι κι αυτο!εγώ ελειπα ...:evil: αλλα οταν μπηκα αργά ακρα του τάφου σιωπή εδώ μέσα
καλα πλατος το ξερω μα υψος το ανωτερο που ξερω εγω ειναι 2.10 και βρηκα και απο εναν συναδελφο φτιαχτο δικο του 2.75,κοιτα εκει ρε γαμωτο για 25 εκατοστα...τεσπα μαλλον με βλεπω να φτιαχνω αν και απο περυσι ειχα πει να μη ξαναφτιαξω ποτε!!χαχα,ετσι ρε THE CABINET OF DR.CALIGARIS και δε συμμαζευεται!!Στρατή μου φέρανε ενα τεντοπανο που μοιάζει πολυ με μουσαμα ...δεν μπορώ να το πω ουτε καραβόπανο :unsure: ουτε μουσαμά ...λες οτι θα κάνει για ζωγραφική; το χρωμα του ειναι χακί ...
καλα επρεπε να μπω εγω χτες μετα απο τοοοοοσο ρακομελο να βλεπατε τι θα παιζοτανε...χαχα!!αλλα ευτυχως περιμενα να ηρεμησω και μπηκα μετα,χαχα!!να το κάνετε καμια φορά :wink:
kola, nero, stoko kai ligo latex. vazw mesa kai ligi oxra gia na min einai entelws aspro to pani, voitha meta sto mati.για πες για το λατεξ! δίνει καλύτερη επιφάνεια;
Stratilatis
23-02-10, 22:57
to latex to vriskeis sta ulika oikodomis. vasika kanei to yfasma pio elastiko... voithaei genika kai sto kolima klp.
to latex to vriskeis sta ulika oikodomis. vasika kanei to yfasma pio elastiko... voithaei genika kai sto kolima klp.
Απο οτι καταλαβα εννοεις αυτο που εδω λεμε πρωτη υλη πλαστικου.Καλως ηρθες στον κοσμο των πλαστικων.:grin:
to latex to vriskeis sta ulika oikodomis. vasika kanei to yfasma pio elastiko... voithaei genika kai sto kolima klp.ευχαριστώ ..βασικά με ενδιαφέρει πιο πολυ η χρήση του σαν γκεσο ...
Απο οτι καταλαβα εννοεις αυτο που εδω λεμε πρωτη υλη πλαστικου.Καλως ηρθες στον κοσμο των πλαστικων.:grin::grin: ...ναι αλλα είναι σαν υπόστρωμα στον μουσαμα κι οχι στα χρώματα
ευχαριστώ ..βασικά με ενδιαφέρει πιο πολυ η χρήση του σαν γκεσο ...
:grin: ...ναι αλλα είναι σαν υπόστρωμα στον μουσαμα κι οχι στα χρώματα
Γενικα στη ζωγραφικη τα υλικα πρεπει να εχουν συνεχεια.Ο μουσαμας καπως ετσι γινεται και του εμποριου.Το επιχειρημα ειναι λιγο αφελες γιατι η προετοιμασια ειναι σοβαρο σταδιο .Επισεις χρησιμοποιω πλαστικα και δε τα υποτοιμω:grin:
Stratilatis
24-02-10, 20:11
ligo vazw, kai oxi panta.
ligo vazw, kai oxi panta.
Να πας για εξομολογηση.Ετοιμασου για μετανοιες.:diablo:
Stratilatis
24-02-10, 22:14
haha ;p
Γενικα στη ζωγραφικη τα υλικα πρεπει να εχουν συνεχεια.Ο μουσαμας καπως ετσι γινεται και του εμποριου.Το επιχειρημα ειναι λιγο αφελες γιατι η προετοιμασια ειναι σοβαρο σταδιο .Επισεις χρησιμοποιω πλαστικα και δε τα υποτοιμω:grin:μια χαρά είναι και τα πλαστικά και μεγάλης αντοχής μεχρις αποδείξεως του εναντίου ....
Γεια σας. Είμαι καινούριο μέλος στο Art & Hobby. Φέτος έχω αρχίσει μαθήματα αγιογραφίας. Εχω ένα μικρό προβληματάκι με τον προπλασμό του κόκκινου χρώματος και θα ήθελα τη βοήθεια σας!!!!! Μου βγαίνει προς κεραμιδί και φυσικά οι φωτισμοί πιο πολύ πορτοκαλί. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι χρώματα να βάλω για να βγάλω το κόκκινο; :wave:
Γεια σας. Είμαι καινούριο μέλος στο Art & Hobby. Φέτος έχω αρχίσει μαθήματα αγιογραφίας. Εχω ένα μικρό προβληματάκι με τον προπλασμό του κόκκινου χρώματος και θα ήθελα τη βοήθεια σας!!!!! Μου βγαίνει προς κεραμιδί και φυσικά οι φωτισμοί πιο πολύ πορτοκαλί. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι χρώματα να βάλω για να βγάλω το κόκκινο; :wave:
Υπαρχει ασαφεια στην ερωτηση σου
Δυστυχώς είμαι πολύ αρχάρια στην αγιογραφία. Συγνώμη για την ασάφεια, θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένη. Στο μάθημα αγιογραφίας που παρακολουθώ προχωράμε πάρα πολύ αργά και θέλω να μάθω περισσότερα, έτσι άρχισα από μόνη μου να δοκιμάζω. Θέλω να κάνω ένα κόκκινο ιμάτιο. Δεν ξέρω τι χρώματα να ενώσω. Μέχρι στιγμής δούλεψα με κινάβαρη, όμπρα ωμή και λίγο άσπρο (που αυτό δεν βγήκα ακριβώς κόκκινο) και για το πράσινο ένωσα πράσινο τσιμέντου, όμπρα ωμή και μπλε ultra marine.
Δεν ξέρω τι κόκκινο χρησιμοποιεις . Ομως σε γενικες γραμμες η ανάμειξη του με μπλε (ουλτραμαριν) μπορει να σου δώσει ένα καλό προπλασμό (όσο περισσότερο μπλε, τόσο πιό σκούρο. Μπορείς αν θες να βάλεις και λίγο μαύρο (το πολύ μαύρο στα φωτίσματα μπορεί επίσης να δώσει καφέ)
Στα λάμματα θ αποφύγεις το άνοιγμα με κίτρινο (αν δεν θέλεις πορτοκαλί-καφετί αποτέλεσμα). Μπορρείς να φωτίσεις με καθαρό κόκκινο και μικρές αναλογίες λευκού. Γενικά το τελευταίο λάμμα καθορίζει και την τελική εντύπωση (αν ροζίζει ή πορτοκαλίζει ή κοκκινίζει το χρώμα). Μπορείς δηλαδή να ανοίξεις με κιννάβαρη ή πορτοκαλί ή λευκό τα λάμματα και στο τελευταίο λάμμα να δοκιμάσεις ποιά απόχρωση θέλεις να έχει το τελικό αποτέλεσμα.
QUOTE=huana;503844]Γεια σας. Είμαι καινούριο μέλος στο Art & Hobby. Φέτος έχω αρχίσει μαθήματα αγιογραφίας. Εχω ένα μικρό προβληματάκι με τον προπλασμό του κόκκινου χρώματος και θα ήθελα τη βοήθεια σας!!!!! Μου βγαίνει προς κεραμιδί και φυσικά οι φωτισμοί πιο πολύ πορτοκαλί. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι χρώματα να βάλω για να βγάλω το κόκκινο; :wave:[/QUOTE]
Stratilatis
08-03-10, 18:40
δούλεψα με κινάβαρη, όμπρα ωμή και λίγο άσπρο (που αυτό δεν βγήκα ακριβώς κόκκινο)
ektos tou oti den einai kokkino einai kai poly fotino gia proplasmo.
anti kinnavari vale xontrokokkino, mporeis na prostheseis kai ligo kinnavari an thes fisika.... an valeis aspro vale elaxisto. anti ompra omi dokimase na valeis ligi sienna omi, to sinithizw stous proplasmous kai vgainoun pio glika xrwmata.
sto proto fotisma mporeis na ksekiniseis me to kinnavari kai na anigeis me kitrino kai elaxisto aspro, vgainei poly gliki xrwma.
mias kai einai arxi, prospathise prin vazeis ta xromata stin eikona na ta vazeis prwta kapou allou, se kapio xarti p.x. gia na vlepeis tis tonikes diafores. para na kaneis tromeres diafores metaksy tou enos fotismatos apo tou allou kalitera na kaneis imitonous.
episis iparxoun ki alla idi kokkinou pou mporeis na piramatisteis. genika me to xrwma prepei na pekseis kai na dokimaseis polla kai diafora... min meineis me ta liga kai vasika pou mathenete sto mathima.
eikonourgos
08-03-10, 21:01
καλωςηρθες στο φορουμ και πανω απ'ολα στον μαγικο κοσμο της αγιογραφιας!!καταρχας μπορεις να παρεις καποιες σκονες πιο εντονες απο ειδη σχεδιου που θα σε βοηθησουνε να βγαλεις τελειως κοκκινα!!αυτες ειναι τα κοκκινα καδμιου σε διαφορες αποχρωσεις τους,οι καρμινες οι κοκκινιλες και διαφορα αλλα!!δοξα τω θεω υπαρχουνε απειρα χρωματα σε σκονη και θα βρεις τι σου αρεσει!!εγω βεβαια να σου πω την αληθεια δε πολυφτιαχνω τοσο εντονα κοκκινα ενδυματα οποτε δουλευω με διαφορα χοντροκοκκινα,εχω βρει το κοκκινο αγγλιας και το κοκκινο ερκολανο που ειναι γλυκα και υπεροχα χρωματακια και δουλευω με αυτα!παντως αν θες τελειως κοκκινο της φωτιας που λεμε μονο με κοκκινο καδμιου θα βγαλεις....
Stratilatis
08-03-10, 21:21
oreo afto pou leei kai o eikonourgos. eiparxoun diafores apoxroseis sto kokkino kadmiou, xoris na anamikseis alla xromata kai vgainei poly oreo apotelesma. To kanei edw enas poly kalos mou filos. Isws to dokimasw kai gw se epomeni mou eikona btw.
Ενα ωραιο κοκκινο που συνηθιζεται στο μαφοριο της Θεοτοκου ειναι προπλασμος σιεννα ψημενη ,πρωτο φωτισμα σιεννα με χοντροκοκκινο,δευτερο χοντροκοκκινο με κιναβαρι και τελειωνεις με σκετη κιναβαρι με διακριση.
eikonourgos
08-03-10, 22:51
oreo afto pou leei kai o eikonourgos. eiparxoun diafores apoxroseis sto kokkino kadmiou, xoris na anamikseis alla xromata kai vgainei poly oreo apotelesma. To kanei edw enas poly kalos mou filos. Isws to dokimasw kai gw se epomeni mou eikona btw.
μαν κι εγω τοσα χρονια δε χρησιμοποιουσα καδμια...ας οψονται οι δασκαλοι μου...μα εδω και λιγο καιρο τα εχω ερωτευτει!!δοκιμασε και θα δεις!!αλλα παιδια να ξερετε πως ειναι απο τις πλειον καρκινογονες σκονες...
Ενα ωραιο κοκκινο που συνηθιζεται στο μαφοριο της Θεοτοκου ειναι προπλασμος σιεννα ψημενη ,πρωτο φωτισμα σιεννα με χοντροκοκκινο,δευτερο χοντροκοκκινο με κιναβαρι και τελειωνεις με σκετη κιναβαρι με διακριση.
και γω σ΄αυτη την προταση χρωματων ειμαι, πολυ ωραια δεμενα χρωματα :afro:
eikonourgos
08-03-10, 22:52
εγω παντως τα ρουχα της παναγιας ως επι το πλειστον τα δουλευω με καπουτ μορτουμ...αλλωστε μη ξεχναμε πως μεχρι τη κρητικη περιοδο η παναγια δεν εικονιζοταν με κοκκινο μαφοριο....
eikonourgos
08-03-10, 23:06
δεν ειναι ακριβως βιολετι...αλλα ωραιο ειναι...
ειναι κανεις απο Θεσσαλονικη, ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΙΔΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ''ΝΙΣΗΤΟΥ''(ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ) ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ
eikonourgos
08-03-10, 23:23
ειναι κανεις απο Θεσσαλονικη, ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΙΔΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ''ΝΙΣΗΤΟΥ''(ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ) ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ
δεν ειμαι απο πανω μα ο προμηθευτης που παιρνω υλικα που για μενα ειναι και τα καλυτερα συνεργαζεται με ενα καταστημα θεσσαλονικη..αν θες μπορω να μαθω...
eikonourgos
08-03-10, 23:26
τι φωτισματα χρησιμοποιεις
καπουτ μορτουμ με χονδροκοκκινο και ασπρο στα φωτισματα..αλλα και με σκετο ασπρο ειναι πολυ καλο....
δεν ειμαι απο πανω μα ο προμηθευτης που παιρνω υλικα που για μενα ειναι και τα καλυτερα συνεργαζεται με ενα καταστημα θεσσαλονικη..αν θες μπορω να μαθω...
καθε καλη πληροφορια δεκτη. Απο που εισαι;
Athanasios
09-03-10, 01:02
είμαι απο Θεσσαλονίκη και περνάω συχνά απο κει.
τι ακριβώς θέλεις να μάθεις περισσότερο;;:unsure:
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα ψάξω να βρω το κόκκινο αγγλίας και το κόκκινο ερκολάνο και φυσικά θα δοκιμάσω και τα άλλα χρώματα που μου είπατε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν τα πολύ έντονα χρώματα στις εικόνες.
Εγώ γνωρίζω για ένα κατάστημα που λέγεται In Situ και πουλάει είδη συντήρησης έργων τέχνης στην Θεσ/κη. Αν και προσωπικά δεν το γνώριζα (αγοράζω από άλλα μαγαζιά της Θεσ/κης), μου είπαν ότι είναι δίπλα στην Παναγία Αχειροποίητο, και όντως εκεί είναι όπως είδα στο site. Εδώ είναι και η σελιδα τους: www.insituconservation.com (http://www.insituconservation.com)
eikonourgos
09-03-10, 11:03
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα ψάξω να βρω το κόκκινο αγγλίας και το κόκκινο ερκολάνο και φυσικά θα δοκιμάσω και τα άλλα χρώματα που μου είπατε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν τα πολύ έντονα χρώματα στις εικόνες.
φοβαμαι πως δε θα τα βρεις ευκολα,κι εγω πια δε τα βρισκω...εδω τα φερνει το αβιο,δε ξερω αν υπαρχει εκει,παντως ειναι πολυ γλυκα χρωματακια και δεν ειναι εντονα καθολου...
09-03-10, 13:20
είμαι απο Θεσσαλονίκη και περνάω συχνά απο κει.
τι ακριβώς θέλεις να μάθεις περισσότερο;;:unsure:
Μαλλον που ακριβως ειναι το μαγαζι, Νουλη.
Stratilatis
09-03-10, 13:42
αυτα μονο στο χολυγουντ γινονται....
lol
aahahahahahaha...
kalo!
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα ψάξω να βρω το κόκκινο αγγλίας και το κόκκινο ερκολάνο και φυσικά θα δοκιμάσω και τα άλλα χρώματα που μου είπατε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν τα πολύ έντονα χρώματα στις εικόνες.:welcome:Huana .Εγω χρησιμοποιώ χοντροκόκκινο με μαύρο για προπλασμό και στα φώτα προσθέτω κιννάβαρη
Οπως εσείς, έτσι κι εγώ, αποφεύγω τη χρήση του χονδροκόκκινου, γιατί διαλύεται πιό δύσκολα. Την απόχρωσή του μπορείς να πετύχεις με κιννάβαρη και ουλτραμαριν. Να ξέρεις ότι όταν προσθέτεις λευκό για να ανοίξεις ένα χρώμα, "ρίχνεις" τη λάμψη του. Σου επισυνάπτω μία εικόνα για παράδειγμα, όμως δεν ξέρω αν θέλεις κάτι τέτοιο.
προπλασμός= κιννάβαρη και μπλε ουλτραμαριν
α'λάμμα= προπλασμός και κιννάβαρη
β'λάμμα= α'λάμμα,κινάβαρη και λίγο κίτρινο καδμίου
γ'λάμμα= κινναβαρη
Δυστυχώς είμαι πολύ αρχάρια στην αγιογραφία. Συγνώμη για την ασάφεια, θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένη. Στο μάθημα αγιογραφίας που παρακολουθώ προχωράμε πάρα πολύ αργά και θέλω να μάθω περισσότερα, έτσι άρχισα από μόνη μου να δοκιμάζω. Θέλω να κάνω ένα κόκκινο ιμάτιο. Δεν ξέρω τι χρώματα να ενώσω. Μέχρι στιγμής δούλεψα με κινάβαρη, όμπρα ωμή και λίγο άσπρο (που αυτό δεν βγήκα ακριβώς κόκκινο) και για το πράσινο ένωσα πράσινο τσιμέντου, όμπρα ωμή και μπλε ultra marine.
Οπως εσείς, έτσι κι εγώ, αποφεύγω τη χρήση του χονδροκόκκινου, γιατί διαλύεται πιό δύσκολα. Την απόχρωσή του μπορείς να πετύχεις με κιννάβαρη και ουλτραμαριν. Να ξέρεις ότι όταν προσθέτεις λευκό για να ανοίξεις ένα χρώμα, "ρίχνεις" τη λάμψη του. Σου επισυνάπτω μία εικόνα για παράδειγμα, όμως δεν ξέρω αν θέλεις κάτι τέτοιο.
προπλασμός= κιννάβαρη και μπλε ουλτραμαριν
α'λάμμα= προπλασμός και κιννάβαρη
β'λάμμα= α'λάμμα,κινάβαρη και λίγο κίτρινο καδμίου
γ'λάμμα= κινναβαρη
Ναι αυτό το χρώμα θέλω!!!!! Ευχαριστώ πολύ Athıpa:clap: Keti έχω σημειώσει αυτό που μου έγραψες και θα το δοκιμάσω και αυτό!!!!!!! :banana:
Athanasios
10-03-10, 17:44
Εγώ γνωρίζω για ένα κατάστημα που λέγεται In Situ και πουλάει είδη συντήρησης έργων τέχνης στην Θεσ/κη. Αν και προσωπικά δεν το γνώριζα (αγοράζω από άλλα μαγαζιά της Θεσ/κης), μου είπαν ότι είναι δίπλα στην Παναγία Αχειροποίητο, και όντως εκεί είναι όπως είδα στο site. Εδώ είναι και η σελιδα τους: www.insituconservation.com (http://www.insituconservation.com)
Μαλλον που ακριβως ειναι το μαγαζι, Νουλη.
αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω πρέπει να είναι. δες εδω....
http://www.insituconservation.com/find_us_gr.html
Χριστος Ανέστη.
Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει παρακαλώ.
Πάντα αναρωτιόμουν πώς κολλούν το φύλλο χρυσού στην τοιχογραφία. Δεν εννοώ αυτήν που γίνεται σε μουσαμά αλλά απευθείας στον τοίχο. Είναι με τον ίδιο τρόπο που χρυσώνουμε και τις φορητές εικόνες;
eikonourgos
02-05-10, 19:00
Χριστος Ανέστη.
Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει παρακαλώ.
Πάντα αναρωτιόμουν πώς κολλούν το φύλλο χρυσού στην τοιχογραφία. Δεν εννοώ αυτήν που γίνεται σε μουσαμά αλλά απευθείας στον τοίχο. Είναι με τον ίδιο τρόπο που χρυσώνουμε και τις φορητές εικόνες;
αληθως ο Κυριος!!κοιτα εγω εχω χρυσωσει κανονικα μια χαρα με μιξιον ολοκληρες κογχες,απλα το πακετο ηταν πριν στα τριψιματα και τα στοκαρισματα του τοιχου,αλλιως μια χαρα κολλουσε το χρυσο,ο τοιχος ομως πρεπει να γινει τζαμι...
Stratilatis
03-05-10, 00:11
..nai
Νομίζω το νοβοπαν έχει πλαστικό από πάνω ενώ το MDF είναι ξύλο...
γεια σας ...ειμαι καινουρια στο χωρο και προσπαθω οσο το δυνατον να καλυτερευω τη δουλεια μου...πολλα ειναι τα προβληματα που προκυπτουν γιατι κι εγω (δυστυχως) ειχα δασκαλο "τσιγκουνη"...καταλαβαινετε...τα πιο πολλα τα μαθαινω μονη μου..τελος παντων...σας περιγραφω λοιπον: εχω στρωσει εντελως την επιφανεια τη στοκαρισμενη,εβαλα γομαλακα, εχω τριψει με ψιλο γυαλοχαρτο και περναω το μιχιον ..καθως το στρωνω αρχιζουν και φαινονται μικρα "κομπακια στην επιφανεια(την εντελως λεια)...εχω αλλαξει πολλα μιξιον και ακριβα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο..χαλαει ολη η επιφανεια ..δεν ξερω τι φταιει...το πινελο ειναι μαλακο, καθαρο το στρωνω πολυ καλα αλλα...
ενα αλλο προβλημα...οταν χρυσωνω απο μενουν μικρα κενα στο χρυσο...αυτο μπορω να το διορθωσω με χρυσοκονδυλια και πως...
και κατι αλλο ..προς το παρον για να μη σας κουραζω, πηρα γομαλακα ετοιμη απο το χελιδονη στη θεσσαλονικη νονιζω οτι αφηνει ιχνη πανω στο χρυσο"βουρτσιες", γιατι...λεω ετοιμη γιατι αυτη που εφτιαχνα μου θαμπωνε το χρυσο...ειμαι φανερα απελπισμενη...βοηθηστε...
