PDA

Επιστροφή στο Forum : περί βερνικιών

athipa
10-09-11, 15:46
ψάχνω να βρω σχετικό θέμα συζήτησης -νομίζω υπήρχε- αλλά δεν το βρίσκω. Θέλω να μεταφέρω το ερώτημα μιας φίλης από το Λίβανο, που ενώ χρησιμοποιεί βερνίκι λαδιού της Talens εδώ και δύο χρόνια, στις τελευταίες 6 εικόνες που έφτιαξε το βερνίκι ξεφλούδησε από μόνο του σαν λεπτή φλούδα . Χρησιμοποίησε βερνίκι από δύο διαφορετικά μπουκάλια, αλλά μάλλον είχε περάσει η ημερο/νία λήξης. Χρησιμοποιεί κανένας σας βερνίκι λαδιού; Τί μπορεί στ αλήθεια να φταίει;

LeonidasPitt
10-09-11, 17:59
το υποστρωμα, εννοω η εικονα ειναι με αυγο? αν θυμαμαι καλα δεν πανε "πακετο"...η ημερο/νια παιζει ρολο, αλλα πες της φιλης να δοκιμασει βερνικι ακρυλικο.ειτε σε υγρη μορφη ειτε σε σπρεϊ ετοιμο...

eikonourgos
11-09-11, 14:09
καλο ειναι να υπαρχει ενα θεμα για βερνικια..νομιζω υπηρχε δηλαδη...δε μπορω να καταλαβω γιατι εγινε...αν ξεφλουδισε μονο το βερνικι και οχι τιποτε αλλο.δηλαδη δε πηρε μαζι του ζωγραφικη τοτε ισως φταιει που ειχε περασει η ημερομηνια ληξης....αλλα δε μπορω να σου πω σιγουρα..κακος μπελας γενικα τα βερνικια..

athipa
12-09-11, 14:57
συμφωνώ μαζί σου ότι τα βερνίκια είναι ένας κακός μπελάς. Είναι κρυφή μου επιθυμία να συγκεντρώσω οποιαδήποτε πληροφορία πάνω σε αυτά και να εμβαθύνω ιδιαίτερα πάνω στο θέμα. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο γεμάτο αντιγνωμίες, πειραματισμούς και ανασφάλειες....

eikonourgos
15-09-11, 15:02
θεσε τους προβληματισμους σου εδω μηπως μπορω να βοηθησω σε κανεναν...παντως εγω αν και ειναι η χειροτερη λυση απ'οτι λενε προτιμω βερνικι σε σπρευ και ειδικα το κοσμος...ζωντανευει απιστευτα τη ζωγραφικη μου..ουτε πινελιες ουτε τιποτα...

athipa
15-09-11, 15:25
εγώ όταν το δοκίμασα μου έκανε τόπους τόπους σκιές. Ισως έφταιγε η απόσταση απ΄όπου το έριξα. Πάντως τα σπρέυ δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το περιβάλλον

ΑΜΑΣΤ
15-09-11, 22:11
Το βερνίκι είναι από τα δυσκολότερα και μελανότερα σημεία της υπόθεσης...έχω χαλάσει αρκετές εικόνες τελευταία στιγμή στο βερνίκωμα!Φανταστείτε εικόνα 1μ.Κων & Ελένη με όλες τις χρυσοκονδυλιές των ρούχων στο δάπεδο!κι αυτό ήταν το πιο απλό.Αυτό που με βοήθησε είναι ότι πήρα αερογράφο με κομπρεσεράκι και το ρίχνω σε μορφή σπρέι.Έχω γλυτώσει από αρκετά ατυχήματα.Ακόμα βέβαια δεν έχω κατασταλάξει στο είδος βερνικιού και δοκιμάζω.Μέχρι τώρα καλύτερη δουλειά έχω δει σε ένα για ξύλα και μέταλα,άσχετο με ζωγραφική από χρωματοπωλεία και στα βερνίκια νερού.

eikonourgos
16-09-11, 00:20
εγώ όταν το δοκίμασα μου έκανε τόπους τόπους σκιές. Ισως έφταιγε η απόσταση απ΄όπου το έριξα. Πάντως τα σπρέυ δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το περιβάλλον

ποιο περιβαλλον,η εικονα να βερνικωθει καλα και δε καιγεται και το συμπαν ολοκληρο λεω εγω?χαχαχα

eikonourgos
16-09-11, 00:21
Το βερνίκι είναι από τα δυσκολότερα και μελανότερα σημεία της υπόθεσης...έχω χαλάσει αρκετές εικόνες τελευταία στιγμή στο βερνίκωμα!Φανταστείτε εικόνα 1μ.Κων & Ελένη με όλες τις χρυσοκονδυλιές των ρούχων στο δάπεδο!κι αυτό ήταν το πιο απλό.Αυτό που με βοήθησε είναι ότι πήρα αερογράφο με κομπρεσεράκι και το ρίχνω σε μορφή σπρέι.Έχω γλυτώσει από αρκετά ατυχήματα.Ακόμα βέβαια δεν έχω κατασταλάξει στο είδος βερνικιού και δοκιμάζω.Μέχρι τώρα καλύτερη δουλειά έχω δει σε ένα για ξύλα και μέταλα,άσχετο με ζωγραφική από χρωματοπωλεία και στα βερνίκια νερού.