γεια σας ...ειμαι καινουρια στο χωρο και προσπαθω οσο το δυνατον να καλυτερευω τη δουλεια μου...πολλα ειναι τα προβληματα που προκυπτουν γιατι κι εγω (δυστυχως) ειχα δασκαλο "τσιγκουνη"...καταλαβαινετε...τα πιο πολλα τα μαθαινω μονη μου..τελος παντων...σας περιγραφω λοιπον: εχω στρωσει εντελως την επιφανεια τη στοκαρισμενη,εβαλα γομαλακα, εχω τριψει με ψιλο γυαλοχαρτο και περναω το μιχιον ..καθως το στρωνω αρχιζουν και φαινονται μικρα "κομπακια στην επιφανεια(την εντελως λεια)...εχω αλλαξει πολλα μιξιον και ακριβα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο..χαλαει ολη η επιφανεια ..δεν ξερω τι φταιει...το πινελο ειναι μαλακο, καθαρο το στρωνω πολυ καλα αλλα...
ενα αλλο προβλημα...οταν χρυσωνω απο μενουν μικρα κενα στο χρυσο...αυτο μπορω να το διορθωσω με χρυσοκονδυλια και πως...
και κατι αλλο ..προς το παρον για να μη σας κουραζω, πηρα γομαλακα ετοιμη απο το χελιδονη στη θεσσαλονικη νονιζω οτι αφηνει ιχνη πανω στο χρυσο"βουρτσιες", γιατι...λεω ετοιμη γιατι αυτη που εφτιαχνα μου θαμπωνε το χρυσο...ειμαι φανερα απελπισμενη...βοηθηστε...
Μετα το τελευταιο γυαλοχαρταρισμα να περνας ενα αραιο χερι γομα λακα για να ε γκλωβισεις τους κοκους σκονης.Το μιξιον που δεινει καλο αποτελεσμα ειναι 12ωρο.Τυχον προβληματα δε διορθωνονται με τη χρυσοκονδυλια.Οσο για τη γομα λακα μετα το χρυσωμα δεν ειναι απαραιτητο.Αν φοβασαι μη τη γδαρης περνα ενα χερι απο το τελικο σου βερνικι.
:welcome:.
Εγώ παλι περνάω την στοκαρισμένη επιφάνεια με ένα νωπό πανάκι μεχρι να γινει καθαρή η επιφάνεια ..προσοχή ..νωπό οχι βρεγμένο πολύ .Τωρα σχετικά με το χρύσωμα να φροντίσεις το ενα φύλλο χρυσού να ακουμπαει λιγακι πανω στο άλλο ..οπου υπάρχουν κενά πολύ απλά παίρνεις κομματάκια χρυσου και τα περνάς οπου λειπει το χρυσό ...η χρυσοκοντυλιά δεν θα σου λύσει τετοιου ειδους προβλήματα ..
:welcome:.
Εγώ παλι περνάω την στοκαρισμένη επιφάνεια με ένα νωπό πανάκι μεχρι να γινει καθαρή η επιφάνεια ..προσοχή ..νωπό οχι βρεγμένο πολύ .Τωρα σχετικά με το χρύσωμα να φροντίσεις το ενα φύλλο χρυσού να ακουμπαει λιγακι πανω στο άλλο ..οπου υπάρχουν κενά πολύ απλά παίρνεις κομματάκια χρυσου και τα περνάς οπου λειπει το χρυσό ...η χρυσοκοντυλιά δεν θα σου λύσει τετοιου ειδους προβλήματα ..
το θεμα ειναι οτι το χρυσο στα μικρα αυτα κενα δεν κολαει!!!οσο για το μιξιον η επιφανεια μου ειναι εντελως λεια ...μολις αρχισει ομως να στεγνωνει το μοξιον πεταγονται αυτα τα κομπακια...
eikonourgos
06-05-10, 23:33
το θεμα ειναι οτι το χρυσο στα μικρα αυτα κενα δεν κολαει!!!οσο για το μιξιον η επιφανεια μου ειναι εντελως λεια ...μολις αρχισει ομως να στεγνωνει το μοξιον πεταγονται αυτα τα κομπακια...
περιεργο αυτο που λες,τι μιξιον χρησιμοποιεις,νερου η λαδιου?τωρα για τα κενα παρε ενα πολυ ψιλο πινελακι και βαλε με τη μυτη μιξιον για να κολλησει το χρυσο...αυτα απο μενα...
Φροντιζεις να καλύψεις την εικόνα με το νωπό μιξιον, ώστε να την προστατεψεις από τυχόν σκόνες, όσο αυτό στεγνώνει; "καπάκωσέ τη" πχ με ένα χαρτόκουτο. Μη την αφήνεις εκτεθειμένη σε ρεύματα.
Τα κενά χρυσού, αν δεν κολλάνε τα μπαλώματα, μπορεί να περαστουν με λίγη μιξιον νερού που στεγνώνει σε 10 λεπτά περίπου και να χρυσωθούν. Τι είδους κενά είναι αυτά και γιατί σου γίνονται, ξέρεις; Μήπως δεν περνάς ισομερώς το μιξιον και αλλού στεγνώνει πιό γρήγορα; Αραίωνέ το με νέφτι, στρώνει καλύτερα. Μήπως καθυστερείς τη στιγμή του χρυσώματος και το μιξιον παραστεγνώνει; Τα μπαλώματα μπορεί να φαίνονται στο τελικό αποτέλεσμα αν είναι μεγάλα. Οπότε ξαναπερνάς δεύτερο χέρι χρύσωμα!
Αν περνάς γομαλάκα πάνω από το χρυσό, για να μη θαμπώνει στεγνωνε τη παράλληλα με ...το σεσουαρ των μαλλιών. Αλλη εναλλακτική είναι αντι γομαλάκα να το περάσεις με βερνίκι νεφτιου, όπως εκείνο της Lascaux
eikonourgos
06-05-10, 23:44
Φροντιζεις να καλύψεις την εικόνα με το νωπό μιξιον, ώστε να την προστατεψεις από τυχόν σκόνες, όσο αυτό στεγνώνει; "καπάκωσέ τη" πχ με ένα χαρτόκουτο. Μη την αφήνεις εκτεθειμένη σε ρεύματα.
Τα κενά χρυσού, αν δεν κολλάνε τα μπαλώματα, μπορεί να περαστουν με λίγη μιξιον νερού που στεγνώνει σε 10 λεπτά περίπου και να χρυσωθούν. Τι είδους κενά είναι αυτά και γιατί σου γίνονται, ξέρεις; Μήπως δεν περνάς ισομερώς το μιξιον και αλλού στεγνώνει πιό γρήγορα; Αραίωνέ το με νέφτι, στρώνει καλύτερα. Μήπως καθυστερείς τη στιγμή του χρυσώματος και το μιξιον παραστεγνώνει; Τα μπαλώματα μπορεί να φαίνονται στο τελικό αποτέλεσμα αν είναι μεγάλα. Οπότε ξαναπερνάς δεύτερο χέρι χρύσωμα!
Αν περνάς γομαλάκα πάνω από το χρυσό, για να μη θαμπώνει στεγνωνε τη παράλληλα με ...το σεσουαρ των μαλλιών. Αλλη εναλλακτική είναι αντι γομαλάκα να το περάσεις με βερνίκι νεφτιου, όπως εκείνο της Lascaux
αθηπα τι κανεις τετοιαν ωρα ξυπνια?????ΓΡΗΓΟΡΑ ΥΠΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
sorry, παρασύρθηκα από το ξενύχτι σου! Νόμισα ότι κάνεις αγρυπνία. .....
Πάω καλέ...μη φωνάζεις...ουου....:sleep:
eikonourgos
07-05-10, 00:20
sorry, παρασύρθηκα από το ξενύχτι σου! Νόμισα ότι κάνεις αγρυπνία. .....
Πάω καλέ...μη φωνάζεις...ουου....:sleep:
ετσι μπραβο!!χαχα!!στειλε κανα πμ να μου πεις λεπτομερειες απο την εκθεση,πως πηγε κλπ..
παιδια καταρχην σας ευχαριστω για την ανταποκριση...το μιξιον που χρησιμοποιω ειναι λαδιου ιταλικο12ωρο (απο το χελιδωνη στη θεσσαλονικη) ...οταν το απλωνω φαινονται στην αρχη σαν φυσαλιδες αυτα τα κομπακια μετα στεγνωνουν και δημιουργουν προβλημα στο χρυσο..τα κενα που λεγαμε...μηπως πρεπει να αραιωθει πιο πολυ το μιξιον;τελος παντων μπορω να ξαναχρυσωσω αφου περασω ξανα μιξιον ετσι;
Stratilatis
07-05-10, 15:20
το αραιώνεις ήδη? όσο το αραιώνεις τόσο πιο γρήγορα στεγνώνει.
...άμα ξαναβάλεις μιξιόν στα σημεία μπορείς να ξανα-χρυσώσεις, όμως θα ξεχωρίζει ελαφρός το "χρώμα" απο το υπόλοιπο χρυσό.
Εγω παλι χρησιμοποιώ μιξιόν νερού κι οταν δημιουργηθει καποιο κενό στο χρυσο απλα υγραίνω το σημείο ελαχιστα ...με το δάκτυλο και κολλαω κομματακι χρυσου .Με την μιξιόν λαδιού δεν εχω εμπειρία ...
παιδια καταρχην σας ευχαριστω για την ανταποκριση...το μιξιον που χρησιμοποιω ειναι λαδιου ιταλικο12ωρο (απο το χελιδωνη στη θεσσαλονικη) ...οταν το απλωνω φαινονται στην αρχη σαν φυσαλιδες αυτα τα κομπακια μετα στεγνωνουν και δημιουργουν προβλημα στο χρυσο..τα κενα που λεγαμε...μηπως πρεπει να αραιωθει πιο πολυ το μιξιον;τελος παντων μπορω να ξαναχρυσωσω αφου περασω ξανα μιξιον ετσι;
Εαν δημιουργουνται ''κρατηρες'' σημαινει οτι δεν εχει μονωθει καλα το υποστρωμα και το μιξιον βρισκει πορους και διαφευγει.Δυο χερακια γομα λακα ακομα.Αν συνεχιζει αντι για γομα λακα περνα δυο χερια κουνελοκολλα.Αν συνεχιζει αλλαξε μιξιον.
eikonourgos
07-05-10, 18:52
παρε ενα καλο μιξιον νερου να κανεις τη δουλεια σου και ολα κομπλε,ασε που το νερου αν θες το παιρνας και 3 χερακια και εισαι σιγουρη...
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Το μιξιον νερού δεν είναι ό,τι καλύτερο στο αποτέλεσμα του χρυσώματος. Το 12ωρο μιξιόν νεφτιού έχει την καλύτερη εφαρμογή.:boxing:
παρε ενα καλο μιξιον νερου να κανεις τη δουλεια σου και ολα κομπλε,ασε που το νερου αν θες το παιρνας και 3 χερακια και εισαι σιγουρη...
Ελπίζω να καταφέρω να σου στείλω σχόλια κάποια στιγμή. Πάντως πήγε πολύ καλά. Στα εγκαίνια γινόταν χαμός. Ελέχθη ότι οι φετεινές υποψηφιότητες ήταν και οι καλύτερες στο σύνολο των μέχρι τώρα εκθέσεων του Παρνασού. Πες μου μπράβο, μου απενεμήθη έπαινος!:hooray:
Εχω ανεβάσει τα έργα στο facebook, αν έχεις πρόσβαση
http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=167464&id=543879199 (http://www.facebook.com/home.php?#%21/album.php?aid=167464&id=543879199)
http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=167473&id=543879199 (http://www.facebook.com/home.php?#%21/album.php?aid=167473&id=543879199)
ετσι μπραβο!!χαχα!!στειλε κανα πμ να μου πεις λεπτομερειες απο την εκθεση,πως πηγε κλπ..
eikonourgos
08-05-10, 04:39
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Το μιξιον νερού δεν είναι ό,τι καλύτερο στο αποτέλεσμα του χρυσώματος. Το 12ωρο μιξιόν νεφτιού έχει την καλύτερη εφαρμογή.:boxing:
ναι δε λεω...αλλα αν σου δωσω εγω ενα μιξιον νερου που εχω δε θα ξαναχρησιμοποιησεις λαδιου,ξερω τι σου λεω!!μιλαμε για κορυφη..
eikonourgos
08-05-10, 04:41
Ελπίζω να καταφέρω να σου στείλω σχόλια κάποια στιγμή. Πάντως πήγε πολύ καλά. Στα εγκαίνια γινόταν χαμός. Ελέχθη ότι οι φετεινές υποψηφιότητες ήταν και οι καλύτερες στο σύνολο των μέχρι τώρα εκθέσεων του Παρνασού. Πες μου μπράβο, μου απενεμήθη έπαινος!:hooray:
Εχω ανεβάσει τα έργα στο facebook, αν έχεις πρόσβαση
http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=167464&id=543879199 (http://www.facebook.com/home.php?#%21/album.php?aid=167464&id=543879199)
http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=167473&id=543879199 (http://www.facebook.com/home.php?#%21/album.php?aid=167473&id=543879199)
δεν εχω προσβαση,ειμαι λιγο εναντιον του συγκεκριμενου σαιτ οποτε αν μπορεις ανεβασε τα εδω!!συγχαρητηρια για τον επαινο,τι κερδιζεις με αυτο,θυμισε μου!!αν κερδισες λεφτα πρεπει να μας βγαλεις ολους εξω να μας τραπεζωσεις,περιττο που στο λεω...χαχα
eikonourgos
12-05-10, 18:34
παιδια κατι σημαντικο και ψιλοεπειγον!!αν υπαρχει κανεις που να εχει μια καποια εμπειρια σε σχεση με την αγιογραφια και θελει να δουλεψει σε εργαστηριο τοιχογραφικα ας μου στειλει ενα μηνυμα με φωτογραφιες απο δουλειες του και καποιο βιογραφικο...να εχει ομως καποιο επιπεδο και να ειναι σε θεση να δουλεψει σε μεγαλες εκκλησιες με σκαλωσιες κλπ...η δουλεια αφορα την αθηνα αλλα με καποια ταξιδια επαρχια πιθανοτατα και θα απασχοληθει κυριως με διακοσμητικα και χρυσωματα...λεπτομερειες απο πμ...
Στην αρχή βάλε ενα χέρι αραιωμένο με νέφτι (αναλογα με τις καιρικές συνθήκες). Μετά αλλο ένα χέρι κανονικής ρευστότητας από πάνω.
Εγώ θα σου έλεγα να χρησιμοποιείς μιξιον νερού, είναι πιο αποτελεσματικο. 4-5 χέρια γομαλάκα πρώτα για να κλείσουν οι πόροι και να μην φεύγει το μιξιον και μετά ένα χέρι μιξιον νερού. Σε περίπτωση που αφήσει κενά..ξαναπερνάμε λιγη μιξιον και πάλι χρυσο.
ναι δε λεω...αλλα αν σου δωσω εγω ενα μιξιον νερου που εχω δε θα ξαναχρησιμοποιησεις λαδιου,ξερω τι σου λεω!!μιλαμε για κορυφη..
eikonourge ποιο ειναι αυτο το μιξιον;.δεν αφηνει ¨νερα¨;....!!!!!!!!!!:lipsrsealed:
eikonourge ποιο ειναι αυτο το μιξιον;.....!!!!!!!!!!:lipsrsealed:
μηπως θα μπορουσες να μου πεις τι χρωμα θα μπορουσα να βαλω στον καμπο αντι για χρυσο..θελω να εινα φωτεινο..αυτο τογαλαζιο δε μου αρεσει!!!!ευχαριστω:unsure:
eikonourgos
20-05-10, 00:30
eikonourge ποιο ειναι αυτο το μιξιον;.δεν αφηνει ¨νερα¨;....!!!!!!!!!!:lipsrsealed:
oχι δεν αφηνει τιποτα το αραιωνεις καλα και το περνας δυο τρια χερακια λεπτα,ειναι του βακουφτση φτιανει υλικα για επαγγελματιες αλλα δν εχει καταστημα,παμε στο κατασκευαστηριο και τα παιρνουμε...
eikonourgos
20-05-10, 00:32
μηπως θα μπορουσες να μου πεις τι χρωμα θα μπορουσα να βαλω στον καμπο αντι για χρυσο..θελω να εινα φωτεινο..αυτο τογαλαζιο δε μου αρεσει!!!!ευχαριστω:unsure:
εγω βαζω πολυ συχνα κοκκινο στον καμπο και ειναι υπεροχα,μη τα φοβασαι...επισης ενα φυστικι απαλο ισως σου αρεσει...
Το χρωμα του χρυσού μπορεις να αποδωσεις με ένα μειγμα από ωχρα-κροκι-ελάχιστη κινναβαρη-ελάχιστο πράσινο
μηπως θα μπορουσες να μου πεις τι χρωμα θα μπορουσα να βαλω στον καμπο αντι για χρυσο..θελω να εινα φωτεινο..αυτο τογαλαζιο δε μου αρεσει!!!!ευχαριστω:unsure:και η ωχρα της Νάπολης είναι ωραία για τον κάμπο ..
Προσπαθώ να χρυσώσω μια εικόνα με στιλβωτό και δεν τα καταφερνω γιατί ο χρυσός μου σκιζεται πολύ εύκολα. Δεν μπορω να καταλαβω τι φταίει, γιατί έχω στιλβώσει και άλλες εικόνες χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Μα και στην ίδια αυτή την εικόνα τα πρώτα δυο-τρία φύλλα χρυσού στιλβώθηκαν μια χαρά, αυτά που βάζω τώρα όμως φαίνεται σαν να στεγνώνουν πολύ γρήγορα και όταν πάω να στιλβώσω γρατσουνιέται το φύλλο και καταστρέφονται τα πάντα. Σκέφτομαι μήπως φταίει η ζέστη ή η ξηρασία. Τί έχετε να μου προτείνετε;
Υ. Γ: Ανεβάζω και μία είκόνα που τελείωσα πρόσφατα με στιλβωτό.
μαλλον αυτο που ειπεσ ειναι δεν βρισκω κατι διαφορετικο!!! η ζεστη!!! γενικα το καλοκαιρι μασ ταλαιπορει τουσ αγιογραφους .
Stratilatis
20-06-10, 17:51
conyan arketa kali douleia. congrats.
Στρατηλάτη σ' ευχαριστώ. Το όνομά μου είναι Κωνσταντίνος.
Θέλω να απαντήσω στον εαυτό μου σχετικά με το στιλβωτό και την θερμοκρασία: Όντως αυτό που έφταιγε και δεν μπορούσα να στιλβώσω σαν άνθρωπος τις προηγούμενες μέρες ήταν η ζέστη. Το διαπίστωσα σήμερα που εδώ στα Ιωάννινα έχει ψύχρα και βρέχει: στιλβώνω μια χαρά χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Οπότε, για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται: Η θερμοκρασία και η υγρασία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εργασία του στιλβώματος. Το είχα διαβάσει μεν σε βιβλία, αλλά δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Τώρα όμως το είδα στην πράξη.
eikonourgos
27-06-10, 22:49
πωπω με εχει πιασει μια φοβερη βαρεμαρα και καθομαι και γραφω σε ολα τα τοπικς για να περασει η ωρα...κωνσταντινε ωραια δουλεια αλλα βαλε την σε κανα μεγαλυτερο μεγεθος να σε περασουμε απο ιερα εξεταση,χαχα!!πλακα κανω μη σκας!!ναι οι καιρικες συνθηκες παιζουνε τρελο ρολο γενικα....
Γεια σας. Ασχολούμαι τον τελευταίο χρόνο με αγιογραφία και είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου το ξύλο. Πήγα σε ένα αγιογράφο και ρώτησα πώς κάνω το στοκάρισμα και μου είπα τα εξής. Βάζω ένα μέρος κόλλα, 3 μέρη νερού και 7 μέρη κιμωλία. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό, κάτι σαν γιαούρτι. Μετά που θα κολλήσω τη γάζα μου βάζω αυτό το μείγμα και το περνώ με τη σπάτουλα για να είναι ομοιόμορφο. Αυτή τη διαδικασία την κάνω ακόμη μια φορά και το αφήνω να στεγνώσει. Οταν στεγνώσει το περνώ με το γυαλόχαρτο να γίνει λείο και ξαναπερνώ το στόκο λίγο πιο νερουλό και τον τρίβω και πάλι όταν στεγνώσει.
Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς όταν στέγνωσε και πήγα να ξαναπεράσω το στόκο άριχσε να σπάζει και έτσι το έξισα και αφαίρεσα την τελευταία στρώσει και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Σκέφτομαι να ξαναβάλω στόκο και να το αφήσω να στεγνώσει αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μου σκάσει και πάλι. Μήπως γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω?
eikonourgos
14-07-10, 20:07
Γεια σας. Ασχολούμαι τον τελευταίο χρόνο με αγιογραφία και είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου το ξύλο. Πήγα σε ένα αγιογράφο και ρώτησα πώς κάνω το στοκάρισμα και μου είπα τα εξής. Βάζω ένα μέρος κόλλα, 3 μέρη νερού και 7 μέρη κιμωλία. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό, κάτι σαν γιαούρτι. Μετά που θα κολλήσω τη γάζα μου βάζω αυτό το μείγμα και το περνώ με τη σπάτουλα για να είναι ομοιόμορφο. Αυτή τη διαδικασία την κάνω ακόμη μια φορά και το αφήνω να στεγνώσει. Οταν στεγνώσει το περνώ με το γυαλόχαρτο να γίνει λείο και ξαναπερνώ το στόκο λίγο πιο νερουλό και τον τρίβω και πάλι όταν στεγνώσει.
Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς όταν στέγνωσε και πήγα να ξαναπεράσω το στόκο άριχσε να σπάζει και έτσι το έξισα και αφαίρεσα την τελευταία στρώσει και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Σκέφτομαι να ξαναβάλω στόκο και να το αφήσω να στεγνώσει αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μου σκάσει και πάλι. Μήπως γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω?
εισαι σιγουρη πως σου ειπε κολλα νερο και κιμωλια μονο?δε σου ειπε να βαλεις και στοκο μεσα?εγω μια απο τισ συνταγες που ξερω ειναι αυτη αλλα με ακρυλικο στοκο μεσα...
Πρώτον δεν με εκπλησει το γεγονός ότι ρώτησες αγιογράφο και δεν σου τα ειπε ολα....πολλοί την έχουν την τέχνη τους λες και είναι Μασώνες..δεν τους παίρνεις πληροφορίες.. Χωρίς στόκο δεν γίνεται και μαλιστα σαν γιαουρτι εννόείται πως θα έσπαγε ...αν δεν ειναι σχετικά νερουλό ...δεν γίνεται. Πρέπει να βάλεις και στόκο μέσα όπωςδίποτε ομως. Λοιπόν ακου τι θα κάνεις...
Σε ένα μέρος νερό θα κοσκινίσεις κιμωλία μέχρι να φτάσει λίγο πριν την επιφάνεια του νερού (ένα δάχτυλο). Προσθέτεις πενταπλάσια ποσότητα νερόστοκο και μισή ποσότητα κόλλα Βιναβίλ.(σε σχέση με το νερό). Το μίγμα πρέπει να είναι ρευστό. Στην αρχή απλώνεις με τη σπάτουλα για να εισχωρήσει στο ύφασμα και μετά ενναλάξ πινέλο και σπάτουλα σταυρωτά μέχρι να δημιουργηθεί πάχος 1.5 - 2 πόντους. Ανάμεσα στις στρώσεις αφήνεις και στεγνώνει. Οταν στεγνώσει γυαλοχαρτίζουμε.
Δεν πρέπει να στεγνώνει τελείως το προηγούμενο χέρι. Το γυαλοχαρτάρισμα θα το κάνεις στο τέλος, αφού περάσεις 8 χέρια με πινέλο εναλλαξ σταυρωτά και τέσσερα με σπάτουλα.
Στόκος είναι και αυτό το μείγμα, χωρίς την παρουσία του ακρυλικου στόκου. Οι αναλογίες μπορεί να είναι διαλυμένη κουνελόκολλα 95γρ σε 1,5 λίτρο ζεστό νερό να μείνει για 10-20 λεπτά και μετά να προσθέσεις 1 κιλό κιμωλία.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας. Δεν μου έχει πει για στόκο. Δεν πειράζει όμως, τώρα που με ενημερώσατε ΣΩΣΤΑ θα το φτιάξω ξανά....
Geia sas,
den 3erw apo agiografia pera apo ma8hmata 5 mhnwn pou eixa parakolou8hsei paliotera opou ma8ainame gia to sxediasmo tou proswpou (se mplok) kai tis ma8hmatikes akriveies pou apaitountai.
Prosfata apofasisa pws 8elw na 3anasxolh8w monh mou, me th voh8eia vivliwn h kai hlektronikwn odhgwn (dvd/cd). Idiaitera me noiazei to krhtiko eidos. Mporei kapoios na mou proteinei kati apo auta?
Yg. Ti shmainei h le3h "stilvwnw"?
Γεια σου Ιλένα!
Μπορείς να αρχίσεις με τα βιβλία του Βράνου "η τεχνικη της αγιογραφιας" α και β τόμος, όπου παίρνεις και στοιχεία σχεδίου και τρόπους χειρισμού του χρώματος.
Το βιβλίο Διονυσίου του εκ Φουρνά "ερμηνεια της ζωγραφικής τέχνης".
Το "αυγοτέμπερα, θεωρία και πρακτική" του Thompson
Ο "εικονουργός" στο θέμα που είχε ανοίξει με τίτλο "σημειώσεις αγιογραφίας" εδώ στο φόρουμ δίνει πολλές πρακτικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και για το στίλβωμα (= γυάλισμα) του χρυσού κάμπου.
Επίσης σελίδες όπου μπορείς να πάρεις πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι ενδεικτικά:
http://www.agiografiapatras.gr/
http://issallos2.blogspot.com/
https://www.art-colour.gr/index.php?l=product_list&c=29
http://www.floga.gr/04002005.asp
http://iconography-guide.com/clanci/tools-and-materials
http://clubs.pathfinder.gr/arts/1280675
http://892fm.blogspot.com/2010/05/video_11.html
και πάει λέγοντας με πολλά πολλά άλλα!!!......
Geia sas,
den 3erw apo agiografia pera apo ma8hmata 5 mhnwn pou eixa parakolou8hsei paliotera opou ma8ainame gia to sxediasmo tou proswpou (se mplok) kai tis ma8hmatikes akriveies pou apaitountai.
Prosfata apofasisa pws 8elw na 3anasxolh8w monh mou, me th voh8eia vivliwn h kai hlektronikwn odhgwn (dvd/cd). Idiaitera me noiazei to krhtiko eidos. Mporei kapoios na mou proteinei kati apo auta?
Yg. Ti shmainei h le3h "stilvwnw"?
eikonourgos
28-07-10, 00:08
Γεια σου Ιλένα!
Μπορείς να αρχίσεις με τα βιβλία του Βράνου "η τεχνικη της αγιογραφιας" α και β τόμος, όπου παίρνεις και στοιχεία σχεδίου και τρόπους χειρισμού του χρώματος.
Το βιβλίο Διονυσίου του εκ Φουρνά "ερμηνεια της ζωγραφικής τέχνης".
Το "αυγοτέμπερα, θεωρία και πρακτική" του Thompson
Ο "εικονουργός" στο θέμα που είχε ανοίξει με τίτλο "σημειώσεις αγιογραφίας" εδώ στο φόρουμ δίνει πολλές πρακτικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και για το στίλβωμα (= γυάλισμα) του χρυσού κάμπου.
Επίσης σελίδες όπου μπορείς να πάρεις πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι ενδεικτικά:
http://www.agiografiapatras.gr/
http://issallos2.blogspot.com/
https://www.art-colour.gr/index.php?l=product_list&c=29
http://www.floga.gr/04002005.asp
http://iconography-guide.com/clanci/tools-and-materials
http://clubs.pathfinder.gr/arts/1280675
http://892fm.blogspot.com/2010/05/video_11.html
και πάει λέγοντας με πολλά πολλά άλλα!!!......
χμμμ...για να ειμαστε δικαιοι δεν ειχα ανοιξει εγω αυτο το τοπικ και δεν εχω βαλει τιποτα σημειωσεις...καποιος αλλος ηταν,ο αμφικλ ισως δε θυμαμαι...τεσπα να ρωτησω κατι...γιατι να ασχοληθεις μονη σου?γιατι να μη πας σε καποια οποιαδηποτε σχολη?υπαρχουνε και καποιες δωρεαν που δεν απαιτουνε τοση αφοσιωση...και παλι περισσοτερο καλο θα σου κανουνε απο το να ψαχνεσαι μονη σου και να επαναλμβανεις τα ιδια λαθη επειδη απλα δε θα βρισκεται καποιος να στα υποδειξει...αυτη εναι η αποψη μου..απο εκει και [ερα ξαναχω πει πως τα βιβλια του βρανου ειναι τα καλυτερα για καποιον που προσπαθει να βγαλει ακρη μονος του..
υ.γ΄το σαιτ που ειναι απο ενα σταθμο στην ηγουμενιτσα μου προσφερε αφθονο γελιο..απο πανω φωτογραφια της τραγουδιαρας με σημειωση πανερι λουλουδια 2μιση ευρω και απο κατω μαθηματααγιογραφιας σε βιντεο!!χαχα...ελλας το μεγαλειο σου...
Ευχαριστώ πολύ Athipa! Υπάρχει κάποιο μέρος που να μπορώ να μπω για να ξαναθυμηθώ τις μαθηματικές ακρίβειες; Ή να μου τις στείλει κάποιος σε ΠΜ ή άμα θέλει να τις αναφέρει κι εδώ.
Εικονουργέ, ο παλιός μου καθοδηγητής με έδιωξε επειδή έδειξα σε μια κυρία ένα σχέδιό μου με την Παναγία χωρίς χοιτώνα και φαίνονταν τα στήθη της. Πιο πριν με είχε μαλώσει επειδή της είχα δείξει ένα άλογο, σε άλλες σελίδες από αυτές που δουλεύαμε.
Δεν με νοιάζει να τηρήσω τους αυστηρούς κανόνες αυτού του ρεύματος, αλλά να αποκτήσω τις βασικές γνώσεις και τεχνικές πάνω σ' αυτό, έχοντας την ελευθερία να δημιουργώ ότι θέλω, χωρίς να με μαλώνει κανείς πως να το κάνω.
Αν ήθελα να ακολουθήσω τον δρόμο του αγιογράφου, έχεις δίκιο, πρέπει να πάω εκεί, αλλά όχι.
Stratilatis
10-08-10, 01:02
pros ti na matheis mia texniki pou den exeis skopo kan na tin xrisimopiiseis?
einai sanna theleis na matheis kolimpi kai taftoxrona pas mathimata karate gia na se voithisoun stin kinisi hehehe...
oso gia tin Panagia ouden sxolio. pali kala pou den sou erikse kai kamia sfaliara... voithane kapote kai aftes stin texniki hehehe...
Δεν με νοιάζει να τηρήσω τους αυστηρούς κανόνες αυτού του ρεύματος, αλλά να αποκτήσω τις βασικές γνώσεις και τεχνικές πάνω σ' αυτό, έχοντας την ελευθερία να δημιουργώ ότι θέλω, χωρίς να με μαλώνει κανείς πως να το κάνω.
Αν ήθελα να ακολουθήσω τον δρόμο του αγιογράφου, έχεις δίκιο, πρέπει να πάω εκεί, αλλά όχι.
Αφού δεν θέλεις να ακολουθήσεις τους κανόνες της αγιογραφίας καλύτερα να ασχοληθείς με την ζωγραφική και το ελεύθερο σχέδιο οπου μπορείς να παρουσιάσεις την Παναγία και σε αφηρημένη τέχνη η όπως θέλεις. Συγνωμη που το λέω αλλά κι εγώ αν ήμουν καθηγητριά σου θα σε μάλωνα...ή αγιογραφία θέλει σεβασμο και πειθαρχία. Τελος πάντων στα βιβλία που σου έδωσε η Αθηνά θα προσθετα το "Κόπος και Σπουδή" του Ξενόπουλου.
γεια σας...θα ηθελα να ρωτησω για την κατασκευη και ζωγραφικη του εσταυρωμενου(ξυλινος σταυρος και το σωμα)...αν εχει καποιος ασχοληθει ας μου δωσει καποιες πληροφοριες...τι ξυλο χρησιμοποιουμε για το σταυρο και τι ξυλο για το σωμα...εγω το φανταζομαι με πλακαζ θαλασσης λογω της μεγαλης επιφανειας....τι προεργασια πρεπει να γινει στο ξυλο κλπ ...ευχαριστω...
eikonourgos
05-09-10, 09:51
γεια σας...θα ηθελα να ρωτησω για την κατασκευη και ζωγραφικη του εσταυρωμενου(ξυλινος σταυρος και το σωμα)...αν εχει καποιος ασχοληθει ας μου δωσει καποιες πληροφοριες...τι ξυλο χρησιμοποιουμε για το σταυρο και τι ξυλο για το σωμα...εγω το φανταζομαι με πλακαζ θαλασσης λογω της μεγαλης επιφανειας....τι προεργασια πρεπει να γινει στο ξυλο κλπ ...ευχαριστω...
υπαρχουνε καποια μαγαζια που το πουλανε ετοιμο κι αυτα ειναι τα μαγαζια που γενικα πουλανε ετοιμα ξυλα....αν θες πηγαινε παρτο απο εκει...εχω την εντυπωση πως ειναι κοντρα πλακε θαλασσης...
Μπορεις να μας διευκρινίσεις αν μιλάς για τον Εσταυρωμένο που χρησιμοποιειται στην εκκλησία το Πάσχα (αφαιρούμενο σώμα) ή για έναν Εσταυρωμένο σε άλλο μεγεθος και που να μην ενδιαφέρει η απόσπαση του σώματος από τον Σταυρό;
Μπορεις να μας διευκρινίσεις αν μιλάς για τον Εσταυρωμένο που χρησιμοποιειται στην εκκλησία το Πάσχα (αφαιρούμενο σώμα) ή για έναν Εσταυρωμένο σε άλλο μεγεθος και που να μην ενδιαφέρει η απόσπαση του σώματος από τον Σταυρό;
ναι, αναφερομαι στον Εσταυρωμενο που βγαινει το Πασχα στην εκκκλησια...
Stratilatis
05-09-10, 22:16
kontra plake thalassis opos eipe kai o filos eikonourgos, i allios marin plywood.
i apla vgale to sxedio sou pano se ena xarti megalo, sto megethos pou to theleis akrivos, kai pigene se enan ksylourgo na sou to kopsei akrivos.
kontra plake thalassis opos eipe kai o filos eikonourgos, i allios marin plywood.
i apla vgale to sxedio sou pano se ena xarti megalo, sto megethos pou to theleis akrivos, kai pigene se enan ksylourgo na sou to kopsei akrivos.
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις...
ποιος μπορει παιδια να μου πει με σιγουρια τελικα αν το κολλητο χρυσο δεν ειναι καταλληλο για στιλβωτο-επιφανεια με μπολο.Διαβαζω σε σημειωσεις διαφορων αγιογραφων για την τεχνικη του χρυσου που προτεινουν για στυλβωση και τα δυο χρυσα(κολλητο ,ελευθερο). Αλλοι παλι προτεινουν το ελευθερο.Επισης διαβασα πως το μπολο με ακρυλικη κολλα επιδεχεται κολλητο χρυσο.Εσεις "παλιοι" μου αγιογραφοι τι λετε:unsure:
ποιος μπορει παιδια να μου πει με σιγουρια τελικα αν το κολλητο χρυσο δεν ειναι καταλληλο για στιλβωτο-επιφανεια με μπολο.Διαβαζω σε σημειωσεις διαφορων αγιογραφων για την τεχνικη του χρυσου που προτεινουν για στυλβωση και τα δυο χρυσα(κολλητο ,ελευθερο). Αλλοι παλι προτεινουν το ελευθερο.Επισης διαβασα πως το μπολο με ακρυλικη κολλα επιδεχεται κολλητο χρυσο.Εσεις "παλιοι" μου αγιογραφοι τι λετε:unsure:
Δεν έχει προβλημα το κολλητο χρυσό. Απλά πρεπει να είναι πάνω απο 22 καρατιων και ίσως χρειαστείς περισσοτερη ποσοτητα από το ελεύθερο χρυσό. Και τα δυο είδη κάνουν.:wave:
Δεν έχει προβλημα το κολλητο χρυσό. Απλά πρεπει να είναι πάνω απο 22 καρατιων και ίσως χρειαστείς περισσοτερη ποσοτητα από το ελεύθερο χρυσό. Και τα δυο είδη κάνουν.:wave:
athipa σευχαριστω πολυ...εισαι παντα προθυμη να δωσεις εξηγησεις στους..νεους...:slider:
εγω με κολλητο δουλευω και το στιλβωτο κανενα προβλημα!!!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ COURIER....EINAI ΤΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ MAIL STO kalofask@hotmail.com
eikonourgos
13-09-10, 20:25
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ COURIER....EINAI ΤΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ MAIL STO kalofask@hotmail.com
σου ερχονται απο ανω λιοσια μερια?
Nai sta ano liosia einai kai h sygkekrimenh etaireia ......... mporo na po oti mono ekei vrika toso kales times kai toso poiotika proionta...den thelo na kano kai diafhmisi sto sigkekrimeno forum apla pistevo oti polloi "sinadelfoi" antimetopizoun diskolies sto na vroun poiotika ulika kai prosites times...ayta opoios thelei perissoteres leptomereies as moy steilei minima...eyxaristo
eikonourgos
14-09-10, 19:27
Nai sta ano liosia einai kai h sygkekrimenh etaireia ......... mporo na po oti mono ekei vrika toso kales times kai toso poiotika proionta...den thelo na kano kai diafhmisi sto sigkekrimeno forum apla pistevo oti polloi "sinadelfoi" antimetopizoun diskolies sto na vroun poiotika ulika kai prosites times...ayta opoios thelei perissoteres leptomereies as moy steilei minima...eyxaristo
ισχυει και επιβεβαιωνω...δε το αναφερω τοσο καιρο επειδη δε θελω κι εγω να κανω διαφημιση-δε ξερω αν επιτρεπεται καν μα χρονια χρησιμοποιω αποκλειστικα χρωματα και χρυσο απο εκει...αλλωστε υπαρχει και προσωπικη φιλια...
Ο συγκεκριμμενος κανει και συντηρηση παλαιων αγιογραφιων; Εχω μια οικογενειακη εικονα-τριπτυχο και ψαχνω για καποιο αξιοπιστο εργαστηρι συντηρησης. Γνωριζει κανεις σας κατι εγγυημένο;
ισχυει και επιβεβαιωνω...δε το αναφερω τοσο καιρο επειδη δε θελω κι εγω να κανω διαφημιση-δε ξερω αν επιτρεπεται καν μα χρονια χρησιμοποιω αποκλειστικα χρωματα και χρυσο απο εκει...αλλωστε υπαρχει και προσωπικη φιλια...
eikonourgos
15-09-10, 16:20
Ο συγκεκριμμενος κανει και συντηρηση παλαιων αγιογραφιων; Εχω μια οικογενειακη εικονα-τριπτυχο και ψαχνω για καποιο αξιοπιστο εργαστηρι συντηρησης. Γνωριζει κανεις σας κατι εγγυημένο;
βασικα υλικα πουλαει ο ανθρωπος,πουλαει και συντηρησης πολυ καλα βεβαια...αγιογραφος ειναι κι αυτος και ψιλοασχολειται μα δεν ειναι τοσο εξειδικευμενος οσο θες...πρεπει να βρεις συντηρητη επαγγελματια...
exo syntiriti gnosto sympatrioti moy . exo dei doyleies toy [poly kales an thes lepomereis steile m pm!
Gnwrise syntiriti ergwn texnhs pou exei kanei para polles eikones kai doulevei gia tin pinakothiki Athinwn. An thes sou dinw to tilefono tou.
καθε προσφορα δεκτη! Ευχαριστω παιδια ειστε ολοι πολύ πρόθυμοι!!!!!
eikonourgos
26-11-10, 10:06
παιδια καλημερα...ανοιγω εδω μια συζητησουλα σε σχεση με τις κολλες που χργσιμοποιουμε..πιστευω πως αξιτει τον κοπο...μιλαω για τις κολλες που χρησιμοποιουμε ως μιντιουμ αντι για αυγο κι οχι για να κολλησουμε τον νουσαμα στον τοιχο...εδω και κατι χρονια χρησιμοποιω μια συγκεκριμενη του βακουφτση που ειναι ακρυλικη πρωτη υλη και ειναι πολυ καλη ,μα επειδη ετυχε να μου μιλησουνε 2-3 ατομα για την καπαρολ με φοβερα λογια ειπα να παω να αγορασω κανα κουτι να τη τσεκαρω....κανει λενε φοβερες λαζουρες κλπ...εχετε καμια ιδεα??επισης ενας αλλος αγιογραφος που ξερω χρησιμοποιει την ντουροστικ και ενας αλλος την 555 με την οποια κολλαεει κιολας......
παιδια καλημερα...ανοιγω εδω μια συζητησουλα σε σχεση με τις κολλες που χργσιμοποιουμε..πιστευω πως αξιτει τον κοπο...μιλαω για τις κολλες που χρησιμοποιουμε ως μιντιουμ αντι για αυγο κι οχι για να κολλησουμε τον νουσαμα στον τοιχο...εδω και κατι χρονια χρησιμοποιω μια συγκεκριμενη του βακουφτση που ειναι ακρυλικη πρωτη υλη και ειναι πολυ καλη ,μα επειδη ετυχε να μου μιλησουνε 2-3 ατομα για την καπαρολ με φοβερα λογια ειπα να παω να αγορασω κανα κουτι να τη τσεκαρω....κανει λενε φοβερες λαζουρες κλπ...εχετε καμια ιδεα??επισης ενας αλλος αγιογραφος που ξερω χρησιμοποιει την ντουροστικ και ενας αλλος την 555 με την οποια κολλαεει κιολας......
Θανάση μου, εγώ χρησιμοποιώ vinavil και είμαι ευχαριστημένη και με την αίσθηση εφαρμογής της και με το αποτέλεσμα. Εχω δοκιμάσει και ακρυλική και Atlakol επίσης. Δε βρίσκω συζητήσιμες διαφορές.