για δωσε πληροφοριες για αερογραφο...με ψηνει πολυ..τιμες τροπος χρησης κλπ κλπ

LeonidasPitt
16-09-11, 07:22
συμφωνω αμαστ... και εγω χρησιμοποιω 2..αναλογως τις ορεξεις μου.. το ενα ειναι ακρυλικο βερνικι σε μορφη σπρει και κανει για τα παντα, και το αλλο ειναι το aquaxyl, βερνικι με βαση το νερο, παχυρευστη λευκη παστα...λιγο το αρωμα..αλλα αμα το διαλυσεις με νερο γινετε πολυ καλο..με 2-3 χερια σε αποσταση 1-2 ωρες μεταξυ τους...

ΑΛΛΑ οπως μου εχουν πει οι θειοι μου, αν εχουμε ΧΡΥΣΟ φοντο, τοτε ουτε μιξιον ΝΕΡΟΥ βαζουμε αλλα και ουτε βερνικι με βαση ΝΕΡΟ...ο χρυσος ειναι μεταλο και θα οξειδωθει.

athipa
16-09-11, 18:43
αυτό που λέει ο Λεωνίδας εμένα μου έχει συμβεί...Παρόλα αυτά ο χρυσός δε πρέπει να οξειδώνεται http://pantagia.blogspot.com/2010/09/blog-post_5137.html

LeonidasPitt
16-09-11, 21:06
και εμενα..εγινε πιο κοκκινοπως...
οπως και μια φορα εβαλα ακρυλικο βερνικι στο χρυσο και απο πανω επειδη το ειχα ξεχασει το αλλο βενικι εβαλα νερου και οταν στεγνωσε το βερνικι ξεφλουδισε ο χρυσος... αφηστε τα...

ΑΜΑΣΤ
17-09-11, 08:35
Για το βερνίκι νερού που λέτε έχω αρκέτούς φίλους που το χρησιμοποιούν και μάλιστα σε στιλβωτά και είναι θερμοί υποστηρηκτές χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα.δεν ξέρω όμως περισσότερα και δεν επιμένω.Για τον αερογράφο τον πήρα πριν οχτώ χρόνια περίπου,από μαγαζί με είδη μοντελισμού,δεν υπήρχε αλλού και μάλιστα τον χρησοπλήρωσα,για όλο το σύστημα είχα δώσει πάνω από 200 ευρώ,τόσο απελπισμένη ήμουν!Τώρα έχω μάθει ότι υπάρχει κάτι ανάλογο στο πλαίσιο πιστολάκι και κομπρεσερ γύρω στα 50ε ψάξτε το αξίζει τον κόπο

arina
20-09-11, 11:59
kalispera....ego xrisimopoio SIGMA LAC SATINE verniki, xoris na to araioso .pote den eixa provlima...

eikonourgos
20-09-11, 12:07
kalispera....ego xrisimopoio SIGMA LAC SATINE verniki, xoris na to araioso .pote den eixa provlima...
ναι ειναι απο τα καλυτερα αυτο...καλωσηρθες κιολας..

arina
20-09-11, 13:51
efxaristo gia to kalosorisma...nomizo kai ego pos einai apo ta kalitera vernikia!!!to xrisimopoio polla xronia...vevaia den to vriskeis pantou!

Deimitori
20-09-11, 13:59
Καλώς όρισες Arina!

arina
20-09-11, 16:42
Καλώς όρισες Arina!

efxaristo poli!!!!! kalos sas vrika....

athipa
20-09-11, 17:18
καλώς ήρθες Arina! Που το βρίσκεις συνήθως, αφού λες ότι έχει πρόβλημα διάθεσης;

LeonidasPitt
21-09-11, 09:56
καλώς ήρθες Arina και απο μενα...καλημερα και στα φιλαρακια μου.
στην ελληνικη αγορα ειναι σχεδον αδειο απο το βερνικι...οποια μαγαζια εχουν ειναι τυχερα. ειχα την τιμη να βερνικωσω και εγω...αλλα δανεικο.χιχιχι

arina
21-09-11, 13:01
paidia kalispera....to verniki to exei sigoura o ΚΟΡΔΩΣΗΣ pou einai stin arxi tis Agiou Markou kai Praxitelous gonia ,stin Athina.
To exo parei kai apo tin Nea Ionia alla den thimamai onoma katastimatos...mporo na to vro omos kai na to grapso edo an exipireto kapoion!
pantos mexri stigmis den exo vrei kalitero verniki....

eikonourgos
22-09-11, 02:34
αν βρεις και απο νεα ιωνια ισως βολεψει τους λιγο πιο βορειους...απο εκει και περα ελπιζουμε να δωσεις λιγο ζωη στο φορουμ μας διοτι εχει πεσει εδω και καποιο καιρο...

ΑΜΑΣΤ
22-09-11, 10:14
Καλημέρα!καλωσήρθες Arina στην παρέα μας!Εσείς οι υπόλοιποι πέσατε με τα μούτρα στη δουλειά;Για μαζευτείτε να πείτε τα νέα σας,μη χαλαρώνουμε παρακαλώ!!!!!!