Παιδιά εγω συνήθως χρησιμοποιώ για αγιογραφία τον κλασικό τροπο δηλ αβγόξιδο και τον τροπο με την κολα τον φυλάω για τις αλλες δουλειές ..χρησιμοποιώ λοιπον οποια κολα εχω προχειρη ..απο την ξυλόκολλα της ντουροστικ μεχρι την βιναβυλ .Προσφατα χρησιμοποίησα λιγη απο την μιξιον νερου και την βρήκα παρα πολύ καλή ..δινει μια βελούδινη αισθηση στο χρώμα ...
eikonourgos
27-11-10, 09:58
Παιδιά εγω συνήθως χρησιμοποιώ για αγιογραφία τον κλασικό τροπο δηλ αβγόξιδο και τον τροπο με την κολα τον φυλάω για τις αλλες δουλειές ..χρησιμοποιώ λοιπον οποια κολα εχω προχειρη ..απο την ξυλόκολλα της ντουροστικ μεχρι την βιναβυλ .Προσφατα χρησιμοποίησα λιγη απο την μιξιον νερου και την βρήκα παρα πολύ καλή ..δινει μια βελούδινη αισθηση στο χρώμα ...
εβαλες μιξιον νερου για μεσο?και δε κολλαγε μετα η ζωγραφικη σου?η οσο δουλευες?ως γνωστον η μιξιον νερου δε στεγνωνει ποτε...περιεργη μα ωραια ιδεα αν δινει και το αποτελεσμα που λες....
eikonourgos
27-11-10, 10:01
Θανάση μου, εγώ χρησιμοποιώ vinavil και είμαι ευχαριστημένη και με την αίσθηση εφαρμογής της και με το αποτέλεσμα. Εχω δοκιμάσει και ακρυλική και Atlakol επίσης. Δε βρίσκω συζητήσιμες διαφορές.
ατλακολ εχω την εντυπωση πως ειναι πολυ μετριας ποιοτητας κολλα...βασικα το πλαισιο εχει πολλες κολλες που κανουνε 2 η 3 ευρω το μισοκιλο η και το κιλο συμπεριλαμβανομενης της ατλακολ...και μονο η τιμη με φοβιζει....ενω τη καπαρολ την εχουνε 10 ευρω και ειναι απο καλη εταιρεια...οταν τη δοκιμασω θα σου πω διαφορες...βινιλικο απο που παιρνεις?εχω την εντυπωση πως το ακρυλικο ειναι καλυτερο παντως...
εβαλες μιξιον νερου για μεσο?και δε κολλαγε μετα η ζωγραφικη σου?η οσο δουλευες?ως γνωστον η μιξιον νερου δε στεγνωνει ποτε...περιεργη μα ωραια ιδεα αν δινει και το αποτελεσμα που λες....Θανάση δεν το χρησιμοποίησα για ζωγραφική σε τελάρο .Εβαψα ενα ξύλινο κουτί ...μου αρεσε πολύ πάντως το αποτέλεσμα .Δεν εχω κανει κρας τεστ ακομη σε τελαρο :unsure:
eikonourgos
27-11-10, 16:58
Θανάση δεν το χρησιμοποίησα για ζωγραφική σε τελάρο .Εβαψα ενα ξύλινο κουτί ...μου αρεσε πολύ πάντως το αποτέλεσμα .Δεν εχω κανει κρας τεστ ακομη σε τελαρο :unsure:
ναι αλλα δε κολλουσε?και το ανακατευες με σκονες αγιογραφιας?
ναι αλλα δε κολλουσε?και το ανακατευες με σκονες αγιογραφιας?γιατι να κολλαει; οταν βαζουμε αλλη κολλα με σκονες κολλαει; μια χαρα εγινε ..και απο πανω το κρακελαρισα κιολας
eikonourgos
28-11-10, 15:58
γιατι να κολλαει; οταν βαζουμε αλλη κολλα με σκονες κολλαει; μια χαρα εγινε ..και απο πανω το κρακελαρισα κιολας
ναι αλλα η καλη μιξιον νερου δε σταματαει να κολλαει ποτε...
ναι αλλα η καλη μιξιον νερου δε σταματαει να κολλαει ποτε...ουτως η αλλως προσθέτουμε νερακι για να διαλυθει και η σκονη ..
θα σου δειξω φωτο οταν γινει αυτο που ετοιμαζω
Θελω να κανω μια ερωτηση για το στιλβωτο.
Η προεργασια που κανουμε πριν να στιλβωσουμε ειναι στοκαρισμα με απλο στοκο?
Η δουλευουμε με κιμωλια?και αν ναι βαζουμε κουνελοκολλα στο χαρμανι?
και παρακαλω αν γνωριζει κανεις τη παραπανω διαδικασια να τη παραθεσει.
Η δουλευουμε με κιμωλια?και αν ναι βαζουμε κουνελοκολλα στο χαρμανι?
Ετοιμάζεις την κόλλα (πχ.vinavyl) αραιώνοντας της με νερό. Αναλογία 3/1. Περνάς με αυτό 3 χέρια το ξύλο, αφήνοντας μεταξύ τους να στεγνώνουν.Περνάς 4ο χέρι και αμέσως στρώνεις από πάνω ένα πλυμμένο τουλπάνι να στρώσει καλά χωρίς ν αφήσει αέρα ή πτυχές. Ξαναπερνας κόλλα και αφήνεις μια μέρα να στεγνώσει.
Η προετοιμασία (αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μπεν μαρί και ιστορίες) γίνεται με κιμωλία, νερόστοκο KRAFT και την παραπάνω αραιωμένη κόλλα:
Σε 1 δόση νερού ρίξε κουταλιά κουταλιά τη κιμωλία μέχρι να γίνει όλο το νερό λασπη. Πρόσθεσε 5 δόσεις νερόστοκο και 1/2 δόση αραιωμένη κόλλα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό πρόσθεσε λιγο νερό να τρέχει σαν μέλι.
Απλώνεις με τη διαδικασία που αναφέρεται στο σχετικό post...
Ετοιμάζεις την κόλλα (πχ.vinavyl) αραιώνοντας της με νερό. Αναλογία 3/1. Περνάς με αυτό 3 χέρια το ξύλο, αφήνοντας μεταξύ τους να στεγνώνουν.Περνάς 4ο χέρι και αμέσως στρώνεις από πάνω ένα πλυμμένο τουλπάνι να στρώσει καλά χωρίς ν αφήσει αέρα ή πτυχές. Ξαναπερνας κόλλα και αφήνεις μια μέρα να στεγνώσει.
Η προετοιμασία (αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μπεν μαρί και ιστορίες) γίνεται με κιμωλία, νερόστοκο KRAFT και την παραπάνω αραιωμένη κόλλα:
Σε 1 δόση νερού ρίξε κουταλιά κουταλιά τη κιμωλία μέχρι να γίνει όλο το νερό λασπη. Πρόσθεσε 5 δόσεις νερόστοκο και 1/2 δόση αραιωμένη κόλλα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό πρόσθεσε λιγο νερό να τρέχει σαν μέλι.
Απλώνεις με τη διαδικασία που αναφέρεται στο σχετικό post...
Φιλε μου δε μπορω να βρω το post που μου λες αλλα απο κει και περα θα ηθελα να μαθω σε γραμμαρια τις ποσοτητες,κανεις αναμειξη κιμωλιας με στοκο?επισης ηθελα να μαθω και αν βαζεις κουνελοκολλα ως κολλα και ποσο ζυγιζει.
θελω να ρωτησω για το στιλβωτο η ζελατινη που εχω διαβασει ειναι αυτη της ζαχαροπλαστικης?
Τη προετοιμασια του mdf πως τη κανετε?εγω περναω βελατουρα αλλα μεχρι να στεγνωση και να τριψω περναει χρονος εχετε καμια ποιο συντομη διαδικασια?οπως γκεσο?
Τη προετοιμασια του mdf πως τη κανετε?εγω περναω βελατουρα αλλα μεχρι να στεγνωση και να τριψω περναει χρονος εχετε καμια ποιο συντομη διαδικασια?οπως γκεσο? Δεν το εχω χρησιμοποιήσει ποτε ..δεν το θεωρώ και τοσο καλό σαν υλικό .
Δεν ξερω τι συμπεριφορά θα εχει με την υγρασια και πόσο θα κρατήσει στον χρόνο .Υποθέτω οτι μπορείς να κανεις κανονικα την διαδικασία του γκεσαρίσματος ακομα και πανι να κολλήσεις πριν την διαδικασία...ισως καποιος αλλος να εχει να σου πει περισσοτερα ...
θελω να ρωτησω για το στιλβωτο η ζελατινη που εχω διαβασει ειναι αυτη της ζαχαροπλαστικης?
σου απαντησα και στο αλλο ποστ που εκανεσ την ιδια ερωτηση ναι αυτη ειναι!!!
Τη προετοιμασια του mdf πως τη κανετε?εγω περναω βελατουρα αλλα μεχρι να στεγνωση και να τριψω περναει χρονος εχετε καμια ποιο συντομη διαδικασια?οπως γκεσο?
Η αγιογραφια θελει υπομονη και σωστα υλικα!!!! αν δεν εισαι διατεθιμενος και για τα 2 άστο καλυτερα!!!!
Φιλε μου δε μπορω να βρω το post που μου λες αλλα απο κει και περα θα ηθελα να μαθω σε γραμμαρια τις ποσοτητες,κανεις αναμειξη κιμωλιας με στοκο?επισης ηθελα να μαθω και αν βαζεις κουνελοκολλα ως κολλα και ποσο ζυγιζει.
φιλε μ την αθηνα!!!! χαχαχα το ακουσαμε και αυτο!!!! δεσ το ποστ σημειωσεισ αγιογραφιασ για να σ λυθουν αυτεσ οι αποριεσ που εχεισ!!!
σου απαντησα και στο αλλο ποστ που εκανεσ την ιδια ερωτηση ναι αυτη ειναι!!!
Η αγιογραφια θελει υπομονη και σωστα υλικα!!!! αν δεν εισαι διατεθιμενος και για τα 2 άστο καλυτερα!!!!
Ευχαριστω για τη βοηθεια οσο για υπομονη εχω αρκετη,χρονο δεν εχω,ξερεις πως ειναι οταν θελουν τελευταια στιγμη να κανουν παραγγελια τη μια μερα και την αλλη να παραλαβουν εικονα.
Ευχαριστω για τη βοηθεια οσο για υπομονη εχω αρκετη,χρονο δεν εχω,ξερεις πως ειναι οταν θελουν τελευταια στιγμη να κανουν παραγγελια τη μια μερα και την αλλη να παραλαβουν εικονα.
εγω τους παω με τουσ ρυθμουσ μου αν θελουν! αν δεν θελουν προβλημα τους
Η δουλευουμε και με κιμωλια?βαζουμε κουνελοκολλα στο χαρμανι?
Θελω να μαθω πως γινεται η διαδηκασια και με μπεν μαρι.
eikonourgos
02-12-10, 00:47
καλα ρε παιδια ολοι εσεις εδω μεσα εχετε τοση πελατεια που βιαζονται κιολας να παρουνε τη καθε φορητη?θα τρελαθουμε τελειως?που να ειχατε κι εργαστηριο λεμε...τεσπα αν παιζει τετοια θεμα φορτου εργασιας να σαςαφησω το τηλ μου και του στρατηλατη που εχουμε στοματα να θρεψουμε κιολας (εγω βασικα μονο το δικο μου αλλα τρωει πολυ)....τι ακουω βραδιατικα....
καλα ρε παιδια ολοι εσεις εδω μεσα εχετε τοση πελατεια που βιαζονται κιολας να παρουνε τη καθε φορητη?θα τρελαθουμε τελειως?που να ειχατε κι εργαστηριο λεμε...τεσπα αν παιζει τετοια θεμα φορτου εργασιας να σαςαφησω το τηλ μου και του στρατηλατη που εχουμε στοματα να θρεψουμε κιολας (εγω βασικα μονο το δικο μου αλλα τρωει πολυ)....τι ακουω βραδιατικα....
:grin::grin::grin::grin: εγω δεν εννοουσα αυτο αλλα και αυτεσ 4-5 εικονεσ που κανω τον χρονο για να ανθρωπους μου τισ εχουν παραγγειλει την κανω με τον ρυθμο μου και το ξερουν απο την αρχή!
Κανεις λαθος φιλε μου εργαστηριο εχουμε αλλα με το κοσμο ακρη δε βγαζεις δεν ειπα πως λογο φορτου δε προλαβαινω αλλα ερχονται δευτερα να κανουν παραγγελια και τριτη θελουν την εικονα!Ειχα ενα παπα που μου εκανε παραγγελια στις 10 Αυγουστου και μου λεει στις 14 θελω τη ΠΑΝΑΓΙΑ τι να κανω για πες μου,εκτος αν εσενα δε σου εχει τυχει τιποτα τετοιο.
Stratilatis
02-12-10, 21:11
(εγω βασικα μονο το δικο μου αλλα τρωει πολυ)
μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα..... καλοοοοοο!
Κανεις λαθος φιλε μου εργαστηριο εχουμε αλλα με το κοσμο ακρη δε βγαζεις δεν ειπα πως λογο φορτου δε προλαβαινω αλλα ερχονται δευτερα να κανουν παραγγελια και τριτη θελουν την εικονα!Ειχα ενα παπα που μου εκανε παραγγελια στις 10 Αυγουστου και μου λεει στις 14 θελω τη ΠΑΝΑΓΙΑ τι να κανω για πες μου,εκτος αν εσενα δε σου εχει τυχει τιποτα τετοιο.
Πολύ απλα αδελφέ λες ¨δεν μπορεί να γίνει η εικόνα!¨ εκτός αν έχεις ξύλο έτοιμο, και μπορείς να νυχτοξημερωθείς 2-3 μέρες και να βγάλεις πιότητα.
eikonourgos
02-12-10, 22:21
οκ δεν ηξερα οτι εισαι επαγγελματιας και ειχες εργαστηριο,παω πασο...απο εκει και περα επειδη κι εμεις εργαστηριο εχουμε και αυτο που λες συμβαινει πολυ συχνα παιζουνε τα εξης,εχουμε καποιες εικονες ηδη ετοιμες απο εκθεσεις κλπ κλπ που δεν εχουνε πουληθει..αν βιαζεται καποιος πολυ παιρνει απο αυτες αν του αρεσει καποια,δευτερον εχουμε καποια ετοιμα ξυλα στοκαρισμενα σε διαφορα μεγεθη και αν και το θεμα δεν ειναι απαγορευτικο πλακωνομαστε στη δουλεια και την φτιαχνουμε την εικονα...τωρα αν ζητησει και συνθεση για την αλλη μερα εξηγουμε πως δεν ειμαστε φωτοτυπικα μηχανηματα και τον παραπεμπουμε σε καταστηματα με χαρτινες...διοτι οπως κι εσυ θα ξερεις κι εσυ απο τη δουλεια αν ο αλλος μπαινει και σου λεει θελω μια εικονα για αυριο,τοτε πιθανοτατα νομιζει πως ειναι αστεια υποθεση να φτιαξεις μια εικονα και επομενως τη κοστολογει γυρω στα 30 ευρω οποτε του λες χαρηκα και παμε παρακατω....:plane:
οκ δεν ηξερα οτι εισαι επαγγελματιας και ειχες εργαστηριο,παω πασο...απο εκει και περα επειδη κι εμεις εργαστηριο εχουμε και αυτο που λες συμβαινει πολυ συχνα παιζουνε τα εξης,εχουμε καποιες εικονες ηδη ετοιμες απο εκθεσεις κλπ κλπ που δεν εχουνε πουληθει..αν βιαζεται καποιος πολυ παιρνει απο αυτες αν του αρεσει καποια,δευτερον εχουμε καποια ετοιμα ξυλα στοκαρισμενα σε διαφορα μεγεθη και αν και το θεμα δεν ειναι απαγορευτικο πλακωνομαστε στη δουλεια και την φτιαχνουμε την εικονα...τωρα αν ζητησει και συνθεση για την αλλη μερα εξηγουμε πως δεν ειμαστε φωτοτυπικα μηχανηματα και τον παραπεμπουμε σε καταστηματα με χαρτινες...διοτι οπως κι εσυ θα ξερεις κι εσυ απο τη δουλεια αν ο αλλος μπαινει και σου λεει θελω μια εικονα για αυριο,τοτε πιθανοτατα νομιζει πως ειναι αστεια υποθεση να φτιαξεις μια εικονα και επομενως τη κοστολογει γυρω στα 30 ευρω οποτε του λες χαρηκα και παμε παρακατω....:plane:
Συνηθως ετσι κανω εχω ετοιμες στοκαρισμενες και αν ερθει κανεις ξημερωνομαι οσο για τα 30 ευρω εχω παθει τη πλακα μου τους πουλανε φουμαρα πως ειναι αγιογραφια κανονικη και μετα ερχονται στο εργαστηριο και λενε ακριβα τις πουλας!!!!!!!:hair:
Η κουνελόκολα είναι η πιο γνωστή από την αρχαιότητα(ζαρντέν) είναι πρωτεΐνη και κυκλοφορεί σε 3 τύπους στο εμπόριο
• Σκόνη(σαν μαύρη ζάχαρη)
• Κόκκος ρυζιού
• Κομματάκια
Ενεργοποιείται σε μπεν-μαρί με νερό (δεν πρέπει να βράσει γιατι καταστρέφεται). Όταν παγώσει γίνεται σαν ζελέ. Η αναλογία νερού–κόλας είναι: 1/10 δηλ.10gr κόλα, 100 gr νερό.
Χαράζουμε το ξύλο σταυρωτά και μετά περνάμε 4-5 χέρια κόλα. Για να περάσουμε το κάθε χέρι πρέπει να έχει στεγνώσει το προηγούμενο. Στη συνέχεια στρώνουμε το ύφασμα απαλά χωρίς να έχει πτυχές και περνάμε ένα χέρι κόλα από πάνω. Μετά από 24 ώρες αφού έχει στεγνώσει κόβουμε τα περισσεύματα γύρω-γύρω και περνάμε τις γωνίες.
Στην θερμή προετοιμασία χρησιμοποιούμε στόκο από κουνελόκολα και κιμωλία.95 gr κόλα σε 1,5 λίτρο και μουλιάζουν για 10-20 λεπτά. Βάζουμε όλο το νερό και την κόλα και όχι λίγο-λίγο γιατί δεν θα γίνει σιρόπι. Αφού πάρει την μορφή σιροπιού ρίχνουμε 1 κιλό κιμωλία. Αυτό το υλικό το περνάμε πάνω από την γάζα κάθετα και οριζόντια 12 χέρια, χωρίς να στεγνώνει τελείως το προηγούμενο χέρι (θα αλλάζει το χρώμα). Τα 8 πρώτα χέρια τα περνάμε με πινέλο, ενώ τα άλλα 4 με σπάτουλα. Αφού στεγνώσει (ανάλογα με τον καιρό), το τρίβουμε με γυαλόχαρτο.
Υπ όψιν ότι όταν χρησιμοποιούμαι ζωικές κόλλες αποφεύγουμε να πεάσουμε την εικόνα με ακρυλικό βερνίκι. Προτιμήστε Σανδράκα.
Αλλες "συνταγές!!!!"
1-Σε 9 μέρη νερού ρίχνεις 1 μέρος Κουνελόκολλα το μείγμα αυτό το ομοιογενοποιής με την διαδικασία του Μπεν μαρί. Προσθέτεις ώχρα 1 κουταλιά της σούπας είναι αρκετή.
Τέλος συμπληρώνεις με Blanc de mendon έως ότου το μείγμα γίνει παχύρρευστο.
Να σημειώσουμε πως τα υλικα πρέπει να είναι πάντα ζεστά .
2- Σε 100 ml νερό διαλύουμε 7-9 gr κουνελόκολλα, σε ΒΑΙΝ- ΜΑRIE. Στη συνέχεια, αναμιγνύουμε την υπόλοιπη κουνελόκολλα με ίσο σε όγκο τσίγκο και με ίσο σε όγκο κιμωλία (ανάλογα με τον όγκο της κόλλας) σε ΒΑΙΝ- ΜΑRIE, χωρίς να βράσει το μείγμα και δημιουργείται ένας ομοιογενής λευκός χυλός (τον κρατάμε θερμό σε ΒΑΙΝ- ΜΑRIE).
Εχω μια απορια ακομα σημερα πηρα στα χερια μουτο βιβλιο η τεχνικη του στιλβωτου του δομετιου.
Στη σελιδα 80 λεει για τις αναλογιες που περιεχει το αμπολι,αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι το εξης 2.5 γρ ζελατινη και απο κατω 50 γρ κολλα ζελατινης τη ζελατινη τη καταλαβα,τι εννοει κολλα ζελατινης?το ενα σε σκονη και το αλλο σε φυλλο?η μηπως κολλα ζελατινης εννοει κονελοκολλα?
Α!και κατι ακομα ειμαι ενθουσιασμενος με την υπαρξη αυτου του χωρου!Σας ευχαριστω ολους!:afro:
Εχω μια απορια ακομα σημερα πηρα στα χερια μουτο βιβλιο η τεχνικη του στιλβωτου του δομετιου.
Στη σελιδα 80 λεει για τις αναλογιες που περιεχει το αμπολι,αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι το εξης 2.5 γρ ζελατινη και απο κατω 50 γρ κολλα ζελατινης τη ζελατινη τη καταλαβα,τι εννοει κολλα ζελατινης?το ενα σε σκονη και το αλλο σε φυλλο?η μηπως κολλα ζελατινης εννοει κονελοκολλα?
ακριβοσ την ζαρτεν εννοει!
Νικολαε επειδή έχω το ιδιο βιβλιο, ο π. Δομέτιος όταν λέει κόλλα ζελατινης εννοεί την έτοιμη κόλλα, δηλαδή την ζελατίνη αφού την έχεις λιώσει πρώτα μέσα σε νερό -σε συγκεκριμένη αναλογία- και όχι στην στερεή μορφή της. Αλλά σε κάποιο σημείο του βιβλίου θυμαμαι οτι έχει κάποιο λάθος και ίσως αναφέρεσαι κι εσυ σε αυτό το σημείο. Δηλαδή, λέει ότι πρέπει να βάλεις ζελατίνη σε νερό και μετά ακριβως απο κάτω λέει ξανα κόλλα ζελατίνης , το οποίο είναι στην ουσια το ίδιο πράγμα δυο φορες.
Ελπίζω να σε κατατόπισα.
Νικολαε επειδή έχω το ιδιο βιβλιο, ο π. Δομέτιος όταν λέει κόλλα ζελατινης εννοεί την έτοιμη κόλλα, δηλαδή την ζελατίνη αφού την έχεις λιώσει πρώτα μέσα σε νερό -σε συγκεκριμένη αναλογία- και όχι στην στερεή μορφή της. Αλλά σε κάποιο σημείο του βιβλίου θυμαμαι οτι έχει κάποιο λάθος και ίσως αναφέρεσαι κι εσυ σε αυτό το σημείο. Δηλαδή, λέει ότι πρέπει να βάλεις ζελατίνη σε νερό και μετά ακριβως απο κάτω λέει ξανα κόλλα ζελατίνης , το οποίο είναι στην ουσια το ίδιο πράγμα δυο φορες.
Ελπίζω να σε κατατόπισα.
Ακριβως αυτο λεω αλλα οπως διαβασα προφανως εννοει τη ζαρντεν.Αν ειναι οπως τα λες γιατι εχει γραμμαρια και οχι ml?
Καλημέρα σας. Παρακολουθώ σιωπηλά εδώ και αρκετό καιρό τον υπέροχο ιστοχώρο σας και πραγματικά μου έχει λύσει τις περισσότερες απορείες που είχα εως τώρα ως προς την αγιογραφία. Βλέπετε παρακολουθώ και εγώ μαθήματα αγιογραφίας σε κάποιο πολιτιστικό κέντρο και ευελπιστώ κάποια στιγμή να αξιωθώ να γίνω αγιογράφος μιας και αγαπώ τόσο αυτή την τέχνη-διακονία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά για την αγιογράφηση πάνω σε κορμό δέντρου. Κάνουμε την ίδια προετοιμασία όπως τις κανονικές εικόνες ;(κουνελόκολα,....τρίψιμο κλπ) μήπως περνάμε μόνο gesso και τρίβουμε; μήπως κάτι άλλο; Αν έχει χρόνο και διάθεση κάποιος ας μου δώσει κάποιες οδηγίες σχετικά.
Καλημέρα σας. Παρακολουθώ σιωπηλά εδώ και αρκετό καιρό τον υπέροχο ιστοχώρο σας και πραγματικά μου έχει λύσει τις περισσότερες απορείες που είχα εως τώρα ως προς την αγιογραφία. Βλέπετε παρακολουθώ και εγώ μαθήματα αγιογραφίας σε κάποιο πολιτιστικό κέντρο και ευελπιστώ κάποια στιγμή να αξιωθώ να γίνω αγιογράφος μιας και αγαπώ τόσο αυτή την τέχνη-διακονία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά για την αγιογράφηση πάνω σε κορμό δέντρου. Κάνουμε την ίδια προετοιμασία όπως τις κανονικές εικόνες ;(κουνελόκολα,....τρίψιμο κλπ) μήπως περνάμε μόνο gesso και τρίβουμε; μήπως κάτι άλλο; Αν έχει χρόνο και διάθεση κάποιος ας μου δώσει κάποιες οδηγίες σχετικά.
μμμμ δεν ξερω αλλα λογικα δεν πρεπει να εχει διαφορα στην προετοιμασια! αλλα καλυτερα να σ απαντησει καποιος/α που το εχει κανει!!!
eikonourgos
19-12-10, 05:39
καλησπερα και καλως ηρθες...καταρχας να απαντησω στην απορια σου...επειδη ειναι καπως δυσκολο να βαλεις γαζα στον κορμο θα κανεις κανονικα τη προετοιμασια σου και θα στοκαρεις την επιφανεια χωρις υφασμα...θα τριψεις και θα ειναι ετοιμη για ζωγραφικη...αυτα...απο εκει και περα για το ζητημα που αναφερεις ευχομαι να τα καταφερεις να κανεις αυτο το επαγγελμα μα να ξερεις πως δεν αρκει να πας σε ενα πολιτιστικο κεντρο αν το εχεις παρει τοσο σοβαρα...θελει αλλες κατευθυνσεις αναλογως και με την ηλικια σου,το φυλλο σου και τισ προσδοκιες απο το εντος πολλων εισαγωγικων επαγγελμα...
μμμμ δεν ξερω αλλα λογικα δεν πρεπει να εχει διαφορα στην προετοιμασια! αλλα καλυτερα να σ απαντησει καποιος/α που το εχει κανει!!!
Σ΄ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου.
καλησπερα και καλως ηρθες...καταρχας να απαντησω στην απορια σου...επειδη ειναι καπως δυσκολο να βαλεις γαζα στον κορμο θα κανεις κανονικα τη προετοιμασια σου και θα στοκαρεις την επιφανεια χωρις υφασμα...θα τριψεις και θα ειναι ετοιμη για ζωγραφικη...αυτα...απο εκει και περα για το ζητημα που αναφερεις ευχομαι να τα καταφερεις να κανεις αυτο το επαγγελμα μα να ξερεις πως δεν αρκει να πας σε ενα πολιτιστικο κεντρο αν το εχεις παρει τοσο σοβαρα...θελει αλλες κατευθυνσεις αναλογως και με την ηλικια σου,το φυλλο σου και τισ προσδοκιες απο το εντος πολλων εισαγωγικων επαγγελμα...
Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και τις οδηγίες σου σχετικά με την απορία μου. Το γνωρίζω οτι ένα πολιτιστικό κέντρο λίγα πράγματα μπορεί να σου προσφέρει. Στην πραγματικότητα υπάρχει για να καταλάβεις ίσα ίσα εάν σε ενδιαφέρει πραγματικά ο χώρος και από εκεί και πέρα να πράξεις τα δέοντα. Έχω δει για κάποιες σχολές (πχ Ι.Μ. Πειραιώς ή του Κόρδη στη Νέα Ιωνία) και είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι τα μαθήματα είναι καθημερινά και για αρκετό καιρό (χρόνια). Είμαι 35 χρονών παντρεμένη με 2 παιδιά και μένω στην Λούτσα. Τρία θεματάκια δηλαδή σε μια συσκευασία πράγμα που σημαίνει οτι ο χρόνος (μαθήματα- απόσταση) για μένα είναι πολυτέλεια. Ως εκ τούτου μακροχρόνια σχολή με καθημερινά μαθήματα απορρίπτεται.Λοιπον: Σκέφτομαι να παρακολουθήσω τους 2 κύκλους (αρχάριοι (σχέδιο)-προχωρημένοι (χρώμα) στο πολιτιστικό κέντρο και μετά να βρώ ένα κανονικό εργαστήριο αγιογραφίας κοντά στην περιοχή μου και να τους παρακαλέσω να με πάρουν αμισθοί για βοηθό. Προς το παρόν νομίζω ότι είναι η καλλίτερη λύση για την περίπτωσή μου. Εαν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις ευπρόσδεκτο.
eikonourgos
19-12-10, 19:32
Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και τις οδηγίες σου σχετικά με την απορία μου. Το γνωρίζω οτι ένα πολιτιστικό κέντρο λίγα πράγματα μπορεί να σου προσφέρει. Στην πραγματικότητα υπάρχει για να καταλάβεις ίσα ίσα εάν σε ενδιαφέρει πραγματικά ο χώρος και από εκεί και πέρα να πράξεις τα δέοντα. Έχω δει για κάποιες σχολές (πχ Ι.Μ. Πειραιώς ή του Κόρδη στη Νέα Ιωνία) και είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι τα μαθήματα είναι καθημερινά και για αρκετό καιρό (χρόνια). Είμαι 35 χρονών παντρεμένη με 2 παιδιά και μένω στην Λούτσα. Τρία θεματάκια δηλαδή σε μια συσκευασία πράγμα που σημαίνει οτι ο χρόνος (μαθήματα- απόσταση) για μένα είναι πολυτέλεια. Ως εκ τούτου μακροχρόνια σχολή με καθημερινά μαθήματα απορρίπτεται.Λοιπον: Σκέφτομαι να παρακολουθήσω τους 2 κύκλους (αρχάριοι (σχέδιο)-προχωρημένοι (χρώμα) στο πολιτιστικό κέντρο και μετά να βρώ ένα κανονικό εργαστήριο αγιογραφίας κοντά στην περιοχή μου και να τους παρακαλέσω να με πάρουν αμισθοί για βοηθό. Προς το παρόν νομίζω ότι είναι η καλλίτερη λύση για την περίπτωσή μου. Εαν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις ευπρόσδεκτο.
του πειραια οντως ειναι καθε μερα και ας πουμε σχετικα ακριβη..του κορδη ειναι 3 η 4 φορες την εβδομαδα μα βδομαδα παρα βδομαδα αν δε κανω καθος...εκει ειναι πιο φτηνα απο πειραια μα μαλλον παλι ακριβη,κοντα στα 100 ευρω το μηνα....μια αλλη που προτεινω με λιγα λεφτα και 2 φορες την εβδομαδα σχετικα καλη ειναι του μουρλα στη ν.ιωνια-αναγνωρισμενη απο τη μητροπολη φιλαδελφειας και ειναι δευτερα και τεταρτη με 40 ευρω το μηνα αν θυμαμαι καλα...απο εκει και περα καλο ειναι να δεις και αλλα πραγματα...καταλαβαινω πως παντρεμενη με παιδια ειναι μια κατασταση που θελει απειρο χρονο...και απειρο χρονο πιστεψε με θελει και η αγιογραφια...ομως εισαι αρκετα νεα ωστε να πεις οτι μπορεις να χωθεις στο χωρο σιγα σιγα...αυτο με το εργαστηριο ειναι απο τα καλυτερα πραγματα που εχεις να κανεις...το θεμα ειναι πως αυτη τη στιγμη εσυ δε μπορεις να κρινεις αν ενα εργαστηριο ειναι καλο η οχινη αν ενας δασκαλος ειναι καλος η οχι....και ο δασκαλος του πολιτιστικου μπορει να ειναι πολυ καλος οπως εχω συναντησει τετοια ατομα σε ενοριες και δημους..μπορει να ειναι και παντελως ασχετος...οποτε προσπαθησε να βρεις ατομα που ειναι στο χωρο και μπορουνε να βοηθησουνε και να σε στειλουνε στον καταλληλο χωρο...κανεις καιρο αγιογραφια?αν εχεις φτιαξει καμια εικονα στειλε μας να δουμε τιποτα...
αν εχεις φτιαξει καμια εικονα στειλε μας να δουμε τιποτα...[/QUOTE]
Σ΄ευχαριστώ απεριόριστα για το ενδιαφέρον σου. Πραγματικά με έχεις κατασυγκινήσει. Φέτος ξεκίνησα. Μέχρι τώρα κάνουμε μόνο σχέδιο. (Μέτρα αναλογίες προσώπου-σώματος, στησιμο σε εικόνα κλπ). Χρώμα θα μπούμε μετά τις γιορτές, ως εκ τούτου έτοιμη εικόνα γιοκ. Είναι γεγονός ότι και εγώ δεν βιάζομαι, θέλω να μάθω να αγιογραφώ (όπως απαιτεί και η δασκάλα μας) σε ικανοποιητικό επίπεδο και μετά να μπω στο χρώμα. Άλλοι συμμαθητές μου (είμαστε 7-8 άτομα στο τμήμα) βιάζονται και δυσανασχετούν, εγώ ακολουθώ τη φυσιολογική ροή των μαθημάτων και κάνω τις ασκήσεις μου, μελετώ τη θεωρία μου (πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του Κόρδη ¨εν ρυθμώ¨και εντυπωσιάστηκα απ΄την ασχετοσύνη μου).
Η απορία μου στο πρώτο ποστ έχει να κάνει με το γεγονός ότι τώρα τα Χριστούγεννα θα αγοράσω υλικά και ήθελα να ξέρω μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο (για κορμό δέντρου) που μου διαφέυγει.
Τώρα για την δασκάλα(Νέλλα Ηλιοπούλου Γιαννίση). Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατι φαίνεται να ενδιαφέρεται, μας φέρνει υλικό να μελετήσουμε, προσπαθεί να μας περάσει το μήνυμα ότι αγιογραφία δεν σημαίνει φωτοτυπία, να σκεφτείς ότι 3-4 άτομα απ΄το τμήμα έχουνε έρθει από άλλα τμήματα άλλων περιοχών γιατί βαρέθηκαν την στείρα αντιγραφή και μάθανε ότι σε εμάς μπορουν να μάθουν και κάτι περισσότερο. Με εμένα η δασκάλα είναι ευχαριστημένη (λέει έχω το χέρι) και με μεταχειρίζεται κάπως διαφορετικά απ΄τους άλλους. Καμιά φορά απαιτεί περισσότερα αλλά δεν διαμαρτύρομαι, ξέρω ότι είναι για καλό. Τέλος για το τι εργαστήριο θα μου τύχει, το αφήνω και λίγο στον Ύψιστο που κατευθύνει τις ζωές μας (το ξέρω ότι ακούγεται αφελές μη με κράξεις).
Μέχρι τώρα κάνουμε μόνο σχέδιο. (Μέτρα αναλογίες προσώπου-σώματος, στησιμο σε εικόνα κλπ). Χρώμα θα μπούμε μετά τις γιορτές, ως εκ τούτου έτοιμη εικόνα γιοκ. Είναι γεγονός ότι και εγώ δεν βιάζομαι, θέλω να μάθω να αγιογραφώ (όπως απαιτεί και η δασκάλα μας) σε ικανοποιητικό επίπεδο και μετά να μπω στο χρώμα. Άλλοι συμμαθητές μου (είμαστε 7-8 άτομα στο τμήμα) βιάζονται και δυσανασχετούν, εγώ ακολουθώ τη φυσιολογική ροή των μαθημάτων και κάνω τις ασκήσεις μου,.
κατ'εμε δεν δυσανασχετουν αδικαιολογητα μπορει το σχεδιο να ειναι κατι σημαντικο αλλα δεν ειναι το παν μπορω να σ πώ οτι ειναι και λιγοτερο απο το χρώμμα και αυτο γιατι τα παντα τα δουλευεις πανω στο χρωμα εσυ θα κανεισ το σχεδιο σ και επειτα θα μεταφερεισ τισ βασικεσ φορμεσ στο ξυλο σ απο εκει και περα με το σχεδιο σαν σχεδιο δεν θα ξανασχοληθεισ . τα παντα τα χτιζεισ με το χρωμα για αυτο ειναι για μενα συμαντικο να μαθεισ να δουλεβεισ το χρωμα και το πινελο πολυ καλα . και εξαλου γτ κανουμε αγιογραφια περα απο το πνευματικο κομματι ; για την χαρα τισ δημιουργειας δεν μπορεισ να φανταστεισ πωσ θα νοιωσεισ οταν τελειωσεισ την πρωτη σ εικονα που θα την βλεπεισ τελεια ενω μετα πο ενα χρονο θα καταλαβεισ οτι ειναι μονο λαθη ! αλλα και παλι εσενα θα σ αρεσει. Δεν εχει νοημα να εξαντληθεις σε ασκήσεις.Οποτε καλυτερα για εμενα καποιοσ να κανει λιγι σχεδιο να περασει στο κομματι του χρωμματοσ και τισ διμιουργειασ και μετα παραλληλα να συνεχισει ν ακανει σχεδιο που σιγουρα θα τον βοηθησει παρα πολυ! να σ πω δε οτι αυτο το υποστηριζω γτ με αυτο τον τροπο διδαχτηκα και ειδα οτι ηταν αποτελεσματικος να σκεφτεις ξεκινησα σεπτεμβρη και δεκεμβρη ειχαμε τελειώση την πρωτη μασ εικόνα και τον μαϊο εφτιαξα την εικονα που έχω avatar.
Δεν εχει νοημα να εξαντληθεις σε ασκήσεις.Οποτε καλυτερα για εμενα καποιοσ να κανει λιγι σχεδιο να περασει στο κομματι του χρωμματοσ και τισ διμιουργειασ και μετα παραλληλα να συνεχισει ν ακανει σχεδιο που σιγουρα θα τον βοηθησει παρα πολυ! να σ πω δε οτι αυτο το υποστηριζω γτ με αυτο τον τροπο διδαχτηκα και ειδα οτι ηταν αποτελεσματικος να σκεφτεις ξεκινησα σεπτεμβρη και δεκεμβρη ειχαμε τελειώση την πρωτη μασ εικόνα και τον μαϊο εφτιαξα την εικονα που έχω avatar.
Μπορεί και να έχεις δίκιο, τι να πω. Όπως και να έχει πάντως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων μπαινουμε στο χρώμα. :zografiκi:
eikonourgos
20-12-10, 14:31
αν εχεις φτιαξει καμια εικονα στειλε μας να δουμε τιποτα...
Σ΄ευχαριστώ απεριόριστα για το ενδιαφέρον σου. Πραγματικά με έχεις κατασυγκινήσει. Φέτος ξεκίνησα. Μέχρι τώρα κάνουμε μόνο σχέδιο. (Μέτρα αναλογίες προσώπου-σώματος, στησιμο σε εικόνα κλπ). Χρώμα θα μπούμε μετά τις γιορτές, ως εκ τούτου έτοιμη εικόνα γιοκ. Είναι γεγονός ότι και εγώ δεν βιάζομαι, θέλω να μάθω να αγιογραφώ (όπως απαιτεί και η δασκάλα μας) σε ικανοποιητικό επίπεδο και μετά να μπω στο χρώμα. Άλλοι συμμαθητές μου (είμαστε 7-8 άτομα στο τμήμα) βιάζονται και δυσανασχετούν, εγώ ακολουθώ τη φυσιολογική ροή των μαθημάτων και κάνω τις ασκήσεις μου, μελετώ τη θεωρία μου (πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του Κόρδη ¨εν ρυθμώ¨και εντυπωσιάστηκα απ΄την ασχετοσύνη μου).
Η απορία μου στο πρώτο ποστ έχει να κάνει με το γεγονός ότι τώρα τα Χριστούγεννα θα αγοράσω υλικά και ήθελα να ξέρω μήπως χρειάζεται και κάτι άλλο (για κορμό δέντρου) που μου διαφέυγει.
Τώρα για την δασκάλα(Νέλλα Ηλιοπούλου Γιαννίση). Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατι φαίνεται να ενδιαφέρεται, μας φέρνει υλικό να μελετήσουμε, προσπαθεί να μας περάσει το μήνυμα ότι αγιογραφία δεν σημαίνει φωτοτυπία, να σκεφτείς ότι 3-4 άτομα απ΄το τμήμα έχουνε έρθει από άλλα τμήματα άλλων περιοχών γιατί βαρέθηκαν την στείρα αντιγραφή και μάθανε ότι σε εμάς μπορουν να μάθουν και κάτι περισσότερο. Με εμένα η δασκάλα είναι ευχαριστημένη (λέει έχω το χέρι) και με μεταχειρίζεται κάπως διαφορετικά απ΄τους άλλους. Καμιά φορά απαιτεί περισσότερα αλλά δεν διαμαρτύρομαι, ξέρω ότι είναι για καλό. Τέλος για το τι εργαστήριο θα μου τύχει, το αφήνω και λίγο στον Ύψιστο που κατευθύνει τις ζωές μας (το ξέρω ότι ακούγεται αφελές μη με κράξεις).[/QUOTE]
τη δασκαλα δε τη ξερω μα πραττει τα απολυτως σωστα και απαραιτητα...μπραβο της!!το σχεδιο ειναι το παν και θα σου προτεινα να επιμεινεις σε αυτο..ακομα κι ενα χρονο σχεδιο να εκανες μονο θα ησουν αποκυτα σωστη...και ολα μετα βγαινουνε στο χρωμα...ειναι απιστευτα σημαντικο...μπορεις παραλληλα να κανεις και ελευθερο σχεδιο που ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο την αγιογραφια μα θα σου δωσει πολλλα πραγματα και αυτο...ο,τι θες ρωτα παντως εδω,γι'αυτο ειμαστε στο φορουμ...
eikonourgos
20-12-10, 14:39
κατ'εμε δεν δυσανασχετουν αδικαιολογητα μπορει το σχεδιο να ειναι κατι σημαντικο αλλα δεν ειναι το παν μπορω να σ πώ οτι ειναι και λιγοτερο απο το χρώμμα και αυτο γιατι τα παντα τα δουλευεις πανω στο χρωμα εσυ θα κανεισ το σχεδιο σ και επειτα θα μεταφερεισ τισ βασικεσ φορμεσ στο ξυλο σ απο εκει και περα με το σχεδιο σαν σχεδιο δεν θα ξανασχοληθεισ . τα παντα τα χτιζεισ με το χρωμα για αυτο ειναι για μενα συμαντικο να μαθεισ να δουλεβεισ το χρωμα και το πινελο πολυ καλα . και εξαλου γτ κανουμε αγιογραφια περα απο το πνευματικο κομματι ; για την χαρα τισ δημιουργειας δεν μπορεισ να φανταστεισ πωσ θα νοιωσεισ οταν τελειωσεισ την πρωτη σ εικονα που θα την βλεπεισ τελεια ενω μετα πο ενα χρονο θα καταλαβεισ οτι ειναι μονο λαθη ! αλλα και παλι εσενα θα σ αρεσει. Δεν εχει νοημα να εξαντληθεις σε ασκήσεις.Οποτε καλυτερα για εμενα καποιοσ να κανει λιγι σχεδιο να περασει στο κομματι του χρωμματοσ και τισ διμιουργειασ και μετα παραλληλα να συνεχισει ν ακανει σχεδιο που σιγουρα θα τον βοηθησει παρα πολυ! να σ πω δε οτι αυτο το υποστηριζω γτ με αυτο τον τροπο διδαχτηκα και ειδα οτι ηταν αποτελεσματικος να σκεφτεις ξεκινησα σεπτεμβρη και δεκεμβρη ειχαμε τελειώση την πρωτη μασ εικόνα και τον μαϊο εφτιαξα την εικονα που έχω avatar.