Deimitori
22-09-11, 12:37
αν βρεις και απο νεα ιωνια ισως βολεψει τους λιγο πιο βορειους...απο εκει και περα ελπιζουμε να δωσεις λιγο ζωη στο φορουμ μας διοτι εχει πεσει εδω και καποιο καιρο...

Φταίει το φατσοβιβλίο... Καλημέρα παιδιά! Γιά να δώσουμε λίγη ζωή στο φόρουμ μας!

ΑΜΑΣΤ
22-09-11, 17:03
Ομολογείτε λοιπόν...Αυτό λέγεται προδοσία,σε μας τα καθυστερημένα,που δεν έχουμε φατσοβιβλίο!

eikonourgos
24-09-11, 12:45
Ομολογείτε λοιπόν...Αυτό λέγεται προδοσία,σε μας τα καθυστερημένα,που δεν έχουμε φατσοβιβλίο!

δε νομιζω οτι ειναι το φατσοβιβλιο..κι αν ειναι το ποσοστο ευθυνης του ειναι πολυ μικρο..ας πουμε τι να βαλω στους καλυτερους συγχρονους αγιογραφους που εκει ας πουμε ειναι ολοι μαζεμενοι?αλλα μεχρι εκει...απλα εχει σαπισει ολο το φορουμ...και στη ζβγραφικη να μπει κανεις και αλλου θα δει οτι δε γραφει κανεις τιποτα εδω και μηνες...επισης ειναι αργο,αλλες φορες δε με βαζει μεσα..αλλες γραφω και σβηνονται...και ποσα ακομη που θα μπορουσα να πω....μακαρι να παρει τα πανω του μα δε νομιζω..στη τελικη μειναμε 5 ατομα το παρα πολυ..

LeonidasPitt
24-09-11, 14:57
εχεις δικιο θαναση...μηπως , λεω μηπως μετα τις εκλογες να μαζευτουμε παλι?

eikonourgos
27-09-11, 01:20
εχεις δικιο θαναση...μηπως , λεω μηπως μετα τις εκλογες να μαζευτουμε παλι?

ποιες εκλογες?εχασα τοσα επεισοδια?

LeonidasPitt
28-09-11, 10:33
κατι τετοιο θα παιχτει..το ζητανε και οι ιδιοι οι βουλευτες του κυβερνων κοματος..
σορυ που αργησα να απαντησω αλλα ημουν 2 μερτες στο νοσοκομειο..τιποτα το σοβαρο...κανα 2 κρισεις ασθαμτος και πανικου που με επιασαν...τωρα ολα καλα....πισω στην δουλεια...στα πινελα..

Deimitori
28-09-11, 11:28
Περαστικά φίλε Λεωνίδα! Να προσέχεις την υγεία σου! Όλα καλά θα πάνε!

eikonourgos
29-09-11, 02:44
κατι τετοιο θα παιχτει..το ζητανε και οι ιδιοι οι βουλευτες του κυβερνων κοματος..
σορυ που αργησα να απαντησω αλλα ημουν 2 μερτες στο νοσοκομειο..τιποτα το σοβαρο...κανα 2 κρισεις ασθαμτος και πανικου που με επιασαν...τωρα ολα καλα....πισω στην δουλεια...στα πινελα..

ελα ρε συ περαστικα...δε μου ειπες τιποτα...ελπιζω τωρα ολα καλα!!

fiogos
13-10-11, 17:08
Να κάνω μία ερώτηση... Σε πόση ώρα στεγνωνει το γυαλιστερό βερνικι αγιογραφιας νεφτιου?? Επίσης αν κάποιος βάλει παχιά δόση,υπάρχει περίπτωση να μη στεγνώση ποτέ?

LeonidasPitt
13-10-11, 19:21
συνηθως θελει ενα απλο λιτο στρωμα κανα μισαωρο...ισως 3 τεταρτα.
οσο για το χοντρο που λες καμια μερα το πολυ...αστο να τραβηξει καλα...

fiogos
14-10-11, 00:37
συνηθως θελει ενα απλο λιτο στρωμα κανα μισαωρο...ισως 3 τεταρτα.
οσο για το χοντρο που λες καμια μερα το πολυ...αστο να τραβηξει καλα...

φτιαχνω κατι κοσμηματα με υγρο γυαλι και για να γυαλιζουν πιο πολυ τα περασα με αυτο το βερνικι...το εχω αφησει περιπου 3 μερες να στεγνωσει κι ενω γυαλιζει οντως πολυ, κανει δαχτυλιες ,οχι επειδη κολλαει,αλλα επειδη η στρωση πανω πανω ειναι καπως ευπλαστη-μαλακη.. μπορει να παιζει ρολο το οτι εβαλα παχια στρωση απο βερνικι??? πως μπορω να το "κοκαλωσω"??

LeonidasPitt
14-10-11, 07:07
φταιει η παχια στρωσει... τωρα για να κοκαλωσει δοκιμασε να στεγνωσουν στον ηλιο ην στον φουρνο(οχι μικροκυματων)..αλλιως βαλε υδυαλο...ισως να χασεις λιγο γιαλλαδα αλλα θα στεγνωσει..αλλα θα ειναι και παλι ευπλαστο..οποτε ζεστανε το... καλη επιτυχια.

fiogos
14-10-11, 12:14
συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις...αλλα κατι ακομα. αν το περασω απο φλογιστρο κανει??? η θα χαλασει??