φιλε επετρεψε μου να διαφωνησω πληρως και καθετως μαζι σου...κακως δυσανασχετουν...το σχεδιο ειναι το παν..ειναι η ιδια η ζωη...ολα στον κοσμο ειναι σχεδιασμενα,εμεις οι ιδιοι...μια μικρη καρφιτσα πριν βγει στη παραγωγη σε δισεκαττομυρια κομματια σχεδιαζεται η ειχε σχεδιαστει...λοιπον στην αγιογραφια τωρα το σχεδιο ειναι πολυ σημαντικο,καταρχας οφειλεις να ξερεις τι εχεις αποκατω απο τα ρουχα,να δειξεις τα χερια τα ποδια και να κολλανε ολα αυτα με τη σωματομετρια...κατα δευτερον και με το πινελο σχεδιαζεις αρα πρεπει να ξερεις να το κανεις,κατα τριτον μονο ενα καλα σχεδιασμενο σωμα κλπ θα σε βοηθησει να βρεις τις καταλληλες φορμες και που θα μπουνε...αν δεν εχει σχεδιαστει καλα το χρωμα σου οδηγειται σε αδιεξοδα....ναι ειναι ωραια η χαρα της δημιουργιας αλλα αν ειναι βιαστικης και ξεπεταγμενης δημιουργιας χανει τη χαρη της..αυτο λεω και στους μαθητες μου...δε γινεται να παρεις μια καμερα και αυτο να σε κανει σκηνοθετη ολα θελουνε σπουδη και πονο ψυχοσωματικο...βιασυνες δε χωρανε...και αν δε ξερεις σχεδιο δε ξερεις ποτε να κανεις κατι δικο σου και ζωντανο...επαναλαμβανεις τα λαθη των αλλων..εγω προτιμω να κανωτα δικα μου...
φιλε επετρεψε μου να διαφωνησω πληρως και καθετως μαζι σου...κακως δυσανασχετουν...το σχεδιο ειναι το παν..ειναι η ιδια η ζωη...ολα στον κοσμο ειναι σχεδιασμενα,εμεις οι ιδιοι...μια μικρη καρφιτσα πριν βγει στη παραγωγη σε δισεκαττομυρια κομματια σχεδιαζεται η ειχε σχεδιαστει...λοιπον στην αγιογραφια τωρα το σχεδιο ειναι πολυ σημαντικο,καταρχας οφειλεις να ξερεις τι εχεις αποκατω απο τα ρουχα,να δειξεις τα χερια τα ποδια και να κολλανε ολα αυτα με τη σωματομετρια...κατα δευτερον και με το πινελο σχεδιαζεις αρα πρεπει να ξερεις να το κανεις,κατα τριτον μονο ενα καλα σχεδιασμενο σωμα κλπ θα σε βοηθησει να βρεις τις καταλληλες φορμες και που θα μπουνε...αν δεν εχει σχεδιαστει καλα το χρωμα σου οδηγειται σε αδιεξοδα....ναι ειναι ωραια η χαρα της δημιουργιας αλλα αν ειναι βιαστικης και ξεπεταγμενης δημιουργιας χανει τη χαρη της..αυτο λεω και στους μαθητες μου...δε γινεται να παρεις μια καμερα και αυτο να σε κανει σκηνοθετη ολα θελουνε σπουδη και πονο ψυχοσωματικο...βιασυνες δε χωρανε...και αν δε ξερεις σχεδιο δε ξερεις ποτε να κανεις κατι δικο σου και ζωντανο...επαναλαμβανεις τα λαθη των αλλων..εγω προτιμω να κανωτα δικα μου...
Διαφωνουμε και αυτο ειναι ωραιο!!!! σε ενα κοσμο που τρεχει δεν μπορεις να πας μπουσουλώντας. Βεβαια εξαρτατε απο το που θες να πας και απο το πότε θες να πας. και κατι άλλο αλλιωσ δουλευεις με το καρβουνο η το μολυβι και αλλιωσ με το πινελο!!! και αυτο που φενετε ειναι το πινέλο!
eikonourgos
20-12-10, 23:23
Διαφωνουμε και αυτο ειναι ωραιο!!!! σε ενα κοσμο που τρεχει δεν μπορεις να πας μπουσουλώντας. Βεβαια εξαρτατε απο το που θες να πας και απο το πότε θες να πας. και κατι άλλο αλλιωσ δουλευεις με το καρβουνο η το μολυβι και αλλιωσ με το πινελο!!! και αυτο που φενετε ειναι το πινέλο!
καλα ναι και ουτε θελω να σου επιβαλλω την αποψη μου...κοιτα απλα αυτη ειναι αποψη που εχω απο προσωπικες μελετες και αναζητησεις και μιλωντας με μεγαλους μαστορες που κατι παραπανω ξερουνε απο εμας...επιπλεον θα ηθελα να τονισω πως κατι που σχεδιαζεις εσυ χρωματιζεις εσυ και ολοκληρωνεις εχει μεγαλυτερη εικαστικη ενοτητα και πνοη απο μια χρωματισμενη φωτοτυπια και ας μη το καταλαβαινεις...και η μαθητεια στην αγιογραφια ειναι η ιδια τωρα και παντα,δεν ειναι οτι λογω ρυθμου εποχης πρεπει να βγεις αγιογραφος σε μισο χρονο γιατι πολυ απλα δε γινεται με τιποτα...
επιπλεον θα ηθελα να τονισω πως κατι που σχεδιαζεις εσυ χρωματιζεις εσυ και ολοκληρωνεις εχει μεγαλυτερη εικαστικη ενοτητα και πνοη απο μια χρωματισμενη φωτοτυπια και ας μη το καταλαβαινεις......σε αυτο συμφωνώ!!!!
Με ...γαργαλάτε (!) να παρέμβω κι ελόγου μου.:thumbsdown:Βρίσκω το σχέδιο απαραίτητο, έχει δίκιο πιστεύω ο εικονουργός έτσι που το θέτει. Ομως και απόψεις του amfk έχουν βάση, όπως το γεγονός ότι η δομή των φωτισμάτων μέσα από το χρώμα δημιουργεί και αυτή "σχέδιο". Μπορεί να έχεις σχεδιάσει με περίγραμμα ένα πρόσωπο και βάζοντας το χρώμα να αλλάξει σημαντικά σε έκφραση ή αναλογίες. Αυτά τα δύο δουλεύουν παράλληλα, ενώ και η αντιγραφή και η συστηματική παρατήρηση των προτύπων είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα των σπουδών. Με λίγα λόγια υπάρχουν χρυσές τομές να εντοπίσουμε
Με ...γαργαλάτε (!) να παρέμβω κι ελόγου μου.:thumbsdown:Βρίσκω το σχέδιο απαραίτητο, έχει δίκιο πιστεύω ο εικονουργός έτσι που το θέτει. Ομως και απόψεις του amfk έχουν βάση, όπως το γεγονός ότι η δομή των φωτισμάτων μέσα από το χρώμα δημιουργεί και αυτή "σχέδιο". Μπορεί να έχεις σχεδιάσει με περίγραμμα ένα πρόσωπο και βάζοντας το χρώμα να αλλάξει σημαντικά σε έκφραση ή αναλογίες. Αυτά τα δύο δουλεύουν παράλληλα, ενώ και η αντιγραφή και η συστηματική παρατήρηση των προτύπων είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα των σπουδών. Με λίγα λόγια υπάρχουν χρυσές τομές να εντοπίσουμε τυφλά να έχει ο ΟΗΕ!!!! πιστευω να ξερεις αθηνα οτι τον δεκεμβρη του 11 ληγει η θητεια του ΓΓ του ΟΗΕ πες τους να σε εχουν υπόψιν χιχιχιχι:grin::grin::grin::grin::grin::grin:
τυφλά να έχει ο ΟΗΕ!!!! πιστευω να ξερεις αθηνα οτι τον δεκεμβρη του 11 ληγει η θητεια του ΓΓ του ΟΗΕ πες τους να σε εχουν υπόψιν χιχιχιχι:grin::grin::grin::grin::grin::grin:
χα,χα...Μια μικρή υποσημείωση: δεν χρειάζεται να τους το πω. Με ξέρουν καλά κι από μόνοι τους!!!!:blink:
Χαιρεται! Ειμαι καινουριος στη παρεα και στην αγιογραφια. Βασικα θα ηθελα να ρωτισω για αυτα εδω τα dvd http://prosoponschool.org/ τα εχει κανεις υπ οψην του; Μου αρεσει παρα πολυ ο τροπος του. Γενικα πιο πολυ απο ολες τις ''σχολες'' προτιμω την σχολη ρουμπλιωφ και αυτο ειναι κατι που πλησιαζει. Τι λετε;
eikonourgos
08-01-11, 12:45
Χαιρεται! Ειμαι καινουριος στη παρεα και στην αγιογραφια. Βασικα θα ηθελα να ρωτισω για αυτα εδω τα dvd http://prosoponschool.org/ τα εχει κανεις υπ οψην του; Μου αρεσει παρα πολυ ο τροπος του. Γενικα πιο πολυ απο ολες τις ''σχολες'' προτιμω την σχολη ρουμπλιωφ και αυτο ειναι κατι που πλησιαζει. Τι λετε;
καλωσηρθες φιλε χρονια πολλα και καλη χρονια...δε το ειχα υποψη μου το dvd αυτο αλλα για να ειμαι ειλικρινης δε μου αρεσει και πολυ η δουλεια τους απο την αποψη πως κανουνε καποια πολυ περιεργα πραγματα στη δουλεια τους που δε τα καταλαβαινω...οπως οτι σα να κανουνε το προσωπο με καποια ακυρα χρωματα πρασινα κλπ και μετα περνανε απο πανω λαζουρες κιτρινες για να παρει το οριστικο του χρωμα...για ποιο λογο να το κανει κανεις αυτο...τεσπα καλο ειναι να μαθεις ενα πιο παραδοσιακο δουλεμα και ολα τα αλλα θα ερθουνε να ξερεις....
καλωσηρθες φιλε χρονια πολλα και καλη χρονια...δε το ειχα υποψη μου το dvd αυτο αλλα για να ειμαι ειλικρινης δε μου αρεσει και πολυ η δουλεια τους απο την αποψη πως κανουνε καποια πολυ περιεργα πραγματα στη δουλεια τους που δε τα καταλαβαινω...οπως οτι σα να κανουνε το προσωπο με καποια ακυρα χρωματα πρασινα κλπ και μετα περνανε απο πανω λαζουρες κιτρινες για να παρει το οριστικο του χρωμα...για ποιο λογο να το κανει κανεις αυτο...τεσπα καλο ειναι να μαθεις ενα πιο παραδοσιακο δουλεμα και ολα τα αλλα θα ερθουνε να ξερεις....
Αν δεν κανω λαθος αυτοι οι προπλασμοι λεγοντε δυναμικοι προπλασμοι...ειχα διαβασει κατι σχετικο απο τον Βρανο.
Μηπως εχει δει κανενας τα dvd του prosoponschool να πει γνωμη;;;
eikonourgos
09-01-11, 14:16
Αν δεν κανω λαθος αυτοι οι προπλασμοι λεγοντε δυναμικοι προπλασμοι...ειχα διαβασει κατι σχετικο απο τον Βρανο.
δε νομιζω να λεει κατι τετοιο ο βρανος...μου φαινεται αρκετα περιεργο...
δε νομιζω να λεει κατι τετοιο ο βρανος...μου φαινεται αρκετα περιεργο...
Λαθος εκφραση. Συγνωμη. Ενοουσα το λυρικο υποστρωμα. Στο βιβλιο ''Η τεχνικη της αγιογραφιας'' ''ο λυρισμος και η μουσικη αρμονια των χρωματων''.
eikonourgos
09-01-11, 22:17
Λαθος εκφραση. Συγνωμη. Ενοουσα το λυρικο υποστρωμα. Στο βιβλιο ''Η τεχνικη της αγιογραφιας'' ''ο λυρισμος και η μουσικη αρμονια των χρωματων''.
καμια σχεση αν θυμαμαι καλα αλλο εννοει ο βρανος...με τον ορο λυρικο υποστρωμα πρεπει να ελεγε οταν ο προπλασμος ηταν πιο ανοιχτος απο το πρωτο φωτισμα...πραγμα που ομως μερικες φορες βγαζει ενα ωραιο αποτελεσμα....αυτο που κανουνε στο βιντεακι που εστειλες δε το ξαναειδα σε κανεναν αγιογραφο....
Stratilatis
09-01-11, 22:30
eida to videaki, eida kai alla tou siggekrimenou xristi sto youtube.....
ok einai.... kapos anorthodoksa doulevoun.... se ena 26lepto video kanoun mia katholiki ekklisia stin Ameriki, enw o Master opos aftoapokalite leei kati filosofikes arloumpes ;p me korifea stigmi sto 8o lepto pou kanoun dialogismo/giogka ligo prin sinexisoun tin agiografisi tou troulou! oti nane!
eikastika poly orea douleia, enw mou arese pou einai pateras kai gios.
ok einai.... kapos anorthodoksa doulevoun.... se ena 26lepto video kanoun mia katholiki ekklisia stin Ameriki, enw o Master opos aftoapokalite leei kati filosofikes arloumpes ;p me korifea stigmi sto 8o lepto pou kanoun dialogismo/giogka ligo prin sinexisoun tin agiografisi tou troulou! oti nane!
Μονο για την τεχνικη με ενδιαφερει κατα τα αλλα...:drink: Εχει αρκετο ενδιαφερον αλλα και αρκετα χρηματα....οποτε μαλλον θα μεινω με την ορεξη προς το παρον.:unsure:
eikonourgos
10-01-11, 05:00
ρε που τα εχει αυτα?στειλτε λινκ να γελασουμε
Stratilatis
10-01-11, 11:41
http://www.youtube.com/watch?v=HYHAYY-bUVQ :grin:
eikonourgos
11-01-11, 01:08
http://www.youtube.com/watch?v=HYHAYY-bUVQ :grin:
το ειδα στα γρηγορα...καταρχας θα ηταν ενδιαφερον να βαζαμε το λινκ και στους καλυτερους αγιογραφους...λοιπον οι τυποι εχουνε πολυ γελιο ειναι καλτ τελειως!!χαχαχαχα!!σιγουρα το να αυτοαποκαλειται κανεις μαστερ ειναι υπερβολικο,το να κανει διαλειμματα με γιογκα η κουνγκ φου απλα αστειο,χαχα,το να παιζει φλαουτο πανω στη σκαλωσια παρωδια τελειως,χαχαχα....αλλα δε μπορεις να πεις ουτε οτι ειναι αχρηστοι ουτε οτι ειναι ανιδεοι...πραγματοποιουν κατι πολυ δυσκολο,που ειναι να κανει κανεις εναν παντοκρατορα και ειδικα απευθειας στον τοιχο,το κανουνε με ιδιαιτερη επιτυχια,οκ στο στυλ τους με τα χαρακτηριστικα της δικια τους δουλειας με τα λαθη τους αλλα το κανουνε αξιοπρεπως και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο...ενδιαφερουσα περιπτωση θα ελεγα...θα το ξαναδω και θα σας πω κι αλλα...παντως αυτο απο οτι καταλαβα δεν ειναι απο τα dvd της σχολης τους μα απο καποιο ταινιακι που γυρισε ενας μαθητης του και το προβαλλανε σε καποια φεστς...αρα ασχετο με το τι κανει στα μαθηματα που αγοραζετε...το ταινιακι ομως δε καταλαβα αυτο ειναι ολο η εχει κι αλλο?πρεπει να μαθουμε...πολυ γελιο οι τυποι παντως...
Πάντως δουλεύουνε με αυγό από οτι είδα κατευθείαν πάνω στον τοίχο, όπως δηλαδή κάνει και ο Κόρδης, αν και ο Κόρδης προσθέτει και ασβεστόνερο στο μείγμα.
eikonourgos
11-01-11, 09:48
Πάντως δουλεύουνε με αυγό από οτι είδα κατευθείαν πάνω στον τοίχο, όπως δηλαδή κάνει και ο Κόρδης, αν και ο Κόρδης προσθέτει και ασβεστόνερο στο μείγμα.
ισχυει αν και οχι παντα...σχεδον σε καθε εκκλησια πειραματιζεται με το μιγμα....ρε κονυαν εσυ εμφανιζεσαι μια στο τοσο γραφεις 2 γραμμες και εξαφανιζεσαι,χαχα,τι παιζει με τη παρτη σου?θα σε βαλουμε γκεστ σταρ στους τιτλους τελους....:evil:
το ειδα στα γρηγορα...καταρχας θα ηταν ενδιαφερον να βαζαμε το λινκ και στους καλυτερους αγιογραφους...λοιπον οι τυποι εχουνε πολυ γελιο ειναι καλτ τελειως!!χαχαχαχα!!σιγουρα το να αυτοαποκαλειται κανεις μαστερ ειναι υπερβολικο,το να κανει διαλειμματα με γιογκα η κουνγκ φου απλα αστειο,χαχα,το να παιζει φλαουτο πανω στη σκαλωσια παρωδια τελειως,χαχαχα....αλλα δε μπορεις να πεις ουτε οτι ειναι αχρηστοι ουτε οτι ειναι ανιδεοι...πραγματοποιουν κατι πολυ δυσκολο,που ειναι να κανει κανεις εναν παντοκρατορα και ειδικα απευθειας στον τοιχο,το κανουνε με ιδιαιτερη επιτυχια,οκ στο στυλ τους με τα χαρακτηριστικα της δικια τους δουλειας με τα λαθη τους αλλα το κανουνε αξιοπρεπως και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο...ενδιαφερουσα περιπτωση θα ελεγα...θα το ξαναδω και θα σας πω κι αλλα...παντως αυτο απο οτι καταλαβα δεν ειναι απο τα dvd της σχολης τους μα απο καποιο ταινιακι που γυρισε ενας μαθητης του και το προβαλλανε σε καποια φεστς...αρα ασχετο με το τι κανει στα μαθηματα που αγοραζετε...το ταινιακι ομως δε καταλαβα αυτο ειναι ολο η εχει κι αλλο?πρεπει να μαθουμε...πολυ γελιο οι τυποι παντως...
Ρε παιδια εμενα μου αρεσουν πολυ...ειναι τραγικη η γιογκα αλλα το φλαουτο ειναι ωραιο ;) Μηπως ειμαι ανωμαλος;;; :whistle:
Πάντως παρακολουθώ τις συζητησεις αν και συνηθως βαριεμαι να παρέμβω.
-Το βασικό ερώτημα που μου δημιουργήθηκε εμενα με το βιντεακι είναι το κατα πόσον επιτρέπεται σε έναν ορθόδοξο εικονογράφο να αγιογραφήσει μια παπική ή προτεσταντική εκκλησία, όπως κάνουν αυτοί οι τύποι στο βιντεο.
-Όσο για τον Κόρδη, Εικονουργέ εσύ τον είχες καθηγητή και θα ξέρεις καλύτερα,αλλά νομίζω ότι σε όλες σχεδόν τις εκκλησιες που δουλεύει χρησιμοποιεί το αυγό με το ασβεστόνερο, απλώς αυτό που αλλάζει είναι κάποια υλικά από την προετοιμασία.
Υ. Γ.: Όταν είναι για τους τίτλους τέλους πείτε μου να σας στείλω φωτογραφία.:grin:
Stratilatis
11-01-11, 17:31
κουνγκ φου
aaaaaxaxaxaxaxaxaxaxaxa....
eikonourgos
12-01-11, 01:09
Πάντως παρακολουθώ τις συζητησεις αν και συνηθως βαριεμαι να παρέμβω.
-Το βασικό ερώτημα που μου δημιουργήθηκε εμενα με το βιντεακι είναι το κατα πόσον επιτρέπεται σε έναν ορθόδοξο εικονογράφο να αγιογραφήσει μια παπική ή προτεσταντική εκκλησία, όπως κάνουν αυτοί οι τύποι στο βιντεο.
-Όσο για τον Κόρδη, Εικονουργέ εσύ τον είχες καθηγητή και θα ξέρεις καλύτερα,αλλά νομίζω ότι σε όλες σχεδόν τις εκκλησιες που δουλεύει χρησιμοποιεί το αυγό με το ασβεστόνερο, απλώς αυτό που αλλάζει είναι κάποια υλικά από την προετοιμασία.