LeonidasPitt
14-10-11, 14:09
ειλικρινα θα αρπαξει...καλυτερα στον φουρνο...η στον ηλιο..μην ζητας συγνωμη...την εχω πατησει και εγω με βερμνικι...ολοι ειμαστε εδω να βοηθαμε ο ενας τον αλλον..

ANNARKI
15-10-11, 11:19
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΟΙΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ Ή ΣΙΝΙΚΗ ΜΕΛΑΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΟΤΣΑΛΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ?? ΤΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΛΑΔΙΟΥ /ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΑΝΝΑ

LeonidasPitt
15-10-11, 13:14
δοκιμασε βερνικι σε σπρευ..ακριλικο..

ANNARKI
15-10-11, 13:19
δοκιμασε βερνικι σε σπρευ..ακριλικο..

EYXΑΡΙΣΤΩ,ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ , ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ

ΑΝΝΑ

LeonidasPitt
16-10-11, 07:45
αν δεν πιασει και αυτο πριν το περασεις δοκιμασε λιγη λακ και μετα απο πανω το βερνικο-σπρευ..
οτι αλλο θεςεδω ειμαστε.

ANNARKI
16-10-11, 09:58
αν δεν πιασει και αυτο πριν το περασεις δοκιμασε λιγη λακ και μετα απο πανω το βερνικο-σπρευ..
οτι αλλο θεςεδω ειμαστε.

ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Η ΛΑΚ. ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!

Λουκας
16-10-11, 11:07
φιλε λεωνιδα...το χρυσο δεν οξυδωνεται....ειναι το μοναδικο μεταλο που δεν σκουριαζει ακομα κι αν το χεις μεσα σε νερο μια ζωη....το ακουαξυλ ειναι καλο βερνικι αλλα το κορυφαιο ριναι της lascaux...το πουλαει το abio στην αθηνα...ειναι ιδικα φτιαγμενο για αυγοτεμπερα και στυλβωτο χρυσο και ειναι νερου!

LeonidasPitt
16-10-11, 11:11
μου εχει συμβει με μιξιον νερου να οξυδωθει...και οταν εβαλα βενικι νερου εγινε ροζ απο χρυσο...επισης πολυ αγιογραφοι μεγαλοι και δασκαλοι μου το εχουν πει επισης...το μιξιον νερου δεν εινια μονο νερο...εχει και πολλα αλλα συστατικα μεσα...εκει ευθυνεται.

athipa
16-10-11, 15:03
Λεωνίδα ο Λουκάς, νομίζω, έχει δίκιο. Ο χρυσός δεν οξειδώνεται κατα τη χημεία. Μάλλον στις περιπτώσεις που αναφέρεις συμβαίνει αυτό επειδή, είτε στο βερνίκι, είτε στον ίδιο το χρυσό υπάρχει μίξη με κάποιο άλλο στοιχείο που οξειδώνεται.

ANNARKI
16-10-11, 18:29
οτι αλλο θεςεδω ειμαστε.

teleio το αποτελεσμα..
τα περασα με λακ κ μολις στεγνωσε εβαλα το βερνικι.
Ευχαριστω και παλι !!

Αννα

Λουκας
16-10-11, 21:19
τι να σου πω...εγω που χρισημοποιω 23ων καρατιων εδω και χρονια δεν εχω παθει τπτ τετοιο με μιξιον 20 λεπτη,αν και αυτο που λες μοιαζει με απομιμιση χρυσου....

Λουκας
16-10-11, 21:21
athipa εχεις δικιο..αν ειναι αυθεντικο δεν σκουριαζει με τπτ....ειναι δεδομενο της χημειας αυτο....

LeonidasPitt
17-10-11, 07:45
απο γερμανια κατευθειαν μου ερχετε ο νορρις...δν ειναι απομιμιση...τωρα ισως φταινε ολα...δεν ξερω...ξερω οτι δεν πρεπει να παθει τπτ.αλλα μια δυο φορες επαθε.δεν θα μαλωσουμε κιολας...χαχαχαχαχ
με χρυσο που δεν εχω θεμα ειναι απο ρωσσια...διπλοπαχος, κανει για μεσα και εξω...και στο στιλβωμα, ειναι τελειο...
τωρα αλλα χρυσα που εχω δοκιμασει οχι μονο ελλαδα αλλα και αμερικη που κανω δουλεια ειναι απο αυτην την σελιδα.

http://www.iconboards.com/index.php3?cid=25

ο μονος που υπαρχει στην ελλαδα ειναι ο μανεττι...στελνουν ελλαδα αν δοσετε το κατιτις παραπανω.
καλημερα

Λουκας
17-10-11, 10:40
μπα δενν εχω ορεξη σημερα για καβγα...αυριο αν θες βλεπουμε...χεχε...ο διπλοπαχος ειναι τελειος αλλα κοστιζει...εδω κι ο νορις εχει φτασει 27 ευρω....ασε δραμα...σε λιγο κι οι πελατες θα ζητανε χρωμα για φοντο στις φορητες..το κοβω να ξεχναμε πως ειναι το χρυσο!