Υ. Γ.: Όταν είναι για τους τίτλους τέλους πείτε μου να σας στείλω φωτογραφία.:grin:
εχω δει κι αλλους παντως,τωρα γιατι να μην επιτρεπεται,το θεμα ειναι αυτοι πως δεχονται κατι που δεν ειναι του δογματος τους,γιατι θεολογεις εικονογραφωντας,εμεις γιατι να εχουμε προβλημα να δογματισουμε μεσα στο ναο τους?χιχι!!τεσπα...οχι οτι το εχω ψαξει...οσον αφορα τα αλλα θεματα κακως δε γραφεις.κι εγω μερικες φορες βαριεμαι μα λεω ας γραψω γιατι μονο ετσι θα δυναμωσουμε το φορουμ και πραγματικα στην αρχη βαριομουνα αφορητα τις συζητησεις-ασε που τσακωνομουν και με ολους,χαχα αλλα τελικα γνωρισα 2 καλα φιλαρακια τον θωμα και τον στρατηλατη,τα λεω που και που με την αθηπα αν και κανει κακες παρεες (χαχα)και βλεπω πως μπαινουνε κι αλλα ατομα οπως ο πλανας και ο μαστεραντρε που εχουνε πραγματα να πουνε...αν δε γραφουμε κι εμεις θα σαπισει και δε θα γραφτει και κανεις αξιολογος...καταλαβαινεις τι λεω...:sick:
Αυτος φιλε μου που το κανει αυτο απλα αδιαφορει για την ορθοδοξια και κοιταζει τα λεφτα που θα παρει! Ειναι απλα μπογιατζης! Εδω υπαρχει αγιογραφος που πιστευει στον βουδα!
Αλλα εμεις δεν πτοούμαστε και πρεπει να λεμε το σωστο οτι και να γινει!
Ας δουμε και τι λενε και οι Αγιοι που αγιογραφουμε...
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος:
1. «Ει τις δόγμα έχει διεστραμμένον, φεύγε αυτόν και παραιτήσαι, μη πειθού, μη μόνον άνθρωπος αν η, αλλά καν άνθρωπος εξ ουρανού κατιών (=κατεβή). Είπου (=οπουδήποτε) την ευσέβειαν παραβλεπτόμενην ιδοίς, μη προτίμα την ομόνοιαν της αληθείας, αλλ’ ίστατο γενναίος έως θανάτου, την αλήθεια μηδαμού προδιδούς, προσέχετε, ίνα μηδέν νόμον δόγμα το της αγάπης προσχήματι παραδέχεσθε Δέος (φόβος) μη τις παραφθαρή υπό της των αιρετικών αγάπης».
2. «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων». Ε.Π.Ε.Τ.,29, 460-464
3. «Καιρός αθυμίας, ουχ όταν πάσχωμεν κακώς, αλλ’όταν δρώμεν κακώς».
Αγιος Γερμανός Β΄ Κωνσταντινουπόλεως
"Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και μήτε σε εκκλησία να συγκεντρώνεστε μαζί τους, μήτε να παίρνετε οποιαδήποτε ευλογία από τα χέρια τους. Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι, παρά να συγκεντρώνεσθε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει’ δ’ άλλως, θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ’ αυτούς".
Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός
“Εμείς δι’ ουδέν άλλο απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλά διότι είναι όχι μόνον Σχισματικοί, αλλά και Αιρετικοί. Δια τούτο σας παρακαλώ αποφεύγετε τους Παπικούς όπως φεύγει κάποιος από φιδιού και από προσώπου πυρός, αλλά και τους «Ορθοδόξους» που σχετίζονται με παπικούς. Όσο πιο μακριά φεύγει κανείς απ’ αυτούς τους «Ορθοδόξους», τόσο πιο κοντά έρχεται εις τους Αγίους Πατέρες. Ενώ όσο πιο κοντά τους έρχεται, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από τους Αγίους μας. Δεν χωρεί καμμία συγκατάβασις σε ό,τι έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη μας”.
«…πολύς εστιν ο του μνημοσύνου λόγος και ουχί μικρός, διότι εκείνοι μνημονεύονται επ’ εκκλησίαις, όσοι εισί Ορθόδοξοι και κοινωνικοί προς την αυτήν εκκλησίαν. Οι δε ακοινώνητοι ούτε μνημονεύονται, ούτε γαρ έχει άδεια τις των ιερωμένων εύχεσθαι επ’ εκκλησίαις»! Ο ίδιος δε άγιος Μάρκος, πιεζόμενος να μνημονεύσει τον Λατινόφρονα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μητροφάνη, είπε: «Εκφεύγειν άπασι τρόποις την κοινωνίαν αυτού ( του Πατριάρχου) και μήτε συλλειτουργείν αυτώ, μήτε μνημονεύειν όλως αυτού, μήτε αρχιερέα τούτον αλλά λύκον και μισθωτόν ηγείσθαι».
« Φεύγετε αυτούς, αδελφοί, και την προς αυτούς κοινωνίαν». Οι γαρ τοιούτοι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού. Και ου θαυμαστόν. «Αυτός γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός» Ου γαρ ουν, ει και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζονται ω ς διάκονοι δικαιοσύνης, ων το τέλος έσται κατά τα έργα αυτών… Στήκετε, κρατούντες τας παραδόσεις, ας παρελάβατε, τας τε εγγράφους και αγράφους, ίνα μη τω των αθέσμων πλάνη συναπεχθέντες εκπέσητε του ιδίου στηριγμού»
Ο Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης ορίζει:
«Εχθρούς γαρ Θεού ο Χρυσόστομος ου μόνον τους αιρετικούς, αλλά και τους τοιούτοις κοινωνούντας μεγάλη τη φωνή απεφήνατο»
Ο αυτός άγιος Θεόδωρος Στουδίτης θεωρεί «προδοσίαν της Ορθοδόξου Ομολογίας» το να παραμένει κάποιος εν κοινωνία με τον κακοδοξούντα επίσκοπόν του ( P.G. 99, 1365)!
«Έχουμε παραγγελία από τον Απ. Παύλο να θεωρούμε απαραδέκτους στον άγιο κλήρο αυτούς τους ποιμένες, που διδάσκουν διαφορετικά από όσα παραλάβαμε από τους αγίους Πατέρες και τις άγιες Συνόδους»!
Ο Μέγας Φώτιος λέει:
«αιρετικός εστίν ο ποιμήν; λύκος εστίν. φεύγειν εξ αυτού και αποπηδάν δεήσει μην απατηθήναι προσέλθειν καν ήμερον αυτού παρισαίνειν δοκεί, φύγε την κοινωνίαν και την προς αυτόν ομιλίαν ως ιόν όφεως», (δηλ. Όταν ο ποιμένας είναι αιρετικός τότε γίνεται λύκος, και πρέπει να φεύγουμε και να απομακρυνόμαστε, και μη μας ξεγελάσει καν παρουσιάζεται ως ήρεμος, φύγε την επικοινωνίαν και την ομιλίαν, ωσάν το δηλητήριον του όφεως).
Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς:
«Ουδέ της του Χριστού Εκκλησίας εισί, ως μη της αληθείας όντες»
Ο Μέγας Αθανάσιος:
«αγάπα πάντα άνθρωπον. Και ειρήνευε μετά πάντων, χωρίς αιρετικών. Ο γαρ αιρετικός λύκος εστί της του Χριστού ποίμνης, και του Αντιχρίστου Πρόδρομος»)
Αλλά, και όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας ομόφωνα παραγγέλλουν, λέγοντας «Άπαντες οι της Εκκλησίας διδάσκαλοι, πάσαι αι Σύνοδοι, πάσαι αι θείαι γραφαί, φεύγειν τους ετερόφρονας παραινούσι και της αυτών κοινωνίας διϊστασθαι» (P.G. 160, 105C).
επισης, ο αποστολος παυλος λεει σαφως και κατηγορηματικως...
Καινή Διαθήκη, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω.
ετσι λοιπον μας λεει ο αποστολος παυλος...
για να δουμε τι ευαγγελιζουν ομως οι αποστολοι ???
«Ει τις κληρικός ή λαϊκός εισέλθοι, εις συναγωγήν Ιουδαίων ή αιρετικών, προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω και αφοριζέσθω»
«Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς ως κληρικοίς ενεργήσαι τι, καθαιρήσθω»
Αυτα τα λιγα για να μη μας λενε μπουρδες για αγαπες και λουλουδια!
Σε ένα βιβλίο του Ουσπένσκυ είχα διαβάσει ότι ο ίδιος όσα χρήματα κι αν του έδιναν αρνούνταν να αγιογραφίσει παπική εκκλησία. Προφανώς θεωρούσε ότι ήταν ένας τρόπος διακονίας μιας αιρετικής ομολογίας ή κάτι τέτοιο. Έχω ακούσει πάντως και για Έλληνες αγιογράφους που έχουν αγιογραφησει καθολικούς ναούς στην Ιταλία, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα, άσε που αν ζήταγα ευλογία από τον γέροντά μου μάλλον θα με βάραγε-και με το δίκιο του δηλαδή.
Καλημέρα παιδιά,
έγω πάντος έμαθα όχι μόνο από τον δάσκαλο μου αλλά και από την σχολή μου ότι ένας τεχνίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει πρώτα να είναι βαπτισμένος ορθόδοξος.
Από εκεί και πέρα άμα θέλει να ζωγραφίζει ξένες εκκλησίες( αν γνωρίζει) τότε είναι καλό για την τσέπη του.
Απλά θεωρώ έγω ως Γιώργος ότι όταν εργάζεσαι σε μια εκκλησία ξένου τύπου ως προς την δικιά σου τότε είσαι σαν το πρόβατο πινασμένο απάνο σε ένα βουνό γεμάτο με λύκους όπου υπάρχει λίγο γρασίδι για να φας αλλα υπάρχει ορατός ο κίνδυνος επιρεασμού η και καταβροχθισμού από το κοπάδι των λυκων. :diablo::diablo::diablo:
Καλό είναι να μένεις στα ντόπια μέρη...:zografiκi::zografiκi:
Καλημέρα παιδιά,
έγω πάντος έμαθα όχι μόνο από τον δάσκαλο μου αλλά και από την σχολή μου ότι ένας τεχνίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει πρώτα να είναι βαπτισμένος ορθόδοξος.
Από εκεί και πέρα άμα θέλει να ζωγραφίζει ξένες εκκλησίες( αν γνωρίζει) τότε είναι καλό για την τσέπη του.
Απλά θεωρώ έγω ως Γιώργος ότι όταν εργάζεσαι σε μια εκκλησία ξένου τύπου ως προς την δικιά σου τότε είσαι σαν το πρόβατο πινασμένο απάνο σε ένα βουνό γεμάτο με λύκους όπου υπάρχει λίγο γρασίδι για να φας αλλα υπάρχει ορατός ο κίνδυνος επιρεασμού η και καταβροχθισμού από το κοπάδι των λυκων. :diablo::diablo::diablo:
Καλό είναι να μένεις στα ντόπια μέρη...:zografiκi::zografiκi:
αν θεωρεις τον ευταο σ προβατο ισως Ναι . !αλλα αν εχεις ορθη πιστη δεν πιστευω οτι κινδυνευεις το ιδιο που θα κινδυνευες και σε μια ορθοδοξη εκκλησια με εναν πολυ κακο ιερεα!!! τωρω περι ορθοδοξιας και αγιογραφιας ναι ειναι και λογικο μονο ενασ ορθοδοξοσ να θελει να ζωγραφισει ορθοδοξα γτ η αγιογραφια στισ μερεσ μασ συναντατε μονο στην ορθοδοξη χριαστονοσυνη αλλα παλιοτερα οπου και η δυτικη ζωγραφιζαν με αντιστοιχο τροπο ισως να μην ειχε και απολυτη σημασια . Τεςπα το σιγουρο ειναι οτι η ανατολικη αγιογραφια εχει επιρεαστει απο την δυτικη ζωγραφικη και τουμπαλιν και ισωσ να μην ειναι κια κακο αυτο . Δεστε το εργο του Μιχαηλ Δαμασκηνου υπεροχο αλλα δυτικοτροπο!!! οσοσ για τουσ τυπους του βιντεο ειναι πολυ καλοι αγιογραφοι αλλα ως πρωσοπα γραφικοι ως τραγικοι θα ελεγα ειδικα εκει που σταυρονει τον καφε πριν τον πιει εκανα τα γελια τησ αρκουδας!!:grin::grin::grin: ακομα κατι που αρχικα με παραξενεψε ηταν γτ καθολικοι να θελουν ορθοδοξες αγιογαρφιες βεβαια μετα σκεφτηκα οτι και στην ελλαδα εχω δει εκκλησιες με καθαρα δυτικοτροπες αγιογραφιες ιστοριμενες βλ. Αγιο Νικοναο Πειραια!
Δε ξέρω αν επισκεφθήκατε την έκθεση του Ακοτάντου στο Μουσείο Μπενάκη - παρεπιπτόντως αν δε το κάνατε έχετε...διορία μέχρι την Κυριακή. Πρόκειται για σημαντικότατες εικόνες στην αγιογραφική μας ιστορία και πραγματικά αξίζει να μη την χάσετε. Θα δείτε εκεί ότι το εργαστήρι του Αγγέλου έστελνε εικόνες σε ναούς και της δύσης, μάλιστα έπαιρνε παραγγελίες για εικόνες a la maniera greca (δηλ. βυζαντινής τεχνοτροπίας) ή a la maniera latina (δυτικότροπης τεχνικής). Θεωρώντας ότι ο Ακοτάντος αποτελεί έναν από τους σημαντικώτερους αγιογράφους της κρητικής σχολής, μου φαίνεται λίγο "άτοπο" να πει κανείς ότι δεν παράγει έργα για τον κόσμο της δύσης.
eikonourgos
13-01-11, 01:29
Δε ξέρω αν επισκεφθήκατε την έκθεση του Ακοτάντου στο Μουσείο Μπενάκη - παρεπιπτόντως αν δε το κάνατε έχετε...διορία μέχρι την Κυριακή. Πρόκειται για σημαντικότατες εικόνες στην αγιογραφική μας ιστορία και πραγματικά αξίζει να μη την χάσετε. Θα δείτε εκεί ότι το εργαστήρι του Αγγέλου έστελνε εικόνες σε ναούς και της δύσης, μάλιστα έπαιρνε παραγγελίες για εικόνες a la maniera greca (δηλ. βυζαντινής τεχνοτροπίας) ή a la maniera latina (δυτικότροπης τεχνικής). Θεωρώντας ότι ο Ακοτάντος αποτελεί έναν από τους σημαντικώτερους αγιογράφους της κρητικής σχολής, μου φαίνεται λίγο "άτοπο" να πει κανείς ότι δεν παράγει έργα για τον κόσμο της δύσης.
ωραια εκθεση...λεω να ξαναπαω κιολας....τωρα τι να πω δε μου εχει γινει και προταση απο καθολικη εκκλησια για να το σκεφτω καλυτερα ρε παιδια αλλα ας πουμε σκεφτειτε ποσοι αγιογραφοι κανουνε εκθεσεις στο εξωτερικο και πουλανε τις εικονες τους...και σε εμας εχουνε ερθει ξενοι κι εχουνε αγορασει...θα τους ελεγα δε σας πουλαω γιατι ειστε ορθοδοξοι?ουτε ξερεις ο ορθοδοξος που θα την αγορασει ποσο θα τη σεβαστει η ποσο πιστος ειναι....ολα αυτα ειναι μυλος....και θα μου πει κανεις αλλο η εκκλησια....δε ξερω αν ειναι αλλο αν εμενα μεσα στους ναους μου συμπεριφερονται μερικες φορες σα να ειμαι μπογιατζης και χειροτερα...και αν ο πιστος δε κοιταει καν τους τοιχους...μια απο τα ιδια ειναι...ισως οι καθολικοι και οι προτεσταντες να το κοιταξουνε εν τελει με αλλη ευλαβεια...και ξαναέω πως εγω τους επιβαλλω το δικο μου δογμα και οχι αυτοι το δικο τους...
Ερώτηση παιδιά. Σε τι αναλογία φτιάχνουμε το αυγόξιδο για τα χρώματα για φορητή εικόνα. Βλέπω στο Νετ ότι ο κρόκος-ξύδι πρέπει να είναι 1προς1 (δηλαδή όσο είναι ο κρόκος τόσο το ξύδι). Στη σχολή η δασκάλα λέει ότι για 1 κρόκο αυγού χρησιμοποιούμε μια κουταλιά της σούπας ξύδι. Έχω μπερδευτεί, εσείς τι αναλογία χρησιμοποιείτε; α και κάτι άλλο, πόσο καιρό διατηρήται αυτό το μείγμα, θέλει ψυγείο;
Ερώτηση παιδιά. Σε τι αναλογία φτιάχνουμε το αυγόξιδο για τα χρώματα για φορητή εικόνα. Βλέπω στο Νετ ότι ο κρόκος-ξύδι πρέπει να είναι 1προς1 (δηλαδή όσο είναι ο κρόκος τόσο το ξύδι). Στη σχολή η δασκάλα λέει ότι για 1 κρόκο αυγού χρησιμοποιούμε μια κουταλιά της σούπας ξύδι. Έχω μπερδευτεί, εσείς τι αναλογία χρησιμοποιείτε; α και κάτι άλλο, πόσο καιρό διατηρήται αυτό το μείγμα, θέλει ψυγείο;
Η αναλογία είναι όντως αυτή 1 προς 1 δηλαδή. Εγώ προσωπικά βάζω λιγότερο ξύδι και βάζω και λίγο νερό, αλλά η συνήθης αναλογία είναι αυτή. Και ναι καλό είναι να το διατηρείς στο ψυγείο αν πρόκειται να δουλέψεις για κάμποσες μέρες, όχι ότι θα χάσει τις κολλητικές του ιδιοτητες το αυγό, απλώς θα αρχίσει να μυρίζει. Βέβαια τώρα τον χειμώνα ίσως να μην είναι και τελείως απαραίτητο το ψυγείο, αλλα για καλό και για κακό βάλ'το.
Θεωρώντας ότι ο Ακοτάντος αποτελεί έναν από τους σημαντικώτερους αγιογράφους της κρητικής σχολής, μου φαίνεται λίγο "άτοπο" να πει κανείς ότι δεν παράγει έργα για τον κόσμο της δύσης.
Νομίζω ότι ίσως παίζει κάποιο ρόλο η διαφορά μεταξύ παραγωγής φορητών εικόνων και αγιογράφησης ναού. Δηλαδή την φορητή εικόνα ο πελάτης που θα την αγοράσει μπορεί να την κάνει ότι θέλει και να την τοποθετήσει όπου θέλει, χωρίς ο αγιογράφος να φέρει πάντα την ευθύνη για την χρήση της. Ενώ στην ιστόρηση του ναού ο αγιογράφος εργάζεται μέσα στην ίδια την σύναξη των ετεροδόξων. Κι εγώ προσωπικά εννοείται ότι θα πουλήσω φορητή εικόνα σε ετερόδοξο αν μου ζητηθεί. Εντάξει, είναι όντως δύσκολο να απαντήσει κανείς με σιγουριά στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι αγιογράφοι δεν θα το έκαναν με ελαφριά καρδιά. Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουμε κανέναν πιο ειδικό σε αυτά τα θέματα.
Stratilatis
13-01-11, 10:31
gia tin avgotempera, egw vazw 1 avgo kai 3/4 ksydi. Apla gia na min mou vgei to ksydi perissotero.
gia tin agiografisi nawn allwn airesewn... apo tin stigmi pou den zografizeis voudes klp. alla kaneis to diko sou dogma kai den kaneis kati kako, apla eksistoreis/theologeis tin Agia Grafi, den vlepw kati kako.
Edw(Kypro) exw dei mia ekklisia pou ekane enas Agiografos apo Ellada, opou ematha argotera aspazete ton ...Indouismo!!!!!!! Kai exei anamiksi kati pramata, na friksete! :D Alla epidi zwgrafika einai entyposiaka, plirothike me to azimioto!
Toulaxiston i Vyzantini mporei na pei kai kapios pws an milisei stin psixi enos eretikou na psaxtei kai ligo para pera....
Tora piou eidikou na rotiseis tin gnomi? Oi agiografoi eprepe na einai oi eidikoi. Apo kei kai pera yparxoun ta pnevmatika vivlia kai to pidalio, pou sto telos se afinei plirei elefthero na prakseis oti theleis stin zoi sou me tin evlogia tou Pnevmatikou sou.
και εγω ετσι το φτιαχνω 1 κροκος μια κουταλια ξυδι (αναναλογια τησ δασκαλας μ και εμενα )και μετα το βλεπεισ πωσ παει γιατι παιζουν ρολο και τα αυγα ! Επειτα οταν φτιαχνω το χρωμα προσθετω αγιασμο οποτε το φερνω ακριβως εκει που θελω!
και εγω ετσι το φτιαχνω 1 κροκος μια κουταλια ξυδι (αναναλογια τησ δασκαλας μ και εμενα )και μετα το βλεπεισ πωσ παει γιατι παιζουν ρολο και τα αυγα ! Επειτα οταν φτιαχνω το χρωμα προσθετω αγιασμο οποτε το φερνω ακριβως εκει που θελω!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας. Μ΄ άρεσε αυτό με τον αγιασμό, αλλά βρε παιδί μου εαν σου περισσέψει χρώμα με τι καρδιά θα το πετάξεις στο νηπτίρα.....;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας. Μ΄ άρεσε αυτό με τον αγιασμό, αλλά βρε παιδί μου εαν σου περισσέψει χρώμα με τι καρδιά θα το πετάξεις στο νηπτίρα.....; λογικο ειναι καποια στιγμη να μην πετυχεισ ακριβωσ την ποσοτητα οποτε το πετασ τι να κανεισ!!!