LeonidasPitt
17-10-11, 14:13
αχ, αυριο δεν μπορω...δεν προλαβαινω..πρεπει να στοκαρω μουσαμαδες και κατι ξυλα για αλλους αγιογραφους...τεταρτη απεργω και πεμτη..παρασκευη δεν κανει..σαββατο πρωι μονο εχω χρονο,...χαχαχαχαχ

εχωλιγο αποθεμα σε χρυσο μεχρι το τελος του χρονου..οποτε οκ..μετα θα δω...ισως οταν ανεβω ρωσσια παρω λιγο...

ΑΜΑΣΤ
17-10-11, 18:00
Κι εγώ μέχρι τότε έχω να κάνουμε ένα γκρουπ να ανέβουμε όλοι μαζί!.....:grin::grin::grin:Δεν έχω δοκιμάσει ρώσικο χρυσό ενδιαφέρον μου ακούγεται...!

Λουκας
17-10-11, 19:30
α ναι ρε παιδια κι εγω δεν εχω παει ρωσια...λεει χειμωνα εμαθα!αντε κανονιστε..να σου πω...το σαββατο καλα ειναι αλλα θα απουσιαζω απο οποιαδηποτε πηγη ιντερνετ οποτε...χεχε.....

eikonourgos
18-10-11, 20:45
μπα δενν εχω ορεξη σημερα για καβγα...αυριο αν θες βλεπουμε...χεχε...ο διπλοπαχος ειναι τελειος αλλα κοστιζει...εδω κι ο νορις εχει φτασει 27 ευρω....ασε δραμα...σε λιγο κι οι πελατες θα ζητανε χρωμα για φοντο στις φορητες..το κοβω να ξεχναμε πως ειναι το χρυσο!

μακαρι και δοξα τω θεω!!να μη ξαναδουμε χρυσωμενη εικονα!!

athipa
18-10-11, 23:58
Αντε βρε Λεωνίδα και όταν με το καλό εκδράμεις σε Ρωσία τσέκαρε μήπως μπορούμε να παραγγέλνουμε ηλεκτρονικά ατομικά αλλά, γιατί όχι, και ...ομαδικά!

ΑΜΑΣΤ
19-10-11, 17:20
μακαρι και δοξα τω θεω!!να μη ξαναδουμε χρυσωμενη εικονα!!

Ορίστεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;Να το πάθω τώρα το εγκεφαλικό;;;;;;;;;Τι είναι αυτά που ξεστομίζεις καλέ μου;;;;;;;Είμαι διατεθειμένη και το χρυσό δόντι του μπάρμπα να λιώσω για ένα στιλβωτό!!!!!!!!Όσο για σένα....ντροπή και που το σκέφτηκες!Όχι ότι περίμενα και κάτι διαφορετικό από σένα αλλά πάντα ελπίζω!!!!!!!

LeonidasPitt
19-10-11, 20:39
Ορίστεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;Να το πάθω τώρα το εγκεφαλικό;;;;;;;;;Τι είναι αυτά που ξεστομίζεις καλέ μου;;;;;;;Είμαι διατεθειμένη και το χρυσό δόντι του μπάρμπα να λιώσω για ένα στιλβωτό!!!!!!!!Όσο για σένα....ντροπή και που το σκέφτηκες!Όχι ότι περίμενα και κάτι διαφορετικό από σένα αλλά πάντα ελπίζω!!!!!!!

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxax

eikonourgos
21-10-11, 14:51
με τα χρονια χειροτερευω να ξερεις...

ΑΜΑΣΤ
21-10-11, 16:06
Πόσο;;;;Υπάρχει κι άλλο;;;;έχεις σκεφτεί κάτι;μια βοήθεια...μια θεραπεία...κάτι τέλος πάντων...ότι θελήσεις πάντως εδώ είμαστε μην ντραπείς θα κάνουμε ότι μπορούμε όλοι....

Λουκας
21-10-11, 18:26
xaxaxaxaxaxaxaxa.....μ αρεσεις να σου πω εγω που δεν εχω χρυσα δοντια λες να γινω τημβορυχος???:grin:

Λουκας
21-10-11, 18:28
αααα.....η κατηφορα δεν εχει ορια...τι καλητεχνες θα δηλωσουμε αν δεν παρουμε την κατηφορα πρωτα......!!!!

eikonourgos
23-10-11, 14:56
Πόσο;;;;Υπάρχει κι άλλο;;;;έχεις σκεφτεί κάτι;μια βοήθεια...μια θεραπεία...κάτι τέλος πάντων...ότι θελήσεις πάντως εδώ είμαστε μην ντραπείς θα κάνουμε ότι μπορούμε όλοι....
δε χρειαζεται..καλα ειναι κι ετσι....

ΑΜΑΣΤ
23-10-11, 18:35
Όπως θες...μην πεις ότι δεν προσφερθήκαμε...!

Marian
27-11-11, 23:22
Καλησπερα σε ολους- σας παρακολουθω εδω και πολυ καιρο και με εχετε βοηθησει κατα καιρους με την εμπειρια και τα πολυ ενδιαφεροντα θεματα που θιγετε. Ειμαι ερασιτεχνης αγιογραφος με πολυ μικρη πειρα και γραφω για πρωτη φορα γιατι αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με το βερνικωμα: Όσες εικονες εχω βερνικώσει εμφανιζουν "μπιμπικακια" στην επιφάνεια- όχι παντου, εδώ κι εκεί μόνο, αλλά δεν παύει νε είναι αντιαισθητικό. Τι λάθος κάνω? Συμβαίνει και σε εσάς? Εχω χρησιμοποιήσει 2 καλά -νομιζω- βερνίκια νεφτιου, χωρίς να τα αραιώσω. Μου τα είχε προτείνει εμπειρος αγιογραφος. Το πινέλο που χρησιμοποιώ είναι έπίσης πολύ καλό ειδικό για βερνίκωμα. Οπότε μάλλον δεν φταίει ούτε το βερνίκι ούτε το πινέλο. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος??? Ευχαριστώ πολύ!

LeonidasPitt
28-11-11, 06:44
καλημερα.λογικα τα "μπιμπικακια" λες ειναι στο φοντο.σωστα?αν εχει να κανει με καποιο μεταλο ιναι απο το μπαμπακι που το πατησες.καπου ειχε κολλα και εκατσε το μπαμπακι...
αμα θες ανεβασε την εικονα να σου πω πιο σιγουρα με το που την δω.

Marian
28-11-11, 16:02
καλημερα.λογικα τα "μπιμπικακια" λες ειναι στο φοντο.σωστα?αν εχει να κανει με καποιο μεταλο ιναι απο το μπαμπακι που το πατησες.καπου ειχε κολλα και εκατσε το μπαμπακι...
αμα θες ανεβασε την εικονα να σου πω πιο σιγουρα με το που την δω.
Όχι, δεν είναι στο φόντο- εξάλλου η εικόνα δεν έχει χρυσωθεί. Είναι παντού δυστυχώς... Από ό,τι καταλαβαίνω μάλλον σε εμένα μόνο συμβαίνει..Θα προσπαθήσω να ανεβάσω την εικόνα αν τα καταφέρω..γιατί δεν ξέρω πώς....
Πάντως, αν βοηθάει αυτό που θα πω, μοιάζει σαν να κάτω από το βερνίκι να μαζεύεται μια φουσκίτσα με αέρα. Το βλέπω να σχηματίζεται τη στιγμή που περνάω το βερνίκι, περνάω από πάνω το πινέλο και η φουσκίτσα πηγαίνει απλώς λίγο πιο πέρα. Δεν πρόκειται πάντως για τριχούλα ή κάτι τέτοιο. Έχω στενοχωρηθεί πολύ με το πρόβλημα γιατί μια καλούτσικη εικόνα μετατρέπεται σε ψιλοχάλια..
ΒΟΗΘΕΙΑ!!
Εσεις τι πινελο χρησιμοποιείτε??

LeonidasPitt
28-11-11, 21:27
Όχι, δεν είναι στο φόντο- εξάλλου η εικόνα δεν έχει χρυσωθεί. Είναι παντού δυστυχώς... Από ό,τι καταλαβαίνω μάλλον σε εμένα μόνο συμβαίνει..Θα προσπαθήσω να ανεβάσω την εικόνα αν τα καταφέρω..γιατί δεν ξέρω πώς....
Πάντως, αν βοηθάει αυτό που θα πω, μοιάζει σαν να κάτω από το βερνίκι να μαζεύεται μια φουσκίτσα με αέρα. Το βλέπω να σχηματίζεται τη στιγμή που περνάω το βερνίκι, περνάω από πάνω το πινέλο και η φουσκίτσα πηγαίνει απλώς λίγο πιο πέρα. Δεν πρόκειται πάντως για τριχούλα ή κάτι τέτοιο. Έχω στενοχωρηθεί πολύ με το πρόβλημα γιατί μια καλούτσικη εικόνα μετατρέπεται σε ψιλοχάλια..
ΒΟΗΘΕΙΑ!!
Εσεις τι πινελο χρησιμοποιείτε??

ελπιζω να σε βοηθησει η σελιδα στο ανεβασμα..και απλα μετα κανε κοπυ παϊστ το λινκ
http://imageshack.us/. ανε βασε το και σου λεμε..τοτε αφου δεν εχει χρυσωθει εχει να κανει με την προετημασια

ΑΜΑΣΤ
28-11-11, 21:45
Λοιπόν αυτό το πάθαινα συχνά είναι αέρας που εγκλωβίζεται κι αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές γιατί κρατάει αέρα το πινέλο.συνήθως θέλει αραίωμα το βερνίκι.κι επειδή ποτέ δεν τα κατάφερα απόλυτα άλλαξα κατεύθυνση και πήρα αερογράφο η χρησιμοποιώ σπρέι.κάνε μια προσπάθεια και αραίωσέ το για αρχή!