Την ίδια αναλογία χρησιμοποιώ και εγώ: μία κουταλιά ξύδι στον ένα κρόκο αυγού. Λίγο νερό μπορεί να προσθέσω στο μείγμα για τα φωτεινά χρώματα (κίτρινα. λευκά, κόκκινα) ενώ αντίθετα τα μπλε σκουρα, μαύρα,πράσινα σκούρα δεν θέλουν καθόλου νερό στο μείγμα γιατί γίνονται πιο μουντά.
Γενικά στήν αυγοτέμπερα προτιμότερος είναι ο καθαρός κρόκος αυγού χωρίς τό ασπράδι καί χωρίς ξύδι ή έστω μόνο μέ μία ή δύο σταγόνες ξυδιού στόν έναν κρόκο. Προσθέτουμε νερό ( πάντα απιονισμένο, καθώς "πλάθουμε" τήν σκόνη χρώματος.
Επίσης μπορούμε νά χρησιμοποιήσουμε είτε κρόκο αυγού, λινέλαιο καί κάποια ρητίνη, είτε κρόκο αυγού μέ μία σταγόνα ξύδι και στη μίξη της σκόνης χρώματος βάζουμε λίγη ακρυλική κόλλα π.χ, Καπαρόλ, όμως όχι περισσότερο από τό 1/10 της ποσότητας του κρόκου πού βάλαμε στό πλάσιμο τής σκόνης (αυτό είναι κυρίως όταν η βάση τού έργου μας είναι τό χαρτί ( εννοείται χαρτί ακουαρέλας άνω τών 300γρμ ).
eikonourgos
14-01-11, 01:39
Την ίδια αναλογία χρησιμοποιώ και εγώ: μία κουταλιά ξύδι στον ένα κρόκο αυγού. Λίγο νερό μπορεί να προσθέσω στο μείγμα για τα φωτεινά χρώματα (κίτρινα. λευκά, κόκκινα) ενώ αντίθετα τα μπλε σκουρα, μαύρα,πράσινα σκούρα δεν θέλουν καθόλου νερό στο μείγμα γιατί γίνονται πιο μουντά.
Γενικά στήν αυγοτέμπερα προτιμότερος είναι ο καθαρός κρόκος αυγού χωρίς τό ασπράδι καί χωρίς ξύδι ή έστω μόνο μέ μία ή δύο σταγόνες ξυδιού στόν έναν κρόκο. Προσθέτουμε νερό ( πάντα απιονισμένο, καθώς "πλάθουμε" τήν σκόνη χρώματος.
Επίσης μπορούμε νά χρησιμοποιήσουμε είτε κρόκο αυγού, λινέλαιο καί κάποια ρητίνη, είτε κρόκο αυγού μέ μία σταγόνα ξύδι και στη μίξη της σκόνης χρώματος βάζουμε λίγη ακρυλική κόλλα π.χ, Καπαρόλ, όμως όχι περισσότερο από τό 1/10 της ποσότητας του κρόκου πού βάλαμε στό πλάσιμο τής σκόνης (αυτό είναι κυρίως όταν η βάση τού έργου μας είναι τό χαρτί ( εννοείται χαρτί ακουαρέλας άνω τών 300γρμ ).
πηγαινε για υπνο γρηγορα:whip:
πηγαινε για υπνο γρηγορα:whip:
Δε πρόκειται να σ αφήσω να αλωνίζεις ανεξέλεγκτα στο φόρουμ:boxing:
eikonourgos
14-01-11, 01:50
Δε πρόκειται να σ αφήσω να αλωνίζεις ανεξέλεγκτα στο φόρουμ:boxing:
περιμενω να βγεις για να σε κατηγορησω ως αιρετικη που μολυνεις το θρησκευτικο μας φρονημα και δογμα με την αναμιξη κροκου αυγου και καπαρολ:diablo:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας. Μ΄ άρεσε αυτό με τον αγιασμό, αλλά βρε παιδί μου εαν σου περισσέψει χρώμα με τι καρδιά θα το πετάξεις στο νηπτίρα.....;
Συγνωμη που επεμβαινω αλλα υπαρχει λυση.....μπορειτε να το πετατε στις γλαστρες(η καπου που εχει χωμα) αν εχει μεσα αγιασμο και οχι στο νηπτιρα οπου παει κατευθειαν στην αποχετευση.
eikonourgos
14-01-11, 10:02
Συγνωμη που επεμβαινω αλλα υπαρχει λυση.....μπορειτε να το πετατε στις γλαστρες(η καπου που εχει χωμα) αν εχει μεσα αγιασμο και οχι στο νηπτιρα οπου παει κατευθειαν στην αποχετευση.
α ρε ασχετη ποσο δικιο εχεις με αυτο το μοτο που εχεις απο κατω...ποσο δικιο ομως....
Stratilatis
14-01-11, 10:51
eikonourge den pas kala. :D
asxeti, ama to kaneis afto mes to spiti den tha mporei na mpei kaneis mesa, tha vromaei olo to spiti, eidika me to mple xroma hehehe....
και ποιος μιλησε για μεσα στο σπιτι?Ελα τωρα.... ολοι λιγο πολυ μια βεραντουλα την εχουν (αν οχι κηπο) και τι στο καλο.... δε θα εχουν και μια τοσοδουλα γλαστρα?
α ρε ασχετη ποσο δικιο εχεις με αυτο το μοτο που εχεις απο κατω...ποσο δικιο ομως....
αμ το ξερω......και οι μεταλικα πρωτοι απ'ολους:evil:
gia tin avgotempera, egw vazw 1 avgo kai 3/4 ksydi. Apla gia na min mou vgei to ksydi perissotero.
gia tin agiografisi nawn allwn airesewn... apo tin stigmi pou den zografizeis voudes klp. alla kaneis to diko sou dogma kai den kaneis kati kako, apla eksistoreis/theologeis tin Agia Grafi, den vlepw kati kako.
Edw(Kypro) exw dei mia ekklisia pou ekane enas Agiografos apo Ellada, opou ematha argotera aspazete ton ...Indouismo!!!!!!! Kai exei anamiksi kati pramata, na friksete! :D Alla epidi zwgrafika einai entyposiaka, plirothike me to azimioto!
Toulaxiston i Vyzantini mporei na pei kai kapios pws an milisei stin psixi enos eretikou na psaxtei kai ligo para pera....
Tora piou eidikou na rotiseis tin gnomi? Oi agiografoi eprepe na einai oi eidikoi. Apo kei kai pera yparxoun ta pnevmatika vivlia kai to pidalio, pou sto telos se afinei plirei elefthero na prakseis oti theleis stin zoi sou me tin evlogia tou Pnevmatikou sou.xairomai poy grafeis ellhnika :evil::grin:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας. Μ΄ άρεσε αυτό με τον αγιασμό, αλλά βρε παιδί μου εαν σου περισσέψει χρώμα με τι καρδιά θα το πετάξεις στο νηπτίρα.....;απο την στιγμή που δεν μπορείς να το πιεις και καπου πρεπει να το ριξεις η δεν βαζεις αγιασμό η το ριχνεις στο χώμα
και ποιος μιλησε για μεσα στο σπιτι?Ελα τωρα.... ολοι λιγο πολυ μια βεραντουλα την εχουν (αν οχι κηπο) και τι στο καλο.... δε θα εχουν και μια τοσοδουλα γλαστρα?οχι γλαστρα Μαρία ...μερικα χρωματα ειναι τοξικά ..και τα λουλούδια ψυχή εχουν :grin:
απο την στιγμή που δεν μπορείς να το πιεις και καπου πρεπει να το ριξεις η δεν βαζεις αγιασμό η το ριχνεις στο χώμα
οχι γλαστρα Μαρία ...μερικα χρωματα ειναι τοξικά ..και τα λουλούδια ψυχή εχουν :grin:
μμμ ναι εχεις δικιο.Αλλα αν δεν εχουν κηπο τοτε προτεινω μια γλαστρα με χωμα χωρις φυτο μεσα μονο για να πετανε το αυγοξυδο με τον αγιασμο.Γιατι σε πολυκατοικια που να το βρεις το χωμα....
Stratilatis
14-01-11, 14:05
xairomai poy grafeis ellhnika :evil::grin:
εμμμμ.... ναί! :baby:
απα, πα, μη ρωτήσει κάποιος κάτι. Ετοιμοι όλοι για τζετζερλέ είμαστε. Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όσο για τον αγιασμό θα μπορούσαμε λεω εγώ τώρα να έχουμε ένα δοχείο που θα αδειάζουμε όλα τα υπολοίμματα χρώματος, αυγού κλπ και όταν βρεθούμε κάπου κοντά στη φύση (σε κανένα παρκάκι πχ ) να το αδειάζαμε. Κινδυνεύουμε σίγουρα να μας κυνηγήσουν βέβαια αλλά θα ήταν μια λύση. Εμένα θα μου επιτρέψετε να μην τον χρησιμοποιήσω (τον αγιασμό), μου φαίνεται λίγο υπερβολή άσε που τα παρκάκια είναι και λίγο επικίνδυνα....
απα, πα, μη ρωτήσει κάποιος κάτι. Ετοιμοι όλοι για τζετζερλέ είμαστε. Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όσο για τον αγιασμό θα μπορούσαμε λεω εγώ τώρα να έχουμε ένα δοχείο που θα αδειάζουμε όλα τα υπολοίμματα χρώματος, αυγού κλπ και όταν βρεθούμε κάπου κοντά στη φύση (σε κανένα παρκάκι πχ ) να το αδειάζαμε. Κινδυνεύουμε σίγουρα να μας κυνηγήσουν βέβαια αλλά θα ήταν μια λύση. Εμένα θα μου επιτρέψετε να μην τον χρησιμοποιήσω (τον αγιασμό), μου φαίνεται λίγο υπερβολή άσε που τα παρκάκια είναι και λίγο επικίνδυνα....Αν ειναι παρκακια που παίζουν παιδάκια καλύτερα να μην αδειάζουμε χρώματα ...:grin: καλώς όρισες στο φορουμ του τζερτζελε
εμμμμ.... ναί! :baby::grin::grin::grin::grin:
eikonourgos
15-01-11, 01:08
αμ το ξερω......και οι μεταλικα πρωτοι απ'ολους:evil:
χαχα,μη μου πεις πως ακους μεταλικα....εισαι στο καταλληλο φορουμ λεμε...χαχα...αν και εχω εγκαταλειψει τετοιες μουσικες εδω και απειρα χρονια...για να ακουσω ομως πολυ πιο darkika kai underground ακουσματα...για πες τι ακους και ας αφησουμε τους αλλους να τσακωνονται για τις αυγοτεμπερες...χαχα
χαχα,μη μου πεις πως ακους μεταλικα....εισαι στο καταλληλο φορουμ λεμε...χαχα...αν και εχω εγκαταλειψει τετοιες μουσικες εδω και απειρα χρονια...για να ακουσω ομως πολυ πιο darkika kai underground ακουσματα...για πες τι ακους και ας αφησουμε τους αλλους να τσακωνονται για τις αυγοτεμπερες...χαχα
χαχα!! εννοειται πως στα νιατα μου ακουγα μεταλικα...τωρα που τα εχω αφησει κι εγω λιγο πισω αυτα,χωρις να σημαινει οτι δεν ακουω οταν μου ερθει η ορεξη,εχω παει προς περισοτερο μπλουζ καταστασεις πχ freddy king,sj hawking κλπ κλπ...
Αλλα εσυ για αγιογραφος λεμε καμια σχεση τα underground και τα darkika!!!
Ειχα την εντυπωση οτι οι αγιογραφοι ακουνε το ραδιοφωνο της εκκλησιας....
ps παντος εδω και 20 χρονια και βαλε οταν κανω δουλειες στο σπιτι παντα ακουω motorhead...δεν μπορω να ακουσω τιποτα αλλο για να πορωθω να κανω πχ τα τζαμια:grin::grin:
eikonourgos
15-01-11, 19:52
χαχα!! εννοειται πως στα νιατα μου ακουγα μεταλικα...τωρα που τα εχω αφησει κι εγω λιγο πισω αυτα,χωρις να σημαινει οτι δεν ακουω οταν μου ερθει η ορεξη,εχω παει προς περισοτερο μπλουζ καταστασεις πχ freddy king,sj hawking κλπ κλπ...
Αλλα εσυ για αγιογραφος λεμε καμια σχεση τα underground και τα darkika!!!
Ειχα την εντυπωση οτι οι αγιογραφοι ακουνε το ραδιοφωνο της εκκλησιας....
ps παντος εδω και 20 χρονια και βαλε οταν κανω δουλειες στο σπιτι παντα ακουω motorhead...δεν μπορω να ακουσω τιποτα αλλο για να πορωθω να κανω πχ τα τζαμια:grin::grin:
τι λες παιδι μου καμια σχεση..χαχα...ξερεις ποσους αγιογραφους φανατικα μεταλλαδες ξερω?χαχα...ονοματα δε λεμε -οικογενειες δε θιγουμε...βεβαια εδω και χρονια δεν ακουω μεταλ,βεβαια καμια θρασιλα φασης sepultura επιβαλλεται πολυ αραια....στο εργαστηριο θα βαλουμε και καποια στιγμη υμνους ξερω γω αλλα αν θελω να ηρεμησω πιο πολυ θα ζωγραφισω με dead can dance,ambient μουσικες,τιποτα tindersticks,nick cave και πολλα αλλα πιο πολυ φαση 80s darkwave κλπ....α και φυσικα με διαφανα κρινα που τα λατρευω...η μουσικη ειναι πολυ σημαντικη για να ζωγραφισω...προσωπικα για μενα βεβαια ετσι?λοιπον ο screamin jay hawkins που λες ειναι ο πρωτεργατης της horror μουσικης αν και προτιμω screamin lord sutch...και εκει θα καταληξω πως ολα ειναι rock n roll...και η αγιογραφια ακομα περισσοτερο...
τι λες παιδι μου καμια σχεση..χαχα...ξερεις ποσους αγιογραφους φανατικα μεταλλαδες ξερω?χαχα...ονοματα δε λεμε -οικογενειες δε θιγουμε...βεβαια εδω και χρονια δεν ακουω μεταλ,βεβαια καμια θρασιλα φασης sepultura επιβαλλεται πολυ αραια....στο εργαστηριο θα βαλουμε και καποια στιγμη υμνους ξερω γω αλλα αν θελω να ηρεμησω πιο πολυ θα ζωγραφισω με dead can dance,ambient μουσικες,τιποτα tindersticks,nick cave και πολλα αλλα πιο πολυ φαση 80s darkwave κλπ....α και φυσικα με διαφανα κρινα που τα λατρευω...η μουσικη ειναι πολυ σημαντικη για να ζωγραφισω...προσωπικα για μενα βεβαια ετσι?λοιπον ο screamin jay hawkins που λες ειναι ο πρωτεργατης της horror μουσικης αν και προτιμω screamin lord sutch...και εκει θα καταληξω πως ολα ειναι rock n roll...και η αγιογραφια ακομα περισσοτερο...
Τι ειναι αυτα που βλεπω εδω;;;;; Tindersticks nick cave dead can dance???? Eikonourge μην μου πεις οτι πας και rebound θα τρελαθω!!!
Μου θυμισες μερες που αφησα πολυ πισω μου...α ρε bauhaus...
eikonourgos
15-01-11, 21:29
Τι ειναι αυτα που βλεπω εδω;;;;; Tindersticks nick cave dead can dance???? Eikonourge μην μου πεις οτι πας και rebound θα τρελαθω!!!
φιλε σε αφηνω τωρα δε μπορω να σου πω πολλα γιατι ειμαι βιαστικος πρεπει να ετοιμαστω...ξερεις που παω?rebound φιλε μου φυσικα,οπως και πολλα σαββατα τα τελευταια χρονια....λοιπον μαλλον τα ξαναλεμε συντομα οι δυο μας...
eikonourgos
15-01-11, 21:31
Μου θυμισες μερες που αφησα πολυ πισω μου...α ρε bauhaus...
θεοι!και joy division φυσικα....ειπα πιο γνωστα εδω για να καταλαβαινομαστε...τεσπα αν δε παιξει σημερα χωρις περιδεραιο στη rebound απλα θα ειναι αποτυχημενο το βραδυ...
Stratilatis
15-01-11, 22:11
Τι είναι αυτά ρε? Σαν δεν ντρέπεστε, αγιογράφοι άνθρωποι!!!
Βάλτε κανένα Obituary να γουστάρουμε ρεεε χεχεχεχε...
Προσωπικά, ΑΝ έχει κάτι καλό που θέλω να ακούσω στο ραδιόφωνο της εκκλησίας το αφείνω... τα σάββατα μιλούσε και ο Κόρδης για την αγιογραφία εντομεταξύ, δεν ξέρω αν το συνεχίζει ακόμα. Αλλιώς μ΄αρέσει και εντελώς ησυχία, ή καμιά βυζαντινή ψαλμωδία ή το άκρος αντίθετο... καμιά μεταλλιά. :popcorn:Αναλόγως της διάθεσης.
Φυσικά οι εικόνες που κάνω όταν ακουώ μουσική δεν θα θαυματουργήσουν, ενώ οι υπόλοιπες είμαι σχεδόν σίγουρος! χεχε....
Stratilatis
15-01-11, 22:12
μ' αρέσει που είναι όλα υπο τον τίτλο αγιογραφία - απορίες χαχαχαχα...
ρε παιδια υπαρχει ΑΚΟΜΑ η rebound? Αχ παναγιτσα μου δεν το πιστευω!!!!!!
Καλα με γυρισατε πισω καμια 15 χρονια λεμε.....απαπαπα αγιογραφοι ανθρωποι:evil:
Stratilatis
16-01-11, 22:34
Δεν ξέρω που λέγαμε για τα απόκρυφα ευαγγέλια κλπ. όμως απαντώ εδώ μιας και έχει να κάνει με απορίες κλπ.
Στα απόκρυφα δεν υπάρχουν πολλά πράματα διαφορετικά απο τα αυθεντικά Ευαγγέλια, καθότι τα αποκρυφά είναι μεταγενέστερα των αποστόλων... όπως είναι το πραμα, κάπιοι αντέγραψαν τα Ευαγγέλια των αποστόλων για να πάρουν λίγη δόξα, αλλά και για να δημιουργήσουν και ουσιαστικά τις πρωτες... αιρέσεις!
ΑΡΑ είναι λίγο δύσκολο να αγιογραφήσει κάνεις κάτι απο αυτά. Ότι λέχθηκε για την Παναγία, τη ζωή της, τουσ γονείς τησ κλπ. που δεν υπάρχουν στα ευαγγέλια, η απάντηση είναι πολυ απλή.... υπάρχουν στα συγγράμματα των αποστόλων! Ακόμα και αυτό με τον Άγγελο που κόβει τα χέρια του ασεβή στη κοίμηση της Θεοτόκου.
Αυτά/
eikonourgos
16-01-11, 22:44
Τι είναι αυτά ρε? Σαν δεν ντρέπεστε, αγιογράφοι άνθρωποι!!!
Βάλτε κανένα Obituary να γουστάρουμε ρεεε χεχεχεχε...
Προσωπικά, ΑΝ έχει κάτι καλό που θέλω να ακούσω στο ραδιόφωνο της εκκλησίας το αφείνω... τα σάββατα μιλούσε και ο Κόρδης για την αγιογραφία εντομεταξύ, δεν ξέρω αν το συνεχίζει ακόμα. Αλλιώς μ΄αρέσει και εντελώς ησυχία, ή καμιά βυζαντινή ψαλμωδία ή το άκρος αντίθετο... καμιά μεταλλιά. :popcorn:Αναλόγως της διάθεσης.
Φυσικά οι εικόνες που κάνω όταν ακουώ μουσική δεν θα θαυματουργήσουν, ενώ οι υπόλοιπες είμαι σχεδόν σίγουρος! χεχε....
ακομα την εχει ρε φιλε μα σταματησα να ακουω,βαρεθηκα λιγο..τεσπα ο σκοπος αγιαζει τα μεσα...ο καθενας με ο,τι μουσικη εμπνεεται...χαχα...
eikonourgos
16-01-11, 22:49
ρε παιδια υπαρχει ΑΚΟΜΑ η rebound? Αχ παναγιτσα μου δεν το πιστευω!!!!!!
Καλα με γυρισατε πισω καμια 15 χρονια λεμε.....απαπαπα αγιογραφοι ανθρωποι:evil:
εννοειται πως υπαρχει και θα υπαρχει για παντα...αυτο ειναι το μονο σιγουρο...χτες εκει ημουν...και ελπιζω να ειμαι εκει και μετα απο 15 χρονια ειτε εχω γυναικα ειτε παιδια ειτε δε ξερω τι αλλο..κι εσυ αν σου αρεσει η μουσικη που παιζει εκει μεσα ακομα το ιδιο θα επρεπε να κανεις...δε ξερω την ηλικια η τις υποχρεωσεις σου μα μεσα βλεπεις κοσμο ολων των ηλικιων...τεσπα αφου εισαι τοσο παλια θελω να μου στειλεις πμ κανα τρελο σκηνικο απο τοτε που ηταν στα φορτε της να μου πεις αν ξερεις να γελασουμε...γιατι εχουνε συμβει διαφορα...ιστορικοτατο μαγαζι...παντως οι παλιοι μου λενε πως απλα δεν αλλαξε τιποτα...ειναι ολοιδια...