Marian
28-11-11, 22:14
Λοιπόν αυτό το πάθαινα συχνά είναι αέρας που εγκλωβίζεται κι αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές γιατί κρατάει αέρα το πινέλο.συνήθως θέλει αραίωμα το βερνίκι.κι επειδή ποτέ δεν τα κατάφερα απόλυτα άλλαξα κατεύθυνση και πήρα αερογράφο η χρησιμοποιώ σπρέι.κάνε μια προσπάθεια και αραίωσέ το για αρχή!
Σε ευχαριστώ ΑΜΑΣΤ. Φοβάμαι να το αραιώσω γιατί έχω ακούσει ότι το νέφτι μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα.. Το άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σε άλλους δεν συμβαίνει αυτο? Μήπως κάνω κάτι άλλο λάθος? Μήπως πρέπει να ζεσταίνω το βερνίκι πριν βερνικώσω? Κάποιος άλλος μου είπε ότι φταίει το πινέλο- δεν αρκεί να είναι μαλακό, πρέπει λέει να είναι από φυσική τρίχα. Λέτε να είναι αυτο? Από ό,τι ξέρω όμως συνθετική τρίχα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αγιογράφοι για βερνίκωμα και τέτοιο πρόβλημα δεν έχουν. Μήπως να σταματήσω να βερνικώνω και να καταστρέφω εικόνες για τις οποίες κοπίασα?

Marian
28-11-11, 22:15
ελπιζω να σε βοηθησει η σελιδα στο ανεβασμα..και απλα μετα κανε κοπυ παϊστ το λινκ
http://imageshack.us/. ανε βασε το και σου λεμε..τοτε αφου δεν εχει χρυσωθει εχει να κανει με την προετημασια΄
Ναι, κατάλαβα πως θα την ανεβάσω. Σε ευχαριστώ πολύ!

LeonidasPitt
28-11-11, 23:45
΄
Ναι, κατάλαβα πως θα την ανεβάσω. Σε ευχαριστώ πολύ!

δοκιμασε οτι ειπε η αμαστ..δλδ αριαωσε λιγο..5-10%. δεν θελει πολυ.
αν δουλευεις με ακριλικα τοτε δοκιμασε και σπρεϋ.ετοιμο βερνικι...εγω σε τετοια μορφη παιρνω ενα που ειναι για πινακεσ και καλα, ειτε ενα που ειναι για πετρες....διαφανες παντα και ανθεκτικο σε καιρικες συνθηκες.
εχω επισης και ενα γαλακτωμα τυπου, ειναι βερνικη νερου. δεν ειναι τοσο καλο για το αυγο..ισως τραβιξει το χρωμα..αναλογος την αραιωση..

Petefris
29-11-11, 04:31
Ο κύριος λόγος που δημιουργούνται φυσαλίδες αέρος στο βερνίκι είναι το πινέλο. Πρέπει η τρίχα του να είναι μαλακή! Μπορεί όντως να έχεις καλό πινέλο αλλά μετά την πρώτη χρήση του να μην το επλινες πολύ καλά και έτσι να σκληρήνε η τρίχα από το βερνίκι. Άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι οι κινήσεις σου να μην είναι γρήγορες και όχι σε μικρές αποστάσεις δεξιά-αριστερά αλλά προς μια κατεύθηνση. Καλύτερα δηλ. το στρώσιμο να γίνεται σε λοριδες σε όλο το φαρδος της εικόνας. Από την μια άκρη ως την άλλη με μια κίνηση και μετά επιστροφή. Και τέλος θα σου πρότινα αν ήθελες το καλύτερο βερνίκι (και πινέλο) που δεν νομίζω ότι θα σου δημιουργήσει πρόβλημα γιατί μπορεί να φταίει το βερνίκι. Και γω στις πρώτες εικόνες μου το είχα αυτό το πρόβλημα αλλά χρόνια τώρα πια δεν εχω κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.
Καλησπερα σε ολους- σας παρακολουθω εδω και πολυ καιρο και με εχετε βοηθησει κατα καιρους με την εμπειρια και τα πολυ ενδιαφεροντα θεματα που θιγετε. Ειμαι ερασιτεχνης αγιογραφος με πολυ μικρη πειρα και γραφω για πρωτη φορα γιατι αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με το βερνικωμα: Όσες εικονες εχω βερνικώσει εμφανιζουν "μπιμπικακια" στην επιφάνεια- όχι παντου, εδώ κι εκεί μόνο, αλλά δεν παύει νε είναι αντιαισθητικό. Τι λάθος κάνω? Συμβαίνει και σε εσάς? Εχω χρησιμοποιήσει 2 καλά -νομιζω- βερνίκια νεφτιου, χωρίς να τα αραιώσω. Μου τα είχε προτείνει εμπειρος αγιογραφος. Το πινέλο που χρησιμοποιώ είναι έπίσης πολύ καλό ειδικό για βερνίκωμα. Οπότε μάλλον δεν φταίει ούτε το βερνίκι ούτε το πινέλο. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος??? Ευχαριστώ πολύ!

Marian
29-11-11, 18:04
δοκιμασε οτι ειπε η αμαστ..δλδ αριαωσε λιγο..5-10%. δεν θελει πολυ.
αν δουλευεις με ακριλικα τοτε δοκιμασε και σπρεϋ.ετοιμο βερνικι...εγω σε τετοια μορφη παιρνω ενα που ειναι για πινακεσ και καλα, ειτε ενα που ειναι για πετρες....διαφανες παντα και ανθεκτικο σε καιρικες συνθηκες.
εχω επισης και ενα γαλακτωμα τυπου, ειναι βερνικη νερου. δεν ειναι τοσο καλο για το αυγο..ισως τραβιξει το χρωμα..αναλογος την αραιωση..

Θα τη δοκιμασω την αραιωση. Δουλέυω με αυγό οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω τα άλλα βερνίκια που προτείνεις. Όσο για την εικόνα, δυστυχώς στις φωτογραφίες που έβγαλα (έκανα πολλές προσπάθειες- με φλας, χωρις φλας, από διάφορες γωνίες) δεν φαίνονται τα εν λόγω "μπιμπικάκια", οπότε δεν έχει και νόημα να την ανεβάσω. Εκτός αν το κάνω για να ακούσω τη γνώμη σας για την προσπάθεια. Ευχαριστώ και πάλι για όλα!

Marian
29-11-11, 18:08
Ο κύριος λόγος που δημιουργούνται φυσαλίδες αέρος στο βερνίκι είναι το πινέλο. Πρέπει η τρίχα του να είναι μαλακή! Μπορεί όντως να έχεις καλό πινέλο αλλά μετά την πρώτη χρήση του να μην το επλινες πολύ καλά και έτσι να σκληρήνε η τρίχα από το βερνίκι. Άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι οι κινήσεις σου να μην είναι γρήγορες και όχι σε μικρές αποστάσεις δεξιά-αριστερά αλλά προς μια κατεύθηνση. Καλύτερα δηλ. το στρώσιμο να γίνεται σε λοριδες σε όλο το φαρδος της εικόνας. Από την μια άκρη ως την άλλη με μια κίνηση και μετά επιστροφή. Και τέλος θα σου πρότινα αν ήθελες το καλύτερο βερνίκι (και πινέλο) που δεν νομίζω ότι θα σου δημιουργήσει πρόβλημα γιατί μπορεί να φταίει το βερνίκι. Και γω στις πρώτες εικόνες μου το είχα αυτό το πρόβλημα αλλά χρόνια τώρα πια δεν εχω κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να φταίνε και τα δυο που αναφέρεις γιατί νομίζω ότι το στρώσιμο δεν το κάνω όπως λες. Επίσης το πινέλο ίσως έχει σκληρύνει λιγάκι τώρα που το βλέπω! Μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις το καλύτερο βερνίκι και πινέλο που έχεις υπόψην σου? Κρίμα που δεν ρώτησα πριν βερνικώσω την τελευταία μου εικόνα...

Marian
29-11-11, 18:34
/////

athipa
29-11-11, 23:12
Η απάντηση του petefri είναι πλήρης.

bagarg
23-12-11, 20:32
Διαβασα ολο το θεμα και τελικα συμπερασμα δεν εβγαλα μπορει καποιος εμπειρος να μου πει τι βερνικη τελικα πρεπει να περναμε στην εικονα για ενα καλο αποτελεσμα χωρις προβληματα και κατι τελευταιο αν αντι για χρυσο εχουμε χρησιμοποιησει μπρουτζο που οπως λεει η χημεια οξυδονεται βαζουμε αλλο βερνικι?

athipa
25-12-11, 22:32
Με τα βερνίκια δεν υπάρχει 100% ασφάλεια. Η γομαλάκα (http://arthobby.gr/product.aspx?id=%CE%9C5920763)συνηθιζόταν από παλιά. Για να είσαι καλυμμένος ένα μίγμα βερνίκι ματ και βερνίκι ρετούς (50/50) από τις σειρές ακρυλικών βερνικιών Old Holland, Talens/Rembrandt ή LeFranc Bourgeois πετυχαίνει να είναι πιό ελαφρύ επειδή το ρετούς περιέχει λιγότερο στερεό υλικό από το ματ/γυαλιστερό κι έτσι αφαιρείται εύκολα εάν χρειαστεί.(http://www.greatart.co.uk/TALENSACRYLICVARNISHMATT115-varnishes.htm)

sofnik
20-06-12, 20:33
Παιδιά θέλω την βοήθειά σας!!!
Έβαλα βερνίκι ακρυλικο σε σπρέι της Μαιμερι σε εικόνα που την έκανα με σκόνες και κόλλα και ήταν σκέτη αποτυχία!!!Γέμισε με μικρές φουσκίτσες! Ξέρει κανείς πώς να το αφαιρέσω από όλη την εικόνα και να το ξαναπεράσω!!

sofnik
20-06-12, 20:39
Αν το τριψω λίγο με το λεπτο γυαλόχαρτο?

Pro_vm
21-06-12, 05:37
Αν το τριψω λίγο με το λεπτο γυαλόχαρτο?

δοκιμασε με διαλυτικο... Συνηθως τα βερνικια επαναδιαλυονται σε διαλυτικο γουαιτ σπιριτ...

sofnik
21-06-12, 13:49
δοκιμασε με διαλυτικο... Συνηθως τα βερνικια επαναδιαλυονται σε διαλυτικο γουαιτ σπιριτ...

Θα το παλέψω με το διαλυτικό!Ελπίζω φύγουν οι φουσκάλες!!